Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kazettás deckek

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 625
Kapcsolat:

Re: Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

jengab írta:
2021.12.17., pén. 13:06
Igen, pontosan erre gondolok. Épp az a fogaskerék rossz itt is, amit a képen kiszedett. A nem érzékel kazettát probléma gondolom a rossz érintkezés miatt lehet. Talán egy szétszedés és tisztogatás meg is oldja. Igazából nekem úgy tűnik, hogy a magnónak nincs nagy baja. Egyébként a meghajtás része ennek a 965ösnek és a 765ösnek ránézésre ugyanúgy néz ki.
Van ott valami rugó brügettyű hobokáresz. Az jó?
Ja és a szíj? Megvan egyáltalán? Ilyenkor már szétmálva be szokott esni a belsejébe :)
A hátsó capstan az szíjas
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme - Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

jengab
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: jengab »

tamagaba írta:
2021.12.17., pén. 12:53
jengab írta:
2021.12.17., pén. 12:37
Sziasztok!

Egy Technics RS-B765ös magnóm van. A probélma vele, hogy időnként megáll az orsó (direct drive motor, tehát nem szíjas). Ilyenkor természetesen a szalagot is elkezdi gyűrni, tehát nagyon vigyázni kell vele :( Egyszer szétszedtem, a baja ilyenkor, hogy lecsúszik a fogaskerék, ami a motort, és az orsót kötné össze. Ha megigazítom a fogaskereket (műanyag), akkor egy darabig jó a magnó, majd újra jelentkezik a probléma. Másik hibája, hogy néha úgy érzékeli, mintha nem lenne benne kazetta, és play gombra kinyitja az ajtaját.

Valaki tudna ajánlani Dél-Buda (lehetőleg 11.-22. kerület) közelében ehhez szervízt? Az a gyanúm, hogy egy új fogaskerék fog kelleni, mivel láthatólag van egy kisebb repedés a mostani fogaskeréken. Gondolom ezért csúszik le időről időre. Kinél lehet ilyen készleten/tud beszerezni?
Igen, nem szíjas, hanem fogaskerekes. Az igazi DD azt jelenti, hogy ahány hajtott tengely, annyi motor
Ez a 965-ösé, de szerintem hasonló lehet a történet Nálad is. Más magnóknál gumi dörzskerekes a csévélő, asszem azt hívják idler-nek. Avval váltja a két csévélőirányt.
http://www.cassettedeck-service.com/ima ... index.html
Nincs javaslatom sajnos műszerészre
Igen, pontosan erre gondolok. Épp az a fogaskerék rossz itt is, amit a képen kiszedett. A nem érzékel kazettát probléma gondolom a rossz érintkezés miatt lehet. Talán egy szétszedés és tisztogatás meg is oldja. Igazából nekem úgy tűnik, hogy a magnónak nincs nagy baja. Egyébként a meghajtás része ennek a 965ösnek és a 765ösnek ránézésre ugyanúgy néz ki.

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

jengab írta:
2021.12.17., pén. 12:37
Sziasztok!

Egy Technics RS-B765ös magnóm van. A probélma vele, hogy időnként megáll az orsó (direct drive motor, tehát nem szíjas). Ilyenkor természetesen a szalagot is elkezdi gyűrni, tehát nagyon vigyázni kell vele :( Egyszer szétszedtem, a baja ilyenkor, hogy lecsúszik a fogaskerék, ami a motort, és az orsót kötné össze. Ha megigazítom a fogaskereket (műanyag), akkor egy darabig jó a magnó, majd újra jelentkezik a probléma. Másik hibája, hogy néha úgy érzékeli, mintha nem lenne benne kazetta, és play gombra kinyitja az ajtaját.

Valaki tudna ajánlani Dél-Buda (lehetőleg 11.-22. kerület) közelében ehhez szervízt? Az a gyanúm, hogy egy új fogaskerék fog kelleni, mivel láthatólag van egy kisebb repedés a mostani fogaskeréken. Gondolom ezért csúszik le időről időre. Kinél lehet ilyen készleten/tud beszerezni?
Igen, nem szíjas, hanem fogaskerekes. Az igazi DD azt jelenti, hogy ahány hajtott tengely, annyi motor
Ez a 965-ösé, de szerintem hasonló lehet a történet Nálad is. Más magnóknál gumi dörzskerekes a csévélő, asszem azt hívják idler-nek. Avval váltja a két csévélőirányt.
http://www.cassettedeck-service.com/ima ... index.html
Nincs javaslatom sajnos műszerészre
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme - Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV

jengab

Hozzászólás Szerző: jengab »

Sziasztok!

