Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Zeneszoba

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1263

Re: Zeneszoba

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

PgSpa írta:
2021.04.13., kedd 20:54
Azt szeretném kérdezni, hogy a hangdobozok között elhelyezett- nem szimmetrikusan elhelyezett lapostévé milyen visszaverődéseket produkál, kell-e a hatásával számolni, csillapítani?
A csillapításról : ( mivel engem nagyon zavar zenehallgatás közben egy szemben levő "figyelemelvonó" felület és a tv sztem nagyon is az, így soha nem is raktam oda tv-t) A hangdobozok közötti területen ha nem is teljesen, de kb szimmetrikusan amikor próbáltam kisebb ( kb tv-nyi) felületen csillapítást , nekem mindig olyan érzés volt, mint ha lyuk keletkezne ott a hangképben. Akkora méretű csillapításnál nem volt csak ez a hatás, amikor a hangdobozok mögé , sőt azokon túlnyúlt , az oldalfalakig , vagy ott még át is fordult a merőleges falakra. Illetve az említett megoldásnál , a középső területen kevesebb csillapítás volt , mint tőle jobbra és balra levő felületek, az még jobban tetszett.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11057
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

denesdr írta:
2021.04.14., szer. 00:13
Űvegfelületű lapostévé? Vagy nincs jelentősége, hogy műanyag, akusztikai szempontból olyan mintha üveg lenne?
Bocsánat, sok éve nincs TV-m, így a múltan ragadtam. A régi plazmáknál és az első LCD TV-knél még üveget használtak, ma már nyilván műanyag ez is. Akusztikailag kb. mindegy.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1116

Hozzászólás Szerző: denesdr »

fapaci írta:
2021.04.13., kedd 22:35
PgSpa írta:
Azt szeretném kérdezni, hogy a hangdobozok között elhelyezett- nem szimmetrikusan elhelyezett lapostévé milyen visszaverődéseket produkál, kell-e a hatásával számolni, csillapítani?
Az üvegfelület hatékonyan veri vissza a közép és magas hangokat. Ha a teljes frontfalhoz képest viszonylag nagy a felülete (kis szoba + kis hallgatási távolság + nagy TV), akkor célszerű csillapítani, letakarni valamivel zenehallgatás idejére. Nagy szobában, nagy távolságból felesleges foglalkozni vele.
Űvegfelületű lapostévé? Vagy nincs jelentősége, hogy műanyag, akusztikai szempontból olyan mintha üveg lenne?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

PgSpa írta:
Az üvegfelület hatékonyan veri vissza a közép és magas hangokat. Ha a teljes frontfalhoz képest viszonylag nagy a felülete (kis szoba + kis hallgatási távolság + nagy TV), akkor célszerű csillapítani, letakarni valamivel zenehallgatás idejére. Nagy szobában, nagy távolságból felesleges foglalkozni vele.

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 438

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Big »

Alex_Aston írta:
2021.03.17., szer. 18:41
Dorian írta:
2021.03.17., szer. 10:07
Alex_Aston írta:
2021.03.17., szer. 09:48

Folyamatban az is. De eladónak nincs terve róla, és fogalma sincs. Majd szomszédokat is megkérdezem, hogy nekik van e, illetve ha más nem, manuálisan megmérem, ha lehet. De az nem lesz milliméter pontos, de még talán centi sem. Ablakokhoz képest lehet majd viszonyítani.
1-2 centi pontosság bőven elég ha az ablakoktól méred. Fa falat meg kicsit megvésed és mindjárt kiderül miből van.
Beszéltem az eladóval. Terv nincs, mert 3 éve a fűtés felújításakor sem tudott szerezni.
Ami biztos, hogy külső falak 30-asok, és apró lyukas téglából vannak (89-es évjárat).
Jó eséllyel talán a válaszfal is ilyen. De majd jövő héten megmérem.
Bár jobb lenne, ha a válaszfal nem lyukacsos lenne, hanem tömör. De hát azzal kell főzni, ami van.
89-ben kb. a B30 és a HB38 téglából állt a Tüzép kínálata, válaszfal tégla 6,5 cm vagy 10 cm-es lyukacsos égetett agyag tégla. Kb. 90-91-ben már megjelent a gázszilikát tégla is hasonló méret paraméterekkel. Megfúrod, ha szürke a por akkor gázszilikát, ha vörös akkor az égetett valamelyike.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3599

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Ma voltunk kint felmérni. Úgy néz ki, 40cm-es a két lakás elválasztó fal, így mértük az ablakoktól, és a tetőnél látszó orom fal biztos, hogy 40cm-es, mert ott látszanak a tömör téglák.
Hogy a földszinten milyen a tégla, azt nem tudni, de majd max költözéskor leverünk egy kis vakolatot, festés úgy is lesz, és megnézzük.
De így 40-es fal esetén asszem nem foglalkozom a plusz fallal.
A födém áthidaló külön van.

