És a Selekt DSM?
Képbe került nálam, mondjuk nem az erősítő része érdekel.

És a Selekt DSM?

Ez egy majd' 10 éves topicrészből felhozott idézet ...turho írta: ↑2010.11.09., kedd 20:14Látom, egyre többen kezdenek érdeklődni a téma iránt. Aki erősítő vásárláson gondolkodik, vagy váltani akar, az ne hagyja le a listáról a Class-D-t. Egy teljesen más világ. Hallottam már digit, csöves, és félezetős ellenében is, mindkét esetben jobb volt. Van egyfajta hihetetlen nyugodtság a hangjában. Kinyílnak a hangok. A definiáltság, a térleképzés, a hangszerek valósághűek lesznek. Még egy gyengébb dobozon is olyat művel, mintha a szobában játszanának az előadók. Mindegy, hogy egy érzéketlen Dyno-t, vagy egy érzékeny szélessávút köt rá az ember.
Nemcsak az ismert márkák körül érdemes keresgélni (Lyngdorf, NuForce), hanem a PA (Crown, FlyingMole, MC2 Audio) világában is érdemes nézelődni, mert olcsóban is megkapható ez a technika. A Bang&Olufsen ICE Power KIT-ről nem is beszélve, melyet sok nagy gyártó is használ a termékeiben (Jeff Rowland, Rotel, Pioneer, MartinLogan).
Ugyanezt mondhatom csak, az első eszköztelen hangú, könyörtelenül lineáris és dinamikus erősítőm.
Bármilyen zenét könnyedén kitesz a kimenetre. Mintha csak egy ideális hangerőszabályzó lenne.
persze van akinek ez sok(k). Tranziensátvitele is ijesztően jó. Emiatt jó felvételek pofátlanul jól szólnak.
A szarokat meg nem kenegeti
(Én S1NYAudio-s 2x150 w-ig konfigolt, DIY alapút építettem össze, a tápja rezonáns dual kapcsolóüzemű 450 W, az előfoka meg pic-cel vezérelt pga2311. Igazi szentségtörés a kombó )

Ez nem a tisztító, ez a felületkezelő része. Van egy tisztító is, amit előtte kell használni.

Ok, de miért? Úgy értem, hogy a D osztályú erősítőknél miért van a 10-15V-tal magasabb potenciál, mint más erősítőknél?juliush írta: ↑2019.12.28., szomb. 15:42Az úgy nem teljesen helyes műszakilag, hogy "+10-15V-al magasabb jelet bocsájtanak ki"! A jelszint, amellyel a hangfalakat meghajtja valójában a két csatlakozó közötti feszültség, a D-osztályú erősítők túlnyomó többsége esetén azonban a fekete hangfal csatlakozó 10-15V-tal magasabb potenciálon van, mint a referencia föld 0V-ja, amelyet a REL is használ. A fekete kábel bekötésével megpróbálod lehúzni 0V-ra az erőlködőt, amire a többségük a protected mode-ba menekül. Ezért javasolják azt, hogy ezt a csatit hagyjuk "lebegve" és ha földhurok alakul ki, akkor azt orvosoljuk az erösítő egy használaton kívüli RCA-aljzatának és a mélynyomó LFE/.1 bemenetének összekötését kizárólag földelési célból.Vinkler írta: ↑2019.12.28., szomb. 15:02Ez csak nekem újdonság?!![]()
A D osztályú erősítők miért +10-15V-al magasabb jelet bocsájtanak ki, mint a többi?
https://rel.net/how-to-connect-a-rel-to-a-class-d-amp/
Az úgy nem teljesen helyes műszakilag, hogy "+10-15V-al magasabb jelet bocsájtanak ki"! A jelszint, amellyel a hangfalakat meghajtja valójában a két csatlakozó közötti feszültség, a D-osztályú erősítők túlnyomó többsége esetén azonban a fekete hangfal csatlakozó 10-15V-tal magasabb potenciálon van, mint a referencia föld 0V-ja, amelyet a REL is használ. A fekete kábel bekötésével megpróbálod lehúzni 0V-ra az erőlködőt, amire a többségük a protected mode-ba menekül. Ezért javasolják azt, hogy ezt a csatit hagyjuk "lebegve" és ha földhurok alakul ki, akkor azt orvosoljuk az erösítő egy használaton kívüli RCA-aljzatának és a mélynyomó LFE/.1 bemenetének összekötését kizárólag földelési célból.Vinkler írta: ↑2019.12.28., szomb. 15:02Ez csak nekem újdonság?!![]()
A D osztályú erősítők miért +10-15V-al magasabb jelet bocsájtanak ki, mint a többi?
https://rel.net/how-to-connect-a-rel-to-a-class-d-amp/

A Linn a kapcsoló üzemű tápok egyik legnagyobb apostola már egy jó ideje, de a klasszikus erősítői ettől még nem nem Class D-k. Viszont az új Selekt DSM streamerek közül az erősítővel ellátott már az, ha jól tudom. Meg talán már a Sneaky DS is az lehetett.

Nem, azt hiszem én vittelek kicsit félre a Purity-vele.
Aktív subokhoz ideális a D osztály,semmi gond velük.És kb arra jó a legtöbb.zoli73 írta: ↑2019.12.25., szer. 15:08Nem, ezek szerint nem értetted meg. A legtőbb Martin Logan-al ellentétben, a Purity full aktív, nincs passzív, vagy fél aktív mód. A beépített erősítői nem megkerülhetőek/ kiiktathatóak.Minden bemenetről használva full aktív, kb. úgy, mint az aktív subwooferek.vargazooo írta: ↑2019.12.25., szer. 14:31Én megértettem hogy a martin logan lehet aktív is. De ezek szerint az Etalon rendszerrel jobban szól passzívként. A jövő kutatást hagyjuk.zoli73 írta: ↑2019.12.25., szer. 14:07
Nincs vagy-vagy lehetőség, nincs két erősítő amit párhuzamosan hallgatnék.
A sorrend ahogy összeáll a rendszer: források- előfok- végfok- hangsugárzók.
Talán nem fogalmaztam elég világosan, de sebaj, fussunk neki mégegyszer.
A hangsugárzó(ML Purity) kétféle bemenettel rendelkezik, van egy pár hangsugárzó csatlakozó csavaros-szorítós banánhüvelye, és 1db rca bemenete. A csavaros-szorítós banánhüvelyre lehet kötni az erősítő hangsugárzó kimenetét(én így használom), az rca bemenetre, előfok kimenettel lehet csatlakozni. Mindegy melyiket használom, a bemenő jel először a beépített aktív hangváltóra jut, onnak az utanként peépített class D erősítőkre, utanként 200-200Watt. Ezt megkerülni nem lehet, mindkét bemenetről full aktívan működik.
Az, hogy az Etalon elő- végfokkal(sl701, sl801) hajtom őket, az egy állapot, ezek vannak már évek óta, nagyon szeretem őket.
Felmerült a gondolat bennem, hogy mivel full aktív sugárzók, ezért elég volna egy előfok is hozzá, gondolkodtam is egy másik előfokon, egy valóban csúcs előfokon, mert hát nagyon jó az Etalon, de hát mindennél van feljebb/jobb.
Sőt, nem is feltétlen a hangminőség miatt váltanék, hanem a komfort. Az Etalon előfokon csak 4 bemenet van, és nem távirányítható. Hogy ezek mind meglegyenek és még hangminőségben is előrelépjek, ahhoz nagyon zsebbe kellene nyúlni, ami, most házfelújítás közben nagyon nem megy.
Ez utóbbi miatt egyébként is szétszedve, elcsomagolva, van a rendszerem már két hónapja, és sajnos még nem látszik az alagút vége.
Ennek a full aktív módnak az a nagy előnye, hogy bármilyen erősítő könnyedén meghajtja, nem kellenek nagy teljesítményű erősítők a meghajtásához, mint a félaktív Martin Loganekhez. Bár ahogy hallom, az újabb modellek már nem annyira problémásak ebből a szempontból.
A Purity-nél a panel(ami hajlamos nagyon alacson impedanciákra lemenni, ezért nem egyszerű a meghajtása), és az aktív sub meghajtását is kiválóan elvégzi egy-egy class D erősítő.
Ha jól tudom, a mai Martin Logan-ek aktív mélyszekciójának meghajtását is class D erősítők végzik, és ezek azért messze nem a gagyi kategória, ugye?

