Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 279

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Tom40 »

Vegigcsinaltam mindent, amit csak lehetett es szegyenszemre ugy gondoltam, hogy beletorik a bicskam.
2-3 hetig ebben a tudatban kellett elnem, hogy kifogott rajtam :)

Nem sorolom el, hogy mennyi mindent probaltam, hogy a nyamvadek winfoson eletre keltsem, mar woodoo babun is gondolkoztam, de vegul az segitett, hogy ki kellett szednem az osszes audio interface-t a roon Audio menujebol es voila!

ez-itt-egy-sirva-nevetos-emojee

Koszi mindenkinek!

Tom40 írta:
2022.02.18., pén. 01:26
Sziasztok! Reg jartam nalatok, de jo latni, hogy a kemeny mag meg mindig itt bandazik! ;peace;
Kellene egy kis szakertes, mert elakadtam. Ujra kellett kotnom a cuccaimat es azota a DAC->USB->MXPX kartya->audio PC egyveleg elvesztette a szinergiat, ugyanis a Roon latja, de szurke es nem lehet lejatszani rajta.
Probaltam, hogy a default audio kimenetet kuldtem ra, kihagyva a Roon-t, hatha ott van valami gond, de a windows audio kliense is ugyanazt csinalja.

Amiket meg megprobaltam:
- A gepet ujrainditottam :)
- masik USB kabellel kiprobaltam, ugyanaz
- kihagytam MCPX kartyajat es az alaplapi USB-be dugtam
- DAC kikapcs/bekapcs
- driver ujratelepit

Es itt elakadtam. Kihagytam valamit, amit meg ki lehetne probalni?
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 381

Hozzászólás Szerző: kakaox »

La_Valse írta:
2022.03.11., pén. 09:31
Tegnap hozzáférhetővé vált a Media Center 29.
https://yabb.jriver.com/interact/index. ... 364.0.html
Köszi szépen az infót La_Valse! leborulok.gif
Esetleg próbálta már valaki a 28-as verzióval összehasonlítani?
Kizárólag a hangbéli kvalitása érdekel.
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

IO.sys
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: IO.sys »

Igen, Viktor, megvan. Valamelyikünk nem beszéli jól ezt a nyelvet. :D

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2018

Hozzászólás Szerző: wittao »

IO.sys írta:
2022.03.12., szomb. 13:08
Bocsánat, de nézzél már oda, azzal kezdtem a mondandómat, hogy a gyártókhoz szólok. Erre azzal kezded a választ, hogy ha nem tudnám, ők gyártók. A legutolsó mondat is egyértelműen sugallja, hogy a jelenlévő gyártóknak szól az egész bejegyzés. Hagyjuk, jobb mindenkinek.
Csaba es MzperX gyartok. Az is megvan?
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

IO.sys
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Bocsánat, de nézzél már oda, azzal kezdtem a mondandómat, hogy a gyártókhoz szólok. Erre azzal kezded a választ, hogy ha nem tudnám, ők gyártók. A legutolsó mondat is egyértelműen sugallja, hogy a jelenlévő gyártóknak szól az egész bejegyzés. Hagyjuk, jobb mindenkinek.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

Nem szeretnelek osszezavarni, mert nem tudom ki lehet a 3. nagy kaliberu ember.
Az viszont biztos, hogy a masik ket uriember audioPC-k penzert torteno osszeszerelesevel (is) foglalkozik.
Akik pedig itt a forumon irtak Neked, ha jol lattam, bar nem kovettem vegig, kizarolag felhasznalokat takart.
Ha viszont megtalaltad az “igaz utat” ezen a teren, az egy jo hir Neked is es a tobbi forumozonak is.

IO.sys írta:
2022.03.12., szomb. 11:16
Üdv újra.

Mellőzve az utolsó pár hozzászólás elolvasását, amik nyilván az akaratom ellenkezőjének elfogadásáról és a hozzáértésem hiányáról szólnak, az audiobizniszből élőlhöz szólok, akik közül többel is sikerült valamilyen minőségben szóba elegyednem a napokban.

