Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2733

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

denesdr írta:
2023.03.07., kedd 19:52
Rock60 írta:
2023.03.07., kedd 19:30
Hogy a fenébe állíthatod, hogy X VS Y kábel közötti különbség még soha sehol nem igazolódott ?
Itt most nyilván az emberi hallás által érzékelhető különbségekről beszélünk, szóval tudnál mutatni egy igazolást két kábel közti hallható különbségre? Gondolok itt olyanra mondjuk, hogy 10-ből 10-szer (de talán 5-ből 5 is elég lehet, bár itt még elég nagy az esély a helyes tippelésre) megmondja valaki, hogy akár az általa tetszőlegesen választott két tápkábel közül épp melyik van bekötve a rendszerbe, anélkül, hogy látná vagy egyéb tudomása lenne róla, tehát kizárólag hallás alapján?
Nem kötekedésből kérdezem, engem tényleg érdekelne, meg szerintem mást is.
Én inkább megfordítanám. A saját rendszeremben (igaz nem próbáltam soha) de elég magabiztosan ki merem jelenteni hogy tudok mondjuk két olyan tápkábelt amit ki tudok választani vaktesztben egymáshoz képest.Szerintem egymás után többször is. Viszont tudok pl két másik olyat amit viszont biztosan nem. Előbbi kettőt azért mert annyira eltérő a hangjuk, utóbbi kettőt viszont azért mert nagyon hasonló a hangjuk.

Az mondjuk nagy segítség ha közel egymás után zajlanak a tesztek. Félek tőle hogy ha több idő (pl nap, napok) telnek el már nem lennék ilyen magabiztos. gondolkodik.gif
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Rock60 írta:
2023.03.07., kedd 19:30
Hogy a fenébe állíthatod, hogy X VS Y kábel közötti különbség még soha sehol nem igazolódott ?
Itt most nyilván az emberi hallás által érzékelhető különbségekről beszélünk, szóval tudnál mutatni egy igazolást két kábel közti hallható különbségre? Gondolok itt olyanra mondjuk, hogy 10-ből 10-szer (de talán 5-ből 5 is elég lehet, bár itt még elég nagy az esély a helyes tippelésre) megmondja valaki, hogy akár az általa tetszőlegesen választott két tápkábel közül épp melyik van bekötve a rendszerbe, anélkül, hogy látná vagy egyéb tudomása lenne róla, tehát kizárólag hallás alapján?
Nem kötekedésből kérdezem, engem tényleg érdekelne, meg szerintem mást is.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2880
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Voyager írta:
2023.03.07., kedd 19:21
sutemenyx írta:
2023.03.07., kedd 19:14
Na mit gondoltok a kábelezésről?
A kábelezésről egészen mást, mint amit Te itt meg ott művelsz a BG kondikkal. :smile29:
Pedig frankó ám az a Wireworld hdmi meg a QED optikai is. :D
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1380

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Ensandor, te fordítva ülsz a lovon !
Látom már, Te ezt presztizs kérdésnek gondolod, hogy aki hallja a kábelek közötti különbséget, az máris prominens tagnak érzi magát a klubban. Sőt, lehet, hogy nem is hall semmit, csak azért beszél róla - hiszen sznob - hogy klubtag legyen.
Rossz, aki rosszra gondol.
Nagyon sokan, már évtizedek óta hifiztek, kábeleztek, mire ide keveredtek a klubba.

" Vakteszten még sosem igazolt..."
Te mi a fenéről beszélsz ? Hogy a fenébe állíthatod, hogy X VS Y kábel közötti különbség még soha sehol nem igazolódott ?
Te valami világlátó vagy, hogy ezt csak úgy kijelented ?
Jól mondtam az előbb.
Reménytelen eset vagy, vagy ami még rosszabb, csak simán örömet okoz a kekeckedés, trollkodás.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Hozzászólás Szerző: Voyager »

sutemenyx írta:
2023.03.07., kedd 19:14
Na mit gondoltok a kábelezésről?
A kábelezésről egészen mást, mint amit Te itt meg ott művelsz a BG kondikkal. :smile29:

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2880
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Na mit gondoltok a kábelezésről? :D
08F6355D-1795-43FA-9969-F23837AD6757.jpeg
08F6355D-1795-43FA-9969-F23837AD6757.jpeg (2.65 MiB) Megtekintve 968 alkalommal
F222EFA9-32F3-41D6-8134-8325CD1D2C08.jpeg
F222EFA9-32F3-41D6-8134-8325CD1D2C08.jpeg (2.65 MiB) Megtekintve 968 alkalommal
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1224

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

ensandor írta:
2023.03.07., kedd 16:51
SoundMania írta:
2023.03.07., kedd 16:43
1x majd próbáld ki vakteszten: mit hallasz, ha mindig ugyanazt a kábelt húzgálod ki és dugdosod vissza a rendszerbe . Mondjuk 10 alaklommal odafigyelve a hangra egymás után ? Mit hallanál ? Mit hallasz ? Így csak magadat teszteled ? :)
Ne haragudj kedves SoundMania, de amit írtál annak semmmi értelme nincs. Vagy ez súlyos irónia, csak most megcsalt a messze földön híres irónia-detektorom? :D OK, látom a szmájlit, de mivel nem ismerlek, így nem vagyok benne biztos, hogy nem komolyan gondolod. Találkoztam én már annyi bullshittel komolyan gondolva, hogy elbizonytalanodtam... :D
Esetedben szerintem lenne értelme. De én is kiváncsi lennék mit hallanál/tapasztalnál! De arra is , hogy szerinted ennek miért ne lenne értelme.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Erről az egész beszélgetésről egy filmidézet jutott eszembe. Engedjétek meg, hogy megtörjem az amúgy is értelmetlen vitát. (elnézést kérek az üzemeltetőtől és a széplelkűektől a vulgáris szóhasználatért)

Bohous: Hisz Istenben?
Dr. Ulrichová: Én? Nem. Föl nem foghatom, hogy hihet benne bárki is.
Bohous: Miért ne hihetne?
Dr. Ulrichová: Nincs bebizonyítva. Még soha nem látta senki.
Bohous: Én se láttam a maga pics@ját, mégis elhiszem, hogy van.

Örökség, avagy Guten Tag faszikáim

ensandor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 122

Hozzászólás Szerző: ensandor »

SoundMania írta:
2023.03.07., kedd 16:43
1x majd próbáld ki vakteszten: mit hallasz, ha mindig ugyanazt a kábelt húzgálod ki és dugdosod vissza a rendszerbe . Mondjuk 10 alaklommal odafigyelve a hangra egymás után ? Mit hallanál ? Mit hallasz ? Így csak magadat teszteled ? :)
Ne haragudj kedves SoundMania, de amit írtál annak semmmi értelme nincs. Vagy ez súlyos irónia, csak most megcsalt a messze földön híres irónia-detektorom? :D OK, látom a szmájlit, de mivel nem ismerlek, így nem vagyok benne biztos, hogy nem komolyan gondolod. Találkoztam én már annyi bullshittel komolyan gondolva, hogy elbizonytalanodtam... :D

