A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Eeeeegy?
Minden mondatod külön kérdés, ami külön hosszabb kitárgyalást érdemelne, nem mellesleg mind nagyon izgalmas téma!
Ami bennem (is) felmerült, hogy egyre több az olyan streamer, amit a saját dacjával ajánlanak használni, illetve a tesztben azt írják, a feljebblépéshez felsőkategóriás dac kell(ene).
Ennyit számítana a direkt jelút, és a tervezés során (jó esetben) a mérnökök által figyelmesen hangolt szinergia?
Nah, válasz helyett feltettem egy új kérdést!
Bocsi
Egy általános kérdés merült fel bennem. Streamer tesztet többet is olvashattunk, itt is, ezeket köszönjük a kollégáknak, szerintem nagyon hasznosak. Mivel minden esetben összehasonlításokról van szó, ezért kicsit elgondolkodtam az alábbin.
Ha egy streamert külső DAC-al (egy elegendően jót képzeljünk ide) használunk “futóműként” digitális kijáraton (legyen az Toslink/SPDIF/USB) akkor is különbözik a hangjuk. Ez tény. A miértek kérdése kettős. (Ja hármas, de most a kábelt hagyjuk) Az hogy a kapott hang ezen kimenetek minőségétől (az egész streamer+táp minőségétől) függhet ez rendben. A kérdés számomra inkább az, hogy honnan lehet tudni hogy a kinövő jel az megfelel-e a forrás anyagnak? Vagyis van-e csalás benne? Ha egyiknél több/szebb a mély, a másik kevésbé fedett, részletezőbb, stb lehet-e hogy közben bele van piszkálva az EQ beállításba, és a digit jel ezért (is) szól másképp? Ez digitális jelnél technikailag lehetséges egyáltalán?
Igen en is. Tegnap csinaltam egy mini tesztet. RPI-volumio vs. Macbook air m1- audirvana. Elsore amikor atraktam macrol rpire felesegem teljesen kesz volt hogy ez milyen szar. Mondtam is neki, hogy varjon egy percet tuti a hulye volume options van hardweren attol ilyen rossz. Ugy is volt, azt atallitva renbejott a dolog, nem volt dramai kulonbseg a ketto forras kozott. En mondjuk a macbookot picit jobbnak hallottam.
Pont a héten hétfőn volt nálam egy ilyen teszt. Egy kedves olvasóm jelentkezett be, hogy mérjük össze a sima Rpi4 hangját a Mac Minijével a dacján. Egy Marantz 4230 volt bekötve, így hifi kategóriában maradtunk.
A Mac Mini hangja számomra kissé agresszív volt, majdnem fülsértő énekkel. A Rpi hangja sokkal nyugodtabb, lassabb, kimértebb.
Én egyértelműen a Pi4-esre szavaztam. A Mac Mini tulajdonosa még nem döntötte el szerintem, hogy mit szeretne.
Igen en is. Tegnap csinaltam egy mini tesztet. RPI-volumio vs. Macbook air m1- audirvana. Elsore amikor atraktam macrol rpire felesegem teljesen kesz volt hogy ez milyen szar. Mondtam is neki, hogy varjon egy percet tuti a hulye volume options van hardweren attol ilyen rossz. Ugy is volt, azt atallitva renbejott a dolog, nem volt dramai kulonbseg a ketto forras kozott. En mondjuk a macbookot picit jobbnak hallottam.
Pont a héten hétfőn volt nálam egy ilyen teszt. Egy kedves olvasóm jelentkezett be, hogy mérjük össze a sima Rpi4 hangját a Mac Minijével a dacján. Egy Marantz 4230 volt bekötve, így hifi kategóriában maradtunk.
A Mac Mini hangja számomra kissé agresszív volt, majdnem fülsértő énekkel. A Rpi hangja sokkal nyugodtabb, lassabb, kimértebb.
Én egyértelműen a Pi4-esre szavaztam. A Mac Mini tulajdonosa még nem döntötte el szerintem, hogy mit szeretne.
- Retrofuturista hifista blog szerzője - Szubjektív barangolás a hifi és a zene világában
Egy kerdes, volumioban volume options mire volt allitva a teszt alatt...rpi vs sa resz erdekel elsosorban.
Keverő: "egyik sem", sem szoftver, sem hardver. Ezzel tapasztaltam a legjobb hangot.
Lehet ezek a kínai csodamárkák, topping, smsl, loxjie, gustard és társai mégsem annyira komoly kategória mint amit az áruk indokolna.
Semmi baj nincs szerintem ezekkel, nekem konkretan a Topping D70S komoly elorelepes volt a nagynevu, europai Audiolab M Dac+ utan... A Topping sokkal jobb hangu keszulek, nyitottabb, reszletezobb, zeneibb.
