Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11090
Kapcsolat:

Re: Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Aszpirin írta:
2022.01.07., pén. 16:07
Ami viszont érdekes kérdés, hogy a dedikált streamerek részesedése olyan mikroszkopikus-e, hogy nem is volt érdemes felvenni, avagy valamelyik kategóriába belevették azokat is? Ha utóbbi, akkor alighanem a "Desktop" kategóriában lehetnek, még tovább csökkentve a PC-k "részesedését".
Ha dedikált streamer alatt a hálózati lejátszókat érted, azok szerintem a mobile kategóriában vannak, mivel a legtöbbhöz (vagy mindhez?) valamilyen mobil applikáción át férünk hozzá, a streaming szolgáltatásba is ott jelentkezünk be. De az ilyen eszközök aránya 2019 előtt elenyésző lehetett, igazából az elmúlt 2 évben kezdtek terjedni (az én otthonomban is).

(Bocsánat az értetlenkedésem miatt, de az én szakmámban a streamer az adatfolyamot előállító eszköz, nem a fogadó végpont. De ez persze az én bajom, a HiFi-ben így terjedt el és már így is marad. :napsut: )

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6162

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

fapaci írta:
2022.01.07., pén. 15:56
Bálint73 írta:
2022.01.07., pén. 15:30
Szerintem nem szük kisebbség...
A 2,7 % talán szűk kisebbségnek mondható. Ráadásul ez 2019-es adat, a PC-s felhasználók aránya azóta vélhetően tovább csökkent. Forrás

Kép

Ehhez még hozzátenném, hogy a zenei streaming használók 70 %-a 40 év alatti, náluk a mobil eszközök uralják a terepet, nem csak zenei területen.
Én egyáltalán nem csodálkozom ezen a (viszonylag) alacsony pc-s használati arányon. Igazából a 2,7%-nál is jóval kevesebbre gondoltam, szóval pozitív értelemben lep meg.
Ami viszont érdekes kérdés, hogy a dedikált streamerek részesedése olyan mikroszkopikus-e, hogy nem is volt érdemes felvenni, avagy valamelyik kategóriába belevették azokat is? Ha utóbbi, akkor alighanem a "Desktop" kategóriában lehetnek, még tovább csökkentve a PC-k "részesedését".

(én viszont a 2,7%-ot nem nevezném rossz aránynak, vagy olyannak, amivel nem érdemes foglalkozni)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Aszpirin írta:
2022.01.07., pén. 15:54
Kipróbáltam, és tényleg lehet így külön alkalmazásspecifikus hangkimenetet (és -bemenetet) választani Win10-ben. Viszont nem muszáj ilyen bonyolultan oda jutni, nálam angol Windows van, a keresőbe "app volume" majd Enter, és ott vagy rögtön az alkalmazásonkénti hangbeállítósoknál. (magyar windows-zal nem tudtam kipróbélni, de alighanem "alkalmazások hang" vagy valami hasonló kifejezés a keresőbe, majd Enter egyből oldavisz.
Magyar Windows 11:

Rendszer/Hang/Hangkeverő/Alkalmazások, itt lehet minden programhoz hangeszközt választani.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Bálint73 írta:
2022.01.07., pén. 15:30
Szerintem nem szük kisebbség...
A 2,7 % talán szűk kisebbségnek mondható. Ráadásul ez 2019-es adat, a PC-s felhasználók aránya azóta vélhetően tovább csökkent. Forrás Ehhez még hozzátenném, hogy a zenei streaming használók 70 %-a 40 év alatti, náluk a mobil eszközök uralják a terepet, nem csak zenei területen.