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

ensandor írta:
2023.03.07., kedd 16:22
SoundMania írta:
2023.03.07., kedd 16:00
Nincs gond ezzel a kábeltémával. Te nem tudod mérni, hogy jobb-e valamelyik és nem is hallod ...Ezért nem vagy meggyőzve. Ennyi . Más sem tudja mérni, de van jobb rendszere , amin hallja. Nincs mit ragozni. Érthető és emberi hozzáállás, hogy amiről nem tud az ember az legtöbbször nincs is a számára.
Miért ne "hallanám"? Úgy ahogy itt nagyon sokan, én is "hallottam". Pontosabban hallani véltem különbséget. És? Ez mit jelent? Semmit. Mert egészen pontosan addig a pontig "hallottam" különbséget, amíg tudtam, melyik kábelt hallgatom. Amint nem tudtam, már nem hallottam. Javaslom mindenkinek a vaktesztet, kijózanító tapasztalat tud lenni.
Ha már tápkábelről volt itt nagybaszó: Túl drága tápkábeleim nem voltak, jópár éve új áron 100k-s volt a legdrágább, meg volt 60-70k-s. (Talán még a hirdetéseim is megvannak, lehet, hogy az avx-en is.) A többi 1 és 10-20k közötti. Hallani véltem különbséget. A hifisták többsége ezen a ponton meg is áll, belelelkendezi a fórumokba és büszkén konstatálja, hogy tagja lett a prominens klubnak, ő is kiválasztott, a "hallók" táborába tartozik. Ennek rendje és módja szerint el is kezdi szarozni és süketezni, vagy szarrendszerezni azokat, akik vagy mást tapasztaltak, vagy jobban belemélyednek a témába mint a "hallom, tehát ez a megfellebbezhetetlen igazság"-banalitású "tapasztalók". Én nem álltam meg ezen a ponton, hanem tovább mentem, és megtapasztaltam az érzékelés összetettségét. Onnan datálódik az én "hitetlenségem".
Szerintem nem érdemes, nem szabad meghagyni magunkat az önbecsapás és önáltatás langymeleg pocsolyájában. De akinek ez esik jól, tegye. :)

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

pali923 írta:
2023.03.07., kedd 16:22
SoundMania írta:
Te nem tudod mérni, hogy jobb-e valamelyik és nem is hallod
Még egy kis filozófia: ha két kábelt megmérünk akármivel és akármilyen mérőszámokkal is, akkor milyen következtetésre jutunk? Ha az egyik 12, a másik 10, akkor melyik a jobb kábel? Biztosan mondanak a mérnökök majd valamilyen alapszabályokat bizonyos jellemzőkről, de mi van, ha én a "rosszabb" számokkal rendelkezőt hallom jobbnak?
Sőt, még ha a zasszony és a szomszéd is jobbnak hallja? :D :rolleyes:
Akkor sincs semmi. Én sem tudnám megmondani mérési eredmények alapján, melyik kábel, vagy készülék jobb hangú. Na jó, a nagyon durván rossz mérési eredményekből talán.... De ne legyünk ennyire szélsőségesek. :) Egyébként a legjobb csöves mérései valószínűleg rosszabbak lennének mint a legrosszabb hangú félvezetősé.....

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5029

Hozzászólás Szerző: pärt »

images.jpeg
images.jpeg (12.96 KiB) Megtekintve 1049 alkalommal

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1211

Hozzászólás Szerző: pali923 »

SoundMania írta:
Te nem tudod mérni, hogy jobb-e valamelyik és nem is hallod
Még egy kis filozófia: ha két kábelt megmérünk akármivel és akármilyen mérőszámokkal is, akkor milyen következtetésre jutunk? Ha az egyik 12, a másik 10, akkor melyik a jobb kábel? Biztosan mondanak a mérnökök majd valamilyen alapszabályokat bizonyos jellemzőkről, de mi van, ha én a "rosszabb" számokkal rendelkezőt hallom jobbnak?
Sőt, még ha a zasszony és a szomszéd is jobbnak hallja? :D :rolleyes:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

