Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 61

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Az-X »

Köszönöm, kutakodtam rengeteget, de nem igazán találtam jó megoldást.
Azt hiszem marad az, hogy lecserélem a DAC-ban PCM2704-es USB - I2s interface-t valami komolyabbra, és akkor marad az USB-ről hajtás.
fapaci írta:
2021.02.01., hétf. 15:57
Az-X írta:
2021.02.01., hétf. 13:45
Erről az alaplapról van szó: LENOVO 03T7365 Hátha valaki többet észrevesz rajta mint én :)
Nem egy mai csirke. SPDIF kivezetés gyárilag nincs, de ha élet/halál kérdése, meg lehet keresni a pontot (lent középen) és direktben kivezetni az alaplapról a digitális audio jelet. Én nem szenvednék vele. Esetleg a HDMI portnál is lehet próbálkozni egy átalakítóval.

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

Sajnos elég kevés dologra tér ki a BIOS az audio tekintetében :(
IMG_20210201_165313.jpg
IMG_20210201_165313.jpg (2.59 MiB) Megtekintve 2701 alkalommal
ZolaBA írta:
2021.02.01., hétf. 14:57
Elég sok masina adja ki az spdif -et a normál 3,5"-os jack kimenetén.
Biosban és driver-ben kell megnézni a kimenet beállításokat. "spdif" vagy csak "digital" módot kell keresni.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11282
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Az-X írta:
2021.02.01., hétf. 13:45
Erről az alaplapról van szó: LENOVO 03T7365 Hátha valaki többet észrevesz rajta mint én :)
Nem egy mai csirke. SPDIF kivezetés gyárilag nincs, de ha élet/halál kérdése, meg lehet keresni a pontot (lent középen) és direktben kivezetni az alaplapról a digitális audio jelet. Én nem szenvednék vele. Esetleg a HDMI portnál is lehet próbálkozni egy átalakítóval.

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

Jó ötlet, este ránézek. Onnan kis tudnám vezetékelni.
ZolaBA írta:
2021.02.01., hétf. 14:57
Biosban és driver-ben kell megnézni a kimenet beállításokat. "spdif" vagy csak "digital" módot kell keresni.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

Igen ez volna a legtökéletesebb megoldás... de sajnos nem találtam infót ezzel kapcsolatban.

IMG_4566.jpg
IMG_4566.jpg (1.92 MiB) Megtekintve 2458 alkalommal
juliush írta:
2021.02.01., hétf. 13:16
Az-X írta:
2021.02.01., hétf. 11:00
Szükségem volna egy mini PCIe - S/PDIF kártyára. Koaxiális digitális kimenetet szeretnék, lehetőség szerint olyat ami képes 192/24-re. Találkozott már valaki ilyennel?
Alaplapi SPDIF Header (már ha van) kivezetve egy adapterrel (bracket)? gondolkodik.gif

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4190

Hozzászólás Szerző: juliush »

Az-X írta:
Szükségem volna egy mini PCIe - S/PDIF kártyára. Koaxiális digitális kimenetet szeretnék, lehetőség szerint olyat ami képes 192/24-re. Találkozott már valaki ilyennel?
Alaplapi SPDIF Header (már ha van) kivezetve egy adapterrel (bracket)? gondolkodik.gif
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

Uhh... Az azért húzós. Egyszerűbb kivitelre gondoltam. Az alap gondolat annyi, hogy a jelutbol kihagynam az USB vezérlőt, és USB kábelt.
wittao írta:
2021.02.01., hétf. 11:07
Az-X írta:
Talalkozni talalkozhatunk ilyennel. Ami nekem elsonek beugrott az a Pink Faun ilyen kartyaja, de ha jol emlekszem 350€ kornyeken kinaltak/jak az alap valtozatot.

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 761

Hozzászólás Szerző: Big »

entrylevel írta:
2021.01.31., vas. 20:06
Köszi, sajna így sem sikerült a driver telepítés.
wittao írta:
2021.01.30., szomb. 21:51
entrylevel írta:
2021.01.30., szomb. 19:38
Segítséget kérnék. Nem rég vásároltam egy Human Audio
Tabla Pico Usb spidf konverter, de driver problémával szembesültem. gondolkodik.gif Win 7,8,10-el is próbalkoztam, de az M2tech honlapról letöltött driver sehogysem működik.Human Audio support nem igazán felhasználó barát, magyarul nincs. :smile30:
Egyszer működöt 5 percig, majd elhallgatott és volt egy 1/2 perces torz menet azóta semmi.Próbáltam manuálisan is frissíteni, telepíteni semmi, nem látja a gép.Talán valamelyik régebbi driver kellene?
Köszi.
Szia,

a belsejéről készült képek alapján vélhetően az M2Tech TOEM paneljét használja a Tabla Pico.
Ez USB Class 2.0 környezetet jelent, így ezzel együtműködő drivert igényel az optimális működése.
https://lnx.m2tech.biz/wp-content/uploa ... 7-2017.pdf

