Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1242

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

pärt írta:
2019.11.29., pén. 23:38
zoli73 írta:
2019.11.29., pén. 21:42

Köszönöm, így már világos, hogy miért nem a próba/meghallgatás volt az első mozzanat. Természetesen nem kerülte el a figyelmem, hogy ez "csak" egy futómű, de arról nem szólt a "híradás" kar, karkábel, hangszedő, nem áll rendelkezésre.
Igen, a koránál fogva, minden alkatrészt ajánlott átnézik, rendbe tenni.
Sok sikert kívánok a feltámasztásához!

Ui: A motor tuning/talpcsapágyon, mit értesz? Az a kis bronz "kütyü"+golyó? Állítólag ezekhez a motorokhoz szinte kötelező...
Köszönöm, remélem hamarosan a végére járok.
Igazad van, nem írtam, hogy a hozzávalók még az aktuális lemezjátszón szolgálnak. Jobb is ha nincs két teljes lemezjátszó, mert akkor fennállna a veszélye, hogy megtartom mindkettőt, egy pőre futóművet meg csak nem tartogatok majd. :D
Valószínűleg nem pontos a talpcsapágy megnevezés, hátha van itt mérnök és kijavít. Úgy rémlik, angolul thrust pad a neve. Igen, tényleg erősen ajánlott a használatuk, enélkül a forgórész nem egy ponton fekszik fel, ami a magasabb súrlódás miatt növeli a rezgést. Ez a kütyü kicsit megemeli a tengelyt, ami így már szinte "lebeg". Pár cég készít ilyet, én magamnak összedobtam egyet, ebben egy rubin lap van: IMG_20191129_225107.jpg

Hasonló a helyzet a tányér inverz csapágyánál. Itt a szubtányér bronzperselyének végében levő acélgolyó fekszik fel a tengely tetején levő síkra egy ponton. Mármint új korában, mert a tányér súlya miatt a legjobb kenés mellett is berágódik, egy kis homorú medencét képezve, a többi meg már adódik: megnövekedett súrlódás, akadozás. Ide is került egy lapocska besüllyesztve, ez zafírból mert az volt kéznél- keménysége azonos a rubinéval:
Elméletileg belegondolva, nem igazán értettem meg ennek az alátámasztásnak a jelentőségét . Szerintem vagy nem fogalmaztál pontosan, vagy az egész egy nagy félreértelmezése a motor működésének. Visszavezethető ez a másik kérdésedre, ahol a motor tápellátási hiányosságain gondolkodtál egy egy síkban menő gondolatmenettel, amit nem tudsz elengedni és jónak tartod, bár sem végig nem gondoltad, sem nem próbáltad megérteni, értelmezni .
Nekem ez úgy tűnik, hogy csináljuk amiket leírnak neten, de fogalmunk sincs, hogy az jó vagy sem. Szerintem teljesen felesleges dolgokat csinálsz , ahelyett , hogy megértenéd a dolog működését meg , hogy mi miért úgy van .....
Szerintem még nagyon körül kellene járnod ezt a témát.....

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 705

Hozzászólás Szerző: tollact »

Meg szabad kérdezni, miről váltanál egyébként erre a futóműre? Milyen kar lesz majd rajta?
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5048

Hozzászólás Szerző: pärt »

zoli73 írta:
2019.11.29., pén. 21:42

Köszönöm, így már világos, hogy miért nem a próba/meghallgatás volt az első mozzanat. Természetesen nem kerülte el a figyelmem, hogy ez "csak" egy futómű, de arról nem szólt a "híradás" kar, karkábel, hangszedő, nem áll rendelkezésre.