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2022.01.07., pén. 16:03-kor.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1222

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Bálint73 írta:
2022.01.07., pén. 13:49
Összkép: szintén vegyes.
Annak idején Bill Gates nem szégyellt lopni a windows95 összerakásakor a korban ismert hasonló programokból (Beos, OS/2). Ezeknek a programozóknak is ki kéne próbálni más hasonló szoftvereket, aztán a jó fícsöröket beépíteni, sokkal jobban járnánk mi is. Olyan bosszantó apróságok hiányoznak a jóság eléréséhez, hogy én sokszor nem is értem, hogy gondolta ezt a költő. :rolleyes: Egyre valószínűbbnek látom, ahogy próbálgatom mindkét szoftvert egymás után, hogy a Tidal marad, és ennek a legfontosabb oka a vezérlő programok különbsége.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

ZolaBA írta:
2022.01.07., pén. 09:57
2.) Win10 -ben van már beállítás arra, hogy melyik program melyik kimeneti eszközt használja, csak eléggé eldugva... kapcsold be a dac-ot és indítsd el a spotify-ban a lejátszást. Ezután a tálcán óra mellett hangerő ikonra jobb kattintás -> Hangbeállítások megnyitása -> alul alkalmazások hang- és eszközbeállításai -> itt látszódnak a futó programok és mellette a felső legördülőben lehet választani kimenetet
Erről nem is tudtam, köszi!
Kipróbáltam, és tényleg lehet így külön alkalmazásspecifikus hangkimenetet (és -bemenetet) választani Win10-ben. Viszont nem muszáj ilyen bonyolultan oda jutni, nálam angol Windows van, a keresőbe "app volume" majd Enter, és ott vagy rögtön az alkalmazásonkénti hangbeállítósoknál. (magyar windows-zal nem tudtam kipróbélni, de alighanem "alkalmazások hang" vagy valami hasonló kifejezés a keresőbe, majd Enter egyből oldavisz.
Csillagos ötös a Windowsnak ezért a lehetőségért!!!! A Mac-en nem lehet ilyent beállítani (tudtommal).
Ez sajnos még ugyanúgy át fogja keverni a hangot a Windows mixerén (és ezzel belenyúl a minőségbe, sajnos), de legalább lehet választani hangkimenetet a zenelejátszáshoz anélkül, hogy minden egyéb (pl. a rendszerhangok is) ott szólaljon meg.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Bálint73
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 68

Hozzászólás Szerző: Bálint73 »

fapaci írta:
2022.01.07., pén. 14:43
Bálint73 írta:
2022.01.07., pén. 14:07
Viszont ami hiányzott a Tidal Connect-ből pont a fenti a PC-re kötött eszközök. Ezért lett hálózati lejátszóm (meg hogy ne duruzsoljon a PC a háttérben). De aki nem szán rá plusz összeget vagy amúgy is megy a PC-je/notebookja stb., azok számára előnyös lenne. De a Roon szerintem átad egy kis zsetont az előfizuból Tidal barátnak, hogy ne csinálják (még vagy egyáltalán) meg.
Nálam a Tidal Connect felületen látszik az összes PC-re kötött eszköz és a Windows beállításaitól függetlenül tudok közülük választani, tehát ebben a Spotify előtt járnak.

Ennek ellenére a streaming felhasználók túlnyomó többsége hálózati és mobil eszközöket használ online zenehallgatáshoz, igen alacsony azok aránya, akik (audio) PC-re közvetlenül csatlakoztatott eszközöket használnak. A szolgáltatók pedig ugye nem az apró kisebbséget akarják kiszolgálni.
Nálam a Tidal Connect felületen látszik az összes PC-re kötött eszköz és a Windows beállításaitól függetlenül tudok közülük választani, tehát ebben a Spotify előtt járnak.

Ennek ellenére a streaming felhasználók túlnyomó többsége hálózati és mobil eszközöket használ online zenehallgatáshoz, igen alacsony azok aránya, akik (audio) PC-re közvetlenül csatlakoztatott eszközöket használnak. A szolgáltatók pedig ugye nem az apró kisebbséget akarják kiszolgálni.
[/quote]

Igen, a PC-s appról nekem is látszik minden PC-ben lévő és kötött eszköz, ahogy a hálózati eszközök is (pl. hálózati lejátszó) és ez szuper is.
De android-ról csak a telefon és a hálózati eszköz, a PC-s alkalmazást (és a PC-t) nem éri el, ahogy a Spotify tudja és a Roon vagy Audionirvana teszi.
Szerintem nem szük kisebbség (hisz mások is hiányolják ezt a funkciót, ), hisz aki megszokta, hogy a Spotify-ban benne van (ők meg tudták csinálni!) és különben Tidal nem ígérné, hogy hamarosan jön ez az opció (más kérdés, hogy szerintem nem jön...). :D

