Ok,köszi.Bekötöttem volna a föld mellé végig,de fért el a furatban.Most a furat elött van rákötve a földre,de jónak kell ennek így is lennie elméletileg.Árnyékolás nélkül nem is próbáltam ki.Én mindig bekötöm ezt ha van,persze lehet nagy jelentősége nincs,de szeretem úgy csinálni ahogyan ajánlják.istvan01 írta: ↑2021.04.05., hétf. 11:42
Az előző posztodból ezt nem láttam kiolvasni. Tehát a kérdés inkább az, hogy van árnyékoló harisnya, de nincs lekötve, vagyis lebeg? Ebben az esetben is működik a harisnya árnyékoló hatása csökkent mértékben. Az árnyékoló védővezető hálózattal összekötése a kapacitív jellegű zavarpotenciált söntöli, az induktívat kevésbé. Ugyan akkor a védővezető (házi és PEN vezetővel egyesített hálózata) hozhat be kívülről vezetett és antenna hatású zavarokat is. De ez a jelenség a jelvezetékre bajos, a hálózati 230V-sra nem tényező, sőt, ott mindenképp az összekötés a jobb árnyékoló-védő hatású.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
Az előző posztodból ezt nem láttam kiolvasni. Tehát a kérdés inkább az, hogy van árnyékoló harisnya, de nincs lekötve, vagyis lebeg? Ebben az esetben is működik a harisnya árnyékoló hatása csökkent mértékben. Az árnyékoló védővezető hálózattal összekötése a kapacitív jellegű zavarpotenciált söntöli, az induktívat kevésbé. Ugyan akkor a védővezető (házi és PEN vezetővel egyesített hálózata) hozhat be kívülről vezetett és antenna hatású zavarokat is. De ez a jelenség a jelvezetékre bajos, a hálózati 230V-sra nem tényező, sőt, ott mindenképp az összekötés a jobb árnyékoló-védő hatású.Shimano írta: ↑2021.04.05., hétf. 11:16Ez konkrétan egy régi,sőt inkább nagyon régi audio agile power wire drót,amit azért is kötöttem újra mert a villa oldalon némi oxidot láttam rajta,az iec oldal forrasztott,tehát az jó.Ezen árnyékoló harisnya van,és úgy kötöttem be hogy a földvezetéket hosszan blankolva összecsavartam a szintén összecsavart harisnyával,és erre tettem egy zsugorcsövet.Próbáltam jó szorosan,és szerintem sikerült is.Nincs pákám,különben forrasztottam volna.Azt nem tudom hogy az árnyékolás így forrasztás nélkül csak összecsavarva mennyire is életképes.A földelés helyére már nem fért volna be a két drót a csatin,és ezért kellett ez az alternatív megoldás.istvan01 írta: ↑2021.04.05., hétf. 10:46Körbe tekergeted a védővezetőt az L-N vezető körül, ez semmiféle árnyékolást nem fog okozni. Kivéve, ha az a földelővezeték szigeteletlen és zárt menetsorkánt képez egy fémes hajlékony csövet.
Ez a tekergetés nem hasonlatos a sodrott vezetékpárok közös módusú zaj csillapítás hatásához amiben menetenként ellenkező irányú külső induktív gerjesztés keletkezik és menetről-menetre kioltódnak a védendő vezetőben. Ez a vezetőpár sodrás szimmetrikus jelvezetőkkel még hatásosabb. A védővezető harmadik sodrásban résztvevőként semmi előbbihez hasonló hatást nem okoz, akár úgy sem, hogy csak egyik, vagy mindkét végen csatlakozóban bekötött, vagy bőven elhanyagolható mértékben.
Külső kapacitív gerjesztésre lehet ennél erősebb hatású, de az is csak akkor ha bőven sűrűn fedi a két másik vezetőt.