A Toppingnak nincs olyan kategoriaju keszuleke, mint a D2... Probaltam volna ifi idsd pro-t keresni a nemzetkozi piacon, de nem volt belole olyan
aron elado, amennyiert a D2-t sikerult megszerezni, pedig az kulsore nagyon bejott volna :) Gondoltam meg a Hifi Rose-ra is, de az sem volt... Amugy a Lumin is kinai... (hong kongi)
Sok europai az Audiolab-ban sincs már mert kínai tulajdon a Quad-al , Mission-al meg még néhány márkával együtt. (IAG)
Lehet ezek a kínai csodamárkák, topping, smsl, loxjie, gustard és társai mégsem annyira komoly kategória mint amit az áruk indokolna.
Semmi baj nincs szerintem ezekkel, nekem konkretan a Topping D70S komoly elorelepes volt a nagynevu, europai Audiolab M Dac+ utan... A Topping sokkal jobb hangu keszulek, nyitottabb, reszletezobb, zeneibb.
A Toppingnak nincs olyan kategoriaju keszuleke, mint a D2... Probaltam volna ifi idsd pro-t keresni a nemzetkozi piacon, de nem volt belole olyan
aron elado, amennyiert a D2-t sikerult megszerezni, pedig az kulsore nagyon bejott volna :) Gondoltam meg a Hifi Rose-ra is, de az sem volt... Amugy a Lumin is kinai... (hong kongi)
Lumin D2, Luxman L550, Sonus Faber Grand Piano Domus, Yamaha CDX1060
Sziasztok, véleményetekre, tapasztalatotokra lennék kíváncsi. Elkezdtem összerakni egy Rpi 4 alapú lejátszót. TMP Táppal hajtva, 2,5-es SSD-n lennének a zenék, Volumio futna rajta. Majd ha kész minden akkor egy Topping D70s-t néztem ki hozzá. Már megrendeltem a digione kártyát, így coax-al kötném össze őket. De megrendelés után kezdtem utána olvasni, hogy lehet, hogy jobban jártam volna a Digione Signature verzióval. Valóban nagy ugrás a sima digione hoz képest, hogy megéri a 2x árat? Ha igen akkor újabb kérdés merült fel... 4db 18650 -es aksi, kínai linearis táp a tiszta oldalra, vagy a tisztára mennyen a TMP a kínai az Rpi-re, vagy egyáltalán számít e, hogy mivel hajtom az Rpi-t? Mivel amúgy is elvileg független már a Digione Sig-től. Ha ez így van akkor ha jól gondolom akár egy sima mobiltöltővel is üzemeltethetném az Rpit és elég a tiszta oldalra egy linearis, felesleges 2 tiszta táppal táplálni. Vagy tévedek? Volt már aki sima Digione-ről váltott Sig-re? Mik voltak a tapasztalatai? Jelenleg még egy Dali Ikon 7 mk2 vel és egy denon 3312 vel használnám, az utóbbit majd a jövőben cserélném egy sima stereora.
Szerintem elsore minnel egyszerubben erdemes indulni. Sima rpi gyari tap es kesz. Aztan majd szep lassan adod hozza amit gondolsz. Es lehet az erre koltott penz a rendszer mas komponenseire koltve tobbet hoz. En aksis hajtast probaltam nekem nem hozott semmit.
Most már eltöltöttem pár napot a Lumin D2-vel, jöjjön egy pár soros beszámoló a tapasztalataimról. Az első és a legfontosabb számomra, hogy sikerült kategóriát ugranom - ami a hangot illeti.
Köszönjük a részletes beszámolót! A leírt jelentős javulás azért is érdekes, mert a korábban általad hallgatott MacBook + Audirvana + Topping D70S + Mutec MC1. 2 kombó sokaknak igencsak a "megérkezés" kategória
DE, ami talán még ennél is érdekesebb, az az utolsó mondatod:
Reményeim szerint most sok boldog óra zenélés fog következni, de persze meg vannak a tervek a jövő fejlesztéseire is
Ezek szerint még mindig maradt valami hiányérzet, vagy csak megint a gonosz hifibogár?
Most már eltöltöttem pár napot a Lumin D2-vel, jöjjön egy pár soros beszámoló a tapasztalataimról. Az első és a legfontosabb számomra, hogy sikerült kategóriát ugranom - ami a hangot illeti.
