Nem tudom mennyire mérvadó, amit pár hónapja tapasztaltam egy rendszer meghallgatása kapcsán.gumibotsaska írta: ↑2021.01.22., pén. 22:10Sziasztok!
Ki milyen erősítővel hajtja az Usher BE-718 hangfalait?
Mi vált be?
De az is fontos infó, hogy mi NEM, hogy arra már ne is lőjek. Oké, tudom, hogy ízlések és pofonok, de van az az inkompatibilitás, ami egyértelműen hallható.
Hogy viselkedik pl egy Vincent 226 vagy 227 (mk)-val? Vagy Naim Nait 5(s)i-vel?
Egy biztos, Marantz PM6006-al nem szeretik egymást.
Úgy tapasztalom, hogy annak ellenére, hogy sok jót írnak erről a hangfalról, nagyon nem mindegy az erősítő illesztése.
Gondolom van pár csöves nagyágyú, meg klasszis tranzisztoros is, amelyikkel nem lehet melléfogni, de nagyon remélem, hogy kissé alacsonyabb büdzséből is felszínre hozhatók az adottságaiból.
Köszi!
A végerősítő(Conrad Johnson MF2250) meghallgatása, ill. megvétele miatt mentem. Amivel kapcsolódik ide, hogy abban a rendszerben is Usher sugárzók teljesítettek szolgálatot, egész pontosan Mini Dancer 1.
A meghallgatás csupán néhány percig tartott, mert már előre megbeszéltük, hogy elhozom haza, az erősítőt, mert saját rendszerben szeretném meghallgatni, mielőtt döntök. Nos, amit az a néhány perc alatt hallottam, az nagyon meggyőző demó volt. Hallottam már ezt-azt, de nem tudtam volna fogást találni rajta, baromi jó hang volt, még most is a fülemben van.
Ami az érdekes még a történetben, hogy a tulajdonos, elmondása szerint, mindíg is csövest, 300B-t hallgatott, ez az erősítő egy kitérő kaland volt, de most újra visszakanyarodott a régi szerelemhez, a 300B-hez, egy Carry Audio képében.
Köztudott, hogy a csövesek nagyon válogatósak, nem mindegy milyen hangsugárzóval párosítják, ez a 300B-re hatványozottan igaz, de nála mégsem tapasztalható semilyen meghajtási probléma, az Usher-rel.
Vannak hangsugárzók amikhez nagyon könnyű megtalálni az erősítőt, amivel kifutja magát, és vannak amikkel szinte vért kell izzadni, de ha megtalálod, akkor nagyon boldog lehetsz vele.
Úgy gondolom, a BE-718 ez utóbbi kategóriába esik, de nem szabad feladni, mert nagyon jó doboz.
Türelmesnek kell lenned, és megtalálod a tökéletes párját!
Még egy gondolat. Amit már többször megtapasztaltam, hogy egy erősítő meghajtó képessége, nem a Wattok számától függ.