A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Azt esetleg tudja valaki, hogíy ha a speedtestnél az upload sokkal kisebb mint a down (a töredéke), az mitől lehet (a down amúgy rendben van, meg a ping is)? Ez is lehet kábel hiba?
Mindig? Általában? Vagy csak néha?
Ez attól is függ, hogy a trönk, amire rá vagy kötve sok száz másikkal user-el, éppen mennyit tölt fel. Nálam az 1000 Mbit-es előfizetés standard-an hozza a 800/900 fölötti sebességet le is és fel is szinte mindig. (Vidéki településen lakom). Városban rosszabb is lehet a helyzet, az pillanatnyi használattól függően, ha sokan vagytok egy trönkön.
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
Azt esetleg tudja valaki, hogíy ha a speedtestnél az upload sokkal kisebb mint a down (a töredéke), az mitől lehet (a down amúgy rendben van, meg a ping is)? Ez is lehet kábel hiba?
Megnéztem az előfizetésem és az 1000Mbit/s csomagot fizetem. Minimum 300mbit/s nek kellene lennie. Akkor valami gond van? Ennek a tizedét kapom?
Nekem előző lakásban volt gigabit előfizetés mellett 100mbps a sebesség, mert a kábel a falban + egy csatlakozás olyan volt, ami ennyit tett lehetővé. Bár nekem ez a sebesség is elég volt mindenre (és most is az lenne). Újabb lakásban már stabilan megy a 400mbps minden körülmények között Cat5e kábellel a falakban is.
TP-Link switch nélkül is ennyi a sebesség direkben tutira? A kábel, amit bedugsz, és mérsz vele, tutira megfelelő? Esetleg szerezz egy másikat, mondjuk egy Cat6-ost, akár kölcsönbe is, és nézd meg úgy is direktben.
Ha így is, akkor vagy az eszközöd tud ennyit (bár tudtommal már tizen éve szinte minden laptop/PC alapból gigabites), vagy a szolgáltatónál van a bibi.
Megnéztem az előfizetésem és az 1000Mbit/s csomagot fizetem. Minimum 300mbit/s nek kellene lennie. Akkor valami gond van? Ennek a tizedét kapom?
Ha a router rendben van, akkor a kábel (a kábel végén a csatlakozó bekötése) és a végponti eszköz Ethernet-kártyája lehet a bűnös, ha a router-be direktbe van bekötve az eszköz egy szál kábellel. A routerben nem tudom, hogy lehet-e sebességet állítani... nekem is ilyen előfizetésem van a T-nél, nekem egy SagemFast 5670-em van, ott nem találtam ilyen lehetőséget. Ha minden rendben van, akkor fel kell hívni a szolgáltatót, hogy rendesen be van-e állítva az ő oldalukon a sebesség.
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
Ahova a "ping 192.168.0.1"-et írtad, írd be, hogy ipconfig aztán nyomj egy Entert.
Ott már látni fogod az IP címét a gépednek a subnet mask-ot és a default gateway címét is.
Ebben a címtartományban "mozoghatsz".
Aha, így már ment. Legalábbis szerintem.
Ez a switch-en keresztül.
IMG_20220127_192322.jpg (7.31 MiB) Megtekintve 1316 alkalommal
Naim Nd5xs2 ---->Gato Amp150 ---->Dynaudio Special 25
Ahova a "ping 192.168.0.1"-et írtad, írd be, hogy ipconfig aztán nyomj egy Entert.
Ott már látni fogod az IP címét a gépednek a subnet mask-ot és a default gateway címét is.
Ebben a címtartományban "mozoghatsz".
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3
Megnéztem a modemből közvetlenül 2m cat5e kábellel, ott is hasonló az eredmény.
Ping 12 Down 94 Up 94
Magyar Telekom szerver:
Ping 7 Down 94 Up 94
A kábel csatlakozói házilag lettek felrakva vagy gyári a kábel? Próbáld meg egy legalább Cat6 gyári kábellel, úgy hogy direktbe bedugod a T-s modembe...
A LAN-on belül a Win10 keresőbe írd be, hogy powershell. Majd az ablakba írd be, hogy ping 192.168.0.1 vagy 192.168.1.0 attól függ, hogy hova van állítva. De a ping értéket nem volt rossz a képernyőn, a sebességgel van a gond...
Ha a ping érték 4-5 körül van, akkor az jónak mondható...
Megnéztem a modemből közvetlenül 2m cat5e kábellel, ott is hasonló az eredmény.
Ping 12 Down 94 Up 94
Magyar Telekom szerver:
Ping 7 Down 94 Up 94
A kábel csatlakozói házilag lettek felrakva vagy gyári a kábel? Próbáld meg egy legalább Cat6 gyári kábellel, úgy hogy direktbe bedugod a T-s modembe...
A LAN-on belül a Win10 keresőbe írd be, hogy powershell. Majd az ablakba írd be, hogy ping 192.168.0.1 vagy 192.168.1.0 attól függ, hogy hova van állítva. De a ping értéket nem volt rossz a képernyőn, a sebességgel van a gond...
Ha a Magyar Telekom szervert választom akkor;
Ping 5, Down. 95 Up. 94
Hát ez elég harmatos... ha a switch jó (és be is állítva benne az 1Gbit), akkor valamelyik kábel a hibás, meg kell nézni, mi van a köpenyükre írva. A teljes úton a router-ig mindenhol legalább Cat5e kábel kell, hogy legyen... a TpLink-et is ellenőrizni kell, hogy be van-e állítva a Gbit. Utána menni kell a magasabb sebességnek és a gyorsabb pingnek...
