Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

Ottokár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 103

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Ottokár »

Köszönöm!🐥
Sony-STS770ES, Philips CD304, Nakamichi 480, Nakamichi 680 ZX, Tascam 122 MKIII, Auralic Aries femto - DIY AN5 DAC - Luxman 1500, Sugden A21 SE Signature, DPA 300B SE - Celestion 700, Celestion Ditton 25, Videoton Minimax.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Hozzászólás Szerző: mishow »

Ottokár írta:
2022.03.21., hétf. 16:28
A Minit nem saját (nevetséges) tápjával, hanem egy DIY táppal használtam, azzal is sokkal gyengébb mint az Aries Femto, ami nekem jelenleg van. Mai szemmel a Minit kihagynám, az Aries Femto pedig hosszútávra marad.
Megérkeztél, gratulálok! 36_1_11.gif

Ottokár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pontosítanom kell. Az Auralic elzárkózott az MQA programban való részvételtől. Valamit csinálnak vele, de az egy saját eljárás. A MINI DAC ja sokkal gyengébb volt mint a Chord Qutest, amivel használtam. A Minit nem saját (nevetséges) tápjával, hanem egy DIY táppal használtam, azzal is sokkal gyengébb mint az Aries Femto, ami nekem jelenleg van. Mai szemmel a Minit kihagynám, az Aries Femto pesig hosszútávra marad.
mishow írta:
2022.03.21., hétf. 13:30
Ottokár írta:
2022.03.20., vas. 23:32
Vagy veszel egy használt almás cuccot 20 ezerért. De csatlakozok az előttem szólóhoz, tápcsere és jobb DAC nélkül nem jön ki igazából a tudása. Kérdés, hogy így megéri-e...
Több külföldi fórumon is az volt a vélemény, hogy az Aries sorozat (Mini, LE, Femto) remek szinergiát alkot a saját lineáris un. "nagy" Auralic tápjával. Lehet persze reszelni hozzá DIY tápot, meg vannak tesztek SBooster tápokkal is, de a konklúzió mindig az, hogy inkább csak MÁSKÉPP szól, mint jobban vagy rosszabbul. Ízlés dolga, hogy ki mit hall jobbnak, de az szinte biztos, hogy a gyári lineáris táp cseréje már borítja az érték-arányokat.
Ráadásul a DIY tápot egy esetleges továbblépés esetén vagy megveszik, vagy nem, ezzel is számolni kell!

Szóval azt gondolom, ha valaki kísérletezni akar, az tegye meg, de amíg nem kiforrott, hogy pl a Mini lesz-e a végső megoldás, addig én mindenképp maradnék a gyári, hivatalos termék vonalon.

A külső dac még érdekesebb, mert ott már nagy kérdés, mi az a (költség)szint, amitől szignifikáns a javulás, és hogy AZ már akkor ér-e annyit? Ez is kérdés, mert kipróbáltam a Mini saját dacját, és - ahogy korábban írtam - meglepően jó az is. Ráadásul saját dackal tudja az MQA-t, míg a külső dacok közül sok nem tudja - nekem nem szempont, de ha valaki szeretné ...
Ráadásul a kérdező eleve azzal kezdte, hogy első körben saját dacos streamert keres!
Sony-STS770ES, Philips CD304, Nakamichi 480, Nakamichi 680 ZX, Tascam 122 MKIII, Auralic Aries femto - DIY AN5 DAC - Luxman 1500, Sugden A21 SE Signature, DPA 300B SE - Celestion 700, Celestion Ditton 25, Videoton Minimax.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

duplázta ... gondolkodik.gif gondolkodik.gif gondolkodik.gif

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Ottokár írta:
2022.03.20., vas. 23:32
Vagy veszel egy használt almás cuccot 20 ezerért. De csatlakozok az előttem szólóhoz, tápcsere és jobb DAC nélkül nem jön ki igazából a tudása. Kérdés, hogy így megéri-e...
Több külföldi fórumon is az volt a vélemény, hogy az Aries sorozat (Mini, LE, Femto) remek szinergiát alkot a saját lineáris un. "nagy" Auralic tápjával. Lehet persze reszelni hozzá DIY tápot, meg vannak tesztek SBooster tápokkal is, de a konklúzió mindig az, hogy inkább csak MÁSKÉPP szól, mint jobban vagy rosszabbul. Ízlés dolga, hogy ki mit hall jobbnak, de az szinte biztos, hogy a gyári lineáris táp cseréje már borítja az érték-arányokat.
Ráadásul a DIY tápot egy esetleges továbblépés esetén vagy megveszik, vagy nem, ezzel is számolni kell!