Hifis barátomnak sikerült megfogalmaznia, hogy nekem egy belépő audio pc kell, amit az idő nagyrészében rosszul fogok használni a megszokottnál jobb hangok kíséretében, de, ha ZENÉT akarok hallgatni, kihúzok belőle mindent, ami kapcsolóüzemmel érintett és telefonról vezérelve, rendeltetésszerűen hallgatom. Ennyi. Vannak ilyen emberek, velü(n)k is kell tudni beszélgetni. Privátban azt hiszem, 3 ember számolt be a saját rendszeréről, köztük egy nagyobb kaliberű illető, akik olyan pc-vel rendelkeznek, mint amilyen után én is érdeklődtem, elégedettek a renszerükkel és szívesen segítettek. Valamiért ők nem szeretnek nyilvánosan megnyilatkozni, vajon miért nem... Egy dolog az amatőrnek tett javaslat és egy másik a szándéka valóságának a megtagadása. Itt vagytok valahol nagyon eltájolódva. Egyedül MzperX és nagyobb kaliberű illető ismerősöm tudott a kérdésemre anélkül válaszolni, hogy javítani vagy módosítani akart volna a szándékomon, illetve E. Csaba, aki volt olyan kedves és pár perc alatt elmagyarázta a szándékom korlátait elektronikai oldalról, amit fel is fogtam és aszerint folytatom az utat. A kérdésem pillanatában 2 audio pc is volt a használtpiacon, egyik ára az ingerküszöböm alatt volt jóval, a másikét sikerült odáig lehozni. Szóval ezt a "lehetetlen, nincs olyan, felejtsd el" retorikát nem értem, miért erőltetitek, hacsak nem az a cél, hogy az ember még véletlenül se építsen magának, hanem vegyen egyet (tőletek).

IO.sys
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Üdv újra.

Mellőzve az utolsó pár hozzászólás elolvasását, amik nyilván az akaratom ellenkezőjének elfogadásáról és a hozzáértésem hiányáról szólnak, az audiobizniszből élőlhöz szólok, akik közül többel is sikerült valamilyen minőségben szóba elegyednem a napokban.

Hifis barátomnak sikerült megfogalmaznia, hogy nekem egy belépő audio pc kell, amit az idő nagyrészében rosszul fogok használni a megszokottnál jobb hangok kíséretében, de, ha ZENÉT akarok hallgatni, kihúzok belőle mindent, ami kapcsolóüzemmel érintett és telefonról vezérelve, rendeltetésszerűen hallgatom. Ennyi. Vannak ilyen emberek, velü(n)k is kell tudni beszélgetni. Privátban azt hiszem, 3 ember számolt be a saját rendszeréről, köztük egy nagyobb kaliberű illető, akik olyan pc-vel rendelkeznek, mint amilyen után én is érdeklődtem, elégedettek a renszerükkel és szívesen segítettek. Valamiért ők nem szeretnek nyilvánosan megnyilatkozni, vajon miért nem... Egy dolog az amatőrnek tett javaslat és egy másik a szándéka valóságának a megtagadása. Itt vagytok valahol nagyon eltájolódva. Egyedül MzperX és nagyobb kaliberű illető ismerősöm tudott a kérdésemre anélkül válaszolni, hogy javítani vagy módosítani akart volna a szándékomon, illetve E. Csaba, aki volt olyan kedves és pár perc alatt elmagyarázta a szándékom korlátait elektronikai oldalról, amit fel is fogtam és aszerint folytatom az utat. A kérdésem pillanatában 2 audio pc is volt a használtpiacon, egyik ára az ingerküszöböm alatt volt jóval, a másikét sikerült odáig lehozni. Szóval ezt a "lehetetlen, nincs olyan, felejtsd el" retorikát nem értem, miért erőltetitek, hacsak nem az a cél, hogy az ember még véletlenül se építsen magának, hanem vegyen egyet (tőletek).

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 688

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Tegnap hozzáférhetővé vált a Media Center 29.
https://yabb.jriver.com/interact/index. ... 364.0.html
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

zbiro32
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 157

Hozzászólás Szerző: zbiro32 »

szkebe írta:
2022.03.04., pén. 17:08
Azt lehet tudni,hogy milyen típusú alaplapokra gondolsz?

"modern alaplap, aminek már alapból is jó az USB kijárata"

Most ez tényleg bizonyított tény itt a fórumon, hogy egy 200 ezres MAC hangminőségét csak egy 400 ezres Windows PC tudja elérni?
Hogyha igen, akkor el kellene adnom a Windowsos PC-met, de eddig ezt nem láttam egy objektív teszttel sem bizonyítva.
Természetesen nem mezei Windows, és MAC gépekről beszélek, hanem minimum lineáris tápegységgel rendelkezőkről.

