Igen.
Ez viewtopic.php?f=31&t=125270 egy nagyon jó lemezjátszó (saját tapasztalat) és hangszedő is van hozzá.

Igen.

Az említettek közül, 505-4 Dual-om, és a 280-as Thorens-em volt, mindkettő megbízható belépőszintű lemezjátszó, szerettem őket. A hangkarakterük hasonló, de a Duál a kicsit elevenebb, vidámabb hangja miatt, nekem kicsit jobban tetszett, ahogy visszaemlékszem.funker írta: ↑2019.12.20., pén. 18:26üdv!
tanácsot szeretnék kérni, mégpedig, lemezjátszó vásárlás kapcsán. nem igazán vagyok jártas ebben az ügyben, milyen márkát, típust vásároljak. amelyekre voksolnék: dual cs 505-4, project debut2, revolver, rotel rp-830,thorens td 280. esetleg valakinek van ezekről a forgatókról némi tapasztalata? ami még fontos, nem akarok több 100 ezret rá költeni.
előre is köszönöm, ha valaki megosztaná a gondolatait velem.
hát ez baj, mert a Round About Midnight sokkal jobb album annál amennyiért kapható (volt?) az LP. fülhallgatóval is van recsegés?csalaja írta: ↑2019.12.16., hétf. 20:57Üdv,
Tanácsot szeretnék kérni Denon DP-300 lemezjátszóval kapcsolatban. A problémám, hogy néha a magas hangok recsegnek (mintha a hangfal magasa nem bírná).
Kiváltképp jazz zenénél hallatszik (pl. Miles Davis Round about midnight) de néha zongoránál is megfigyelhető.
Vízszint rendben, nem számít, hogy a beépített phono vagy a különálló szól.
Antikskating/hangszedő súlyozás rendben, többször ellenőrízve.
Előszőr az AT-95EN hangszedőre gondoltam mert a gyerek babrálta egy kicsit, de most cseréltem egy Goldring E2-re (amin ugye még kevesebb esély van elszúrni a beállítást) és pontosan ugyanaz a probléma.
Más hangforrásból (Spotify) kristálytisztán szól, ezért nem gondolnék erősítő/hangfal hibára.
Van valami ötletetek, hogy mit nézzek még át?
Megmosnám a lemezeket, vagy kábelek kontaktja. Tűk biztosan tiszták? Földelés, másik bemenet az erősítőn. Próbálgatással előbb-utóbb kiderül.csalaja írta: ↑2019.12.16., hétf. 20:57Üdv,
Tanácsot szeretnék kérni Denon DP-300 lemezjátszóval kapcsolatban. A problémám, hogy néha a magas hangok recsegnek (mintha a hangfal magasa nem bírná).
Kiváltképp jazz zenénél hallatszik (pl. Miles Davis Round about midnight) de néha zongoránál is megfigyelhető.
Vízszint rendben, nem számít, hogy a beépített phono vagy a különálló szól.
Antikskating/hangszedő súlyozás rendben, többször ellenőrízve.
Előszőr az AT-95EN hangszedőre gondoltam mert a gyerek babrálta egy kicsit, de most cseréltem egy Goldring E2-re (amin ugye még kevesebb esély van elszúrni a beállítást) és pontosan ugyanaz a probléma.
Más hangforrásból (Spotify) kristálytisztán szól, ezért nem gondolnék erősítő/hangfal hibára.
Van valami ötletetek, hogy mit nézzek még át?

Egy-néhányszor feljott már ez a téma itt. Legutoljára asszem pont én hoztam fel

A Supex ilyen titkos favorit,a régi eredeti Kiseki-ről nem is beszélve..

van egy "vintage rajongótábor" irányvonal a sportunkon belül,legyen az amplifikáció,hangszoró,lemezjástzó stb,innét kiindulva érvényes lehet a hangszedőkre is..hogy kinek mi a jobb izlés,preferencia kérdése..amire ügyelni kéne,mivel fogyó-kopó alkatrészek is vannak ezekben,hogy a "karbantartásuk" (tűcsere) elvégezhető-e még elfogadható árszinten,vagy sem...

