Ha sok a pénzed...
De megteszi egy NUC is, a Roon fórumain elég részletesen leírják mi az ami kompatibilis (és a legerősebb konfigurációt is töredékébe kerül a Nucleusnak.)
vagy
Ha sok a pénzed...

Talán segít a témával foglalkozó írásom.motorgyilkos írta: ↑2021.10.01., pén. 23:05Sziasztok. Roon core cuccot keresek vagyis vennek vagy hasznalnek...

Winbox.Ear írta: ↑2021.09.28., kedd 10:17Milyen felületen éred el a switchet?adamthebrave írta: ↑2021.09.28., kedd 10:07
Igen, ha a 2 modult bedugom a Mikrotikbe és összekötöm őket, akkor jelenleg ez az egyetlen állapot, amikor a visszjelző ledek égnek a switchen.

Ear írta: ↑2021.09.28., kedd 10:05Kábel jó? Ha bedugod a modulokat a Mikrotikbe, és összekötöd őket, látja a Mikrotik?adamthebrave írta: ↑2021.09.27., hétf. 10:32Apró hálózat: Mikrotik MIKROTIK CRS112-8G-4S, 2 db Asus XG-C100F kártya, Mikrotik modulok: S-35LC20D, a másik oldalra S-53LC20D.
Nem akar a rendszer működni. Winboxban látom a bedugott modulokat a switchben, de nem világítanak a hozzá tartozó kis ledek. A kártyák nem vesznek fel IP címet.
Mit és hogyan kellene állítani?

Köszi. Próbáltam kikapcsolni, de minden újraindítás után visszakapcsolta...

Gondolom ez az ISP routere után van, le kéne kapcsolni a DHCP Servert a Mikrotikben...

Köszi, de sajnos nem lesz ilyen egyszerű. 2 gépet próbálok összektni egy Mikrotik switchen keresztül, az egyik Win10 fut, a másikon Linux. Ugyanazt a semmit mutatják, így gyanítom, hogy a Mikrotik elggé összetett menüjében kellene valamit állítani, hogy úgy működjön, ahogy szeretném, de sajnos ennyire nem értek hozzá.kakaox írta: ↑2021.09.26., vas. 19:32Próbáld meg a "Hálózat alaphelyzetbe állítása" parancsot elindítani, ha Windowsos gépről van szó...adamthebrave írta: ↑2021.09.26., vas. 19:16Segítséget szeretnék kérni Mikrotik switch és fiber hálózat beállításában, elakadtam, nem tudom a hálózatot feléleszteni.
Előre is köszi.
Visszajelzés esetén írom a problémámat, egyébként nem szeretném a topikot offolni.
Nálam egy HP Switch okozott olyan "megoldhatatlannak" tűnő problémát amit ezzel tudtam orvosolni.
Gép újraindul - és ha ez volt a gond - lesz hálózatod.

Próbáld meg a "Hálózat alaphelyzetbe állítása" parancsot elindítani, ha Windowsos gépről van szó...adamthebrave írta: ↑2021.09.26., vas. 19:16Segítséget szeretnék kérni Mikrotik switch és fiber hálózat beállításában, elakadtam, nem tudom a hálózatot feléleszteni.
Előre is köszi.
Visszajelzés esetén írom a problémámat, egyébként nem szeretném a topikot offolni.