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Bálint73 írta:
2022.01.07., pén. 14:07
Viszont ami hiányzott a Tidal Connect-ből pont a fenti a PC-re kötött eszközök. Ezért lett hálózati lejátszóm (meg hogy ne duruzsoljon a PC a háttérben). De aki nem szán rá plusz összeget vagy amúgy is megy a PC-je/notebookja stb., azok számára előnyös lenne. De a Roon szerintem átad egy kis zsetont az előfizuból Tidal barátnak, hogy ne csinálják (még vagy egyáltalán) meg.

Bálint73
Nincs visszaút
Nincs visszaút

fapaci írta:
2022.01.07., pén. 13:53
ZolaBA írta:
Sajnos nincs beállítás a kimeneti eszközre a programjában.
Kiegészítés:

A Spotify Connect szolgáltatásban van lehetőség kiválasztani a kimeneti eszközt. A PC-re kötött eszközök (USB DAC, hangkártya) közötti választásra az érvényes, amit írtál, de a hálózatba kötött eszközöknél szabad a vásár.
Igen-igen, így pontos! :smile53: Erről magam elfeljtettem írni.
Például a Tidal Conncect is eléri a Node-om (mint hálózati eszköszt, ahogy írod), ami nagyon jó funkció. Egyik érv, amiért valószínűleg visszatérek hozzá (mármint a Tidal-hoz).
Viszont ami hiányzott a Tidal Connect-ből pont a fenti a PC-re kötött eszközök. Ezért lett hálózati lejátszóm (meg hogy ne duruzsoljon a PC a háttérben). De aki nem szán rá plusz összeget vagy amúgy is megy a PC-je/notebookja stb., azok számára előnyös lenne. De a Roon szerintem átad egy kis zsetont az előfizuból Tidal barátnak, hogy ne csinálják (még vagy egyáltalán) meg és ez akárhogyis nézzük ez szomorú.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

ZolaBA írta:
Sajnos nincs beállítás a kimeneti eszközre a programjában.
Kiegészítés:

A Spotify Connect szolgáltatásban van lehetőség kiválasztani a kimeneti eszközt. A PC-re kötött eszközök (USB DAC, hangkártya) közötti választásra az érvényes, amit írtál, de a hálózatba kötött eszközöknél szabad a vásár.

Bálint73
Nincs visszaút
Nincs visszaút

pali923 írta:
2022.01.05., szer. 16:02
Elkezdtem a tesztidőszakot az amazonnal ezen az androidos lejátszón. Az első benyomásaim vegyesek.

Magával a programmal van némi problémám. A Tidaléhoz tudom hasonlítani, szerintem az sokkal jobb. Szeretem, hogy a Tidalban tudok kedvenc előadókat elmenteni, az amazonnál ez nem sikerült. Lehet, hogy csak én vagyok béna? Meg lehet osztani, ha valakit kijelölök, de ezt meg minek? Menteni valami listába nem tudom, legfeljebb lemezeket, dalokat.
A magyar előadók választéka sem túl combos, legalábbis azoké, akiket én kedvelnék. Olyan "érdekességre" is bukkantam, hogy egy-egy előadónak (pl. Santana, Dreamtheater) ezernyi lemeze fent van, többféle változatban, minőségben is, de egyes ikonikus lemezeket nem találok. Lehet, hogy a nagyobb adatmennyiség az oka, de lassúnak is találom a kapcsolatot. 300Mb-es net mellett elég gyakran homokórázik (pl. ha zenélek és keresgélek egyszerre), más programmal ilyen nincs.

A hangminőséggel alapvetően nincs problémám, de eddigi benyomásaim alapján nem veri a Tidalt. Ehhez biztosan hozzájárul, hogy a Tidal be van drótozva az USB Audio Player c. programba, az amazont meg csak a saját programjával tudom hallgatni. Ez egyelőre csak benyomás, keveset hallgattam a végső döntéshez, ki is fogom vele várni a 3 hónapot. Lehet, hogy más lejátszóval egyértelműbb lenne az eredmény.
Nálam egyszerűbb volt az összehasonlítás (bár erről már korábban is írtam),

Nekem sikerült azonos környezetben megtennem: hisz a Bluesound Node Blueos applikációjába a Tidal mellett lehet az Amazon-t is integrálni.

Összkép: szintén vegyes.

1. hangminőségben (a rendszeremben) egyértelműen veri az Amazon a Tidal-t: mind CD, mind nagyfelbontású zenékkel: így Tidal MQA / Amazon Ultra HD. Ugyanazokat a számokat hasonlítottam össze egymás után. A zene természetesebb, eltűnt a néha elég jól kihallható digitális maszat (nem a lehetséges kábelcseréken töröm a fejem stb.) . A különbség persze nem számottevő és rendszerfüggő, hisz a Tidal is szuperül szól. leborulok.gif Viszont eljuttottam odáig, hogy vakon meg tudtam mondani melyik szól. :)

2. felhasználói felület BlueOs-en belül: Tidal 8/10 pont (majdnem olyan jó, mint a Tidal saját lejátszója). Amazon-é 5/10p. Rémes a keresés a BlueOs-en. A Tidal-é összehasonlíthatatlan jobb. Ha egy lemezt keresek, átlépek az Amazon android-os alkalmazásába és ott bekedvencelem, majd utána a BlueOs-ben elindítom (kőkorszak!!, agyrém!!, aki használ-használt Roon-t például, annak kínzás, de ez is szubjektív a lemezjátszózásnál persze így is kényelmesebb!)

A két zenei streamer-t viszont PC-n nem hasonlítottam össze (hangminőség terén).

A lejátszó alkalmazások PC-n és androidon:

1. Az Amazon lejátszója nem rossz, de elmarad a Tidal-éhoz képest. Míg a Tidal-é 9/10 pont, az Amazoné úgy 7.5/10p. De viszonylag jól használható az Amazon is. A Tidal viszont szuper, csak azért nem 10 pontot kap tőlem, mert a Spotify Connect mindent ver (persze Spotify-t elvből nem használok), csak hiányzik a Tidal-nál a PC távoli vezérlés (amit a Spotify tud), ezért a -1 pont.
Ami nagyon jó lenne, mert ki lehetne így váltani pl. a hálózati lejátszót (én nem tenném, mert szeretem, ha nem megy a PC-m mikor zenét hallgatok). De sokaknak segítene, hogy a kanapéból elérve Android/IOS-ról a számítógépről tudnának közvetlen DAC-olni.

Bár a Tidal ezt írja a kérdésre (de egy éve ezt írja!!!):
"How do I connect TIDAL to my computer?
At the moment, you can't control your desktop app, but this feature is coming soon!"

Mivel egy éve ezt írja, én ebben egyáltalán nem reménykednék (egyelőre), mert szerintem össze vannak fonódva a Roon-al (különben már rég megcsinálták volna) és ha ez a funkció is bekerülne az amúgy szuperül használható Tidal android és IOS alkalmazásba, akkor sok ember visszamondaná a Roon-t (hisz közvetlen elérni a számítógépét).

A Roon amúgy kiváló (bár visszamondtam, de hiányzik). Visszamondás oka: az Amazon-t nem támogatja (nyilván a Tidal és Qobuz összefonodásuk miatt).

Lehet mégis visszatérek a Tidal-hoz az Amazon próbaidőszak után, akkor nem a hang lesz az oka (bár a különbség nem számottevő a hátrányára), hanem a szuper kényelem (lejátszó felülete, album-keresés, Roon kompatibilátás).

