Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
hali, Isotek EVO3 PREMIER-rel kapcsolatban mi a véleményetek?
Primare I22; Elac FS 147; Pro-Ject Dac Box S2; Vertere Pulse-Xmini
-
- Beköltözött
- Értékelés: 437
Attól, hogy valami olcsóbb, még nem lesz jobb. Csak az érzés...ThorSteinar írta: ↑2019.11.19., kedd 15:23Tudnátok ajánlani valamilyen jó ár/érték arányú RCA összekötő kábelt, amelyből 3 párat kellene vennem.
A medialejátszómat szeretném összekötni egy régebbi Arcam házimozi erősítővel (analóg bemeneten keresztül) és ahhoz kellene a 6 db összekötő kábel (5.1 miatt). Tehát nem a szokásos hi-fi, hanem házimozi célra lenne.
Esetleg mi jöhetne szóba Audioquest-ből, mert várhatóan lesz rá nemsokára 35-40% körüli kedvezmény Black Friday-kor.

A készítője azt akarta bemutatni, hogy nem csak egy mezei USB-stick lehet veszélyes, hanem bármi, még egy ilyen, jól ismert kábelnek kinéző izé is. A megvalósítás alighanem az, hogy a kábel USB-A csatlakozófeje egyúttal egy ún. wifi- vagy bluetooth- dongle is, ami az USB-protokollon saját drivereként juttatja be az általa tartalmazott speciális hekkerkódot, miközben a kábel többi része sima lightning-usb kábelként működik, de a rádiókapcsolaton külső hozzáférést tesz lehetővé a gép erőforrásaihoz. A lightning-es végre kötött telefonnak vagy tabletnek semmi szerepe nincs a hekkelés folyamatában.
És ez szériagyártásba is került, mint (teljesen legális) ún. penetration test segédeszköz.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5992
Attól tartok, az utolsó mondatod tévedésen alapul. Nem az almás cucc teszi szét a lábát, hanem bármilyen számítógép, amelynek az USB portjára rádugják ezt a kábelt. Nem a rákötött iphone-t hekkeli meg, hanem az USB-A oldalon lévő gépet. Azért épp Lightning kábel, mert erről gondolnák a legkevesebben, hogy ártalmas eszköz.lehoako írta: ↑2019.11.19., kedd 17:20Srácok, ez fontos!!!
https://hvg.hu/tudomany/20191119_hacker ... bel_iphone
Almás cucc szétteszi a lábát.
A készítője azt akarta bemutatni, hogy nem csak egy mezei USB-stick lehet veszélyes, hanem bármi, még egy ilyen, jól ismert kábelnek kinéző izé is. A megvalósítás alighanem az, hogy a kábel USB-A csatlakozófeje egyúttal egy ún. wifi- vagy bluetooth- dongle is, ami az USB-protokollon saját drivereként juttatja be az általa tartalmazott speciális hekkerkódot, miközben a kábel többi része sima lightning-usb kábelként működik, de a rádiókapcsolaton külső hozzáférést tesz lehetővé a gép erőforrásaihoz. A lightning-es végre kötött telefonnak vagy tabletnek semmi szerepe nincs a hekkelés folyamatában.
És ez szériagyártásba is került, mint (teljesen legális) ún. penetration test segédeszköz.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Fapaci Luxor GoldThorSteinar írta: ↑2019.11.19., kedd 15:23Tudnátok ajánlani valamilyen jó ár/érték arányú RCA összekötő kábelt, amelyből 3 párat kellene vennem.
A medialejátszómat szeretném összekötni egy régebbi Arcam házimozi erősítővel (analóg bemeneten keresztül) és ahhoz kellene a 6 db összekötő kábel (5.1 miatt). Tehát nem a szokásos hi-fi, hanem házimozi célra lenne.
Esetleg mi jöhetne szóba Audioquest-ből, mert várhatóan lesz rá nemsokára 35-40% körüli kedvezmény Black Friday-kor.
Szerintem messze a legjobb "olcsó" kábel
Én nagyon sokáig használtam xlr összekötőket.
Csak sokszoros árú drótok bírkózták le..
Abból is egyfajta..
Legalábbis az én "világomban"
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Srácok, ez fontos!!!
- mgus
- Törzsvendég
- Értékelés: 377
A legolcsóbb Quest Tower vagy Evergreen, teljesen megfelel erre a célra szerintem, egyébként 3 pár elég.ThorSteinar írta: ↑2019.11.19., kedd 15:23Tudnátok ajánlani valamilyen jó ár/érték arányú RCA összekötő kábelt, amelyből 3 párat kellene vennem.

MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
- ThorSteinar
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 25
Tudnátok ajánlani valamilyen jó ár/érték arányú RCA összekötő kábelt, amelyből 3 párat kellene vennem.
Core Audio Daido Barebone Entry alapú PC|SOtM sMS-200ultra,Plixir Elite BDC mkII|Etherregen,sPS-500|Ayre QX-5 Twenty|Ayre KX-5 Twenty|ATC SCM150 ASLT|Isotek EVO3 Titan, GII Sigmas,
LessLoss C-MARC/Reference,ValhallA Aurora V1 XLR,LessLoss Homage to Time XLR,Curious USB,Audioquest Vodka ethernet
LessLoss C-MARC/Reference,ValhallA Aurora V1 XLR,LessLoss Homage to Time XLR,Curious USB,Audioquest Vodka ethernet
"I can resist everything except temptation." Vagyis ugye, mindennek ellen tudok állni, kivéve a kissertést. :-)))phyton71 írta: ↑2019.11.02., szomb. 10:22Már nem tudtam szerkeszteni sjnos,de fontosnak tartom leirni.
Én úgy élem meg a szeretett hobbinkat "hifi",zenehallgatás,hogy az életem nélkülözhetetlen eleme,és ezért úgy gondolom,hogy miért ne élvezzem 100%-osan amit tudnak sugározni felém,és ha ehez éppen egy jobb kábel miatt van,hát hagyom magm elcsábItani.![]()
![]()
(Oscar Fingal O'Flahertie Wills Wilde: Lady Windermere legyezője, 1. felv.)
Én is pont ugyanígy vagyok vele.

Már nem tudtam szerkeszteni sjnos,de fontosnak tartom leirni.
Én úgy élem meg a szeretett hobbinkat "hifi",zenehallgatás,hogy az életem nélkülözhetetlen eleme,és ezért úgy gondolom,hogy miért ne élvezzem 100%-osan amit tudnak sugározni felém,és ha ehez éppen egy jobb kábel miatt van,hát hagyom magm elcsábItani.

Én úgy élem meg a szeretett hobbinkat "hifi",zenehallgatás,hogy az életem nélkülözhetetlen eleme,és ezért úgy gondolom,hogy miért ne élvezzem 100%-osan amit tudnak sugározni felém,és ha ehez éppen egy jobb kábel miatt van,hát hagyom magm elcsábItani.

"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
Imádom a megközelítésedet!phyton71 írta: ↑2019.11.02., szomb. 09:53Viri kollégával egyetértve valóban rendszerfüggő a kábel.Szerintem kevesen mondhatják el,hogy akkora készülék fétissel vannak átkozva mint én,van itthon mindenféle fajta,kpcsolású,csatlakozóval felvértezett készülékem,és egyidőben tudom mindt tesztelni,keverni mindent mindennel (készülék,kábelek).Az biztos,hogy mind más érzelmet sugároz felém,azért fogalmzok Igy,mert soha nem paraméter,anyagszerkezet szerint szereztem be kábelt vagy készüléket,törekedtem érdekes nekem tetsző készülékeket beszerezni,napi szinten gyönyörködöm bennük,taperálom kicsit és mindgyik megkapta a maga kis szeretet kábeleit,szinte örömteli játékba kezdenek minden bekapcsoláskor,ezzel érzékeltetik hálájukat felém.
Ez egy ilyen reggel na.![]()
![]()