Köszönjük a méltatást, gondolom írhatok La_Valse nevében is, de mutatnék valamit.supravox írta: ↑2021.09.26., vas. 09:27Nekem az a legnagyobb öröm,hogy látni végreBig írta: ↑2021.09.25., szomb. 22:49Hát ennek örülök, egyrészt hogy tudtam segíteni, másrészt meg hasonló dolgokat hallasz.kakaox írta: ↑2021.09.25., szomb. 22:30Big, La_Valse!
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket, sikerült mindent behergelni.
Tegnap délután már megcsináltam
1 - MinorityClean 240-et letöltöttem
2 - Sexe64-et letöltöttem és ajánlásokat követve beállítottam és futtattam
(ebből találtam angolt és újabbat, amiben már lehet a prioritást állítani)
...újraindítás után is fut szépen szolgáltatásként a MC!
3 - Fidelizer 8.8-at is beüzemeltem.
Nos csak együtt próbáltam, nem volt türelmem külön-külön próbálgatni.
Amit eddig tapasztaltam, hogy kb egy óra múlva jött előszór egy olyan érzés, hogy ez most valami egész jó lett.
Változott többször a hang és voltak periódusok mikor kicsit karcosabb, zavarosabb lett,
de menet közben viszont ez szépen elműt. Eltelt kb 6...7 óra és azt kell mondjam, nagyon tetszik az eredmény!
Minden friss, ropogós és ugyanakkor nagyon sima is a hang. Mintha gyorsabb és részletesebb lenne az egész.
Ami feltűnően változott nálam azok a hangsúlyok...
Azok az apró kis finomságok is nagyon szépen átjönnek, mikor egy picit jobban kiemeli a hangját egy énekes.
Csak apróságnak tűnhet, de ettől valami egészen valóságos az előadás.
Mindenképpen érdemes kipróbálnia, aki Windows-on hallgat zenét!
Megmondom őszintén, hogy nem gondoltam volna, ilyen "kalandok" vannak még itt...
Köszi még egyszer fiúk!
Ma beszéltem egy fórumtársunkkal aki ugyan csak mostanság üzemelte be az MC-t, igaz más véleménye volt a kapott hangról, de azt is elárulta, hogy ekkora változást nem is remélt.
Hozzáteszem, olvasgatva a külföldi fórumokat és véleményeket, amelyek természetesen ott sem egységesek, nagyon nem mind1 milyen PC, egy gép vagy kettő, meg hát a többi komponens is belejátszik a végeredménybe. Száz szónak is egy a vége, minden verziót érdemes kipróbálni, két egyforma nincs, ha van rá idő.![]()
normális segítőkész fórumizálást.
Amellett,hogy kakaox kollega tegnap "feltávgyógyította" az én gépeimre is a setup-ot![]()
Szintén Mátrix kártyakakaox írta: ↑2021.09.26., vas. 11:46Szia La_Valse!
Én egy Matrix Audio Element H nevű kártyát használok.
https://streamaudio.hu/matrix-audio-ele ... -interface
Azon Texas Instruments chip van, eddig semmilyen zúgást - búgást nem tapasztaltam, de köszi az észrevételt!

Szia La_Valse!
Nekem az a legnagyobb öröm,hogy látni végreBig írta: ↑2021.09.25., szomb. 22:49Hát ennek örülök, egyrészt hogy tudtam segíteni, másrészt meg hasonló dolgokat hallasz.kakaox írta: ↑2021.09.25., szomb. 22:30Big, La_Valse!
Amit eddig tapasztaltam, hogy kb egy óra múlva jött előszór egy olyan érzés, hogy ez most valami egész jó lett.
Változott többször a hang és voltak periódusok mikor kicsit karcosabb, zavarosabb lett,
de menet közben viszont ez szépen elműt. Eltelt kb 6...7 óra és azt kell mondjam, nagyon tetszik az eredmény!
Minden friss, ropogós és ugyanakkor nagyon sima is a hang. Mintha gyorsabb és részletesebb lenne az egész.
Azok az apró kis finomságok is nagyon szépen átjönnek, mikor egy picit jobban kiemeli a hangját egy énekes.
Megmondom őszintén, hogy nem gondoltam volna, ilyen "kalandok" vannak még itt...
Köszi még egyszer fiúk!
Ma beszéltem egy fórumtársunkkal aki ugyan csak mostanság üzemelte be az MC-t, igaz más véleménye volt a kapott hangról, de azt is elárulta, hogy ekkora változást nem is remélt.
Hozzáteszem, olvasgatva a külföldi fórumokat és véleményeket, amelyek természetesen ott sem egységesek, nagyon nem mind1 milyen PC, egy gép vagy kettő, meg hát a többi komponens is belejátszik a végeredménybe. Száz szónak is egy a vége, minden verziót érdemes kipróbálni, két egyforma nincs, ha van rá idő.![]()

Hát ennek örülök, egyrészt hogy tudtam segíteni, másrészt meg hasonló dolgokat hallasz.kakaox írta: ↑2021.09.25., szomb. 22:30Big, La_Valse!
Köszi még egyszer fiúk!

Beadták a derekukat, ez a tény. Az mindegy, hogy nekem mindegy

Most tényleg nem értem, mit kekeckedszrobi20064 írta: ↑2021.09.24., pén. 17:35Kinek mi a fontos ugyeDe osszefoglalom, 1 UPnP, 1 Qobuz, 1 mqa javitas, kb pont ennyi volt a lenyegi. Irj Roon forumra HRA miatt aztan meglatjuk mit kapsz
https://community.audirvana.com/t/relea ... 5-50/29243
![]()