Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3192
Kapcsolat:

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: alto »

Azért emlékezzünk meg ezen "konstrukció" előnyös oldaláról is, nevezetesen arról, hogy gyakorlatilag soha nem kell benne csöveket cserélni, hiszen ilyen katódfeszültségek mellett a csövek szinte az idők végezetéig működőképesek maradnak. :smile29:
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6076

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

alto írta:
2022.10.03., hétf. 17:55
Ha csak egy csöves buffert akartak volna, arra elég lenne egy-egy trióda csatornánként (vagy egy darab kettőstrióda). Ehelyett beletettek egy-egy kettőstriódát, amiből csak egyik felét használják, plussz egy-egy tetródát, szintén katódkövetőben, nagyjából teljesen feleslegesen, nyilvánvalóan látványra dolgoztak. Egy fokkal jobb, mint amikor be sincsenek kötve a csövek és a fűtést egy sárga led imitálja, de ettől még ez is ordas kamu.
Jaa, ezzel nem vitatkoznék, mert nincs mivel :)
A látvány-faktor egyértemű (ha már ott a trióda katódkövetőben, akkor minek is a tetródák, ráadásul előfokban? Na meg a két kettős-trióda, amelyeknek csak egyik felét “használják” bravo.gif ).
Az vicces lehet, amikor ebbe valaki drága NOS-csöveket tesz, hogy jobb legyen a “hang” :napsut:
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 435

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

A Taga árát nézve eszembe jutott, hogy a fórumtagok közül többen megelégedettséggel használnak/használtak Yamaha WXC50-et. A használt ára egy kicsivel több, de mérföldekkel komolyabb készülék, két féle DAC kimenettel, előerősítő funkcióval stb....

dondusfi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 305

Hozzászólás Szerző: dondusfi »

Sziasztok!

Köszönöm @s4tch és @mishow forumtársaknak a kimerítő válaszát.

Megnéztem a videot… Egy fészbúk csopiban bukkantam rá a Taga steamerre egy nívós (de legalább drága) rendszerben. A tulajdonos meg van elégedve vele, persze ez nem azt jeleni hogy jó is…

Próbáltam az iEast-t a Wiim appjával de nem találta meg az eszközt.
Egyelőre az Ifi hanyagolva marad a Wiim vagy a Taga…
Média:
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Logitech Harmony 300, One
Synology DS212j

iistván
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: iistván »

Aszpirin írta:
2022.10.03., hétf. 17:34
alto írta:
2022.10.03., hétf. 17:25
Az is elég hiszékeny, aki beveszi, hogy 75ezerért vehet egy valódi csöves hibrid erősítőt. Ez csak egy ócska parasztvakítás.
Persze, hogy ezt mennyire lehet kamunak nevezni, azon lehet vitázni. De ezzel az erővel a RIF DAC is kamu parasztvakítás? Ott sincs erősítő szerepe a csőnek, és ezt a gyártó sem titkolja... Mi van, ha itt is ez a "koncepció" lényege?
Szerintem pont ez a lényeg! Ha átmegy a csövön, akkor rá lehet írni, hogy "tube buffered" vagy valami. A hibrid csöves erősítő egyértelműen más kapcsolástechnikát jelent, de azért ráírták.
Ordít belőle a szándékos megtévesztés.
Persze aki azt hiszi, van ingyen ebéd és 70-80khufért csöves hibridet kap, az is hibás.

Na jó, nem offolok tovább, elnézést sad.gif
Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Aszpirin írta:
2022.10.03., hétf. 17:34
alto írta:
Az is elég hiszékeny, aki beveszi, hogy 75ezerért vehet egy valódi csöves hibrid erősítőt. Ez csak egy ócska parasztvakítás.
Végignéztem a videót. Az elején az volt az alapkérdés, hogy benne vannak-e a csövek a jelútban. Mert ha nincs benne, az tényleg kamu. A végére kiderül, hogy igen, azért átmengy a jel a csöveken, katódkövető kapcsolásban,, aminek ugye az erősítése nem több, mint 1. Persze, hogy ezt mennyire lehet kamunak nevezni, azon lehet vitázni. De ezzel az erővel a RIF DAC is kamu parasztvakítás? Ott sincs erősítő szerepe a csőnek, és ezt a gyártó sem titkolja... Mi van, ha itt is ez a koncepció lényege?