Bár minden otthoni zenehallgató már a bekapcsoláskor a lelki béke és nyugalom állapotába kerülne...
mike-rame írta: ↑2019.11.01., pén. 14:36Alapvetően egyetértve a leírtakkal, mégis engedd meg Attila, hogy kukacoskodjak egy kicsit, hiszen ez az én asztalom.viri írta: ↑2019.10.26., szomb. 23:17Úgy próbáld elképzelni, hogy minden összekötő, és tápkábel, külön teljes értékű komponens! Nem csak úgy összeköt két elektronikát, vagy vezeti a 230-at, hanem egy önálló alkotó eleme a láncnak. Két erősítő közti kicsi vagy akár hatalmas különbségben sem kételkedsz gondolom, hogy a 2 milliós sokkal jobban fog szólni, (jó esetben :)) mint a 100eft-os. Na ugyan ez van kábel szinten is. Egy jó kábel sokkal kevesebb torzítás, sokkal több részlet, valósabb, stb.. Persze rögtön hozzáteszem, hogy jól érzed a prioritást, legfontosabb a hangsugárzó (+szoba), aztán az elektronikák, aztán a kábelek. És egy ésszerű szinten maradva lehetsz boldog nélküle is, csak ha nem állsz meg ott, akkor egy szint után sajnos megkerülhetetlen lesz minden egyes gyenge láncszem, így a kábel is. Remélem tudtam segíteni!Ha egy kábel teljes értékű komponens, akkor prioritást tekintve miért kerül a rendszerfejlesztés végére? Ha o(k)kult hifisták lennénk, akkor egy darabig csak "jó" kábelekre kuporgatnánk, hiszen ezek segítségével könnyebben választunk "aktív" komponenseket. Számos adás-vételt megúszunk és az így megtakarított összegből bármely neves gyártó "felső polcos" kábelszettje kijön.
![]()

Komolyra ferdítve, a kábelek önálló komponensek, a rendszereink jelútjainak kb 85%-át adják, vagy többet. Ha valaki nem egyszerre fejleszti őket a többi komponenssel, a végén ott fog állni a nitrometánra fejleszett autójával, amit megtankolt 95össel. Szvsz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lehoako 2019.11.02., szomb. 10:26-kor.
Viri kollégával egyetértve valóban rendszerfüggő a kábel.Szerintem kevesen mondhatják el,hogy akkora készülék fétissel vannak átkozva mint én,van itthon mindenféle fajta,kpcsolású,csatlakozóval felvértezett készülékem,és egyidőben tudom mindt tesztelni,keverni mindent mindennel (készülék,kábelek).Az biztos,hogy mind más érzelmet sugároz felém,azért fogalmzok Igy,mert soha nem paraméter,anyagszerkezet szerint szereztem be kábelt vagy készüléket,törekedtem érdekes nekem tetsző készülékeket beszerezni,napi szinten gyönyörködöm bennük,taperálom kicsit és mindgyik megkapta a maga kis szeretet kábeleit,szinte örömteli játékba kezdenek minden bekapcsoláskor,ezzel érzékeltetik hálájukat felém.
Ez egy ilyen reggel na.

Ez egy ilyen reggel na.

"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
wittao írta: ↑2019.11.02., szomb. 09:16Igerem, most mar akkor nem kisertelek semmivelviri írta: ↑2019.11.02., szomb. 09:11Szerencsés vagy, ez a legjobb állapot! Tényleg! Szerintem (szinte) mindenki széles mosollyal, elégedetten szeret zenét hallgatni, én is. Nálam nem is azzal szokott gond lenni, hogy “gondolati síkon foglalkozom vele”, és kizökkenek, hanem hogy jön valaki, mutatni akar valamit, betesszük, és ha nincs szerencsém, akkor az úgy betalál, hogy hiányt üt maga után. Szerencsére ez egyre ritkább eset, de ha van ilyen, azt úgy élem meg, mintha egy újabb, nagyobb ablak nyílna a zenére, aztán azt visszacsukjuk. Persze tudom élvezni utána a kisebb ablakon át is, de amikor már tudom... Na akkor van a keresgélés, stb..phyton71 írta: ↑2019.11.01., pén. 20:07Időről-időre előkerül nálam is ez a kábel kálvária,néha nem annyira érzem azt,hogy akkora jelentősége lenne és nyugtatom magam,nem kell ezt annyira eröltetni jó az egyszerűbb kábel is.Ez addig szokott tartani míg,csak gondolati síkon foglalkozom vele,aztán bekapcsolom a rendszert,és széles mosollyal az arcomon hallgatom a zenét,és ismét helyreáll a szinergia a rendszerben,és a lelkemben is.![]()
![]()
![]()

Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
- viri
- V.I.P.
Én akár ezzel is egyet tudok érteni, de ez az egész rendszer építés annyira összetett, hogy bárhonnan közelítjük meg, mindenben van igazság, de ott a hiba lehetőség is. Ha lenne olyan, hogy tökéletesen semlegesen, teljes szélességben áteresztő képességű kábel, akkor elméletileg tényleg könnyebb lenne azokkal megtalálni a jó kompenenseket, de szerintem ilyen nincs, csak próbál ehhez közelíteni, de azért mindegyiknek van valamilyen saját karaktere, ezért szerintem marad a (rendszerhez) készülékekhez válogatás, a készülék egyedi igénye, és saját ízlésünk szerint.mike-rame írta: ↑2019.11.01., pén. 14:36Alapvetően egyetértve a leírtakkal, mégis engedd meg Attila, hogy kukacoskodjak egy kicsit, hiszen ez az én asztalom.viri írta: ↑2019.10.26., szomb. 23:17Úgy próbáld elképzelni, hogy minden összekötő, és tápkábel, külön teljes értékű komponens! Nem csak úgy összeköt két elektronikát, vagy vezeti a 230-at, hanem egy önálló alkotó eleme a láncnak. Két erősítő közti kicsi vagy akár hatalmas különbségben sem kételkedsz gondolom, hogy a 2 milliós sokkal jobban fog szólni, (jó esetben :)) mint a 100eft-os. Na ugyan ez van kábel szinten is. Egy jó kábel sokkal kevesebb torzítás, sokkal több részlet, valósabb, stb.. Persze rögtön hozzáteszem, hogy jól érzed a prioritást, legfontosabb a hangsugárzó (+szoba), aztán az elektronikák, aztán a kábelek. És egy ésszerű szinten maradva lehetsz boldog nélküle is, csak ha nem állsz meg ott, akkor egy szint után sajnos megkerülhetetlen lesz minden egyes gyenge láncszem, így a kábel is. Remélem tudtam segíteni!Ha egy kábel teljes értékű komponens, akkor prioritást tekintve miért kerül a rendszerfejlesztés végére? Ha o(k)kult hifisták lennénk, akkor egy darabig csak "jó" kábelekre kuporgatnánk, hiszen ezek segítségével könnyebben választunk "aktív" komponenseket. Számos adás-vételt megúszunk és az így megtakarított összegből bármely neves gyártó "felső polcos" kábelszettje kijön.
![]()

Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Kb 10év kellett hozzá,meg kilóméternyi kábel + rengeteg pénzmag,hogy helyre álljon a lelki világom.Én úgy oldottam ezt a dolgot meg,hogy ne legyen hiányérzetem,hogy megvettem a számomra elérhető legjobb anyagszerkezetű kábeleket(árra itt direkt nem térek ki,mert lehet másokat frusztrálna),és legalább 3 rendszert tartok itthon zenére,hogy ne kerüljek kényszerhelyzetbe és igy elvagyok.
Wittao
Azért fogékony vagyok még,csk egyelőre pihi a fejnek.
Wittao
Azért fogékony vagyok még,csk egyelőre pihi a fejnek.

- viri
- V.I.P.
Szerencsés vagy, ez a legjobb állapot! Tényleg! Szerintem (szinte) mindenki széles mosollyal, elégedetten szeret zenét hallgatni, én is. Nálam nem is azzal szokott gond lenni, hogy “gondolati síkon foglalkozom vele”, és kizökkenek, hanem hogy jön valaki, mutatni akar valamit, betesszük, és ha nincs szerencsém, akkor az úgy betalál, hogy hiányt üt maga után. Szerencsére ez egyre ritkább eset, de ha van ilyen, azt úgy élem meg, mintha egy újabb, nagyobb ablak nyílna a zenére, aztán azt visszacsukjuk. Persze tudom élvezni utána a kisebb ablakon át is, de amikor már tudom... Na akkor van a keresgélés, stb..phyton71 írta: ↑2019.11.01., pén. 20:07Időről-időre előkerül nálam is ez a kábel kálvária,néha nem annyira érzem azt,hogy akkora jelentősége lenne és nyugtatom magam,nem kell ezt annyira eröltetni jó az egyszerűbb kábel is.Ez addig szokott tartani míg,csak gondolati síkon foglalkozom vele,aztán bekapcsolom a rendszert,és széles mosollyal az arcomon hallgatom a zenét,és ismét helyreáll a szinergia a rendszerben,és a lelkemben is.

