Elméletileg belegondolva, nem igazán értettem meg ennek az alátámasztásnak a jelentőségét . Szerintem vagy nem fogalmaztál pontosan, vagy az egész egy nagy félreértelmezése a motor működésének. Visszavezethető ez a másik kérdésedre, ahol a motor tápellátási hiányosságain gondolkodtál egy egy síkban menő gondolatmenettel, amit nem tudsz elengedni és jónak tartod, bár sem végig nem gondoltad, sem nem próbáltad megérteni, értelmezni .pärt írta: ↑2019.11.29., pén. 23:38Köszönöm, remélem hamarosan a végére járok.zoli73 írta: ↑2019.11.29., pén. 21:42
Köszönöm, így már világos, hogy miért nem a próba/meghallgatás volt az első mozzanat. Természetesen nem kerülte el a figyelmem, hogy ez "csak" egy futómű, de arról nem szólt a "híradás" kar, karkábel, hangszedő, nem áll rendelkezésre.
Igen, a koránál fogva, minden alkatrészt ajánlott átnézik, rendbe tenni.
Sok sikert kívánok a feltámasztásához!
Ui: A motor tuning/talpcsapágyon, mit értesz? Az a kis bronz "kütyü"+golyó? Állítólag ezekhez a motorokhoz szinte kötelező...
Igazad van, nem írtam, hogy a hozzávalók még az aktuális lemezjátszón szolgálnak. Jobb is ha nincs két teljes lemezjátszó, mert akkor fennállna a veszélye, hogy megtartom mindkettőt, egy pőre futóművet meg csak nem tartogatok majd.![]()
Valószínűleg nem pontos a talpcsapágy megnevezés, hátha van itt mérnök és kijavít. Úgy rémlik, angolul thrust pad a neve. Igen, tényleg erősen ajánlott a használatuk, enélkül a forgórész nem egy ponton fekszik fel, ami a magasabb súrlódás miatt növeli a rezgést. Ez a kütyü kicsit megemeli a tengelyt, ami így már szinte "lebeg". Pár cég készít ilyet, én magamnak összedobtam egyet, ebben egy rubin lap van: IMG_20191129_225107.jpg
Hasonló a helyzet a tányér inverz csapágyánál. Itt a szubtányér bronzperselyének végében levő acélgolyó fekszik fel a tengely tetején levő síkra egy ponton. Mármint új korában, mert a tányér súlya miatt a legjobb kenés mellett is berágódik, egy kis homorú medencét képezve, a többi meg már adódik: megnövekedett súrlódás, akadozás. Ide is került egy lapocska besüllyesztve, ez zafírból mert az volt kéznél- keménysége azonos a rubinéval:
Nekem ez úgy tűnik, hogy csináljuk amiket leírnak neten, de fogalmunk sincs, hogy az jó vagy sem. Szerintem teljesen felesleges dolgokat csinálsz , ahelyett , hogy megértenéd a dolog működését meg , hogy mi miért úgy van .....
Szerintem még nagyon körül kellene járnod ezt a témát.....