Biocs, nem állítok, csak kérdezek. És ettől még nem fogok Taga Harmony-t venni, mert számomra egy erősítő vagy csöves, vagy nem. De legalább valamelyik erősítő fokozata...
Ha csak egy csöves buffert akartak volna, arra elég lenne egy-egy trióda csatornánként (vagy egy darab kettőstrióda). Ehelyett beletettek egy-egy kettőstriódát, amiből csak egyik felét használják, plussz egy-egy tetródát, szintén katódkövetőben, nagyjából teljesen feleslegesen, nyilvánvalóan látványra dolgoztak. Egy fokkal jobb, mint amikor be sincsenek kötve a csövek és a fűtést egy sárga led imitálja, de ettől még ez is ordas kamu.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6076

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

alto írta:
Végignéztem a videót. Az elején az volt az alapkérdés, hogy benne vannak-e a csövek a jelútban. Mert ha nincs benne, az tényleg kamu. A végére kiderül, hogy igen, azért átmengy a jel a csöveken, katódkövető kapcsolásban,, aminek ugye az erősítése nem több, mint 1. Persze, hogy ezt mennyire lehet kamunak nevezni, azon lehet vitázni. De ezzel az erővel a RIF DAC is kamu parasztvakítás? Ott sincs erősítő szerepe a csőnek, és ezt a gyártó sem titkolja... Mi van, ha itt is ez a "koncepció" lényege? Átmegy a csövön, és... khm.... lesz belőle... khm... "csöves" hang :rolleyes: Csöveseknek. :napsut:

Biocs, nem állítok, csak kérdezek. És ettől még nem fogok Taga Harmony-t venni, mert számomra egy erősítő vagy csöves, vagy nem. De legalább valamelyik erősítő fokozata...
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

iistván írta:
2022.10.03., hétf. 13:37
Sziasztok!
Előre elnézést, de nem tudom magamban tartani... leborulok.gif

Ha ez a Taga, az a Taga, amelyik Taga Harmony HTA-25 néven kamu hibrid csöves erősítőt készít, akkor óvatosságra inteném a vásárlókat bármilyen Taga termékkel kapcsolatosan!

A youtube-on van fent videó arról, mire képesek egyes gyártók, hogy átverjék a gyanútlan vásárlót.
https://www.youtube.com/watch?v=7iLCjBT4arI

Bocs, szerintem nem teljesen off a csöves erősítő párhuzam és sokat elárul a gyártóról.
Az említett video szvsz elég meggyőző és szakmai, úgyhogy nem is mondanám kamunak.

Lehet, hogy kiváló streamert árulnak, de a csöves "technikájuk" alapján kételkednék ebben. Ha ez a Taga, az a Taga...
BARTIMEX AUDIO Honlap

iistván
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: iistván »

Sziasztok!
Előre elnézést, de nem tudom magamban tartani... leborulok.gif

Ha ez a Taga, az a Taga, amelyik Taga Harmony HTA-25 néven kamu hibrid csöves erősítőt készít, akkor óvatosságra inteném a vásárlókat bármilyen Taga termékkel kapcsolatosan!

A youtube-on van fent videó arról, mire képesek egyes gyártók, hogy átverjék a gyanútlan vásárlót.
https://www.youtube.com/watch?v=7iLCjBT4arI

Bocs, szerintem nem teljesen off a csöves erősítő párhuzam és sokat elárul a gyártóról.
Az említett video szvsz elég meggyőző és szakmai, úgyhogy nem is mondanám kamunak.

