Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Hores
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 62

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Hores »

Sziasztok!

Egy all in one tápegység kapcsán írnék pár sort, hátha valaki épp most áll neki, vagy épp fejlesztésen gondolkodik az audio PC vonalon.

Az "épített" passzív audio PC-k, amik külön tápolást kapnak az USB-re, alaplapra,(stb.) elég költségesek, és nem mindenki engedhet meg magának több százezer forintot e célra.

Én korábban már írtam az általam használt megoldás(ok)ról, picit részletezném ismét ezeket.

A szóban forgó táp:
https://www.aliexpress.com/item/4000110 ... d0ffbf0dd8

Ezzel az egy eszközzel megoldható egy ilyen házba - https://www.lc-power.com/en/product/pc- ... lc-1360mi/
- épített, teljesen passzív (kis fogyasztású ITX) gép táplálása;
- az USB A-B (PC-DAC) kábel 5V-os táplálása Y USB kábel segítségével. (https://luxoraudio.hu/index.php/aruhaz/ ... usb-detail)
- switch/router tápolása, ha 12V-os eszközt választunk
- illetve használható fejhallgató erősítőhöz is, ha valaki azt használna

A legnagyobb változást/javulást az USB 5V-jának külső kiváltása hozza, ami egy olcsó Y kábel esetén is sokkal jobb megoldás, mint egy drágább kábel, a PC-ről táplálva.
Az audio PC-kben e miatt (is) külső tápról használható kártyát raknak, és így táplálják kívülről, de még sem közvetlenül, ami így ismét változókat visz a történetbe. "Áram" szempontjából az Y megoldás olcsóbb, egyszerűbb, szvsz. jobb. (a tápkábel cseréjével is lehet játszani)
A hangbéli változás olyasmi lesz, mintha a "fűrészfogak" lekerülnének az énekes hangjáról.

Ha a pici Pc-t is megtápoljuk, a változás ismét tetten érhető, itt a hang összeszedettsége javul, kis hangerőn is tiszta, jól kivehető lesz az ének(es), csökken a köd effekt. Ezt a jelenséget sokan a sugárzónak, esetleg az IC-nek tulajdonítják, de ha kapcsoló üzemű tápról hajtott PC-t használunk, az is hozzátesz ehhez. (nem keveset)

Ezt a térbeli elhelyezkedést (énekes), és a "köd" mértékét az erősítőben alkalmazott biztosíték is erősen befolyásolhatja, ahol nem mindig a drágább a jó megoldás. Erre is írnék egy példát, egy Audiolab 8300A kapcsán, ahol a gyári biztosítékból mellékel is egy tartalékot a gyártó(gondolom nem véletlen). A gyári biztosíték helyére egy "tuning" biztosíték került, aminek hatására az énekes "eltávolodott", és erőtlenné vált. Gondolom a gyárban a hozzá adott biztivel lett összehangolva az erősítő.

Használhatóság tekintetében, egy Windowsos gépet VNC-vel távvezérelhetünk telefonos app-al is, így monitor, és mindenfajta periféria nélkül elfér akár egy TV mögött, vagy a HiFi árnyékában.
Ha pl. az Audirvana programot használjuk, annak letölthető külön app-ja is, igaz az nem ingyenes.

Volt szó mostanság több is az Audirvana-ról, ami tényleg máshogy szól, mint a többi bitperfect lejátszó/lejátszás, aminek hátterében az állhat, hogy nem teljesen bitperfect működik a program. A bitperfect lejátszók a 16bit/44Khz -et ebben a formában továbbítják a DAC felé, az Audirvana ugyan "meghagyja" a mintavételezési rátát(ha nem használunk upsamplingot), de 32bites mélységgel továbbítja, ami azt jelenti, hogy valamit azért változtat, persze úgy tűnik jó irányba. Ezt a készítők tudnák megmondani, hogy mit is "trükköznek". Ha egy szóval kellene jellemezni a változást, itt is az "összeszedettebb" jutna eszembe róla. (pontosabb mélyek, kontúrosabb ének, stb.) Ez a különbség kisebb, mint amit a PC analóg tápjának a cseréjével érhetünk el.