Időről-időre előkerül nálam is ez a kábel kálvária,néha nem annyira érzem azt,hogy akkora jelentősége lenne és nyugtatom magam,nem kell ezt annyira eröltetni jó az egyszerűbb kábel is.Ez addig szokott tartani míg,csak gondolati síkon foglalkozom vele,aztán bekapcsolom a rendszert,és széles mosollyal az arcomon hallgatom a zenét,és ismét helyreáll a szinergia a rendszerben,és a lelkemben is.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1199
Kinél kerül oda szerinted? De akinél oda kerül, az bizony szembesül az általad leírtakkal.mike-rame írta: ↑2019.11.01., pén. 14:36Alapvetően egyetértve a leírtakkal, mégis engedd meg Attila, hogy kukacoskodjak egy kicsit, hiszen ez az én asztalom.viri írta: ↑2019.10.26., szomb. 23:17Úgy próbáld elképzelni, hogy minden összekötő, és tápkábel, külön teljes értékű komponens! Nem csak úgy összeköt két elektronikát, vagy vezeti a 230-at, hanem egy önálló alkotó eleme a láncnak. Két erősítő közti kicsi vagy akár hatalmas különbségben sem kételkedsz gondolom, hogy a 2 milliós sokkal jobban fog szólni, (jó esetben :)) mint a 100eft-os. Na ugyan ez van kábel szinten is. Egy jó kábel sokkal kevesebb torzítás, sokkal több részlet, valósabb, stb.. Persze rögtön hozzáteszem, hogy jól érzed a prioritást, legfontosabb a hangsugárzó (+szoba), aztán az elektronikák, aztán a kábelek. És egy ésszerű szinten maradva lehetsz boldog nélküle is, csak ha nem állsz meg ott, akkor egy szint után sajnos megkerülhetetlen lesz minden egyes gyenge láncszem, így a kábel is. Remélem tudtam segíteni!Ha egy kábel teljes értékű komponens, akkor prioritást tekintve miért kerül a rendszerfejlesztés végére? Ha o(k)kult hifisták lennénk, akkor egy darabig csak "jó" kábelekre kuporgatnánk, hiszen ezek segítségével könnyebben választunk "aktív" komponenseket. Számos adás-vételt megúszunk és az így megtakarított összegből bármely neves gyártó "felső polcos" kábelszettje kijön.
![]()
Alapvetően egyetértve a leírtakkal, mégis engedd meg Attila, hogy kukacoskodjak egy kicsit, hiszen ez az én asztalom.viri írta: ↑2019.10.26., szomb. 23:17Úgy próbáld elképzelni, hogy minden összekötő, és tápkábel, külön teljes értékű komponens! Nem csak úgy összeköt két elektronikát, vagy vezeti a 230-at, hanem egy önálló alkotó eleme a láncnak. Két erősítő közti kicsi vagy akár hatalmas különbségben sem kételkedsz gondolom, hogy a 2 milliós sokkal jobban fog szólni, (jó esetben :)) mint a 100eft-os. Na ugyan ez van kábel szinten is. Egy jó kábel sokkal kevesebb torzítás, sokkal több részlet, valósabb, stb.. Persze rögtön hozzáteszem, hogy jól érzed a prioritást, legfontosabb a hangsugárzó (+szoba), aztán az elektronikák, aztán a kábelek. És egy ésszerű szinten maradva lehetsz boldog nélküle is, csak ha nem állsz meg ott, akkor egy szint után sajnos megkerülhetetlen lesz minden egyes gyenge láncszem, így a kábel is. Remélem tudtam segíteni!