Lehet, hogy kiváló streamert árulnak, de a csöves "technikájuk" alapján kételkednék ebben. Ha ez a Taga, az a Taga...
Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2554

Hozzászólás Szerző: mishow »

dondusfi írta:
2022.10.02., vas. 19:49
mishow írta:
2022.09.23., pén. 09:37
Nemrég szóba kerül a Wiim Mini streamere...
Most nekem az iEast M20 as lejátszója van. Összeségében meg vagyok vele elégedve. Viszont az alkalmazàsba integrált Tidal az szem egy kalap kaki. Az Mconnet appal is ez a helyzet. Ezért nézelődök olyan streamer felé ami tudja a Tidal connectet.
"s4tch" fórumtárs részletesen megválaszolt neked, és amit leírt, azzal teljes mértékben egyetértek!
Annyival egészíteném ki, hogy az iEast M20 is Linkplay platformra épül, és ezért rendszerbe fűzhető más Linkplay eszközökkel. Ez elvben azt jelenti, hogy a wiim linklpay programjának látnia kellene. Hátha azzal "okosabban" működik - egy próbát megér (bár ugye hardveresen az egy korábbi széria). Egyébként van az M-nek új kezelő platformja, az "ieast controller", ami kicsivel ügyesebb, mint a korábbi "ieast play". Ki tudja, lehet a T-Connect is megérkezik rá egyszer :rolleyes:
Ha az iEast hangban tetszik, csak a TIDAL Connect elérése a fő cél, akkor a Wiim Mini nem lesz csalódás, (hang)emlékeim szerint nagyon hasonlítanak, de a Wiim esetében érződik, hogy frissebb fejlesztés. Egyébként ugyanaz az ESS-SABRE dac chip van benne, mint az M-sorozatú iEastekben, de te úgyis külső dackal használnád. A Taga előnye a koax kimenet, ezen általában szebben szólnak a készülékek, mint optikain, de nem tudom, ezen a készüléken ez mennyire jön ki. Pláne, hogy a Wiim elvileg optikain is tudja a nagy felbontást gondolkodik.gif
Az iFi szoftveres kiszolgálásáról tényleg elég rossz kritikákat olvasni, szerintem ha ennyi pénzt szánnál streamerre, akkor a használtak közt már találsz nagyobb kategóriás connect-képeset - lehet, valamivel drágábban, de ott nem csak az ár, de a hang is érezhető szintet lép!

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Hozzászólás Szerző: s4tch »

dondusfi írta:
2022.10.02., vas. 19:49
...Viszont belefutottam az Elipson lejátszójàba. https://hangkepstudio.hu/Elipson-WM-Wif ... bovito-egy
Az pont úgy néz ki mint a Wiim. Néhány forinttal olcsóbb is. Nem tudom melyik volt előbb, melyik lehet a jobb ha jobb egyáltalán.
Közben megtalàltam a Taga streamerért is. https://hangkepstudio.hu/TAGA-Harmony-T ... szo-fekete. Ez kB a duplàja az előbb említetteknek. A Taga is a Wiim appjàt használja. Első blikkre azt mondanám hogy màsik dobozba szerelt Wiim.
...Melyik lenne jobb a rendszerembe hosszútàvon? Az elképzelésem az Ifi lenne a Hegel dacjàval. Esetleg később ràpróbalni az Ifi zen dacra.
Az Elipson pont ugyanaz, mint a Wiim. Az Elipson honlapján is Wiimként hozzák: https://www.elipson.com/product-page/wm-multiroom
Elvileg a Tagának is a linkplay szállítja a technológiát, legalábbis itt azt írja a lengyel tesztelő: http://stereoikolorowo.blogspot.com/202 ... odowy.html A Linkplay az Arylic anyacége, a Wiimben is ilyen modul van. Elég sokan használják: https://www.linkplay.com/products-powered-by-linkplay Fogalmam sincs, hogy szól, mindenesetre ezen van coax kimenet is, aminek örültem volna a Wiim esetében is.

Az iFivel én is szemeztem. Annyit tudok itteni és más posztokból is, hogy az is linux alapú (ki is lopták belőle a tidal connect szolgáltatást), a volumióhoz hasonlóan annak is mpd a zenelejátszója, és az amazonos értékelések tele vannak negatív posztokkal, és úgy tűnik, a tidal connect szolgáltatás autentikációja körül is van némi gond. Nekem tetszik az iFi koncepciója, ügyes, hogy van neki néhány dedikált üzemmódja, a hangját dicsérik sokan, de hogy őszinte legyek, a szoftver számomra legalább olyan fontos, mint a hardver, így a működéssel kapcsolatos panaszokat olvasva egyelőre letettem róla.

dondusfi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 305

Hozzászólás Szerző: dondusfi »

mishow írta:
Nemrég szóba kerül a Wiim Mini streamere...
Sziasztok!

