Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Re: Sztereó erősitők
Ez amit leírtál tökéletesen igaz én magam is ezt vallom. Viszont ennyi pénzt mások csupán kábelra adnak ki vagy tüskékre vagy bármi százalékosan elenyésző dologra. Ebből egy olyan hangot lehet össze állítani amit viszont lehet hogy nem kell eladni.Én is költöttem ám gyári erősítőkre már nem keveset, de azok mellet nagyon jól megfér egy ilyen csudabogár is.
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Így igaz. Egy vagyonért kapsz egy drága alkatrész kupacot, nem értéket.
Minél többet tolsz bele az alkatrészekbe, annál többet buksz.
El kell keserítselek. Értéket, presztidzst nem tudsz megvásárolni alkatrész áron.
Ahhoz évtizedekig a nemzetközi piacon kell lenned világszerte elismert gyártóként, akit a piac elfogad.
Nem magad jelölöd ki magadat a világ legjobbjának.
Ja, és azoknak a gyártóknak a termékeik minden szabványnak megfelelnek, TÜV és egyéb bizonylatokkal rendelkeznek, évtizedig after sale terméktámogatást biztosítanak az értékesítés helyétől függetlenül, képesek 100 db tökéletesen egyforma készüléket legyártani akár 5 év eltéréssel is. Arról nem is beszélve, hogy minden eladott termékük után adóznak, a disztributoraik adót, vámot, áfát fizetnek, vagyis "törvényesen" folytatnak gyártói és kereskedelmi tevékenységet.
Azért szerintem értitek na.
Egy szénréteg ellenállás vagy egy sima pvc bevonatos árnyékolatlan kábelezés vagy létra szűrés esetleg lépcsőzetesen csak tán! 

Ügyesen próbálod kikerülni az érdeklődést.szantaudi írta: ↑2021.06.17., csüt. 18:08Azt jelenti hogy az általam tesztelt készülék a lehető legolcsóbb verzióban készült. Hozzá teszem direkt kíváncsi voltam így mit tud.A rendelésnél kell kiválasztani milyen árfekvésű és minőségű legyen a készülék.(pl.egy ellenállás kinai 7ft,egy dale 1000ft.Kondenzátor akár 10000ft is lehet.) Ennek függvényében javul a hang is.És még a csövekről nem is beszéltünk. Határ a csillagos ég.
A hangja az lehet, javul. Azonban a nem teljesen átgondolt tervezés, alkatrész elhelyezés, rossz huzalozás
vagy nyomtatás okozta brumm, morgás, földhurok, különféle zajok, nem hiszem, hogy orvosolhatók drága
alkatrészekkel. Ebben teljesen biztos vagyok.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Azt jelenti hogy az általam tesztelt készülék a lehető legolcsóbb verzióban készült. Hozzá teszem direkt kíváncsi voltam így mit tud.A rendelésnél kell kiválasztani milyen árfekvésű és minőségű legyen a készülék.(pl.egy ellenállás kinai 7ft,egy dale 1000ft.Kondenzátor akár 10000ft is lehet.) Ennek függvényében javul a hang is.És még a csövekről nem is beszéltünk. Határ a csillagos ég.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1224
Amit kiemeltem, azért nem telejesen világos mit értesz alatta! Mert így elolvasva nem érthető.szantaudi írta: ↑2021.06.15., kedd 08:14Nálam vendégeskedett DysCus legújabb remekműve a TauCeti Zero csöves erősítő. Ígértem nektek egy gyors beszámolót. Bevezetőnek annyi, hogy Push-Pull super triódás 25 w, munkapont beállítást nem igényel, ez az első prototípus. (nem egy drága túl árazott erősítőről van szó)
Titeket főként a hangja érdekelhet. Már az első pillanattól kezdve lehengerlő a hangzása. Mind a mély,mind a magas tartomány rendben van.Tiszták a közepek és élethűek ,főleg a trombita hangja fogott meg.Úgy tűnik hogy jóval túlmutat az árán a hang ez az érzés fogott el. Azt modanám 7-8százezer forintos erősítőig versenyeztethető. Két csővel próbáltam egy olcsó kinai 6l6gc és egy Tad elérhető árfekvésűvel. Nyilván még megfogottabb és pontosabbak lettek a mélyek élénkebb a magas tartomány a TAD csövekkel.Aztán meg határ csőára a csillagos ég.Nem szinezi el a hangot egyik csővel sem.De azért úgy illik hogy valami kritikát is meg fogalmazzak. Minimális alap zaj mellett egy kis 50hzes brum azért jelen van ami magasabb szintű alkatrész készlettel javítható.Térben nem olyan hatalmas színpad képpel bír mint a TauCeti mono blokkok,de ez nem is várható el ezen a szinten. Így a távvezérlős változat 400alatt megáll, de olcsobb alkatrészekkel is rendelhető úgy akár 350 be is belefér.Zárásként annyi én egyet megrendelek legyen egy ilyen a gyűjteményben.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2880
- Kapcsolat:
Hát nehéz elbújni, ha ennyire profi korábbi “vitapartner” is ül az asztalnál.Camelflapping írta: ↑2021.06.16., szer. 10:45Most vettem észre!
Mester! Tényleg Te vagy az!
Ez a "lessz", az echte nyelvújítói véna, azám, ismerős.
Hiányzol...![]()

Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
Ne haragudjatok de én itt egy kicsit fonalat vesztettem.
Szóval ha jól értem akkor valaki közzétesz egy rövid beszámolót egy erősítőről ami nála van “kipróbálásra” , majd kiderül , hogy valójában ő maga a készítő. Jól gondolom vagy tévedek ?
Szóval ha jól értem akkor valaki közzétesz egy rövid beszámolót egy erősítőről ami nála van “kipróbálásra” , majd kiderül , hogy valójában ő maga a készítő. Jól gondolom vagy tévedek ?

Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
- Camelflapping
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 31
Tegyük már tisztába a dolgot! Tisztelt Fórumtársak, kinek nem tiszta, mi is történik?bitrograde írta: ↑2021.06.16., szer. 16:49...
Amúgy ennek az utóbbi néhány hozzászólásnak nem a csöves erősítő építés témában lenne a helye (búg vagy nem búg, esetleg ne búgjon)?
Kéretlen reklámja egy terméknek, amihez hasonlót tömegével gyárt egy olyan illető, akinek ehhez semmiféle engedélye, végzettsége, képesítése nincsen. Az egész, sok éve végzett tevékenysége maximálisan illegális, kontármunkának nevezett tevékenység.
Az egyik meghatározása a kontárnak:
3. Nem szakképzett (személy), aki nem szerzett szakképzettséget, aki a mesterségéhez előírt hivatalos kívánalmaknak nem felel meg, vagy nem tagja a szakmai szervezetnek.
Onnét kezdve, hogy az illető 'remekműve" c. kéretlen reklámnak itt nincs helye!
Szerintem.
"Annál is hihetetlenebb..."
Hú ezt a hozzászólást elbaltáztam, elnézést, és ezentúl ígérem, nem fogok többet hozzászólni .
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
- bitrograde
- Beköltözött
- Értékelés: 1817
Elnézést a nyelvészkedésért, de miért van ott "de", és miért nem "és". Hol az ellentmondás? Ott, hogy a nem túl kedvező vélemény az mindjárt magánvélemény? Vagy hogy éppen most kürtölted világgá, DE attól még ez magánvélemény?
Bocs, tonya, egyáltalán nem ellened (sőt,

Amúgy ennek az utóbbi néhány hozzászólásnak nem a csöves erősítő építés témában lenne a helye (búg vagy nem búg, esetleg ne búgjon)?
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
Nem olyan könnyű ám mobiltelefonról ennyi üzenetre és bejegyzésre válaszolni
Ugye nem fogjuk egy S betűért ki monszerolni a másikat.
Azt hittem ez egy segítő jellegű fórum.
Egy pár gyárival és olcsó kínaival és építettel vetettem én is össze. Saját rendszeremben igaz. Lehet más környezetben mást hallottam volna.
Ugye nem fogjuk egy S betűért ki monszerolni a másikat.

Azt hittem ez egy segítő jellegű fórum.
Egy pár gyárival és olcsó kínaival és építettel vetettem én is össze. Saját rendszeremben igaz. Lehet más környezetben mást hallottam volna.
Miután én hallottam TauCeti erősítőt és volt alkalmam saját rendszerben más csövesekkel összehasonlítani, ezért írtam, hogy érdemes azért más csövest is ebben az árkategóriában meghallgatni....szerintem kissé túl van hypolva, de ez persze az én véleményem.

Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
- Camelflapping
- Lefelé a lejtőn
Most vettem észre!
Mester! Tényleg Te vagy az!
Ez a "lessz", az echte nyelvújítói véna, azám, ismerős.
Hiányzol...

Egyáltalán nem szeretnék reklámot csinálni.
Ne is hiszem hogy ez olyan nagy üzlet lenne.
Ne is hiszem hogy ez olyan nagy üzlet lenne.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szantaudi 2021.06.16., szer. 10:50-kor.
Számtalan változtatás volt az erősítők fejlődése során. Nekem sem tetszett minden változat talán csak a 2 utolsó.
Ez a leg frissebb,az 5 után jött. Ez zéro nevet kapta.
Én fogom meg építeni. Csak alapanyagot rendeltem. Kicsit máshogyan.
Nagyon várom, és látok benne fantáziát.
Köszönöm az építő kritikákat. Még jobban oda kell figyelnem a részletekre.
Ez a leg frissebb,az 5 után jött. Ez zéro nevet kapta.
Én fogom meg építeni. Csak alapanyagot rendeltem. Kicsit máshogyan.
Nagyon várom, és látok benne fantáziát.
Köszönöm az építő kritikákat. Még jobban oda kell figyelnem a részletekre.
Az enyémnek nincs!
[/quote]
Az enyémnek sincs!

