Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

K P
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 283

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: K P »

sutemenyx írta:
2020.09.10., csüt. 18:23
meszi222 írta:
2020.09.10., csüt. 17:18
Sziasztok,

Nagyon gondolkozom a jelenlegi sztereó rendszerem leváltásán. Marantz volt eddig és alapvetően maradnék is ennél a márkánál. Integrált erősítő +Cd lejátszóra van szükségem. Az új PM6007 és CD6007 a kiszemelt.

Viszont azt látom, hogy árban nincs túl messze a Musical Fidelity M2si+M2scd, tudom, hogy ezen nincs Phono+headphone (ezekre nincs is szükségem) és digitális kimenet sem, ami lehet hiányozna is kicsit.

Kérdésem az lenne, hogy valóban annyival (érezhetően) jobban szólhat-e a Musical fidelity, mint a Marantz, hogy megérje azt a plusz 10% pénzt és a digitális kimenetről való lemondást.

Előre is köszönöm a segítséget.
Ne csinálj ilyesmit szerintem. A CD még csakcsak, bár abbol is kapsz olcsobban sokkal jobbat -igaz használtan-, de erősítőből próbáld ki a TMP Ant-ot. El tudod hozni kipróbálósan elvileg, 140k forint, és bármelyik Marantz -kivéve az 50-60’ modelljeit- egy szutyok ehhez képest.
Semmilyen kapcsolatban nem állok sem az gyártóval, sem a forgalmazóval, viszont nemrégiben meghallgattam egyet.
Sütivel egyetértek.
Hallatlanban szerintem bármelyik magyar gyártó vagy akár DIY- er jobb megszólalást produkál.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2870
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

meszi222 írta:
2020.09.10., csüt. 17:18
Sziasztok,

Nagyon gondolkozom a jelenlegi sztereó rendszerem leváltásán. Marantz volt eddig és alapvetően maradnék is ennél a márkánál. Integrált erősítő +Cd lejátszóra van szükségem. Az új PM6007 és CD6007 a kiszemelt.

Viszont azt látom, hogy árban nincs túl messze a Musical Fidelity M2si+M2scd, tudom, hogy ezen nincs Phono+headphone (ezekre nincs is szükségem) és digitális kimenet sem, ami lehet hiányozna is kicsit.

Kérdésem az lenne, hogy valóban annyival (érezhetően) jobban szólhat-e a Musical fidelity, mint a Marantz, hogy megérje azt a plusz 10% pénzt és a digitális kimenetről való lemondást.

Ne csinálj ilyesmit szerintem. A CD még csakcsak, bár abbol is kapsz olcsobban sokkal jobbat -igaz használtan-, de erősítőből próbáld ki a TMP Ant-ot. El tudod hozni kipróbálósan elvileg, 140k forint, és bármelyik Marantz -kivéve az 50-60’ modelljeit- egy szutyok ehhez képest.
Semmilyen kapcsolatban nem állok sem az gyártóval, sem a forgalmazóval, viszont nemrégiben meghallgattam egyet.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

meszi222
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: meszi222 »

Sziasztok,

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 680

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

@cécó
A Primare ezen tipusánál a standby állapot csak a végtranyók nyugalmi áramát állítja nullára, ebből következően
azok kihűlnek, tehát semmit nem érsz el vele.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2710

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Az állandóan bekapcsolva hagyott erősítőkben (másban is) az elektrolit kondenzátorok üzemidő óraszámlálója bizony ketyeg. Egy általános felhasználásra gyártott elkónál ez a garantált paraméterű idő kb. 5-15.000 óra 25°C fokon. Mivel állandósult üzemmeleg állapotú lett az erősítő, ez a belső hőmérséklet jóval magasabb lehet ;), így még ennél is kevesebb jut nekünk a hifi hangzásból.
A higend világában már "Long Life" elektrolit kondenzátorok is felbukkannak, amelyeknél nem ritka a 40.000 üzemóra, vagy az felettí garantált élettartam...de ez gondolom nem vigasztalja a normál hifi készülékek tulajdonosait.
Javaslatom az erősítő bekapcsolása utáni 30 percét más teendőkre elhasználni és majd aztán mehet a zenehallgatás ezerrel :smile53:
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SRX-mkIII

prando
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 160

Hozzászólás Szerző: prando »

cécó írta:
2020.09.10., csüt. 08:34
Sziasztok!
Egy gyors kérdést engedjetek már meg!
Készülök vásárolni egy Primare A30.1-et, az eladó fórumtársunk alapján ezt a típust nem kell kikapcsolni,mert az üzemi hőfokhoz és a teljes hangképhez 30-40 perc szükséges, ezzel nincs is gond,de elegendő standby-ban hagyni vagy üzemi állapotban kell,ha nincs időm a felmelegedéshez.
Viszont,ha üzemi állapotban hagyom az nem ártalmas-e hosszútávon?
Megtisztelő válaszaitokat megköszönve:
Üdv.Jani
A standby nem lesz elég, sztem.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.

cécó
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 99

Hozzászólás Szerző: cécó »

Sziasztok!
Egy gyors kérdést engedjetek már meg!
Készülök vásárolni egy Primare A30.1-et, az eladó fórumtársunk alapján ezt a típust nem kell kikapcsolni,mert az üzemi hőfokhoz és a teljes hangképhez 30-40 perc szükséges, ezzel nincs is gond,de elegendő standby-ban hagyni vagy üzemi állapotban kell,ha nincs időm a felmelegedéshez.
Viszont,ha üzemi állapotban hagyom az nem ártalmas-e hosszútávon?
Megtisztelő válaszaitokat megköszönve:
Üdv.Jani
HydraSound tápellátás - Furutech e TP60E NCF - HiDiamond D3 - Naim CD5x - Naim Hi Line ic - WireWorld Platinum Electra 7 - Naim SuperNait 2 - Naim Naca5 - WireWorld Platinum 8 jumper - ProAc Response D18 - IsoAcoustics Gaia/VibRacsi V4exex.

kpykpy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 33
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: kpykpy »

Sziasztok!

Sztereó végfokot v int.erősítőt keresek Adam Audio GTC 88 hangfalakhoz.

https://www.adam-audio.com/en/gtc-series/gtc88/

Digitális vonalom már megtaláltam a lehetséges végfokokat, de érdekelne, hogy milyen hagyományos (class ab) erősítővel lehetne normálisan meghajtani ezt a két, egyenként közel 30 kilós hangfalat.

A nagy hangszórók miatt felhívták a figyelmem, hogy estetemben különösen fontos a damping factor is. Ha van vkinek tippje mivel lenne érdemes meghajtani, ne tartsa magában! :) Köszi!!
Samsung 65Q9FN
Anthem AVM60
ApollonAudio NCMP6200/NC500DualMono
Adam Audio GTC77/88/ANF10, Svs sb-2000
AQ forest, Inakustik Silver Premium, Supra
i5 6600k/Fatal1ty Z170/32Gb ddr4/MSI 3080Ti/Acer predator X35
Beyer DT990+Steinberg UR12
Psx,Ps2-3-4-5,Xbox360,XboxOneX,Wiiu,Switch

excalibur38
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 31

Hozzászólás Szerző: excalibur38 »

Sziasztok!
Van valakinek véleménye, tapasztalata a Sony Lissa rendszerről?
hangilag, műszakilag milyen?
Jelenleg egy Sony QS egységekből álló tornyom van (erősítő 940, CD 930, MD930)
Érdemes lehet lecserélni rá?
sony-str-ls-a1-high-end-torony-6bfa_5_big.jpg
sony-str-ls-a1-high-end-torony-6bfa_5_big.jpg (220.71 KiB) Megtekintve 3107 alkalommal

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 195

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

KopaszKutya írta:
2020.08.30., vas. 09:56
Sziasztok!

Szeretnék venni egy előfokot lehetőleg minél olcsóbban és jó lesz valamelyik régi vintage is. A kérdésem az lenne, hogy ki mit ajánlana?

Idáig egy NAD 3020-as (sima) tippet kaptam, annak elég jó az előfokja és megvan 20-30 ezerből.

Esetleg más alternatíva 50eFt-ig a minél jobb hangminőség jegyében?

Köszönöm!
Köszönöm a válaszokat!

Idő közben tárgytalanná vált a dolog, maradok az eredeti terv mellett, vettem külföldön egy Fidelity Achat előfokot.
Marantz CD74 - Dénes Péter 6C33C SE - Vandersteen 2CE Signature - Schmidt Ferenc kábelezés

Firebat AK2 Plus PC - TMP Ant - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Braun L710/1

PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4010

Hozzászólás Szerző: juliush »

KopaszKutya írta:
Sziasztok!

Szeretnék venni egy előfokot lehetőleg minél olcsóbban és jó lesz valamelyik régi vintage is. A kérdésem az lenne, hogy ki mit ajánlana?

Idáig egy NAD 3020-as (sima) tippet kaptam, annak elég jó az előfokja és megvan 20-30 ezerből.

Köszönöm!
Ha praktikusan a hangerő szabályzása és némi bufferelés kell csak az előfokból (vagyis egy forrással, esetleg többel, nem bánva a források dugdosását) akkor ajánlanék egy költséghatékony, unortodox megoldást:
viewtopic.php?f=32&t=148603
Én a Mk III-at használtam ilyesmire nagyon jó eredménnyel. Lehet játszogatni, hogy melyik kimeneten használod, a hátsó RCA-kon, vagy (titkos tipp ;) ) a fejhallgató kimenetről jack->RCA átalakítóval.
Sok sikert!
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég

bitrograde írta:
2020.08.30., vas. 10:08
KopaszKutya írta:
Sziasztok!

Köszönöm!
Nem tudom, az átalakításokkal milyen, de ez eredetiben sem volt rossz. Az egyik barátom is a NAD-ot használta előfoknak, nem szólt rosszul. Azt könnyebb lesz eladni, ha összejön egy komolyabbra a tehet(ős)ség.
Köszi szépen!

Egy Fidelity Achat lenne a cél, de az emberek nagy része nem tudja mi az, ebből következik, hogy itthon beszerezhetetlen. Annak a pár embernek akinek van, az meg nem adja el, tehát vagy eBay vagy más alternatíva.
Marantz CD74 - Dénes Péter 6C33C SE - Vandersteen 2CE Signature - Schmidt Ferenc kábelezés

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

KopaszKutya írta:
Sziasztok!

Köszönöm!
Nem tudom, az átalakításokkal milyen, de ez eredetiben sem volt rossz. Az egyik barátom is a NAD-ot használta előfoknak, nem szólt rosszul. Azt könnyebb lesz eladni, ha összejön egy komolyabbra a tehet(ős)ség.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég

Sziasztok!

Köszönöm!

eszeky
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: eszeky »

Majik írta:
2020.08.28., pén. 13:49
Az infravörös vevő diódája a kijelző ablakban, közvetlenül a hangerő kétszámjegyű kijelzője mellett van a jobb oldalon.
A próbához ragaszd le az egész ablakot.
Koszonom a segitseget. Takarom

pferi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 271

Hozzászólás Szerző: pferi »

Én is takarom az infravevőt, mert néha bekapcsol az erősítőm (Synthesis Isobel) amikor a TV-t kapcsolgatom. Hajtogattam kartonból egy takaró lapot, alufóliával bélelve.
Zene lejátszó: Advance WTX-Stream Tubes, Argon Audio Solo, DAC: Audio Note One 1.x, RIF DAC, Erősítö: Line Magnetic 211IA; Tápkábel:PS Prelude Sc; Hangsugárzó: Xavian XN 270; IC kábel: Audience Conductor, Arzachel; Hangfalkábel: van den Hul M.C. - FT The Inspiration Hybrid.