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1725

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

tsilver2 írta:
2022.01.07., pén. 08:29
Nem vagyok nagy Spotify hallgató de regisztráltam a teszt időszakra. Hogyan lehet rávenni, hogy a USB dac legyen a kimenet nem találtam rá beállítási lehetőséget?
Csak a saját programjával lehet lejátszani?
Sajnos nincs beállítás a kimeneti eszközre a programjában. Az alábbi megoldások lehetségesek:
1.) a windows-ban a DAC-ot állítod be kimenetnek, azon szól minden
2.) Win10 -ben van már beállítás arra, hogy melyik program melyik kimeneti eszközt használja, csak eléggé eldugva... kapcsold be a dac-ot és indítsd el a spotify-ban a lejátszást. Ezután a tálcán óra mellett hangerő ikonra jobb kattintás -> Hangbeállítások megnyitása -> alul alkalmazások hang- és eszközbeállításai -> itt látszódnak a futó programok és mellette a felső legördülőben lehet választani kimenetet
3.) win7: "audio route" alkalmazással lehet állítani (hátránya, hogy mennie kell közben): https://github.com/audiorouterdev/audio-router

Mac/Linux ügyben passzolok :D
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

tsilver2
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 33

Hozzászólás Szerző: tsilver2 »

Nem vagyok nagy Spotify hallgató de regisztráltam a teszt időszakra. Hogyan lehet rávenni, hogy a USB dac legyen a kimenet nem találtam rá beállítási lehetőséget?
Csak a saját programjával lehet lejátszani?

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1222

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Elkezdtem a tesztidőszakot az amazonnal ezen az androidos lejátszón. Az első benyomásaim vegyesek.

Magával a programmal van némi problémám. A Tidaléhoz tudom hasonlítani, szerintem az sokkal jobb. Szeretem, hogy a Tidalban tudok kedvenc előadókat elmenteni, az amazonnál ez nem sikerült. Lehet, hogy csak én vagyok béna? Meg lehet osztani, ha valakit kijelölök, de ezt meg minek? Menteni valami listába nem tudom, legfeljebb lemezeket, dalokat.
A magyar előadók választéka sem túl combos, legalábbis azoké, akiket én kedvelnék. Olyan "érdekességre" is bukkantam, hogy egy-egy előadónak (pl. Santana, Dreamtheater) ezernyi lemeze fent van, többféle változatban, minőségben is, de egyes ikonikus lemezeket nem találok. Lehet, hogy a nagyobb adatmennyiség az oka, de lassúnak is találom a kapcsolatot. 300Mb-es net mellett elég gyakran homokórázik (pl. ha zenélek és keresgélek egyszerre), más programmal ilyen nincs.

A hangminőséggel alapvetően nincs problémám, de eddigi benyomásaim alapján nem veri a Tidalt. Ehhez biztosan hozzájárul, hogy a Tidal be van drótozva az USB Audio Player c. programba, az amazont meg csak a saját programjával tudom hallgatni. Ez egyelőre csak benyomás, keveset hallgattam a végső döntéshez, ki is fogom vele várni a 3 hónapot. Lehet, hogy más lejátszóval egyértelműbb lenne az eredmény.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Jolida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: Jolida »

Ha nem kapcsolod ki a Roon szervert sose:
Settings-Storage-Edit storage location-Automatic rescan interval: Only on startup
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3

tsilver2
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 33

Hozzászólás Szerző: tsilver2 »

valahogy ki lehet kapcsolni a Roon-ban a folyamatos folder figyelést, nem változott semmi az elmúlt néhány hónapban de tekergeti 24 óránként.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Nicsak, mi jön velem szembe ma a HRA Streamingen.

A Gábor Varga Jazz Quartet legújabb lemeze, amin két énekes (Farkas Gábriel és Riedl Helga) közreműködésével Sting "jazzesítettek" eszméletlen (hang- és előadói) minőségben... Néhányunknak szép emlékeket idézhet fel, mert a korábbi albumuk felvételénél ott voltunk egy páran a Hunnia Stúdióban, Koscsó Feri szervezésével...

Szuper, hogy egy ilyen kiadvány felkerült a HRA-ra, ráadásul natív 24bit/192kHz-ben, az ízléses CD-booklet-tel együtt...

