Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

karlosz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 307

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: karlosz »

Tctronic írta:
2020.02.14., pén. 15:55
Üdv.

Bluesound Node 2i-ről van valakinek tapasztalata? Érdemes belevágni?

Köszi
Szia!

Én használtam kb. 3 hétig és elégedett voltam vele. Könnyű kezelni és a hangja is rendben volt. Tidal-ról és pendrive-ról zenélt. Nem a hangja miatt váltam meg tőle. Persze ez szubjektív vélemény, összehasonlítási alapon nem volt más hálózati lejátszókkal.

sony309
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 29

Hozzászólás Szerző: sony309 »

Sziasztok!

Yamaha lejátszó (WXAD-10 vagy NP-S303) tulajdonosoktól kérdezem, nálatok működik a netrádió?

Köszönöm a választ!
S3x, Hi-Fi & Rock and Roll

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2722

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Üdv.

Bluesound Node 2i-ről van valakinek tapasztalata? Érdemes belevágni?

Köszi
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Hozzászólás Szerző: Doky »

Köszönöm!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

Itt a Twonky személyszabása, ami a láthatóságot javítja.
Csatolmányok
Twonky settings custom.jpg
Twonky settings custom.jpg (197.46 KiB) Megtekintve 2737 alkalommal

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Doky írta:
2020.02.11., kedd 21:30
A könyvtár struktúra nem az igazi... és vannak olyan anyagok amik alapból nem láthatóak (igen, tudom, rosszak a tagek).
Még próbálkozom...
Köszönöm!
A tageket lehet editálni a dB Poweramp szolgáltatásai közé tartozik a tag-ek editálása.
Nagy mennyiségű anyagnál macerás. Ha csak néhány hibás tag van, használható.

Személyre szabott könyvtárszerkezetet a Twonkyval lehet kialakítani.
Csatolmányok
dBPoweramp Edit Tag.jpg
dBPoweramp Edit Tag.jpg (159.64 KiB) Megtekintve 2687 alkalommal

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

LIMAR írta:
2020.02.11., kedd 21:06
Elvileg a MinimServernek alkalmasnak kellene lennie a feladatra.
A másik két programot nem használtam még, így nem tudok véleményt mondani.
Kipróbáltam megint...
A könyvtár struktúra nem az igazi... és vannak olyan anyagok amik alapból nem láthatóak (igen, tudom, rosszak a tagek).
Még próbálkozom...
Köszönöm!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Doky írta:
2020.02.11., kedd 18:06
Tehát, adott egy win7-es laptop amihez csatlakoztatva van egy külső tápos vinyó amin a zenéim vannak (igen, sok "kölcsönzött" is).
Valamint adott agy Pioneer all-in készülék ami lejátszik szinte mindent (a specifikáció szerint).
Ezt szeretném össze hozni hogy megfelelő minőségben, zökkenőmentesen menjen a lejátszás!
Próbáltam Universal (UMS) programmal, itt mindent mp3-ban továbbított (nem találtam meg a gondot, pedig minden bizonnyal én nem vagyok elég körültekintő ill hozzá értő) és bizonyos anyagokat simán átugrott (pl ape).
Majd Mezzmo... itt ment minden rendes felbontásban csak éppen összevissza játszott mindent le mintha véletlen sorrendű lejátszás lenne és bizonyos anyagokat itt is kihagyott.
DLNA szerver progi kell ha jól tudom...
Szóval ez a gondom.
Köszönöm!
Elvileg a MinimServernek alkalmasnak kellene lennie a feladatra.
A másik két programot nem használtam még, így nem tudok véleményt mondani.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

LIMAR írta:
2020.02.10., hétf. 21:56
Akkor mire akartad használni a MinimServert? Az kifejezetten egy UPnP szerver program. Bármire telepíted, attól fogva az az eszközöd szerverként (NAS) üzemel és a hálózati lejátszók rajta keresztül érik el a beállított könyvtár tartalmát.
Nem lejátszó szoftver, hanem szerver program. Olyan, mint a Twonky, csak jobban használható és ingyenes. A NAS-ok saját UPnP programja gyakorlatilag semmit nem ér, annyira buták. Ha dedikált NAS van, arra is telepíteni kell a MinimServert. Vagy a Twonkyt.
A MinimServeren be lehet állítani azt a könyvtárt, amiben a zenéidet tárolod. Akár egy külső HDD is lehet. Több könyvtárat is tud kezelni.
Nálam van egy HP Microserver, amin csak zenék vannak, és egy Windows gép, amiben több HDD-n vannak még zenék. A laptopomon csak alkalmilag kapcsolom be a MinimServert. A HP-n és a W-n is rajta van a Twonky, de a W-n nem szoktam elindítani, mert minek. A HP-n se használom. A MinimServer annyival jobb. Rendesen tagelt albumoknak minden információja rendesen megjelenik.
Köszönöm a segítséget, a problémámra szánt időt és energiát!
Előre bocsájtom hogy nem értek a pc ill hálózati dolgokhoz, amit tudok azt autodidakta módon sajátítottam el.