ensandor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

SoundMania írta:
Nincs gond ezzel a kábeltémával. Te nem tudod mérni, hogy jobb-e valamelyik és nem is hallod ...Ezért nem vagy meggyőzve. Ennyi . Más sem tudja mérni, de van jobb rendszere , amin hallja. Nincs mit ragozni. Érthető és emberi hozzáállás, hogy amiről nem tud az ember az legtöbbször nincs is a számára.
Miért ne "hallanám"? Úgy ahogy itt nagyon sokan, én is "hallottam". Pontosabban hallani véltem különbséget. És? Ez mit jelent? Semmit. Mert egészen pontosan addig a pontig "hallottam" különbséget, amíg tudtam, melyik kábelt hallgatom. Amint nem tudtam, már nem hallottam. Javaslom mindenkinek a vaktesztet, kijózanító tapasztalat tud lenni.
Ha már tápkábelről volt itt nagybaszó: Túl drága tápkábeleim nem voltak, jópár éve új áron 100k-s volt a legdrágább, meg volt 60-70k-s. (Talán még a hirdetéseim is megvannak, lehet, hogy az avx-en is.) A többi 1 és 10-20k közötti. Hallani véltem különbséget. A hifisták többsége ezen a ponton meg is áll, belelelkendezi a fórumokba és büszkén konstatálja, hogy tagja lett a prominens klubnak, ő is kiválasztott, a "hallók" táborába tartozik. Ennek rendje és módja szerint el is kezdi szarozni és süketezni, vagy szarrendszerezni azokat, akik vagy mást tapasztaltak, vagy jobban belemélyednek a témába mint a "hallom, tehát ez a megfellebbezhetetlen igazság"-banalitású "tapasztalók". Én nem álltam meg ezen a ponton, hanem tovább mentem, és megtapasztaltam az érzékelés összetettségét. Onnan datálódik az én "hitetlenségem".
Szerintem nem érdemes, nem szabad meghagyni magunkat az önbecsapás és önáltatás langymeleg pocsolyájában. De akinek ez esik jól, tegye. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ensandor 2023.03.07., kedd 16:33-kor.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 882

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Volt már laposföld-elmélet, 300 éve áram sem volt, 500 éve a gravitáció fogalmának hiánya nélküli lebegés, villanykörte, betekintés, .... Végre eljutottunk a nemelégjóarencered-elméletig. Valaki a "szimplán süket vagy" kártyát is igazán kijátszhatná, hogy bezáruljon végre a kör...
Nem szotkam hibázni.

ensandor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

fapaci írta:
2023.03.07., kedd 15:29
A HiFi-ben általányos érvényű tény igen kevés van, ezerféle valóság (amiket sokan tényként kezelnek) viszont bőven. Próbálhatod kizárni a szubjektivitást, ami néha valóban beviheti az erdőbe az embert, de nem fogsz sikerrel járni, ráadásul néha jó mászkálni az erdőben. Ha 10 hozzáértő állítja, hogy a neked nem tetsző készülék nagyszerű példány, akkor rájuk hallgatsz, vagy a saját véleményedre?
Minden mondatoddal egyetértek, ezért nem is igazán érzem, hogy ez bármiben is ellentmond annak, amiről én pofázok. :) Nekem is van saját igazságom, erdőben mászkálásom. Például az erősítőn csak páros számokra vagyok hajlandó állítani a hangerőt, nekem jobban esik úgy hallgatni. De eszem ágában sincs azt állítani, hogy a páros számra állítás élményszerűbb előadást okoz, és ez tény! :D Persze a fene tudja, próbáljátok már ki, hátha alap hifis szentencia kerekedik belőle. Szerintem Long ugrani fog rá. :D

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

ensandor írta:
2023.03.07., kedd 15:40
Rock60 írta:
2023.03.07., kedd 14:35
Ha láthatóan felvillan egy izzó, akkor az tény ?
:D Ha nem érzed magadtól a különbséget egy izzó felvillanásának műszakilag és érzékelésileg is egyértelmű, megismételhető, mérhető, bizonyítható ténye, és egy műszaki tudomány által erősen vitatott, vakteszten még sosem igazolt kábel hatásának "ténye" között, akkor nincs értelme beszélgetni.