Szóval így állunk. A fal ára akkor mehet a hangfalba, elég a fele is, asszony is örül, meg én is :D
Csak a Marantz! :-D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Dorian írta:
2021.03.17., szer. 10:07
Alex_Aston írta:
Dorian írta:
2021.03.17., szer. 08:54
6,5 centiben nem sok lehetőség van. De miért nem az az első lépés, hogy kideríted, hogy a lakáselválasztó fal miből van és milyen vastag?
Folyamatban az is. De eladónak nincs terve róla, és fogalma sincs. Majd szomszédokat is megkérdezem, hogy nekik van e, illetve ha más nem, manuálisan megmérem, ha lehet. De az nem lesz milliméter pontos, de még talán centi sem. Ablakokhoz képest lehet majd viszonyítani.
1-2 centi pontosság bőven elég ha az ablakoktól méred. Fa falat meg kicsit megvésed és mindjárt kiderül miből van.
Beszéltem az eladóval. Terv nincs, mert 3 éve a fűtés felújításakor sem tudott szerezni.
Ami biztos, hogy külső falak 30-asok, és apró lyukas téglából vannak (89-es évjárat).
Jó eséllyel talán a válaszfal is ilyen. De majd jövő héten megmérem.
Bár jobb lenne, ha a válaszfal nem lyukacsos lenne, hanem tömör. De hát azzal kell főzni, ami van.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Alex_Aston írta:
Dorian írta:
6,5 centiben nem sok lehetőség van. De miért nem az az első lépés, hogy kideríted, hogy a lakáselválasztó fal miből van és milyen vastag?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Dorian írta:

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5107

Hozzászólás Szerző: pärt »

Érdemes előre tervezni: ha a szomszédból elköltözik Higgadt Hugó, és jön helyette Ideg Irén, akkor se legyen háború. Egy barátom járt így: pár éven belül kellett szétverni a lakást, rendes padlószigetelést készíttetni.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Kishaver írta:
2021.03.16., kedd 18:54
Nade gyerekek, valaki tudja egyáltalán, hogy van-e a szomszédnak bármi baja az új szomszéddal, jó zenével, filmekkel? Talán először ott kellene vizsgálódni....? Biztos kell előre ekkora port kavarni?

Én is laktam társasházban. Mikor felvittem az első motyóm oda, akkor felnyomtam a hangerőt annyira, amennyire nekem tetszett. Nem kirívóan. Kiléptem a közös folyosóra a bejárati ajtóm elé hallgatózni. Húúha, sok lesz... Aztán becsengettem a szomszédokhoz szisztematikusan az összes érintett szomszédhoz. Egyúttal be is mutatkoztam. Láss csodát, senkit nem zavart. Arról már nem is beszélek, hogy azért vannak íratlan szabályok egy ilyen társasházban, amit illik tartani mindenkinek. Élni és élni hagyni.... Olyan egyszerű ez.
Ehhez oda kéne vinnem valamikor egy szomszédokkal és eaz eladóval is leegyeztetett időpontban a teljes hifi szettemet, és hallgatózni. Mert költözés után már nem jöhet szóba a szigetelés.

Ezért akarom előre, inkább akár túl biztosítva megoldani.
Igen, simán lehet, hogy nincs rá szükség, mert nem zavarja őket és/vagy elegendőek alapból is a meglevő falak. De ha mégsem, akkor meg cumi van minden szempontból...

Remélem érted a dilemmámat. ;)

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

fülelek írta:
2021.03.16., kedd 17:05
[quote=natib post_id=2594153 Lehet diyerkedni, mint mindennel, ami audio, csak akkor tessék ezt körültekintően végezni, és nem legyinteni a szakikra, jó lesz az úgyis, a lényeg, minél kevesebbe kerüljön, és lehessen mutatni a szomszédnak, hogy mindent megtettem. Hogy aztán zavarja a depismód 80 decibelje, ami nincs is annyi? Az az ő baja, vegyen be nyugtatót.
Úgy gondolom, ezt a témát be is lehet fejezni, ennyire jutottunk, sok sikért kívánok.
Nem tudom ezeket miért írod.

Pont, hogy pl. a Silka tégla tanácsot a "klasszikus" helyett megköszöntem, és megfogadtam.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
2021.03.16., kedd 15:14

Én már nem tudom követni, a kérdezőnek pontosan mire van szüksége, volt már néhány kanyar a történetben.

