Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2873
Kapcsolat:

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

diagnet írta:
2022.02.07., hétf. 01:05
Részletező írta:
2022.02.06., vas. 22:25
Ma azt gondolja a legtöbb piaci szereplő, hogy a modern technikával megmunkált külső, megalapozza a kiváló hangzást. A Marantz esetében jól megfigyelhető a jelenlegi trend. Készítenek egy szemrevaló méretes dobozt kék oldalvilágítással, tömör alumínium előlappal, és a beltartalomról teljesen megfeledkeznek.... A tapasztalatszerzéshez vásároltam egy Marantz SM 7 készüléket, ami a hetvenes években készült, az egy nagyon jó sorozat, csak kevés készült belőle. Mennyivel jobb hangja van, mint a mai zászlóhajósnak!
Ha ez így lenne, a marantz már rég megbukott volna és a spar műszaki osztályán árulnák a TCL és orion Tv-k között.
Elég nagy márka ahhoz, hogy széles törzsvásárlói réteget tudjon magáénak. Tőlünk fejlettebb országokban nem a fórumokról tájékozódnak, hanem befáradnak a legközelebbi kereskedőhöz és a már meglévő készülékük demo változatát összehasonlítják a frissen érkezett szériával. Ki fizetne egy rosszabb hangért? Akik bíznak a márkában előrendelik az új modellt meghallgatás nélkül és otthon mérik össze. Szerinted mekkora nemzetközi dilit csapnának az amcsi vagy a japán hifisznobok, ha átverve éreznék magukat?
Az a helyzet, hogy ha egymás mellé teszed az SM7-et, meg mondjuk egy 30 évvel későbbi SM11S1-et, anyaghasználat, műszaki tartalom, építési és hangminőség terén is az utóbbi oldalára billen a mérleg.
Ezek a kivénhedt százlóshajók annak idején szalaghoz és LP-hez lettek tervezve. Műszaki paramterektől függetlenül a mai high-res anyagokon 10mp alatt véreznek el.
Mégis az egyedüli negatívum ami felróható nekik, hogy minden igyekezet ellenére a csúcs készülékeik abszolút hangminősége azt a szintet sem éri el, mint a konkurens japán gyártók(luxman, accuphase) olcsóbb, középkategóriás modelljei.
Örülünk, hogy megosztottad saját véleményként, amit valahol olvastál.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Részletező
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 19

Hozzászólás Szerző: Részletező »

diagnet írta:
2022.02.07., hétf. 01:05
Ki fizetne egy rosszabb hangért? Akik bíznak a márkában előrendelik az új modellt meghallgatás nélkül és otthon mérik össze. Szerinted mekkora nemzetközi dilit csapnának az amcsi vagy a japán hifisznobok, ha átverve éreznék magukat?
Az a helyzet, hogy ha egymás mellé teszed az SM7-et, meg mondjuk egy 30 évvel későbbi SM11S1-et, anyaghasználat, műszaki tartalom, építési és hangminőség terén is az utóbbi oldalára billen a mérleg.
Ezek a kivénhedt százlóshajók annak idején szalaghoz és LP-hez lettek tervezve. Műszaki paramterektől függetlenül a mai high-res anyagokon 10mp alatt véreznek el.
Mégis az egyedüli negatívum ami felróható nekik, hogy minden igyekezet ellenére a csúcs készülékeik abszolút hangminősége azt a szintet sem éri el, mint a konkurens japán gyártók(luxman, accuphase) olcsóbb, középkategóriás modelljei.
Én tapasztalatból írtam, ellenben a fórumozok többsége mindezt képzelőerőből teszi. Az SM7 anyaghasználata sokkal magasabb színvonalú, mint a PM sorozat bármelyike. Olyan kondenzátorokat tartalmaz, amit 40 év után sem kell cserélni, a végtranzisztorok átviteléhez manapság még hasonlót sem gyártanak („Marantz által kifejlesztett” 60 MHz-es átvitelű tranzisztorok).
Ki fizetne egy rosszabb hangért? Nagyon sokan, mint ahogyan én is megtettem kezdőként, részemről is nagy volt az ellenállás, nem akartam elhinni. Odáig mentem, hogy kikerültem a PM 15 gagyi digitális hangerő szabályozását, és közvetlenül a végfokokra csatlakoztattam a bemenőjelet. Úgy hallgattam, mert sokkal jobb volt. Már nagyon sokan megvilágosodtak, ezt jól mutatja a piac is. Soha nem volt ennyi Marantz készülék eladó a PM sorozatból, mint manapság. Rászűrtem most az eBay-ra, csak az EISA díjas PM15 hirdetésével Dunát lehet rekeszteni.

