Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2638

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

alto írta:
2022.02.07., hétf. 14:28
Alex_Aston írta:
2022.02.07., hétf. 12:38
denesdr írta:
2022.02.07., hétf. 11:54

Annyira azért nem rossz, viszont két csatornányi Hypex NC400 végfokot (ami a PM10-ben is dolgozik) megvehetsz mondjuk 500ezer Ft-ból, hozzá egy jófajta előfok mondjuk szintén ennyi és kijöttél 1/3-1/4 árból.
Azt azért ne feledd, hogy a most bruttó 3,3 millió körüli listaáron árult PM-10 az 1,5 millió nettó áron jön kb. az országba.
Ez az ára annak, ha valaki kész terméket szeretne, garanciával, szép dobozban, miegyéb.
Ez persze igaz más hasonló termékre is.
Ezt a nettó 1,5 milliót nem tudom honnan veszed, sajnos nincs ennyire vastag árrés rajta. Egyébként visszatérve a Luxmanra, a jelenlegi legolcsóbb tranzisztoros integráltjuk az L-505UX II 1.9 milliós listaáron csúnyán megveri ezt a D-osztályú nagyvasat.
csak annyit tegyél hozzá,szerinted :smile53: gondolom mint kereskedő,találkoztár már fura "fazonokkal" akik egy Istenért sem nem akarnak beállni a főcsapásos szemléletekbe,függetlenül most a Lux vs Marantz vitátol? :D ...van aki imádja a Harbeth 40-est,van aki a háta közepére sem kivánja...JBL,Tannoy,Levinson,McIntosh,Pass stb mind lehet imádni,meg nem..minden jóban van vlmi rossz,minden rosszban van vlmi jó,csak meg kell találni számunkra az egyensúlyt..

:smile49:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

dixie-chicken írta:
2022.02.07., hétf. 14:32
....műszaki dokumentáció elkészitése,engedélyeztetések,a fejlesztőmérnökök fizetésének a fedezése,hiteltörlesztések (még a legnagyobb gyártók is nem saját tőkével fejlesztenek-gyártanak),célszerszámok beszerzése,karbantartása,ezeket a költségeket mind bekalkulálják a végtermék árába
Ezek a költségek az NC400-as esetében is léteznek, azt se a gólya hozza.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3147
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Alex_Aston írta:
2022.02.07., hétf. 10:46
alto írta:
2022.02.07., hétf. 10:08

Kereskedőként árulok Marantzot is meg Luxmant is, így részlehajlással nem vagyok vádolható. A Luxman nem gyárt középkategóriát, így csak a Marantz tetejével (PM-10, Model 30, PM12) érdemes összehasonlítani, illetve hát nem nagyon érdemes, mert bármelyik Luxman minden tekintetben sokkal jobb, egyszerűen nem ugyanabban a ligában fociznak. Viszont tényleg vannak Marantz márkahű vásárlók, akiket nem lehet racionális érvekkel ettől eltéríteni.
Van olyan, hogy valaki besétál jó 3 millióval a zsebében, és megveszi próba nélkül a PM-10-est, mert csak?

Persze autóknál is van, aki sosem fog BMW-t venni, ha már óvodában is csillag volt a jele.

Annyira rossz azért csak nem lehet az a vas amúgy, vagy igen?
Ha nem is PM-10-et, de egy korábbi típust (már nem emlékszem melyik volt) 2 millió körül pont így vittek el.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

denesdr írta:
2022.02.07., hétf. 13:39
Alex_Aston írta:
denesdr írta:

Annyira azért nem rossz, viszont két csatornányi Hypex NC400 végfokot (ami a PM10-ben is dolgozik) megvehetsz mondjuk 500ezer Ft-ból, hozzá egy jófajta előfok mondjuk szintén ennyi és kijöttél 1/3-1/4 árból.
Azt azért ne feledd, hogy a most bruttó 3,3 millió körüli listaáron árult PM-10 az 1,5 millió nettó áron jön kb. az országba.
Ez az ára annak, ha valaki kész terméket szeretne, garanciával, szép dobozban, miegyéb.
Világos, én is kész, új és garanciális termékek árait írtam. Oké az NC400-nak nem lesz ennyi pénzért csilivili doboza (hanem csak egy egyszerű fekete), viszont akár különálló monoblokkokként is beszerezhető.
gondolom azzal is tisztában vagy,hogy minden gyártó,ha már nevét adja vlmihez,vannak kötelezetségei is,a vevői felé ?...ezeknek a költségeknek pl garancia,valahol generálni kell egy "keretet",amelynek a terhére könyvelik a költségeket ....műszaki dokumentáció elkészitése,engedélyeztetések,a fejlesztőmérnökök fizetésének a fedezése,hiteltörlesztések (még a legnagyobb gyártók is nem saját tőkével fejlesztenek-gyártanak),célszerszámok beszerzése,karbantartása,ezeket a költségeket mind bekalkulálják a végtermék árába...adóznak,fizetést adnak a melósoknak...aztán,tedd hozzá majd az eltöltött időd,mint költség,és mit kereshetnél,szakmádban,ha nem épp a saját NC400-asod csinálnád... a matematika,nem olyan egyszerű,mintahogyan elsőre látszik...

