Csak megerősíteni tudom! Én kétszeres mennyiséget vásároltam,hogy majd duplán viszem,de végül csak egyet kötöttem be. A nem használt kábelt,kb. 3-4 hete kötöttem be kíváncsiságból,és egyszerűen nem akartam hinni a füleimnek! Dugókat eleve nem használok,mert plusz 2 átmenetet képezne.Shimano írta: ↑2022.11.29., kedd 11:24Ha már ár érték akkor a méterre kapható canare 2s11.Elérhetőség nálunk a Sonopart-hangtechnika.tomistarrr írta: ↑2022.11.29., kedd 10:27Sziasztok!
Kezdő vagyok a témában, s front hangfalak(Quadral Ascent 80LE) bekötéséhez keresnék kábelt(2x3m).
Jelenleg LS 2x6mm2 normál hangszorókábelt használok, ezt cserélném másra.
Kb.70% házimozi, 30% zene a használati arány.
Szerelt vagy méterre kapható változatot érdemes? Elég a tiszta réz vagy érdemes az ónozott/ezüstözött kábelek irányába menni? Ha méterre kapható változatot választom, akkor arra kell-e még csatlakozót szerelni, vagy elég simán bekötni az eszközökbe?
Túllőni nem szeretnék a célon, valami jó ár/érték arányú megoldást keresnék kb.50eFt-ig bezárólag.
Kell hozzá némi türelem mert baromi sok idő még valójában elkezd zenélni,de aztán már pazar hangja lesz.Több fórumon 300 óra járatást írnak,de nálam pl az kevés volt,és az igazán kiegyensújozott és kerek hanghoz kb 500 óra is kellett.
Sokan nem hisznek a járatásban,és az a vélekedésük hogy ami elsőre nem jó,az később sem lesz az,és ebben van is igazság,viszont ebben a kábelben nyersen is érezhető a hang,csak sok idő még azt folyékony simasággal is közvetíti.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
-
József1960
- Törzsvendég

- Értékelés: 125
Re: Kábelezzünk
Kell hozzá némi türelem mert baromi sok idő még valójában elkezd zenélni,de aztán már pazar hangja lesz.Több fórumon 300 óra járatást írnak,de nálam pl az kevés volt,és az igazán kiegyensújozott és kerek hanghoz kb 500 óra is kellett.
Sokan nem hisznek a járatásban,és az a vélekedésük hogy ami elsőre nem jó,az később sem lesz az,és ebben van is igazság,viszont ebben a kábelben nyersen is érezhető a hang,csak sok idő még azt folyékony simasággal is közvetíti.
Ha már ár érték akkor a méterre kapható canare 2s11.Elérhetőség nálunk a Sonopart-hangtechnika.tomistarrr írta: ↑2022.11.29., kedd 10:27Sziasztok!
Kezdő vagyok a témában, s front hangfalak(Quadral Ascent 80LE) bekötéséhez keresnék kábelt(2x3m).
Szerelt vagy méterre kapható változatot érdemes? Elég a tiszta réz vagy érdemes az ónozott/ezüstözött kábelek irányába menni? Ha méterre kapható változatot választom, akkor arra kell-e még csatlakozót szerelni, vagy elég simán bekötni az eszközökbe?
Túllőni nem szeretnék a célon, valami jó ár/érték arányú megoldást keresnék kb.50eFt-ig bezárólag.
- tomistarrr
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Sziasztok!
- SoundMania
- V.I.P.