Szóval azt gondolom, ha valaki kísérletezni akar, az tegye meg, de amíg nem kiforrott, hogy pl a Mini lesz-e a végső megoldás, addig én mindenképp maradnék a gyári, hivatalos termék vonalon.

A külső dac még érdekesebb, mert ott már nagy kérdés, mi az a (költség)szint, amitől szignifikáns a javulás, és hogy AZ már akkor ér-e annyit? Ez is kérdés, mert kipróbáltam a Mini saját dacját, és - ahogy korábban írtam - meglepően jó az is. Ráadásul saját dackal tudja az MQA-t, míg a külső dacok közül sok nem tudja - nekem nem szempont, de ha valaki szeretné ...
Ráadásul a kérdező eleve azzal kezdte, hogy első körben saját dacos streamert keres!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára mishow 2022.03.21., hétf. 13:35-kor.

Ottokár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1036

Hozzászólás Szerző: tonya »

Webes felületen keresztül eléred, beállítod, Lumin appal vezérled a telefonoddal..
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 417

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

tonya írta:
2022.03.20., vas. 12:15
Tudod használni Androidos op. rendszerrel is, illetve be tudod üzemelni almás cucc nélkül is, web böngészővel ha beírod az IP címét Win alól hozzá tudsz férni. A Lumin appja kezeli Android alól, de javaslom hozzá a saját applikációját, de az tényleg csak IO-s alatt fut. Amúgy a hozzá kapott tápot érdemes lecserélni valami jobbra, illetve csak futóműnek használni egy jobb DAC-al, ;)
Az oké, hogy IP cím alapján el tudom érni az eszközt, de ez csak beállító felület, lejátszásra nem alkalmas. vagy tévednék, és elnéztem valamit?

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég

Tudod használni Androidos op. rendszerrel is, illetve be tudod üzemelni almás cucc nélkül is, web böngészővel ha beírod az IP címét Win alól hozzá tudsz férni. A Lumin appja kezeli Android alól, de javaslom hozzá a saját applikációját, de az tényleg csak IO-s alatt fut. Amúgy a hozzá kapott tápot érdemes lecserélni valami jobbra, illetve csak futóműnek használni egy jobb DAC-al, ;)
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.

sbfan
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: sbfan »

Még csak leendő mini tulaj vagyok, de én azt olvastam valahol, hogy vannak harmadik feles (külső) megoldások amivel Android alatt is lehet piszkálgatni. Ez nem igaz? A használathoz is mindenképpen kell az iphone vagy csak a beüzemeléshez?

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 417

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

size írta:
2022.03.19., szomb. 14:44
Rövidesen én is AURALIC ARIES MINI tulaj leszek.
Természetesen egy használt példányt szereztem be. Idáig pc-röl ment a zene, ezt váltanám ki.
Olvastam a tesztekben, hogy Iphone szükségeltetik a beüzemeléshez.
Nekem persze Androidos dolgaim vannak itthon.
Használja itt valaki a Minit Iphone nélkül?
Köszönöm a válaszokat.
Almás cucc nélkül nem fog menni...

size
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 41

Hozzászólás Szerző: size »

Rövidesen én is AURALIC ARIES MINI tulaj leszek.
Természetesen egy használt példányt szereztem be. Idáig pc-röl ment a zene, ezt váltanám ki.
Olvastam a tesztekben, hogy Iphone szükségeltetik a beüzemeléshez.
Nekem persze Androidos dolgaim vannak itthon.
Használja itt valaki a Minit Iphone nélkül?
Köszönöm a válaszokat.

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég

vt05 írta:
2022.03.17., csüt. 21:57
"Nálam van a táp, az én Auralic Aries Femtomhoz készítette Sütemény a gyári helyett. Jobb tér, transzparensebb hangzás, szebb és testesebb hangok! Köszönöm a tápot!"