Ui: A motor tuning/talpcsapágyon, mit értesz? Az a kis bronz "kütyü"+golyó? Állítólag ezekhez a motorokhoz szinte kötelező...
Köszönöm, remélem hamarosan a végére járok.
Igazad van, nem írtam, hogy a hozzávalók még az aktuális lemezjátszón szolgálnak. Jobb is ha nincs két teljes lemezjátszó, mert akkor fennállna a veszélye, hogy megtartom mindkettőt, egy pőre futóművet meg csak nem tartogatok majd. :D
Valószínűleg nem pontos a talpcsapágy megnevezés, hátha van itt mérnök és kijavít. Úgy rémlik, angolul thrust pad a neve. Igen, tényleg erősen ajánlott a használatuk, enélkül a forgórész nem egy ponton fekszik fel, ami a magasabb súrlódás miatt növeli a rezgést. Ez a kütyü kicsit megemeli a tengelyt, ami így már szinte "lebeg". Pár cég készít ilyet, én magamnak összedobtam egyet, ebben egy rubin lap van:
IMG_20191129_225107.jpg
IMG_20191129_225107.jpg (678.6 KiB) Megtekintve 2525 alkalommal
Hasonló a helyzet a tányér inverz csapágyánál. Itt a szubtányér bronzperselyének végében levő acélgolyó fekszik fel a tengely tetején levő síkra egy ponton. Mármint új korában, mert a tányér súlya miatt a legjobb kenés mellett is berágódik, egy kis homorú medencét képezve, a többi meg már adódik: megnövekedett súrlódás, akadozás. Ide is került egy lapocska besüllyesztve, ez zafírból mert az volt kéznél- keménysége azonos a rubinéval:
Csatolmányok
IMG_20191129_224655.jpg
IMG_20191129_224655.jpg (1.33 MiB) Megtekintve 2525 alkalommal

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3234

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

pärt írta:
2019.11.28., csüt. 23:07
zoli73 írta:
2019.11.28., csüt. 20:26

Amit itt leírtál az teljesen érthető, csak számomra az nem, hogy ha szert tettél erre a lemezjátszóra akkor zenehallgatás helyett, miért mindjárt méregetéssel kezdted az ismerkedést? Vagy talán eleve proplémásként került hozzád?
Biztos ,hogy érthető? Szerintem kissé felületesen olvastad el, amiket írtam. ;)

Na de komolyan. Ez egy húsz-harminc éves, ki tudja milyen előéletű lemezjátszó. Rendeltem új szíjat, ami ilyenkor alap (szerintem), mert még elmegy a másikkal is, de aki ilyesmin spórol, hát az...Aztán kitisztítottam a csapágyházat, tengelyt. Ha már benne voltam a munkában, finoman fel is políroztam őket, a tengely meg kapott egy zafír talpcsapágyat. "Ha már" belekezdtem a karbantartásba, utánanéztem a motornak és adódott a lehetőség egy kis tuningra, az is kapott egy talpcsapágyat, hogy a forgórész itt is csak egy ponton feküdjön fel. 'Ha már", a hasát mutatta felém a lemezjátszó, rámértem a tápra, mert mint írtam nehezett vette fel a 45-ös fordulatot. Ekkor kiderült az oka is. És addig is, míg a végére nem járok a dolognak, kap egy rca aljzatot, mert gyárilag nincs rajta. Stb... Egyébként az azonnali, örömteli zenehallgatásnak pedig a legnagyobb akadálya az volt, hogy ez egy futómű, tehát plug 'n play élmény kizárt, még ha magasról tettem volna a szükséges átvizsgálásra, akkor is rá kell gyógyítani kart, kábelt, hangszedőt.
A fentiek alapján úgy tűnhet, imádok ilyenekkel molyolni, valójában épp ellenkezőleg. A mostani jószágom húsz éve szolgál nálam, azalatt olajozáson, szíjcserén, hangszedő csere utáni VTA állításon kívül alig játszottan vele. Ezt az Avalont kíváncsiságból vettem, mert szeretnék kipróbálni egy nem függesztett vázast, és ez a típus nagyon szimpatikus volt. Amíg össze nem áll, addig sem maradok lemezjátszó nélkül., de ha összerakom, én biztos nem akarok elodázott dolgokkal bíbelődni.
Ez persze az én közelítésem, nekem a " Dugjuk be azt' hadd szóljon" dolog nem jön be.

MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 438

Hozzászólás Szerző: kasumi »

https://www.yankodesign.com/2019/11/28/ ... ollection/
modular_vinyl_table-yankodesign-02.jpg
modular_vinyl_table-yankodesign-02.jpg (222.56 KiB) Megtekintve 2423 alkalommal
Újratervezés

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Szórakoztató az eredmény, de ahogy figyeltem a "lejátszott" fadarab és a megszólaló hangok összefüggését, akár egy pizzát is odarakhatott volna. Az olajbogyóknál szép, komplex harmóniák jelennének meg.