Ez azért nem feltétlenül a 2M Red tudását dícséri . Sajnos inkább azt mondanám, hogy az OM10 ami nagyon béna.antizigün írta: ↑2019.12.08., vas. 21:57Tudom erősen sanszos, hogy itt istenkáromlásnak minősül, de nem tudom elengedni, hogy ne adjak egy pluszt a sok helyen leokádott 2M Red-nek. Teljesen jól dolgozik egy neki való könnyű karban. Az OM-10 -hez, bár csak másfélszeres az ára, képest komoly előrelépés, szórakoztatóbb mélyekkel, értelmezhetőbb sztereó képpel, jóval nagyobb dinamikával. Pihent itthon egy évet a piros hangszedő, ami szerencsére nem volt 0 km-es, szóval be volt járatva, de ma volt időm és kedvem az OM-10-et (ez jött gyárilag a lemezjátszóval) a Red-re cserélni. Persze szinte tuti, hogy közepes és nehéz karokban a Red tökre bénázna. Mint ahogy a könnyű karokban könnyen lehet, hogy a Nagaoka sorozat sem érezné jól magát.

Jaaaa, oks.pärt írta: ↑2019.12.04., szer. 17:57Játszunk "gondolat olvasósat"vlaca írta: ↑2019.12.04., szer. 13:50[
Játszunk "gondolat olvasósat"![]()
Nem lehet hogy Soundmania arra gondol hogy amikor áram alá kerülnek a tekercsek, akkor behuzzák függőlegesen "üzemi pozícióba" a tengelyt, picit megemelkedik és már nem ér hozzá az alsó megtámasztáshoz? Nagyobb motorknál ez létező effekt, ezeknél nem tudom hogy így van-e. Illetve van olyan alátámasztó csapágy, amiben egy rugón ül egy acélgolyó, ez forgás közben is hozzányomja golyót a tengelyhez, és a rugóval csillapít "bizonyos rezonanciákat".
Csak tippelek![]()
![]()
Kütűnő gondolat, sok sikert, kitartást!![]()
A tipped egyébként érdekes felvetés. De nem, ez nem olyan motor. Mint az utolsó képen is látható, a legújabb változatát már a gyár is "szarral" szereli. Szóval ami SM szerint az én dilettáns rögeszmém, azt széles körben alkalmazzák és a továbbfejlesztett változatba beépítik. Hogy ezért miért kell a kioktató rejtélyeskedő, semmitmondásait olvasnom az az ő titka marad (még oly sok más titokkal egyetemben).

Itt is szóbakerült: viewtopic.php?f=81&t=106689&p=2443103&h ... e#p2443103dixie-chicken írta: ↑2019.12.05., csüt. 10:35nem igazán kecesgtető hír SME oldalrol...![]()
https://www.stereonet.co.uk/news/sme-le ... HiSywj8bvc

Örülök, hogy előmozdíthattam megbölcsülésedet. Továbbra se hagyj minket kinyilatkoztatások nélkül! Isszuk szavaid, egy talányos névelőd többet jelent, mint mások, mégoly részletes okfejtései. Csak az ostobák szomjúhozzák a nyilvánvalót, a bölcs ragaszkodjon a magát nehezen felfedő képtelenhez.SoundMania írta: ↑2019.12.04., szer. 16:59[Csak kíváncsi voltam mi van amögött ami látszik. De már ezt is biztosan tudom.