Azzal lenne érdemes kezdened, hogy amiket feltettél, azokat leszeded az összeset.

próbáld meg esetleg ezen driverek egyikével: v3.34 -gyel próbálkozz szerintem elsőre.
http://www.jlsounds.com/drivers.html
Vlaca jól mondja szerintem, de ugyan ezen az oldalon ott a manuálja is a HiFace-nek olvasd át. A lényeg, hogy a régebbi tipusú M2Tech készülékekket nem szabad rákötni a driver telepítése előtt és közben a PC-re, csak utána hamár feltelepítetted. [ Without connecting hiFace to the PC, double-click on either “setup64.exe” or “setup32.exe”,
depending on your operating system: the driver will be installed in your PC.]
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 323
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: vlaca »

entrylevel írta:
2021.01.31., vas. 20:06
wittao írta:
entrylevel írta:
Tabla Pico Usb spidf konverter, de driver problémával szembesültem. gondolkodik.gif Win 7,8,10-el is próbalkoztam, de az M2tech honlapról letöltött driver sehogysem működik.Human Audio support nem igazán felhasználó barát, magyarul nincs. :smile30:
Egyszer működöt 5 percig, majd elhallgatott és volt egy 1/2 perces torz menet azóta semmi.Próbáltam manuálisan is frissíteni, telepíteni semmi, nem látja a gép.Talán valamelyik régebbi driver kellene?
Köszi.
Szia,

a belsejéről készült képek alapján vélhetően az M2Tech TOEM paneljét használja a Tabla Pico.
Ez USB Class 2.0 környezetet jelent, így ezzel együtműködő drivert igényel az optimális működése.

Azzal lenne érdemes kezdened, hogy amiket feltettél, azokat leszeded az összeset.

próbáld meg esetleg ezen driverek egyikével: v3.34 -gyel próbálkozz szerintem elsőre.
Hi!

Ha jól emlékszem ezekben a régi oem hiface van. Annak a driverével próbálkoztál? Win7-ig van max.
6C55737F-4F5B-4B97-A7ED-7BFF9BD016D9.jpeg
6C55737F-4F5B-4B97-A7ED-7BFF9BD016D9.jpeg (16.23 KiB) Megtekintve 2436 alkalommal
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb

Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1384

Hozzászólás Szerző: Rotox »

entrylevel írta:
2021.01.31., vas. 20:03
...Pétert nem ismerem, nem tudom látatlanban megítélni ezzel a "kis használt"problémával zavarhatom....
Szerintem igen. Az összes Human Audio készülékemet használtan, mástól vettem. Ennek ellenére mikor - szintén ismeretlenként - először felhívtam, segítséget, információkat kérve, roppant készséges, segítőkész volt, pedig egy árva fillér hasznot nem hoztam még nekik (de bízom benne, hogy lesz rá alkalom, hogy ez megváltozzon... :smile53:).

entrylevel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: entrylevel »

wittao írta:
entrylevel írta:
Köszi.
Szia,

Két csatornás sztereó rendszer.
Néha be is kapcsolom

entrylevel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: entrylevel »

Rotox írta:
2021.01.31., vas. 13:38
entrylevel írta:
...Human Audio support nem igazán felhasználó barát, magyarul nincs. :smile30:
...
Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy Péter ne segítene, ha felhívod... gondolkodik.gif : http://human-audio.hu/index.php/kapcsolat/
Nincs letölthető saját driver, ahova átírányít a letöltéshez az az oldal nem található. Nekem ennyi support bőven elég lenne és nem kellene feleslegesen köröket futnom, Pétert nem ismerem, nem tudom látatlanban megítélni ezzel a "kis használt"problémával zavarhatom.Kicsit idegesítő hogy nem megy könnyen, az olcsó S.M.S.L X usb pikk-pakk indult magától.
Két csatornás sztereó rendszer.
Néha be is kapcsolom

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 388

Hozzászólás Szerző: kakaox »

Nem kell jelszó a win10hez a :-)

Telepíteni kel az SMB-t,
hálózatmegosztási központban mindet be kell állítani, mint az előttem szólók javasolták.