Köszönjük a részletes beszámolót! A leírt jelentős javulás azért is érdekes, mert a korábban általad hallgatott MacBook + Audirvana + Topping D70S + Mutec MC1. 2 kombó sokaknak igencsak a "megérkezés" kategória
Reményeim szerint most sok boldog óra zenélés fog következni, de persze meg vannak a tervek a jövő fejlesztéseire is
Ezek szerint még mindig maradt valami hiányérzet, vagy csak megint a gonosz hifibogár?
Jó kérdés... A hangfal cserém elég jól sikerült (és a Lumin is bőven beváltotta a hozzá fűzött reményeket) mondhatni vérszemet kaptam :) Aki hallott már igazán komoly rendszert, annak mindig hiányérzete van :) Van egy elképzelésem, amit próbálok szépen, lassan, a saját lehetóségeim szerint megvalósítani, de ilyen igazán komoly hang nem lesz nálam sose (hacsak nem nyerek a lottón) . Számomra a hifizés egyfajta alkotói tevékenység is. Szóval a következő nagy lépés számomra a kábelezés fejlesztése lesz... Pedig a mostani kábelek is jók, de mint fent említettem, vérszemet kaptam :)
Most már eltöltöttem pár napot a Lumin D2-vel, jöjjön egy pár soros beszámoló a tapasztalataimról. Az első és a legfontosabb számomra, hogy sikerült kategóriát ugranom- ami a hangot illeti. A leg fülbe tűnőbb javulás a drámaian megnőtt hangtömeg, a rengeteg részlet, a sokkal több hangból álló hangszerek.. A csengő-bongó-zengő hangszerek hatalmasat javultak. A jelentősen jobb (mondhatni igazán komoly, felnőttes) hang olyan számoknál jön ki nagyon, ahol sok apró, finom részlet, hang/szólam, effekt van, ahol sok és finom hangból-mondhatni nüanszokból- áll az éppen aktuális zenei történés. Roppantul élvezem ezt a gazdagabb hangzást, mert így még mélyebb betekintést nyerhetek a zenészek művészetébe. Mintha egy szőttes egyre több rétege tárulna fel az ember szeme előtt. Magyarul, tömören a felbontás került új szintre :) A megnőtt felbontás miatt definiáltabbak a hangszerek, jobb a szeparáltság, új hangszerszólamok (háttérben dobseprű, cin, apró effekt, ilyesmik) bontakoznak ki az addig masszának tűnő hangfolyamból. Most minden túlzás nélkül tudom leírni a hobbinkban sokszor elhangzó: "új lemezeim vannak" kitételt :-) Finom cucc a D2: nagyon érzékenyen és jól reagált a tápkábel cseréjére: remekül hallatszott a két kábelem közti különbség: az egyik dögösebb, a másik viszont részletesebb, és jobb hangzási balansszal bír. Az utóbbi maradt bekötve. Nálam, most már nem kérdés, hogy jobb-e a CD a streamnel, mert a Yamaha CD-X1060-asnak esélye nincs...valószínű, hogy egy igazán jó CD-Dac kombó a Lumint is megszorongatná, érdekes lenne egy egyforma értékű streamer és CD játszó összevetése, de én ezzel nem foglalkozom, a stream mellett tettem le a voksom-maximum majd letöltött zenékkel is szeretném kipróbálni a Lumint, sajnos eléggé kevés ilyen zeném van..A másik örömteli hatása a Luminnak: korábban a CD hanját fluidabbnak, egységesebbnek éreztem a streamhez képest (MacBook-Topping-Mutec trio ) A Lumint hallgatva: itt is meg van a flow, és a fent említett felbontás növekedésnek köszönhetően úgy érzem, sokkal zeneibb lett a produkció.Nem tudom, hogy a fenti sok jóból mekkora része van annak, hogy 'minden' egy készülékházon belül, egy órajellel végrehajtva történik a Lumin esetében, szemben a korábban 3 készülékben, 2 tápkábelen és 2 digit kábelen átfolyó digit adatfolyammal... Reményeim szerint most sok boldog óra zenélés fog következni, de persze meg vannak a tervek a jövő fejlesztéseire is :-D
Sziasztok, véleményetekre, tapasztalatotokra lennék kíváncsi. Elkezdtem összerakni egy Rpi 4 alapú lejátszót. TMP Táppal hajtva, 2,5-es SSD-n lennének a zenék, Volumio futna rajta. Majd ha kész minden akkor egy Topping D70s-t néztem ki hozzá. Már megrendeltem a digione kártyát, így coax-al kötném össze őket. De megrendelés után kezdtem utána olvasni, hogy lehet, hogy jobban jártam volna a Digione Signature verzióval. Valóban nagy ugrás a sima digione hoz képest, hogy megéri a 2x árat? Ha igen akkor újabb kérdés merült fel... 4db 18650 -es aksi, kínai linearis táp a tiszta oldalra, vagy a tisztára mennyen a TMP a kínai az Rpi-re, vagy egyáltalán számít e, hogy mivel hajtom az Rpi-t? Mivel amúgy is elvileg független már a Digione Sig-től. Ha ez így van akkor ha jól gondolom akár egy sima mobiltöltővel is üzemeltethetném az Rpit és elég a tiszta oldalra egy linearis, felesleges 2 tiszta táppal táplálni. Vagy tévedek? Volt már aki sima Digione-ről váltott Sig-re? Mik voltak a tapasztalatai? Jelenleg még egy Dali Ikon 7 mk2 vel és egy denon 3312 vel használnám, az utóbbit majd a jövőben cserélném egy sima stereora.