:cheers1:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Alex_Aston írta:
denesdr írta:

Ezt a nettó 1,5 milliót nem tudom honnan veszed, sajnos nincs ennyire vastag árrés rajta. Egyébként visszatérve a Luxmanra, a jelenlegi legolcsóbb tranzisztoros integráltjuk az L-505UX II 1.9 milliós listaáron csúnyán megveri ezt a D-osztályú nagyvasat.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Alex_Aston írta:
denesdr írta:

Világos, én is kész, új és garanciális termékek árait írtam. Oké az NC400-nak nem lesz ennyi pénzért csilivili doboza (hanem csak egy egyszerű fekete), viszont akár különálló monoblokkokként is beszerezhető.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2022.02.07., hétf. 12:39
dixie-chicken írta:
2022.02.07., hétf. 12:25
Tctronic írta:
2022.02.07., hétf. 11:51
2018(?)-ban München HES-en kíváncsi voltam a Marantz bemutatójára, ezért célirányosan kerestem anno. Nem csak én más is, mert tele volt a bemutató terem. Azt tudom, hogy az egyik leggyorsabban elhagyott terem volt a részemről. Még Ishiwata is egy "köntösben" ott szaladgált, de ez is kevés volt a sikerhez.
van vagy jó 10 éve,egyik leggyalázatosabb hang amivel életemben találkoztan,hivatalos Marantz márkakereskedőnél,Berlinben,az akkori legnagyobb B&W 800D,Marantz amplifikációvalm(ma9S1 végfokok+többi hozzátartozó kütyük=előfok+CD/SACD lejátszó) ;)
Ahhoz képest elég régóta Marantz erölködőkkel élsz ;)
Persze, én azt mondom, isten tartsa meg jó szokásodat :D
hja,van hogy Tannoy 15" re is azt mondom,hogy ezt a hátam közepére sem kivánom :D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3256

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

dixie-chicken írta:
2022.02.07., hétf. 12:25
Tctronic írta:
2018(?)-ban München HES-en kíváncsi voltam a Marantz bemutatójára, ezért célirányosan kerestem anno. Nem csak én más is, mert tele volt a bemutató terem. Azt tudom, hogy az egyik leggyorsabban elhagyott terem volt a részemről. Még Ishiwata is egy "köntösben" ott szaladgált, de ez is kevés volt a sikerhez.
van vagy jó 10 éve,egyik leggyalázatosabb hang amivel életemben találkoztan,hivatalos Marantz márkakereskedőnél,Berlinben,az akkori legnagyobb B&W 800D,Marantz amplifikációvalm(ma9S1 végfokok+többi hozzátartozó kütyük=előfok+CD/SACD lejátszó) ;)
Ahhoz képest elég régóta Marantz erölködőkkel élsz ;)
Persze, én azt mondom, isten tartsa meg jó szokásodat :D
Csak a Marantz! :-D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

denesdr írta:

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Tctronic írta:
van vagy jó 10 éve,egyik leggyalázatosabb hang amivel életemben találkoztan,hivatalos Marantz márkakereskedőnél,Berlinben,az akkori legnagyobb B&W 800D,Marantz amplifikációval (ma9S1 végfokok+többi hozzátartozó kütyük=előfok+CD/SACD lejátszó) ;)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dixie-chicken 2022.02.07., hétf. 12:41-kor.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Részletező írta:
2022.02.07., hétf. 11:42
Szintén saját képek a Hifi Show-ról! A nagy illuzionista a KI Ruby. Én már nem is merem leírni a véleményemet, inkább írja le az aki szintén hallotta. :rolleyes:
Nem ez az a szoba, ahol olyan érdektelen volt a hangzás, ráadásúl a mindegy melyik Dali hangsugárzó nagyon dobozhangon szólt?
Én így emlékszem...
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Alex_Aston írta:
2022.02.07., hétf. 10:46
alto írta:

Kereskedőként árulok Marantzot is meg Luxmant is, így részlehajlással nem vagyok vádolható. A Luxman nem gyárt középkategóriát, így csak a Marantz tetejével (PM-10, Model 30, PM12) érdemes összehasonlítani, illetve hát nem nagyon érdemes, mert bármelyik Luxman minden tekintetben sokkal jobb, egyszerűen nem ugyanabban a ligában fociznak. Viszont tényleg vannak Marantz márkahű vásárlók, akiket nem lehet racionális érvekkel ettől eltéríteni.
Van olyan, hogy valaki besétál jó 3 millióval a zsebében, és megveszi próba nélkül a PM-10-est, mert csak?

Persze autóknál is van, aki sosem fog BMW-t venni, ha már óvodában is csillag volt a jele.

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2701

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Részletező
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 19

Hozzászólás Szerző: Részletező »

Szintén saját képek a Hifi Show-ról! A nagy illuzionista a KI Ruby. Én már nem is merem leírni a véleményemet, inkább írja le az aki szintén hallotta. :rolleyes:
Csatolmányok
Marantz PM 10.jpg
Marantz PM 10.jpg (2.45 MiB) Megtekintve 1161 alkalommal
Marantz KI RUBY.jpg
Marantz KI RUBY.jpg (2.01 MiB) Megtekintve 1161 alkalommal

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 596

Hozzászólás Szerző: diagnet »

sutemenyx írta:
2022.02.07., hétf. 08:31
Dehát kíváncsian várom, hogy leírja diagnet, hogy pontosan milyen Marantz erősítőket próbált otthoni környezetben, amiből ezt a következtetést szűrte le.

Ott volt a hozzászólásban a típusszám.
Arról nem tehetek, hogy egyes hifi boomerek kizárólag a vintage pátoszos fenntartásában érdekeltek.
Attól még a technikai fejlődés előre megy, nem hátra...
Példát vehetnétek az autós oldtimeresekről, akik eljutottak odáig, hogy nem élethazugságokkal bombázzák a célközönségük, hanem ki merik jelenteni, hogy a 30+ éves modellek műszaki és minőségi színvonala meg sem közelíti a mai típusokét.
Elavultak, elöregedtek a rendszeres használathoz és méltatlan újra munkára fogni őket. Gyűjteménybe valók, megőrizni az utókornak.
2016 is elég régen volt, nemhogy 1976...
20160521_191253.jpg
20160521_191253.jpg (155.8 KiB) Megtekintve 1178 alkalommal

Részletező
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Megerősítés ez előzőhöz, saját képeimből! A hangzás a szobában csak hifi szint volt, viszont nagyon kedves és lelkes volt a kiállító. (sajnos az idős Úr nevére nem emlékszem, pedig jót beszélgettünk :rolleyes: )
Csatolmányok
Hifi Show_2.jpg
Hifi Show_2.jpg (2.66 MiB) Megtekintve 1194 alkalommal
Hifi Show.jpg
Hifi Show.jpg (2.4 MiB) Megtekintve 1194 alkalommal

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1209

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Kicsit parttalan vita ez. Nekem is voltak Malacaim, nagyon szerettem őket, és úgy gondoltam soha nem adom el a PM15 S2-őt.
Aztán betettem a helyére kipróbálni egy vintage Accuphase p-300-at, ami azóta is itt maradt helyette...viszont látva az újabb Accuk árait, és szerviz problémáit nem tudom lenne-e létjogosultsága vmi újabbat vennem csillagászati áron.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

alto írta:
diagnet írta:
2022.02.07., hétf. 01:05

Mégis az egyedüli negatívum ami felróható nekik, hogy minden igyekezet ellenére a csúcs készülékeik abszolút hangminősége azt a szintet sem éri el, mint a konkurens japán gyártók(luxman, accuphase) olcsóbb, középkategóriás modelljei.
Azért a Luxman még nem is rég nagyobb sülyesztőben volt mint a Marantz ma,emlékeim szerint ;) a régi felhasználók ott is fanyarognak manapság,de van régi felhasználó,aki a mai termékeknél megtalálja a megfelelő "fonalat","átjárhatóságot",felismernek bizonyos "hangzásbeli paraméterek",és megveszik az új termékeket...azért annyira nem feket és fehér ez a sport... a márkahűségnek több változata létezhet...első családi kocsink egy VW 1200-as volt,'59 es,az első,hátsó nagyablokos sorozat volt....'72-ben vásároltunk egy vadi új VW 1300-as,az öregem azt mondta "ez már nincs olyan jól megcsinálva mint a régi" :D ..a VW is a csőd szélén volt,ha nem dobják a piacra a Golf 1-est,elvesznek ;)