Utoljára maradt a switch/router, ami talán a "legkisebb" áram a rendszerben, ami az UTP kábelen közlekedik, de mint ilyen, ez is bekerül a rendszerbe, és ami bekerül, az valahol, valahová ... Ezzel nem nagyon foglalkozom, nem cserélgetem a tápokat, régóta analóg tápról megy, úgy gondolom jó ez így, főleg ha egy ilyen "mindenegyben" készülék esetében még költeni sem kell rá pluszban. (nekem még külön van az 5V-os és 12V-os táp)

A kínai szállításhoz is írnék pár apróságot, ami a költségekkel, szállítási idővel is összefügg. A nagyobb, drágább szállítmányozó cégek gyorsak, precízek, és követik a törvényi szabályozásokat, így a drágább szállítási költséghez +27%-os Áfát, és kezelési/ügyintézési költséget is kalkulálhatunk, ami a DHL esetében most 5990Ft. Ez lazán a duplája így, egy 60 dolláros tételnek, amibe a végén kerül a termék.

Ha lehetőség van olcsóbb "csájnízpost"-al (abból is van nyomkövetős prémium) szállíttatni, ott az érkezési idő hosszabb lesz, de van esély a további költségmentességre, a cirka 6000Ft ügyintézési díj meg tuti megmarad, mert ha intézni kell a vámkezelést, azt magunk fogjuk.

A kényelem és a sebesség mindig drágább, de itt is tudunk választani. (általában)

A fent leírtak az én rendszere(i)mben, eszközeimmel megtapasztalt dolgok, amik az ebből fakadó véleményem tükrözik.
Én midig a próbálgatás, megtapasztalás híve voltam/vagyok, ezt javaslom másnak is, mert amit ő hall, az lesz "igaz" számára.

Remélem valakinek hasznára válik eme sok betű ...

Üdv!
HZ

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 863

Hozzászólás Szerző: tottyi »

adamthebrave írta:
2020.01.29., szer. 08:22
Elég kellemetlen esetbe futottam bele a napokban...

AudioLinux + HQPlayer Embedded kombót használok. Ez utóbbi szoftver egy ún. fingerprint alapján egy kulccsal regisztrálható a vásárlás után. Ez az ujjlenyomat a géped bizonyos hardver elemiből számítódik ki (pontosan nem tudom hogyan). A pendrive, amiről bootolok elhalálozott, újra kellett raknom. Kaptam egy új fingerprintet. A dolog innen kezd el érdekes lenni.

Jussi a HQP írója szerint csak az alaplap+cpu+lan elemek számítódnak bele a fingerprintbe (a pendrive nem) és az AL úgy sz@r ahogy van, miért nem használok mást, biztos az a hibás.

Írtam Pieronak, az AL szerzőjének, ő eléggé értetlenül állt a dolog előtt, mivel ez ügyben semmi olyanról nem tud, ami ne lenne szabványos nála, szerinte pedig nem maradhat ki a pendrive az ujjlenyomatból..

Visszaírtam Jussinak, kis idő múlva jött a kulcs, azóta minden ok.

Anno elég látványosan elkezdte a JRiver a JPlayt utálni, itt az AL és HQP között is valami számomra érthetetlen feszültséget tapasztalok. Egy pici piac, nagyon speciális szegmensében tevékenykedő 1-2 fős garázscégeknek inkább együtt kellene dolgozni, mint nyírni a másikat...
Az is erthetetlen ahogy irod a JRiver + JPlay kozotti haboru pedig mindketto jelentosebb beveteltol elmarad a JRiver + Spotify es Tidal unintegracio is erthetetlen, hogy miert jobb az nekik ha nem adhatnak el ketszer annyit a JRiver-bol.
Bar az igazi okokat nemtudjuk meg talan sosem.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 543

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

Elég kellemetlen esetbe futottam bele a napokban...

AudioLinux + HQPlayer Embedded kombót használok. Ez utóbbi szoftver egy ún. fingerprint alapján egy kulccsal regisztrálható a vásárlás után. Ez az ujjlenyomat a géped bizonyos hardver elemiből számítódik ki (pontosan nem tudom hogyan). A pendrive, amiről bootolok elhalálozott, újra kellett raknom. Kaptam egy új fingerprintet. A dolog innen kezd el érdekes lenni.

Jussi a HQP írója szerint csak az alaplap+cpu+lan elemek számítódnak bele a fingerprintbe (a pendrive nem) és az AL úgy sz@r ahogy van, miért nem használok mást, biztos az a hibás.

