Tctronic írta: ↑2020.07.25., szomb. 12:17
Kis segítséget kérek. Szeretnék összeállítani egy második minőségi "kis" rendszert. Ehhez keresek régi (használt) CD játszót.
A rendszer eddigi elemei:
Nakamichi I-A3 erősítő.
FISHER STE-C5 / OTTO SX-C20M 2 utas monitor hangfal állványon
Miket tudtok ajánlani max 40-50E Ft-ig?
Amiket kinéztem:
Philips 304 vagy 204
NAD C521BEE
Marantz CD52 (ebből nem tudom melyik a jó a sima MKII vagy az SE?)
A cél egy olcsó de már vállalható hangú rendszer létrehozása.
Véleményeket és javaslatokat várok. Köszi.
A közelmúltban kínáltak eladásra itt egy Marantz CD 72-t, talán még hírdetik is, nem tudom.
Az általad megcélzott keretbe éppen belefér, ez a príma kis gép. Ha most ennyi pénzből kellene megoldanom a cd játszó vásárlást, akkor nem kérdés, az a CD72 lenne. Komolyan el is gondolkodtam rajta, hogy megvegyem másodkészüléknek, tartaléknak.
De hogy ne csak haza beszéljek, a másik, amit még szívesen ajánlok, az a Rega Planet, a legelső szériás. Eleven, élettel teli, játékos, pörgető.
Amivel még jó tapasztalataim vannak, és viszonylag olcsón beszerezhető, az a Pioneer PD-S 505. Van is egy példányom, kissé ütött-kopott, távirányítós sincs, egy bolhapiacon vettem fillérekért(2e Ft), nem volt szívem otthagyni, cserébe hibátlanul működik, friss, lendületes, dinamikus, hangú lejátszó, a fejhalgatós rendszerekben teljesít szolgálatot.
Régen volt sokféle Sony-m, de mai fejjel sajnos egyiket sem tudom ajánlani, viszont amire még szívesen emlékszem az a valamikori Philips CD614-es, kicsit visszafogott, meleg, de mégis részletező, és a fejhallgató kimenete is igen jó hangú.
Remélem tudtam picit segíteni?
Jó keresgélést!
Ki ne felejtsem, Marantz CD52-m nem, de CD53-m volt, nem rossz, de kicsit vérszegény, komor, levegőtlen.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech