Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: zx07 »

robi20064 írta:
2022.01.07., pén. 09:54
Ear írta:
2022.01.07., pén. 09:50
prando írta:
2022.01.02., vas. 16:56
Volt a napokban egy Fészes csoportban erről is beszélgetés, Koscsó Ferenc (aki azért név a szakmában) a Vention Cat8-at említette, mint nagyon jó, de szerfelett olcsó kábelt, neki ezek és AQ Carbonok vannak, jóval drágább kábeleket cserélt le ezekre. Próbáld meg. főleg a Ventiont!
Hogy tovább bonyolítsam a dolgot, nekem itthon Vention CAT8- drótok vannak, lapos, selyem külső purkolatos meg pórias PVC köpennyel, és a tök átlagos semmi különös kategóriában vannak, kábé pont azt hozzák, mint bármelyik random IT cucchoz hozzácsomagolt drót. Nekem ezekhez képest a Supra a Viablue, a Draka Cat7 is, jobb, vagy legalábbis van valamilyen karakterük, amivel van értelme foglalkozni.
Es az jo ha egy CAT8 kabelnek karaktere van?
Audio-fronton számolni kell vele, ez lehet jó is de akár rossz is... egyéb számítógépes világban nincs jelentősége, kivéve a sebességet.
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 435

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

zoli73 írta:
2022.01.02., vas. 11:59
MrCollector írta:
2022.01.01., szomb. 22:40
zoli73 írta:
2021.12.27., hétf. 18:08
Szép napot mindenkinek!

Szeretnék felvetni egy témát, ami néhány napja foglalkoztat.
Történt ugyanis, hogy napokban vásároltam egy pár hangsugárzó kábelt(a típusa most nem fontos).
Legalább 2x3m-esre, és egyik végén banándugó, a másik végén villás szerelésűre volt szükségem. Nos, a kábel amit beszereztem, minden említett paraméternek megfelel, csak éppen pont fordítva!
Értem ez alatt, hogy nekem az erősítő csak villát fogad, tehat ide kellene a villás felét csatlakoztatni.
Igen ám, de az új kábelen, az irány jelölés szerint a hangsugárzó felőli végén vannak a villak.
Tehát csak fordított irányban tudom/tudtam bekötni. Mivel gyári szerelésű, ezért megbontani nem akarom.
Gyaníthatóan, az előző gazdája(i), "irányhelyesen" használták, tehát úgy is lett bejáratva.
Kérdésem, akkor ezt a kábelt nekem most újra be kell járatnom, ha így akarom(mert így tudom) használni?
Vagy így soha nem is fogja a valós tudását nyújta?
A poén az egészben, hogy mindössze néhány óra használat után, már egyértelműen jobbnak mutatkozik minden téren az elődjénél.
Az esetleges válaszokat köszönöm!

Zoli
Cseréld át a csatlakózókat!
Ne haragudj, de azt nem igazán értem, hogy mire gondolsz?
Ahogy feljebb olvastad is, a kábel gyári szerelésű, a villak(amilyet még sehol nem láttam) krimpelve vannak, csak roncsolással tudnam eltávolítani őket. Innentől kezdve a gyári szerelés nem reprodukálható.
Tehát ez nem opció. Ahogy az sem, hogy esetleg a végerősítő kimeneteit csréljem/cseréltessem banándugót fogadó terminálokra.
Milyen kábel ez?

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

Nos, végigkábeleztem a nappalit Vention CAT 8 STP kábelekkel. Két NAS-ból egy Zyxel Gbites modembe (1-1 méter), onnan a Telekom SagemFast router-be (5 méter), majd onnan egy szintén Xyxel Gbites modembe (15 méter), majd onnan a lejátszóba (2 méter). Mindenhova a fenti kábeltipusból.

Az első gyors tapasztalataim: megjelentek további magashangok, tisztább lett a zene, nagyobb dinamika jön a hangfalakból. Persze erősen szubjektív, de mivel az előző konfigot hónapok óta hallgatom, így feltűnik a változás. A hétvégén még tovább tesztelem a dolgot...