Sziasztok!
Tényleg csak halkan jegyzem meg, hogy az én 2db Auralic (Femto) tápomban egy végtelenül egyszerű mini toroid trafós LM-317 stab-os, bár szemre és megépítettségre profi cucc van. Ennél azért nem volt nehéz jobbat készíteni... :D
Tényleg csak halkan megjegyzem, kissé pontatlan a megjegyzés, azért az LM-317 előtt van egy Ultra Alacsony Zajú chip is, csak ezek szerint van aki nem veszi észre...tps7a4701... azért az nem olyan rossz.... ;)

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2875
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Végig kell próbálni stabilizálva/stabilizálatlanul, különféle alkatrészekkel, aztán kiderül mi van.
Annyit előre elárulok, hogy grammra pontosan ugyanaz történik, mintha valaki egy végfok tápját cserélgeti.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

vt05
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 39

Hozzászólás Szerző: vt05 »

"Nálam van a táp, az én Auralic Aries Femtomhoz készítette Sütemény a gyári helyett. Jobb tér, transzparensebb hangzás, szebb és testesebb hangok! Köszönöm a tápot!"

Sziasztok!
Tényleg csak halkan jegyzem meg, hogy az én 2db Auralic (Femto) tápomban egy végtelenül egyszerű mini toroid trafós LM-317 stab-os, bár szemre és megépítettségre profi cucc van. Ennél azért nem volt nehéz jobbat készíteni... :D

Carrobi
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 128

Hozzászólás Szerző: Carrobi »

fapaci írta:
2022.03.17., csüt. 20:21
Carrobi írta:
2022.03.17., csüt. 19:55
Sziasztok! Lehet, hogy rossz helyre írok, de hátha tudtok segíteni. Hydrasound zeus power II, Auralic minihez volt. A táp jó lehet Primare np5 prismához?
Nem. Az Auralic Mini 14-18 Voltot és kb 1 Ampert kér, a Primare NP5 viszont 5 Voltról üzemel, tehát más tápegység kell hozzájuk. Ennél többet nem írhatok ide. :rolleyes:
Rendben, köszönöm leborulok.gif

sandris73
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 189

Re: Lindeman Musicbook Source

Hozzászólás Szerző: sandris73 »

fapaci írta:
2022.03.17., csüt. 20:50
gomolalaci írta:
2022.03.17., csüt. 20:24
A Lindemann (ami vagy jó, vagy nem) MeanWell tápot épít be a dobozba. Akkor ez Istenkáromlás? Vagy nem értenek hozzá? Vagy netán marketing fogás? Ahoz elég drága....
Hogy ki mit használ, az nem sokat mond, egy gyártónál sok szempontot figyelembe kell venni a szubjektív hangminőségen túl. Ahogy ők, szerintem mi is próbáljuk kerülni a legjobb(nak hitt) megoldás keresését! Az elmúlt hetekben tucatnyi tápegységet próbáltam a saját rendszeremben, nem a beépített alkatrészek színe és márkajelzése határozta meg a (szubjektív) végeredményt. Ráadásul némelyiknél szinte semmi különbséget nem érzékeltem a gyári megoldáshoz képest, de olyan is akadt, ami még "rosszabb" is volt a kis gyári faldugasznál.

A szokásos (sánta) autós hasonlat szerint a gyártók tehetnének több erőt a motorokba, rakhatnának szebb spoilereket, felniket a kocsikra, meg jobb hangrendszert is építhetnének be, de nem teszik, mert a vevők többsége nem igényli. Egyszer a BMW egyik főmérnökétől kérdezték, mit gondol a tuning-műhelyekről. Annyit mondott, hogy azoknak a kis cégeknek is megvan a maguk piaca és piaci haszna, a BMW másban gondolkodik, de semmiképpen nem szeretne nekik keresztbe tenni, sőt segítik is őket technikai információkkal.
Értem én, de akkor lenne a palettájukon, nyilván még durvább áron - magasabb minőségű, például a Luminéknál fellelhető - külső tàpos, meg mégjobb tápos, meg satöbbi.... De Lindemannéknál nincs...

Én ilyet vettem hozzá, innen: Ajánlom jó szívvel, nekem nagyon bejött.
https://hdplex.com/hdplex-fanless-300w- ... evice.html

sandris73
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: sandris73 »

Igen, pontosan ezt:
IMG_20210202_192124.jpg
IMG_20210202_192124.jpg (3.91 MiB) Megtekintve 2756 alkalommal
Sokáig gondolkodtam, hogy belevágjak e, (korábbi tapasztalatok alapján), majd rászántam magam, és azt kell mondjam, nem is értem a gyártói koncepciót....
Egy ilyen kaliberű készülékbe, egy itthon is kb.6ezer forintos tápegység....
Úgy voltam vele, hogy a garancia már lejárt, eladni, feljebb lépni nem szándékozom, és bármikor, nyom nélkül visszaállítható az eredeti állapot- úgyhogy akkor hajrá. ;peace;
Nagyságrenddel jobb lett az eredmény egy HD-Plex tápegységgel, már körülbelül egy éve így működik, nagy megelégedéssel hallgatom.
IMG_20210202_192153.jpg
IMG_20210202_192153.jpg (4.09 MiB) Megtekintve 2756 alkalommal