Tehát, adott egy win7-es laptop amihez csatlakoztatva van egy külső tápos vinyó amin a zenéim vannak (igen, sok "kölcsönzött" is).
Valamint adott agy Pioneer all-in készülék ami lejátszik szinte mindent (a specifikáció szerint).
Ezt szeretném össze hozni hogy megfelelő minőségben, zökkenőmentesen menjen a lejátszás!
Próbáltam Universal (UMS) programmal, itt mindent mp3-ban továbbított (nem találtam meg a gondot, pedig minden bizonnyal én nem vagyok elég körültekintő ill hozzá értő) és bizonyos anyagokat simán átugrott (pl ape).
Majd Mezzmo... itt ment minden rendes felbontásban csak éppen összevissza játszott mindent le mintha véletlen sorrendű lejátszás lenne és bizonyos anyagokat itt is kihagyott.
DLNA szerver progi kell ha jól tudom...
Szóval ez a gondom.
Köszönöm!

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Doky írta:
2020.02.10., hétf. 19:20
Nos, NAS-om nincsen.
Egy Win7-es gép van amire külső vinyó van csatlakoztatva (ezen vannak az adatok.
Azért köszönöm!
Akkor mire akartad használni a MinimServert? Az kifejezetten egy UPnP szerver program. Bármire telepíted, attól fogva az az eszközöd szerverként (NAS) üzemel és a hálózati lejátszók rajta keresztül érik el a beállított könyvtár tartalmát.
Nem lejátszó szoftver, hanem szerver program. Olyan, mint a Twonky, csak jobban használható és ingyenes. A NAS-ok saját UPnP programja gyakorlatilag semmit nem ér, annyira buták. Ha dedikált NAS van, arra is telepíteni kell a MinimServert. Vagy a Twonkyt.
A MinimServeren be lehet állítani azt a könyvtárt, amiben a zenéidet tárolod. Akár egy külső HDD is lehet. Több könyvtárat is tud kezelni.
Nálam van egy HP Microserver, amin csak zenék vannak, és egy Windows gép, amiben több HDD-n vannak még zenék. A laptopomon csak alkalmilag kapcsolom be a MinimServert. A HP-n és a W-n is rajta van a Twonky, de a W-n nem szoktam elindítani, mert minek. A HP-n se használom. A MinimServer annyival jobb. Rendesen tagelt albumoknak minden információja rendesen megjelenik.
Csatolmányok
MinimServer albumok.jpg
MinimServer albumok.jpg (669.71 KiB) Megtekintve 2624 alkalommal
Kinsky.jpg
Kinsky.jpg (135.01 KiB) Megtekintve 2624 alkalommal
Minimserver HP NAS.jpg
Minimserver HP NAS.jpg (68.72 KiB) Megtekintve 2624 alkalommal
Minimserver W8.jpg
Minimserver W8.jpg (71.86 KiB) Megtekintve 2624 alkalommal

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

LIMAR írta:
2020.02.10., hétf. 18:22
A MinimServerrel semmi gond sincs. A legjobb szerver program NAS-ra.
Csak egy tükröt mutat feléd.
Ha nincsenek rendben a tagek, sohasem fogod tisztességesen látni az anyagaidat. Sz..ból nem csinál aranyat ez sem.
A Minimserver tökéletesen működik rendesen tagelt anyagokkal.
Szedettvedett letöltött szemetekkel nem érdemes foglalkozni.
Nos, NAS-om nincsen.
Egy Win7-es gép van amire külső vinyó van csatlakoztatva (ezen vannak az adatok.
Azért köszönöm!

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Doky írta:
2020.02.10., hétf. 17:47
asebestyen írta:
2020.01.30., csüt. 20:20
Jó kis MinimServer, igaz nem magyar, de faék egyszerű, és marha jó.
Hát ez nem jött be!
....Így keresgélek tovább... :(
A MinimServerrel semmi gond sincs. A legjobb szerver program NAS-ra.
Csak egy tükröt mutat feléd.
Ha nincsenek rendben a tagek, sohasem fogod tisztességesen látni az anyagaidat. Sz..ból nem csinál aranyat ez sem.
A Minimserver tökéletesen működik rendesen tagelt anyagokkal.
Szedettvedett letöltött szemetekkel nem érdemes foglalkozni.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

asebestyen írta:
2020.01.30., csüt. 20:20
Jó kis MinimServer, igaz nem magyar, de faék egyszerű, és marha jó.
Hát ez nem jött be!
Nyilván én vagyok balfék és a vinyón a dolgok...
Sajnos sok dolgot nem is lát pl lejátszáskor és nehezen találja meg a könyvtárakat.
Beállításokba nem igazán tudtam bele menni...