Részletező
Újonc fórumos
Újonc fórumos

:smile53: Köszönjük, ez pazar látvány, az igazi Marantz nagyágyuk! Bárcsak hallhatott volna a fórumozók többsége ilyen készüléket!

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Ezt csak úgy ideteszem:))
Stacked QUAD 003.JPG
Stacked QUAD 003.JPG (244.54 KiB) Megtekintve 1542 alkalommal
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 596

Hozzászólás Szerző: diagnet »

Részletező írta:
Ma azt gondolja a legtöbb piaci szereplő, hogy a modern technikával megmunkált külső, megalapozza a kiváló hangzást. A Marantz esetében jól megfigyelhető a jelenlegi trend. Készítenek egy szemrevaló méretes dobozt kék oldalvilágítással, tömör alumínium előlappal, és a beltartalomról teljesen megfeledkeznek.... A tapasztalatszerzéshez vásároltam egy Marantz SM 7 készüléket, ami a hetvenes években készült, az egy nagyon jó sorozat, csak kevés készült belőle. Mennyivel jobb hangja van, mint a mai zászlóhajósnak!
Ha ez így lenne, a marantz már rég megbukott volna és a spar műszaki osztályán árulnák a TCL és orion Tv-k között.
Elég nagy márka ahhoz, hogy széles törzsvásárlói réteget tudjon magáénak. Tőlünk fejlettebb országokban nem a fórumokról tájékozódnak, hanem befáradnak a legközelebbi kereskedőhöz és a már meglévő készülékük demo változatát összehasonlítják a frissen érkezett szériával. Ki fizetne egy rosszabb hangért? Akik bíznak a márkában előrendelik az új modellt meghallgatás nélkül és otthon mérik össze. Szerinted mekkora nemzetközi dilit csapnának az amcsi vagy a japán hifisznobok, ha átverve éreznék magukat?

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Alex_Aston írta:
2022.02.06., vas. 22:53
fülelek írta:
2022.02.06., vas. 17:38
tunerman írta:
2022.02.06., vas. 10:39
Marantz lejtmenet sad.gif
'60-as évek: high end
'70-es évek: felső kategóriás hifi
'80-as évek: hifi
'90-es évek: házi mozi
Jelenleg: tucat termékek
A kivétel gyengíti a szabályt...
1995-ből: Marantz project T1
Ez biztos szépen röfög:D
https://theaudiofeast.com/blog/marantz- ... ifier-1995
Vagy ugyanabban az évben a PM-15, majd nem sokkal később a PM-14 (MKII KIS).
Azokkal szerintem az itteni fórumozók nagyobb része ellenne élete végéig különösebb hiányérzet nélkül.
Nem tudom, miért lett sikk a Malacokat szidni. Tényleg kíváncsi lennék rá gondolkodik.gif
Nem lett sikk. Egyszerűen sajnos a fenti lista igaz, ezt mindenki tudja, aki hasonlitgatta őket mással is. LIMAR-nak is teljesen igaza van, a helyuket atvettek kisebb peldanyszamos gyartok jobb termékei, ők pedig ki sem látnak már a tucathifi mocsarából. Csak nagyon szép a kivitel, ugyhogy el lehet adni, a vevők elhiszik, hogy szuper, mert eleve márkahűek/rajongók, nem kérdőjelezik meg, mert akkor problémák kezdődnek. Ha kiderul, hogy mégsem annyira jó, akkor lőttek a szép designnak, nehéz helyette választani. Így aztán a 23. egyre rosszabb cuccot is rájuk lehet sózni egyre magasabb áron.