Majik
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 161

Hozzászólás Szerző: Majik »

Az infravörös vevő diódája a kijelző ablakban, közvetlenül a hangerő kétszámjegyű kijelzője mellett van a jobb oldalon.
A próbához ragaszd le az egész ablakot.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

eszeky írta:
2020.08.28., pén. 12:43
Primare a20 MKII erősítő
Úgy látom, ez az erősítő különösen érzékeny a kóbor infravörös jelekre.

http://www.primare.net/wp-content/uploa ... rmware.pdf
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

eszeky
Nincs visszaút
Nincs visszaút

turho írta:
2020.08.26., szer. 16:34
eszeky írta:
2020.08.26., szer. 14:40
turho írta:
2020.08.25., kedd 15:40

Jártam már így, rossz földelés, feszingadozás, feszültségtüskék...érzékeny volt, a hálózati zavarra kapcsolt be. Ezt sem zárnám teljesen ki.
A probléma ott kezdődik, hogy nem tudom hol van az infra vevő a gépen. Nem látszik.
Típus vagy fotó segítene, mert az eddig nem írtál.
Primare a20 MKII erősítő

turho
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 64

Hozzászólás Szerző: turho »

eszeky írta:
2020.08.26., szer. 14:40
turho írta:
eszeky írta:
2020.08.24., hétf. 09:17
Sziasztok!
Adott egy Primare dual mono felépítésű erősítő. A kérdésem ill. problémám az hogy néha gondolod egyet és bekapcsol. Ezt vajon miért csinálja?
Egy Philips televízióm van. Ezt a jelenséget este szokta csinálni. Lehet a távkapcsoló bezavar?
Attila
Jártam már így, rossz földelés, feszingadozás, feszültségtüskék...érzékeny volt, a hálózati zavarra kapcsolt be. Ezt sem zárnám teljesen ki.
A probléma ott kezdődik, hogy nem tudom hol van az infra vevő a gépen. Nem látszik.
Típus vagy fotó segítene, mert az eddig nem írtál.
Klipsch magassugárzó-pár tölcsérekkel, modifikált rezonancia, hibátlan állapotban eladó, egy alig futott r-28f dobozpárból.

Majik
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 161

Hozzászólás Szerző: Majik »

Add meg a típusát.

eszeky
Nincs visszaút
Nincs visszaút

turho írta:
eszeky írta:
Sziasztok!
Adott egy Primare dual mono felépítésű erősítő. A kérdésem ill. problémám az hogy néha gondolod egyet és bekapcsol. Ezt vajon miért csinálja?
Egy Philips televízióm van. Ezt a jelenséget este szokta csinálni. Lehet a távkapcsoló bezavar?
Attila

turho
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 64

Hozzászólás Szerző: turho »

eszeky írta:
Sziasztok!
Attila
Klipsch magassugárzó-pár tölcsérekkel, modifikált rezonancia, hibátlan állapotban eladó, egy alig futott r-28f dobozpárból.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 680

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

eszeky írta:
Sziasztok!
Attila
Koránt sem kell első körben hardver hibára gyanakodni. Azon készülékeknél, ahol a kikapcsolás készenléti (standby)
állapotot jelent, érdemes bizonyos időközönként feszültségmentes állapotba hozni, hogy alaphelyzetből induljon,
elfelejtve a vezérlő szoftver esetleges kisiklását.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

eszeky írta:
...néha gondolod egyet és bekapcsol. ...
Édesanyámnál Samsung LED-es TV csinálta ezt (nem okos TV). ugy, hogy senki a közelben sem volt, semmifele masik taviranyitót nem nyomott senki, pl. éjjel, vagy mikor kint voltunk a konyhában. azóta sem tudom/juk, miért volt ez (persze nem is nagy erökkel kerestük az okot)
a megoldás kapcsolós elosztó lett

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”