Írtam Pieronak, az AL szerzőjének, ő eléggé értetlenül állt a dolog előtt, mivel ez ügyben semmi olyanról nem tud, ami ne lenne szabványos nála, szerinte pedig nem maradhat ki a pendrive az ujjlenyomatból..

Visszaírtam Jussinak, kis idő múlva jött a kulcs, azóta minden ok.

Anno elég látványosan elkezdte a JRiver a JPlayt utálni, itt az AL és HQP között is valami számomra érthetetlen feszültséget tapasztalok. Egy pici piac, nagyon speciális szegmensében tevékenykedő 1-2 fős garázscégeknek inkább együtt kellene dolgozni, mint nyírni a másikat...
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

menyus2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 485

Hozzászólás Szerző: menyus2 »

istvan01 írta:
2020.01.28., kedd 11:04
menyus2 írta:
2020.01.28., kedd 10:40
istvan01 írta:
2020.01.28., kedd 10:13

Tápzaj 14,4uV RMS ...
Képet és banándugós mérőzsinórokat látva kérdezem, mi a mérési összeállításod zajpadlója, mivel és hogy kalibrálsz? Látom, árnyékolt a zsinór, de egy árnyékolás is csak csillapítja a környezeti hatást, nem tünteti el. Továbbá egy magasfrekin ketyegő PC-és áramkör zaja nem 100-200Hz környékén jellemző, akár analóg, akár kapcsi a táp, hanem az áramkör kapcsolási-működési és óraáramkör freki környékén.
Nem, nem piszkálódás a szándékom, érdekel a dolog.
.
Mint emlitettem hidegen hagynak a kulombozo rubidium cezium orak nem hajkuraszuk a hosszu tavu pontosagot,tapasztalatom szerint mas parameterek sokkal fontosabak..

Nyilvan a nullazva van a merozsinor zaja.Ez egy osszesitett RMS meres ha a freki elosztas szerinti zajra vagy kivancsi az is megvan valahol..A gep a meres alatt nem ment.A vegso design nal nagy gondot forditok a nagyfrekis arnyekolasra is..
Értem is meg nem is. A tápzsinór és mérőkészülék nullázása ilyen érzékenységű mérésnél nem annyiból áll, hogy a rövidre zárt zsinór mért jelét eltolom valami DC-AC értékkel!!?? milyen AC amit így rá lehet rakni?
Továbbá, egy terheletlen analóg tápzajt nem nagy művészet 14uV szintre lenyomni, amiben valamennyi padlózaj is lehet.
Ez igy van a muszert lehet a tapzsinorhoz kalibralni.Egy szoval sem mondtam hogy terheletlenul mertuk,csak azt hogy nem ment a Pc.Futott a komplett orajel manegment OCX ostul valamivel 1A alatt fogyasztot..
Hat hogy nem nagy muveszet,nekunk csak erre futotta a rendelkezesre allo legalacsonyabb zaju alkatresz bazisbol,es design bol..
„A balgatag ember úgy van az élet igazságával, mint a gyerek a káposztafejjel. Száz levelét leszaggatja, s csak mikor a kemény torzsához ér, akkor veszi észre, hogy a káposztát eldobta.”

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3485

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

menyus2 írta:
2020.01.28., kedd 10:40
istvan01 írta:
menyus2 írta:
2020.01.28., kedd 00:23

A rezgo korben az osszes ellenalas es kondi egyedileg merve valogatva van nembeszelva a kristalyokrol az emlitett problemak kikuszobolese miatt..
A tapzaj meg 0.0144 mv rms 12v on merve..

20190911_152000_MPSP190808 12V.jpg
Tápzaj 14,4uV RMS ...
Képet és banándugós mérőzsinórokat látva kérdezem, mi a mérési összeállításod zajpadlója, mivel és hogy kalibrálsz? Látom, árnyékolt a zsinór, de egy árnyékolás is csak csillapítja a környezeti hatást, nem tünteti el. Továbbá egy magasfrekin ketyegő PC-és áramkör zaja nem 100-200Hz környékén jellemző, akár analóg, akár kapcsi a táp, hanem az áramkör kapcsolási-működési és óraáramkör freki környékén.
.
Mint emlitettem hidegen hagynak a kulombozo rubidium cezium orak nem hajkuraszuk a hosszu tavu pontosagot,tapasztalatom szerint mas parameterek sokkal fontosabak..

