Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: avl2 »

huszti-zsolt írta:
2020.01.24., pén. 10:57
...Egy Mac-et Audirvana-val használni kb. olyan bonyolult, mint egy CD játszó-t. :D Bombabiztosan üzemel, zseniális a hangja. ...
asebestyen írta:
2020.01.24., pén. 10:36
...A winfos processzor és folyamatkezelése multimédia szempontból egy szar. ....Miközben a MAC, vagy egy jól beállított Linux ezt sokkal kisebb erőforrás igénnyel...
tamagaba írta:
2020.01.24., pén. 10:25
...a legjobban a Tahr Puppy tetszik ...
nem az számít a fentiben, hogy kitöl idézem (bocs, nem úgy szánom, ahogy ezen is meg lehet sértödni, hogy mi az hogy nem az számít :-)))

kijelenthetö - objektíven -, hogy alma+audirvana egyertelmüen jobb, mint egy "mezei olcsobb" gépen Tahr Puppy ? miben ? kezelési kényelem ? hangminöség ?
szubjektíven nem kérdés, mert az kinek így, kinek úgy, és ezért át sem vihetö G. Jakabról H. Anettre. vagy rám (hisz mi másért kérdeznék :-)

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2827

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Írtam egy választ - ami hogy, hogy nem... eltűnt.
Szóval igen, én csak egy álláspontot említettem meg - ami egyébként nyilván erősen részrehajló, hiszen USB-s DAC-ok illetve USB bemenetű erősítő(k) gyártásában érdekelt vagyok, ugye - ráadásul mint én is említettem, ez egy hobbi, ergo itt természetesen a "motorház tető alatti mokkolásról" folyik az érdemi eszmecsere. Remélem azért nem volt mégsem teljesen OFF-topik a beírásom, de nem győzöm hangsúlyozni, SZVSZ,SZVSZ,SZVSZ!!!!

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Szerintem meg maradjunk annyiban, hogy aki bele akar piszkálni a motorháztető alá, az tehesse ezt szabadon. A harapott almás rendszernek pontosan az a hátránya, mint ami az előnye. Megveszem (másfélszeres áron), beüzemelem, hallgatom, 'oszt jó napot! Ez a megoldás a zenehallgatót, aki ezt a luxust megengedheti magának, biztosan kielégíti.
Akit meg nem, vagy nem engedheti ezt meg magának, az bütyköl: hardveresen, szoftveresen, kinek mire futja.
S persze vannak, akik mindebben kiváló üzleti és egyéb lehetőségeket látnak. Audio-PC-k, hálózati lejátszók gyártói. Hogy a kapott hang és az ezzel való elégedettség hogyan korrelál a műszaki megoldások tartalmával, azok bekerülési költségeivel (pénz és idő), azt mindenki eldönti magának, de a szórás minden bizonnyal elég nagy.
Ami biztos: az egyszeri hifistában van némi ellenállás a "mindentegybe" megoldásokkal szemben. Hirtelen végiggondoltam, milyen erősítőt vennék beépített DAC-kal, de egy sem jutott az eszembe. Maradna egy csomó kábelem, mihez kezdenék velük? :D
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

asebestyen írta:
2020.01.24., pén. 10:36
Az a baj a hifis számítógépezéssel, hogy a lehető legszarabb megoldásokat kezdjük reszelgetni.
Veszünk egy PC-t winfossal. A winfos processzor és folyamatkezelése multimédia szempontból egy szar. Ezért elkezdjük kilövöldözni a win olyan szolgáltatásait, ami nem kell, minden szempontból elkezdjük optimalizálgatni (proc mag elkülönítés, valós idejű prioritás, stb), aztán kell olyan audio eszköz - nevezzük hangkártyának az egyszerűség kedvéért - , aminél meg lehet kerülni a winfost (pl ASIO), aztán a lehető legszarabb protokollon USB-n küldjük az adatokat.
Persze, ezek egy jó ideig akár nem is okoznak gondot, de ha elkezdünk szélsőséges értékeken dolgoztatni a rendszert, egyből előjönnek, nagyon. Miközben a MAC, vagy egy jól beállított Linux ezt sokkal kisebb erőforrás igénnyel, sokkal megbízhatóbban, probléma mentesebben alapból tudja, pláne firewire vagy USB-C (tündérbolt) csatolással. De a jó hifista szopatja magát, pl én is. Win környezetben otthonosan mozgok, ezt tudom egyedül felhozni mentségemre. :D
Egy Mac-et Audirvana-val használni kb. olyan bonyolult, mint egy CD játszó-t. :D Bombabiztosan üzemel, zseniális a hangja. De kétség kívül nem lehet eszméket gyártani köré, nem lehet véget nem érő és senki földi halandó számára nem érthető technicista mondatokkal okoskodni. Egyszerűen csak beteszed, kb. 3 perc alatt installálod és aztán évekig használod.
Azt persze elfelejtettem, hogy ehhez kell egy jó DAC is - és e tekintetben persze egy hálózati lejátszó előrébb van, hiszen az 'all-in-one' dolog. De ma már szinte az össze elektronika gyártó kínál USB-s DAC-ot az erősítőibe integrálva, szóval azért az sem teljesen ördögtől való, hogy a DAC-ot nem a lejátszóban kapom.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7818

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Az a baj a hifis számítógépezéssel, hogy a lehető legszarabb megoldásokat kezdjük reszelgetni.
Veszünk egy PC-t winfossal. A winfos processzor és folyamatkezelése multimédia szempontból egy szar. Ezért elkezdjük kilövöldözni a win olyan szolgáltatásait, ami nem kell, minden szempontból elkezdjük optimalizálgatni (proc mag elkülönítés, valós idejű prioritás, stb), aztán kell olyan audio eszköz - nevezzük hangkártyának az egyszerűség kedvéért - , aminél meg lehet kerülni a winfost (pl ASIO), aztán a lehető legszarabb protokollon USB-n küldjük az adatokat.
Persze, ezek egy jó ideig akár nem is okoznak gondot, de ha elkezdünk szélsőséges értékeken dolgoztatni a rendszert, egyből előjönnek, nagyon. Miközben a MAC, vagy egy jól beállított Linux ezt sokkal kisebb erőforrás igénnyel, sokkal megbízhatóbban, probléma mentesebben alapból tudja, pláne firewire vagy USB-C (tündérbolt) csatolással. De a jó hifista szopatja magát, pl én is. Win környezetben otthonosan mozgok, ezt tudom egyedül felhozni mentségemre. :D
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6219

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

ZolaBA írta:
2020.01.24., pén. 09:51
Aszpirin írta:
2020.01.24., pén. 08:59
csak ez a topik talán a minőségi PC-alapú zenehallgatásról szól. Főleg. Remélem. Mert ha nem, akkor én is kiszállok.
Szerintem ma rossz kedved van, hagyjuk. Nem magyarázkodom feleslegesen :napsut:
Nyilván, így 6 nap lázas fetrengés után (de már látom a végét), Zsolt hozzászólását is tekintve, látom, hogy picit túlreagáltam a dolgot. Azon akadtm ki, hogy ont spotify-jal szálljunk ki... De beindítottál bennem valamit, es tettem egy A/B összehasonlítást a 320kbps mp3 vs 16/44.1 kHz FLAC között, a hálószobai “budzsé-rendszeremen”, ugyanazzal a számmal (Mike Mainieri Wanderlust c. albumának első dala). És még ezen a low-end mini “rendszeren”, ami a töredékébe került a “nagy” rendszeremnek, és ami egyáltalán nem nevezhető audiofilnek (Bluesound Powernode 2, gyári tápkábellel, hozzáadott ethernet kabellel és valami legolcsóbb kínai switch-be dugva, Dali Zensor 1 mini polcsugárzókkal és gyári szerelésű AQ Type2 hangfalkábelekkel), azonnal érzékelhető a dinamikabeli különbség. Szóval maradjunk annyiban egy családi pizza áráért már kapható Tidal HiFi havonta, és ha még mondjuk egy Audirvanát is melléteszel, ahogy Zsolt írta, akkor egyetlen felületen kezeled a Tidalt a sajat gyűjteményeddel, és még úgy is szól, hogy már elkezdhetünk hifiről beszélni. Alig több pénzért, mint amit Te írtál. Én még a HRA előfizetést is mellétettem, nevezzük úri szeszélynek :D
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Aszpirin írta:
2020.01.24., pén. 08:59
csak ez a topik talán a minőségi PC-alapú zenehallgatásról szól. Főleg. Remélem. Mert ha nem, akkor én is kiszállok.
Szerintem ma rossz kedved van, hagyjuk. Nem magyarázkodom feleslegesen :napsut:
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