De ahogy írtam, fogalmunk sincs, a kérdezőnek mire van szüksége. Talán egy másik hobbira.
Mert nem figyelsz ;)

Nem volt semmi kanyar részemről.
Elején világosan leírtam, hogy nappali funkció teljes értékű megtartása mellett zajcsillapítás a szomszédok irányába.
Egy 6,5cm-es fal belefér, hisz 1-2cm-es megoldás nem segit semmit, legalább is nem a mély hangok ellen.

És egy ilyen mérés, hogy történik? Oda kéne vinni a zene cuccot, vagy van valami speciális "basszus generátor"?

Kishaver
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 44

Hozzászólás Szerző: Kishaver »

Nade gyerekek, valaki tudja egyáltalán, hogy van-e a szomszédnak bármi baja az új szomszéddal, jó zenével, filmekkel? Talán először ott kellene vizsgálódni....? Biztos kell előre ekkora port kavarni?

Én is laktam társasházban. Mikor felvittem az első motyóm oda, akkor felnyomtam a hangerőt annyira, amennyire nekem tetszett. Nem kirívóan. Kiléptem a közös folyosóra a bejárati ajtóm elé hallgatózni. Húúha, sok lesz... Aztán becsengettem a szomszédokhoz szisztematikusan az összes érintett szomszédhoz. Egyúttal be is mutatkoztam. Láss csodát, senkit nem zavart. Arról már nem is beszélek, hogy azért vannak íratlan szabályok egy ilyen társasházban, amit illik tartani mindenkinek. Élni és élni hagyni.... Olyan egyszerű ez.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5246

Hozzászólás Szerző: fülelek »

natib írta:
2021.03.16., kedd 14:39
fapaci írta:
2021.03.15., hétf. 12:16
natib írta:
2021.03.15., hétf. 12:01
Teljesen igazad van, ha pontos értékeket akarunk mérni. Szerintem ebben az esetben elegendő lehet a fal két oldalán mért nem pontos érték (+-10-15%) is ahhoz, hogy el tudja dönteni, milyen kiegészítő csillapítás kell és főleg mennyi pénzért.
Egy ilyen probléma korrekt feltárásához és a kezelés tervezéséhez mérni kell, de nyilván nem zenei anyaggal, hanem mérőjelekkel több frekvencián, több hangnyomáson a szomszédos helyiségekben. Lehet találgatni, meg fórumos tanácsokra hagyatkozni, csak nem célszerű. A felhasználók többsége csak egyféle megoldást próbált ki, aztán ha azt sikeresnek ítéli, mindenkinek azt javasolja, ami sok esetben félrevihet.
Na akkor most fejezem be az értelmetlen hozzászólásaimat...
Újra csak azt tudom írni, hogy igazad van. De komolyan gondolod, hogy a kérdést feltevőnek arra van szüksége, hogy darabonként több százezer Ft-ba kerülő hitelesített jelgenerátorral, mérésre alkalmas erősítőegységgel és minden mérőfrekvenciára hitelesített hangszóróval, drága akár +/-0,1dBA pontosságú hangnyomásmérővel egy hozzáértő szakember 20-25eFt/óra + kiszállási díjért megállapítsa, hogy a fal két oldalán mért értékek alapján a kérdezőnek mit kellene még építenie a mérés teljes árának töredékéért? Kár volt bekapcsolódnom ebbe a topikba, elnézést kérek.
Ilyen a magyar, lovas nemzet. Pillanatok alatt átesünk a ló egyik oldaláról a másik oldalára.
Senki nem mondta, hogy drága holmik szükségesek a méréshez. De nem árt tudni, mit, hol és hogyan mérjünk, figyelembe véve az összes körülményt pont azért, hogy ne költsünk feleslegesen a kivitelezésre. Lehet diyerkedni, mint mindennel, ami audio, csak akkor tessék ezt körültekintően végezni, és nem legyinteni a szakikra, jó lesz az úgyis, a lényeg, minél kevesebbe kerüljön, és lehessen mutatni a szomszédnak, hogy mindent megtettem. Hogy aztán zavarja a depismód 80 decibelje, ami nincs is annyi? Az az ő baja, vegyen be nyugtatót.
Úgy gondolom, ezt a témát be is lehet fejezni, ennyire jutottunk, sok sikért kívánok.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

natib írta:
2021.03.16., kedd 14:39
De komolyan gondolod, hogy a kérdést feltevőnek arra van szüksége, hogy darabonként több százezer Ft-ba kerülő hitelesített jelgenerátorral, mérésre alkalmas erősítőegységgel és minden mérőfrekvenciára hitelesített hangszóróval, drága akár +/-0,1dBA pontosságú hangnyomásmérővel egy hozzáértő szakember 20-25eFt/óra + kiszállási díjért megállapítsa, hogy a fal két oldalán mért értékek alapján a kérdezőnek mit kellene még építenie a mérés teljes árának töredékéért?
Én már nem tudom követni, a kérdezőnek pontosan mire van szüksége, volt már néhány kanyar a történetben.

Egy helyszíni zajmérést én 25-30e forintért végzek Budapesten, vidéken távolságtól függő áron. Ez egy szolgáltatás. Hogy az ára kinek elfogadható, illetve ez az összeg miként viszonyul a szükséges akusztikai kezelés költségéhez, arról is lehet beszélgetni, de minek? Ha szerinted létezik olyan korrekt zajgátló megoldás, ami a mérés árának (25e Ft) töredékébe kerül, akkor nagyon más malomban őrlünk. A mérést nyilván ki lehet hagyni, a szaktanács kérése sem kötelező, szabadon lehet kísérletezni tapétákkal, puha szivacsokkal, macskaalommal (ezek megtörtént esetek!), ezek ára talán nem haladja meg az említett összeget, de hasznuk sem lesz. Egy referenciákkal rendelkező mágus is elkér 4-5 arany dukátot néhány varázsige elmormolásáért, egy korrekt módon megépített szerkezet pedig jóval magasabb költséggel jár.

De ahogy írtam, fogalmunk sincs, a kérdezőnek mire van szüksége. Talán egy másik hobbira.

natib
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 14

Hozzászólás Szerző: natib »

fapaci írta:
2021.03.15., hétf. 12:16
natib írta:
Teljesen igazad van, ha pontos értékeket akarunk mérni. Szerintem ebben az esetben elegendő lehet a fal két oldalán mért nem pontos érték (+-10-15%) is ahhoz, hogy el tudja dönteni, milyen kiegészítő csillapítás kell és főleg mennyi pénzért.
Egy ilyen probléma korrekt feltárásához és a kezelés tervezéséhez mérni kell, de nyilván nem zenei anyaggal, hanem mérőjelekkel több frekvencián, több hangnyomáson a szomszédos helyiségekben. Lehet találgatni, meg fórumos tanácsokra hagyatkozni, csak nem célszerű. A felhasználók többsége csak egyféle megoldást próbált ki, aztán ha azt sikeresnek ítéli, mindenkinek azt javasolja, ami sok esetben félrevihet.
Na akkor most fejezem be az értelmetlen hozzászólásaimat...
Újra csak azt tudom írni, hogy igazad van. De komolyan gondolod, hogy a kérdést feltevőnek arra van szüksége, hogy darabonként több százezer Ft-ba kerülő hitelesített jelgenerátorral, mérésre alkalmas erősítőegységgel és minden mérőfrekvenciára hitelesített hangszóróval, drága akár +/-0,1dBA pontosságú hangnyomásmérővel egy hozzáértő szakember 20-25eFt/óra + kiszállási díjért megállapítsa, hogy a fal két oldalán mért értékek alapján a kérdezőnek mit kellene még építenie a mérés teljes árának töredékéért? Kár volt bekapcsolódnom ebbe a topikba, elnézést kérek.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

natib írta:

natib
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 14

Hozzászólás Szerző: natib »

fapaci írta:
2021.03.14., vas. 18:48
natib írta:
2021.03.14., vas. 18:30
Érdemes beszerezni/kölcsönkérni egy hangnyomásmérőt és megmérni a zenehallgatás szintjét a szobádban, illetve lehetőség szerint a szomszédban is ennek a hatását.
Olcsó kézi hangnyomásmérővel zenei anyag hangnyomását nem lehet mérni, mivel folyamatosan ugrál az érték le/fel, még Slow üzemmódban is. Vannak erre korrekt szoftveres megoldások.

Töki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 627

Hozzászólás Szerző: Töki »

De mi lenne a másik megoldás? 15cm előtét fal, gipszkarton, vagy olyasmi anyaggal, mögötte meg valami gyapot? De itt is mondták többen, hogy mély hangokra az nem jó megoldás. No meg én rühellem a gipszkartont, nem akarok (nem is lesz soha) olyat a lakásomban.