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Magnós szösszenet az utóbbi év javítás-tuning-karbantartás mottójával:
Nevet és cégnevet nem írtam sehol szándékosan - merugye a klasszikus római jog szerint: aki vádol, az bizonyít.
Én meg azt nem akarok, úgyhogy legyen csak egy rövid sztori, ha más is kedvet érez az analóg források előmágnesezésben úsztatott hangzásvilágára.
Az alany drága becses darab, újonnan, 27 évvel ezelőtt vásárolt (akkori Hifi Barlang a Nyugatihoz közel) TEAC V7000-es kazós gépem.
77 ezer forint volt 1994-ben. Pezsgő színű, közép mechanikás, szép nagy batár. Akkor még csak a 9000-es volt felette, V8000 S Dolby-s még nem volt kiadva.
S dóbi nem is érdekelt, de a 9000-esért remegett a kezem. 125 ezret kértek érte anno, arra már nem volt pénzem. Azóta a mérnök banda Esoteric néven emeli a patinás cég hírnevét (Teac/Tascam)
Ahogy figyelmem már a belsőre került észrevettem, hogy csak hatásnövelés a nagy külső
Egy nagy méretű main board, akkoriban standard Dual Capstan-os 4 motoros mechanika (Sankyo) 1 Capstan, 1 reel, 1 ajtónyitó és 1 fejpad mozgató
Nem a klasszikus 4 motor DD, azt csak Revox papa és Nakamichibá csinálta a zászlóshajóiban
A Studer/Revoxnál egy féle drive unit volt, gyönyörű szép öntvény vázban. Ha szétszedve nézegeti az ember, párját ritkítja. Nakánál tudtommal csak a Dragon volt ez a fajta DD, az is betyárjó nem-nyávogással futott.
A többi pléh lemez és levegő.
Tavaj elővettem, bekötöttem, illetve 26 év után gondolva csak kéne vele valamit csinálni, legalább egy görgő cserére elvittem egy hazai szakihoz komplette felújításra.
Mechanika full, átkondiz, opamp IC csere, iec aljzat a 230V-hoz. 160 ezer forintos árajánlat, oké ha kell hát legyen.
Szóljon az a thiak szépen.

Először tisztázni kéne, hogy kinek mi a jó. Valaki az autóval is úgy van, hogy befordul a sarkon, az ajtó előtt megáll, nem költött rá semmit - az a jó
Más megkapja felújítva a cuccot, beteszi a Modern Talkingot - úúúdejólszólanyaaa, felrakja a polcra (ezt hívom gyűjtői darabnak), elégedett arccal kiül a konyhába sörözni.
Nálam az a jó magnó, aminek közel gyári állapotú W&F-je van, 30 percen mérve volt az egyenfutás szintén gyári speckó szerint-alatt (speed deviation), fotókkal előtte utána dokumentálva a mechanika felújítása és pl. az azimut beállítás. Természetesen kimenet-bemenet értékek, VU méter, felcsévélő és leeresztő orsó nyomaték ellenőrzés. Ez kb. 30 év távlatában komoly igény (lehet, hogy újonnan sem tudta, amit a gyári doksi írt, jó a komoly gépek tudták)

Pár hét múlva mentem érte, hazavittem, próba: az első észrevétel, hogy az egyik bias csatorna kalibrálási potija nagyon lényeges, más értéken ad megfelelő eredményt a kijelzőn.
Én vettem a magnót újonnan anno, tudtam, hogy ez nem ilyen volt korábban.
A következő kérdés a nyávogás volt. Vásároltam egy usb-s kétcsatornás szkópot csak játszósnak és kipróbáltam egy mérést a forrásjelhez képesti eltérést nézni. A B77-em volt a viszonyítás. Amatőr szakszerűtlen módszer, honnan tudom milyen kijelző osztásban volt a két esetben a mutatott kép (ugyanabban), a B77 szemre sokkal nyugodtabb volt. Pedig az sima egy capstan, kvarcos bizbasz szabályzás nélkül.
Visszavittem további ellenőrzésre. Jött a válasz, hogy nyávog a magnó, nem érti miért, így biztos nem adta volna ki. Oké, hazafelé megnyávogósodott. A kalibrációs probléma megmaradt.
Ez van ... gondoltam akkor