Ne akarj PM10-et, inkább vágyakozz PM14-re, az egy fényévekkel komolyabb dolog. Már úgy egymás közt.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

PM10, mint highend? Samwha kondikkal a végfok tranyok mellett. Erdekes, ugy latszik jol működik a marketing, vagy épp nagyon rosszul, ha már ilyenekre van szükség. Egy időben használták a házimozi szériában, az SR-ekben a dél koreai Koshin elkókat. A samwha is dél koreai. Még 1-2 lépés és lehozzák a highend szériájukat a 10évvel ezelőtti konyhai hifijük szintjére. Persze rezezett dobozban szigorúan!!

Eddig én is azt gondoltam, hogy a KI okozta a legnagyobb károkat, de úgytűnik nélküle mégmélyebbre tudnak süllyedni. Lassan az SMSL-nek meg sem kell erőltetnie magát, hogy átvegyék a hangi elsőbbséget.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3274

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Részletező írta:
Amikor megvettem a Marantz High End párosomat (SACD lejátszóval), azt gondoltam, hogy megérkeztem.
Tehát van/volt egy PM10-ed, és csalódás volt?
Csak a Marantz! :-D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

fülelek írta:
2022.02.06., vas. 17:38
tunerman írta:
Vagy ugyanabban az évben a PM-15, majd nem sokkal később a PM-14 (MKII KIS).
Azokkal szerintem az itteni fórumozók nagyobb része ellenne élete végéig különösebb hiányérzet nélkül.
Nem tudom, miért lett sikk a Malacokat szidni. Tényleg kíváncsi lennék rá gondolkodik.gif

Részletező
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Ma azt gondolja a legtöbb piaci szereplő, hogy a modern technikával megmunkált külső, megalapozza a kiváló hangzást. A Marantz esetében jól megfigyelhető a jelenlegi trend. Készítenek egy szemrevaló méretes dobozt kék oldalvilágítással, tömör alumínium előlappal, és a beltartalomról teljesen megfeledkeznek. Amikor megvettem a Marantz High End párosomat (SACD lejátszóval), azt gondoltam, hogy megérkeztem, ugyanis Soltész Úr magazinja ezt ígérte, még EISA díjat is kapott. A valóság teljesen más volt, az összehasonlítások hamar igazolták a tapasztaltabb hifisták véleményét. Középszerű hifi hang, ha pedig tesztelni vittem, mindig szégyenkezhettem. A tapasztalatszerzéshez vásároltam egy Marantz SM 7 készüléket, ami a hetvenes években készült, az egy nagyon jó sorozat, csak kevés készült belőle. Mennyivel jobb hangja van, mint a mai zászlóhajósnak! Ha igazán verhetetlent szeretnénk, akkor vissza kell ülni az idővonatra és a következő megállóig meg sem állni, ami a Marantz Model 8B, ha pedig a pénz nem számít, akkor a Model 9. leborulok.gif Ha vette volna a fáradságot, és meghallgatott volna egy ilyen készüléket Ken Ishiwata, elsüllyedt volna a szégyenében. (Isten nyugosztalja, 2019-ben elhunyt ) Én úgy gondolom, hogy a Marantznak ő okozta a legnagyobb károkat, folyamatosan leépítette a hangzást, amit hiába próbáltak ellensúlyozni az előlap tetején elhelyezett rubinnal. (Marantz PM KI Ruby)

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

tunerman írta:

De legalább létezik.
Nem úgy, mint a Kenwood, Sansui, Sony, Pioneer, JVC, Hitachi.......
A világ megváltozott. Megjelentek azok a kis gyártók, akik átvették az akkori japán kommersz gyártók csúcstermékeinek a piacát. Megpróbálják kielégíteni az ezerféle fizetőképes vásárlói igényt.
Ma csak pár valamikori japán brandet próbálnak újjáéleszteni, mint pl. a Technics, Luxmann, amiknek vannak highend közeli termékeik.
A többiek eltűntek a süllyesztőben, vagy mint a Marantz, Denon, Yamaha.. megpróbálnak egy magasabb szintet nyújtani, mint a tömeg kínai szemét.
Egyébként a Marantz kivitele, megépítettsége ma is példás. Lehet szeretni, nem szeretni, de örülni kell, hogy egyáltalán még létezik. Nem mindenki engedhet meg magának nagyságrenddel magasabb kiadást, igénye meg van a minőségi zenehallgatásra.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5131

