Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2911
- Kapcsolat:
Re: Lemezjátszó
És a Vintage hangszedőkkel mi a helyzet? A szokásos, mint erősítőknél, forrásoknál is, hogy előfordulhat belőlük relatíve olcsón nagyon jó, olyan, ami minőségért új hangszedőből nagyon mélyre kell nyúlni a zsebbe? Csaképp a szokásos problémák is fennálnak velük, úgy mint állapot, ezredszeri javítottság, szétcseszettség, kókányoltság?
Nálam eddig ezek voltak:
Shure M75ECS (mm), Lenco M100(Excel ES70S) (mm), Ortofon MC10 Super (mc),Audio Technika F3/III (mc), Grace F8 (mm), Yamaha MC-9 (mc)
Kezdetlegesen nekem ebből az tűnik ki, hogy a vintage darabok nagyon érik a 100ezer körüli árukat az újabb MC-khez képest, mert sokkal jobbak. Viszont pl egy alap Shure vagy Excel hangszedő sem rossz annyira, hogy megérje helyettük egy 5x annyiért egy alap MC.
Nálam eddig ezek voltak:
Shure M75ECS (mm), Lenco M100(Excel ES70S) (mm), Ortofon MC10 Super (mc),Audio Technika F3/III (mc), Grace F8 (mm), Yamaha MC-9 (mc)
Kezdetlegesen nekem ebből az tűnik ki, hogy a vintage darabok nagyon érik a 100ezer körüli árukat az újabb MC-khez képest, mert sokkal jobbak. Viszont pl egy alap Shure vagy Excel hangszedő sem rossz annyira, hogy megérje helyettük egy 5x annyiért egy alap MC.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
- SoundMania
- V.I.P.

- Értékelés: 1290
Nem, nem tudom.... Azt tudom, hogy az AT740 jobb a rednél , bluenál és a bronznál is! És azt is tudom, hogy a 40-60-80 ezres hangszedők hangja nagyon ...! Nem látom értelmét az olcsó sz.... helyett a kicsit drágább sz.....-nak. Akkor inkább tényleg maradjon a red. Csak hát azt meg nem érdemes hallgatni! Látom a környezetemben is , hogy mi megy! Nem hiszik el , hogy nem jó az olcsó. Aki mégis gondolkodna, az meg abban bízik , hogy akkor az egyel drágább már tűrhető lesz. Megveszi és rájön, hogy az sem jó! Így visszajön és megint megbeszéljük mit kellene akkor , ami most már tényleg jó.Csak közbe megy az idő.... Ő nem élvezte eléggé a zenehallgatást és drágulta a hangszedők is közben. Dupla szívás....Rock60 írta: ↑2023.02.21., kedd 09:55Szerintem félreértettél.
Valaki felvetette, hogy miért nem a Reddel hallgatja inkább.
Én arra mondtam, hogy én biztos kicserélném, és áldoznék rá 60-80 ezret.
A legfontosabb, hogy nem tudjuk mi a keret, persze 150 - ért még jobb van, de akkor hol a határ ?
Tudod, a kibicnek...
Szerintem félreértettél.
A legfontosabb, hogy nem tudjuk mi a keret, persze 150 - ért még jobb van, de akkor hol a határ ?
Tudod, a kibicnek...
Tudod, a kibicnek...
- SoundMania
- V.I.P.

Mer' azok az olcsó hangszedők csak játékszerek. Ezt te is tudhatod az EMT-d hallgatva....Rock60 írta: ↑2023.02.18., szomb. 20:171. Miért ne lehetne bepattintani a Red helyére egy komolyabb hangszedőt ? Mondjuk 150 - et kapásból nem költenék rá, de 60 - 80 - at igen.
2. Szerintem nem kell pápábbnak lenni a pápánál. Ha a jellemző témához szorosan kapcsolódó kérdés merűl fel egy - két hozzászólás erejéig, csak kibírjuk valahogy...
Na, nézzünk körül az MM, MC topicban.![]()
Aztán a phono - topicban![]()
![]()
Láttátok az eladó Denon DP 67 - t ?
Alulról is ?
Alulról is ?
1. Miért ne lehetne bepattintani a Red helyére egy komolyabb hangszedőt ? Mondjuk 150 - et kapásból nem költenék rá, de 60 - 80 - at igen.
2. Szerintem nem kell pápábbnak lenni a pápánál. Ha a jellemző témához szorosan kapcsolódó kérdés merűl fel egy - két hozzászólás erejéig, csak kibírjuk valahogy...
Na, nézzünk körül az MM, MC topicban.
Aztán a phono - topicban

Na, nézzünk körül az MM, MC topicban.