Játszunk "gondolat olvasósat"vlaca írta: ↑2019.12.04., szer. 13:50[
Játszunk "gondolat olvasósat"![]()
Nem lehet hogy Soundmania arra gondol hogy amikor áram alá kerülnek a tekercsek, akkor behuzzák függőlegesen "üzemi pozícióba" a tengelyt, picit megemelkedik és már nem ér hozzá az alsó megtámasztáshoz? Nagyobb motorknál ez létező effekt, ezeknél nem tudom hogy így van-e. Illetve van olyan alátámasztó csapágy, amiben egy rugón ül egy acélgolyó, ez forgás közben is hozzányomja golyót a tengelyhez, és a rugóval csillapít "bizonyos rezonanciákat".
Csak tippelek![]()

pärt írta: ↑2019.12.04., szer. 14:48Kedves SM!SoundMania írta: ↑2019.12.04., szer. 12:56[
Én értettem eddig is mire jó. Csak azt vártam, hogy ezt majd te is el tudod magyarázni . De ez még most sem sikerült . Csak amit vártam annyit mondtál . Csakhogy azt látom , hogy a megfelelően működő motor műkődését még mindig nem mondtad el ezért feltételezhető, hogy nem is érted. Pedig akkor látszana, hogy erre az alkatrészre nincs szükség bizonyos esetekben . De eddig még nem sikerült eljutnod. Mikorra várható ? Ennek meg a kémiához semmi köze! A fizikához, mechanikához , elektronikához sokkal több. De biztosan nem is ez a szakmád . De akkor meg minek erőlteted ?! .(pont)
De most már tényleg nyugtass meg, hogy csak trollkodsz!![]()
![]()
Én kiszálltam. Nem fogok fotót linkelni a bontott motorról, skiccet sem készítek a metszetéről, adatlapot sem csatolok, mert átkozottul nem arról szól az egész, hogy ne értenéd. Elég az Off vattacukor készítésből. Tudod, ez egy olyan metafora féle, de ezt ne vedd szó szerint, mint azt a kémia dolgot sem.![]()
Tőlem mehet az egész az Off-ba.

Kedves SM!SoundMania írta: ↑2019.12.04., szer. 12:56[
Én értettem eddig is mire jó. Csak azt vártam, hogy ezt majd te is el tudod magyarázni . De ez még most sem sikerült . Csak amit vártam annyit mondtál . Csakhogy azt látom , hogy a megfelelően működő motor műkődését még mindig nem mondtad el ezért feltételezhető, hogy nem is érted. Pedig akkor látszana, hogy erre az alkatrészre nincs szükség bizonyos esetekben . De eddig még nem sikerült eljutnod. Mikorra várható ? Ennek meg a kémiához semmi köze! A fizikához, mechanikához , elektronikához sokkal több. De biztosan nem is ez a szakmád . De akkor meg minek erőlteted ?! .(pont)

Játszunk "gondolat olvasósat"pärt írta: ↑2019.12.04., szer. 12:20"Az egyik részére még konkrétabban rákérdezek!"SoundMania írta: ↑2019.12.04., szer. 08:19
Akkor ez pl magyarázd már el : " enélkül a forgórész nem egy ponton fekszik fel, ami a magasabb súrlódás miatt növeli a rezgést. Ez a kütyü kicsit megemeli a tengelyt, ami így már szinte "lebeg"."
Az egyik részére még konkrétabban rákérdezek! Hogyan fog "egy ponton" (!) felfeküdni ezzel a sz...rral egy olyan motortengely , ami eleve két végén siklócsapágyas bronzperselyes. A másikra, többire már szeretném ha tényleg magad jönnél rá.....
Mondjuk alátámasztva vele, hogy tudod mit csinálsz.
Nehéz szülés volt, de csak összejött egy konkrét kérdés.![]()
Nem tudom, Nálad hogy van, nálam vízszintesen van larakva a lemezjátszó, ennélfogva a motor tengely függőlegesen áll. Ha a tengelyt le-fel irányba mozgatod, a két végállás között kb 1-2 mm mozgása van. Az alsó állásnál, ahová a gravitáció miatt beáll a forgórész alsó része, az a persely felső részére fekszik fel. A korábbi képen látható, általad szarként definiált alkatrész egy kicsit megemeli a tengelyt, így az alulról(!) már sokkal kissebb felületen fekszik fel. Ha ebből az állításból neked az jött le, hogy én szerintem ezzel a perselyek oldalsó súrlódása megszűnt, arról talán nem én tehetek, ilyet nem írtam. Nem véletlen raktam idézőjelet a "lebeg" szóhoz; arra utaltam, hogy a forgórész két végállás között helyezkedik el.
A szar több változatban megvásárolható, íme néhány:144608334288.png
P1090352x.jpg
Old 31813.JPG
Sőt, a motor újabb típusán gyárilag rajta van:
images.jpeg
Én elfogadom, ha nem érted mire jó, vagy nem hiszel benne, esetleg szimplán ellenszenves cucc. Nekem nem szívügyem a téma; nem vagyok pedagógus, népművelő, sem hittérítő. Az elsődleges téma mellett csak futólagosan említettem, de már bánom.![]()
Köszönöm, hogy időt szántál a témára, de a továbbiak kifejtésével nem terhelnélek, szerintem "nem működik köztünk a kémia". Béke.![]()