akkora nagy hátast nem dobtam azen párositástol ( pedig nagyon vágyodtam rá),de lehet csak az SF a hibás...izlések és pofonok... :smile49:
Csatolmányok
IMG_3730.JPG
IMG_3730.JPG (194.6 KiB) Megtekintve 1224 alkalommal

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

alto írta:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Részletező írta:
2022.02.07., hétf. 09:34
Alex_Aston írta:
2022.02.07., hétf. 09:13
Ha a PM15S1/S2 amiről beszélsz, az meg messze nem high end.
Ezért kérdeztem, melyik high end Marantz cuccod volt, ami olyan rossz lett volna.
Marantz PM-15S1 és Marantz SA-15S1-el kezdtem a parasztvakítást. Ezeket birtokoltam elsőként. Ezek szerint jól átvágtak, mert a gyári brosúrában "REFERENCE INTEGRATED AMPLIFIER" olvasható. Köszönöm, hogy megosztottad velem, miszerint a referencia sorozata nem high end, ezek szerint egy hifi kategóriát vásároltam high end áron. sad.gif
De azok sosem voltak "high end áron", ha lehet ilyet meghatározni. A PM-10 van valahol azon a szinten (és a PM-11 volt előtte, bár az valamivel olcsóbb volt, ha jól emlékszem), de az is csak belépő kb. ebbe a kategóriába. Mert az itt említett Accuphase 2x ennyiért is ad erősítőt, ami feltehetően nem csak drágább, hanem jobb is ezért a pénzért. Meg sok más egyéb is van ennyiért, vagy többszörös áron.

Persze egyik sem fenyeget engem mostanság, hogy válasszak közülük.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

diagnet írta:

Mégis az egyedüli negatívum ami felróható nekik, hogy minden igyekezet ellenére a csúcs készülékeik abszolút hangminősége azt a szintet sem éri el, mint a konkurens japán gyártók(luxman, accuphase) olcsóbb, középkategóriás modelljei.
BARTIMEX AUDIO Honlap