Az új építésű lakások mondjuk sok esetben tényleg hitvány minőségűek. Én is tapasztaltam több barátom esetében is. Ez az új pecó még ezen nézet előtt épült, 89-es. Annak elonyeivel és hátrányaival.
[/quote]

Semmi baj nincs a gipszkartonnal. Duplán kell rakni a két réteget eltolással. 7 cm profil a legsűrőbb kőzetgyapottal, rajta 2x12,5mm GK. Síkok találkozása mentén (padló-oldalfal-mennyezt) alaposan kinyomnám Green Glue-val http://www.green-glue.hu/alkalmazas.html . A táblák között is alkalmazható, de az nagyban emelné a költségeket..
A dupla GK fal szinte mindent elbír - 1 db (dupla) GK tiplibe kampóra 20 kg nyugodtan ráakaszthatsz - egy TV konzolt 4ponton rögzíthetsz vagy több - számolj..
Ez így eléggő jól csillapítaná a léghangokat, a testhangot a födém meg úgyis viszi..
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1196
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

Csak egy saját tapasztalat: nekem a zeneszoba és a nappali között 10 centis Leier tégla és hanggátló ajtó van. Elég tisztán kihallani mindent (bár ott kevésbé volt szempont, aki nálam van az "megszoksz vagy megszöksz" jellegű :-). Aztán következik a a fürdőszoba, ott megint ugyanez a 10 centis tégla. Ha bezárok minden ajtót és bemegyek a fürdőszobába, elég hangos zenénél a mélyek nagyon jól le vannak csillapítva, viszont a közép tartomány (például zenekari fortisszimókban a rézfúvók) meglepő módon jól átszivárog. A födém: gipszkarton, aztán 25 centi kőzetgyapot szigetelés és fa gerendák. Ha felmegyek a padra, ott viszont közvetlenül a zeneszoba fölött is már nagyon le van csillapítva a közép és attól felfelé minden, a legmélyebb hangok viszont alig (még a fa gerenda is rezeg a talpam alatt).
Szóval én tapasztalatilag is meg tudom erősíteni, hogy a kőzetgapot a mélyekre nagyon kevéssé hat (persze abból is van százféle, mindenesetre ami nálam van az ilyen).
Bár biztos majd leírják itt az okosabbak hogy miért nem jót mérek, mindenesetre én a saját mérőmikrofonommal csak játszásiból csináltam hangnyomás méréseket (REW-ben van ilyen eszköz) és az jó egészséges hangerőnél hangosabb zeneanyagnál akár 100-105 dB-t is mutatott maximális pillanatnyi csúcsként még akkor is ha az átlag meg 90 körül volt.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Volt főnököm házakat épít és újít fel, vele csináltatnám, mert jóban vagyunk azóta is.
Természetesen egyeztetek vele is előtte erről, hogyan lehet jól és biztonságosan megcsinálni.

Aztán, ha nincs jó megoldása ennek, akkor nyilván elengedem, és jön a pálinkával történő vesztegetés :D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

pärt írta:
2021.03.14., vas. 21:56
Alex_Aston írta:
2021.03.14., vas. 21:24

Mivel nem a klasszikus értelemben vett zeneszoba, hanem nappali, ezért van így.
Ez van, és én ezt vállalom, hogy nem a hifi mindenek előtt.
De egy alap szintű fal szigetelésre azért gondoltam, ezért akarom, hogy legyen valami.
15-20cm vastagság viszont konkrétan 2-3nm-t 7m és 5m-es falszakasz) venne el a nappaliból, ami meg már sok.
Értem, ez a Te döntésed. De későbbiekben lehet hogy bánni fogod, hogy nem áldoztál még fel egy-másfél négyzetmétert egy megfelelő megoldásra - kb. annyi a különbség a két változat közt. Én egy ilyen átalakítás kapcsán biztosan nem hagyatkoznék a megérzéseimre, reményeimre, vágyaimra.
Volt "szerencsém" másfél évet albérletben lehúzni egy alig pár éves társasház egyik lakásában. Szerintem parti fecskék tapasztották sárból az egész xart, és nem hiszem, hogy egyedi lenne az a kivitelezési színvonal meg általános szétlopottság. Legyen elég annyi, hogy másfél évig fejhallgatóztam.
De mi lenne a másik megoldás? 15cm előtét fal, gipszkarton, vagy olyasmi anyaggal, mögötte meg valami gyapot? De itt is mondták többen, hogy mély hangokra az nem jó megoldás. No meg én rühellem a gipszkartont, nem akarok (nem is lesz soha) olyat a lakásomban.

Az új építésű lakások mondjuk sok esetben tényleg hitvány minőségűek. Én is tapasztaltam több barátom esetében is. Ez az új pecó még ezen nézet előtt épült, 89-es. Annak elonyeivel és hátrányaival.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”