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 607

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

De jó hogy ennyire ráért... :)
Van még pár rönköm, amit nem vágtam fel tüzelőnek, de lehet inkább csinálok egy kiadót "Music on Wood " néven :)
Ethosz CDM Transport/Player(TDA1545A), Ethosz csöves DAC(TDA1541)  
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC/Ethosz phono, Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 289

Hozzászólás Szerző: Elmo »

www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

zoli73 írta:
2019.11.28., csüt. 20:26

Amit itt leírtál az teljesen érthető, csak számomra az nem, hogy ha szert tettél erre a lemezjátszóra akkor zenehallgatás helyett, miért mindjárt méregetéssel kezdted az ismerkedést? Vagy talán eleve proplémásként került hozzád?
Biztos ,hogy érthető? Szerintem kissé felületesen olvastad el, amiket írtam. ;)

Na de komolyan. Ez egy húsz-harminc éves, ki tudja milyen előéletű lemezjátszó. Rendeltem új szíjat, ami ilyenkor alap (szerintem), mert még elmegy a másikkal is, de aki ilyesmin spórol, hát az...Aztán kitisztítottam a csapágyházat, tengelyt. Ha már benne voltam a munkában, finoman fel is políroztam őket, a tengely meg kapott egy zafír talpcsapágyat. "Ha már" belekezdtem a karbantartásba, utánanéztem a motornak és adódott a lehetőség egy kis tuningra, az is kapott egy talpcsapágyat, hogy a forgórész itt is csak egy ponton feküdjön fel. 'Ha már", a hasát mutatta felém a lemezjátszó, rámértem a tápra, mert mint írtam nehezett vette fel a 45-ös fordulatot. Ekkor kiderült az oka is. És addig is, míg a végére nem járok a dolognak, kap egy rca aljzatot, mert gyárilag nincs rajta. Stb... Egyébként az azonnali, örömteli zenehallgatásnak pedig a legnagyobb akadálya az volt, hogy ez egy futómű, tehát plug 'n play élmény kizárt, még ha magasról tettem volna a szükséges átvizsgálásra, akkor is rá kell gyógyítani kart, kábelt, hangszedőt.
A fentiek alapján úgy tűnhet, imádok ilyenekkel molyolni, valójában épp ellenkezőleg. A mostani jószágom húsz éve szolgál nálam, azalatt olajozáson, szíjcserén, hangszedő csere utáni VTA állításon kívül alig játszottan vele. Ezt az Avalont kíváncsiságból vettem, mert szeretnék kipróbálni egy nem függesztett vázast, és ez a típus nagyon szimpatikus volt. Amíg össze nem áll, addig sem maradok lemezjátszó nélkül., de ha összerakom, én biztos nem akarok elodázott dolgokkal bíbelődni.
Ez persze az én közelítésem, nekem a " Dugjuk be azt' hadd szóljon" dolog nem jön be.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3234

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

pärt írta:
2019.11.28., csüt. 01:07
Némi szakértésre lenne szükségem a topic műértő közönségétől.
Szert tettem egy Townshend Avalon futóműre. A motor egy 110V-os Philips/Airpax/Premotech, konkrétan: 9904 111 31813. A világegyetem lemezjátszóinak kb. harmadát ilyennel szerelték. De a panel eléggé eltér azoktól amiket javarészt Regákon, Systemdekeken látok. Úgy tudom, hogy a feszültséget gyakran visszaveszik, hogy mérsékeljék a rángatást, akár 70Voltra is. Itt is ez lehet a helyzet, de egyrészt itt már extrém alacsony értéket mértem, másrészt nem is szimmetrikusan: 48.1V, 67.5V, szóval valami nem OK. Bekötöttem az adatlap szerinti felállásban ( egy 6.8kOhmos ellenállás + egy 0.22µF-os kondi), mellőzve a gyári panelt. Így 112, illetve 115V-ot mértem és érezhetően nagyobb lett a nyomatéka. A nyávogás talán egy hajszállal alacsonyabb (csak telefonos app, nyilván nem egy kalibrált cucc, de jó viszonyítási alap), viszont közel hajolva zajosabb egy kicsit.