"Áldozat nélkül nincs veszteség"
Így a bizalmam is nagyobb ezekkel. Másrészt soha sem fog elromlani egyik sem.
Majd azért egyszer talán még adok esélyt nekik....
- SoundMania
- V.I.P.
Értem én ezt, de az a kevés aktív meg passzív dolog amiket próbáltam , az nekem nem tetszett. Több potenciált találok a kábelekben.istvan01 írta: ↑2019.10.29., kedd 09:12Nem tudok,, nem tudok?SoundMania írta: ↑2019.10.29., kedd 09:00Azért arra is kíváncsi lennék, hogy hasonló árban egy ösvény vajon mennyivel válna be másképp, mint egy aktív valami..... Valahogy nem tudok megbarátkozni hosszú távon az aktívokkal, de a passzív szűrőkkel sem . Lehet, hogy nem foglalkoztam velük eleget, de nem érzem a kényszert sem rá.istvan01 írta: ↑2019.10.29., kedd 07:41
továbbá, az aktív regenerátorok és hálózati kábelek, az ösvényt is beleértve, nem egymás alternatívái.
De, az aktív áramjavítás lényege, hogy a pillanatnyi feszültség/áram jelalakot igyekszik egy ideális szinuszhoz komparálással kiegyenlíteni, ezzel végül is a torzítási jellemző felharmonikus tartalmát csökkenti pár kHz tartományig. De hogy semmi sem tökéletes, ez a regenerátor is termel újabb zajkomponenseket, mert teljesítmény félvezetők nyitnak-zárnak. A 10Khz feletti zajkomponensekre viszont még még mindig szükséges passzív szűrőket alkalmazni.
A hálózati kábel "hatás" előtte és utána még mindig hallható ezeknél is.
Ennek van egy minden hifis által ismert módja, kölcsön kérsz egy P15-öt, vagy ha össz teljesítményed kevesebb 800W-nál akkor elég a P12 is. Ez sokkal egyszerűbben bonyolítható mint az ösvénnyel próbálgatás, pláne ha az falban szerelt és mert egy ösvény vezetéket/kábelt levágva méretre már nem tudod visszaadni, köszi ezt mégsem....
De, továbbra is él az összefüggés, az ösvény és hálózati kábel nem az aktív regenerátor helyettesítője. A hálózati feszültség torzítása az egyre több és nagyobb kapcsoló és inverteres tápok miatt egyre nagyobb. Minél sűrűbben lakott egy közműhálózat, annál inkább.
Így a bizalmam is nagyobb ezekkel. Másrészt soha sem fog elromlani egyik sem.
Majd azért egyszer talán még adok esélyt nekik....
Ennek van egy minden hifis által ismert módja, kölcsön kérsz egy P15-öt, vagy ha össz teljesítményed kevesebb 800W-nál akkor elég a P12 is. Ez sokkal egyszerűbben bonyolítható mint az ösvénnyel próbálgatás, pláne ha az falban szerelt és mert egy ösvény vezetéket/kábelt levágva méretre már nem tudod visszaadni, köszi ezt mégsem....
De, továbbra is él az összefüggés, az ösvény és hálózati kábel nem az aktív regenerátor helyettesítője. A hálózati feszültség torzítása az egyre több és nagyobb kapcsoló és inverteres tápok miatt egyre nagyobb. Minél sűrűbben lakott egy közműhálózat, annál inkább.
Nem tudok,, nem tudok?SoundMania írta: ↑2019.10.29., kedd 09:00Azért arra is kíváncsi lennék, hogy hasonló árban egy ösvény vajon mennyivel válna be másképp, mint egy aktív valami..... Valahogy nem tudok megbarátkozni hosszú távon az aktívokkal, de a passzív szűrőkkel sem . Lehet, hogy nem foglalkoztam velük eleget, de nem érzem a kényszert sem rá.istvan01 írta: ↑2019.10.29., kedd 07:41
továbbá, az aktív regenerátorok és hálózati kábelek, az ösvényt is beleértve, nem egymás alternatívái.