Ez konkrétan egy régi,sőt inkább nagyon régi audio agile power wire drót,amit azért is kötöttem újra mert a villa oldalon némi oxidot láttam rajta,az iec oldal forrasztott,tehát az jó.Ezen árnyékoló harisnya van,és úgy kötöttem be hogy a földvezetéket hosszan blankolva összecsavartam a szintén összecsavart harisnyával,és erre tettem egy zsugorcsövet.Próbáltam jó szorosan,és szerintem sikerült is.Nincs pákám,különben forrasztottam volna.Azt nem tudom hogy az árnyékolás így forrasztás nélkül csak összecsavarva mennyire is életképes.A földelés helyére már nem fért volna be a két drót a csatin,és ezért kellett ez az alternatív megoldás.istvan01 írta: ↑2021.04.05., hétf. 10:46Körbe tekergeted a védővezetőt az L-N vezető körül, ez semmiféle árnyékolást nem fog okozni. Kivéve, ha az a földelővezeték szigeteletlen és zárt menetsorkánt képez egy fémes hajlékony csövet.
Ez a tekergetés nem hasonlatos a sodrott vezetékpárok közös módusú zaj csillapítás hatásához amiben menetenként ellenkező irányú külső induktív gerjesztés keletkezik és menetről-menetre kioltódnak a védendő vezetőben. Ez a vezetőpár sodrás szimmetrikus jelvezetőkkel még hatásosabb. A védővezető harmadik sodrásban résztvevőként semmi előbbihez hasonló hatást nem okoz, akár úgy sem, hogy csak egyik, vagy mindkét végen csatlakozóban bekötött, vagy bőven elhanyagolható mértékben.
Külső kapacitív gerjesztésre lehet ennél erősebb hatású, de az is csak akkor ha bőven sűrűn fedi a két másik vezetőt.
Körbe tekergeted a védővezetőt az L-N vezető körül, ez semmiféle árnyékolást nem fog okozni. Kivéve, ha az a földelővezeték szigeteletlen és zárt menetsorkánt képez egy fémes hajlékony csövet.
Hali.
A tápdróton az árnyékolás jó úgy ha azt a földkábellel szorosan összetekerem,majd rá egy zsugorcső? Forrasztva lenne tuti ez ok,de így is megfelelhet?Mindkettő sodrott,sok szálból áll,tehát össze tudtam mókolni,viszont kérdés hogy ez így jó e.
A tápdróton az árnyékolás jó úgy ha azt a földkábellel szorosan összetekerem,majd rá egy zsugorcső? Forrasztva lenne tuti ez ok,de így is megfelelhet?Mindkettő sodrott,sok szálból áll,tehát össze tudtam mókolni,viszont kérdés hogy ez így jó e.
- vt05
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 39
Szerintem is az a jó megoldás, amit marconi ajánlott: "Türelem, tilitoli, rájössz a technikára."
Viszont egy másik jó megoldás ha szilikon helyett teflon csőbe húzod.
Bármelyik alkalmazásakor jó ha a végekre kb. 1cm-en zsugorcsövet alkalmazol, hogy ne tudjon a levegő cserélődni, így az oxidáció is csökken.
Rendelhetsz pl. tőlük: http://kolofol.hu/
Van nekik sok méret tefonból és szilikonból is.
Viszont egy másik jó megoldás ha szilikon helyett teflon csőbe húzod.
Bármelyik alkalmazásakor jó ha a végekre kb. 1cm-en zsugorcsövet alkalmazol, hogy ne tudjon a levegő cserélődni, így az oxidáció is csökken.
Rendelhetsz pl. tőlük: http://kolofol.hu/
Van nekik sok méret tefonból és szilikonból is.
- arsenlupin
- Fórumlakó

- Értékelés: 88
Köszi, ezt nem tudtam!marconi írta: ↑2021.03.28., vas. 11:58Hát az nem jó... a csupasz ezüstöt lelakkoztam, és furává tette a magastartományt. Le is szedtem, ezért húztam szilikoncsőbe. Tudom hogy el fog oxidálódni de talán még az is jobb mint a lakk.
Anno figyelmetlenségből olyan VDH mcs1000 et vettem egy magáneladótól aki leszedte a gyári szigetelését. Ezért kerül végül rá szilikoncső, mivel a lakk + szövet nrm vált be.
Üdv,
arsenlupin
Hát az nem jó... a csupasz ezüstöt lelakkoztam, és furává tette a magastartományt. Le is szedtem, ezért húztam szilikoncsőbe. Tudom hogy el fog oxidálódni de talán még az is jobb mint a lakk.arsenlupin írta: ↑2021.03.28., vas. 10:37Ezért kell előtte lelakkozni a rézdrótot! Néhány évig elvan és nem "rohad"!
