alto írta: ↑2022.12.20., kedd 15:15
SSS írta: ↑2022.12.20., kedd 14:32
vazze írta: ↑2022.12.19., hétf. 06:53
Halló urak!
Próbált már valaki 5v-ról működő hálózati lejátszót (pl.: raspberry) akkuról járatni?
Például powerbank vagy hasonló?
Probaltam. Mikor attertem laptoprol rpi-re mint forras, rengeteget kiserletezgettem, ezt is kiprobaltam. En sajat ket fulemmel, sajat rendszerbe - ami akkor full quad rendszer volt 63esl-el, es egy chord dac - nem hallottam kulonbseget a powerbank, es a rpi (az en esetemben ez asus thinkerboard) sajat tapja kozott. Viszont elsore nem vettem meg a thinkerboard gyari tapjat, gondoltam jo lesz a telefontolto. Aztan megvettem a gyari tapot, kb 5000e ft volt ha jol emlekszem, ez hozott pici kulonbseget szeritem.
Probalgattam ugyan ezt a powerbankos trukkot google chromecast audioval is ott en nem fedeztem fel semmilyen

kulonbseget a powerbank es a telefontolto kozott. Pedig bedolve a sok okossagnak eleinte powerbankal hasznaltam honapokig aztan egyszer gondoltam kiprobalom telefon toltorol, hat semmi kulonbseg. A chromecastot is csak mint futomu hasznaltam optikai kabelal ment ki a jel egy chord dacra.
Véletlenül sem szeretnék kötözködni, de nem gondolkodtál azon, hogy a 63esl + chord Dac egy rpi-nél meg főleg egy chromecast-nél komolyabb forrást érdemelne?
Nem vettem kotekedesnek

ahogy irtam akkoriban sokat kiserleteztem volt akkoriban egy arcam - mar nem emlekszem eppen melyik 5-6 vagy 7-es Arcam cd is - es lemezjatszo is akad, sot akkoriban megforult nalam mas is nem csak az alairasomban szereplo oracle. Vegigprobaltam akkoriban mindent mindennel. Lemez vs cd siman, cd a chord dacal ( mojo es 2qute - laptop vs rpi vs chromecast stb tenyleg honapokig jatszottam ezekkel ossze vissza. Nekem - az en ket fulemmel - az lett, hogy rpi jobb futomu mint a laptop, es kb ugyan az mint az arcam cd, lemez az meg teljesen mas alatfaj, de alapvetoen ugyan az az album lemezrol meg tidal-rpi-chord nekem ugyan mas elmeny volt de nem jobb vagy rosszabb relacioban. Egyik sem volt jobb masok voltak. Szoval en ezert maradtam az rpi-volumio-chord plusz porgeto forrasoknal. De ez an en izlesem, hallasom
Ha meg arra gondolsz, hogy dedikalt streamer, akkor had kerdezzek vissza mi? En sem kotozkodom, de nezelodok, es azt latom, hogy olyan 400-500 ezerig rpi- t kapok jobbara pl silent angel, vagy project stream box, ezekbe rpi van es a projecten meg volumio is.
Aztan csomoszor van az ezekkel, hogy par ev utan nincs ra szoftveres tamogatas. Csodas dobhatnam ki a 400 ezres cuccot...
Aztan van meg lumin mekkora az arkulonbseg 20-30* ennyit nekem em er meg kulonosen a fentiek fenyeben, hogy az rpi is hozza a cd szintjet es nem kell szegyenkeznie egy lemezjatszo mellett sem. De ez megint az en izlesem, gondolatom, velemenyem.
Ha tudsz nekem olyan streming futomuvet 300e kategoriaban ami jobb mint az rpi head to head es megbizhato szoftver van hozza amit ot ev mulva is frissitenek az nagyon erdekelne. Plane ha amazon musical is mukodne.
En most ugyanis foleg tidalt hasznalok es volumio meg tidal connect annyira kenyelmes es stabil hogy semmilyen hianyerzetem sincs kenyelmi szempontbol.