asebestyen írta:
2022.02.24., csüt. 16:51
IO.sys írta:
2022.02.24., csüt. 15:30
Van fogalmam, csak tökre azt hittem, hogy lehet úgy alkatrészekről beszélni, hogy nem ajánlanak közben pc helyett mac-et.
Az nem segítség, hogy felteszek egy 10 pontos kérdéssort és azt válaszolja valaki, hogy figyelj vegyél macet vagy ami mégjobb: vedd meg a termékem. Ezt nagyképűség segítségnek hívni. Miközben mindenki jól tudja, hogy amit leírtam, az egy belépő audio pc, sőt. Akik meg írnak privátban, mert ide már nem mernek, meg aki megkérdőjelezte az írásomra érkezett kifogásokat, az gondolom mind hülye. :) Mindegy, ezt is megtanultam. Jó zenélést.
De miért baj, ha valaki Mac-et ajánl, ami tényszerűen jobb az általad vázolt feladatokra adott összegből, mint egy PC?
A nyitó kérdésedben, hozzászólásodban a nagy hozzáértést az elektronikához már cáfoltad is, hiszen a HDPlex-szel nem lehet lineáris tápot csinálni, mert az nem az.
Az igények, a kiszemelt megoldások és az összeg amit beleinvesztálnál, nem hozható össze sehogy. Kompletten érdemes a kérdést kezelni, hardverestől, szoftverestől. Se egy lineáris táptól, se egy USB kártyától, se egy jittercsökkentő motyótól nem lesz a géped audio-pc. Persze rá írni rá lehet.
Amennyiben 200k körüli befektetéssel megoldást keresel az általad megadott feladatokra, akkor a Mac Mini a legjobb megoldás. Ha mindenképp PC-ből csinálnál ilyen univerzális gépet, akkor a Mini szintje, minimum 2x árban, de inkább több. Egy átlagos PC-be PP V2 vagy az Oehlbach sima pénzkidobás az alaplapi oszci kristályok cseréjével egyetemben. Inkább egy normális minőségű kapcsitáp és jó modern alaplap, aminek már alapból is jó az USB kijárata. Hogy ehhez képest valódi előrelépés legyen, nagyságrendi ugrás következik árban, ráadásul a hardverek képességeinek kihasználásához olyan szoftveres megoldások kellenek, amik nem teszik lehetővé a számítógép univerzális felhasználását.
KEF LS 50 Wireless
Soundarts állvány, Sounndcare Superspikes talpak
Saec AC 600 - tápkábelek, Hydrasound Next Carbon Gold ethernet
Lenovo NAS - ( Minimserver)
Clarus dupla analóg tápegység

szkebe
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 19

Hozzászólás Szerző: szkebe »

Azt lehet tudni,hogy milyen típusú alaplapokra gondolsz?

"modern alaplap, aminek már alapból is jó az USB kijárata"

asebestyen írta:
2022.02.24., csüt. 16:51
IO.sys írta:
Van fogalmam, csak tökre azt hittem, hogy lehet úgy alkatrészekről beszélni, hogy nem ajánlanak közben pc helyett mac-et.
Az nem segítség, hogy felteszek egy 10 pontos kérdéssort és azt válaszolja valaki, hogy figyelj vegyél macet vagy ami mégjobb: vedd meg a termékem. Ezt nagyképűség segítségnek hívni. Miközben mindenki jól tudja, hogy amit leírtam, az egy belépő audio pc, sőt. Akik meg írnak privátban, mert ide már nem mernek, meg aki megkérdőjelezte az írásomra érkezett kifogásokat, az gondolom mind hülye. :) Mindegy, ezt is megtanultam. Jó zenélést.
De miért baj, ha valaki Mac-et ajánl, ami tényszerűen jobb az általad vázolt feladatokra adott összegből, mint egy PC?
A nyitó kérdésedben, hozzászólásodban a nagy hozzáértést az elektronikához már cáfoltad is, hiszen a HDPlex-szel nem lehet lineáris tápot csinálni, mert az nem az.
Az igények, a kiszemelt megoldások és az összeg amit beleinvesztálnál, nem hozható össze sehogy. Kompletten érdemes a kérdést kezelni, hardverestől, szoftverestől. Se egy lineáris táptól, se egy USB kártyától, se egy jittercsökkentő motyótól nem lesz a géped audio-pc. Persze rá írni rá lehet.
Amennyiben 200k körüli befektetéssel megoldást keresel az általad megadott feladatokra, akkor a Mac Mini a legjobb megoldás. Ha mindenképp PC-ből csinálnál ilyen univerzális gépet, akkor a Mini szintje, minimum 2x árban, de inkább több. Egy átlagos PC-be PP V2 vagy az Oehlbach sima pénzkidobás az alaplapi oszci kristályok cseréjével egyetemben. Inkább egy normális minőségű kapcsitáp és jó modern alaplap, aminek már alapból is jó az USB kijárata. Hogy ehhez képest valódi előrelépés legyen, nagyságrendi ugrás következik árban, ráadásul a hardverek képességeinek kihasználásához olyan szoftveres megoldások kellenek, amik nem teszik lehetővé a számítógép univerzális felhasználását.
DX260 - forzaHybrid - IE900