De gondoltam mert a hifi bogár nem alszik.Bárki meg hallgathatja aki kiváncsi a hangjára lessz egy ami járni fogja az országot.
Be teszek egy linket a kapcsolás magyarázatáról.
"A szupertrióda kapcsolás lényege, hogy a végcső két helyi visszacsatolást tartalmaz. Az egyik egy hagyományos ultra lineár megoldás, mikor is a kimenő transzformátor (továbbiakban OPT= Output Transformer) egy célszerű leágazására kötik a végpentóda segéd rácsát (G2). Ez a leágazás a transzformátor primérjének 43%-nál van kiképezve. Ha a G2-őt az OPT közepére (0%), azaz aUtáp-ra kötik, akkora cső pentóda üzemmódban van, ha az anódra kötik 100%, akkor beszélünk trióda üzemmódról. A 43% egy kompromisszum a visszacsatolás hatásossága, és a kivehető teljesítmény között. A legnagyobb teljesítményt pentóda módban kapjuk meg. Ezt amegoldást, mármint az UL kapcsolást, sokan használják, pl. a Williamson erősítőben is megtalálhatjuk.
A szupertrióda másik ismérve, hogy katód visszacsatolást (cathode feedback=CFB) is tartalmaz. Ezt először a Quad cég használta a Quad II erősítőjének kapcsolásában. Lényege, hogy az OPT tartalmaz egy külön szimmetrikus tekercset a katód számára. A tekercs tekercselési iránya olyan, hogy a rajta indukálódott hangfrekvenciás feszültség kivonódik a katód AC feszültségéből. Mivel a katódon, és a G1-es vezérlő rácson azonos feszültség van, ezért a végcső szempontjából olyan, mintha a rács feszültségből vonódna ki a tekercsen megjelenő feszültség. Ezt a kapcsolást a Quad cég szabadalmaztatta. Ezért egy másik nagy erősítőgyártó vállalkozás, jelesül az ARC tovább fejlesztette ezt a megoldást. Gondolt egy zseniálisat, és a katódot rákötötte a szimmetrikusan kiképzett hangszórót hajtó szekunder tekercsre. Tulajdonképpen a hangszóró, a végcső katódja, és a szekunder tekercs vége egy potenciálon van. A katód és a hangszóró a szekunder közép leágazásával csatlakozik a földre. Hogy mi is az előnye ennek? Nos az, hogy az erősítő kimeneti impedanciája lecsökken, megnövekszik az erősítő csillapítási faktora, a kialakult helyi visszacsatolás miatt csökken a torzítás. De van egy nagyon fontos előny is, mégpedig az, hogy a hangszórót, mint egy szervo rendszer megfogja, fékezi. Tudjuk, hogy mikor a hangszóró működik, akkor generátorként is viselkedik, hiszen egy mágneses térben mozog a tekercse. Az általa indukált feszültség a CFB miatt még a végcsövön "belül" kivonódik a végcsövet meghajtó feszültségből. Nagyobb teljesítményű, CFB-t tartalmazó erősítőnél ha a rákapcsolt hangfal mélynyomóját kézzel mozgatjuk, akkor érezhető az ellen erő, amit ez a kapcsolás hoz létre. Ennek a megoldásnak egy hátránya van, hogy növekszik a végcsövek meghajtási igénye.
Végszó:
Én aztán nem akarok ám senki meggyőzni.
Csak akit érdekel annak szerettem volna némi információt nyújtani.
Be teszek egy linket a kapcsolás magyarázatáról.
"A szupertrióda kapcsolás lényege, hogy a végcső két helyi visszacsatolást tartalmaz. Az egyik egy hagyományos ultra lineár megoldás, mikor is a kimenő transzformátor (továbbiakban OPT= Output Transformer) egy célszerű leágazására kötik a végpentóda segéd rácsát (G2). Ez a leágazás a transzformátor primérjének 43%-nál van kiképezve. Ha a G2-őt az OPT közepére (0%), azaz aUtáp-ra kötik, akkora cső pentóda üzemmódban van, ha az anódra kötik 100%, akkor beszélünk trióda üzemmódról. A 43% egy kompromisszum a visszacsatolás hatásossága, és a kivehető teljesítmény között. A legnagyobb teljesítményt pentóda módban kapjuk meg. Ezt amegoldást, mármint az UL kapcsolást, sokan használják, pl. a Williamson erősítőben is megtalálhatjuk.
A szupertrióda másik ismérve, hogy katód visszacsatolást (cathode feedback=CFB) is tartalmaz. Ezt először a Quad cég használta a Quad II erősítőjének kapcsolásában. Lényege, hogy az OPT tartalmaz egy külön szimmetrikus tekercset a katód számára. A tekercs tekercselési iránya olyan, hogy a rajta indukálódott hangfrekvenciás feszültség kivonódik a katód AC feszültségéből. Mivel a katódon, és a G1-es vezérlő rácson azonos feszültség van, ezért a végcső szempontjából olyan, mintha a rács feszültségből vonódna ki a tekercsen megjelenő feszültség. Ezt a kapcsolást a Quad cég szabadalmaztatta. Ezért egy másik nagy erősítőgyártó vállalkozás, jelesül az ARC tovább fejlesztette ezt a megoldást. Gondolt egy zseniálisat, és a katódot rákötötte a szimmetrikusan kiképzett hangszórót hajtó szekunder tekercsre. Tulajdonképpen a hangszóró, a végcső katódja, és a szekunder tekercs vége egy potenciálon van. A katód és a hangszóró a szekunder közép leágazásával csatlakozik a földre. Hogy mi is az előnye ennek? Nos az, hogy az erősítő kimeneti impedanciája lecsökken, megnövekszik az erősítő csillapítási faktora, a kialakult helyi visszacsatolás miatt csökken a torzítás. De van egy nagyon fontos előny is, mégpedig az, hogy a hangszórót, mint egy szervo rendszer megfogja, fékezi. Tudjuk, hogy mikor a hangszóró működik, akkor generátorként is viselkedik, hiszen egy mágneses térben mozog a tekercse. Az általa indukált feszültség a CFB miatt még a végcsövön "belül" kivonódik a végcsövet meghajtó feszültségből. Nagyobb teljesítményű, CFB-t tartalmazó erősítőnél ha a rákapcsolt hangfal mélynyomóját kézzel mozgatjuk, akkor érezhető az ellen erő, amit ez a kapcsolás hoz létre. Ennek a megoldásnak egy hátránya van, hogy növekszik a végcsövek meghajtási igénye.
Végszó:
Én aztán nem akarok ám senki meggyőzni.
Csak akit érdekel annak szerettem volna némi információt nyújtani.
- Camelflapping
- Lefelé a lejtőn
Akkor küldök neked részletet az egyik Vásárlójának a leveléből.
Tudniillik az erősítő hallgathatatlan volt a brumm miatt, a Vásárló átterveztette a nyákot kínjába egy szakemberrel, az ugyanis egy fércmunka, teli földhurokkal. Persze az nem derül ki, amíg nem csatlakoztatják egyéb berendezéshez.
Az alábbi levél írójának nevét magánban szívesen megadom, ha kell. Anno itt a fórumon fenn volt egy csomó segélykiáltása, hogy nem éri el per pillanat a Gyártót és baj van. Azért írom ezt le, mert értem én a reklám késztetést részedről, sőt, szerintem akár a Mestert is tisztelhetnénk kegyedben...
Részlet a levélből, tárgy: TauCeti MKIII v.2 (dyscus) csöves, 2x30W-os PP sztereó erősitő

