Örülünk, hogy megosztottad saját véleményként, amit valahol olvastál.diagnet írta: ↑2022.02.07., hétf. 01:05Ha ez így lenne, a marantz már rég megbukott volna és a spar műszaki osztályán árulnák a TCL és orion Tv-k között.Részletező írta: ↑2022.02.06., vas. 22:25Ma azt gondolja a legtöbb piaci szereplő, hogy a modern technikával megmunkált külső, megalapozza a kiváló hangzást. A Marantz esetében jól megfigyelhető a jelenlegi trend. Készítenek egy szemrevaló méretes dobozt kék oldalvilágítással, tömör alumínium előlappal, és a beltartalomról teljesen megfeledkeznek.... A tapasztalatszerzéshez vásároltam egy Marantz SM 7 készüléket, ami a hetvenes években készült, az egy nagyon jó sorozat, csak kevés készült belőle. Mennyivel jobb hangja van, mint a mai zászlóhajósnak!
Elég nagy márka ahhoz, hogy széles törzsvásárlói réteget tudjon magáénak. Tőlünk fejlettebb országokban nem a fórumokról tájékozódnak, hanem befáradnak a legközelebbi kereskedőhöz és a már meglévő készülékük demo változatát összehasonlítják a frissen érkezett szériával. Ki fizetne egy rosszabb hangért? Akik bíznak a márkában előrendelik az új modellt meghallgatás nélkül és otthon mérik össze. Szerinted mekkora nemzetközi dilit csapnának az amcsi vagy a japán hifisznobok, ha átverve éreznék magukat?
Az a helyzet, hogy ha egymás mellé teszed az SM7-et, meg mondjuk egy 30 évvel későbbi SM11S1-et, anyaghasználat, műszaki tartalom, építési és hangminőség terén is az utóbbi oldalára billen a mérleg.
Ezek a kivénhedt százlóshajók annak idején szalaghoz és LP-hez lettek tervezve. Műszaki paramterektől függetlenül a mai high-res anyagokon 10mp alatt véreznek el.
Mégis az egyedüli negatívum ami felróható nekik, hogy minden igyekezet ellenére a csúcs készülékeik abszolút hangminősége azt a szintet sem éri el, mint a konkurens japán gyártók(luxman, accuphase) olcsóbb, középkategóriás modelljei.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2873
- Kapcsolat:
Re: Sztereó erősitők
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- Részletező
- Újonc fórumos
- Értékelés: 19
Én tapasztalatból írtam, ellenben a fórumozok többsége mindezt képzelőerőből teszi. Az SM7 anyaghasználata sokkal magasabb színvonalú, mint a PM sorozat bármelyike. Olyan kondenzátorokat tartalmaz, amit 40 év után sem kell cserélni, a végtranzisztorok átviteléhez manapság még hasonlót sem gyártanak („Marantz által kifejlesztett” 60 MHz-es átvitelű tranzisztorok).diagnet írta: ↑2022.02.07., hétf. 01:05Ki fizetne egy rosszabb hangért? Akik bíznak a márkában előrendelik az új modellt meghallgatás nélkül és otthon mérik össze. Szerinted mekkora nemzetközi dilit csapnának az amcsi vagy a japán hifisznobok, ha átverve éreznék magukat?
Az a helyzet, hogy ha egymás mellé teszed az SM7-et, meg mondjuk egy 30 évvel későbbi SM11S1-et, anyaghasználat, műszaki tartalom, építési és hangminőség terén is az utóbbi oldalára billen a mérleg.
Ezek a kivénhedt százlóshajók annak idején szalaghoz és LP-hez lettek tervezve. Műszaki paramterektől függetlenül a mai high-res anyagokon 10mp alatt véreznek el.
Mégis az egyedüli negatívum ami felróható nekik, hogy minden igyekezet ellenére a csúcs készülékeik abszolút hangminősége azt a szintet sem éri el, mint a konkurens japán gyártók(luxman, accuphase) olcsóbb, középkategóriás modelljei.
Ki fizetne egy rosszabb hangért? Nagyon sokan, mint ahogyan én is megtettem kezdőként, részemről is nagy volt az ellenállás, nem akartam elhinni. Odáig mentem, hogy kikerültem a PM 15 gagyi digitális hangerő szabályozását, és közvetlenül a végfokokra csatlakoztattam a bemenőjelet. Úgy hallgattam, mert sokkal jobb volt. Már nagyon sokan megvilágosodtak, ezt jól mutatja a piac is. Soha nem volt ennyi Marantz készülék eladó a PM sorozatból, mint manapság. Rászűrtem most az eBay-ra, csak az EISA díjas PM15 hirdetésével Dunát lehet rekeszteni.
- Részletező
- Újonc fórumos

- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Ezt csak úgy ideteszem:))
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Ha ez így lenne, a marantz már rég megbukott volna és a spar műszaki osztályán árulnák a TCL és orion Tv-k között.Részletező írta: ↑2022.02.06., vas. 22:25Ma azt gondolja a legtöbb piaci szereplő, hogy a modern technikával megmunkált külső, megalapozza a kiváló hangzást. A Marantz esetében jól megfigyelhető a jelenlegi trend. Készítenek egy szemrevaló méretes dobozt kék oldalvilágítással, tömör alumínium előlappal, és a beltartalomról teljesen megfeledkeznek.... A tapasztalatszerzéshez vásároltam egy Marantz SM 7 készüléket, ami a hetvenes években készült, az egy nagyon jó sorozat, csak kevés készült belőle. Mennyivel jobb hangja van, mint a mai zászlóhajósnak!
Elég nagy márka ahhoz, hogy széles törzsvásárlói réteget tudjon magáénak. Tőlünk fejlettebb országokban nem a fórumokról tájékozódnak, hanem befáradnak a legközelebbi kereskedőhöz és a már meglévő készülékük demo változatát összehasonlítják a frissen érkezett szériával. Ki fizetne egy rosszabb hangért? Akik bíznak a márkában előrendelik az új modellt meghallgatás nélkül és otthon mérik össze. Szerinted mekkora nemzetközi dilit csapnának az amcsi vagy a japán hifisznobok, ha átverve éreznék magukat?
Ne akarj PM10-et, inkább vágyakozz PM14-re, az egy fényévekkel komolyabb dolog. Már úgy egymás közt.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Nem lett sikk. Egyszerűen sajnos a fenti lista igaz, ezt mindenki tudja, aki hasonlitgatta őket mással is. LIMAR-nak is teljesen igaza van, a helyuket atvettek kisebb peldanyszamos gyartok jobb termékei, ők pedig ki sem látnak már a tucathifi mocsarából. Csak nagyon szép a kivitel, ugyhogy el lehet adni, a vevők elhiszik, hogy szuper, mert eleve márkahűek/rajongók, nem kérdőjelezik meg, mert akkor problémák kezdődnek. Ha kiderul, hogy mégsem annyira jó, akkor lőttek a szép designnak, nehéz helyette választani. Így aztán a 23. egyre rosszabb cuccot is rájuk lehet sózni egyre magasabb áron.Alex_Aston írta: ↑2022.02.06., vas. 22:53Vagy ugyanabban az évben a PM-15, majd nem sokkal később a PM-14 (MKII KIS).fülelek írta: ↑2022.02.06., vas. 17:38A kivétel gyengíti a szabályt...
1995-ből: Marantz project T1
Ez biztos szépen röfög:D
https://theaudiofeast.com/blog/marantz- ... ifier-1995
Azokkal szerintem az itteni fórumozók nagyobb része ellenne élete végéig különösebb hiányérzet nélkül.
Nem tudom, miért lett sikk a Malacokat szidni. Tényleg kíváncsi lennék rá![]()
Ne akarj PM10-et, inkább vágyakozz PM14-re, az egy fényévekkel komolyabb dolog. Már úgy egymás közt.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
PM10, mint highend? Samwha kondikkal a végfok tranyok mellett. Erdekes, ugy latszik jol működik a marketing, vagy épp nagyon rosszul, ha már ilyenekre van szükség. Egy időben használták a házimozi szériában, az SR-ekben a dél koreai Koshin elkókat. A samwha is dél koreai. Még 1-2 lépés és lehozzák a highend szériájukat a 10évvel ezelőtti konyhai hifijük szintjére. Persze rezezett dobozban szigorúan!!
Eddig én is azt gondoltam, hogy a KI okozta a legnagyobb károkat, de úgytűnik nélküle mégmélyebbre tudnak süllyedni. Lassan az SMSL-nek meg sem kell erőltetnie magát, hogy átvegyék a hangi elsőbbséget.
Eddig én is azt gondoltam, hogy a KI okozta a legnagyobb károkat, de úgytűnik nélküle mégmélyebbre tudnak süllyedni. Lassan az SMSL-nek meg sem kell erőltetnie magát, hogy átvegyék a hangi elsőbbséget.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3274
Tehát van/volt egy PM10-ed, és csalódás volt?Részletező írta: ↑2022.02.06., vas. 22:25Amikor megvettem a Marantz High End párosomat (SACD lejátszóval), azt gondoltam, hogy megérkeztem.
Csak a Marantz! :-D
- Alex_Aston
- V.I.P.
Vagy ugyanabban az évben a PM-15, majd nem sokkal később a PM-14 (MKII KIS).fülelek írta: ↑2022.02.06., vas. 17:38A kivétel gyengíti a szabályt...
Azokkal szerintem az itteni fórumozók nagyobb része ellenne élete végéig különösebb hiányérzet nélkül.
Nem tudom, miért lett sikk a Malacokat szidni. Tényleg kíváncsi lennék rá

- Részletező
- Újonc fórumos
Ma azt gondolja a legtöbb piaci szereplő, hogy a modern technikával megmunkált külső, megalapozza a kiváló hangzást. A Marantz esetében jól megfigyelhető a jelenlegi trend. Készítenek egy szemrevaló méretes dobozt kék oldalvilágítással, tömör alumínium előlappal, és a beltartalomról teljesen megfeledkeznek. Amikor megvettem a Marantz High End párosomat (SACD lejátszóval), azt gondoltam, hogy megérkeztem, ugyanis Soltész Úr magazinja ezt ígérte, még EISA díjat is kapott. A valóság teljesen más volt, az összehasonlítások hamar igazolták a tapasztaltabb hifisták véleményét. Középszerű hifi hang, ha pedig tesztelni vittem, mindig szégyenkezhettem. A tapasztalatszerzéshez vásároltam egy Marantz SM 7 készüléket, ami a hetvenes években készült, az egy nagyon jó sorozat, csak kevés készült belőle. Mennyivel jobb hangja van, mint a mai zászlóhajósnak! Ha igazán verhetetlent szeretnénk, akkor vissza kell ülni az idővonatra és a következő megállóig meg sem állni, ami a Marantz Model 8B, ha pedig a pénz nem számít, akkor a Model 9.
Ha vette volna a fáradságot, és meghallgatott volna egy ilyen készüléket Ken Ishiwata, elsüllyedt volna a szégyenében. (Isten nyugosztalja, 2019-ben elhunyt ) Én úgy gondolom, hogy a Marantznak ő okozta a legnagyobb károkat, folyamatosan leépítette a hangzást, amit hiába próbáltak ellensúlyozni az előlap tetején elhelyezett rubinnal. (Marantz PM KI Ruby)