Hozzászólás Szerző: fülelek »

tunerman írta:
Csatolmányok
t1.jpg
t1.jpg (86.28 KiB) Megtekintve 1715 alkalommal

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2640

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

sutemenyx írta:
2022.02.06., vas. 09:51
dixie-chicken írta:
2022.02.06., vas. 09:34
sutemenyx írta:
2022.02.06., vas. 00:53
Két komolyabb készüléke volt a japán Marantznak. A PM85 és a PM95. Utobbin nagyon gondolkoztam nemrég, de aztán ugyis csak betenném a szekrénybe. Mindenesetre én ezeken agyalnék, ha már Marantz.
az Esotec PM4-el találkoztál-e már ?...bizonyos körökben,Klipsch community pl,vagy a szélessávú felhasználók körében,elég sokat emlegetik...kicsit randácska kicsikém,egy Gemme Audio Vivace-val elég szimpin muzsikált,nem szeretem a kis membránfelületű hangszorókat,abban egy Fostex FE108E Sigma-t használnak,de meglepően jó volt a produkció... ;)
Személy szerint nem találkoztam vele. Valoszinuleg maga a széria jobb hangú, mint a későbbiek, de ez akkoriban talán a legkisebb példány volt, az alkatrész készlete pl nagyon átlagos, egy PM-6 már lényegesen komolyabb.
Másrészről ezek a 70’ gépek már sokszor elkócserét kívánnak. A tunermant kéne talán megkérdezni, hogy mi a véleménye, ő sokat találkozott ilyesmikkel.
jó 5 évig éltem PM6A-val...több csövesnél is "csövesebb" hangja volt ahogyan én fogalmaztam,szervizelt példány,tápkondi csere stb megvolt,jó phono fokozatok,akár MM,akár MC...sajnos a vintage készülékek,folyamatos karbantartást igényelnek,untam már éves szinten Beséhez rohangálni,kapcsolósorok tisztitgatása végett...abbol a sorozatbol,MA5 végfokok +SC8 és szwsz.. :D

a kicsi PM4,meg fura jószág,van egy kultikus követőtábora...
Csatolmányok
IMG_8872.JPG
IMG_8872.JPG (140.97 KiB) Megtekintve 1819 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2732

Hozzászólás Szerző: tunerman »

LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

akvapark írta:
2022.02.06., vas. 10:03

Avagy: A Marantz "komolyabb" készülékei az SE szériájúak, ill. a Ki signature sorozat. Mind a "Range" mind a "Premium" kategóriában.
Ezt azért annyival egészíteném ki, hogy az alap Prémium készülék is jobb, mint a legjobb Range KI kiadása. Teljesen más az alap felépítésük.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

akvapark írta:
2022.02.06., vas. 10:03
sutemenyx írta:
Két komolyabb készüléke volt a japán Marantznak. A PM85 és a PM95. Utobbin nagyon gondolkoztam nemrég, de aztán ugyis csak betenném a szekrénybe. Mindenesetre én ezeken agyalnék, ha már Marantz.
Avagy: A Marantz "komolyabb" készülékei az SE szériájúak, ill. a Ki signature sorozat. Mind a "Range" mind a "Premium" kategóriában.
Nem egészen, ezt már a 90-es években találták ki. Kb annyit tudnak, hogy az SE-kben sokszor nincs hangszinszabalyzo meg 1-2szolgaltatas es ezert valamivel jobb a hang. A KI pedig legtöbbször kimerül abban, hogy kapnak az alaplemezek vörösrezezést és talán kerül a készülékbe 1-2 Cerafine, de ettol alapvetoen nem lesz komolyabb, max egy picikét jobban szól.

