"hifi Plus" az ő neve, a Premuim masik szolgáltatónal vsn.
Annyit tesz, hogy az eszköz nem végez kibontást, az adatfolyamot változtatás nélkül tovább engedi, a dekódolás teljes mértékben a következő eszközökre marad. Ha ki van kapcsolva ez a funkció, akkor az első lépést elvégzi a lejátszó, a második a DAC-ra marad.
Kicsit zavaros, amit leírtál, már onnan kezdve, hogy Tidal Premium csomag nem létezik.
Hát, nem tudom. Nem hallom jobbnak, de a Tidal promózza, mert pénzt kérhet érte. De én nem vagyok ortodox audiofil,úgyhogy az én véleményem (fülem) nem sokat számít.
Ez az MQA passthrough takar valami tényleges funkciót, vagy csak egy marketing megnevezés?
Milyen Tidal előfizetésed van? Mivel kötöd a lejátszót az erősítőre?Sunders írta: ↑2022.09.16., pén. 18:25Szevasztok! Nem vagyok teljesen képben az adatátvitellel, úgyhogy ha valaki ismeri akkor írja meg nekem itt. Köszi!
Nekem is van egy iFi ZEN Stream, én kifejezetten a TIDAL miatt vettem. Igen, kicsit hektikus a beállítás és néha nem akar felmászni a hálózatra. De egyébként úgy tapasztaltam hogy direkt stream terén komoly szintet képvisel. Amit nem tudok igazán eldönteni, hogy MQA fájloknál mi történik. Az erősítőm (NAD) DAC-ja max. 24bit/192kHz felbontásig tud jelet fogadni (bármit is jelentsen ez...) Az MQA fájlokat dekódolni kell - amit szerintem nem tud. Szólnak, de halkabbak, és a dinamika sem a legjobb. A Tidal PCM fájlok nagyon szépen szólnak, úgyhogy ezért gondolom, az MQA fájlokhoz kellene egy plusz ZEN DAC ami kicsomagolja. Kinek mi a véleménye? Köszi!!
S.
A teljes MQA dekódolás két lépésből áll. Kell hozzá egy alkalmas lejátszó szoftver, ami az első lépést elvégzi. Ez lehet Roon, Audirvana, Amarra, Hiby, vagy a Tidal saját lejátszója. A második lépést a D/A konverternek kell elvégeznie, ha erre képes. Az iFi Zen Stream MQA Passthrough funkciót tud, tehát változtatás nélkül átengedi a műsort, MQA dekódolást nem végez. Hogy az erősítődbe épített konverter támogatja-e az MQA kibontást, azt típusszám alapján itt tudod ellenőrizni. Némelyik NAD tudja.Sunders írta: ↑2022.09.16., pén. 18:25Amit nem tudok igazán eldönteni, hogy MQA fájloknál mi történik. Az erősítőm (NAD) DAC-ja max. 24bit/192kHz felbontásig tud jelet fogadni (bármit is jelentsen ez...) Az MQA fájlokat dekódolni kell - amit szerintem nem tud. Szólnak, de halkabbak, és a dinamika sem a legjobb. A Tidal PCM fájlok nagyon szépen szólnak, úgyhogy ezért gondolom, az MQA fájlokhoz kellene egy plusz ZEN DAC ami kicsomagolja. Kinek mi a véleménye? Köszi!! S.
Közben megtaláltam a magyar forgalmazói oldalt, amiből az is kiderül, hova tűnt az iEast
Most, hogy a piacnak ebből a szegmenséből eltűnt a Chromecast Audio és újabban már az iEast is, eléggé tisztességes alternatívának tűnik a belépő kategóriában.s4tch írta: ↑2022.09.08., csüt. 21:56https://wiimhome.com/Overview
Vettem egy ilyet kíváncsiságból. A youtube tele van rövidebb-hosszabb véleményekkel, úgyhogy csak röviden: tényleg max. 5 perc beüzemelni, tényleg használható az app, tényleg nem túl jó a beépített dac. Viszont stabilan működik a tidal connect, látja a nason futó minidlna-t, hibátlanul mennek a webrádiók, és optikán pár óra háttérzenélés után nem tűnik rossznak a hang. Valahol itt kezdődik a használható, bütykölésmentes streaming.
Kivancsiságból megneztem, mi ez.s4tch írta: ↑2022.09.08., csüt. 21:56https://wiimhome.com/Overview
Vettem egy ilyet kíváncsiságból. A youtube tele van rövidebb-hosszabb véleményekkel, úgyhogy csak röviden: tényleg max. 5 perc beüzemelni, tényleg használható az app, tényleg nem túl jó a beépített dac. Viszont stabilan működik a tidal connect, látja a nason futó minidlna-t, hibátlanul mennek a webrádiók, és optikán pár óra háttérzenélés után nem tűnik rossznak a hang. Valahol itt kezdődik a használható, bütykölésmentes streaming.
1100 PLN -ért ? azaz kb. 93000 HUF-ért ?ZolaBA írta: ↑2022.09.08., csüt. 15:00Rávettem magam, hogy kipróbálom az analóg táp upgrade-et a bluesound-on. (https://pd-cf.com/produkt/bluesound-nod ... noise-kit/)
Még csak melegszik, de egyértelmű, hogy hasznára vált. Persze tudom, hogy ettől még szar maradt, de szerencsére itthon elég ha nekem tetszikA hasonló hátrányos helyzetben bluesound-al zenét hallgatóknak ez lehet egy irány, ha lépési késztetés van. Az viszont már kérdéses, hogy ha még egy külső dac-ot is kell/kéne ráakasztani, akkor az összköltség milyen szintre jut.
Én a Cambridge A. CXN V2-essel voltam így, de ott a tápot lehetetlen volt megreformálni, mert vagy 5 féle feszültség kellett volna. Úgyhogy, mivel kicsit keveselltem a felbontását, mögé kötöttem egy öreg Philips DAC-ot, és szinte megtáltosodott. Persze akkor meg jött az a gond, hogy a Philips változtatható kimenetén jóval rosszabb volt a hang, mint a fixen, úgyhogy vettem egy passzív preampot is. amit persze kicsit belül át kellett mókolni, de így egész jó lett a rendszer. Még egy rövidebb RCA kellene, mert a passzív preamp nem szereti a hosszú jelutakat. Szóval egyszerű ez. Belefogsz, és sosem lesz vége...ZolaBA írta: ↑2022.09.08., csüt. 15:00Rávettem magam, hogy kipróbálom az analóg táp upgrade-et a bluesound-on. (https://pd-cf.com/produkt/bluesound-nod ... noise-kit/)
Még csak melegszik, de egyértelmű, hogy hasznára vált. Persze tudom, hogy ettől még szar maradt, de szerencsére itthon elég ha nekem tetszikA hasonló hátrányos helyzetben bluesound-al zenét hallgatóknak ez lehet egy irány, ha lépési késztetés van. Az viszont már kérdéses, hogy ha még egy külső dac-ot is kell/kéne ráakasztani, akkor az összköltség milyen szintre jut.
Az av-online.hu tesztben is írnak a beüzemelési nehézségekről, és van pár trükk is a cikkben.
Keverő típusa : egyik sem , és mentsd el. Indítsd újra a streamert és jó lesz a hangerő,fix kimeneten fog működni max hangerővel .szaki1001 írta: ↑2022.09.07., szer. 09:46Köszi! Az iFi-nél webes felületnél tudom a beállításokat megcsinálni. Ott beállítom a hardveres hangerőt, de továbbra is lehet a felületen állítani szoftveresen. Mind egy mit csinálok!
A Tidalnál nem találtam ilyent, mármint hangerővel kapcsolatos állítási lehetőséget, de majd megnézem még egyszer.
Reszeteltem, és feltettem a legújabb firmware-t, sőt a betát is. Semmi nem változott.
Hifiman EF 400 DAC+fejes erősítő kombóval használnám. Tudom, hogy csak streamer, de a webes felületén van hangerő szabályzási lehetőség, és szabályoz is annak ellenére, hogy mire állítom be (hardver, szoftver, egyik sem).
A Roon trial változatát futtatnám. Azonos hálózaton vannak. A Tidal megtalálja, a Roon meg csak keres, csak keres... és nem lép tovább. Még kilépési lehetőségem sincs. Ez táblagép. Nagy gépen nekem linux fut, oda még nem tudtam a Roont feltenni.
iFi 1.png
Hát a Roon nem is fog működni Roon szerver nélkül, a tableten csak a Roon remote fut.szaki1001 írta: ↑2022.09.07., szer. 09:46Köszi! Az iFi-nél webes felületnél tudom a beállításokat megcsinálni. Ott beállítom a hardveres hangerőt, de továbbra is lehet a felületen állítani szoftveresen. Mind egy mit csinálok!
A Tidalnál nem találtam ilyent, mármint hangerővel kapcsolatos állítási lehetőséget, de majd megnézem még egyszer.
Reszeteltem, és feltettem a legújabb firmware-t, sőt a betát is. Semmi nem változott.
Hifiman EF 400 DAC+fejes erősítő kombóval használnám. Tudom, hogy csak streamer, de a webes felületén van hangerő szabályzási lehetőség, és szabályoz is annak ellenére, hogy mire állítom be (hardver, szoftver, egyik sem).
A Roon trial változatát futtatnám. Azonos hálózaton vannak. A Tidal megtalálja, a Roon meg csak keres, csak keres... és nem lép tovább. Még kilépési lehetőségem sincs. Ez táblagép. Nagy gépen nekem linux fut, oda még nem tudtam a Roont feltenni.
iFi 1.png
A Roon beállításáról itt egy video:szaki1001 írta: ↑2022.09.06., kedd 19:16Üdvözlök Mindenkit!
Bajban vagyok, segítséget kérek! Vettem egy iFi Zen Streamet, és sehogyan sem boldogulok vele. nagy nehezen már sikerült zenére kényszeríteni, de vagy (a korábbi tábla gépes lejátszáshoz képes) nagyon halk volt, vagy nagyon hangos (PCM, PCM1). Vissza váltás után már mindkét esetben hangos volt.
A Roont sehogyan sem tudom rátenni, az alkalmazás nem találja meg.
A Tidalt nagy nehezen sikerült elindítani, de az is őrült halkan szól. Nem tudom sehol állítani.
Tudna valaki segíteni?