Tényleg nem kötözködni szeretnék, csak nem értem. Van egy olyan kiváló hangú erősítőd, amiről itt sokan csak álmodoznak, ami használtan is bőven 300ezer feletti értéket képvisel, újkorában pedig high-end kategóriában versenyzett. Ráadásul kiválóan ellensúlyozza a Dyno alapból jó felbontású, részletező, de kissé hűvös, száraz karakterét, nem tudom mennyire volt ez tudatos, de szerintem kiváló így a szinergia az erősítő/hangfal vonalon. Ehhez képest a 100ezres Dac még használtban is inkább belépő szint, egyáltalán nem illik ebbe a rendszerbe.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Re: Pc alapú audio lejátszás
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Akkor nekifutok még egyszer: viewtopic.php?f=31&t=152511
Ez az Auralic Mini erős kezdés lenne. Androiddal nehézkes a távvezérlése, mert alapvetően Apple-re lett tervezve.
Ez nem csak dac, hanem egy hálózati lejátszó, ami magasan jobb hangminőségre képes, mint a jelenlegi dacod. Olvass utána kicsit..
- gyszabolcs
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 42
Bocs, de közben tárgytalan lett a link amit küldeni akartam...
És milyen árban/márkában gondolkozzak?Távos előnyt jelentene anno az Audio Gd dac-okat nézegettem.dgyuri írta: ↑2020.11.23., hétf. 11:00Számomra nem kérdés, hogy ilyen láncban van értelme feljebb kutakodni.voges írta: ↑2020.11.23., hétf. 09:43Az erő egy Electrocompaniet Eci-2 A class a hangfal Dynaudio Excite 14 a kábelek pedig semmi extra.dgyuri írta: ↑2020.11.23., hétf. 09:38"Igen külső dac lesz,de még nem döntöttem el melyik lesz,eddig egy Topping E30-at használtam amivel meg voltam elégedve csak sajnos el kellet adni pár dolgot egyéb okok miatt.
Amúgy dac-ra visszatérv,ha komolyabb dac-ot vennék majd félek,hogy az sem biztos hozzna akkora változást. (Mondjuk ez,már más téma"
Milyen láncba?
Egy 30e Ft-os dac szerintem nem lehet végállomás. Rengeteget javulhat a hangminőséged, amennyiben "megfelelő minőségű" lánc áll rendelkezésedre. Tehát, van értelme egy jobb/drágább dacnak, ha...
Számomra nem kérdés, hogy ilyen láncban van értelme feljebb kutakodni.voges írta: ↑2020.11.23., hétf. 09:43Az erő egy Electrocompaniet Eci-2 A class a hangfal Dynaudio Excite 14 a kábelek pedig semmi extra.dgyuri írta: ↑2020.11.23., hétf. 09:38"Igen külső dac lesz,de még nem döntöttem el melyik lesz,eddig egy Topping E30-at használtam amivel meg voltam elégedve csak sajnos el kellet adni pár dolgot egyéb okok miatt.
Amúgy dac-ra visszatérv,ha komolyabb dac-ot vennék majd félek,hogy az sem biztos hozzna akkora változást. (Mondjuk ez,már más téma"
Milyen láncba?
Egy 30e Ft-os dac szerintem nem lehet végállomás. Rengeteget javulhat a hangminőséged, amennyiben "megfelelő minőségű" lánc áll rendelkezésedre. Tehát, van értelme egy jobb/drágább dacnak, ha...
Azért egy ilyen lánc megérdemelne egy minőségibb DAC-ot.voges írta: ↑2020.11.23., hétf. 09:43Az erő egy Electrocompaniet Eci-2 A class a hangfal Dynaudio Excite 14 a kábelek pedig semmi extra.dgyuri írta: ↑2020.11.23., hétf. 09:38"Igen külső dac lesz,de még nem döntöttem el melyik lesz,eddig egy Topping E30-at használtam amivel meg voltam elégedve csak sajnos el kellet adni pár dolgot egyéb okok miatt.
Milyen láncba?
BARTIMEX AUDIO Honlap
Az erő egy Electrocompaniet Eci-2 A class a hangfal Dynaudio Excite 14 a kábelek pedig semmi extra.dgyuri írta: ↑2020.11.23., hétf. 09:38"Igen külső dac lesz,de még nem döntöttem el melyik lesz,eddig egy Topping E30-at használtam amivel meg voltam elégedve csak sajnos el kellet adni pár dolgot egyéb okok miatt.
Milyen láncba?
voges írta: ↑
"Igen külső dac lesz,de még nem döntöttem el melyik lesz,eddig egy Topping E30-at használtam amivel meg voltam elégedve csak sajnos el kellet adni pár dolgot egyéb okok miatt.
Milyen láncba?
"Igen külső dac lesz,de még nem döntöttem el melyik lesz,eddig egy Topping E30-at használtam amivel meg voltam elégedve csak sajnos el kellet adni pár dolgot egyéb okok miatt.
Milyen láncba?
Igen külső dac lesz,de még nem döntöttem el melyik lesz,eddig egy Topping E30-at használtam amivel meg voltam elégedve csak sajnos el kellet adni pár dolgot egyéb okok miatt.Aszpirin írta: ↑2020.11.22., vas. 21:191. valószínűleg igen, a Mac Mini javára - de ez sokmindentől függ, amúgy gondolom usb-s külső DAC-ot használsz?voges írta: ↑2020.11.22., vas. 19:36Sziasztok!
Vettem egy Mac mini mid 2011 i5 2.3Ghz 8Gb ram 500Gb SSD-vel High Sierra oprendszerrel. (jövőhéten jön meg).
1.Előljáróban kíváncsiságból kérdezem szerintetek lesz változás hangban a mostani Lenovo Yoga laptop és a Mac között?
2.Csak zenére (Audirvana-ra gondoltam) elég ez az adat amit tud a Mac mini?
3.Most ugye a High Sierra van rajta és a Mojave-t még rá lehet tenni (ez a plafon) érdemes lenne vagy ne piszkáljam,majd?
Bocsi a kérdésekért,de ebben a Mac témában elég tájékozatlan vagyok..igazából pc a forrás nekem és a Mac mini mindig is szimpi volt.
2. ha nem akarsz PCM-DSD konverziót, akkor tökéletesen és bőven elég.
3. Semmi értelme piszkálni, a zene (Audirvana) szempontjából semmi újat nem adna a Mojave szerintem.
Amúgy dac-ra visszatérv,ha komolyabb dac-ot vennék majd félek,hogy az sem biztos hozzna akkora változást. (Mondjuk ez,már más téma :) )
Intel Hd 3000 van benne.gyszabolcs írta: ↑2020.11.22., vas. 20:40A három kérdésből csak a harmadikra tudok neked válaszolni, miszerint a 2011 Mac Mini-n a plafon a jelenleg telepített 10.13.x High Sierra. A 10.14 Mojave csak nem hivatalosan, a telepítő patchelésével telepíthető arra a modellre. A 2011 mid Mac Mini két féle GPU-val volt elérhető, Intel HD Graphics 3000 vagy AMD Radeon HD 6630M. Amennyiben AMD GPU-s modelled van, Mojave alatt gyakorlatilag használhatatlan lenne a grafikus gyorsítás hiánya miatt.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6103
1. valószínűleg igen, a Mac Mini javára - de ez sokmindentől függ, amúgy gondolom usb-s külső DAC-ot használsz?voges írta: ↑2020.11.22., vas. 19:36Sziasztok!
Vettem egy Mac mini mid 2011 i5 2.3Ghz 8Gb ram 500Gb SSD-vel High Sierra oprendszerrel. (jövőhéten jön meg).
1.Előljáróban kíváncsiságból kérdezem szerintetek lesz változás hangban a mostani Lenovo Yoga laptop és a Mac között?
3.Most ugye a High Sierra van rajta és a Mojave-t még rá lehet tenni (ez a plafon) érdemes lenne vagy ne piszkáljam,majd?
Bocsi a kérdésekért,de ebben a Mac témában elég tájékozatlan vagyok..igazából pc a forrás nekem és a Mac mini mindig is szimpi volt.
2. ha nem akarsz PCM-DSD konverziót, akkor tökéletesen és bőven elég.
3. Semmi értelme piszkálni, a zene (Audirvana) szempontjából semmi újat nem adna a Mojave szerintem.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- gyszabolcs
- Lefelé a lejtőn
A három kérdésből csak a harmadikra tudok neked válaszolni, miszerint a 2011 Mac Mini-n a plafon a jelenleg telepített 10.13.x High Sierra. A 10.14 Mojave csak nem hivatalosan, a telepítő patchelésével telepíthető arra a modellre. A 2011 mid Mac Mini két féle GPU-val volt elérhető, Intel HD Graphics 3000 vagy AMD Radeon HD 6630M. Amennyiben AMD GPU-s modelled van, Mojave alatt gyakorlatilag használhatatlan lenne a grafikus gyorsítás hiánya miatt.