Ha megnézed a PM85-öt abban nem csak a kis elkók piros Cerafine-ok, hanem a nagy pufferek is. Na ez már egy komoly dolog. PM95 dettó. A KI ráncfelvarrások ehhez képest csak színescukor szórások.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1353

Hozzászólás Szerző: akvapark »

sutemenyx írta:
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

dixie-chicken írta:
2022.02.06., vas. 09:34
sutemenyx írta:
az Esotec PM4-el találkoztál-e már ?...bizonyos körökben,Klipsch community pl,vagy a szélessávú felhasználók körében,elég sokat emlegetik...kicsit randácska kicsikém,egy Gemme Audio Vivace-val elég szimpin muzsikált,nem szeretem a kis membránfelületű hangszorókat,abban egy Fostex FE108E Sigma-t használnak,de meglepően jó volt a produkció... ;)
Személy szerint nem találkoztam vele. Valoszinuleg maga a széria jobb hangú, mint a későbbiek, de ez akkoriban talán a legkisebb példány volt, az alkatrész készlete pl nagyon átlagos, egy PM-6 már lényegesen komolyabb.
Másrészről ezek a 70’ gépek már sokszor elkócserét kívánnak. A tunermant kéne talán megkérdezni, hogy mi a véleménye, ő sokat találkozott ilyesmikkel.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

sutemenyx írta:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Alex_Aston írta:
2022.02.06., vas. 08:18
sutemenyx írta:
Persze, a 90-95-99 nagyon jó vasak. De egy 95-ös bőven millió felett van árban, ha egyáltalán van eladó, és működik. sad.gif
De a legjobb integrált talán ez:
https://audio-database.com/MARANTZ/amp/pm-15-e.html

Ennek mintájára készült a PM16, majd finomítani a 16-os után a 14-es széria. Gyere el most már egyszer, ahogy mondtad, és hallgasd meg a 16-ost. Szerintem nem családnál meg te sem ;)
Multkor volt 1700EUR-ért elég sokáig.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

sutemenyx írta:
Persze, a 90-95-99 nagyon jó vasak. De egy 95-ös bőven millió felett van árban, ha egyáltalán van eladó, és működik. sad.gif
De a legjobb integrált talán ez:
https://audio-database.com/MARANTZ/amp/pm-15-e.html

Ennek mintájára készült a PM16, majd finomítani a 16-os után a 14-es széria. Gyere el most már egyszer, ahogy mondtad, és hallgasd meg a 16-ost. Szerintem nem családnál meg te sem ;)

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
2022.02.05., szomb. 14:23
Alex_Aston írta:
2022.02.05., szomb. 13:49
dixie-chicken írta:
2022.02.05., szomb. 12:30

én elengedtem a szinpárositást,házon belül,amikor megvolt a 14KIS...most sem pászolnak szinben a PM11S2,és a CD lejátszóm ;) ...de ez ingerencia kérdés...elég nagy hangzásbeli eltérés van a PM16 vs 14KIS között,a 14KIS javára,sztem...de az is lehet hogy a kisebb pédány "mackósabb" hangja "szerethetőbb" lehet bizonyos szintig... :smile49:
Alapvetően rühellem a fekete cuccokat, pláne a folyamatos por törlést is.

Nem kérdés, hogy komolyabb a 14-es vas, csak az, hogy nekem kell e igazából, vagy csak vágyom rá. gondolkodik.gif
Japán eBay tele van az arany színűekkel, ahol nyilván több kelt el, mint a világ más tájain. Pro, hogy ott még olcsóbb is, és valószínű patent állapotúak, kontra, hogy ki tudja, ideér e, és olyan állapotban e, illetve 100V-os trafóval kell utana "bohóckodni".
igen,ebben igazad van,a fekete érzékenyebb porolgatás végett,de talán elegánsabb...nem tudom ez izlés kérdése is talán...az átalakitó használata (100/110V vs 220/240V ) nekem annyira nem szimpi+tedd hozzá magas szállitási költség+vám+áfa...EU-n belüli pédányt keresnék ;) ...de megnyugtatlak,van hogy a végen összeáll a puzzle,és ezt most nem szivatásként mondom,csak ki kell várni...én 1982-ben láttam mahagony thorens 126-ost,Münchenben,Elektro Egger-nél,akkor mondtam hogy ilyet akarok,1985-ben vásároltam az első példányomat,a 10-ik (!!!) példanyom lett mahagony,2020-ban vásároltam,Münchenben,naprakészen pont ma 2 éve ,első túlajtol,38 évig 1 kézben volt.. :D
Na, akkor már nem kell sokat várnom, csak 20 évet még kb :D

Eu-n belül 1db KIS modellt láttam, de 2100 euró szerintem kissé magas érte.
A "mezei" PM14 sem lehet rossz, de az talán nem annyival jobb a 16-osnál. Ezt nagyon meg kéne hallgatni. Csak odakint nem tudom saját rendszerrel. Egy KIS modell esetében ez nem is érdekelne, csak hoznám haza rögvest :smile29:

Vagy várok türelemmel. Ahogy néztem, az AVX-en kb. 2-3 évente felbukkan 1-1 példány. Lehet hamarosan újra. :napsut:

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2022.02.05., szomb. 13:49
dixie-chicken írta:
Alex_Aston írta:
2022.02.05., szomb. 10:23
Kár, hogy nem KI kiadású, mert lehet ülnék is a kocsiba rögtön. München nincs is olyan messze... :rolleyes:
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anz ... 2-172-7529

Vagy engedjem el az arany-ezüst szint? gondolkodik.gif

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anz ... 0-172-6611

Aztán persze lehet, nem is hallanám a PM16-hoz képest jobbnak. Max a tudat, hogy 14-es :D

Kicsit rákattantam megint a témára mostanság
én elengedtem a szinpárositást,házon belül,amikor megvolt a 14KIS...most sem pászolnak szinben a PM11S2,és a CD lejátszóm ;) ...de ez ingerencia kérdés...elég nagy hangzásbeli eltérés van a PM16 vs 14KIS között,a 14KIS javára,sztem...de az is lehet hogy a kisebb pédány "mackósabb" hangja "szerethetőbb" lehet bizonyos szintig... :smile49:

Nem kérdés, hogy komolyabb a 14-es vas, csak az, hogy nekem kell e igazából, vagy csak vágyom rá. gondolkodik.gif
Japán eBay tele van az arany színűekkel, ahol nyilván több kelt el, mint a világ más tájain. Pro, hogy ott még olcsóbb is, és valószínű patent állapotúak, kontra, hogy ki tudja, ideér e, és olyan állapotban e, illetve 100V-os trafóval kell utana "bohóckodni".
igen,ebben igazad van,a fekete érzékenyebb porolgatás végett,de talán elegánsabb...nem tudom ez izlés kérdése is talán...az átalakitó használata (100/110V vs 220/240V ) nekem annyira nem szimpi+tedd hozzá magas szállitási költség+vám+áfa...EU-n belüli pédányt keresnék ;) ...de megnyugtatlak,van hogy a végen összeáll a puzzle,és ezt most nem szivatásként mondom,csak ki kell várni...én 1982-ben láttam mahagony thorens 126-ost,Münchenben,Elektro Egger-nél,akkor mondtam hogy ilyet akarok,1985-ben vásároltam az első példányomat,a 10-ik (!!!) példanyom lett mahagony,2020-ban vásároltam,Münchenben,naprakészen pont ma 2 éve ,első túlajtol,38 évig 1 kézben volt.. :D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
Alex_Aston írta:
2022.02.05., szomb. 10:23
Kár, hogy nem KI kiadású, mert lehet ülnék is a kocsiba rögtön. München nincs is olyan messze... :rolleyes:
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anz ... 2-172-7529

Vagy engedjem el az arany-ezüst szint? gondolkodik.gif

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anz ... 0-172-6611

Aztán persze lehet, nem is hallanám a PM16-hoz képest jobbnak. Max a tudat, hogy 14-es :D

Kicsit rákattantam megint a témára mostanság

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”