Mikor ez megvan el kell indítani három szolgáltatást:

Nyomd meg Windows jel+R billentyűket és írd be a futtatási ablakba a services.msc kifejezést, majd nyomj Entert.
Megjelenik a Szolgáltatások ablak, nyomd meg a Szabványos fület bal alsó sarokban.

1 Funkciófelderítő erőforrás közzététele
Indítás típusa: Automatikus
Szolgáltatás állapota: Indítás (ha fut kikapcs, majd ismét be!!!)

2 SSDP kereső

3 UPnP eszközállomás

Ezt minden gépen megcsinálod és lesz hálózati megosztás :-)
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Bricasti M1 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1384

Hozzászólás Szerző: Rotox »

entrylevel írta:
...Human Audio support nem igazán felhasználó barát, magyarul nincs. :smile30:
...
Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy Péter ne segítene, ha felhívod... gondolkodik.gif : http://human-audio.hu/index.php/kapcsolat/

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7994

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Windows 10 Samba kezelése érdekes. :)

Lehetsz úgy rendszergazda a gépen, hogy nincs a fiókhoz jelszó. Megosztod a mappát és mégsem látod a hálózaton, mert bár az egyetlen fiókhoz nem tartozik jelszó, de a hálózati mappák hozzáféréséhez megköveteli, de mivel nincs jelszó, nincs mit megkövetelni. Ezt a jelszavas védelmet ki lehet kapcsolni az említett Hálózati és megosztási központban, azonban egy windows frissítés ezt simán felülírja és visszakapcsolja.
A másik dolog, hogy sokszor még azt látod, hogy ki van kapcsolva, de már letöltötte a frissítést és nem megy. Ilyenkor egy újraindítás és a frissítés automatikus feltelepülése után már láthatóan visszakapcsolta a jelszó követelést, ismét kikapcsolva megint megy. Mindenképpen érdemes a megosztott mappákhoz jelszót beállítani akár egy erre létrehozott felhasználóval, mert akkor ez nem történhet meg és csak 1x kell megadni a felhasználót, jelszót az első csatlakozáskor.
SMB protokollok. Alapból az SBM1-et 30 nap inaktívitás után kikapcsolja a Win. Ezt a linkelt módon vissza lehet kapcsolni a szolgáltatások között, ha szükség van rá, mert a kliens nem tud újabb (SMB2, 3, stb) protokollokkal kapcsolódni. Továbbá a Win mostanában olyan trükköket is csinált, hogy nem volt hajlandó SMB1 protokollt használó szerverekhez kapcsolódni se, mint kliens, pl régebbi NAS-ok. Ezt is vissza lehetett persze kapcsolni a szolgáltatások közt, aztán újabb 2 nap múlva jött újabb frissítés és az visszakapcsolta. :D A Mikrofosnál 2 naponta csinálnak valamit, a nép felhördül és visszakapcsolják, vagy nem. :D
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

Big
V.I.P.
V.I.P.

Az-X írta:
2021.01.31., vas. 11:20
Ezt most hirtelen csak emlékezetből írom, így elnézést ha tévedek... de ha a speciális megosztásban a "mindenki" felhasználónak adsz olvasási jogot, akkor jelszó nélkül is meg lehet nyitni olvasásra. De a jelszó lenne most a kisebbik gond, mert a Volumio-ban azt éppen be lehetne írni :)
Big írta:
2021.01.31., vas. 10:58
A Windows-ból mióta kikerült az Otthoni csoport azóta felhasználó név és jelszó megadása nélkül nem működnek a hálózatok, hiába engedélyezed az SMB-t. Autómatikus belépést az Autologon progival tudsz csinálni, Microsoft-ról letölthető.
Olvass bele ezekbe! Nekem segített!
https://oprend.hu/index.php?readmore=2247
https://www.komel.hu/blog/fajlok-es-map ... ndszerben/
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Big
V.I.P.
V.I.P.

asebestyen írta:
2021.01.31., vas. 11:06
Big írta:
Az-X írta:
2021.01.31., vas. 10:40
Támogatja az csak a sutyerák Windows kikapcsolta a régi SMB-t az egyik update-nél. A szolgáltatásoknál vissza lehet kapcsolni ;)

Ennek ellenére sajnos nem látja. De mókolok még vele...