ensandor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Rock60 írta:
2023.03.07., kedd 14:35
:D Ha nem érzed magadtól a különbséget egy izzó felvillanásának műszakilag és érzékelésileg is egyértelmű, megismételhető, mérhető, bizonyítható ténye, és egy műszaki tudomány által erősen vitatott, vakteszten még sosem igazolt kábel hatásának "ténye" között, akkor nincs értelme beszélgetni.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11007
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

ensandor írta:
2023.03.07., kedd 14:18
Én azt mondom, mi a "tény" szerintem és a fogalom eredeti jelentése szerint. Egy-egy ember észlelése, szubjektív érzékelése nem az. Ilyen nincs, hogy "számomra tény". Vannak saját igazságok, nekem is vannak ilyenjeim, de nem keverem össze a tény fogalmával, amiben benne kell legyen az általános érvényűség.
A HiFi-ben általányos érvényű tény igen kevés van, ezerféle valóság (amiket sokan tényként kezelnek) viszont bőven. Próbálhatod kizárni a szubjektivitást, ami néha valóban beviheti az erdőbe az embert, de nem fogsz sikerrel járni, ráadásul néha jó mászkálni az erdőben. Ha 10 hozzáértő állítja, hogy a neked nem tetsző készülék nagyszerű példány, akkor rájuk hallgatsz, vagy a saját véleményedre?

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5029

Hozzászólás Szerző: pärt »

Rock60 írta:
2023.03.07., kedd 14:05
A " kábelt szeretne cserélni."
Abból fakadhat, hogy mindnyájan tudjuk - ensandor kivételével - hogy a rendszer fejlesztésének ha nem is a legfontosabb, de jellemző módja. Gondolom, ha rendelkezésre áll egy X összeg, amit valaki a rendszere fejlesztésére áldozna, kézenfekvő, hogy kábel cserélésében is gondolkodhat.
Ez a hifis pénzégetés egyik - de nem egyetlen - bizonytalan kimenetű módja. Az ún. fejlesztés általában a zsebviszketés azon fajtája, amit nem feltétlenül valamilyen irányba történő változtatás vágya vezérel, hanem valamennyi - jobb esetben nélkülözhető - elköltendő összeg vált ki. Nem mindig, de igen gyakran.
Ha viszont tudom, hogy milyen irányba akarok indulni akkor korántsem biztos, hogy érdemes vaktában lődözni, ötletszerűen kiválasztani a rendszer egyik összetevőjét - pl. kábelt - lecserélni egy drágábbra, hogy az majd nyilván a kívánt irányba módosítja a hangot, hiszen már nem egy filléres xar.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2023.03.07., kedd 13:13
istvan01 írta:
2023.03.07., kedd 13:00

1/ Nincs két ember aki zenei hallása egyforma lenne, amiben nem csupán "felbontás", "részlet" érzékenysége más, hanem a hangzás minősítés tapasztalata, tanultsága. Tehát egy ember ítélete nem mérvadó. Nagy sokaságé esetleg.
Ezzel kapcsolatban a kérdésem az lenne, hogyha valaki kábelt szeretne cserélni, akkor milyen esetben tegye? Ha csak ő hallja a különbséget, de más nem, vagy ha ő nem hallja, de mindenki más igen...? gondolkodik.gif
Itt lép életbe a 2. pont, ahol ha nincs annyira jó a rendszered, hogy meghallható legyen a különbség, akkor felesleges cserélgetned. De hogy bármelyik kábelről komolyan vehető véleményt mondj, meg pláne nincs értelme. Szemléletesebben azt is lehet mondani erre, hogy ha valami drága és jó cucc nem tud meggyőzni, arról , hogy jó, akkor nagyon esélyes ( biztos ) , hogy nem benne van a hiba! De ez igaz a vaktesztre, a hosszú távú meghallgatásra vagy a mérésekre is , adott rendszerben. Lehet ezt bármivel támadni, de nem érdemes. Nem veszik komolyan akik tapasztalják , hogy az pedig nem úgy van..... Szóval, ha van egy 20 ezres kábeled , akkor a 15 ezrestől ne várj sokat. De még a 25 ezrestől se. Talán egy félmilliós már sokat mutatna, de csak a rendszered gyengeségeiből! Ezt lenne érdemes elfogadni szerintem......