Sziasztok!
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Király, köszi! Még várok egy kicsit, aztán én is felteszem. Egyébként 2017-es “nagy” iMac, szintén Audirvana, Tidal és HRA.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Én is feltettem. 2014- es mac mini- re. Eddig semmi gond vele. Nekez ez a digit zene forrásom. Audirvana, Apple music, Tidal. Minden tökéletes, remélem így is marad
- gyszabolcs
- Lefelé a lejtőn
A 2013 és 2014 MBP tulajok helyében én kihagynám a Big Sur-ra frissítést. A különböző maces online felületeken egyre nő azoknak a felhasználóknak a száma akiknek a Big Sur-ra frissítés teljesen használhatatlanná tette a számítógépét.
Angolul tudóknak ajánlom ezt a topikot és a benne található további linkeket:
https://www.macrumors.com/2020/11/15/ma ... book-pros/
Röviden magyarul összefoglalva: Hozzáértők szerint, a problémát az okozza, hogy a Big Sur flasheli az SPI chip firmware-jét (nagyjából a PC-k BIOS chipjének felel meg) és ha már megtörtént a baj, a gép csak az SPI chip újraflashelésével (szerviz) tehető ismét működőképessé.
Arra az esetre ha valaki már belefutott volna ebbe, a tünetek: a gép elindul, hallhatóan felpörögnek a hűtőventillátorai de a képernyője teljesen sötét, semmire nem reagál. Az SMC, NVRAM reset nem segít, biztonságos mód, visszaállítás mód nem elérhető, illetve korábban külső eszközre készített bootolható biztonsági mentésről sem hajlandó elindulni.
Legutóbb a 10.15 Catalina egyik biztonsági frissítésének telepítésekor volt hasonló gond, akkor a T2 biztonsági chipekkel szerelt macek (2017 iMac Pro és a 2018 után megjelent gépek egy része) jártak hasonlóképp.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Az, hogy Rosetta2-vel jól megy, jó hír, bár én inkább erre gondoltam:
Apple is making a major move with Apple Silicon and the launch of its new computers equipped with the M1 processor.
Although Apple guarantees a smooth software transition, many of you have asked us whether Audirvana 3.5 will be compatible. The answer is YES: we can already confirm that Audirvana works perfectly thanks to Apple's "Developer Transition Kit", which enables publishers to test their software in this new environment beforehand.
Of course, as soon as these new computers are physically available, we will be able to go even further and make sure to get most out of this new architecture.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Köszi!marconi írta: ↑2020.11.19., csüt. 20:09Én feltettem a Big surt, semmi gond nincs vele. Bár zenét nem hallgatok a maccel az audio pc-m miatt, de azért majd letesztelem a hangját ezzel az oprendszerrel is. (az Audirvana működik azt kipróbáltam)
De ami igazán érdekel, ha valaki vesz bármilyen új M1 procis macet azt nagyon meghallgatnám itthon hogy annál mi történik hangban a régihez meg az audio pchez képest!
M1-re én is kíváncsi lennék, de egyelőre nem ruházok be rá, még tul új a cuccos...
Gondolom az Audirvanás csóka hírlevelét akkor Te is megkaptad, hogy megvan a natív M1-es Audirvana, és az előzetes tesztek alapján minden tuti...
Én feltettem a Big surt, semmi gond nincs vele. Bár zenét nem hallgatok a maccel az audio pc-m miatt, de azért majd letesztelem a hangját ezzel az oprendszerrel is. (az Audirvana működik azt kipróbáltam)
De ami igazán érdekel, ha valaki vesz bármilyen új M1 procis macet azt nagyon meghallgatnám itthon hogy annál mi történik hangban a régihez meg az audio pchez képest!
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Mac-esek: macOS 11.0 Big Sur-t feltette mar valaki? Ha igen, tapasztalat? Van vele szívás, vagy mehet fel nyugodtan? Napok óta nyaggat a gép, hogy frissítsek fel rá.
Szia! Engem érdekelne a Tidal előfizetés!Starlights írta: ↑2020.11.16., hétf. 20:34Hi, tidal family csoportba van 2 helyünk. 750/huf
privátba írjatok pls ha érdekel valakit :)
Üdv:Tibi