Egy hangfal maximális terhelhetősége egy semmitmondó adat, csupán annyit árul el, hogy ennél nagyobb teljesítmény ráadásával biztosan ki lehet nyírni a hangszóróit.Alex_Aston írta: ↑2021.01.26., kedd 09:29Akkor miért bír el 250W-os is a hangfal, ha bőven elég hozzá 40-50W is?alto írta: ↑2021.01.26., kedd 09:05Bocs, de ez rossz tanács.Alex_Aston írta: ↑2021.01.26., kedd 06:48
Egy ekkora hangfalhoz szerintem 2x100W alá ne add. Ahogy a HK is jóval nagyobb teljesítményű volt, mint amiket most írsz. Ha a pénz számít, akkor inkább pár éves nagyobb használt modell, az új, kicsi erősítő áráért. Szerintem jobban jársz úgy, mert egy sima sztereó erositoben igazából nincs ami tönkre menjen, tehát nem kell félni a használt cucctól, főleg, ha az csak pár éves.
Egy átlagos méretű szobába, normál zenehallgatáshoz, ilyen érzékenységű hangfalhoz teljesen fölösleges a 100W, 40-50 Watt is bőven elég. Inkább a hangminőségre érdemes odafigyelni, de az nem a wattok számától függ. Mondjuk ebből a szempontból nézve én sem Onkyot vagy Yamahát ajánlanék.
Mi van, ha valaki szereti, és szokta is a nagy hangerőn hallgatni?
Előző erősítője 120W volt 8 ohm mellett.
És ebben a kategóriában, ahol keresgél, ott általában a nagyobb teljesítményűek jobb minőséget is adnak mellé.
Ha egy átlagos méretű szobában 100 Wattal megtolod ezt a hangfalat, szinte biztosan megsüketülsz.
Normál zenehallgatás esetén néhány watt teljesítményt szoktunk csak felhasználni.
"És ebben a kategóriában, ahol keresgél, ott általában a nagyobb teljesítményűek jobb minőséget is adnak mellé." - hát ez sem igaz.