Azóta kapcsolatba kerültem más ügymenet miatt egy külföldi szak irányú kis javító-manufaktúrával. Szót szó követett, kiküldtem hozzájuk és pár héten belül jött a diagnózis, illetve a részükről történt javítási riport. Az összeg ugyan annyi volt, mint a első körös hazai műszerésznél.
- A magnó fej kemény használatnak kitéve
micsoda???
Tudom mennyit magnóztam vele, max 200-300 kazó lehetett, ha ezer órával számolok átlag 80 perces kazókkal az 750 kazetta. El se fért volna annyi a szobámban és csak 1000 órás kopásról beszélünk. Gyakorlatilag ezeknél a kobalt-amorf fejeknél széthullik a mechanika, mire lekopik a fej.

- A capstan tengelyek meg lettek csiszolva - javíthatatlan állapotúak
(saját gondolat: ha nem kap bele jó minőségű görgőt vagy nem akar belerakni nem módszer erre a tengely felcsiszolás, hogy jobban fogja a sok kis rücsök a kemény görgőt?)

- A hátsó capstan hajtószíja nem volt megfelelően visszahelyezve, emiatt a feszítő tengelykapcsoló rosszul volt beállítva Ez nem tudom pontosan mit jelent

- Az átkondizás és opamp csere szakszerű és korrekt (legalább az jó)

.. a fotókon látszik, hogy a fej is meg lett csiszolva

Ebből az jön le, hogy elektronikai oldalról jól állunk, de a mechanikai modul szakszerű javítására nem vagyunk igazán felkészülve pláne az ilyen osztályú gépezeteknél.
Pedig ez lenne a lényegi része a projektnek. Képzeljünk egy Dragon NAAC egységet és mechanikát.
Elnézést a durva kiszólásért, de inkább ne nyúljon hozzá, mert több kárt fog okozni, mint hasznot.
Egy harmadik hobbiműszerésznél láttam egy Dragon-t, amivel az történt, hogy nem vette észre a korábbi embőc, hogy azt a control panelt alulról kell kiszerelni, nem felülről. Onnan nem sikerült, eltört - nem baj, majd összeragasztja. Nemsokára az is fent lesz a hahun, mint egy keveset futott hétvégi templombajárós magnó. Ja, az 1 millió.
Voltam egy másik készülékbemutatón - minden frankó, pár évvel ezelőtt esett át felújításon az illetőnél. Elindítja és nem megy a felcsévélő orsó. Egy pár stop-play próbálkozás után megjavult. Amúgy vettem fel vele és az otthonival lejátszottam, jó hangja volt. De így már az elején számomra véget ért a demó. (nem baj, más megvette)
Következő ebay-es eset: nézem milyen furcsa közeli kép van magnó fejről. Olyan nagyon mintha sérült lenne fizikai behatásra. Elküldöm a fotót a külföldi szakemberemnek nézzen már rá, mondja ötlete sincs mi lehet, mondom neki nem az volt, hogy nem ment le a fejpad és úgy rángatta ki a fészekből a kazit. Azt mondja az sem csinál ilyet. Engedjem el, keressek másikat. Svájci hirdető volt, írok neki tényleg diplomatikusan, hogy mi a fene az. Visszaír forditásban: ide figyelj kis magyar barátom, tele van a szobám ilyen cuccokkal, csak tudom, hogy mivel kereskedek. Oké mondom kérek engedélyt meghunyászkodni, huny-huny