Most már a Zyxel modemek lettek a gyenge láncszemek...
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2875
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

marconi írta:
2022.01.05., szer. 21:07
sutemenyx írta:
2022.01.05., szer. 11:51
Vention vs Draka? Valaki probalta?
Ha viszel tőlem kölcsön akkor te leszel az!
Vettem mindenféle hosszt fekete pénteken.
Fogadjunk, hogy dugó nincs rajta. :kapdelm:
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 351

Hozzászólás Szerző: marconi »

sutemenyx írta:
Ha viszel tőlem kölcsön akkor te leszel az!
Vettem mindenféle hosszt fekete pénteken.
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

Klang2
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 18

Hozzászólás Szerző: Klang2 »

sutemenyx írta:
Szia, én most próbálom a Ventiont! Nekem most MeiCord Opal van (próbáltam mást is). 2 db LAN van nálam, a router és a switch között és a switch és a streamer között.
Csak pár órája van bekötve, így nagyon korlátozott még a tapasztalat, de nálam semlegesebb lett a megszólalás, és a magashangok kevésbé élesek, zavaróak. Valamivel nyugodtabb is a hang. Üdv.
Musician - Pass Labs - Ayon Gyrfalcon - Stax

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3460

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

aladin66 írta:
2022.01.05., szer. 12:57
Sziasztok!
Van egy eladó kábel, aminek az egyik végén a zsugorcső zöld színű, a másik végén a gyári színű. Azt olvastam, hogy a demo kábelek végén zöld a zsugorcső, ami kereskedelmi forgalomba nem hozható. Ezek a kábelek attól még teljes értékűek, hogy demo kábelek, vagy tudják ugyanazt, amit a kereskedelmi forgalomba gyártanak?
Üdv: Tibor
Ha ez tényleg szokás, kereskedő kap demókábelt zöld zsugorral, annak tudnia kell az azonos kereskedelmi változat tulajdonságait. Értékesíteni nem szabad új árán. Ha zavar, akkor fesd be, vagy huzzál rá másik színű zsugort.

aladin66
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 45

Hozzászólás Szerző: aladin66 »

Sziasztok!
Van egy eladó kábel, aminek az egyik végén a zsugorcső zöld színű, a másik végén a gyári színű. Azt olvastam, hogy a demo kábelek végén zöld a zsugorcső, ami kereskedelmi forgalomba nem hozható. Ezek a kábelek attól még teljes értékűek, hogy demo kábelek, vagy tudják ugyanazt, amit a kereskedelmi forgalomba gyártanak?
Üdv: Tibor

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3277

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

pali923 írta:
2022.01.05., szer. 11:37
Holnap érkezik, kíváncsi leszek, hallok-e majd valamit.
Kicsomagolás közben már biztosan :D
Csak a Marantz! :-D

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1207

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Honnan tudtátok, hogy éppen tanakodtam egy ethernetkábel-cserén? :D Most miattatok kellett rendelnem egy Ventiont, szállítással került 2440 Ft-ba, talán nem lesz nagy pénzkidobás. :rolleyes: Holnap érkezik, kíváncsi leszek, hallok-e majd valamit.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8923

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

AQ Carbon.

Sajnos én sem tudok pozitív tapasztalatot megosztani. Évekkel ezelőtt USB kábeleket kerestem, amikor kipróbáltam az AQ Carbont, de csalódás lett a vége. Tonálisan sem állt össze a hang teljes mértékben, folyamatos ficánkolás lett a zenehallgatásból. Meglepetésemre, egy általam egyáltalán nem várt befutó, olcsóbb kábelt választottam, ami minden tekintetben jobban tetszett. Hab a tortán, hogy egy olyan gyártó terméke, akinek a csúcs hangsugárzó kábeleit is próbáltam és az akkori rendszeremben csúfosan leszerepelt. Ha előre kellett volna jósolnom, tuti, hogy az utolsó helyre teszem, mint befutót.
Ki éti ezt?! :smile29:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

hifitibi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 94

Hozzászólás Szerző: hifitibi »