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10990
Kapcsolat:

Re: Lindeman Musicbook Source

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

gomolalaci írta:
2022.03.17., csüt. 20:24
A Lindemann (ami vagy jó, vagy nem) MeanWell tápot épít be a dobozba. Akkor ez Istenkáromlás? Vagy nem értenek hozzá? Vagy netán marketing fogás? Ahoz elég drága....
Hogy ki mit használ, az nem sokat mond, egy gyártónál sok szempontot figyelembe kell venni a szubjektív hangminőségen túl. Ahogy ők, szerintem mi is próbáljuk kerülni a legjobb(nak hitt) megoldás keresését! Az elmúlt hetekben tucatnyi tápegységet próbáltam a saját rendszeremben, nem a beépített alkatrészek színe és márkajelzése határozta meg a (szubjektív) végeredményt. Ráadásul némelyiknél szinte semmi különbséget nem érzékeltem a gyári megoldáshoz képest, de olyan is akadt, ami még "rosszabb" is volt a kis gyári faldugasznál.

A szokásos (sánta) autós hasonlat szerint a gyártók tehetnének több erőt a motorokba, rakhatnának szebb spoilereket, felniket a kocsikra, meg jobb hangrendszert is építhetnének be, de nem teszik, mert a vevők többsége nem igényli. Egyszer a BMW egyik főmérnökétől kérdezték, mit gondol a tuning-műhelyekről. Annyit mondott, hogy azoknak a kis cégeknek is megvan a maguk piaca és piaci haszna, a BMW másban gondolkodik, de semmiképpen nem szeretne nekik keresztbe tenni, sőt segítik is őket technikai információkkal.

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 361

Lindeman Musicbook Source

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

A gondolkodás nem megerőltető...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10990
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Carrobi írta:
2022.03.17., csüt. 19:55
Sziasztok! Lehet, hogy rossz helyre írok, de hátha tudtok segíteni. Hydrasound zeus power II, Auralic minihez volt. A táp jó lehet Primare np5 prismához?
Nem. Az Auralic Mini 14-18 Voltot és kb 1 Ampert kér, a Primare NP5 viszont 5 Voltról üzemel, tehát más tápegység kell hozzájuk. Ennél többet nem írhatok ide. :rolleyes:

Carrobi
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 128

Hozzászólás Szerző: Carrobi »

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

tonya írta:
2022.03.17., csüt. 16:46
Ezt a kapcsolást valósítottam meg egy próba panelen, itthon a fiókban található alkatrészekből.
1647531405016.jpg
Teljesen jó lenne, ha a kimeneten nagyobb kondi lenne (meg ha nem vesszük figyelembe, hogy stabilizator nelkul megjobb), a kérdés inkabb az, hogy milyenek voltak a fiokban található alkatrészek?
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég

Ezt a kapcsolást valósítottam meg egy próba panelen, itthon a fiókban található alkatrészekből.
1647531405016.jpg
1647531405016.jpg (262.13 KiB) Megtekintve 2234 alkalommal

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

tonya írta:
2022.03.17., csüt. 15:22
Milyen tápokat próbáltál?
[/quote]
1. Auralic Mini kapcsoloüzemű táp (azt inkább hagyjuk)
2. Sima áteresztő tranzisztoros, zener diódás táp
3. LT1083-ra épülő táp
4. FOK-GYEM TR-9178 (egész jó)
5. TERADAK
6. TERADAK kicsit átalakítva egy TPS7a4701 modullal. (ez maradt az Auralic Minimhez, a Femtohoz meg a gyári táp)

Egyébként a Femto gyári tápjában TPS7a4701 chip van, miután szétszedtem és megnéztem.
Természetesen én ebből nem akarok semmilyen nagy következtetést levonni, nekem ez tetszik és megelégedéssel hallgatom így.
[/quote]

Nem is szükséges, a többi sokkal többet számit.
Hadd tippeljek…

A fok-gyem elég jó volt, mert jó krémes, zenei hangja volt, frankó mélyekkel, csak nem annyira volt felbontás.
A kapcsitáppal nyers volt és szétesett a sztereo tér.
És a TERADAK meg egész jó, olyasmi, mint a fok-gyem, nem annyira krémes, de több a felbontás?

Az áteresztős-zeneresről van fotó?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”