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 381

Hozzászólás Szerző: kakaox »

Big igen részletes és mindenre kiterjedő hozzászólása után
a Majiority Clean témával kapcsolatban, ami itt található:
viewtopic.php?f=4&t=6164&start=25

Sógorom programozó és tegnap megkértem, hogy módosítsa a
HungryBears MC Installer v9-et, oly módon, hogy ne csak három,
hanem több...most éppen hat darab MC/LE programot lehessen vele elindítani.
Aki szeretné ezt a kis módosítást kipróbálni, annak itt egy link...
https://drive.google.com/file/d/1e--5eZ ... sp=sharing

Remélem jól fog működik mindenkinél, aki kipróbálja majd a
HungryBears MC Installer v9_6.bat-ot!
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 195

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

Én is hasonló cipőben járok, pont a napokban kérdeztem rá a Kábelezzünk topikban, igaz USB kábelnek indult, de aztán eljutottam az Audio PC-ig. :D

Nálam is az lett volna a cél, hogy legyen egy olyan "Audio" PC, ami úgymond mindenes, ebbe bele tartozik a film, játék is. Na ez utóbbi miatt (is) elég problémás lenne, de már többen leírták, hogy ennek nem sok értelme van, így felhagytam vele.

Én annyit tudtam tenni, hogy a PC kapott egy Seasonic 80+ Platinum tápot, ami elég stabil feszt tud leadni, kapott egy normális tápkábelt, a Windows 10-jRiver-Fidelizer meg szolgáltatja a szoftveres oldalt. Ez utóbbi trió zenére olyan amilyen, minden másra meg ugyanúgy tudom használni a PC-t. Nyilván nem olyan, mint egy normális Audio PC, de nem is kerül annyiba. :napsut:
Marantz CD74 - Dénes Péter 6C33C SE - Vandersteen 2CE Signature - Schmidt Ferenc kábelezés

Firebat AK2 Plus PC - TMP Ant - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Braun L710/1

PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7546

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

IO.sys írta:
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10984
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

IO.sys írta:
2022.02.24., csüt. 11:50
Szomorú, hogy van, aki ezen fel tudja magát húzni és durrog meg lesajnál ahelyett, hogy emlékezne, ő honnan indult.
Attól tartok, rajtad kívül itt senki nem húzta fel magát és nem is durrog. Eszem ágában sincs téged bármiről lebeszélni, meg nem is érdekel, mit építesz, de bedobtál egy témát, ami sokakat érdekelhet, ezért válaszolok újra (már nem feltétlenül neked). Akik itt eddig hozzászóltak a felvetésedhez, mindannyian összeraktak és használtak már néhány gépet életükben és biztosra veheted, segíteni akarnak, nem hátráltatni. Én kb 150 db audio PC-t építettem az elmúlt években, de ettől persze nem kell meghatódnod, ahogy a 22 éves informatikusi tapasztalatodtól sem kell senkinek. Honnan indultam? Emlékeim szerint egy Intel XT volt az első PC, amivel bensőséges viszonyba kerültem valamikor a 90-es évek elején, de nem akarok sztorizni itt, meg eladni sem, hiszen felhagytam ezzel a tevékenységgel.
Nem kell passzív ház (nekem), viszont egy 100W TDP-s CPU hűtő 30.000. Hajlok arra, hogy nem lesz HT vagy kikapcsolom, a procira 40-50.000-et szánok. Lap legyen 30.000. Trafó ára jó kérdés, otthon vagyok elektronikai fórumokon is, szokott ott akadni. Ha kétköröst akarok, az már keményebb dió. Az mzperx egyenirányítót meg tudom építeni, de ha van elérhető, inkbáb veszek. HDPLEX kb 40.000? USB jelkondicionálásra első körben 25-30.000-et szánok, de az az Oehlbach XXL is izgatja a fantáziám.
Passzív ház nem feltétlenül a CPU miatt kell, hanem a lineáris tápegységnél felszabaduló hő zajtalan és kulturált elvezetésére. Mivel állításod szerint jártas vagy az elektronikában, nyilván tisztában vagy a feszültségstabilizálás módozataival, energia-hatékonyságával, egyéb velejáróival. Mzperx sokféle dolgot kitalált már az elmúlt években, tápegységből is jónéhányat. Nem tudom, melyiket emlegeted. A jelenlegi terméke egy komplett egység szabványos ATX kimenetekkel, elkülönített tápáramkörökkel, amik közvetlenül csatlakoznak az alaplapra és más egységekre, tehát nem kell hozzá az általad emlegetett HDPlex DC szétosztó egység (ezt is leírtuk már páran párszor). A tápegység önmagában 80e Ft, a hozzá való toroid trafó 35-40e Ft (nem, nem jó hozzá bármilyen, pontos paraméterek vannak megadva feszültségre, terhelhetőségre, ráadásul több szekunder körre van szükség), ehhez jönnek még a szükséges csatlakozók, kábelek, kötő- és szigetelőelemek, stb. Mindezt adjuk mi kitben 120e forintért (ha már kérdezted, hol lehet kapni, bátorkodtam belinkelni), de közvetlenül Zolitól is megveheted ugyanannyiért, rajtad áll ez is. A másolási tervedhez inkább nem szólnék hozzá, SMD beültetésnek én biztosan nem állnék neki otthon, meg amúgy is...