Nyilvan a nullazva van a merozsinor zaja.Ez egy osszesitett RMS meres ha a freki elosztas szerinti zajra vagy kivancsi az is megvan valahol..A gep a meres alatt nem ment.A vegso design nal nagy gondot forditok a nagyfrekis arnyekolasra is..
Értem is meg nem is. A tápzsinór és mérőkészülék nullázása ilyen érzékenységű mérésnél nem annyiból áll, hogy a rövidre zárt zsinór mért jelét eltolom valami DC-AC értékkel!!?? milyen AC amit így rá lehet rakni?
Továbbá, egy terheletlen analóg tápzajt nem nagy művészet 14uV szintre lenyomni, amiben valamennyi padlózaj is lehet.

menyus2
V.I.P.
V.I.P.

istvan01 írta:
menyus2 írta:

A rezgo korben az osszes ellenalas es kondi egyedileg merve valogatva van nembeszelva a kristalyokrol az emlitett problemak kikuszobolese miatt..

Tápzaj 14,4uV RMS ...
.
Mint emlitettem hidegen hagynak a kulombozo rubidium cezium orak nem hajkuraszuk a hosszu tavu pontosagot,tapasztalatom szerint az audioban mas parameterek sokkal fontosabak..

Juliush

Az alacsony frekis fazis zaj javulasa nem csak a dinamika tartomanyban tettenerheto,szubjektive a szeparaltsag ,ter,folyekonysag es a digitalis csend ami azonnal feltunik.A tesztek objektivitasa miatt a keszulekeket altalaban az oda adjuk az erdeklodoknek sajat rendszerben valo meghalgatasra.
„A balgatag ember úgy van az élet igazságával, mint a gyerek a káposztafejjel. Száz levelét leszaggatja, s csak mikor a kemény torzsához ér, akkor veszi észre, hogy a káposztát eldobta.”

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

menyus2 írta:

Tápzaj 14,4uV RMS ...

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4063

Hozzászólás Szerző: juliush »

menyus2 írta:
2020.01.27., hétf. 21:31
Hidd el mikor beneztunk 24Mhz en 100 Femto kornyekere 10Hz en merve, az borzalmassan hallhato valtozast hozott.Ilyen frekin ez nem sok cegnek jott ossze emberi aron...
A rendszereinkben mindenütt előforduló termikus zajnak köszönhetően praktikusan lejtőn lefelé hátszélben megvalósítható 120 dB-s dinamikát, valamint a hallgatói környezeti zajszintjét tekintetbe véve, a -120 dB szint környékén 10 Hz körül elért 5 dB-es fáziszaj javulás által okozott "borzalmasan hallható változást" objektív módon "egy csipetnyi sóval" fogadom, különösen, hogy a hallásunk számára igazán érzékeny tartományban már -150 dB alatt járunk.
Elégedetten hátradőlve egy-egy ilyen fejlesztést követően, a javuló mérési eredményekkel a kezünkben, esetleg kis társaságban összegyűlve egymást csillogó szemmel motiválva szubjektíve már nyilván lehet más az eredmény!
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

lassan ott tart ez a clock hajhászás digit audiózásban, hogy tényező lesz az Einsteini gravitáció-idő összefüggés, amit a műholdaknál már jó ideje beszámítanak. De ahogy közeledünk az atomóra pontossághoz, már pár száz méter tengerszint feletti magassághoz is korrigálni kell.
/ahogy olvasgattam az atomóra technológiai fejlődést, manapság a 10ad-19 pontosságnál tartanak, és erre már lézer-fény frekvencia alapot és nem atom rezgést használnak/

