Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Lemezjátszó
Re: Lemezjátszó
Sziasztok ,
Elsőként Buék ,
kérdésem pedig arra vonatkozik valakinek van-e tapasztalata Technics SL-1500C és The Funk Firm Achromat 5mm
együttműködésével kapcsolatban
köszi a válaszokat
üdv
Tutti
Elsőként Buék ,
kérdésem pedig arra vonatkozik valakinek van-e tapasztalata Technics SL-1500C és The Funk Firm Achromat 5mm
együttműködésével kapcsolatban
köszi a válaszokat
üdv
Tutti
-
Max75
- Újonc fórumos

- Értékelés: 0
Oké köszi,a többivel boldogulokSoundMania írta: ↑2021.12.31., pén. 14:08Így van. A jó(!) vízszintes beállítások mellett érdemes megnézni, hogy a tű függőlegesen is jól áll -e , azaz merőleges-e a tükörre állítva. Saját tükörképéhez viszonyítható. Valamint a karmagasság helyes állásáról még szó sem esett! :) . Vagy a megfelelő tűnyomóerőről ! Vagy a helyes antiscating beállításról. De ez már nem átlagjúzer felhasználónak való. És műszerezettség is kell hozzá.....Max75 írta: ↑2021.12.31., pén. 13:20Ngyon szépen köszönöm!Jolida írta: ↑2021.12.31., pén. 12:26Bármilyen hangszedőt be lehet állítani egy tükrös protactorral.
https://www.youtube.com/watch?v=hi-a3PXztPo
Ha nincs kéznél pont ilyen, a papír protactorra helyezett kis tükör darab is megteszi.
Ha a tűszár, a tükörképe és a protractor merőleges vonala egybe esik, akkor célnál vagy.
vinylengine_chpratz_protractor.pdf
align.pdf
- SoundMania
- V.I.P.

- Értékelés: 1298
Így van. A jó(!) vízszintes beállítások mellett érdemes megnézni, hogy a tű függőlegesen is jól áll -e , azaz merőleges-e a tükörre állítva. Saját tükörképéhez viszonyítható. Valamint a karmagasság helyes állásáról még szó sem esett! :) . Vagy a megfelelő tűnyomóerőről ! Vagy a helyes antiscating beállításról. De ez már nem átlagjúzer felhasználónak való. És műszerezettség is kell hozzá.....Max75 írta: ↑2021.12.31., pén. 13:20Ngyon szépen köszönöm!Jolida írta: ↑2021.12.31., pén. 12:26Bármilyen hangszedőt be lehet állítani egy tükrös protactorral.
Ha nincs kéznél pont ilyen, a papír protactorra helyezett kis tükör darab is megteszi.
Ha a tűszár, a tükörképe és a protractor merőleges vonala egybe esik, akkor célnál vagy.
align.pdf
- SoundMania
- V.I.P.

.... ami egy f...szság, mert ott is ahelyett , hogy a tűszárat nézné és azt állítaná jóra, a kart nézi . Meg még 1 hülyeség, hogy az antiskatingot sem a legvégén kell beállítani! Szóval aki így állítja be, annak nincs az egészről fogalma.6c33c írta: ↑2021.12.31., pén. 09:25Legörgetsz és ott a video...
-
Max75
- Újonc fórumos

Ngyon szépen köszönöm!Jolida írta: ↑2021.12.31., pén. 12:26Bármilyen hangszedőt be lehet állítani egy tükrös protactorral.
align.pdf
Bármilyen hangszedőt be lehet állítani egy tükrös protactorral.
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3
Legörgetsz és ott a video...
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
Naim Uniti Atom
-
Max75
- Újonc fórumos

Köszi szépen,megnézem úgy.SoundMania írta: ↑2021.12.30., csüt. 22:25Szerintem nem a shellnek meg a hangszedőnek kell ott párhuzamosnak lenni a sablon vonalaival, hanem a tűszárnak! Ha az mind a két helyen jól áll a sablonon akkor a túlnyúlás meg a vízszintes szögek jók kell hogy legyenek.Max75 írta: ↑2021.12.30., csüt. 16:54Igen a shell-ben a hangszedőt el kell fordítani,az nem is baj.A probléma,hogy a sablonon van a nullpont ahová a tűt ráengedem és akkor a shell-nek párhuzamosan kell lenni a sablonon lévő vonalakkal.Ez egy "szögletes hangszedő esetén nem nehéz dolog,de ennél a hangszedőnél nincs mihez viszonyítani a párhuzamosságt.
- SoundMania
- V.I.P.