SMB1.jpg

A Windows-ból mióta kikerült az Otthoni csoport azóta felhasználó név és jelszó megadása nélkül nem működnek a hálózatok, hiába engedélyezed az SMB-t. Autómatikus belépést az Autologon progival tudsz csinálni, Microsoft-ról letölthető.
Ki lehet 1 kattal kapcsolni a jelszó követelést a Hálózati és megosztási központban.
Ez igaz, csak pár hónapja én is küzdöttem ezzel a problémával, ha jól emlékszem Te is segítettél, amit ez úton is köszönök, de a végleges megoldás a felhasználónév és a jelszó lett. Azóta minden lát mindent, akár Linux akár Win10.

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

Ezt most hirtelen csak emlékezetből írom, így elnézést ha tévedek... de ha a speciális megosztásban a "mindenki" felhasználónak adsz olvasási jogot, akkor jelszó nélkül is meg lehet nyitni olvasásra. De a jelszó lenne most a kisebbik gond, mert a Volumio-ban azt éppen be lehetne írni :)
Big írta:

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

:fekverohog:

Sajnos sok-sok évvel ezelőtt "Zenék" lett a mappa neve. Botor módon nem gondolva erre az eshetőségre.
asebestyen írta:
2021.01.31., vas. 10:57
Ez nem érinti a többi mountot, ha csak a célmappa neve nem tartalmaz pont ékezetes karaktert. pl ZÉNE vagy ÁJUDIÓ. :D
Bocs, a MJÚZIK-ot kihagytam. :D

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Big írta:
Az-X írta:
Támogatja az csak a sutyerák Windows kikapcsolta a régi SMB-t az egyik update-nél. A szolgáltatásoknál vissza lehet kapcsolni ;)

SMB1.jpg
Picabia írta:
2021.01.31., vas. 10:11
Hasonló problémám volt moOde audio player-el. A gondot az okozta, hogy a Samba már nem támogatja az SMB protokol elavult változatát, amin a player fel akarta csatolni a megosztást.
moOde specifikus megoltást tudok mutatni, de gondolom könnyen kipróbálható Volumio alatt is.
A beállítások között a
Library Config / Music Sources / NAS / Advanced / Mount flags ban szereplő értékeket ki kell egészíteni a SMB3 használatát kikényszerítő paraméterrel (vers). Ezután a flags így néz ki:
vers=3.0,ro,dir_mode=0775,file_mode=0664

Remélem segít :)
Ki lehet 1 kattal kapcsolni a jelszó követelést a Hálózati és megosztási központban.

Big
V.I.P.
V.I.P.

Az-X írta:

SMB1.jpg
Picabia írta:
2021.01.31., vas. 10:11
Hasonló problémám volt moOde audio player-el. A gondot az okozta, hogy a Samba már nem támogatja az SMB protokol elavult változatát, amin a player fel akarta csatolni a megosztást.
moOde specifikus megoltást tudok mutatni, de gondolom könnyen kipróbálható Volumio alatt is.
A beállítások között a
Library Config / Music Sources / NAS / Advanced / Mount flags ban szereplő értékeket ki kell egészíteni a SMB3 használatát kikényszerítő paraméterrel (vers). Ezután a flags így néz ki:
vers=3.0,ro,dir_mode=0775,file_mode=0664

Remélem segít :)

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Az-X írta:
2021.01.31., vas. 10:53
Ez lesz ha nincs más megoldás, de vagy 6-7 PC van itthon, pár tablet, és mobil is amin mindegyiken fel van mountolva... csak a végső esetben vállalom be az elérési út módosítását :) A feleségek nehezen viselik az ilyen átállásokkal járó bonyodalmakat :D
asebestyen írta:
2021.01.31., vas. 10:48
Keresd a szervert IP alapján. Amit megosztasz, ott nem kell az elérési útban legyen semmi, közvetlenül oszd meg azt a mappát, amit el akarsz érni, a mappa nevéből meg vedd ki az ékezetes karaktereket még megosztás előtt, aztán kész.
Ez nem érinti a többi mountot, ha csak a célmappa neve nem tartalmaz pont ékezetes karaktert. pl ZÉNE vagy ÁJUDIÓ. :D
Bocs, a MJÚZIK-ot kihagytam. :D

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

Ez lesz ha nincs más megoldás, de vagy 6-7 PC van itthon, pár tablet, és mobil is amin mindegyiken fel van mountolva... csak a végső esetben vállalom be az elérési út módosítását :) A feleségek nehezen viselik az ilyen átállásokkal járó bonyodalmakat :D
asebestyen írta:
2021.01.31., vas. 10:48
Keresd a szervert IP alapján. Amit megosztasz, ott nem kell az elérési útban legyen semmi, közvetlenül oszd meg azt a mappát, amit el akarsz érni, a mappa nevéből meg vedd ki az ékezetes karaktereket még megosztás előtt, aztán kész.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”