Aztán a phono - topicban
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6429
A monogramból továbbvíve: Fülelek az inkább SZ.Z., szóval inkább Vibavoice lehet Szentgyörgyi alapján.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Köszönöm a gyors választ és elnézést már vitorlázom is másfelé... :)
Acoustic Research Status S 20
Videoton RT 7300 S
Sony TC RX 77
Onkyo CR 70R
Chario Syntar 100
Akai AA 39
Hitachi HT-324/Ortofon OMB5E
Hitachi HT-324-OMB 5E
Videoton RT 7300 S
Sony TC RX 77
Onkyo CR 70R
Chario Syntar 100
Akai AA 39
Hitachi HT-324-OMB 5E
Jó estét mindenkinek!
A segítségeteket kérném egy MM jelerősítő beazonosításában.
Történt anno kb fél éve a jófogáson egy Cambridge erőstő után érdeklődve megláttam egy nagyon hasonló jelerősítőt.
Véletlenül szúrtam ki a fotók között a dobozolás annyira hasonló volt mint az enyém ,gondoltam nem véletlen...
Rákérdeztem az eladóra hogy van e infója róla hogy ki készíthette ezeket?
Sajnos csak arra emlékezett hogy ő régen Budapesten vette és állítólag egy hifi forgalmazással foglalkozó üzletben készültek... de hogy ki ill a pontos hol arra már nem emlékezett!
A kép alapján tudja e valaki azonosítani ki készíthetett ilyen eszközt?
Köszönettel:Csaba
A segítségeteket kérném egy MM jelerősítő beazonosításában.
Történt anno kb fél éve a jófogáson egy Cambridge erőstő után érdeklődve megláttam egy nagyon hasonló jelerősítőt.
Véletlenül szúrtam ki a fotók között a dobozolás annyira hasonló volt mint az enyém ,gondoltam nem véletlen...
Rákérdeztem az eladóra hogy van e infója róla hogy ki készíthette ezeket?
Sajnos csak arra emlékezett hogy ő régen Budapesten vette és állítólag egy hifi forgalmazással foglalkozó üzletben készültek... de hogy ki ill a pontos hol arra már nem emlékezett!
A kép alapján tudja e valaki azonosítani ki készíthetett ilyen eszközt?
Köszönettel:Csaba
- Csatolmányok
-
- 20230218_135604.jpg (2.02 MiB) Megtekintve 1655 alkalommal
Acoustic Research Status S 20
Videoton RT 7300 S
Sony TC RX 77
Onkyo CR 70R
Chario Syntar 100
Akai AA 39
Hitachi HT-324-OMB 5E
Videoton RT 7300 S
Sony TC RX 77
Onkyo CR 70R
Chario Syntar 100
Akai AA 39
Hitachi HT-324-OMB 5E
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2125
Van esetleg valami problémád a RED-el? Milyen hangot keresel?elkann írta: ↑2023.02.18., szomb. 14:59Tisztában vagyok vele, hogy ez nagyon az eleje.. de a lényeg: borzasztóan tetszik így néhány óra tapasztalata utánMint anno írtam, nem a stream minőségét várom tőle, de ha hangszedő ügyben tudtok ajánlani "best-buy" vételt az Ortofon Red után, amit még erre a futóműre érdemes áldozni, kérlek ne tartsátok magatokban..
![]()
(egyébként inkább az MM-MC hangszedők topic-ba való a téma már)
ui: szerintem hallgass minél több lemezt, ne vágj bele cserélgetésbe rögtön...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Voyager 2023.02.18., szomb. 18:43-kor.
Ja, és ne légy pesszimista.
Ha beruházol egy szerencsésen kiválasztott 50 - 60 ezer forintos hangszedőre - nem tudom milyen phono-d van - ha nem is a hifi jellemzők, de élvezeti faktor szempontjából minimum versenyképes lesz a ProJect a streamer-rel.
Ha beruházol egy szerencsésen kiválasztott 50 - 60 ezer forintos hangszedőre - nem tudom milyen phono-d van - ha nem is a hifi jellemzők, de élvezeti faktor szempontjából minimum versenyképes lesz a ProJect a streamer-rel.
- SoundMania
- V.I.P.

Ortofon 2M Bronz helyett, egy AT 740ml-t.elkann írta: ↑2023.02.18., szomb. 14:59Sziasztok!elkann írta: ↑2022.06.15., szer. 18:38Sziasztok!
Ez a hasonlat azért tetszik nagyon, mert pont így gondolok az analóg vonalra.. ugyanígy érzek (most) iránta.. fontos, hogy eszemben sincs a kiépített stream minőségét/erényeit várni, illetve szembeállítani a (ráadásul próba, teszt jelleggel) esetlegesen meghallgatandó lemezjátszó hangjával. Pont, hogy teljesen mást várnék tőle laikusként..