Szerintem nem a shellnek meg a hangszedőnek kell ott párhuzamosnak lenni a sablon vonalaival, hanem a tűszárnak! Ha az mind a két helyen jól áll a sablonon akkor a túlnyúlás meg a vízszintes szögek jók kell hogy legyenek.Max75 írta: ↑2021.12.30., csüt. 16:54Igen a shell-ben a hangszedőt el kell fordítani,az nem is baj.A probléma,hogy a sablonon van a nullpont ahová a tűt ráengedem és akkor a shell-nek párhuzamosan kell lenni a sablonon lévő vonalakkal.Ez egy "szögletes hangszedő esetén nem nehéz dolog,de ennél a hangszedőnél nincs mihez viszonyítani a párhuzamosságt.
-
Max75
- Újonc fórumos

-
Max75
- Újonc fórumos

Lehet,hogy az lesz.Amúgy én is a mofira gondoltam.Köszi szépensupravox írta: ↑2021.12.30., csüt. 18:04Ha mindig benned fog motoszkàlni,hogy nincs tökèletesen beàllítva akkor add el.
Vegyèl egy MoFi-t
Szerintem amúgy is fènyèvekkel jobb hangszedő..![]()
Sztem keresd Szekeres Istvánt (Pointe, vinil.hu ).
Forgalmazza a hangszedődet (is), gondolom lenne ötlete a precíz beállításhoz.
Nagyon korrekt és segítőkész!
- frenki485
- Beköltözött

- Értékelés: 650
Szia!
Sztem keresd Szekeres Istvánt (Pointe, vinil.hu ).
Forgalmazza a hangszedődet (is), gondolom lenne ötlete a precíz beállításhoz.
Nagyon korrekt és segítőkész!
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
Vegyèl egy MoFi-t
Szerintem amúgy is fènyèvekkel jobb hangszedő..
Ha mindig benned fog motoszkàlni,hogy nincs tökèletesen beàllítva akkor add el.Max75 írta: ↑2021.12.30., csüt. 17:43Hát nem tudom mi legyen.Ezt sehol nem mutatják,vagy írják.Ott tartok,hogy megszabadulok tőle,pedig nagyon jó hangnak mondják
Vegyèl egy MoFi-t
Szerintem amúgy is fènyèvekkel jobb hangszedő..
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
-
Max75
- Újonc fórumos

-
Max75
- Újonc fórumos

A hangszedő alján van kb 3-4mm egyenes rész,de hát az szerintem kevés a pontos beállításhoz
-
Max75
- Újonc fórumos

Igen,az sajnos már nem használható.Próbáltam,hogy oda teszek egy hosszú tűt,de túl kell fordítani és ekko már leesik
Vagy az nem làtszik a shell-től?
A hangszedő tetejèn mintha làtnèk valami pàrhuzamosnak hasznàlható egyenest..
Vagy az nem làtszik a shell-től?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
-
Max75
- Újonc fórumos

Erre gondoltam,hogy a goldring 2200-nál ezt nem lehet alkalmazni.A youtub-on is nézegettem de minden videóban csak a "szögletes" hangszedőkkel mutogatják.
- Smart845
- V.I.P.

- Értékelés: 221
Viszont ha szöghiba van,az a lemeznek sem és a hangszedőnek sem jó.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
- Smart845
- V.I.P.

- Értékelés: 221
[/quote]
Igen a shell-ben a hangszedőt el kell fordítani,az nem is baj.A probléma,hogy a sablonon van a nullpont ahová a tűt ráengedem és akkor a shell-nek párhuzamosan kell lenni a sablonon lévő vonalakkal.Ez egy "szögletes hangszedő esetén nem nehéz dolog,de ennél a hangszedőnél nincs mihez viszonyítani a párhuzamosságt.
[/quote]
A Goldring 2200-as tényleg szívás.Nem is értem hogy lehet ilyen hangszedő testet tervezni?
Transfiguration Spirit-nél volt hasonló a helyzet,de ott legalább a tűtartó szerkezet a hangszedő hasánál hosszúkás alakú,így lehetett párhuzamosakat találni.
Igen a shell-ben a hangszedőt el kell fordítani,az nem is baj.A probléma,hogy a sablonon van a nullpont ahová a tűt ráengedem és akkor a shell-nek párhuzamosan kell lenni a sablonon lévő vonalakkal.Ez egy "szögletes hangszedő esetén nem nehéz dolog,de ennél a hangszedőnél nincs mihez viszonyítani a párhuzamosságt.
[/quote]
A Goldring 2200-as tényleg szívás.Nem is értem hogy lehet ilyen hangszedő testet tervezni?
Transfiguration Spirit-nél volt hasonló a helyzet,de ott legalább a tűtartó szerkezet a hangszedő hasánál hosszúkás alakú,így lehetett párhuzamosakat találni.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
Persze kell foglalkozni vele de nem olyan kínlódàs mint valami kènyes MC csoda tűprofillal.
Szerencsère nem "annyira" èrzèkeny a beàllítàsra.
Persze kell foglalkozni vele de nem olyan kínlódàs mint valami kènyes MC csoda tűprofillal.
-
Max75
- Újonc fórumos

igen MM és eliptikus
Hàt ha a tű hegye ok akkor vagy fülre vagy engedd el..
Ez MM ugye?
Milyen tűprofillal?
Gondolom a hangszedőtől meg nem làtod együtt a sablont meg a shellt...Max75 írta: ↑2021.12.30., csüt. 16:54Igen a shell-ben a hangszedőt el kell fordítani,az nem is baj.A probléma,hogy a sablonon van a nullpont ahová a tűt ráengedem és akkor a shell-nek párhuzamosan kell lenni a sablonon lévő vonalakkal.Ez egy "szögletes hangszedő esetén nem nehéz dolog,de ennél a hangszedőnél nincs mihez viszonyítani a párhuzamosságt.
Hàt ha a tű hegye ok akkor vagy fülre vagy engedd el..
Ez MM ugye?
Milyen tűprofillal?