Az 1-es ahol mindent engedelyezni lehet (kulon tilthatod ha akarod) plusz a webui-on keresztul beallithatsz mindent. Aki tudja hogy mit akar az megprobalkozhat az exkluziv modokkal ahol minden mas tiltva van beleertve a webui-t is a minnel jobb hangminoseg vegett.
A 3-as az Tidal exkluziv mod. 1-esben (AIO) es 3-asban is mukodnie kell, kulonben el sem indulna a lejatszas.
Ha jól értem (nem biztos) akkor az 1-es AIO (All In One) beállítás alatt elvben minden megy, de valójában mégis inkább főleg a beállításokhoz való, és utána érdemes a tényleges használat szerinti, dedikált állásba állítani a kapcsolót. Jelen esetben TIDAL-hez a 3-asra. Meg még azt is lehet olvasni több helyen, hogy a wifi kapcsolata instabil, sok esetben már az installálás se jön össze wifiben, tehát mindenképp lan kapcsolat javasolt. Persze nem kizárt, hogy félreértek valamit, mindenesetre a tesztek jó hangú, de nem túl felhasználóbarát gépnek írják le
Egy időben én is nézegettem, de ezek szerint jobb, ha nem bánom ...
Ha Lumin-ba gondolkoznék (használtan), akkor az általam felvázolt célra melyik lenne legalkalmasabb?
Lumin U2 Mini-t néztem, beépített DAC nem kell, az van külön is.
Én most vettem egy Lumin D2-t, ami egy MacBook+Audirvana+Topping D70S+Mutec MC1. 2 kombót váltott, es nyugodtan mondhatom, h kategoriat ugrott a hang. Szerintem mar a D70S is jobb, mint a TMP, a Lumin dacjarol nem is beszelve. Plusz hozomanya az egyben megoldásnak, h kábelt sporolsz: minusz tapkabel, digit coax. Ha kesobb fejleszteni szeretnel, annak sincs akadalya, hiszen a D2-nek van digit kijarata kulso dac szamara...
Sziasztok, nem tudom jó topicba írok e, de Ifi ZEN stream el kapcsolatban kérnék segítséget.
- Az egyik dolog, hogy a gyári szoftvere amivel irányítani lehet, Iphone on katasztrófa.
Esetleg van valami más megoldás, amivel tudnám irányítani Iphoneról?
- Streaming esetén ha Tidalről streamelek max 10 perc után megáll a lejátszás. Supra kábelek vannak és az internet hálóztat is stabil. Kipróbáltam spotifyról is ugyanez a jelenség. Amíg PC ről streameltem soha nem volt ilyen.
Tudja valaki esetleg mi lehet a gond?
Milyen firmware verziot hasznalsz (settings/system alatt megtalalod)?
Szia, 2.31.7 a rendszerverzó. Megjelent: Apr 13. 2022
Ha Lumin-ba gondolkoznék (használtan), akkor az általam felvázolt célra melyik lenne legalkalmasabb?
Lumin U2 Mini-t néztem, beépített DAC nem kell, az van külön is.
Jay's Audio CDT2-Mk3 - Esoteric N05-XD - Plinius SA-Reference - Vandersteen 2CE Signature - Townshend Maximum Super Tweeter
Ezek szerint volt már párszor téma, akkor inkább bele se menjünk.
Szerencsére nem nyomja a zsebemet 1 millió (vagy több) Forintocska, csak próbálom megérteni mások rajongását.
Akkor kezdem. 1. Igen, tud olyan jól szólni (szerintem ) 2. Sokkal rugalmasabban használható a CD játszónál (nem kell szégyellni a streamelést...) 3. Nem kell a CD topikban lézer után sovárogni... 4. Annyi zenét elérsz, hogyha halálodig folyamatosan hallgathatnád, akkor sem érnél a végére. (ez egyben a hátránya is...) 5. Nem csak 16/44...