„Tibi, sok nekünk ez a meló!”
Tanulság: bemondásra semmit sem veszünk

2. felvonás Szombaton GLS kihozta - hazaért a 7000-es
Kaptam egy normál Maxell 80 perces kazit a procedúrához (tisztító kit-tel, aminek nagyon örültem), meg nyomtatva a riportot Az A oldalára vettek fel pár próbafelvételt, a B oldal üres volt
Kicsit beleteker, kalibráció elindít és lőn világosság. Minden poti gyakorlatilag közép állásban ... és ami a lényeg, hogy nincs különbség jobb és bal között.
Egyébként másra nem jó ez a left-right bias-level külön poti, mert nincs az a béna emulzió öntés, ahol eltérést mutatna emiatt. Fej pozició hiba kimutatására viszont tök jó :)
Mahler I Vadász temetése az első felvétel - jó kis analóg gyilok - természetesen nincs Dolby, úsznak a hangszerek az alapzajban -20 dB környékén a gyászmeneten
Szenyó vagyok, mert párhuzamosan hallgatom a cd-vel, a fiamnak megmutattam, hogy kapcsolgassa az inputot, kicsit kellett korrigálni a hangerőn, én meg ültem a fotelben és figyeltem, mint nyúl a mezőn. Fellágyul, melegebb hangzás lesz. Hang karakterben abszolút vállalható. Oké a mai digiben nincs zaj és persze, hogy jobb a CD, de akkor is egy nagyon ügyesen kitalált technika és kompromisszum a CC. Még magam sem értem, hogy tudták azon a kis sebességen ilyen vékony rétegben és keskeny szalagon ezt a hangot összehozni. A héten kipróbálom más demó felvétellel, krómon és metálon. Aztán összeeresztem a CR4-el.

CR4: Felújítva vettem szintén tőlük. Szép darab, tetszik. A szeparált felvevő-lejátszó fej kialakítás szerintem jó ötlet részükről. A kiszáradt kondik miatt biztos van dinamika hiány, jövőre átkondiztatom azt is.
Nézem az SM-jét, nem véletlen, hogy nincs átkondizva. Jóval bonyolultabb, mint a Teac - majdnem full discrate electronic. És ez csak egy CR4.
A V7000-ben már jelentős integráltság van. Ha müxik az IC, akkor jó, ha lehet cserélni, akkor oké, ha nem, akkor tégla a magnó - donorra vár
Én speciel az azimut buzerálására nem fizetek be se a Nakánál, se máshol. Van egy klasszikus gépész irányultságom, hogy beállít, csavarral belemarós alátéttel kontraanyával lehúz, festékzár és nem piszkál :)
Ha minden kazógyártó jó dobozokat csinál és minden magnónál jól van beállitva a szalagvezetés és a fej pozíció, akkor nincs is rá szükség. Mi meg nem Unitrával magnózgatunk.
Auto azimut panel a Dragonban, nézegetem SM-ből érdekesség képpen: gondoltam egy kis panel egy pár alkatrésszel. Két csatorna közötti fázismérés, azt annyi. Ajajajajajaj - nem olyan egyszerü az. Tele alkatrészzel, IC-kel, ha jól láttam mikrokontrolerekkel. Két revízió, mert módosították menet közben.
Valaki rámért szkóppal esetleg csak játszásból, hogy amit állít az jó? Vagy hogy egyáltalán csinál-e valamit. Ha saját magnóval játsza le, nem biztos, hogy észreveszi (meghallja) az esetleges félremenetelt. Komoly mérnöki tudás kell a renovációhoz. Állítólag úgy van megalkotva, ha a kondik bekrepálnak, akkor is jó marad a mérőkör.

3. felvonás - nem ragozom tovább
V7000: vettem fel demót krómra. -20 dB felett - én nem szoktam hajtani - 0+3 alatt, hiába króm meg metál. Sajna evvel a dinamika tartománnyal kell beérni nekünk szegény kazettás magnósoknak.
Lejjebb zajos, +5 felett torz.
Nem tudom ki miért küzd a szub tartománnyal és a 20 kHz körüli denevér csiripeléssel, de ebben a köztes frekisávban, ha nincs torzítás szerintem elég jó! Most is, cirka 26 év után.
Egy jól nevelt félsávos open-reel 19-en bármenyik kazettás matadort agyoncsapja, NAAC ide vagy kobalt-amorf oda.
Mégiscsak azt mondom, hogy a Hifi történet része, még így is, a mai tudásunkkal-eszközeinkkel megmosolyogva.
Én sem viszem túlzásba, csak pár kazót tartottam meg, felújított (újra felvett) vagy valamiért eredeti minőségben.
Nincs nyávogás-nyekergés, beragad, nem megy, nem szól.
Ott villogjon a VU méter diszkréten a polcon és ha valaki bejön zenét hallgatni, csak annyit vegyen észre, hogy jaa ez kazóról megy, dejóóó!
... minden Vasárnap bekapcsolni és megforgatni őket!