Nem, ezek szerint nem értetted meg. A legtőbb Martin Logan-al ellentétben, a Purity full aktív, nincs passzív, vagy fél aktív mód. A beépített erősítői nem megkerülhetőek/ kiiktathatóak.Minden bemenetről használva full aktív, kb. úgy, mint az aktív subwooferek.vargazooo írta: ↑2019.12.25., szer. 14:31Én megértettem hogy a martin logan lehet aktív is. De ezek szerint az Etalon rendszerrel jobban szól passzívként. A jövő kutatást hagyjuk.zoli73 írta: ↑2019.12.25., szer. 14:07Nincs vagy-vagy lehetőség, nincs két erősítő amit párhuzamosan hallgatnék.
A hangsugárzó(ML Purity) kétféle bemenettel rendelkezik, van egy pár hangsugárzó csatlakozó csavaros-szorítós banánhüvelye, és 1db rca bemenete. A csavaros-szorítós banánhüvelyre lehet kötni az erősítő hangsugárzó kimenetét(én így használom), az rca bemenetre, előfok kimenettel lehet csatlakozni. Mindegy melyiket használom, a bemenő jel először a beépített aktív hangváltóra jut, onnak az utanként peépített class D erősítőkre, utanként 200-200Watt. Ezt megkerülni nem lehet, mindkét bemenetről full aktívan működik.
Az, hogy az Etalon elő- végfokkal(sl701, sl801) hajtom őket, az egy állapot, ezek vannak már évek óta, nagyon szeretem őket.
Felmerült a gondolat bennem, hogy mivel full aktív sugárzók, ezért elég volna egy előfok is hozzá, gondolkodtam is egy másik előfokon, egy valóban csúcs előfokon, mert hát nagyon jó az Etalon, de hát mindennél van feljebb/jobb.
Sőt, nem is feltétlen a hangminőség miatt váltanék, hanem a komfort. Az Etalon előfokon csak 4 bemenet van, és nem távirányítható. Hogy ezek mind meglegyenek és még hangminőségben is előrelépjek, ahhoz nagyon zsebbe kellene nyúlni, ami, most házfelújítás közben nagyon nem megy.
Ez utóbbi miatt egyébként is szétszedve, elcsomagolva, van a rendszerem már két hónapja, és sajnos még nem látszik az alagút vége.
Nekem flying mole volt. Na most nyilván tetszett vmennyire mert megvettem. De egy idő után annyira fárasztó volt hogy vettem mellé párhuzamban Nad erősítőt összehasonlításként. De aki megvette tőlem a flying molet viszonylag rövidebb idő után eladta.Na most többet nem tudok róla hogy a negyedik tulaj megtartotta vagy sem. Mondjuk a Nad sincs már meg.

Meg a csöves technológiájáról ismert Audio Researchnek is.
Én megértettem hogy a martin logan lehet aktív is. De ezek szerint az Etalon rendszerrel jobban szól passzívként. A jövő kutatást hagyjuk.zoli73 írta: ↑2019.12.25., szer. 14:07Nincs vagy-vagy lehetőség, nincs két erősítő amit párhuzamosan hallgatnék.vargazooo írta: ↑2019.12.25., szer. 11:20Jó de de most akkor a saját két szóban forgó erősítőből neked melyik az amit szívesebben hallgatsz? Nyilván nem az Etalont amit meg is jelölsz.zoli73 írta: ↑2019.12.25., szer. 10:23
Az, hogy az Etalonnál jobb-e, azt ezzel a felállásnál nem lehet megítélni.
A Martin Logan Purity egész pontosan úgy működik, hogy két bemete van. Az egyik egy nagyfrekvenciás hangsugárzó bemenet, amin át integrált erősítővel/vékfokkal hajtható, a másik egy rca vonal bemenet, amin át előfokkal, dac-al, stb. lehet hajtani. Viszont mindegy melyik bemenetről hajtjuk, akkor is a saját beépített erősítői hajtják meg a hangszórókat. Így nem nagyon lehet összehasonlítani más erősítőkkel. A hangminőség szempontjából mindegy melyik bemenetrő hajtjuk, ugyanazt kapjuk.
Én a nagyfrekvenciás bemenetén keresztül használom, de ennek prózai oka van, hosszú rca összekötőm nincs, amivel az előfokkal össze tudnám kötni, viszont hangsugárzó kábelem van, ezért végfokkal hajtom. Csak előfokkal még ki sem próbáltam, nem is volt lehetőségem. Igaz nem is nagyon izgat, elégedetten hallgatom így is.
Azért azt meghallani milyen elektronika van előtte. Mint minden más hangsugárzó ez is meghálálja, ha jobb elektronika van előtte.
Az a lényeg, hogy D osztályú erősítökkel a "gyomrában" is kiváló hangot produkál.