Az általam említett tápegység a Streacom FC10 Alpha gépházhoz lett kitalálva mechanikailag és egyéb szempontok alapján is. A gépház ára jelenleg kb 120e Ft. Befaraghatod másikba is, kalandvágyból akár hagyományos gépházba is beszerelheted a tápot, 10-20 perc alatt szépen fel fogja fűteni, aztán némi füst kíséretében elhalálozik a cucc. Gyanítom, nem ez a terved, hiszen füstöt sokkal olcsóbban is létre lehet hozni.

Akarsz még audio USB kártyát, ami a jóöreg Paul Pang v2 típusnál kezdődik (ára 30-35e Ft), de tényleg öreg motyó, ezért jobban jársz az új v6T verzióval, ami csak 3-4e forinttal drágább. Ne vedd ezt rávezetésnek irányomból, hiszen jelenleg egyik típus sem beszerezhető és mostanában nem is lesz belőlük, így én sem tudom neked eladni egyiket sem. Egyéb opcióként vannak idehaza még Bodor Audio és Core Audio kártyák, meg néhány külföldi megoldás, de azok még kevésbé férnek be a költségkeretedbe.

Ezekhez még megveszed az alaplapot, CPU-t, RAM-ot, háttértárat, aztán ha a végén összeadod a költségeidet, kb 450e forintnál fogsz járni, de amilyen tempóban emelkednek az árak és romlik a HUF, simán lehet 500e Ft felett is. Ezután jönnek a szoftverek, de ez már egy külön fejezet, biztosan erre is van konkrét elképzelésed, amibe nem érdemes beleugatnunk.

És akkor most Go to first line... az első hozzászólásomban leírtam, hogy 200 ezerből reménytelen az, amit szeretnél, meg szerintem értelmetlen is. De ez nem kell, hogy téged visszatartson, csak egy vélemény volt durrogás és lesajnálás nélkül. Hogy rajtam kívül még kb húszan leírták ugyanezt, hát oda se neki! Biztosan mindannyian bántani akarnak.

IO.sys
Újonc fórumos
Újonc fórumos

asebestyen írta:
2022.02.24., csüt. 13:30
Ne haragudj, ha informatikus vagy 22 éve (ami sajnos semmit nem jelent), értesz az elektronikához és tudod mit szeretnél, mert ugye ezt írod, akkor minek kérdezel? Az általad említett paraméterek hangolásának eldöntéséhez pont azokra az ismeretekre van szükség, aminek állításod szerint birtokában vagy. Hidd el, itt mindenkinek mindegy, Te milyen gépet éptesz magadnak. A tagok a tapasztalataikat osztják meg veled a te kérésedre a saját idejükből áldozva. Furcsa azt olvasni, hogy ők nem tudják elfogadni a más véleményt, miközben a te kérdésedre adott választ te nem tudod elfogadni (egyetérteni nem kell).
Ha Te már kitaláltad, mit akarsz és ragaszkodsz hozzá, csináld!