A kérdéseim:
Az igazság akkor félúton lehet a tápfeszültséggel kapcsolatban? Mi lehet az optimális érték, ahol még nem túl "enervált" a motor, de elég alacsony a zaja? Ezt csak külső táppal lehet elérni?
Mi okozhatja az eltérést a két feszültségnél? Nyilván nem így tervezték, de nincs kapcsolási rajzom, hogy ellenőrizzem. Nem zárom ki, hogy valamit módosítottak rajta.

Lehet, hogy érdemes lenne beszerezni hozzá egy Orbitot, vagy valami más tápot, de még nem tudom, marad-e; a kiváncsiság hajtott.

Köszi előre minden ötletet, megfejtést, javaslatot! :smile53:
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

SoundMania írta:
2019.11.28., csüt. 17:12
pärt írta:
2019.11.28., csüt. 16:12
[

A négy elko-t kicseréltem, mert a névleges érték felét tudták csak(50 vs. 100). Rosszabb lett, vissza kellett raknom a régieket.
De miben lett rosszabb? Mérted? Nézted szkóppal?
Nem láttam még ilyen tápot így nem tudom mennyire gyári. . . . :(
Nőtt a nyávogás és nem tudta tartani a 45-ös fordulatot.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

pärt írta:
2019.11.28., csüt. 16:12
marconi írta:
2019.11.28., csüt. 15:59

Én első körben a tápban lévő kondikat mérném meg hogy hozzák a gyári értékeiket. Másodszor pedig fotókkal illusztrált emailt írnék a Townshend nek hogy ez így gyári e, stb, segítsen a kérdésben.
Köszi, valószínűleg email váltás lesz a dologból. Gondoltam, hátha valakinek van infója első kézből.
A négy elko-t kicseréltem, mert a névleges érték felét tudták csak(50 vs. 100). Rosszabb lett, vissza kellett raknom a régieket.
Este rámérek az ellenállásokra is, akkor már nem sok minden marad ellenőrizetlenül. :D
De miben lett rosszabb? Mérted? Nézted szkóppal?
Nem láttam még ilyen tápot így nem tudom mennyire gyári. . . . :(

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

SoundMania írta:
2019.11.28., csüt. 15:44

...Tápot majd írom privátban.
Köszönöm. :smile53:

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

marconi írta:
2019.11.28., csüt. 15:59

Én első körben a tápban lévő kondikat mérném meg hogy hozzák a gyári értékeiket. Másodszor pedig fotókkal illusztrált emailt írnék a Townshend nek hogy ez így gyári e, stb, segítsen a kérdésben.
Köszi, valószínűleg email váltás lesz a dologból. Gondoltam, hátha valakinek van infója első kézből.
Este rámérek az ellenállásokra is, akkor már nem sok minden marad ellenőrizetlenül. :D

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 351

Hozzászólás Szerző: marconi »

pärt írta:
Szert tettem egy Townshend Avalon futóműre. A motor egy 110V-os Philips/Airpax/Premotech, konkrétan: 9904 111 31813. A világegyetem lemezjátszóinak kb. harmadát ilyennel szerelték. De a panel eléggé eltér azoktól amiket javarészt Regákon, Systemdekeken látok. Úgy tudom, hogy a feszültséget gyakran visszaveszik, hogy mérsékeljék a rángatást, akár 70Voltra is. Itt is ez lehet a helyzet, de egyrészt itt már extrém alacsony értéket mértem, másrészt nem is szimmetrikusan: 48.1V, 67.5V, szóval valami nem OK. Bekötöttem az adatlap szerinti felállásban ( egy 6.8kOhmos ellenállás + egy 0.22µF-os kondi), mellőzve a gyári panelt. Így 112, illetve 115V-ot mértem és érezhetően nagyobb lett a nyomatéka. A nyávogás talán egy hajszállal alacsonyabb (csak telefonos app, nyilván nem egy kalibrált cucc, de jó viszonyítási alap), viszont közel hajolva zajosabb egy kicsit.