Anno figyelmetlenségből olyan VDH mcs1000 et vettem egy magáneladótól aki leszedte a gyári szigetelését. Ezért kerül végül rá szilikoncső, mivel a lakk + szövet nrm vált be.
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)
A magyar terminológia kuprox névvel illette ezt az egyenirányítót. Muzeális kéziműszerekben pl.
látható ilyesmi.
Viszont én kíváncsi lennék arra, mondjuk egy egymástól elszigetelt, csavart érpáron hol és
hogyan alakul ki az egyenirányító hatás?
látható ilyesmi.
Viszont én kíváncsi lennék arra, mondjuk egy egymástól elszigetelt, csavart érpáron hol és
hogyan alakul ki az egyenirányító hatás?
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- arsenlupin
- Fórumlakó

Ezért kell előtte lelakkozni a rézdrótot! Néhány évig elvan és nem "rohad"!
Üdv,
arsenlupin
- mgus
- Törzsvendég

- Értékelés: 377
Mi szilikon sprével szoktuk behúzni a dolgokat ha szorul valami. Azt hogy milyen hatása van a hangra azt nem tudom.arsenlupin írta: ↑2021.03.27., szomb. 19:32Üdv!
Vékony (2mm belső furatú)szilikoncsőbe milyen módon lehet a legkönnyebben csupasz, 0,6mm átmérőjű rézdrótot betolni/húzni? Próbáltam betolni, de a felénél tovább sose jutottam.... tapad a szilikon, mint a franc, hintőport használtam síkporként, de így sem ment.....
Vékony acélhuzalt áttolni rajta és behúzóként használni? Eszembe jutott még a porszívós vagy a kompresszoros megoldás, de hátha van ettől könnyebb megoldás is!
Esetleg egyéb sárkányos ötlet, uraim?
Köszönöm!
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
- SoundMania
- V.I.P.

- Értékelés: 1279
Miért nem jó? Mi az ami jó? Ezüst az jó? 0,2 réz jó? Vagy a 0,2 ezüst? Vagy a 80x 0,2 réz, vagy ezüst? Vagy 0,15?cables írta: ↑2021.03.28., vas. 09:27Legjobb, ha nem tolod sehova a 0,6 mm rézhuzalt, mert semmire se jó, arra mérget vehetsz SZVSZ perszearsenlupin írta: ↑2021.03.27., szomb. 19:32Üdv!
Vékony (2mm belső furatú)szilikoncsőbe milyen módon lehet a legkönnyebben csupasz, 0,6mm átmérőjű rézdrótot betolni/húzni? Próbáltam betolni, de a felénél tovább sose jutottam.... tapad a szilikon, mint a franc, hintőport használtam síkporként, de így sem ment.....
Vékony acélhuzalt áttolni rajta és behúzóként használni? Eszembe jutott még a porszívós vagy a kompresszoros megoldás, de hátha van ettől könnyebb megoldás is!
Köszönöm!
Legjobb, ha nem tolod sehova a 0,6 mm rézhuzalt, mert semmire se jó, arra mérget vehetsz SZVSZ perszearsenlupin írta: ↑2021.03.27., szomb. 19:32Üdv!
Köszönöm!
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2909
- Kapcsolat:
Olajozás vagy gumifesték nem lehet jo?
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5263
Úgyis előbb, mint utóbb megrohad a réz, a rézoxid meg félvezető tulajdonságokkal bír, simán demodulál egy csomó zavart, nem ér semmit a mutatvány.
Bevonat nélküli réz szigetelését kizárólag gyári körülmények között lehet megoldani.
Bevonat nélküli réz szigetelését kizárólag gyári körülmények között lehet megoldani.
Pont minap csináltam ilyet 1,4m kábelhosszúsággal, 1mm ezüstdróttal, 1,5mm belső átmérőjű szilikoncsűvel. Türelem, tilitoli, rájössz a technikára. Nem 2 perces munka de meg lehet csinálni.arsenlupin írta: ↑2021.03.27., szomb. 19:32Üdv!
Köszönöm!
Más anyagot ne juttas oda mert nem jön ki és megbosszulhatja magát, meg nem is jó a hangnak. Levegő legyen.