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7546

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

IO.sys írta:
2022.02.24., csüt. 11:59

Informatikus vagyok 22 éve, elektronikához is értek, tehát amit szeretnék, azt jó okkal szeretném úgy, ahogy. Az egyes paraméterek jobbra-ballra fel-le hangolásában szerettem volna segítséget kérni. Pl. legyen 4xxxT proci vagy mehet bele bármi a hűtés TDP-jéig, legyen HT vagy ne legyen. Ezek a normális témák ezzel a kérdéssel kapcsolatban, nem az, hogy semmiképp se csináljam azt, amin gondolkodok. :)
Ne haragudj, ha informatikus vagy 22 éve (ami sajnos semmit nem jelent), értesz az elektronikához és tudod mit szeretnél, mert ugye ezt írod, akkor minek kérdezel? Az általad említett paraméterek hangolásának eldöntéséhez pont azokra az ismeretekre van szükség, aminek állításod szerint birtokában vagy. Hidd el, itt mindenkinek mindegy, Te milyen gépet éptesz magadnak. A tagok a tapasztalataikat osztják meg veled a te kérésedre a saját idejükből áldozva. Furcsa azt olvasni, hogy ők nem tudják elfogadni a más véleményt, miközben a te kérdésedre adott választ te nem tudod elfogadni (egyetérteni nem kell).
Ha Te már kitaláltad, mit akarsz és ragaszkodsz hozzá, csináld!
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

IO.sys
Újonc fórumos
Újonc fórumos

robi20064 írta:
2022.02.24., csüt. 12:18
A 100 usd erteku Oehlbach "masterclock"-tol meg fogalmam sincs hogy mit varsz, de csodat felesleges.
Ez nettó kötözködés. Miért bajod neked az, hogy az én lakásomban az én pc-men milyen kütyü lóg? Milyen csodavárásról beszélsz, az egy tápkondicionáló és reclocker.

Annyi a különbség egyébként az Fb és az AVX közt, hogy itt rám írtak többen, akik tudják, hogy nyilvánosan nem lehet ilyenről normálisan beszélni.

IO.sys
Újonc fórumos
Újonc fórumos

wittao írta:
2022.02.24., csüt. 12:08
Ertelek, itt is es az FB topikban is mindenki azt szerette volna megerttetni Veled, hogy valoszinu ennyibol ez nem fog menni.
Egy passziv haz hasznaltan is 50-80.000.
Ha azt mondom legyen i7 4785T vagy 4765T, akkor megnezed 50.000 Ft, HA lehet kapni.
Az usb kartya amit kineztel 30.000 Ft
Linearis tap trafoval mindennel ami ezt lekezeli minimum 100.000-120.000 Ft (kinai cuccokbol esetleg diy modon belevetheted magad a tutiba, akkor talan 70.000-80.000).

Hogy jon ki szerinted a matek a tovabbiakban?
Szoftver ingyen?
Csak azert kerdezem, mert egyelore az elkepzeles hangzott el, az nem, hogy mikeppen tervezed ezt megvalositani es mit mennyiert tudsz beszerezni.
Ha ezek pedig nincsenek benne, garantalom jobb minoseget hoz egy NUC valami audio linux-szal, vagy egy macmini. Csak ugye elobbit irodai munkara nem eroltetnem, maradt az utobbi.
Nem kell passzív ház (nekem), viszont egy 100W TDP-s CPU hűtő 30.000.
Hajlok arra, hogy nem lesz HT vagy kikapcsolom, a procira 40-50.000-et szánok.
Lap legyen 30.000.
Trafó ára jó kérdés, otthon vagyok elektronikai fórumokon is, szokott ott akadni. Ha kétköröst akarok, az már keményebb dió.
Az mzperx egyenirányítót meg tudom építeni, de ha van elérhető, inkbáb veszek.
HDPLEX kb 40.000?
USB jelkondicionálásra első körben 25-30.000-et szánok, de az az Oehlbach XXL is izgatja a fantáziám.

Nem a matek a lényeg ezen, hanem a technika. Csak valamiért jó volt elvinni ebbe az irányba az egészet. Csak azért írtam ki Fb-n árat, mert V.P. kolléga kisegített azzal az infóval, hogy ha olcsón kell gép, akkor 2M alatt is össze lehet hozni. Nem fáj nekem, de úgy nézett ki ez a kérdés, mint ami 2M-ből akar elkészülni? Most meg az a baj, hogy 200k-ra nem jön ki a matek.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