Én értettem eddig is mire jó. Csak azt vártam, hogy ezt majd te is el tudod magyarázni . De ez még most sem sikerült . Csak amit vártam annyit mondtál . Csakhogy azt látom , hogy a megfelelően működő motor műkődését még mindig nem mondtad el ezért feltételezhető, hogy nem is érted. Pedig akkor látszana, hogy erre az alkatrészre nincs szükség bizonyos esetekben . De eddig még nem sikerült eljutnod. Mikorra várható ? Ennek meg a kémiához semmi köze! A fizikához, mechanikához , elektronikához sokkal több. De biztosan nem is ez a szakmád . De akkor meg minek erőlteted ?! .(pont)pärt írta: ↑2019.12.04., szer. 12:20"Az egyik részére még konkrétabban rákérdezek!"SoundMania írta: ↑2019.12.04., szer. 08:19
Akkor ez pl magyarázd már el : " enélkül a forgórész nem egy ponton fekszik fel, ami a magasabb súrlódás miatt növeli a rezgést. Ez a kütyü kicsit megemeli a tengelyt, ami így már szinte "lebeg"."
Az egyik részére még konkrétabban rákérdezek! Hogyan fog "egy ponton" (!) felfeküdni ezzel a sz...rral egy olyan motortengely , ami eleve két végén siklócsapágyas bronzperselyes. A másikra, többire már szeretném ha tényleg magad jönnél rá.....
Mondjuk alátámasztva vele, hogy tudod mit csinálsz.
Nehéz szülés volt, de csak összejött egy konkrét kérdés.![]()
Nem tudom, Nálad hogy van, nálam vízszintesen van larakva a lemezjátszó, ennélfogva a motor tengely függőlegesen áll. Ha a tengelyt le-fel irányba mozgatod, a két végállás között kb 1-2 mm mozgása van. Az alsó állásnál, ahová a gravitáció miatt beáll a forgórész alsó része, az a persely felső részére fekszik fel. A korábbi képen látható, általad szarként definiált alkatrész egy kicsit megemeli a tengelyt, így az alulról(!) már sokkal kissebb felületen fekszik fel. Ha ebből az állításból neked az jött le, hogy én szerintem ezzel a perselyek oldalsó súrlódása megszűnt, arról talán nem én tehetek, ilyet nem írtam. Nem véletlen raktam idézőjelet a "lebeg" szóhoz; arra utaltam, hogy a forgórész két végállás között helyezkedik el.
A szar több változatban megvásárolható, íme néhány:144608334288.png
P1090352x.jpg
Old 31813.JPG
Sőt, a motor újabb típusán gyárilag rajta van:
images.jpeg
Én elfogadom, ha nem érted mire jó, vagy nem hiszel benne, esetleg szimplán ellenszenves cucc. Nekem nem szívügyem a téma; nem vagyok pedagógus, népművelő, sem hittérítő. Az elsődleges téma mellett csak futólagosan említettem, de már bánom.![]()
Köszönöm, hogy időt szántál a témára, de a továbbiak kifejtésével nem terhelnélek, szerintem "nem működik köztünk a kémia". Béke.![]()