Néztem én is a Wiim-et. Viszont belefutottam az Elipson lejátszójàba. https://hangkepstudio.hu/Elipson-WM-Wif ... bovito-egy
Az pont úgy néz ki mint a Wiim. Néhány forinttal olcsóbb is. Nem tudom melyik volt előbb, melyik lehet a jobb ha jobb egyáltalán.
Közben megtalàltam a Taga streamerért is. https://hangkepstudio.hu/TAGA-Harmony-T ... szo-fekete. Ez kB a duplàja az előbb említetteknek. A Taga is a Wiim appjàt használja. Első blikkre azt mondanám hogy màsik dobozba szerelt Wiim.
Most nekem az iEast M20 as lejátszója van. Összeségében meg vagyok vele elégedve. Viszont az alkalmazàsba integrált Tidal az szem egy kalap kaki. Az Mconnet appal is ez a helyzet. Ezért nézelődök olyan streamer felé ami tudja a Tidal connectet.

Kérdésem hogy valakinek van tapasztalata az Elipson és a Taga Streamerekkel? Még az Ifi stremerét néztem ki de az 4x dràgàbb.
Melyik lenne jobb a rendszerembe hosszútàvon? Az elképzelésem az Ifi lenne a Hegel dacjàval. Esetleg később ràpróbalni az Ifi zen dacra.

Előre is köszi
Média:
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Logitech Harmony 300, One
Synology DS212j

Ottokár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: Ottokár »

mishow írta:
2022.09.26., hétf. 12:35
s4tch írta:
2022.09.26., hétf. 09:42
mishow írta:
Nemrég szóba kerül a Wiim Mini streamere,...
Én is köszönöm a véleményed! Többet megtudtam az eszközről, mint amit tulajként egyedül ki tudtam deríteni.
Örülök, hogy tetszett a teszt, neked és még sokaknak másoknak is - rekord mennyiségű like érkezett a postra, ami egyrészt jól esett :smile53: másrészt azt mutatja, hogy van (lenne) igény az ilyen jellegű független beszámolókra. Valamikor sokat csináltam és írtam hasonlókat - ezek szerint talán még nem jöttem ki a gyakorlatból teljesen ... :rolleyes:
De hogy ON legyek: egy "hozadéka" volt még a tesztnek (aminek nem örültem annyira), nevezetesen felébresztette a hifi bogarat (na ez pl az egyik oka, hogy anno kiszálltam ebből a műfajból). Rá kellett jönnöm, hogy az Aries Mini bármennyire remek készülék a maga kategóriájában, (sőt még feszegeti is felfelé azt a bizonyos kategóriát), és bármennyire elégedett vagyok vele, azért lenne feljebb (OK, mindig van ...)
Viszont nem tudom, merre, és az is nyilvánvaló, hogy a továbblépésért már mélyen zsebbe kellene nyúlni.
Adná magát a Limetree Bridge, de az vélhetően csak oldalra lépés lenne, az Auralic márkán belül meg közben kifutott minden, ami 1mFt alatt van, használt Femtot vadászni meg végképp nincs kedvem.
Talán a használt Lumin Minik még épp súrolják a megfizethetőségi határt, de akarom én ezt egyáltalán? :ohnoohnoohno:
Úgyhogy hess, bogár! bocs.gif
A bogár pedig nem fog elmenni. Ugyanígy voltam, és levadásztam az Aries Femtot. Németországból jött. Egy új világ kapuja nyílt ki🙂 Vannak időnként Aries G1 -ek, kéz alatt 7-800 körül. Hogy jobb-e mint az elődje? Nem biztos.
Sony-STS770ES, Philips CD304, Nakamichi 480, Nakamichi 680 ZX, Tascam 122 MKIII, Auralic Aries femto - DIY AN5 DAC - Luxman 1500, Sugden A21 SE Signature, DPA 300B SE - Celestion 700, Celestion Ditton 25, Videoton Minimax.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2022.09.26., hétf. 16:35
mishow írta:
2022.09.26., hétf. 15:48
Ahogy öregszem, egyre inkább a dedikált megoldásokat kedvelem, lehetőleg minél kevesebb számú dobozban és minél inkább plug&play üzemmódban.
Ezen okból kifolyólag, illetve mert említetted nem sokkal ezelőtt a Limetree Bridge vasat is, ha segít valamit, akkor az én Limetree Network cuccomat fel tudom próbára ajánlani.
Korrekt, neked is nagyon köszönöm! :smile53:
Bár a Heed nagy DA miatt egyelőre dac nélküli verziókban gondolkodom, egyszer lehet élek az ajánlattal :smile32:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3456