IO.sys írta:
2022.02.24., csüt. 11:59
wittao írta:
2022.02.24., csüt. 11:20
Ezzel a keretosszeggel inkabb egy, a leheto legujabb macmini fele fordulnek.
Informatikus vagyok 22 éve, elektronikához is értek, tehát amit szeretnék, azt jó okkal szeretném úgy, ahogy. Az egyes paraméterek jobbra-ballra fel-le hangolásában szerettem volna segítséget kérni. Pl. legyen 4xxxT proci vagy mehet bele bármi a hűtés TDP-jéig, legyen HT vagy ne legyen. Ezek a normális témák ezzel a kérdéssel kapcsolatban, nem az, hogy semmiképp se csináljam azt, amin gondolkodok. :) Bocs de ez nagyon vicces már, hogy finoman fejezzem ki. Nem tudom, hogy itt mindenki ahhoz van szokva, hogy a kérdező sötét, vagy ahhoz, hogy nem lehet a sajátján kívül más vélemény.
Ertelek, itt is es az FB topikban is mindenki azt szerette volna megerttetni Veled, hogy valoszinu ennyibol ez nem fog menni.
Egy passziv haz hasznaltan is 50-80.000.
Ha azt mondom legyen i7 4785T vagy 4765T, akkor megnezed 50.000 Ft, HA lehet kapni.
Az usb kartya amit kineztel 30.000 Ft
Linearis tap trafoval mindennel ami ezt lekezeli minimum 100.000-120.000 Ft (kinai cuccokbol esetleg diy modon belevetheted magad a tutiba, akkor talan 70.000-80.000).

Hogy jon ki szerinted a matek a tovabbiakban?
Szoftver ingyen?
Csak azert kerdezem, mert egyelore az elkepzeles hangzott el, az nem, hogy mikeppen tervezed ezt megvalositani es mit mennyiert tudsz beszerezni.
Ha ezek pedig nincsenek benne, garantalom jobb minoseget hoz egy NUC valami audio linux-szal, vagy egy macmini. Csak ugye elobbit irodai munkara nem eroltetnem, maradt az utobbi.

IO.sys
Újonc fórumos
Újonc fórumos

wittao írta:
2022.02.24., csüt. 11:20
Informatikus vagyok 22 éve, elektronikához is értek, tehát amit szeretnék, azt jó okkal szeretném úgy, ahogy. Az egyes paraméterek jobbra-ballra fel-le hangolásában szerettem volna segítséget kérni. Pl. legyen 4xxxT proci vagy mehet bele bármi a hűtés TDP-jéig, legyen HT vagy ne legyen. Ezek a normális témák ezzel a kérdéssel kapcsolatban, nem az, hogy semmiképp se csináljam azt, amin gondolkodok. :) Bocs de ez nagyon vicces már, hogy finoman fejezzem ki. Nem tudom, hogy itt mindenki ahhoz van szokva, hogy a kérdező sötét, vagy ahhoz, hogy nem lehet a sajátján kívül más vélemény.

IO.sys
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Köszönöm, így van, nem szeretnék több gépet. 1 gépen szeretnék youtubon zenét vadászni és tidalon P. Barbert hallgatni, filmet nézni és dolgozni is, sőt a gyerek is ezen rajzol, és ennek lesz 400w lineáris tápja meg órázott lap meg órázott kártya tejszínhabbal. Szomorú, hogy van, aki ezen fel tudja magát húzni és durrog meg lesajnál ahelyett, hogy emlékezne, ő honnan indult. Nincs mindenkinek 2M zenegépre, ahogy a nagy Fb-s kitárgyaláson azt kifejtettem. Inkább tessen az ilyen továbbgörgetni, mindegy mi a neve.
És nem akartam a gépbe masterclockot ezt leírtam ott is. Egy 100 usd értékű Oehlbach XXL Masterclock nevű ketyerén gondolkodok, nem masterclockos gépet akarok 200-ból. Ezért jöttem ide, erre itt folytatódik. :rolleyes:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10984
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

avl2 írta:
2022.02.24., csüt. 11:11
Általánosan: többször van olyan érzésem, hogy itt túl sokszor van ágyú ajánlva, akkor is, ha "csak" a poloskainváziót akarja csökkenteni. Mintha itt már csak a hiper-szuper-minél drágább megoldások jöhetnének kizárólag szóba ...ugyanakkor tudjuk (?), hogy a zene élvezetéhez nem kell ilyesmi (senki sem hallaná és akár hallgatná örömmel a kedvenc zenéit "táskarádióminöségben", walkmanminöségben, kívánt-megfelelöt mindenki behelyettesítheti magának).
Egyetértek veled, érdemes reális szinten tartani az ötletelés. De a konkrét ügynek van némi előzménye, mert a kérdező úgy tette fel eredeti kérdését egy FB csoportban, hogy ő 200 ezerből szeretne audio PC-t, masterclock-kal, audiophile USB kártyával, lineáris tápellátással, ECC RAM modulokkal, ám az így összeállított masinát nem csak zenehallgatásra akarja használni, hanem minden másra is. Miután néhányan elmondtuk neki, hogy ehhez legalább kétszeres pénz kell, meg sok értelme nincs egy munkagépbe ilyen alkatrészeket pakolni, módosította a felvetését és kikerült belőle az audio PC megnevezés, az AVX-re már így érkezett meg. Ezekkel a kiegészítésekkel talán érthetőbb a történet és az én reakcióm is.