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

wittao írta:
2020.01.27., hétf. 22:21
...ha -170dB-rol -160dB kornyekere feljott, szinte eszrevehetetlen volt a kapott hangnal. @10Hz-en pedig mar 5dB kulonbseget meg lehetett hallani.
hogy jobban értsem, nekem a fentihez hianyzik valami, ez-az, pl.: a 10Hz-en hallhato 5dB különbseg milyen abszolut szinten ? mert gondolom nem a -170...-160 dB táján; forditva: -170..-160dB különbseg szinte eszrevehetetlen, milyen frekiken ? gondolom inkabb a magasabbakon erhetö ilyen el (mondjuk 1000Hz es felette)
es persze hanganyagban a 10Hz szerepe illetve visszaado eszközben a 10Hz megjelenese relevanciaja kérdéses - vagy a 10Hz-en nyert 5dB zajkülönbseg szerepe a magasabb, könnyebben atvitt/sugarzoval visszaadott ill. hanganyagban markansabban jelenlevö frekiken erzödik ? ...vagy a 10Hz egyszerüen csak ki van emelve, mert valahol mérni kell/érdemes, de gondolom valoszinü, ha 10Hz-en javult, akkor 11Hz-en, 15Hz-en (bizonyos környezeteben is, megoldastol, sokmindentöl függöen milyen szeles környezeteben es milyen mertekben) is javult, es az is hat ...es talan egyre inkabb (azaz lehet, hogy ami 10Hz-en 5dB-t javitott, ugyanaz a megoldas 32 Hz-en még mindig jelentett 3 dB zajviszony javulast es az hallhatobb hatasu)

menyus2
V.I.P.
V.I.P.

LIMAR írta:
2020.01.28., kedd 00:00
menyus2 írta:
2020.01.27., hétf. 23:12
Nagyon jol latod ,mivel a hurok fazisra zar igy az osszes komponenes frekitol fuggetlenul egy takkra jar :D ep ez benne a szep..
Elméletileg.
Mivel a PLL kimenete egy feszültség vezérelt oszcillátor jele, amit egy hibafeszültség vezérel, ami a kimeneti és a bemeneti jelek összehasonlításából jön létre.
Ezt a folyamatot több "zajos" tényező befolyásolja. Vagyis a feszültségvezérelt oszcillátor kimenete sohasem azonos a bemenettel. A kimenet fázis zajt és jittert is tartalmaz a bemeneti oszcillátor jeléhez képest.
A zajforrások főként termikus zaj eredetűek, amik a hurokban lévő aluláteresztő szűrőben lévő ellenállás(ok)ból ered . De a tápzaj is rontja a helyzetet, ami a feszültségvezérelt oszcillátort táplálja.
Ezek a hibák kicsik, de nem elhanyagolhatóak.
A PLL lehet áldásos is, ha a bemeneti jel zajos. A hurokszűrő csillapításának beállításától függően "szebb" kimeneti jelet kapunk a bemenetnél. Egy majdnem tökéletes bemeneti jelnél viszont garantáltan rosszabb a PLL kimeneti jele.
Ez igy van,de megvan az a lehetoseg is hogy a hurok allando programozasaval sulyozzuk a fazis gorbet a kivant frekvenciara ami szerintem fontosabb tenyezo.
Nembeszelve hogy egy 10Mhz es OCXO adja a referencia jelet es "'kolcsonzi' a jo alacsony frekis faziszaj erteket a TCXO- k nak...
20190911_152000_MPSP190808 12V.jpg (715.06 KiB) Megtekintve 3937 alkalommal

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

menyus2 írta:
2020.01.27., hétf. 23:12
Nagyon jol latod ,mivel a hurok fazisra zar igy az osszes komponenes frekitol fuggetlenul egy takkra jar :D ep ez benne a szep..
Elméletileg.
Mivel a PLL kimenete egy feszültség vezérelt oszcillátor jele, amit egy hibafeszültség vezérel, ami a kimeneti és a bemeneti jelek összehasonlításából jön létre.
Ezt a folyamatot több "zajos" tényező befolyásolja. Vagyis a feszültségvezérelt oszcillátor kimenete sohasem azonos a bemenettel. A kimenet fázis zajt és jittert is tartalmaz a bemeneti oszcillátor jeléhez képest.
A zajforrások főként termikus zaj eredetűek, amik a hurokban lévő aluláteresztő szűrőben lévő ellenállás(ok)ból ered . De a tápzaj is rontja a helyzetet, ami a feszültségvezérelt oszcillátort táplálja.
Ezek a hibák kicsik, de nem elhanyagolhatóak.
A PLL lehet áldásos is, ha a bemeneti jel zajos. A hurokszűrő csillapításának beállításától függően "szebb" kimeneti jelet kapunk a bemenetnél. Egy majdnem tökéletes bemeneti jelnél viszont garantáltan rosszabb a PLL kimeneti jele.