Tudniillik az erősítő hallgathatatlan volt a brumm miatt, a Vásárló átterveztette a nyákot kínjába egy szakemberrel, az ugyanis egy fércmunka, teli földhurokkal. Persze az nem derül ki, amíg nem csatlakoztatják egyéb berendezéshez.
Az alábbi levél írójának nevét magánban szívesen megadom, ha kell. Anno itt a fórumon fenn volt egy csomó segélykiáltása, hogy nem éri el per pillanat a Gyártót és baj van. Azért írom ezt le, mert értem én a reklám késztetést részedről, sőt, szerintem akár a Mestert is tisztelhetnénk kegyedben...

Részlet a levélből, tárgy: TauCeti MKIII v.2 (dyscus) csöves, 2x30W-os PP sztereó erősitő
Amúgy van egy retro, múzeumi, ezeréves NDK MV3-as erősítőm, 0.1 és 0.03V bemeneti érzékenységgel. Az eredeti alkatrészekkel sem búg, csak a zene jön ki belőle. Valami baja lehet akkor.Én is beleestem a dyscus csapdájába, anyagilag igen fájdalmas volt a lecke (több mint 300eFt veszítettem az ő általa gyártott erősítőn, mire nagy nehezen el tudtam adni).
Ha lett volna másik, állandóan részt vevő DIY erősítő építő a topikban, aki bemutatja a saját termékeit, ismertetve azok felépítését, tulajdonságait, stb., akkor biztos, hogy nem sokan vennének dyscus fajta erősítőt

Nem gondoltál arra, hogy akkor érdemes lenne lecserélni a mostani erősítődet erre?

Maradna egy millád valami másra.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Ha 10-20 éves hifizés, erősítő építés nem számít akkor nem sok tapasztalatom van bizonyára. Mostami erősítőm új ára is 1,7M ft.
Attól hogy nem fűzök mondani valót nem azt jelenti , hogy ne lenne véleményem.Viszont nem szoktam mindent felvásárolni, sziveseben járok csoportos hallgatásokra.Ott legalább normális emberek is megszólalnak. Nem divat ez a korcsmai szintű vagdalózás a szavakkal. Én csak azért posztoltam ki jó szándékkal hátha hifis társaink közül van olyan aki szeretne egy olcsó jó hangú erősítőt.Azt is le írtam , hogy az eddig általam meghallgatott erősítök közül ez messze a legjobb.És persze a leg olcsóbb is.
Attól hogy nem fűzök mondani valót nem azt jelenti , hogy ne lenne véleményem.Viszont nem szoktam mindent felvásárolni, sziveseben járok csoportos hallgatásokra.Ott legalább normális emberek is megszólalnak. Nem divat ez a korcsmai szintű vagdalózás a szavakkal. Én csak azért posztoltam ki jó szándékkal hátha hifis társaink közül van olyan aki szeretne egy olcsó jó hangú erősítőt.Azt is le írtam , hogy az eddig általam meghallgatott erősítök közül ez messze a legjobb.És persze a leg olcsóbb is.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2880
- Kapcsolat:
Megnéztem a hozzászólásaidat itt a fórumon. Nem volt neked még talán 1db csöves erősítőd sem. Szóval na…
Nem az alacsonyabb minőségű alkatrészektől lesz zajos egy erősítő, hanem egész mástól.
Azért mielőtt megveszed, érdemes más készülékeket is meghallgatni. Szoktak itt néha árulgatni elég tisztességes cuccokat.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
Azért én meghallgatnák más csöveseket is a helyedben.

- béres-jános
- Fórumlakó
- Értékelés: 298
De azért azt el kell mondanom minden csövesnek van zaja 
[/quote]
Az enyémnek nincs!

[/quote]
Az enyémnek nincs!
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
- mechazseni
- Fórumlakó
- Értékelés: 365
Itt azért van baj....nem kevés!

már..."mind1"
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1