asebestyen írta:
2022.01.04., kedd 18:00
supravox írta:
2022.01.03., hétf. 19:06

Ez mind igaz amit írtàl,viszont a felsorolt 3 AQ kàbelnèl,sajàt tapasztalat szerint,a sima nyomtató kàbel is hallgathatóbban szólt mikor próbàlgattam.
Azok pont a kidobott pènz kategória.
De sztem az AQ Vodka az igazàn nagyàgyú.
Aminèl meg nekem jobban tetszik a Via..
De ez ilyen jàtèk.
Èn nem hallok màsok fülèvel.Csak azt osztom meg amit a sajàt rendszeremben tapasztaltam.
Aztàn valaki vagy figyelembe veszi vagy nem.
Ha màr kérdezett😀
Nekem AQ Carbonból volt USB és digit coax. Audio PC - Human Audio USB-spdif konverter és Human dac között szolgáltak. Hát ezek nem a harsányságukról híresek, finoman szólva sem. Ezt a 2 AQ Carbont bekötve szó szerint pusztító lett a hang. Életem top 3 legrosszabb kábelei közt vannak biztosan, szerintem sanszos a legrosszabbak. Hogy ezek lennének az ár-érték bajnokok, azt erősen kétlem, mert nekem szó szerint egy laptoptáskából előkotort nyomtató kábel és egy fiókból elővett Belden coax hozott gyors fellélegzést. Rossz kábelnek nagyon drága, jónak meg ugye nem lehet nevezni. :D Vékony, fényes, kemény hang. Jól megdolgozhattak érte, hogy sikerüljön megkreálni a 300Ft-os nyomtató kábelnél is rosszabb drótot. :D
Úgy általában azt tapasztaltam AQ kábelekkel, hogy csak a drágák jók. Az olcsók csak nem jobbak a többi hasonlónál, a közép kategória viszont többet akar mutatni, de az nem megy neki, nagyon nem, így a jó középút helyett az áráért borzalmas kategóriába csúsznak. Nálam.
Nálad.
Én amikor USB kábelt választottam, 6 db kábel volt itthon, azok közül választottam ki az AQ Carbont. Az aspiránsok között volt DIY, Kácsás, ezüst, stb.
Volt egy találkozó, ahol egy rendszerbe bekötöttük az általam készített DIY ezüst interconnect-eimet, és azzal az ottani rendszernek pocsék, vékony hangja volt. Kicseréltük egy Human audio interconnect-re, és jó lett a hang.
Fél évvel korábban ugyanazzal a saját ezüst interconnect-tel jártam Bodor Ferinél, ahol összehasonlítottuk az Ő általa fejlesztett és forgalmazott ezüst interconnect-tel. Azt mondta Feri, hogy interconnect ügyben már ne keresgéljek tovább (ha esetleg nem fogalmaztam világosan, Feri ezzel ismerte el a kábeleim minőségét).
Na, akkor most hol van az igazság? Mindenkinél! Mindenkinek a saját rendszerében. Úgy híjják: szinergia.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7553

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

supravox írta:
2022.01.03., hétf. 19:06

Ez mind igaz amit írtàl,viszont a felsorolt 3 AQ kàbelnèl,sajàt tapasztalat szerint,a sima nyomtató kàbel is hallgathatóbban szólt mikor próbàlgattam.
De ez ilyen jàtèk.
Èn nem hallok màsok fülèvel.Csak azt osztom meg amit a sajàt rendszeremben tapasztaltam.
Ha màr kérdezett😀
Nekem AQ Carbonból volt USB és digit coax. Audio PC - Human Audio USB-spdif konverter és Human dac között szolgáltak. Hát ezek nem a harsányságukról híresek, finoman szólva sem. Ezt a 2 AQ Carbont bekötve szó szerint pusztító lett a hang. Életem top 3 legrosszabb kábelei közt vannak biztosan, szerintem sanszos a legrosszabbak. Hogy ezek lennének az ár-érték bajnokok, azt erősen kétlem, mert nekem szó szerint egy laptoptáskából előkotort nyomtató kábel és egy fiókból elővett Belden coax hozott gyors fellélegzést. Rossz kábelnek nagyon drága, jónak meg ugye nem lehet nevezni. :D Vékony, fényes, kemény hang. Jól megdolgozhattak érte, hogy sikerüljön megkreálni a 300Ft-os nyomtató kábelnél is rosszabb drótot. :D
Úgy általában azt tapasztaltam AQ kábelekkel, hogy csak a drágák jók. Az olcsók csak nem jobbak a többi hasonlónál, a közép kategória viszont többet akar mutatni, de az nem megy neki, nagyon nem, így a jó középút helyett az áráért borzalmas kategóriába csúsznak. Nálam.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