Rock60
Őslakos
Őslakos

Na, otthon kipróbálom, hogy a legújabb tápkábelemmel változik-e a lemezjátszóm betekintési szöge. :kapdelm:

62. A " tapasztalatokat " megint idézőjelbe tetted, ez mindent elárul. Ez is tény.

Igen ? Mitől ?
Attól, hogy én azt mondom, az nem jelent semmit, hiszen az csak egy szubjektív észlelés. Ja, hogy van műszaki alapja ? Akkor már tény.
Ha hallhatóan különböző módon szólnak a kábelek, az tény ?
Nem ? Miért nem ?
Mert ugyan van műszaki alapja, de nem ismerjük ? Ja, akkor nem tény.

ensandor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Rock60 írta:
2023.03.07., kedd 13:47
Ensandor, Te fogod megmondani, hogy miről állíthatom, hogy tény ?
Te nem tudod, mert nem érdekel, én meg nem tudom, mert nem szakterületem, attól biza, hogy a két kábel különböző hangon szól, attól az még TÉNY.
Nem fogom megmondani, miről állíthatod, hogy tény. Te azt mondasz, amit akarsz. De én is azt mondom. Én azt mondom, mi a "tény" szerintem és a fogalom eredeti jelentése szerint. Egy-egy ember észlelése, szubjektív érzékelése nem az. Ilyen nincs, hogy "számomra tény". Vannak saját igazságok, nekem is vannak ilyenjeim, de nem keverem össze a tény fogalmával, amiben benne kell legyen az általános érvényűség.

"Mondok még elképesztőbb parajelenséget, az sem mindegy milyen hosszú....."

Ebben neked teljesen igazad van, de nem panaszkodik a feleségem. :D Bocs.
Most komolyan. Te még nem is éltél, amikor erre vonatkozó "tapasztalatokról" olvastam. :D Viccelek, nem tudom, hány éves vagy, de tényleg találkoztam már többször a kábelhossz kérdéssel.

Rock60
Őslakos
Őslakos

A " kábelt szeretne cserélni."
Abból fakadhat, hogy mindnyájan tudjuk - ensandor kivételével - hogy a rendszer fejlesztésének ha nem is a legfontosabb, de jellemző módja. Gondolom, ha rendelkezésre áll egy X összeg, amit valaki a rendszere fejlesztésére áldozna, kézenfekvő, hogy kábel cserélésében is gondolkodhat.

prando
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 160

Hozzászólás Szerző: prando »

ensandor írta:
2023.03.07., kedd 13:46
prando írta:
2023.03.07., kedd 13:05
Csakhogy én pont azt írtam, hogy láttam a különbséget.....innen indulj újra! Mert megvan a humán teszt és, ha a fejedre állsz sem fogod bebizonyítani, hogy nem láttam.
Megint nem írtál egy szót sem a 200 ève még mérhetetlen elektromosságról.....ami akkor még nem is volt.
Nem, nem volt meg a humán teszt. Az egy objektív, a pszichés hatásokat kizáró teszt kell legyen. Neked szubjektív benyomásod volt, amiben rengeteg a hibaforrás és nem tekinthető bizonyítéknak egy jelenség létezésére. Én most nem arról beszélek, neked mit esik jobban nézni/hallgatni, hanem arról, hogy mi a bizonyíték, és mi nem az. Az érzékelésed, vagy egy szűk kisebbség hasonló észlelése nagyon NEM az. Mondom, önigazolásnak remek, de ha valaki előállna "ő is ezt hallotta/látta"-sztorikkal egy normális szakmai plénumon bizonyíték gyanánt, körberöhögnék. :D

De ezzel nem kell foglalkoznod, nem a szakmának, és nem tudományos céllal nézel tévét meg hallgatsz hifit. :D

Eszem ágában sincs bebizonyítani, hogy nem láttad..... Csak ha te is nyitott vagy rá. :)
Haha, két hibaforrás lehetett volna, csípás a szemem és/vagy homályos a szemüvegem. Egyik sem volt, viszont bátran támaszkodom a szememre, elég érzékeny műszer, ahogy másé is. Nem tudsz meggyőzni, hogy vak vagyok.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”