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2775
Csak ne úgy mint én a benzint a tankból egyszer-kétszer mert hidd el nem jó íze vanJolida írta: ↑2021.03.27., szomb. 20:05Teleszívod a csövet mosogatószerrel és úgy próbáld meg.arsenlupin írta: ↑2021.03.27., szomb. 19:32Vékony (2mm belső furatú)szilikoncsőbe milyen módon lehet a legkönnyebben csupasz, 0,6mm átmérőjű rézdrótot betolni/húzni?
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Teleszívod a csövet mosogatószerrel és úgy próbáld meg.arsenlupin írta: ↑2021.03.27., szomb. 19:32Vékony (2mm belső furatú)szilikoncsőbe milyen módon lehet a legkönnyebben csupasz, 0,6mm átmérőjű rézdrótot betolni/húzni?
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3
- arsenlupin
- Fórumlakó

Üdv!
Köszönöm!
Köszönöm!
Üdv,
arsenlupin
- mgus
- Törzsvendég

- Értékelés: 377
Amikor olcsóbb volt akkor se kellett, akkor is csak a kötözködés ment,Shimano írta: ↑2021.03.27., szomb. 12:27
Az ok hogy a feléért jön ki,de pl a hifi drótok esetében még az a fél sem csak a gyártási költség plusz a haszon,ha nem jóval több.
Az általános felhasználásra készülő drótok valamiért csak sokkal sokkal olcsóbbak,pedig azokon is van haszon.Persze azok nem szólnak olyan szépen,de ha csak a gyártási költségeket nézzük,akkor szólhatnának olcsóbban is jól a hifi drótok.
Ha belegondolsz abba hogy egy fél millás erősítőbe,vagy egy ennyibe kerülő db drótba van e több munka,akkor már nem is kerdés az hogy iszonyat túlározott minden hifi drót.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Valaki próbálkozott már ezzel?
https://www.google.hu/amp/s/www.instruc ... _page=true
https://www.google.hu/amp/s/www.instruc ... _page=true
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Az általános felhasználásra készülő drótok valamiért csak sokkal sokkal olcsóbbak,pedig azokon is van haszon.Persze azok nem szólnak olyan szépen,
de ha csak a gyártási költségeket nézzük,akkor szólhatnának olcsóbban is jól a hifi drótok.
Ha belegondolsz abba hogy egy fél millás erősítőbe,vagy egy ennyibe kerülő db drótba van e több munka,akkor már nem is kerdés az hogy iszonyat túlározott minden hifi drót.
Az ok hogy a feléért jön ki,de pl a hifi drótok esetében még az a fél sem csak a gyártási költség plusz a haszon,ha nem jóval több.Alex_Aston írta: ↑2021.03.27., szomb. 11:57Az biztos, hogy a gyárból a hazai ár feléért, vagy még kevesebbért jön ki a cucc. A többi a kereskedők haszna.Shimano írta: ↑2021.03.27., szomb. 11:53Félrérted.Nekem nem az a luxus ár amit nem tudok megfizetni,ha nem az ami irracionálisan eltér attól az ártól amennyi annak a terméknek az elkészítési ára.Persze erre még ott a haszonkulcs,viszonteladói árrés,stb,de érthető hogy mire gondolok.Alex_Aston írta: ↑2021.03.27., szomb. 11:07
Minden relatív. Ami neded/nekem luxus, lehet másnak az órabére...![]()
Ok tudom hogy van olyan hogy innováció,tervezés,tehát lehet mögötte akár sok sok munka is,de akkor is,ezek az árak egyszerűen túlzóak.A ķínai koppincs drótok gyártása sem kerülhet annyival kevesebbe mint amekkora különbségek vannak az árakban,tehát itt valami nagyon nem kerek,és ez csak azzal indokolható hogy egy rétegnek szüksége van a luxustermékekre luxusáron,és meg is kapják ezt,legyenek is velük boldogok.
Ezért is jó, ha gyári forrásból tud valaki venni valamit, mert úgy jóval olcsóbb.
Ezért is olcsóbb az olcsó, pici kínai, mert elég sok "járulékos" költség olcsóbb. No meg egyéb dolgok is, mint Áfa, környezetvédelem, stb.
Az általános felhasználásra készülő drótok valamiért csak sokkal sokkal olcsóbbak,pedig azokon is van haszon.Persze azok nem szólnak olyan szépen,
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3650
Az biztos, hogy a gyárból a hazai ár feléért, vagy még kevesebbért jön ki a cucc. A többi a kereskedők haszna.Shimano írta: ↑2021.03.27., szomb. 11:53Félrérted.Nekem nem az a luxus ár amit nem tudok megfizetni,ha nem az ami irracionálisan eltér attól az ártól amennyi annak a terméknek az elkészítési ára.Persze erre még ott a haszonkulcs,viszonteladói árrés,stb,de érthető hogy mire gondolok.Alex_Aston írta: ↑2021.03.27., szomb. 11:07Minden relatív. Ami neded/nekem luxus, lehet másnak az órabére...Shimano írta: ↑2021.03.27., szomb. 09:44
Tök mindegy hogyan írta,érthető így is.A 400000ft egy db drótért luxusár a javából,és én tökre megértem azt aki ezt nem tudja,vagy nem is hajlanó megfizetni.Ha a tizedárú kínai másolat nincs is egy szinten az eretetivel,még akkor is lehet hogy nyújt annyit hogy előrébb van az ember vele mint a 400000ft-tól jóval olcsóbb,pl fél árú más típusú gyárival.
De ez marha egyszerű,ki kell próbálni.Én nem fogom mert rühellem azt amit kína csinál,de ugyanúgy rühellem a luxusárakat is,szóval két tűz közt vagyok.![]()
![]()
Ok tudom hogy van olyan hogy innováció,tervezés,tehát lehet mögötte akár sok sok munka is,de akkor is,ezek az árak egyszerűen túlzóak.A ķínai koppincs drótok gyártása sem kerülhet annyival kevesebbe mint amekkora különbségek vannak az árakban,tehát itt valami nagyon nem kerek,és ez csak azzal indokolható hogy egy rétegnek szüksége van a luxustermékekre luxusáron,és meg is kapják ezt,legyenek is velük boldogok.
Ezért is jó, ha gyári forrásból tud valaki venni valamit, mert úgy jóval olcsóbb.
Ezért is olcsóbb az olcsó, pici kínai, mert elég sok "járulékos" költség olcsóbb. No meg egyéb dolgok is, mint Áfa, környezetvédelem, stb.
Csak a Marantz! :-D
Félrérted.Nekem nem az a luxus ár amit nem tudok megfizetni,ha nem az ami irracionálisan eltér attól az ártól amennyi annak a terméknek az elkészítési ára.Persze erre még ott a haszonkulcs,viszonteladói árrés,stb,de érthető hogy mire gondolok.Alex_Aston írta: ↑2021.03.27., szomb. 11:07Minden relatív. Ami neded/nekem luxus, lehet másnak az órabére...Shimano írta: ↑2021.03.27., szomb. 09:44Tök mindegy hogyan írta,érthető így is.A 400000ft egy db drótért luxusár a javából,és én tökre megértem azt aki ezt nem tudja,vagy nem is hajlanó megfizetni.Ha a tizedárú kínai másolat nincs is egy szinten az eretetivel,még akkor is lehet hogy nyújt annyit hogy előrébb van az ember vele mint a 400000ft-tól jóval olcsóbb,pl fél árú más típusú gyárival.
De ez marha egyszerű,ki kell próbálni.Én nem fogom mert rühellem azt amit kína csinál,de ugyanúgy rühellem a luxusárakat is,szóval két tűz közt vagyok.![]()
![]()
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3650
Minden relatív. Ami neded/nekem luxus, lehet másnak az órabére...Shimano írta: ↑2021.03.27., szomb. 09:44Tök mindegy hogyan írta,érthető így is.A 400000ft egy db drótért luxusár a javából,és én tökre megértem azt aki ezt nem tudja,vagy nem is hajlanó megfizetni.Ha a tizedárú kínai másolat nincs is egy szinten az eretetivel,még akkor is lehet hogy nyújt annyit hogy előrébb van az ember vele mint a 400000ft-tól jóval olcsóbb,pl fél árú más típusú gyárival.
Csak a Marantz! :-D