shany
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 354

Hozzászólás Szerző: shany »

sutemenyx írta:
2022.01.03., hétf. 20:37
Én Aq Forest-et próbáltam.
Kivételesen egyetértek részben supravox-szal. Ugyan nagyonjo felbontasu kabel, azt is hallani, ahogy a légy seggencsúszva nekiütközik az egyik kiálló szálkának az asztalon, de viszont mechanikusabb lesz tőle a hang. Kvazi kevesbe zenei, es a melye is kevesebb, habár feszesebb is. En is most visszatettem helyette a narancs szinu Draka vagy Drako kabelt. Azért még a véleményem saját magam számára sem 100%-os. Ugyanis egy jó kábel szar komponensek között sokszor rosszabbul teljesit, ezt már talán taglaltam. Na és az a helyzet, hogy a helyi halozat még nálam pont egy olyan szakasz, amiről keveset tudok. Majd ha rendes véleményem lesz, leírom, de egyelőre ambivalens érzéseim lettek az Aq-tól.
Pont narancssárga DRAKA hálózati kábelt építek fixen a szobák és készülékek közé...
Megható, hogy precíz adatlap is létezik hozzá....hiszen ez nem "hifi" kábel

10Gb kábel:
https://www.newnetwork.hu/draka-uc1200- ... fali-kabel
adatlap:
https://www.newnetwork.hu/custom/newnet ... asheet.pdf

10Gb spec szerszám nélkül szerelhető csatlakozó:
https://www.newnetwork.hu/efb-ecolan-he ... -rj45-dugo
adatlap:
https://www.newnetwork.hu/custom/newnet ... V.1_EN.pdf

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5133

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Ott van a szövegemben, hogy ha többször is megegyezik az általad tapasztaltakkal a neten valaki által leírtakkal, akkor lehet hinni neki a továbbiakban is, de ha ismeretlen ember számunkra gyakorlatban ismeretlen (eddig személyesen nem próbált) cuccról ír, azt fenntartással kell kezelni.
Az egyes szám második személy nem mishownak szólt, hanem mindenkinek...
Elég gyakori a részleges (ez még nem lenne baj, ha utána kiderül), totális félreértés, felületes olvasás és az ebből fakadó kisebb-nagyobb sértődés az avx-en...

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Hozzászólás Szerző: mishow »