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

mishow írta:
2022.09.26., hétf. 15:48

Ahogy öregszem, egyre inkább a dedikált megoldásokat kedvelem, lehetőleg minél kevesebb számú dobozban és minél inkább plug&play üzemmódban.
Ezen okból kifolyólag, illetve mert említetted nem sokkal ezelőtt a Limetree Bridge vasat is, ha segít valamit, akkor az én Limetree Network cuccomat fel tudom próbára ajánlani.
Csak a Marantz! :-D

mishow
V.I.P.
V.I.P.

s4tch írta:
2022.09.26., hétf. 13:58
mishow írta:
...egy "hozadéka" volt még a tesztnek (aminek nem örültem annyira), nevezetesen felébresztette a hifi bogarat...
Sorry, akkor inkább nem ajánlom fel, hogy legközelebb vidd el a málnát 3 táppal (kínai univerzális, iFi iPower, TMP) és 2 oprendszerrel (volumio, moode)
Ahogy öregszem, egyre inkább a dedikált megoldásokat kedvelem, lehetőleg minél kevesebb számú dobozban és minél inkább plug&play üzemmódban. Még akkor is, ha ennek megkérik az árát, talán nem is mindig érték-arányosan ... gondolkodik.gif
Azt is tudom, sokan kedvelik a "málnát" és hogy elég sok gyári streamer belül valahol egy készre épített Raspberry az adott gyártóhoz nevesített szoftverrel - OK, tudom, hogy sok másik meg nem az, és ezzel igazán nem is szeretnék vitát generálni! :ohnoohnoohno:

Úgyhogy ebben az irányban nem gondolkodtam, de "soha ne mondd, hogy soha!" - lehet, egyszer mégis sort kerítek egy ilyen tesztre is ;)
Mindenesetre nagyon köszönöm :smile53: szuper kedves ez a felajánlásod is! :smile32:

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó

mishow írta:
...egy "hozadéka" volt még a tesztnek (aminek nem örültem annyira), nevezetesen felébresztette a hifi bogarat...
Sorry, akkor inkább nem ajánlom fel, hogy legközelebb vidd el a málnát 3 táppal (kínai univerzális, iFi iPower, TMP) és 2 oprendszerrel (volumio, moode) :smile52:

mishow
V.I.P.
V.I.P.

s4tch írta:
2022.09.26., hétf. 09:42
mishow írta:
Én is köszönöm a véleményed! Többet megtudtam az eszközről, mint amit tulajként egyedül ki tudtam deríteni.
Örülök, hogy tetszett a teszt, neked és még sokaknak másoknak is - rekord mennyiségű like érkezett a postra, ami egyrészt jól esett :smile53: másrészt azt mutatja, hogy van (lenne) igény az ilyen jellegű független beszámolókra. Valamikor sokat csináltam és írtam hasonlókat - ezek szerint talán még nem jöttem ki a gyakorlatból teljesen ... :rolleyes:
De hogy ON legyek: egy "hozadéka" volt még a tesztnek (aminek nem örültem annyira), nevezetesen felébresztette a hifi bogarat (na ez pl az egyik oka, hogy anno kiszálltam ebből a műfajból). Rá kellett jönnöm, hogy az Aries Mini bármennyire remek készülék a maga kategóriájában, (sőt még feszegeti is felfelé azt a bizonyos kategóriát), és bármennyire elégedett vagyok vele, azért lenne feljebb (OK, mindig van ...)
Viszont nem tudom, merre, és az is nyilvánvaló, hogy a továbblépésért már mélyen zsebbe kellene nyúlni.
Adná magát a Limetree Bridge, de az vélhetően csak oldalra lépés lenne, az Auralic márkán belül meg közben kifutott minden, ami 1mFt alatt van, használt Femtot vadászni meg végképp nincs kedvem.
Talán a használt Lumin Minik még épp súrolják a megfizethetőségi határt, de akarom én ezt egyáltalán? :ohnoohnoohno:
Úgyhogy hess, bogár! bocs.gif