ZolaBA írta:
2020.01.24., pén. 05:37
tamagaba írta:
2020.01.23., csüt. 20:51
Aztakva srácok, az analógba nem volt anno ekkora buzera, mint ami itt van
Ez a buzera pont akkora, mint amekkorára ki-ki magának felfújja! ;)
Azért ne felejtsük el, hogy pl. a Spotify egy pizza áráért adja a havi hozzáférést és minden programot, távvezérlést, készülékek közötti váltást, könnyű kezelhetőséget, stb. stb. ami ha azt akarod, hogy zene szóljon 100 emberből 99-nek tökéletes. Ezt ingyen ki lehet egészíteni foobarral a saját lossless anyagokhoz és elértél egy valóban remek szintet, ami hifi kütyüzni természetesen nem elég, de kütyüzni semmi sem elég, pont erről szól, amint valaki elégedett lesz, az nem elérte a körhinta végét, hanem csak kiszállt :))
Ha pedig a 'pc'-t behelyettesítem egy Mac-kel, a Spotify-t meg egy Tidal-lal, a Foobar-t pedig egy Audirvana2-vel, akkor ott a vége. No de akkor mi maradna fennkölt kütyüsöknek, high end kereskedőknek és soha véget nem érő fejlesztésben lévő guruknak? :D A hobbit hagyjuk meg a hobbistáknak, hiszen épp erről szól számukra ez a dolog. És ha már nem lehet a biteket polírozni, akkor is találni ezernyi más dolgot amivel a pszichéket lehet ingerelni! :D

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

ZolaBA írta:
2020.01.24., pén. 05:37
tamagaba írta:
Azért ne felejtsük el, hogy pl. a Spotify egy pizza áráért adja a havi hozzáférést és minden programot, távvezérlést, készülékek közötti váltást, könnyű kezelhetőséget, stb. stb. ami ha azt akarod, hogy zene szóljon 100 emberből 99-nek tökéletes. Ezt ingyen ki lehet egészíteni foobarral a saját lossless anyagokhoz és elértél egy valóban remek szintet, ami hifi kütyüzni természetesen nem elég, de kütyüzni semmi sem elég, pont erről szól, amint valaki elégedett lesz, az nem elérte a körhinta végét, hanem csak kiszállt :))
A hifi a fenti képlet bonyolításáról szól. És arról az 1 emberről a 100-ból, akinek nem elegendő a spotify. Bocs, hogy ezt mondtom, de ha valaki szerint a Spotify bőven elég a zenei igénye kielégítésére, és minden egyéb fölösleges kütyüzés, akkor az illető lehet zeneszerető, sőt biztosan az, de a hangminőség iránti igényszintje nem túl magas, ami szintén rendben van, csak ez a topik talán a minőségi PC-alapú zenehallgatásról szól. Főleg. Remélem. Mert ha nem, akkor én is kiszállok.

Ergo: ebben negyon nem értek veled egyet (mindamellett, hogy ezt a “kiszálltam a körhintából” bölcseletet el tudom fogadni, hisz mindig feljön, ilyen-olyan kontextusban, mint végső “megmondás”. Nade pont Spotify-jal és mp3-akkal szálljunk ki? Bocs, de azt nem. Tegyük picit fennebb a lécet. Ott is ki lehet szállni)

Ja, hogy plusz még foobar? Miért pont foobar? És itt jön a bonyolítás...
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

tamagaba írta:
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

tamagaba írta:
Lassan túlmegyünk az LP játszón és átlépjük a bűvös "kábelek" hsz számát (a hifi fekete lyuk)
tényleg ennyire bonyolult dolog ez?
egyre többet olvasok digiből és egyre kevésbé értem
pedig mennyire egyértelmü volt az átlépés akkor ..
Mi is egészen pontosan az, amit nem értesz?
Mert talán valaki itt elmagyarázza akkor neked :napsut:

mjanosrobert
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: mjanosrobert »

A Daphilt probalgatom.
Par bajom van vele.
1. A gepet biosban raveszem h usbrol bootoljon. Megy is... majd ha kell a winfos, kihuzom az usbt. Majd ha megint valtani szeretnek sajnos megint a biosba kell matatni. Az usb kihuzasa utan nem jegyzi meg, hogy elsodlegesnek az usb allitottam be.
Tehat nem talaltam megoldast arra hogy ha bent van az usb akkor az indul, ha nincs akkor win.
Erre van otlete valakinek?
2. A taviranyitasa kicsit fapados. (Squeezer).
3. A tidal mastert is csak 44.1 ben jatsza.

Eddig a roon jott be minden szempontbol, csak nyusszogok a 119 dodo/ev miatt.

Audirvana. Probalnam telepiteni, de kozli velem valami telepito seged, hogy frissitsem a win10 verziomat. Na azt nem szeretnem. A mostani valtozatban teljesen ki tudtam gyepalni a frissitest. Teljesen stabil hozzanyulas nelkul egy eve. Nem kerdez hulyesegeket. Nem frissitget... Az ujjabb valtozatoknal kiolhetetlen az allando frissites.
Ha jol lattam akkor az audivana is komunikal a jplay el. Az mondjuk nagy plusz pont...