A kérdéseim:
Az igazság akkor félúton lehet a tápfeszültséggel kapcsolatban? Mi lehet az optimális érték, ahol még nem túl "enervált" a motor, de elég alacsony a zaja? Ezt csak külső táppal lehet elérni?
Mi okozhatja az eltérést a két feszültségnél? Nyilván nem így tervezték, de nincs kapcsolási rajzom, hogy ellenőrizzem. Nem zárom ki, hogy valamit módosítottak rajta.

Lehet, hogy érdemes lenne beszerezni hozzá egy Orbitot, vagy valami más tápot, de még nem tudom, marad-e; a kiváncsiság hajtott.

Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

pärt írta:
2019.11.28., csüt. 15:27
SoundMania írta:
2019.11.28., csüt. 13:33

Azt nem értettem , hogy amikor megvetted az biztosan a gyári állapota volt? Vagy már hozzányúlt valaki?
Elképzelhetőnek tartom, hogy aki ilyenre megcsinálta , valamilyen oknál fogva így tartotta a legmegfelőbbnek. Nem kizárt, hogy az is, csak Te olyan problémát akarsz megszüntetni ami nem is probléma.
Külső tápokkal is érdemes óvatosan bánni, mert ahány annyi féle és leginkább rosszabbnál rosszabb hangúak. Nem kell túlparázni motor rezgéstelenítését. Nem attól fog jobban szólni!
Éppen azt szeretném kideríteni, hogy:
-eredeti, módosítatlan-e a panel, és csak valami hibás rajta, vagy:
-módosította az előző tulaj, csak rosszul. Sajnos egy képet sem találtam az Avalon aljáról, kapcsolási rajzot meg pláne nem.
Azt a lehetőséget, hogy 2x110, 100, 90, vagy akármennyi Volt helyett megfelelő a 48 és 67 Volt, azt kizárnám. Tuti, hogy illene közel azonosnak lenni, de amúgyis gyanúsan alacsony. 45-ös fordulathoz kicsit rá is kell segíteni, hogy elérje, utána már szépen fut. Ránézek majd és leskiccelem a kapcsolást.
Nem is a vibráción rugóznék, azon majd ráérek agyalni, ha már szól, de nem tetszik. De normális tápellátás kell, ez meg így biztos, hogy nem az.
Érdekes amit írsz a külső tápokról. Már csak ezért is futnék egy kört nélküle. Melyekkel volt rossz tapasztalatod? Jöhet privátban is, ha nem akarsz márkafüggőkkel kardozni. ;)
Köszi!
Itt minden mindennel összefügg. Alacsony rezonancia, alacson tápfesz. Még az sem biztos, hogy nem az eltérő fesz kell a fázisokra. Ehhez mérni is kellene, meg szkópolni. Keresd meg a gyártót. Hátha tud segíteni, , rajzzal , adatokkal. . . . .
Tápot majd írom privátban.

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

88938Re: Lemezjátszó

akvapark írta:
2019.11.28., csüt. 06:21

Szerintem Zsolt biztos ad kölcsön egy tápot, érdemes kipróbálni. De konzultál is veled előtte. leborulok.gif
Köszi, hallottam, hogy Zsolt nagyon segítőkész ilyen ügyekben. Egyelőre kipróbálom külső táp nélkül. Sajnos ritka madár a használt Orbit. Az lenne a legegyszerűbb megoldás, aztán ha mégsem kell, könnyű belőle kiszállni, mert népszerű.

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

SoundMania írta:
2019.11.28., csüt. 13:33

Azt nem értettem , hogy amikor megvetted az biztosan a gyári állapota volt? Vagy már hozzányúlt valaki?
Elképzelhetőnek tartom, hogy aki ilyenre megcsinálta , valamilyen oknál fogva így tartotta a legmegfelőbbnek. Nem kizárt, hogy az is, csak Te olyan problémát akarsz megszüntetni ami nem is probléma.
Külső tápokkal is érdemes óvatosan bánni, mert ahány annyi féle és leginkább rosszabbnál rosszabb hangúak. Nem kell túlparázni motor rezgéstelenítését. Nem attól fog jobban szólni!
Éppen azt szeretném kideríteni, hogy:
-eredeti, módosítatlan-e a panel, és csak valami hibás rajta, vagy:
-módosította az előző tulaj, csak rosszul. Sajnos egy képet sem találtam az Avalon aljáról, kapcsolási rajzot meg pláne nem.
Azt a lehetőséget, hogy 2x110, 100, 90, vagy akármennyi Volt helyett megfelelő a 48 és 67 Volt, azt kizárnám. Tuti, hogy illene közel azonosnak lenni, de amúgyis gyanúsan alacsony. 45-ös fordulathoz kicsit rá is kell segíteni, hogy elérje, utána már szépen fut. Ránézek majd és leskiccelem a kapcsolást.
Nem is a vibráción rugóznék, azon majd ráérek agyalni, ha már szól, de nem tetszik. De normális tápellátás kell, ez meg így biztos, hogy nem az.
Érdekes amit írsz a külső tápokról. Már csak ezért is futnék egy kört nélküle. Melyekkel volt rossz tapasztalatod? Jöhet privátban is, ha nem akarsz márkafüggőkkel kardozni. ;)
Köszi!