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó

mishow írta:
Én is köszönöm a véleményed! Többet megtudtam az eszközről, mint amit tulajként egyedül ki tudtam deríteni. A chromecast és az Aries mini nekem nem állnak rendelkezésre, így külön hasznos volt az írásod. Annak is örülök, hogy megerősítetted, amit én is észleltem: a Wiim annyira nem érzékeny a tápra, mint pl. egy málna.

Annyit tennék hozzá, amit neked is elfelejtettem említeni: 16-án érkezett egy update a Wiimre, hozzád már ezzel került. Örömteli, hogy a gyártó nem hanyagolja az eszközt.
Screenshot_2022-09-16-07-27-04-84_5592fe85c89b9c7526dd9939eef9599a~2.jpg
Screenshot_2022-09-16-07-27-04-84_5592fe85c89b9c7526dd9939eef9599a~2.jpg (100.01 KiB) Megtekintve 2992 alkalommal
Ha valakinek megtetszett volna a Wiim, akkor érdemes lehet holnap reggel ránézni a spanyol amazonra:
Screenshot_2022-09-26-09-09-06-10_e307a3f9df9f380ebaf106e1dc980bb6.jpg
Screenshot_2022-09-26-09-09-06-10_e307a3f9df9f380ebaf106e1dc980bb6.jpg (159.55 KiB) Megtekintve 2992 alkalommal

mishow
V.I.P.
V.I.P.

PgSpa írta:
2022.09.24., szomb. 09:50
Azt hittem, hogy az Abacus a DA továbbfejlesztése.
Nem, az Abacus/Elixír páros meglehetősen eltér a klasszikus Obelisk családtól - de ennél több már a Heed topicba való.

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

mishow írta:
2022.09.24., szomb. 09:44
PgSpa írta:
2022.09.23., pén. 20:08
Az Aries Minit miért nem az USB kimeneten keresztül használod?
Egyszerű az oka: az Obelisk DA koaxon és usb-is egyaránt max 24/192 felbontást tud. Vagyis jelen esetben az usb-nek nincs tudásbeli hozadéka, de koax használatával a jelútból kimarad az usb kártya.
Kipróbáltam persze usb-vel is, de koaxszal jobban tetszik.
Nálad azért más a helyzet, mert Abacusod van, ami 36/384-et tud, és usb-n futja ki magát - azt eleve szint “kötelező” azzal használni ;)
Köszönöm válaszod, ismét gazdagodtam egy információval, nem is gondoltam, hogy ennyire eltér a két készülék felépítése. Azt hittem, hogy az Abacus a DA továbbfejlesztése. Csak megerősíteni tudom, hogy az Aries Mini az Abacussal USB-n a legjobb.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

PgSpa írta:
2022.09.23., pén. 20:08
Egyszerű az oka: az Obelisk DA koaxon és usb-is egyformán max 24/192 felbontást tud. Vagyis jelen esetben az usb-nek nincs tudásbeli hozadéka, de koax használatával a jelútból kimarad az usb kártya.
Kipróbáltam persze usb-vel is, de koaxszal jobban tetszik.
Nálad azért más a helyzet, mert Abacusod van, ami 36/384-et tud, és usb-n futja ki magát - azt eleve szinte “kötelező” azzal használni ;)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára mishow 2022.09.24., szomb. 09:53-kor.

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Nemrég szóba kerül a Wiim Mini streamere, mint új, ígéretes tipp a belépő szintű, megfizethető árú lejátszók piacán.
Konkrétan s4tch kolléga írta, hogy vett ilyet. Ráírtam priviben, hogy mik az első tapasztalatai, és annyira jó fej volt :smile53: hogy ideadta kipróbálni, egy itthoni tesztelésre.
SŐT, a jófejséget még azzal is megfejelte, hogy ideadta hozzá a kis TMP lineáris tápegységet, amit egyébként is régóta ki szerettem volna próbálni.
Nagy respect mindezért - az egyébként igen kedves és szimpatikus - fórumtársnak! leborulok.gif

Mivel ez nem egy blogbejegyzés, így nem fogok a meghallgatásból komplett nagytesztet rittyenteni, de a legfontosab tapasztalatimat, és a meghallgatás során szerzett tapasztalataimat (a tőlem telhető rövidséggel :D ) megpróbálom összefoglalni.