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
2020.01.23., csüt. 17:22
mjanosrobert írta:
2020.01.23., csüt. 17:13
Szervusztok
Valaki probalta mar az audirvana progit win10 alatt?
Elmeletileg lehet androidos teloval is kezelni, meg van benne tidal integracio.
Termeszetesen negativ es pozitiv velemeny is erdekel.
Udv
Amikor kijött, akkor azonnal rácsaptam, mivel mac-en csak azt használtam elég sokáig.
Hatalmas csalódás volt. Nem csak a hang, hanem az egész UI, egyszerűen nem értettem abból a tuti programból hogy lehetett ezt csinálni. Azóta lehet változott a dolog, de nem vett még rá a lélek, hogy újra próbálkozzam (sok integráció és teljes értékű távvezérlés miatt igencsak ígéretes alternatíva lehet).
Mac-en jelenleg nagyon jó. Bár még Audirvana+ néven vettem, egy alapos átdolgozás után a nevét simán csak Audirvanára változtatták (Plus nélkül), ezt érdemes lehet tudni. Nincs már “+” a végén, mégis plusszosabb, mint a “plus”-os, ha érted, mire gondolok.
A saját cuccok mellett (nincs óriási lokális zenekömyvtáram, csak párszázas, azok is javarészt a nemkomolyzenei CD-im saját rippjei) most épp integrálva van vele a Tidal, a Qobuz, és a HRA Streaming is - mindhárom élő előfizetéssel (bár a Qobuzt le fogom mondani a jövő hónaptól).
Korábban használtam benne a SoX plugint “felskálázásra” és DSD-be konvertálásra, és a régebbi DAC-kal volt is értelme, de amióta a Wadiát jasználom, a SoX ki lett kapcsolva, mert nincs már hangi előnye a felskálázásnak, és a Wadia nem tud DSD-t. Aki DSP-kre (vst-kre) gerjed, természetesen azt is támogatja, de én nem használtam.
Gyakorlatilag hetente kap frissítéseket (volt már, hogy egy héten kétszer is), a felfedezett hibákat nagyon gyorsan javítják, és jönnek persze új kisebb fejlesztések hozzá.

Mindez persze a Mac-es változatra érvényes, amiért egyszeri, teljesen normális mertékü (harmincvalahányezer, emlékeim szerint) licenszdíjat kellett fizetni. A win-est nem próbáltam, mert a win-es laptopom munkaeszköz, és nekem nem zenehallgatással kapcsolatos a munkám.
A Mac-es Audirvana nagyon beleillik abba a filozófiába, amit a Mac-ec is képviselnek: semmi bonyolítás, csak elindítod és teszi a dolgát. Pontosan, precízen, jól, hiba nélkül.
Tehát nem buherátoroknak való, arra ott a Linux.

A távirányító progiját is lecserélték - és az új Audirvana Remote valami egészen elképesztően leiskolázza az összes általam eddig látott távirányító progit. A BluOS-t dicsérik agyba-főbe, hát esküszöm nagyon messze áll egy Audirvana Remote-tól használatban és használható szolgáltatásokban (iOS-en legalábbis).

Frogged
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 38

Hozzászólás Szerző: Frogged »

Én anno Foobaról váltottam Audirvana pluszra nekem nagyon bejött , bár semi tidal meg telos dolgot nem teszteltem rajta csak saját hátértárról zenéltem vele.
Később meg támogattam egy AO-val az sokat tettmég a hangzáshoz.
Aztán végül a Daphile túlszárnyalta ezt a 60K-s kombot ingyen de ha mindenkép win mellé kell akkor egy jó opciónak tartom.
Musician Audio Mdp-2 - Musician Audio Pegasus Dac - Musician Audio Monoceros Előerősítő -
DIY Satori Aktiv Hangfalpár - fejes erősítő: Gustard H16 - Fejhallgató: Denon D5200
KR Acustic panelek - Kábelek: Luxor Audio - Rezgés csillapítás: Vibra-R

mjanosrobert
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: mjanosrobert »

Szervusztok
Valaki probalta mar az audirvana progit win10 alatt?
Elmeletileg lehet androidos teloval is kezelni, meg van benne tidal integracio.
Termeszetesen negativ es pozitiv velemeny is erdekel.
Udv

