Nem a kártyák között nem hallottam különbséget, hanem a kapcsolóüzemű ATX tápos PC-nél az alaplapi USB és bármelyik USB kártya között. Audio PC esetén kivétel nélkül mindegyik hallható változást hozott.fapaci írta: ↑2022.02.22., kedd 10:42Tapasztalatom szerint az USB kártyák között jóval határozottabb eltérés mutatkozik, mint a kábelek között. Ebből kiindulva amennyiben a kártyák között nem érzékeltél hallható különbséget, szerintem kábelre is felesleges költened.KopaszKutya írta: ↑2022.02.21., hétf. 10:39Köszi, de ezt az utat már bejártam egyszer. Volt PP V2, Bodor Audio V2, Core Audio, jelenleg MZ/X saját építésű kártyája van az Audio PC-ben. Viszont amikor kipróbáltam a sima PC-nél az USB kártyákat, nem igazán hallottam különbséget az alaplapi USB és az USB kártyák között. Ha úgy számolok, hogy USB kártya, külső analóg táp és egy jó fajta USB kábel, akkor már eléggé el tud szaladni a ló.
Ezért is kérdeztem, hogy van-e értelme nagyobb összeget költeni csak USB kábelre vagy akkor elég a fenti kábelek valamelyike.
Tudom, ez nem ide való, de van olyan a világon, aki lineáris tápot használ normál PC-nél? A normál alatt arra gondolok, hogy nagy teljesítményű VGA, CPU van a gépben. Érdemes lehet olyan lineáris tápot építeni, ami akár 500-600W-ot is le tud adni? Vagy itt már a megfelelő hűtéssel lehetnek gondok?