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

pärt írta:
2019.11.28., csüt. 12:16
SoundMania írta:
2019.11.28., csüt. 06:07
Ez ilyen. Vagy zajos vagy gyengébb hajtás. Van valami jobb minőségű motor is. De nem emlékszem már a számára. Talán egy DC motor csendesebb lenne. A felfüggesztésen is lehet variálni. Egy jó szíj viszont sokat javíthat a készülék hangján. A motorzörgésen az sem persze.
Köszi!
Ez már egy újabb típusú motor, nem kell neki felfüggesztés, egyszerűen be van ragasztva. A Regáknál pl. upgrade volt a korábbi, függesztést igénylő, zajosabb verziókhoz. Cserélni biztos, hogy nem fogom első körben, még nem is hallottam komplett lemezjátszóként. Mielőtt kart rakok rá, rendbe teszem amit kell.
Szíj vadiúj gyári, nem is nagyon láttam tuning verziót.

Túl sok kérdést tettem fel. A legfontosabb, hogy ennél a konkrét példánynál mi okozhatja a túl alacsony és aszimetrikus feszültségeket. Mint írtam, a motor gyári ajánlás szerinti, faék egyszerűségű bekötésével rendben volt, de nyilván oka van, hogy a Townshend nem azt választotta. De biztos, hogy mostani állapotában nem OK.

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

SoundMania írta:
2019.11.28., csüt. 06:07
Ez ilyen. Vagy zajos vagy gyengébb hajtás. Van valami jobb minőségű motor is. De nem emlékszem már a számára. Talán egy DC motor csendesebb lenne. A felfüggesztésen is lehet variálni. Egy jó szíj viszont sokat javíthat a készülék hangján. A motorzörgésen az sem persze.
Köszi!
Ez már egy újabb típusú motor, nem kell neki felfüggesztés, egyszerűen be van ragasztva. A Regáknál pl. upgrade volt a korábbi, függesztést igénylő, zajosabb verziókhoz. Cserélni biztos, hogy nem fogom első körben, még nem is hallottam komplett lemezjátszóként. Mielőtt kart rakok rá, rendbe teszem amit kell.
Szíj vadiúj gyári, nem is nagyon láttam tuning verziót.

Túl sok kérdést tettem fel. A legfontosabb, hogy ennél a konkrét példánynál mi okozhatja a túl alacsony és aszimetrikus feszültségeket. Mint írtam, a motor gyári ajánlás szerinti, faék egyszerűségű bekötésével rendben volt, de nyilván oka van, hogy a Townshend nem azt választotta. De biztos, hogy mostani állapotában nem OK.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1376

Hozzászólás Szerző: akvapark »

pärt írta:

A kérdéseim:

Szerintem Zsolt biztos ad kölcsön egy tápot, érdemes kipróbálni. De konzultál is veled előtte. leborulok.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

A kérdéseim:

Csatolmányok
IMG_20191124_222059.jpg
IMG_20191124_222059.jpg (1.2 MiB) Megtekintve 2632 alkalommal

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

mcfly78 írta:
2019.11.27., szer. 21:07
MM hangszedőt használok, az említett kábeleknek utána nézek,köszönöm.
Akkor kívülre valami jól árnyékolt kábelt keress.

mcfly78
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: mcfly78 »

MM hangszedőt használok, az említett kábeleknek utána nézek,köszönöm.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”