menyus2
V.I.P.
V.I.P.

asebestyen írta:
2020.01.27., hétf. 22:47
menyus2 írta:
2020.01.27., hétf. 22:42
asebestyen írta:
2020.01.27., hétf. 22:18

Hová beépítve hozza ezt a borzalmasan hallható változást? Félre ne értsd, a technikai maximalizmust értékelem, az otthoni lejátszórendszerekbe való használatával kapcsolatban vannak kétségeim. Én ezeket brutál minőségű AD konverterekben sokkal inkább el tudnám képzelni, illetve komplett felvevő rendszerek központi órajeleként. Ott sokkal több létjogosultságát érzem. De meggyőzhető vagyok. :)
Ez nem csak egy frekirol szol ez a meres a Core Audio master clock generatoranak egy kijaratarol keszult.
A harom orakapu mind mas frekvencian uzemel es egy PLL hurok fogja oket ossze.
Alapbol ez az egyseg szolgalja ki a Reference Spdif konverterunket es ez biztositja a szinkront a Pc es a Dac fele is.
A nagy valtozast ara ertettem mikor a Crystech orak helyett ez a panel lett bekotve az Spdif panelba,na ott seggre ult mindenki :D
A Karuna tulajok a megmondhatoi :D
Ja értem. Nem árt ha a díszszázadot 1 ember vezényli és az hasonlóan pontos az ütemtartást illetően, mint a Fletcher a Whiplash-ben. Már ha jól értem. :D

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7571

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

menyus2 írta:
2020.01.27., hétf. 22:42
asebestyen írta:
menyus2 írta:

core_mclk_24MHz_vcxo.PNG

Hidd el mikor beneztunk 24Mhz en 100 Femto kornyekere 10Hz en merve, az borzalmassan hallhato valtozast hozott.Ilyen frekin ez nem sok cegnek jott ossze emberi aron...
Hová beépítve hozza ezt a borzalmasan hallható változást? Félre ne értsd, a technikai maximalizmust értékelem, az otthoni lejátszórendszerekbe való használatával kapcsolatban vannak kétségeim. Én ezeket brutál minőségű AD konverterekben sokkal inkább el tudnám képzelni, illetve komplett felvevő rendszerek központi órajeleként. Ott sokkal több létjogosultságát érzem. De meggyőzhető vagyok. :)
Ez nem csak egy frekirol szol ez a meres a Core Audio master clock generatoranak egy kijaratarol keszult.
Alapbol ez az egyseg szolgalja ki a Reference Spdif konverterunket es ez biztositja a szinkront a Pc es a Dac fele is.
A nagy valtozast ara ertettem mikor a Crystech orak helyett ez a panel lett bekotve az Spdif panelba,na ott seggre ult mindenki :D
Ja értem. Nem árt ha a díszszázadot 1 ember vezényli és az hasonlóan pontos az ütemtartást illetően, mint a Fletcher a Whiplash-ben. Már ha jól értem. :D
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

menyus2
V.I.P.
V.I.P.

asebestyen írta:
menyus2 írta:

core_mclk_24MHz_vcxo.PNG

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
2020.01.27., hétf. 22:23
asebestyen írta:
menyus2 írta:

core_mclk_24MHz_vcxo.PNG

A mi alkalmazasainknal a kozponti orajel a DA konverter orajelet is adja, valamint a PC-ben talalhato valamennyi fontos oszcillatoret. Igen, igazad van abban, hogy a DA konverterre “raengedve” Int/Ext panelen keresztul jol lehet erzekeltetni a kulonbseget.
Én az AD konverterre gondolok. Egy analóg forrás bedigitalizálásából nyert állományra még rengeteg minőség romboló eljárás vár, ott nagyon kell a minőség, nem mindegy miből indulunk. Ezeket a digitalizált sávokat a mixing és masztering során kvázi nagyító alá teszed, tehát szinte minden hiba a felszínre kerül jó eséllyel. Az emberek java max 80-90dB-t tud feldolgozni, azt se sokáig, baromi hamar fárad a fül (izomzata) és ha a hangban valami csúnya hiba van (főleg digit eredetű, nem természetes torzítás), akkor agyban is. -160dB zajnál max képzelegni lehet, de már -120 - 130-nál is. Eszközök látják azt a zajt, de hallani...
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

menyus2 írta:

core_mclk_24MHz_vcxo.PNG

menyus2
V.I.P.
V.I.P.