fülelek írta:
2022.01.03., hétf. 18:39
Ha találsz olyan vélemény alkotót, aki olyasmikről is írt pozitív/negatív kritikát, amiket te is pont olyannak ítéltél, amikor személyesen meghallgattad, és számos alkalom volt ilyen, ami legalább 4, akkor mondhatod azt, hogy adott fószer ítéletében megbízol. De addig hagyjuk ezeket a csacska következtetéseket.
Amikor annak idején Vackorral nagy szériában csináltunk teszteket, akkor az általam említett kábelek nagyrészét volt alkalmam meghallgatni, és a saját fülem pont ugyanazt mutatta, amiket ezeket a fószerek leírtak. Szó nincs csacska következtetésről, voltak közte A-B típusú csoporttesztek, meg olyan is volt, hogy otthon, saját rendszerben "ráhallgattam" egyik-másik készülékre. Nem csak kábelekre, voltak DAC-ok, erősítők, hangdobozok.
És halkan hozzáteszem, a hsz-em egyáltalán nem is arról szólt, hogy kiben bízok, vagy hogy melyik tesztet fogadom el szentírásnak.
Még csak arról sem szólt, tetszik-e nekem az AQ vagy sem?
Egy konkrét márka egy konkrét típusáról, valamint annak a gyártó általi pozícionálásáról beszéltem.
Abban pedig az AQ profi.
Az AQ mára a világ egyik legnagyobb hifi kábeles brandje lett, határozottan és tudatosan felépített termék palettával. Ebbe iszonyatosan nagy pénzt fektetett. A műszaki tervezésbe, a gyártásba és a marketingbe egyaránt. Dollár milliókról, vagy inkább milliárdokról beszélünk.
Ő egy gyártó, aki terméket állít elő, a vevő pedig elvárja, hogy (a) tudja, mit kap a pénzéért (b) ugyanazért a pénzért mindig ugyanazt kapja.
Mint a McDonald's, a Burger King vagy a KFC vevői.
Ezért aztán az AQ-nak (és minden hozzá hasonló gyártónak) ki kell találnia, hogy melyik terméke mennyibe kerüljön, azért a pénzért mit tudjon, és ki kell találnia, azt hogyan tudja stabilan tartani, akár éveken át. Ettől termék a termék, és ez különbözteti meg a gyorséttermi hamburgert a kézművestől.
Ezért van az, hogy amikor a Pearl után meghallgatsz egy Forestet, a Forest után egy Cinnamont, a Cinnamon után egy Carbont, vagy a Carbon után egy Coffeet, mindig ugyanazt az irányt fogod hallani hangban és elég gyorsan (egy kis rutinnal szinte azonnal) el tudod dönteni, TE megadnál-e plusz pénzt a plusz hangért.
Leírom mégegyszer: én saját magam végigmentem ezen a "soron" , ahogy végigmentek más tesztelők is (nem 4-en, hanem sokkal többen) és mind ugyanezt hallották. Nem azért, mert egymésnak hisznek, hanem mert az AQ ezt ilyen profin kitalálta, végigvitte - sok pénzért, globális céggel, brandet építve.
CSAK eről szólt a hsz-em, és nem másról.

Ps: Nincs saját AQ kábelem, egyszer volt egy Forest usb-m, de rövid lett, vettem helyette mást. Meg volt egy ősöreg Type2 hf kábelem, azt azért szerettem, mert nagyon semleges volt, nem szólt bele a hangzásba, így jól tudtam vele tesztelni.
Amúgy privátban mást használtam sokáig, direkt nem mondom meg, milyet, mert ez a hsz SEM erről szól, aki olvas engem régebb óta, úgyis tudja. Most pedig a Heed saját kábeleit halgatom a Heed rendszerben, remek a szinergia, pont így szeretem. A teszteket pedig befejeztem, ami időm van, abban nem kütyüt hallgatok, hanem zenét - ha lehet, egyre inkább élőben.

Béke és Szeretet Srácok! ;peace;

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Én Aq Forest-et próbáltam.
Kivételesen egyetértek részben supravox-szal. Ugyan nagyonjo felbontasu kabel, azt is hallani, ahogy a légy seggencsúszva nekiütközik az egyik kiálló szálkának az asztalon, de viszont mechanikusabb lesz tőle a hang. Kvazi kevesbe zenei, es a melye is kevesebb, habár feszesebb is. En is most visszatettem helyette a narancs szinu Draka vagy Drako kabelt. Azért még a véleményem saját magam számára sem 100%-os. Ugyanis egy jó kábel szar komponensek között sokszor rosszabbul teljesit, ezt már talán taglaltam. Na és az a helyzet, hogy a helyi halozat még nálam pont egy olyan szakasz, amiről keveset tudok. Majd ha rendes véleményem lesz, leírom, de egyelőre ambivalens érzéseim lettek az Aq-tól.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2485