Én biztosan nem fogok senkinek sem drága PC-t javasolni, ez ügyben már leírtam a 2 évvel ezelőtt megváltozott véleményem párszor, sokak megrökönyödésére, most nem ismételném meg. Az ilyen budget projecteknél dedikált PC építés helyett számomra okosabb döntés egy NUC, vagy egy MAC Mini beüzemelése szerverként és melléjük valami normális kimeneti eszközt társítani. De ez persze én vagyok, nem mindenki.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

IO.sys írta:
2022.02.24., csüt. 09:38
Kösz de nem véletlenül menekültem ide abból a nívós csoportból. Az árajánlatot is kösz, nem élnék vele.
Mindenre alkalmas amit felsoroltal, csendes, a macos + roon/audirvana/tidal/amazon music kivalo zenei es felhasznaloi elmenyt ad, MS Office ugyanugy elerheto ra, mindent meg tudsz rajta csinalni amire szukseged van.
Amit erdemes nezned: a leheto legnagyobb RAM legyen benne, SSD a HDD helyett. Innentol a penztarca szab hatart, minel fiatalabb a gep, annal jobb befektetes es jobb teljesitmeny. Az M1 valtozat feljebb van a limitednel, az lenne szerintem a legjobb befektetes most.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

IO.sys írta:
2022.02.23., szer. 13:31
...Gondolkodok egy netezésre szánt olcsó gépen (<200), ami egyben a zenehallgatós gépem is lesz. Tehát szeretném a zavarszűrtebb hang irányába vinni...
IO.sys írta:
2022.02.23., szer. 15:16
...nem audio pc-t akarok építeni, hanem egy normál pc-t szeretnék elvinni audiobarátabb irányba.
bevallom, én érteni vélem a fórumtárs kérdését, mozgatóit
juliush írta:
2022.02.23., szer. 14:49
...Szerény véleményem szerint már az alapkoncepció, miszerint a torrentezős, böngészős gép lenne a zeneforrás egyben. rossz ötlet! Hiába építkezel lineáris táppal, meg "audiofil" alkatrészekből, ha a zenei teljesítményt a számtalan hangminőség szempontjából felesleges és káros processz azonos gépen történő futtatásával hazavágod! ...
mit jelent a "hazavágás" ? vajon hogyan van a hangminöség a HW függvényében, kezdve valahol, a fórumtárs kérdésének megfelelön át, sima laptopon át a 32 külön femtositott atto orajel, tapkör "csúcsig" ?

az alapkoncepcio "helyessége" függ a kívánt szinttöl, lehetöségektöl, kritikusságtól, elvektöl (pl.: NEM szeretne több gépet)

fapaci írta:
2022.02.24., csüt. 09:17
...sokakkal együtt leírtam a véleményem, most itt is leírta ugyanazt egy kolléga. De ha eldöntötted, hogy megcsinálod, akkor igazából nincs is kérdés. ...
ami mi volt ?

Általánosan: többször van olyan érzésem, hogy itt túl sokszor van ágyú ajánlva, akkor is, ha "csak" a poloskainváziót akarja csökkenteni. Mintha itt már csak a hiper-szuper-minél drágább megoldások jöhetnének kizárólag szóba ...ugyanakkor tudjuk (?), hogy a zene élvezetéhez nem kell ilyesmi (senki sem hallaná és akár hallgatná örömmel a kedvenc zenéit "táskarádióminöségben", walkmanminöségben, kívánt-megfelelöt mindenki behelyettesítheti magának).

mint a boltig/iskoláig menö többszáz lóerö, 10 m2 alaoterületü autó, stb.

Kell ez ???? Jó ez ???

IO.sys
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kösz de nem véletlenül menekültem ide abból a nívós csoportból. Az árajánlatot is kösz, nem élnék vele.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”