ui.: ha csak én jártam így és mindenkinek tök jól megy a spulnitekerője, akkor legjobb a Bak sör :) bááááááá

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

akvapark írta:
2021.12.16., csüt. 08:02
Szomorú a lenti történet, de érdemes helyesírás ellenőrző programot használni.
Ettől persze nem lesz a magnó jobb, de néhányunk közérzete igen. leborulok.gif
Mit keresnek benne az elválasztó jelek? gondolkodik.gif txt-ben írtam
Töröltettem, mindjárt javítom

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1428

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Szomorú a lenti történet, de érdemes helyesírás ellenőrző programot használni.
Ettől persze nem lesz a magnó jobb, de néhányunk közérzete igen. leborulok.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

greenbio írta:
2021.12.14., kedd 11:45
Köszönöm mindenkinek a segítséget, egy alapos szalagpálya tisztítás megoldotta a helyzetet (egyelőre).
De szerencsés vagy :rolleyes:

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 418

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Köszönöm mindenkinek a segítséget, egy alapos szalagpálya tisztítás megoldotta a helyzetet (egyelőre).

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3007

Hozzászólás Szerző: tunerman »

greenbio írta:
2021.12.13., hétf. 13:13
Sziasztok!

A következő jelenséget tapasztalom a magnómmal: a Play gomb megnyomása után kb. 1,5 másodperccel a magas hangok nagyon eltompulnak és úgy is maradnak. Az első 1,5 sec a kívánt, helyes állapot. Szíj cserével nem fog megoldódni, mivel direct drive magnó: Technics RS-276US. Köszi ja valaki tud valami tanácsot adni
A szalaghúzó gumigörgőt ki kell cserélni, mert félrehúzza a szalagot.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

greenbio írta:
2021.12.13., hétf. 14:56
La_Valse írta:
2021.12.13., hétf. 14:46
greenbio írta:
2021.12.13., hétf. 14:09

mikor észrevettem a hibát, pucoltam a tengelyt és a görgőt is, nem segített. mindegyik kazettával ezt csinálja, nincs kivétel.
Sajnos ennél a modelnél nem lehet szemügyre venni a szalag mozgását. Még valami eszembe jutott.
Ha megváltozik a nyomógörgő tengelyének függőlegessége, vagy a nyomóerő, az is hat a szalagvezetésre.
Nem hangzik jól. Házilag ez gyógyítható?
Van hozzá SM a Tanyán ;)

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 729

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

greenbio írta:
2021.12.13., hétf. 14:56

Ha már így rákérdezel, feltételezem, még nem szedted szét soha. Ha így van, itt a lehetőség,
tanulmányozni a kazettás jelrögzítés eme korai példányát. Ha még ennyire üzemképes, persze,
házilag is javítható.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

greenbio írta:
Sziasztok!

A következő jelenséget tapasztalom a magnómmal: a Play gomb megnyomása után kb. 1,5 másodperccel a magas hangok nagyon eltompulnak és úgy is maradnak. Az első 1,5 sec a kívánt, helyes állapot. Szíj cserével nem fog megoldódni, mivel direct drive magnó: Technics RS-276US. Köszi ja valaki tud valami tanácsot adnmegkínálni egy kis i
De vagány kis magnó! :napsut:
Érdemes lenne megkínálni egy jó nagy .. őőő almáslepénnyel
Szóval felújítani

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég

La_Valse írta:
2021.12.13., hétf. 14:46
greenbio írta:

mikor észrevettem a hibát, pucoltam a tengelyt és a görgőt is, nem segített. mindegyik kazettával ezt csinálja, nincs kivétel.
Sajnos ennél a modelnél nem lehet szemügyre venni a szalag mozgását. Még valami eszembe jutott.
Ha megváltozik a nyomógörgő tengelyének függőlegessége, vagy a nyomóerő, az is hat a szalagvezetésre.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

greenbio írta:

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég

La_Valse írta:
2021.12.13., hétf. 14:04
greenbio írta:
Sziasztok!