Hozzászólás Szerző: supravox »

mishow írta:
2022.01.03., hétf. 11:21
prando írta:
2022.01.02., vas. 22:14
supravox írta:
2022.01.02., vas. 17:40
De az AQ Carbon...
Hàt az elèg szörnyű.
hát, ugye ízlések és....
Érdekes, hogy minden AQ csoporttesztben, minden kábeltípusnál azt írják, hogy a Carbon a legkiegyensúlyozottab ár-érték arányú szint a modellcsaládon belül. Érezhetően nagyot lép a belépő Pearl/Forest/Cinnamon vonaltól, felfelé viszont a már minden lépés nagyon sok plusz pénzbe kerül, ami ugyan mindig hallható, csak nem biztos, hogy megér annyit.
De valóban ízlés, rendszer - no meg pénztárca kérdése a dolog ... :rolleyes:
De ez ilyen jàtèk.
Ha màr kérdezett😀
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5133

Hozzászólás Szerző: fülelek »

mishow írta:
2022.01.03., hétf. 11:21
prando írta:
supravox írta:
De az AQ Carbon...
Hàt az elèg szörnyű.
hát, ugye ízlések és....
Érdekes, hogy minden AQ csoporttesztben, minden kábeltípusnál azt írják, hogy a Carbon a legkiegyensúlyozottab ár-érték arányú szint a modellcsaládon belül. Érezhetően nagyot lép a belépő Pearl/Forest/Cinnamon vonaltól, felfelé viszont a már minden lépés nagyon sok plusz pénzbe kerül, ami ugyan mindig hallható, csak nem biztos, hogy megér annyit.
Bizonyára találkoztatok már mindannyian olyan hifi/zenekedvelővel, akinek az ízlése -finoman szólva, nem felelt meg a személyes elvárásaitoknak, persze a kultúrember nem szól ezügyben, elvégre mindenki avval a kezével törli ki, amelyik a hosszabb -én papírral :smile29:
Legfeljebb legközelebb nem hívod meg, vagy nem mész el hozzá bármit se együtt hallgatni.
Miért gondoljátok, hogy az interneten megjelenő ítéletek biztos (nektek) normális érték ítéletű emberektől van? Legalább annyira eltérnek külfödön a hifi hobbit űzők szubjektív ítéletei, mint kis hazánkban. Sőt.
Azt írják, azt mondják, csupa jót írnak róla, csoport teszten jobb volt, moint a ruhaszárító kötél, ami meg jobb volt, mint a gatyamadzag, stb.
Ha találsz olyan vélemény alkotót, aki olyasmikről is írt pozitív/negatív kritikát, amiket te is pont olyannak ítéltél, amikor személyesen meghallgattad, és számos alkalom volt ilyen, ami legalább 4, akkor mondhatod azt, hogy adott fószer ítéletében megbízol. De addig hagyjuk ezeket a csacska következtetéseket.
p.s.
Megy haza a szőke nő az autóvezetői vizsga után. A férje gúnyosan kérdi:
- Na, meghúztak?
- Ketten is szendvicsben, de legalább megvan a jogsim!

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Tctronic írta:
2021.12.28., kedd 17:35
mishow írta:
2021.12.28., kedd 17:07
Na, ha már ennyire belebonyolódtunk a TOSLINK témakörbe ...
a Forest/Cinnamon szintig érzem a realitást, esetleg a Supra ZAC, vagy a QED Profile jöhet szóba ...
TV és DAC között nekem is volt Noname (illetve talán Hama) optikai bekötve. Kipróbáltam AQ Forest-et , én nem hallok eltérést YT-ról, de az AQ maradt bennt, mert az szebb :rolleyes:
Ahogy egy barátom szokta mondani, ne essünk el úgy a csatában, hogy ki se húztuk a kardunkat :rolleyes:
Van itthon egy QED Profile optikai kábelem, jelenleg pihenőben, mert ahová kellene, oda rövid.
Viszont pont elér az Auralic Minitől a Heed DA-ig, tehát fordítottam egyet a teszten: a meglévő QED kábelt hasonlítottam össze a mostani TV kábelemmel a streamer és a dac között.
Úgy gondoltam, mivel itt eleve jobb a (hang)minőség, a különbségnek is hallhatóbbnak kell lennie.
Nos, jól gondoltam, tényleg hallhatóbb, de árnyalatnyi.
A QED sávszélei, főleg a magasai szebbek, tisztábbak, de az olcsó kábelnek meg teltebbek a mélyei (vélhetően a hangzási ballansz eltolódása miatt) és úgy általában "puhábban" szól. Hangsúlyozom, a különbség épp kihallható, és nem TV-n, hanem streameren. Szóval ezért tényleg nincs értelme váltani.
DE - és ezzel utalok egy másik fórumtárs korábbi kérdésére - ha már így be volt kötve minden, össze tudtam hasonlítani az optikaikat a koax kábellel, és nincs kérdés: a koax dinamikában, sávszélekben, részletezésben, levegősségben, tempóban - vagyis mindenben - határozottan és pár taktus után egyértelműen kihallhatóan legyőzte bármelyik toslinket.
Hát ennyi ... :smile53:

mishow
V.I.P.
V.I.P.

prando írta:
supravox írta:
De az AQ Carbon...
Hàt az elèg szörnyű.
hát, ugye ízlések és....

prando
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 160

Hozzászólás Szerző: prando »

supravox írta:
prando írta:
white-tiger írta:
2022.01.02., vas. 14:31

Ez engem is érdekelne, plusz ha valaki több típust és árfekvésűt próbált esetleg, ez irányú tapasztalata is...
Volt a napokban egy Fészes csoportban erről is beszélgetés, Koscsó Ferenc (aki azért név a szakmában) a Vention Cat8-at említette, mint nagyon jó, de szerfelett olcsó kábelt, neki ezek és AQ Carbonok vannak, jóval drágább kábeleket cserélt le ezekre. Próbáld meg. főleg a Ventiont!
hát, ugye ízlések és....

Minden tiszteletem a Feriè.
Simàn lehet jó ez a Vention.
De az AQ Carbon...
Hàt az elèg szörnyű.
Meglep ha azt hallgatja.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2485

Hozzászólás Szerző: supravox »

prando írta:
white-tiger írta:
szalci írta:
2022.01.02., vas. 11:40
Szervusztok!

Tanácsot szeretnék kérni ethernet kábel ügyben. Szükségem lenne egy jobb hangú darabra. Jelenleg Audioquest cat7 -nem tudom milyen- típust használok, több félét. A mostani készülék elrendezés során az a bajom kerekedett, hogy ezek annyira merevek, hogy szinte tépik ki a csatlakozót az aljzatból, a gyári szerelt csatlakozó is jön szét rajta, pedig óvatosan kezelem. Szóval olyan típusra érdekelne, ami könnyen hajlítható. Árfekvés stb nem érdekes, bármilyen lehet, csak Magyarországon beszerezhető legyen. A legjobb lenne, ha a KÁCSA boltban megvehető és szereltethető lenne. Köszönöm előre is a tanácsot.
Ez engem is érdekelne, plusz ha valaki több típust és árfekvésűt próbált esetleg, ez irányú tapasztalata is...
Minden tiszteletem a Feriè.
Simàn lehet jó ez a Vention.
De az AQ Carbon...
Hàt az elèg szörnyű.
Meglep ha azt hallgatja.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

prando
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 160

Hozzászólás Szerző: prando »

white-tiger írta:
szalci írta:
2022.01.02., vas. 11:40
Szervusztok!

Tanácsot szeretnék kérni ethernet kábel ügyben. Szükségem lenne egy jobb hangú darabra. Jelenleg Audioquest cat7 -nem tudom milyen- típust használok, több félét. A mostani készülék elrendezés során az a bajom kerekedett, hogy ezek annyira merevek, hogy szinte tépik ki a csatlakozót az aljzatból, a gyári szerelt csatlakozó is jön szét rajta, pedig óvatosan kezelem. Szóval olyan típusra érdekelne, ami könnyen hajlítható. Árfekvés stb nem érdekes, bármilyen lehet, csak Magyarországon beszerezhető legyen. A legjobb lenne, ha a KÁCSA boltban megvehető és szereltethető lenne. Köszönöm előre is a tanácsot.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”