Szerk: Tidalon sajnos nincs (még?) fenn, ott viszont megtalálható az "It's getting cooler", aminek a felvételén ott voltunk...
Csatolmányok
Screenshot 2021-12-31 at 13.55.20.png
Screenshot 2021-12-31 at 13.55.20.png (1.1 MiB) Megtekintve 2110 alkalommal
Screenshot 2021-12-31 at 14.00.12.png
Screenshot 2021-12-31 at 14.00.12.png (1.31 MiB) Megtekintve 2110 alkalommal

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3191

Hozzászólás Szerző: audioline »

.

mandi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 109

Hozzászólás Szerző: mandi »

cannonball írta:
2021.12.20., hétf. 14:28
Csak nálam akadozott a tidal hétvégén "internal server error" hibakóddal, vagy más is belefutott ebbe?
Nem csak nálad...

bezse
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 80

Hozzászólás Szerző: bezse »

robi20064 írta:
2021.12.21., kedd 11:33
Es azt lehet tudni hogy mire valtottal forrasnal?
Matrix Audio Element X

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

Hozzászólás Szerző: paler »

Amazon HD, Tidal, Deezer, Spotify.
Végül csak egy maradhatott...... Spotify :D

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

bezse
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 80

Hozzászólás Szerző: bezse »

robi20064 írta:
2021.12.20., hétf. 14:23
Uh, a Macbook reszen valahogy atsiklottam, koszi!
wittao-nál a pont, a forrás akkor egy MacBook Pro volt amin csak a Roon (illetve teszt kedvéért a HQPlayer) futott.
Volt hozzá csatlakoztatva némi "trükk" és összehasonlító teszten csak egy audióra kihegyezett konfiguráció + egyedileg fordított Linux fogta meg.

Jelenleg nem számítógép a forrás (konkrétan már csak a hangfal van meg abból láncból, ideértve a hálózati eszközöket is).

zatar01
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: zatar01 »

Na most erre ki a franc kíváncsi, így akár Trumpot is beteheték volna, esetleg Kennedyt.
Kép
Orr: Iso Tek EVO3 Polaris
Horgony: Nordost Blue Heaven, Iso Tek EVO3 premier, AudioQuest Rocket 33
Fedélzet: Asus PN 60
Híd: Mátrix X Spidf 2 (lvds hdmi)
Kormány: Cambridge cxa 81
Kémény: Musician Pegasus
Tat: Quadral Chromium Style 8
Ja és a negyedik dimenzió az biza a zene

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3641

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Pooli1971 írta:
2021.12.20., hétf. 15:37
cannonball írta:
2021.12.20., hétf. 15:30
Nekem a Deezer -bár hálózati lejátszóval játszottam- csak mp3- minőségben jött (hiába volt hifi teszthónapom), így hamar eldőlt a meccs a Tidal javára.. Kínálatban, és áttekinthetőségben, applikációban pedig picit jobbnak tűnt. További szempont, hogy a Tidal családi előfizetéssel jóval olcsóbban jövök ki.
Én 44.1kHz 16 bit minőséget Flac formátumban hallgattam a Deezert, de attól függetlenül ahogy fentebb írtam.
Én mindkettőt (Tidal és Deezer) FLAC formátumban hallgattam, teljesen azonos feltételek mellett, néha a Deezer véltem jobbnak, egyébként forma forma szerintem.
Csak a Marantz! :-D

Pooli1971
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 246

Hozzászólás Szerző: Pooli1971 »

cannonball írta:
2021.12.20., hétf. 15:30
Nekem a Deezer -bár hálózati lejátszóval játszottam- csak mp3- minőségben jött (hiába volt hifi teszthónapom), így hamar eldőlt a meccs a Tidal javára.. Kínálatban, és áttekinthetőségben, applikációban pedig picit jobbnak tűnt. További szempont, hogy a Tidal családi előfizetéssel jóval olcsóbban jövök ki.
Én 44.1kHz 16 bit minőséget Flac formátumban hallgattam a Deezert, de attól függetlenül ahogy fentebb írtam.
Onkyo NS-6170 > Hydra Next Nano > DestinY Purer 3.8MK High-End Hybrid Amplifier > Hydra Next H.R.C Graphene > KEF R 500 Tápkábelek Hydra Next és Colossus. Biztik szintén Józsitól. Éjszaka : Redmi Note 11 PRO - Bluesound nod 2i -Sennheiser HD 58X-Helot 2x headphone tube amp

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”