Így keresgélek tovább... :(

G66
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 33

Hozzászólás Szerző: G66 »

kezdettől dynamik tápegységgel vannak szerelve a Majik DS-ek, amit én is meg tudok erősíteni, mert az én 2008 variant Majik DS/0 készülékem is dynamik tápegységes.
Ha szereted a Sneakyt ezt úgyanúgy szeretnéd..

Köszönöm a választ, a Sneakyt szeretem, nekem a Kazoo is megfelel, és a számokba is bele lehet hallgatni, tekerni.
A tápegység csak azért volt kérdéses, mert láttam külön gyári Dynamik tápot mellékelve eladó készülékhez. Egy kisebb
dobozban volt a nagydoboz tetején. Akkor ezt a Majik DS irányt fogom megcélozni, mert más hasonló minőségi alternatívát nem nagyon találtam, amit még néztem az a Lumin D2, de ott nekem túl sok lenne a különbözet még ha használtban gondolkodom akkor is.

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 583

Hozzászólás Szerző: andarson »

G66 írta:
2020.02.09., vas. 15:44
Linn Majik DS lejátszóval kapcsolatos tapasztalatokat
véleményeket szívesen olvasnék.
Én Sneakyről váltottam Majikra, kicsit kényszerből (Majik DSM-et szerettem volna, de időben rosszul jött ki az eladása a Sneakynek és lecsúsztam egy jól árasított DSM-ről, így végül„csak” egy Majik DS lett a Sneaky helyett). Használhatóságra ugyanaz mint a Sneaky, teljesen megbízható, minőség szempontjából (nyilván szubjektív) jobbnak gondolom a Sneakynél (persze hasonló karakter), illetve míg a Sneaky-t közvetlenül végfokra kötve a szoftveres hangerőszabályzóját/előfokját használva nálam volt egy minimális halk alapzaja a rendszernek (nem biztos hogy a Sneaky hibája) addig a Majik DS-nél ilyen probléma nem áll fent, azaz nem csak integrált erősítővel, vagy külön elő-végfok párossal, de közvetlenül csak végfokkal és a linn szoftveres hangerőszabályzójával is jól tudom használni. A Linn docs https://docs.linn.co.uk/wiki/index.php/Majik_DS alapján kezdettől dynamik tápegységgel vannak szerelve a Majik DS-ek, amit én is meg tudok erősíteni, mert az én 2008 variant Majik DS/0 készülékem is dynamik tápegységes.
Ha szereted a Sneakyt ezt úgyanúgy szeretnéd...
Linn Majik DS
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333

G66
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 33

Hozzászólás Szerző: G66 »

Linn Majik DS lejátszóval kapcsolatos tapasztalatokat
véleményeket szívesen olvasnék. Akinek volt/van ilyen készüléke kérem ossza meg az infókat. Hangminőség, kezelhetőség érdekelne, és láttam olyan készüléket, hogy Dymamik tápegységgel van ellátva. Ezt utólag lehetett beépíteni régebbiekbe és az újabbak már evvel jöttek alapból? Most Sneaky tulaj vagyok, erről gondoltam váltani a jövőben.

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 583

Hozzászólás Szerző: andarson »

Új softwaret, control appot adott ki a Linn IOS készülékekre (iphonera és ipadre) link: https://www.linn.co.uk/software az alábbi tulajdonságokkal (én úgy nézem kicsit a konfig és kinsky van egy softwarebe gyúrva és kicsit újabb designnal):
Save and access your playlists from anywhere on any Linn music system
• Search all your streaming services and stored music content at the same time from one place
• Improved access to lossless streaming services including TIDAL & Qobuz
• Improved access to multi-room control functionality
• Direct access to all functionality at your fingertips via always-on tabs
• Configure system settings and update product firmware directly from the app
Kép
Linn Majik DS
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7573

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

ludy írta:
2020.02.07., pén. 18:48
Segítségre lenne szükségem,Tidál előfizetésem van és egy Auralic mini hálózati lejátszóval hallgattam eddig nagy megelégedéssel,de elfoglaltság miatt nem vettem észre hogy a bankszámlámról elfogyott a pénz.
Mire feltöltöttem a "kedves" Tidál kitörölt az ügyfelei közül,bár azóta vissza állítoták a kapcsolatot,de a vezérlésre használt Ipadom és az Auralic mini lejátszó között nem tudok újból kapcsolatot létesíteni.
Ezért keresek olyan hozzáértőt aki,megfelelő díjazás ellentételezése képen segítene ezt helyre állítani.
Én Budapesten az I. kerületben lakom.
Előre is köszönettel:
ludy, Ludánszki Péter
Az Ipad nem is látja a Minit, vagy csak a Tidal nem jelenik meg?
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

ludy
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 154

Hozzászólás Szerző: ludy »

