firka0511 írta: ↑2022.05.13., pén. 14:54
Nagyon köszönöm a hozzászólásokat!
Bevallom, az érdekel a legkevésbé, hogy eladáskor mekkorát bukok a tuningon.
Két éve a Human Audio A42 kis integráltját hallgatom, ami sok dologban meglépi ezt az erősítőt, de mégis a H/K680-nak van egy olyan erőteljes, nyílt, dinamikus hangja, amit hiányolok az A42-ből. Nem annyira részletező, nem annyira természetesek a hangszerek hangjai, de ezt bőven pótolja nyíltsággal, elevenséggel. Ezért gondoltam, hogy megtartom. Tuningon azért nem nagy dolgokat értek. Kondik cseréje jobbra, eredeti értékek megtartásával, hangfal csatlakozások leváltása minőségibb darabokra és az odáig vezető kábelek cseréje. Amit várnék tőle az egy picit nagyobb felbontás és a mély hangoknál egy hangyányit jobb megfogottság. Érdekes, hogy az A42 az igazán mély hangokat sokkal tisztábban, megfogottabban tudja átadni a hangsugárzók felé. Lehet, a H/K-ban lévő kondik már vesztettek az eredeti értékükből, bár szemre jónak tűnnek és nincsenek felpúposodva. Azt is észrevettem, hogy 4-5 nap járatás jót tett neki. Évek óta nem volt már használva, csak tárolták.
Nehéz ügy! Egyszer babráltam egy ilyesmi HK-t, a végfok egész tűrhető, de ami a legtöbb rontást beleteszi az az a panel, ami az előlapra van szerelve. Ott minden van: loudness, mono/stereo, hangszin, keresztul megy a jel csomo dolgon, a vegfok kb egyszerubb, mint ez a modul. Ha kiiktatod, akkor tavol lesz a hangero potitol a vegfok, ra kell tenni egy A-osztalyu drivert, de még úgy is érzéketlenebb lesz a végfok. Végül ha a vezetékezést is megmacerálod, akkor elég jó lesz vonalszintü forrással, de a phonoja döglöttebb lesz, mint gyarilag. A nagy táp kondijaihoz nem szabad nyúlni, kicsik helyére lehet tenni Cerafine-t, Kaiseit, KZ-t.
Összességében nem javaslom, mert sok meló, a phonoja nem lesz az igazi és pontosan 0Ft-tal fog többet érni.