-
- Törzsvendég
- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
De legalább létezik.
Nem úgy, mint a Kenwood, Sansui, Sony, Pioneer, JVC, Hitachi.......
A világ megváltozott. Megjelentek azok a kis gyártók, akik átvették az akkori japán kommersz gyártók csúcstermékeinek a piacát. Megpróbálják kielégíteni az ezerféle fizetőképes vásárlói igényt.
Ma csak pár valamikori japán brandet próbálnak újjáéleszteni, mint pl. a Technics, Luxmann, amiknek vannak highend közeli termékeik.
A többiek eltűntek a süllyesztőben, vagy mint a Marantz, Denon, Yamaha.. megpróbálnak egy magasabb szintet nyújtani, mint a tömeg kínai szemét.
Egyébként a Marantz kivitele, megépítettsége ma is példás. Lehet szeretni, nem szeretni, de örülni kell, hogy egyáltalán még létezik. Nem mindenki engedhet meg magának nagyságrenddel magasabb kiadást, igénye meg van a minőségi zenehallgatásra.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5131
A kivétel gyengíti a szabályt...
- Csatolmányok
-
- t1.jpg (86.28 KiB) Megtekintve 1715 alkalommal
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2640
jó 5 évig éltem PM6A-val...több csövesnél is "csövesebb" hangja volt ahogyan én fogalmaztam,szervizelt példány,tápkondi csere stb megvolt,jó phono fokozatok,akár MM,akár MC...sajnos a vintage készülékek,folyamatos karbantartást igényelnek,untam már éves szinten Beséhez rohangálni,kapcsolósorok tisztitgatása végett...abbol a sorozatbol,MA5 végfokok +SC8 és szwsz..sutemenyx írta: ↑2022.02.06., vas. 09:51Személy szerint nem találkoztam vele. Valoszinuleg maga a széria jobb hangú, mint a későbbiek, de ez akkoriban talán a legkisebb példány volt, az alkatrész készlete pl nagyon átlagos, egy PM-6 már lényegesen komolyabb.dixie-chicken írta: ↑2022.02.06., vas. 09:34az Esotec PM4-el találkoztál-e már ?...bizonyos körökben,Klipsch community pl,vagy a szélessávú felhasználók körében,elég sokat emlegetik...kicsit randácska kicsikém,egy Gemme Audio Vivace-val elég szimpin muzsikált,nem szeretem a kis membránfelületű hangszorókat,abban egy Fostex FE108E Sigma-t használnak,de meglepően jó volt a produkció...![]()
Másrészről ezek a 70’ gépek már sokszor elkócserét kívánnak. A tunermant kéne talán megkérdezni, hogy mi a véleménye, ő sokat találkozott ilyesmikkel.

a kicsi PM4,meg fura jószág,van egy kultikus követőtábora...
- Csatolmányok
-
- IMG_8872.JPG (140.97 KiB) Megtekintve 1819 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2732
Marantz lejtmenet
'60-as évek: high end
'70-es évek: felső kategóriás hifi
'80-as évek: hifi
'90-es évek: házi mozi
Jelenleg: tucat termékek

'60-as évek: high end
'70-es évek: felső kategóriás hifi
'80-as évek: hifi
'90-es évek: házi mozi
Jelenleg: tucat termékek
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3
- Alex_Aston
- V.I.P.
Ezt azért annyival egészíteném ki, hogy az alap Prémium készülék is jobb, mint a legjobb Range KI kiadása. Teljesen más az alap felépítésük.
Ha megnézed a PM85-öt abban nem csak a kis elkók piros Cerafine-ok, hanem a nagy pufferek is. Na ez már egy komoly dolog. PM95 dettó. A KI ráncfelvarrások ehhez képest csak színescukor szórások.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Nem egészen, ezt már a 90-es években találták ki. Kb annyit tudnak, hogy az SE-kben sokszor nincs hangszinszabalyzo meg 1-2szolgaltatas es ezert valamivel jobb a hang. A KI pedig legtöbbször kimerül abban, hogy kapnak az alaplemezek vörösrezezést és talán kerül a készülékbe 1-2 Cerafine, de ettol alapvetoen nem lesz komolyabb, max egy picikét jobban szól.
Ha megnézed a PM85-öt abban nem csak a kis elkók piros Cerafine-ok, hanem a nagy pufferek is. Na ez már egy komoly dolog. PM95 dettó. A KI ráncfelvarrások ehhez képest csak színescukor szórások.
Avagy: A Marantz "komolyabb" készülékei az SE szériájúak, ill. a Ki signature sorozat. Mind a "Range" mind a "Premium" kategóriában.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Másrészről ezek a 70’ gépek már sokszor elkócserét kívánnak. A tunermant kéne talán megkérdezni, hogy mi a véleménye, ő sokat találkozott ilyesmikkel.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Személy szerint nem találkoztam vele. Valoszinuleg maga a széria jobb hangú, mint a későbbiek, de ez akkoriban talán a legkisebb példány volt, az alkatrész készlete pl nagyon átlagos, egy PM-6 már lényegesen komolyabb.dixie-chicken írta: ↑2022.02.06., vas. 09:34az Esotec PM4-el találkoztál-e már ?...bizonyos körökben,Klipsch community pl,vagy a szélessávú felhasználók körében,elég sokat emlegetik...kicsit randácska kicsikém,egy Gemme Audio Vivace-val elég szimpin muzsikált,nem szeretem a kis membránfelületű hangszorókat,abban egy Fostex FE108E Sigma-t használnak,de meglepően jó volt a produkció...![]()
- dixie-chicken
- V.I.P.
az Esotec PM4-el találkoztál-e már ?...bizonyos körökben,Klipsch community pl,vagy a szélessávú felhasználók körében,elég sokat emlegetik...kicsit randácska kicsikém,egy Gemme Audio Vivace-val elég szimpin muzsikált,nem szeretem a kis membránfelületű hangszorókat,abban egy Fostex FE108E Sigma-t használnak,de meglepően jó volt a produkció...

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Multkor volt 1700EUR-ért elég sokáig.Alex_Aston írta: ↑2022.02.06., vas. 08:18Persze, a 90-95-99 nagyon jó vasak. De egy 95-ös bőven millió felett van árban, ha egyáltalán van eladó, és működik.![]()
De a legjobb integrált talán ez:
https://audio-database.com/MARANTZ/amp/pm-15-e.html
Ennek mintájára készült a PM16, majd finomítani a 16-os után a 14-es széria. Gyere el most már egyszer, ahogy mondtad, és hallgasd meg a 16-ost. Szerintem nem családnál meg te sem![]()
- Alex_Aston
- V.I.P.
Persze, a 90-95-99 nagyon jó vasak. De egy 95-ös bőven millió felett van árban, ha egyáltalán van eladó, és működik.

De a legjobb integrált talán ez:
https://audio-database.com/MARANTZ/amp/pm-15-e.html
Ennek mintájára készült a PM16, majd finomítani a 16-os után a 14-es széria. Gyere el most már egyszer, ahogy mondtad, és hallgasd meg a 16-ost. Szerintem nem családnál meg te sem

- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Két komolyabb készüléke volt a japán Marantznak. A PM85 és a PM95. Utobbin nagyon gondolkoztam nemrég, de aztán ugyis csak betenném a szekrénybe. Mindenesetre én ezeken agyalnék, ha már Marantz.
- Alex_Aston
- V.I.P.
Na, akkor már nem kell sokat várnom, csak 20 évet még kbdixie-chicken írta: ↑2022.02.05., szomb. 14:23igen,ebben igazad van,a fekete érzékenyebb porolgatás végett,de talán elegánsabb...nem tudom ez izlés kérdése is talán...az átalakitó használata (100/110V vs 220/240V ) nekem annyira nem szimpi+tedd hozzá magas szállitási költség+vám+áfa...EU-n belüli pédányt keresnékAlex_Aston írta: ↑2022.02.05., szomb. 13:49Alapvetően rühellem a fekete cuccokat, pláne a folyamatos por törlést is.dixie-chicken írta: ↑2022.02.05., szomb. 12:30
én elengedtem a szinpárositást,házon belül,amikor megvolt a 14KIS...most sem pászolnak szinben a PM11S2,és a CD lejátszóm...de ez ingerencia kérdés...elég nagy hangzásbeli eltérés van a PM16 vs 14KIS között,a 14KIS javára,sztem...de az is lehet hogy a kisebb pédány "mackósabb" hangja "szerethetőbb" lehet bizonyos szintig...
![]()
Nem kérdés, hogy komolyabb a 14-es vas, csak az, hogy nekem kell e igazából, vagy csak vágyom rá.![]()
Japán eBay tele van az arany színűekkel, ahol nyilván több kelt el, mint a világ más tájain. Pro, hogy ott még olcsóbb is, és valószínű patent állapotúak, kontra, hogy ki tudja, ideér e, és olyan állapotban e, illetve 100V-os trafóval kell utana "bohóckodni"....de megnyugtatlak,van hogy a végen összeáll a puzzle,és ezt most nem szivatásként mondom,csak ki kell várni...én 1982-ben láttam mahagony thorens 126-ost,Münchenben,Elektro Egger-nél,akkor mondtam hogy ilyet akarok,1985-ben vásároltam az első példányomat,a 10-ik (!!!) példanyom lett mahagony,2020-ban vásároltam,Münchenben,naprakészen pont ma 2 éve ,első túlajtol,38 évig 1 kézben volt..
![]()

Eu-n belül 1db KIS modellt láttam, de 2100 euró szerintem kissé magas érte.
A "mezei" PM14 sem lehet rossz, de az talán nem annyival jobb a 16-osnál. Ezt nagyon meg kéne hallgatni. Csak odakint nem tudom saját rendszerrel. Egy KIS modell esetében ez nem is érdekelne, csak hoznám haza rögvest

Vagy várok türelemmel. Ahogy néztem, az AVX-en kb. 2-3 évente felbukkan 1-1 példány. Lehet hamarosan újra.

