Én inkább megfordítanám. A saját rendszeremben (igaz nem próbáltam soha) de elég magabiztosan ki merem jelenteni hogy tudok mondjuk két olyan tápkábelt amit ki tudok választani vaktesztben egymáshoz képest.Szerintem egymás után többször is. Viszont tudok pl két másik olyat amit viszont biztosan nem. Előbbi kettőt azért mert annyira eltérő a hangjuk, utóbbi kettőt viszont azért mert nagyon hasonló a hangjuk.denesdr írta: ↑2023.03.07., kedd 19:52Itt most nyilván az emberi hallás által érzékelhető különbségekről beszélünk, szóval tudnál mutatni egy igazolást két kábel közti hallható különbségre? Gondolok itt olyanra mondjuk, hogy 10-ből 10-szer (de talán 5-ből 5 is elég lehet, bár itt még elég nagy az esély a helyes tippelésre) megmondja valaki, hogy akár az általa tetszőlegesen választott két tápkábel közül épp melyik van bekötve a rendszerbe, anélkül, hogy látná vagy egyéb tudomása lenne róla, tehát kizárólag hallás alapján?
Nem kötekedésből kérdezem, engem tényleg érdekelne, meg szerintem mást is.
Az mondjuk nagy segítség ha közel egymás után zajlanak a tesztek. Félek tőle hogy ha több idő (pl nap, napok) telnek el már nem lennék ilyen magabiztos.