Az Auralic mini beüzemelésével kapcsolatban telefonon is elérhető vagyok,ha valaki jelentkezik azonnal visszahívom.06 20 9342 820
ludy

ludy
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 154

Hozzászólás Szerző: ludy »

Segítségre lenne szükségem,Tidál előfizetésem van és egy Auralic mini hálózati lejátszóval hallgattam eddig nagy megelégedéssel,de elfoglaltság miatt nem vettem észre hogy a bankszámlámról elfogyott a pénz.
Mire feltöltöttem a "kedves" Tidál kitörölt az ügyfelei közül,bár azóta vissza állítoták a kapcsolatot,de a vezérlésre használt Ipadom és az Auralic mini lejátszó között nem tudok újból kapcsolatot létesíteni.
Ezért keresek olyan hozzáértőt aki,megfelelő díjazás ellentételezése képen segítene ezt helyre állítani.
Én Budapesten az I. kerületben lakom.
Előre is köszönettel:
ludy, Ludánszki Péter

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3171
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Rag írta:
2020.02.06., csüt. 15:04
Sziasztok!

A meglévő Pio N-50-es lejátszómat szeretném "tuningolni. A bluetooth bemenetet nem tudom használni, de szeretné a család...
Kellene egy Pioneer AS-BT200 Bluetooth adapter, ha minden igaz. Vagy másféle is jó hozzá? Van ezzel valakinek tapasztalata? Mit lehet most venni, amivel együttműködik?

Köszi előre is!
A Pio valamelyik digitális bemenetére tudsz kötni egy digitális kimenettel rendelkező Bluetooth receivert. Pl. Advance Acoustic WTX-1000.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

tomrider
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 110

Hozzászólás Szerző: tomrider »

Deadpool írta:
2020.02.06., csüt. 13:25
Na most új kérdésem van.

Az én zenelejátszós kalandjaimtól eltekintve melyik az a lejátszó amelyiket meg tudok venni olcsón használtan egy barátomnak és tudja a Tidal előfizetést kezelni úgy, hogy telefonon Tidal-ról kiválasztom a lejátszót és szól?

Esetleg melyik az az árszint amelyik így a Tidal Masterst is tudja? Azaz MQA képes.

Dac nem kötelező, ezt egy Classe előfok megoldja.

Ha már tudja a sima Tidal HiFi-t SPDIF-en továbbítani, és a telefon vezérli, már érdekes lehet.
Megint azt ajánlom, amit mindig: Onkyo NS-6130. Tudja az MQA-t, van sajat Tidal app-ja (nem a legjobb), és kb 70e használtan. Van benne DAC (AK4452), DSD képes, és még rengeteg minden...Van koax kimenete is.
Auralic Aries LE - Beresford TC7510 - Nuforce IA7 V3 - Magneplanar MG12

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 17

Hozzászólás Szerző: Rag »

Sziasztok!

A meglévő Pio N-50-es lejátszómat szeretném "tuningolni. A bluetooth bemenetet nem tudom használni, de szeretné a család...
Kellene egy Pioneer AS-BT200 Bluetooth adapter, ha minden igaz. Vagy másféle is jó hozzá? Van ezzel valakinek tapasztalata? Mit lehet most venni, amivel együttműködik?

Köszi előre is!
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3171
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Deadpool írta:
2020.02.06., csüt. 13:25
Na most új kérdésem van.

Az én zenelejátszós kalandjaimtól eltekintve melyik az a lejátszó amelyiket meg tudok venni olcsón használtan egy barátomnak és tudja a Tidal előfizetést kezelni úgy, hogy telefonon Tidal-ról kiválasztom a lejátszót és szól?

Esetleg melyik az az árszint amelyik így a Tidal Masterst is tudja? Azaz MQA képes.

Ha már tudja a sima Tidal HiFi-t SPDIF-en továbbítani, és a telefon vezérli, már érdekes lehet.
Az MQA-t általában USB-n tudják csak fogadni az MQA képes DAC-ok, a Classe Delta Pre (ha az van a barátodnak) ugyan USB bemenettel rendelkezik, de nem MQA képes.

"úgy, hogy telefonon Tidal-ról kiválasztom a lejátszót és szól" - ez se így működik, a Tidal saját appja blutooth-al vagy airplay-el képes külső eszközre továbbítani a jelet. A lejátszó saját appja fogja a Tidal-t kezelni, ilyenkor a Tidal kliens a lejátszóban van implementálva, azaz a telefon nem vesz részt a lejátszásban, csak távirányítóként funkcionál.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 460
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Deadpool »

Na most új kérdésem van.

▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”