- dixie-chicken
- V.I.P.
igen,ebben igazad van,a fekete érzékenyebb porolgatás végett,de talán elegánsabb...nem tudom ez izlés kérdése is talán...az átalakitó használata (100/110V vs 220/240V ) nekem annyira nem szimpi+tedd hozzá magas szállitási költség+vám+áfa...EU-n belüli pédányt keresnékAlex_Aston írta: ↑2022.02.05., szomb. 13:49Alapvetően rühellem a fekete cuccokat, pláne a folyamatos por törlést is.dixie-chicken írta: ↑2022.02.05., szomb. 12:30én elengedtem a szinpárositást,házon belül,amikor megvolt a 14KIS...most sem pászolnak szinben a PM11S2,és a CD lejátszómAlex_Aston írta: ↑2022.02.05., szomb. 10:23Kár, hogy nem KI kiadású, mert lehet ülnék is a kocsiba rögtön. München nincs is olyan messze...![]()
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anz ... 2-172-7529
Vagy engedjem el az arany-ezüst szint?![]()
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anz ... 0-172-6611
Aztán persze lehet, nem is hallanám a PM16-hoz képest jobbnak. Max a tudat, hogy 14-es![]()
Kicsit rákattantam megint a témára mostanság...de ez ingerencia kérdés...elég nagy hangzásbeli eltérés van a PM16 vs 14KIS között,a 14KIS javára,sztem...de az is lehet hogy a kisebb pédány "mackósabb" hangja "szerethetőbb" lehet bizonyos szintig...
![]()
Nem kérdés, hogy komolyabb a 14-es vas, csak az, hogy nekem kell e igazából, vagy csak vágyom rá.![]()
Japán eBay tele van az arany színűekkel, ahol nyilván több kelt el, mint a világ más tájain. Pro, hogy ott még olcsóbb is, és valószínű patent állapotúak, kontra, hogy ki tudja, ideér e, és olyan állapotban e, illetve 100V-os trafóval kell utana "bohóckodni".

- Alex_Aston
- V.I.P.
Alapvetően rühellem a fekete cuccokat, pláne a folyamatos por törlést is.dixie-chicken írta: ↑2022.02.05., szomb. 12:30én elengedtem a szinpárositást,házon belül,amikor megvolt a 14KIS...most sem pászolnak szinben a PM11S2,és a CD lejátszómAlex_Aston írta: ↑2022.02.05., szomb. 10:23Kár, hogy nem KI kiadású, mert lehet ülnék is a kocsiba rögtön. München nincs is olyan messze...![]()
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anz ... 2-172-7529
Vagy engedjem el az arany-ezüst szint?![]()
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anz ... 0-172-6611
Aztán persze lehet, nem is hallanám a PM16-hoz képest jobbnak. Max a tudat, hogy 14-es![]()
Kicsit rákattantam megint a témára mostanság...de ez ingerencia kérdés...elég nagy hangzásbeli eltérés van a PM16 vs 14KIS között,a 14KIS javára,sztem...de az is lehet hogy a kisebb pédány "mackósabb" hangja "szerethetőbb" lehet bizonyos szintig...
![]()
Nem kérdés, hogy komolyabb a 14-es vas, csak az, hogy nekem kell e igazából, vagy csak vágyom rá.

Japán eBay tele van az arany színűekkel, ahol nyilván több kelt el, mint a világ más tájain. Pro, hogy ott még olcsóbb is, és valószínű patent állapotúak, kontra, hogy ki tudja, ideér e, és olyan állapotban e, illetve 100V-os trafóval kell utana "bohóckodni".