Arra voltam kíváncsi, hogy
1. önmagában milyen szintet képvisel a Wiim;
2. a Chromecast Audioval - amivel elvileg egy ligában játszik, és ami időközben megszűnt, de nálam lapul egy a fiókban - összehasonlítva miyen eredményt kapok; különösen az érdekelt, lehet-e a Wiim alternatíva a CA pótlására;
3. az Auralic Aries Minivel - amivel elvileg NEM egy ligában játszik, és ami időközben egyébként szintén megszűnt, de nekem most ez a forrásom - összehasonlítva milyen eredményt kapok; ez főleg azért izgatott, mert a Wiim több fórumon mint "giant-killer" szerepel, gondoltam: akkor hajrá :rolleyes:
4. mindezen tapasztalatokat mennyiben befolyásolja a TMP táp használata; ezt a Wiim és a CA esetében is kipróbáltam; itt végül lett a történetben még egy csavar, de nem kövöm le a poént!

A forrás Tidal Hifi Plus volt, volt benne Hifi és Master szint is; zene: lány-gitárral, jazz kombók sok nagybőgővel és zongorával, blues és nem zúzós hard rock, komolyzenéből klasszikus kamarazene és nagyzenekar (most talán csak a népzene és a világzene maradt ki). Lehallgató lánc: Heed DA v2.3 kártyával, Obelisk Si3, Enigma5, mindenhol Heed kábelek. A "kabátgombok" wifivel mentek, az Auralic Supra CAT8 LAN kábellel, minden készülék kb 1m-re volt a routertől. Direkt a Wiim saját, dobozban kapott kábeleit használtam mindenhol, ahol lehetett. A beépített DAC-okat nem teszteltem, a jelet minden esetben digitálisan hoztam ki a külső DA-ba, a "kicsiknél" optikain (nincs más opció), az Auralicnál koaxon.

Jöjjenek tehát a válaszok:
1. A Wiim önmagában nagyon tisztességes szintet képvisel. Elsőre lendületes, levegős megszólalást kaptam, erőteljes basszusokkal, amik inkább a kellemesen meleg hangzásra, mint az ütősségre helyezték a hangsúlyt. A magasak szépek, nem bántóak, a női énekhang és a hegedű sem. A hangszerek szépen szétválnak, összességében az egész hangkép jól hallgatható. A legnagyobb erénye, hogy semmilyen komolyabb hibát nem csinál, ami ebben az árkategóriában elég nagy dícséret. Véleményem szerint a legtöbb budget rendszert, egészen az alsó-középkategóriáig remekül kiszolgálja - aki nem akar, vagy nem tud százezreket szánni egy streamerre, annak mindenképp ajánlom, hogy vegye fel a listára! +1: az iEast felhasználóknak előny, hogy ugyanazon a Lynksys platformon alapulnak, így a Wiim használatával elvileg továbbépíthető egy megkezdett iEast multiroom rendszer - ezt nem próbltam, mert az én iEast-jeimet már eladtam.
2. A Chromecast Audio ajánlott vétel (volt) a belépő szinten, nem véletlenül nem kapható (általában nem vagyok conteo hívő, de azt gondolom, marketing okból vonták ki a piacról - egyszerűen túl jó lett). A két készülék kb hasonló szint, de a CA mellett már kijött, hogy a Wiim időnként túltolja, vagyis a kedvező hatás érdekében csal egy kicsit - de ezt ügyesen teszi, és ha a neki való rendszerbe kerül, ott ez jól fog jönni, szerintem erősíti a szinergiát; a CA ehhez képest visszafogottnak tűnt, a sávszélek helyett inkább szép, artikulált középsáv megszólaltatására törekedett; azt mondanám, ízlés dolga; nem véletlenül felkapott (és mostanra szerintem kicsit túlhájpolt) készülék; valóban korrekt a tudása, de azért kezeljük a helyén; nálam nagy kedvenc volt (és egyelőre marad) de azért az a bizonyos karaván rendületlenül halad előre; mára a hype (meg ugye a fránya árfolyamok) miatt a használt ára 40eFt környékére kúszott, ami a Wiim (most) még elérhető új ára körül van; mivel a Wiim újabb, stabilabb, 5G wifivel megy, és 24/192 képes (!), így ízlés és hozzájutás kérdése, ki melyik mellett dönt, ha van választási lehetősége.
3. Ééééés, lássuk, megtörténik-e a csoda? Hát, NEM. Sem a CA, sem a Wiim nincs valódi versenyben az Auraliccal. Könnyűzenén és jazzen még voltak jó pillanataik, akkor néha-néha még szerethetőbben is szóltak, de amikor a Fesztiválzenekear belekezdett a Mahler 1. "Titán" szimfóniába, nem volt kérdés ... pedig az még csak nem is Master felbontás. Kiderült, hogy a "kicsiknek" jóval előbb végetérnek a sávszélek, a nagy hangtömeggel nem tudnak igazán mit kezdeni, a tetszetősséget különféle - ügyesen alkalamazott - kiemelésekkel érik el, és sok információt elnyelnek. Lehet mondani, hogy a koax révén került előnybe az Auralic - de nem, itt nem ennyi a különbség. Hiába no, megint bebizonyosodott, hogy nincs ingyen ebéd ...
Viszont ne felejtsük el, hogy - a készülékek eredeti árát tekintve - itt majd 10x szorzóról beszélünk. TEHÁT: az óriás-ölés elmaradt ugyan, de mindkét kicsi tisztességgel hely állt a küzdelemben, úgyhogy megfelelő rendszerben használva igenis meg van a maguk helye!

4. Ami pedig talán még jobban izgatott: ha ezeket az alap streamereket megtápláljuk egy közel velük azonos árú táppal, akkor hová jutunk előre? A változás egyértelmű, a mértéke azonban ebben az esetben kérdéses. A Wiim pl kifejezetten jól szólt az HK Onyx hangszóróm kis kocka kapcsitápjával (5V/2A). A lineáris táppal inkább arra erősítettek rá a "kicsik", amiben amúgy is ki akartak tűnni, ami így néhol sok lett, miközben a hibákat nem tudták elleplezni, még ha összeségében tényleg javultak is valamelyest. Azt gondolom, a sokat emlegetett szinergiára és az érték-arányokra itt is figyelni kell: alapgépet hiába tunigolunk, javulni fog, de határait nem lépi át, bármit teszünk.

Zárásként ígértem egy csavart: Kihasználtam, hogy a TMP tápnak cserélhető a tápkábele, úgyhogy beledugtam egy PC kábelt, egy Oehlbach Powercirdot és egy Supra Lorad mkII-t. Az történt, hogy a kis streamerek hangján ugyanúgy átjött a tápkábelek sajáthangja, mint amikor ugyanezeket a kábeleket az Auralic gyári lineáris tápjába dugtam. A "kicsik" elkezdték utánozni az Auralicot, vagyis a hang minden esetben ugyanúgy változott, követve a kábelek sajáthangját. Az más kérdés, hogy ez már végképp megkavarta őket: az Oehlbach testes melegségétől brummogóssá, loudnesessé vált a hangjuk, a Suprától kisimult ugyan, de a hiányosságokat - természetesen - a kábel sem tudta pótolni. Érdekes módon a PC kábeltől került a hangjuk leginkább egyensúlyba - de ez már inkább a kábeles topicba való, itt ezt nem szeretném tovább ragozni, de mert ez is a teszt része volt, gondoltam, megemlítem.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

robi20064 írta:
2022.09.20., kedd 13:07
Aki valamilyen Lumin-t hasznal Roon-al, annak erdekes lehet, hogy most mar van dedikalt "Roon Only Mode" is a 15-os firmware-el:

https://community.roonlabs.com/t/lumin- ... ode/202753
Igen, csak sajnos Roon only módban a saját Lumin app nem látja a gépet, így semmi sem lehet beállítani, csak ha visszakapcsolsz normál módba, arra pedig egyetlen módszer a factory reset.
BARTIMEX AUDIO Honlap

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”