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 551

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

tottyi írta:
2020.01.22., szer. 10:10
adamthebrave írta:
2020.01.22., szer. 09:56
tottyi írta:
2020.01.22., szer. 09:23
Ahh, mindig jon valami uj Linux vagy software. :( En meg mar majdnem megvettem a Roon-t azt a hetszaz dollarosat.
A kettő nem függ össze. A Roon egy katalogizáló szoftver, ami minden elfut, így bármilyen OS mellett döntesz fogod tudni használni.
Ok, akkor vissza az erdobe. :) A JRiver is egy katalogizalo szoftver de megis azt allitjak, hogy a Roon csodakra kepes hangilag.
egyebkent hihetetlen draga szoftver, ezen az aron mar komoly hardveres lejatszot is lehet venni. :(
Gyere, vezetünk :)

Igen, mind a 2 az, alapvetően a meglévő állományaidat katalogizálják. Mind a kettő ezer más dolgot tud még, innentől kezdve egyéni preferencia, hogy melyiket választod.

Ami a Roon mellett szól:
- a legjobb Tidal integráció
- a Musicbrainsről minden előadó és album infót letölt
- egyre jobb hangi szolgáltatásokat nyújt (convolution, felskálázás, multiroom stb.)
- nagyon jo HQPlayer integráció

Ami JRiver mellett szól:
- relatíve olcsó
- ha szereted és igényled, akkor nemcsak album, hanem könyvtár/fájl alapon is láthatod a zenéid
- nem kell neki akkora erőforrás mint a Roonnak

Van több eltérés is, hirtelen ezek jutottak eszembe.
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 905

Hozzászólás Szerző: tottyi »

adamthebrave írta:
2020.01.22., szer. 09:56
tottyi írta:
Ahh, mindig jon valami uj Linux vagy software. :( En meg mar majdnem megvettem a Roon-t azt a hetszaz dollarosat.
A kettő nem függ össze. A Roon egy katalogizáló szoftver, ami minden elfut, így bármilyen OS mellett döntesz fogod tudni használni.
Ok, akkor vissza az erdobe. :) A JRiver is egy katalogizalo szoftver de megis azt allitjak, hogy a Roon csodakra kepes hangilag.
egyebkent hihetetlen draga szoftver, ezen az aron mar komoly hardveres lejatszot is lehet venni. :(
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 551

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

tottyi írta:
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 905

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5288

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Újabb verzió, kibővített, magyar nyelvű tahr Puppy:
https://skamilinux.hu/tahrlite6-1-1-k4- ... -2020-jan/

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Úttörő írta:
2020.01.20., hétf. 19:49
honnan töltötted le (konkrét link) ? és milyen zenelejatszo SW ? köszi
Ezen az oldalon találtam infókat: https://skamilinux.hu/tahr-puppy-6-0-6-uefi/. Innen letölthető az iso file is.
A Deadbeef alap lejátszó benne, én azt használom.
[/quote]

köszi, még kicsit tovabbi is erdekelne, mert a https://skamilinux.hu/letoltesek-repok-oldalak/ oldalra menve is vagy onnan tovább https://yadi.sk/d/WmJMuf_bF6fze oldalon is csak ugy hemzsegnek a változatok, ezért érdekel: teljesen konkrétan melyik.

pl. https://skamilinux.hu/tahr-puppy-6-0-6-uefi/ oldalon van ilyen rész:
"Egy 64 bites rendszertől ennyi memóriahasználat az nagyon jó! Grafikus felülettel együtt.
Az általam használt puppy:
tahr64-6.0.6-uefi.iso"

ez ?

vagy innen: https://ftp.nluug.nl/os/Linux/distr/pup ... 20-6.0-CE/ pl. ez: "tahr-6.0.6-uefi.iso " ?

valahol olvastam: "mérhetetlen RAM használat" nem tudod mennyi is az igénye ?

chopper
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 63

Hozzászólás Szerző: chopper »

A Tahr Puppy a 6.0.6 verzió vagy későbbi? :smile29:

Úttörő
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 31

Hozzászólás Szerző: Úttörő »

[/quote]
Ezen az oldalon találtam infókat: https://skamilinux.hu/tahr-puppy-6-0-6-uefi/. Innen letölthető az iso file is.
A Deadbeef alap lejátszó benne, én azt használom.

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 279

Hozzászólás Szerző: Tom40 »

kaef2 írta:
2020.01.02., csüt. 08:57
.... Ma érkezik egy un audiofil Ethernet Switch. Vettem ugyanis egyet kiváncsiságból, a megfizethetőőbbek, kevésbé extrémek közül.
.....
Szia Feri! Ugye nem maradtam le a beszamolorol?
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Úttörő írta:
2020.01.20., hétf. 08:59
Köszönöm Fülelek fórumtársnak a tippet. Windows, Linux Mint, Ubuntu Studio próbálkozások után nálam a Tahr Puppy befutónak tűnik.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”