Ez csak akkor mond valamit, ha megcsinálod a 20 méteres kábelt kihagyva is, tehát közvetlenül a routerbe dugva a gépedet, és két eredmény között jelentős eltérés van.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Szerintetek megéri a rizikót vagy nem lesz annyival jobb mint amekkora macera az egész?
Szerintem nem. A 20 méternek bőven bele kell férnie, ha egyébként nincs gond a kábellel. Ha routerednek van ilyen funkciója, ezt könnyen tudod ellenőrizni, a routerből megpingelve a a Majikot.
Hogy kell megpingelni?
A végpontra beledugsz egy notebook-ot/számítógépet. A böngészőbe beírod, hogy speedtest.net. Start. Ha végzett kiírja a ping értéket és a fel/letöltési sebességet. Ha valahol bibi van, akkor 100Mbit körüli értékeket fogsz olvasni, nem megy feljebb. Ha minden ok, akkor kb. annyit, amennyire elő vagy fizetve a Telekom-nál. A Gbit-hez legalább Cat5e kábel kell, nem baj ha magasabb szintű. Ha hosszútávra tervezel és már a Ventiont említetted, akkor mindenhova tegyél Cat8 STP Vention kábelt és le van a gond pár évre. 2000 Mhz -es jelátvitelt és 40Gbps-ot tud, szemben a a Cat5e 100Mhz/1 Gbit-el...
Szerintetek megéri a rizikót vagy nem lesz annyival jobb mint amekkora macera az egész?
Szerintem nem. A 20 méternek bőven bele kell férnie, ha egyébként nincs gond a kábellel. Ha routerednek van ilyen funkciója, ezt könnyen tudod ellenőrizni, a routerből megpingelve a a Majikot.
Hogy kell megpingelni?
Routerfüggő, a router menedzsment felületén találhatsz ilyen funkciót, amennyiben a router támogatja ezt. De szerintem jobb ha megkérsz egy IT-s ismerőst, mert a pingelésre adott választ is tudni kell értelmezni.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Hogy kell megpingelni?
Szerintetek az Ethernet kábel hossza mennyire fontos tényező?
Nálam a következő a helyzet :
Üveg optikai kábelen jön a net (T-home),
a modem az emeleten van,
a hifi a földszinten a nappaliban.
A modemből egy sima fehér utp kábelen megy le a nappaliba a net. Ez kb. 20 m kábel.
Itt van egy Tp-link switch amiből megy a net a Tv beltéri egységbe illetve a Linn Majik Ds2 streamerbe.Ez 1,5m Vention kábel.
A kérdés, hogy érdemes lenne-e a modemet a nappaliba telepíteni, közelebb a streamerhez?
A gond az, hogy az optikai kábelt nem tudom házilag szerelni, így azt csatlakozóval együtt kéne átrángatni az összes gégecsövön.
Nem tudom, hogy túlélné-e a műveletet.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Szerintetek az Ethernet kábel hossza mennyire fontos tényező?
Nálam a következő a helyzet :
Üveg optikai kábelen jön a net (T-home),
a modem az emeleten van,
a hifi a földszinten a nappaliban.
A modemből egy sima fehér utp kábelen megy le a nappaliba a net. Ez kb. 20 m kábel.
Itt van egy Tp-link switch amiből megy a net a Tv beltéri egységbe illetve a Linn Majik Ds2 streamerbe.Ez 1,5m Vention kábel.
A kérdés, hogy érdemes lenne-e a modemet a nappaliba telepíteni, közelebb a streamerhez?
A gond az, hogy az optikai kábelt nem tudom házilag szerelni, így azt csatlakozóval együtt kéne átrángatni az összes gégecsövön.
Nem tudom, hogy túlélné-e a műveletet.
Alex, nem tudom, van e almás készüléked (iphone vagy ipad) de az arra készített Linn App a Deezert is támogatja.
Nincs, csak Android itthon.
De akkor ez is egy fekete pont, mert miért van különbség...?
Mert a fő piac (pl. USA) Iphone-t használ. Sok készülékre nincs normális Android applikáció, hanem mindenféle nyílt forráskódú akármivel lehet vezérelni. Ezért nem vettem Teac-ot pl.
'Altalanossagban' elmondhato hogy a legtobb android app iOS portolasa... ezert van az hogy iOS appban hamarabb jelennek meg funkciok. Illetve a troger portolasok az egyik oka annak hogy droidon neha mas a UX mint iOS ben. (ez nem a platform adottsaga)
Es akkor nem is mennek bele abba hogy van e ceg aki nativ appot fejleszt vagy csak egy 'webview' t.
Az a nehez ebben a mufajban hogy audiofilkent mindent a hang/minoseg ala kene rendelni. De egy nyomi appal hasznalni barmi feature-t hat...
Sajnos egyre tobbet szamit a gyartok hozzaallasa a sw fejleszteshez. (picik itt el is vereznek)
PS: SW iparban tengetem a mindennapjaim...nem legbol kaptam ezeket.
Orr: Iso Tek EVO3 Polaris
Horgony: Nordost Blue Heaven, Iso Tek EVO3 premier, AudioQuest Rocket 33
Fedélzet: Asus PN 60
Híd: Mátrix X Spidf 2 (lvds hdmi)
Kormány: Cambridge cxa 81
Kémény: Musician Pegasus
Tat: Quadral Chromium Style 8
Ja és a negyedik dimenzió az biza a zene