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Részletező írta:
2022.02.07., hétf. 08:23
diagnet írta:
Ki fizetne egy rosszabb hangért? Akik bíznak a márkában előrendelik az új modellt meghallgatás nélkül és otthon mérik össze. Szerinted mekkora nemzetközi dilit csapnának az amcsi vagy a japán hifisznobok, ha átverve éreznék magukat?
Az a helyzet, hogy ha egymás mellé teszed az SM7-et, meg mondjuk egy 30 évvel későbbi SM11S1-et, anyaghasználat, műszaki tartalom, építési és hangminőség terén is az utóbbi oldalára billen a mérleg.
Ezek a kivénhedt százlóshajók annak idején szalaghoz és LP-hez lettek tervezve. Műszaki paramterektől függetlenül a mai high-res anyagokon 10mp alatt véreznek el.
Én tapasztalatból írtam, ellenben a fórumozok többsége mindezt képzelőerőből teszi. Az SM7 anyaghasználata sokkal magasabb színvonalú, mint a PM sorozat bármelyike. Olyan kondenzátorokat tartalmaz, amit 40 év után sem kell cserélni, a végtranzisztorok átviteléhez manapság még hasonlót sem gyártanak („Marantz által kifejlesztett” 60 MHz-es átvitelű tranzisztorok).
Ki fizetne egy rosszabb hangért? Nagyon sokan, mint ahogyan én is megtettem kezdőként, részemről is nagy volt az ellenállás, nem akartam elhinni. Odáig mentem, hogy kikerültem a PM 15 gagyi digitális hangerő szabályozását, és közvetlenül a végfokokra csatlakoztattam a bemenőjelet. Úgy hallgattam, mert sokkal jobb volt. Már nagyon sokan megvilágosodtak, ezt jól mutatja a piac is. Soha nem volt ennyi Marantz készülék eladó a PM sorozatból, mint manapság. Rászűrtem most az eBay-ra, csak az EISA díjas PM15 hirdetésével Dunát lehet rekeszteni.
Azzal együtt, hogy egyet értek veled, szerintem felesleges a Marantz-ba beleszállni, mert ugyanez az összes többi nagy márkáról is elmondható.
Sajnos már évtizedek óta tart a leépülés(szándékos leépítés?) a kommersz gyártóknál. A profiton, és gazdaságos gyárthatóságon kívül, sajnos már szinte semmi sem lényeges. A hangminőség, és a tartósság sokadrendű ma már.
Ezek a kommersz gyártók, a laikus felhasznalókat(a többség ilyen), még be tudják hálózni, a régen megszerzett hírnevükkel, de hogy Mi mit gondolunk tapasztalunk, totál nem érdekli őket, Mi csak egy szűk réteg vagyunk, nem Mi vagyunk a célközönségük.
Ugyan ez a jelenség más területen is megfigyelhető.
A feleségem révén van rálatásom a varrógépek vilagára. Egykoron a Singer volt a varrógép szinonímája. Mára ez a márka egy Kínai műanyag szemét lett, a hozzáértők már semmire sem tartják, csak nevetnek rajta.
Aki varrógépet akar venni, annak ma meg sem fordul a Singer márka a fejében.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Részletező
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Alex_Aston írta:
2022.02.07., hétf. 09:13
Ha a PM15S1/S2 amiről beszélsz, az meg messze nem high end.
Ezért kérdeztem, melyik high end Marantz cuccod volt, ami olyan rossz lett volna.
Marantz PM-15S1 és Marantz SA-15S1-el kezdtem a parasztvakítást. Ezeket birtokoltam elsőként. Ezek szerint jól átvágtak, mert a gyári brosúrában "REFERENCE INTEGRATED AMPLIFIER" olvasható. Köszönöm, hogy megosztottad velem, miszerint a referencia sorozata nem high end, ezek szerint egy hifi kategóriát vásároltam high end áron. sad.gif
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Részletező 2022.02.07., hétf. 09:42-kor.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

arzachel írta:
2022.02.07., hétf. 07:21
Ezt csak úgy ideteszem:))

Stacked QUAD 003.JPG
2014,Audio Centar,Skopje/MK :D ...vlmilyen SF a rendszer végén...de azt hiszem a malacok már a "replica" példányai voltak (leszámitva a lemezjátszót /TT1000+Moerch)..
Csatolmányok
Marantz TT Moerch.jpg
Marantz TT Moerch.jpg (828 KiB) Megtekintve 1320 alkalommal
Marantz tube SF.jpg
Marantz tube SF.jpg (764 KiB) Megtekintve 1320 alkalommal
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dixie-chicken 2022.02.07., hétf. 09:38-kor.

shany
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 354

Hozzászólás Szerző: shany »

Részletező írta:
... Az SM7 anyaghasználata sokkal magasabb színvonalú, mint a PM sorozat bármelyike. Olyan kondenzátorokat tartalmaz, amit 40 év után sem kell cserélni, a végtranzisztorok átviteléhez manapság még hasonlót sem gyártanak („Marantz által kifejlesztett” 60 MHz-es átvitelű tranzisztorok).
Azokra a NEC gyártmányú ( és természetesen fejlesztésű ) tranzisztorokra ( 2SA1109/2SC2589 ) gondolsz? Manapság már valóban jobb linearitású végtranzisztorok vannak...

Részletező írta:
Ki fizetne egy rosszabb hangért? Nagyon sokan, mint ahogyan én is megtettem kezdőként, részemről is nagy volt az ellenállás, nem akartam elhinni. Odáig mentem, hogy kikerültem a PM 15 gagyi digitális hangerő szabályozását, és közvetlenül a végfokokra csatlakoztattam a bemenőjelet. Úgy hallgattam, mert sokkal jobb volt. Már nagyon sokan megvilágosodtak, ezt jól mutatja a piac is. Soha nem volt ennyi Marantz készülék eladó a PM sorozatból, mint manapság. Rászűrtem most az eBay-ra, csak az EISA díjas PM15 hirdetésével Dunát lehet rekeszteni.
Vajon 100 hifistából hányan szeretnének régi Marantzot hallgatni? Hányan tartanák pont ugyanazt "rosszabb hang"-nak, vagy "jó" hangnak, vagy "komoly"-nak?

Régen minden jobb volt...Régen minden jobb volt...Régen minden jobb volt...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”