Ez így van, a jövőben bármi megtörténhet. Ezért én megtanultam, "soha ne mond, hogy soha"!vargazooo írta: ↑2019.12.25., szer. 11:48Lehet. Mármint a jövőben bármi megtörténhet. Akkor ezek szerint most még az Etalon. Nekem is az Etalon amúgy.zoli73 írta: ↑2019.12.25., szer. 10:39Még egy gondolat. Sajnos vagy nem a class D kapcsolásé a jövő. Szerintem a gyártók is ennek a fejlesztésébe fektetik a legtöbb energiát, pénzt. Úgy gondolom a nem is olyan távoli jövőben, készülnek majd(de talán már ma is) olyan D osztályú erősítők amik a legmagasabb igényeket is kielégítik.

Nincs vagy-vagy lehetőség, nincs két erősítő amit párhuzamosan hallgatnék.vargazooo írta: ↑2019.12.25., szer. 11:20Jó de de most akkor a saját két szóban forgó erősítőből neked melyik az amit szívesebben hallgatsz? Nyilván nem az Etalont amit meg is jelölsz.zoli73 írta: ↑2019.12.25., szer. 10:23Az, hogy az Etalonnál jobb-e, azt ezzel a felállásnál nem lehet megítélni.
A Martin Logan Purity egész pontosan úgy működik, hogy két bemete van. Az egyik egy nagyfrekvenciás hangsugárzó bemenet, amin át integrált erősítővel/vékfokkal hajtható, a másik egy rca vonal bemenet, amin át előfokkal, dac-al, stb. lehet hajtani. Viszont mindegy melyik bemenetről hajtjuk, akkor is a saját beépített erősítői hajtják meg a hangszórókat. Így nem nagyon lehet összehasonlítani más erősítőkkel. A hangminőség szempontjából mindegy melyik bemenetrő hajtjuk, ugyanazt kapjuk.
Én a nagyfrekvenciás bemenetén keresztül használom, de ennek prózai oka van, hosszú rca összekötőm nincs, amivel az előfokkal össze tudnám kötni, viszont hangsugárzó kábelem van, ezért végfokkal hajtom. Csak előfokkal még ki sem próbáltam, nem is volt lehetőségem. Igaz nem is nagyon izgat, elégedetten hallgatom így is.
Azért azt meghallani milyen elektronika van előtte. Mint minden más hangsugárzó ez is meghálálja, ha jobb elektronika van előtte.
Az a lényeg, hogy D osztályú erősítökkel a "gyomrában" is kiváló hangot produkál.
Lehet. Mármint a jövőben bármi megtörténhet. Akkor ezek szerint most még az Etalon. Nekem is az Etalon amúgy.zoli73 írta: ↑2019.12.25., szer. 10:39Még egy gondolat. Sajnos vagy nem a class D kapcsolásé a jövő. Szerintem a gyártók is ennek a fejlesztésébe fektetik a legtöbb energiát, pénzt. Úgy gondolom a nem is olyan távoli jövőben, készülnek majd(de talán már ma is) olyan D osztályú erősítők amik a legmagasabb igényeket is kielégítik.