A másik fontos dolog, hogy nagyon köszönöm mindenki hozzászólását/véleményét.. akár az alapvető kérdésre, akár saját eszmefuttatásként írva, baromi sokat tanulok/okulok belőle..Még akkor is, ha többen más tapasztalatot, véleményt írtok.
Így erős fél év távlatából szeretnék visszajelezni Nektek (azt hiszem ennyivel minimum tartozom a részetekről írott sok-sok és megannyi jó tanács, vélemény, tapasztalat után), hogy belevágtam az analóg vonalba..Teljesen kezdőként végül nem mertem régebbi (de talán jobb) lemezjátszót vásárolni (talán rossz, talán jó döntés kezdésnek, de ha mást nem, legalább az esetleges korból eredő hibákat sikerült így kizárni), így egy nagyon "jóárasított" gyakorlatilag új Pro-Ject Debut Carbon EVO-ra esett a választás (Ortofon 2M Red gyári hangszedővel). Tisztában vagyok vele, hogy ez nagyon az eleje.. de a lényeg: borzasztóan tetszik így néhány óra tapasztalata után
Mint anno írtam, nem a stream minőségét várom tőle, de ha hangszedő ügyben tudtok ajánlani "best-buy" vételt az Ortofon Red után, amit még erre a futóműre érdemes áldozni, kérlek ne tartsátok magatokban..
![]()
Szia !
Jó az a lemezjátszó, nem lesz vele problémád.
Írd be a keresőbe :
Milyen hangszedőt vegyünk 2020 - ban ?
Frissítve van, aktualizálva.
Ettől függetlenűl biztosan kapsz itt is használható tanácsot, persze jó lenne tudni, mennyit szánsz rá.
Minden cucc csak saját árkategóriáján belül értékelhető helyesen.
Jó az a lemezjátszó, nem lesz vele problémád.
Írd be a keresőbe :
Milyen hangszedőt vegyünk 2020 - ban ?
Frissítve van, aktualizálva.
Ettől függetlenűl biztosan kapsz itt is használható tanácsot, persze jó lenne tudni, mennyit szánsz rá.
Minden cucc csak saját árkategóriáján belül értékelhető helyesen.
- elkann
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 34
Sziasztok!elkann írta: ↑2022.06.15., szer. 18:38Sziasztok!
Ez a hasonlat azért tetszik nagyon, mert pont így gondolok az analóg vonalra.. ugyanígy érzek (most) iránta.. fontos, hogy eszemben sincs a kiépített stream minőségét/erényeit várni, illetve szembeállítani a (ráadásul próba, teszt jelleggel) esetlegesen meghallgatandó lemezjátszó hangjával. Pont, hogy teljesen mást várnék tőle laikusként..
A másik fontos dolog, hogy nagyon köszönöm mindenki hozzászólását/véleményét.. akár az alapvető kérdésre, akár saját eszmefuttatásként írva, baromi sokat tanulok/okulok belőle..Még akkor is, ha többen más tapasztalatot, véleményt írtok.
Így erős fél év távlatából szeretnék visszajelezni Nektek (azt hiszem ennyivel minimum tartozom a részetekről írott sok-sok és megannyi jó tanács, vélemény, tapasztalat után), hogy belevágtam az analóg vonalba..
IsoTek Syncro Uni -> IsoTek Titan One -> IsoTek Genesis One -> ALAC tápkábel -> Auralic Aries G2.1 (+Hoer-Wege mod) ->ALAC tápkábel -> Audio Research GSI75 -> ALAC hangfalkábel -> Sonus Faber Grand Piano Home
Asszem felszerelek az autómra egy ötödik kereket, de jó drága csapágyat szerelek bele ám, hogy minél kevésbé fékezze az járgányt.
Csak vicceltem, hülye lennék...
Csak vicceltem, hülye lennék...
Amit egyébként produkál ez a shell az viszont egyáltalán nem vicc.
Ha valakinek van "kedve" uszkve 200 ezret kiadni egy shell-ért,az nem fog csalódni.
Ha valakinek van "kedve" uszkve 200 ezret kiadni egy shell-ért,az nem fog csalódni.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Má' tök laza vok. 
Csak lazíts
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Ebbe semmi személyeskedés nem volt. Csak tudjuk, amit tudunk.
Arra a DS Audio shell - re tényleg kíváncsi lennék, hogy gondoltad ?
Arra a DS Audio shell - re tényleg kíváncsi lennék, hogy gondoltad ?
Látom vetted az adást