A következő jelenséget tapasztalom a magnómmal: a Play gomb megnyomása után kb. 1,5 másodperccel a magas hangok nagyon eltompulnak és úgy is maradnak. Az első 1,5 sec a kívánt, helyes állapot. Szíj cserével nem fog megoldódni, mivel direct drive magnó: Technics RS-276US. Köszi ja valaki tud valami tanácsot adni
Tiszteletem!
Mikor tartottad utoljára karban?
A szalagvezetéssel lehet a gond. A kazetta valamennyire kordában tartja, de ha elkoszolódik
a szalag-továbbító tengely, (capstan) vagy a gumigörgő, akkor nem pontosan vezeti a szalagot.
Megváltozik a relatív rés-függőlegesség, ez magashang vesztéssel jár, ezt hallod. Persze
hibás kazetta is okozhat ilyesmit, de gondolom, többel is próbáltad.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

greenbio írta:
Sziasztok!

Tiszteletem!
Mikor tartottad utoljára karban?
A szalagvezetéssel lehet a gond. A kazetta valamennyire kordában tartja, de ha elkoszolódik
a szalag-továbbító tengely, (capstan) vagy a gumigörgő, akkor nem pontosan vezeti a szalagot.
Megváltozik a relatív rés-függőlegesség, ez magashang vesztéssel jár, ezt hallod. Persze
hibás kazetta is okozhat ilyesmit, de gondolom, többel is próbáltad.

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég

Sziasztok!

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6428

Re: Pioneer CTS 630S

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

kings5 írta:
2021.12.05., vas. 19:26
Sziasztok.Tanácsot kérnék.ezzel a Pio deckkel kapcsolatban.Évekig állt,most elö lett végve.Ki lett szépen tisztitva,görgök gumiszij nem nyult meg.Mük rendesen,minden funkcioja jő,csak egy a bibi vele,hogy kb 3 orás müködés után,egyszer csak nem akar felvenni.Továbbra is minden ok,kijelzön ott a bemeneti jel,de monitor állásban a régi felvétel hallatszik rec üzem modban,Megköszönném,ha valaki tudna segiteni.
Legközelebb itt a helyén, ha lehet.Köszi.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

kings5
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1
Kapcsolat:

Pioneer CTS 630S

Hozzászólás Szerző: kings5 »

Sziasztok.Tanácsot kérnék.ezzel a Pio deckkel kapcsolatban.Évekig állt,most elö lett végve.Ki lett szépen tisztitva,görgök gumiszij nem nyult meg.Mük rendesen,minden funkcioja jő,csak egy a bibi vele,hogy kb 3 orás müködés után,egyszer csak nem akar felvenni.Továbbra is minden ok,kijelzön ott a bemeneti jel,de monitor állásban a régi felvétel hallatszik rec üzem modban,Megköszönném,ha valaki tudna segiteni.

kináz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 67

Hozzászólás Szerző: kináz »

Tud valaki egy megbízható szerelőt egy Marantz DD-82 (DCC magnó) szervízeléséhez Budapesten, illetve Bp. környékén? Köszönöm, ha privát üzenetben tippeket kapok.

sanya74

Hozzászólás Szerző: sanya74 »

Kedves Fórumtársak!

Tudtok ajánlani valakit Debrecenben vagy a környékén, aki magnók átnézésével, felújításával, javításával foglalkozik?

chopper
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 63

Hozzászólás Szerző: chopper »

[/quote]
Az engine-en csak user manual van fenn hozzá és sales brochure+user manual.Service nincs.
[/quote]

Ha valakinek van tippje, hogy honnan lehet megszerezni a Kenwood KX-70 deck service manual-jat az kérem jelezze.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6428

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

chopper írta:
2021.09.03., pén. 15:57
Kenwood KX-70 deckhez keresek service manual-t.
A hifiengine weboldalon valószínűleg fennvan, ezért ha valakinek van regisztrációja a hifiengine-hez akkor kérem segítsen, mert a regisztráció jelenleg nem lehetséges.
Az engine-en csak user manual van fenn hozzá és sales brochure+user manual.Service nincs.
hfe_kenwood_kx-70_en.pdf
(3.98 MiB) Letöltve 145 alkalommal.
hfe_kenwood_kx-70_900_1000d_brochure_en.pdf
(6.05 MiB) Letöltve 104 alkalommal.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

chopper
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 63

Hozzászólás Szerző: chopper »

Kenwood KX-70 deckhez keresek service manual-t.
A hifiengine weboldalon valószínűleg fennvan, ezért ha valakinek van regisztrációja a hifiengine-hez akkor kérem segítsen, mert a regisztráció jelenleg nem lehetséges.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”