Ami hosszú távon pontos, az rövid távon is, fordítva nem biztos. :D
A 0.02ppm azért nem szar, más kérdés, hogy hifiben semmi jelentősége, a kristály 0.1ppm is feleslegesen jó. :D
[/quote]
core_mclk_24MHz_vcxo.PNG
core_mclk_24MHz_vcxo.PNG (41.65 KiB) Megtekintve 3294 alkalommal

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

menyus2 írta:
2020.01.27., hétf. 21:02
asebestyen írta:
2020.01.27., hétf. 20:38
wittao írta:
2020.01.27., hétf. 20:27

Dolgozunk rajta :fekverohog:
Cézium vagy rubidium izotóp alapú lesz? Vagy saját izotóp? gondolkodik.gif :D
Nem a hosszutavu pontossagra gyurunk :D
Az emlitett technologiak Phase Noise szempontbol nem a legszerencsesebbek mukodesukbol kifolyolag...
A jo oreg Sc.cut kristaly dual kemenceben meg mindig nyero :D
Ami hosszú távon pontos, az rövid távon is, fordítva nem biztos. :D
A 0.02ppm azért nem szar, más kérdés, hogy hifiben semmi jelentősége, a kristály 0.1ppm is feleslegesen jó. :D

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

vkz írta:
2020.01.27., hétf. 20:42
avl2 írta:
2020.01.27., hétf. 16:57
ha jol latom, meglett a teljes sor (ebben a relacioban, mert feljebb mindig van ;-):
i9 jobb mint i7,
i7 jobb mint i5
i5 jobb mint i3

nincs mas hatra: akit (annyira) erdekel, meghallgatja magának. anélkül marad, amit ZolaBA irt: "Ne kérdezz, vedd a drágábbat."
És a magok száma hogyan függ össze? Csak mert van pl 2 magos és 4 magos i5 is és i7 is. Kijelenthető hogy a 2 magos i7 jobb mint a 4 magos i5?

Megyek megnézem van-e popcorn :D
Az attól függ, mi a feladata. De hiába a sok mag, amik hiába gyorsak, jól kell szervezni a munkát, azon több múlik. Azaz jó ha van erőforrás, de csak akkor van értelme, ha jól használom ki, legalábbis az adott, elsőbbséget élvező folyamat szempontjából. De ez nem egy snassz 16/44.1-nél fog kijönni, még ha néhányan hallani vélik is. Tévedés jogát fenntartom. :D

menyus2
V.I.P.
V.I.P.

asebestyen írta:
2020.01.27., hétf. 20:38
wittao írta:
asebestyen írta:
2020.01.27., hétf. 20:25
És mikor jönnek már az atomórás központi órajelek a hifibe végre? :D
Nem a hosszutavu pontossagra gyurunk :D
Az emlitett technologiak Phase Noise szempontbol nem a legszerencsesebbek mukodesukbol kifolyolag...
A jo oreg Sc.cut kristaly dual kemenceben meg mindig nyero :D

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 279

Hozzászólás Szerző: Tom40 »

Látom, durvul a buli :)
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel

vkz
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 253

Hozzászólás Szerző: vkz »

avl2 írta:
2020.01.27., hétf. 16:57
ha jol latom, meglett a teljes sor (ebben a relacioban, mert feljebb mindig van ;-):
i9 jobb mint i7,
i7 jobb mint i5
i5 jobb mint i3

nincs mas hatra: akit (annyira) erdekel, meghallgatja magának. anélkül marad, amit ZolaBA irt: "Ne kérdezz, vedd a drágábbat."
És a magok száma hogyan függ össze? Csak mert van pl 2 magos és 4 magos i5 is és i7 is. Kijelenthető hogy a 2 magos i7 jobb mint a 4 magos i5?

Megyek megnézem van-e popcorn :D

K P
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 284

Hozzászólás Szerző: K P »

Egy audio pc- s konfigban kb hány % a proci szerepe?

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
asebestyen írta:
2020.01.27., hétf. 20:25
És mikor jönnek már az atomórás központi órajelek a hifibe végre? :D

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”