- Értékelés: 1290
Pl? Pranawire....white-tiger írta: ↑2022.11.27., vas. 11:55Például?SoundMania írta: ↑2022.11.21., hétf. 20:34Vannak olyan kábelek amik tudják ezeknek az erényeit mutatni a hibák nélkül is. Kb a két occssó kábel árának a szorzatáért.szitaati írta: ↑2022.11.21., hétf. 20:29Köszönöm, ki fogom próbálni.
Időközben ortofon 8NX kábelből és ortofon rca csatiból összeraktam egy új rca párt a dac és az erősítő közé, mert eszembe jutott, hogy korábban rendeltem ezeket de még nem építettem meg.
Ezzel helyreállt a mélytartomány, de csökkent a részletgazdagdág is.
Új világ nekem ez a kábelezősdi.![]()
![]()
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 99
Például?SoundMania írta: ↑2022.11.21., hétf. 20:34Vannak olyan kábelek amik tudják ezeknek az erényeit mutatni a hibák nélkül is. Kb a két occssó kábel árának a szorzatáért.szitaati írta: ↑2022.11.21., hétf. 20:29Köszönöm, ki fogom próbálni.
Időközben ortofon 8NX kábelből és ortofon rca csatiból összeraktam egy új rca párt a dac és az erősítő közé, mert eszembe jutott, hogy korábban rendeltem ezeket de még nem építettem meg.
Ezzel helyreállt a mélytartomány, de csökkent a részletgazdagdág is.
Új világ nekem ez a kábelezősdi.![]()
denesdr írta: ↑2022.11.20., vas. 16:26
Függetlenül attól, hogy épp USB kábelről van szó, a jelenség amit leírsz megegyezik a tonális balansz váltakozásának hallható hatásával. Magyarán ha több a magas, akkor azt jobban/jobbnak, részletesebbnek fogod hallani, miközben a mélyek kissé a háttérbe szorulnak.
De ha már USB kábel, akkor a Supra USB kábelét egy jó és neutrális kábelnek mondják a még nem túl drága kábelek között.
-
gomolalaci
- Fórumlakó

- Értékelés: 370
Nálam is így kezdte - volna - az UPC-s szerelő, amíg még UPC volt a neve. Hamar leállítottam és mondtam neki ezt majd én csinálom meg. Kissé sértődött volt, de azért aláíratta a munkalapot azzal a megjegyzéssel ,,az ügyfél végzi a lakáson belüli szerelést"
Azt hiszem jól jártam
A gondolkodás nem megerőltető...
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5274
Ha ezektől a változásoktól lesz bitpontos a grebbelés, akkor igen. Ha amúgy is bitpontos a grebbelés, akkor nem. Két bitpontos grebbelés között nem lesz különbség attól, hogy más kábelt meg tápot használtál. Persze a bitpontos grebbelés nem csak a bitek mennyiségét jeleni, hanem a megfelelő helyiértékét is.
Amúgy meg cd játszóról nem szokás grebbelni, csak cd/dvd romról.
Amiről szó van, létező dolog az ún. bit favour. Nem kapott nagy nyilvánosságot, de a
CERN hifistái szabadidejükben kutatják, csak most az energiaválság miatt, határozatlan
időre le kellett állítani a projektet.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- -CB-
- Beköltözött

- Értékelés: 1264
A minap néztem egy ismeretterjesztő filmet a réz bányászatáról. Ezek a "jó munkásemberek" nem látták. Nekik a nyersanyag nem számít. Másrészt az "ottbassz@meg" kijelentéssel minden munka elvégzettnek tekinthető :-)
Na, egyszer erről írjunk...
Micsoda őskáosz.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Így húzta be a kábelt a T-Home.
Gondolt a jövőre, magammal vihetem a szomszédba is ha akarom.
Gondolt a jövőre, magammal vihetem a szomszédba is ha akarom.
Naim Nd5xs2 ---->Gato Amp150 ---->Dynaudio Special 25
Én is próbálgattam egy pár variációt az utóbbi időben, és valóban mind másképp szólt.
A: modemtől behúztam a streamer-ig (20 méter) Draka UC 900 Cat 7 kábelt Logilink Cat6a/Cat7 csatlakozóval.
B: sima cat5e a streamer-ig amit a szolgáltató húzott be, és nem is sajnálta kb 40 méter kábelt használt a 20 méter helyett.
C: cat7 a TP link switchig, onnan 1,5m Vention cat8.
D: cat5e a TP link switchig, onnan 1,5 m Vention cat8.
Ami a legjobban tetszik az a cat5e +vention kombináció, utána a sima cat5e a modemtől a streamerig.
A cat5e kicsit élénkebb, élőbb a cat5e+vention kicsit testesebb, kiegyenlítettebb-kerekebb.
Ami nagyon meglepett, hogy a cat7 nagyon tompítja nálam a magasokat, meg a közepére is ráül egyfajta nyomottság/nehézkesség. Nem jó hosszan hallgatni, pedig ettől vártam a legtöbbet.
Az sem tetszik ha a switchig megy a cat7, ott is jobb nálam a Cat5.
Érdekes.
Persze mindez az én rendszeremben az én fülemmel.
A: modemtől behúztam a streamer-ig (20 méter) Draka UC 900 Cat 7 kábelt Logilink Cat6a/Cat7 csatlakozóval.
B: sima cat5e a streamer-ig amit a szolgáltató húzott be, és nem is sajnálta kb 40 méter kábelt használt a 20 méter helyett.
C: cat7 a TP link switchig, onnan 1,5m Vention cat8.
D: cat5e a TP link switchig, onnan 1,5 m Vention cat8.
Ami a legjobban tetszik az a cat5e +vention kombináció, utána a sima cat5e a modemtől a streamerig.
A cat5e kicsit élénkebb, élőbb a cat5e+vention kicsit testesebb, kiegyenlítettebb-kerekebb.
Ami nagyon meglepett, hogy a cat7 nagyon tompítja nálam a magasokat, meg a közepére is ráül egyfajta nyomottság/nehézkesség. Nem jó hosszan hallgatni, pedig ettől vártam a legtöbbet.
Az sem tetszik ha a switchig megy a cat7, ott is jobb nálam a Cat5.
Érdekes.
Persze mindez az én rendszeremben az én fülemmel.
Naim Nd5xs2 ---->Gato Amp150 ---->Dynaudio Special 25
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 906
A jó kérdés szerintem az, hogy mitől, és miben lehet egyáltalán izgalmas?
Nem szotkam hibázni.
Szerintem jó madzag, főleg ennyiért.Deenoo írta: ↑2022.11.23., szer. 16:30Router->switch->Raspberry MoOdeplayerAlex_Aston írta: ↑2022.11.23., szer. 15:54Internetre jó a Cat.5e is.
Bocs, de szerintem kicsit több infó kellene, hogy mire lenne használva![]()
pl. erről mi a vélemény?
https://www.alza.hu/vention-cotton-brai ... 242988.htm
Én a router meg az 1. PC között használom.
Hogy unalmas e?
Ritkán alszom be zenehallgatás közben......
Ha megkérek valakit, akinek izgalmas a madzagja, hogy töltsön le nekem zenét, akkor megmarad benne az izgalom, vagy elveszik, leromlik nálam?
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 906
Egy izgalmasabb hangú dróttól a poszt is izgalmasabb lett volna, vagy csak a hangra van hatással?
Ha megkérek valakit, akinek izgalmas a madzagja, hogy töltsön le nekem zenét, akkor megmarad benne az izgalom, vagy elveszik, leromlik nálam?
Nem szotkam hibázni.
- BLX
- Törzsvendég

- Értékelés: 1047
Szerintem teljesen jo. Jol is nez ki. Koscso Ferinek is tetszett.Deenoo írta: ↑2022.11.23., szer. 16:30Router->switch->Raspberry MoOdeplayerAlex_Aston írta: ↑2022.11.23., szer. 15:54Internetre jó a Cat.5e is.
pl. erről mi a vélemény?
- Deenoo
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 38
Router->switch->Raspberry MoOdeplayerAlex_Aston írta: ↑2022.11.23., szer. 15:54Internetre jó a Cat.5e is.
pl. erről mi a vélemény?
Bocs, de szerintem kicsit több infó kellene, hogy mire lenne használva
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3685
Internetre jó a Cat.5e is.
Bocs, de szerintem kicsit több infó kellene, hogy mire lenne használva
Csak a Marantz! :-D
- Deenoo
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 38
Hahó!
Milyen Lan kábelt érdemes használni?
Cat6, Cat7, Cat8, SSTP, SFTP?
Köszönöm!
Milyen Lan kábelt érdemes használni?
Cat6, Cat7, Cat8, SSTP, SFTP?
Köszönöm!
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2733
OFF:keresd @supravox-ot:"DS audio pickupDSW-2 phono" a rendszerében,lehet 1,5 éve már...
ON
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
A Powerline felmerült nálam is, de végül némi kreativitással sikerült full kábeles megoldásban maradni. A Powerline első pillantásra tűnhet kontraproduktívnak, zajforrásnak az audiofil célú alkalmazásra, ugyanakkor a működés részleteinek pontos ismerete nélkül el tudom képzelni róla, hogy a nagyfrekvenciájú hasznos adatinformáció zajos áramhálózati körülmények közötti biztonságos továbbítása érdékében a normál hálózati aktív eszközökét szükségszerűen meghaladó zajszűrés és következésképp immunitás kerül ilyenekben kialakításra, amiből az audio rendszereink végül mégis csak profitálhatnak. De ez csak hipotézis a részemről.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Erről írnál valamit?
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6191
Trollfű viszont láthatóan mindenhol nő…
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- ZolaBA
- Törzsvendég

- Értékelés: 1754
Bocsiii
Csak szerencse, hogy ha elfogy a sárkányfű akkor nem is jön a sárkány
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!