De, az aktív áramjavítás lényege, hogy a pillanatnyi feszültség/áram jelalakot igyekszik egy ideális szinuszhoz komparálással kiegyenlíteni, ezzel végül is a torzítási jellemző felharmonikus tartalmát csökkenti pár kHz tartományig. De hogy semmi sem tökéletes, ez a regenerátor is termel újabb zajkomponenseket, mert teljesítmény félvezetők nyitnak-zárnak. A 10Khz feletti zajkomponensekre viszont még még mindig szükséges passzív szűrőket alkalmazni.
- SoundMania
- V.I.P.
Azért arra is kíváncsi lennék, hogy hasonló árban egy ösvény vajon mennyivel válna be másképp, mint egy aktív valami..... Valahogy nem tudok megbarátkozni hosszú távon az aktívokkal, de a passzív szűrőkkel sem . Lehet, hogy nem foglalkoztam velük eleget, de nem érzem a kényszert sem rá.istvan01 írta: ↑2019.10.29., kedd 07:41
továbbá, az aktív regenerátorok és hálózati kábelek, az ösvényt is beleértve, nem egymás alternatívái.fülelek írta: ↑2019.10.28., hétf. 21:35nem egészen... Az ingadozás mentességet stabilizátorral lehet megszüntetni/csökkenteni. Az Omega a hálózati 50Hz frekvenciájú táp torzítását csökkenti erőteljesen, némi kézi beállítással. Ez hangminőség javulást tud előidézni azoknál a készülékeknél, amelyek érzékenyek a hálózati áram torzítására (sok ilyen van,de nem mindegyik). nem szűrő és nem stabilizátor.audioline írta: ↑2019.10.28., hétf. 20:46Teljesen érthető. Az omega a tévhitekkel ellentétben nem szűrő, hanem úgymond jelkondicionáló, magyarán ingadozás mentes energiát biztosít. Leginkább forrás készülékek elé való. Némely erősítő elé kötve okozhat dinamika veszteséget, de a tisztább hang ott is tetten érhető. Az 1000-res amp előtt is szuper. Aki vett belőle anno, általában kotlik rajta. Nem kerül apróba...Aszpirin írta: ↑2019.10.26., szomb. 21:13
persze hogy érdekel annyira, és meg is fogadom a tanácsodat. Nálam most egyelőre biztosan a konnektor előtt van a nagyobb probléma (amit sajnos több dologból is tudok, de az egyik közülük, hogy semmi nem hozott még akkora áttörést nálam tápfronton, mint egy mezei Vibavoice Omega 500 a forráskészülékek betápja elé, na az tényleg nagyon hallható)...
Ha esetleg valaki kételkedik, a majesztro már itthon van, meg kell tőle kérdezni...
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5149
nem egészen... Az ingadozás mentességet stabilizátorral lehet megszüntetni/csökkenteni. Az Omega a hálózati 50Hz frekvenciájú táp torzítását csökkenti erőteljesen, némi kézi beállítással. Ez hangminőség javulást tud előidézni azoknál a készülékeknél, amelyek érzékenyek a hálózati áram torzítására (sok ilyen van,de nem mindegyik). nem szűrő és nem stabilizátor.audioline írta: ↑2019.10.28., hétf. 20:46Teljesen érthető. Az omega a tévhitekkel ellentétben nem szűrő, hanem úgymond jelkondicionáló, magyarán ingadozás mentes energiát biztosít. Leginkább forrás készülékek elé való. Némely erősítő elé kötve okozhat dinamika veszteséget, de a tisztább hang ott is tetten érhető. Az 1000-res amp előtt is szuper. Aki vett belőle anno, általában kotlik rajta. Nem kerül apróba...Aszpirin írta: ↑2019.10.26., szomb. 21:13persze hogy érdekel annyira, és meg is fogadom a tanácsodattrane írta: ↑2019.10.26., szomb. 20:56kérdés már csak az, tényleg érdekel-e annyira a dolog- mert ha igen, szvsz megéri rápróbálni. s bár a csoda (is) relatív, de van azért, ami miatt - annak ellenére, hogy inkább a ZENÉKre költöm (én is) a pénzt - érdemes a hálózati kábelre is pénz kiadni, tud(hat) annyit hozni, mint egy IC/hangfal-kábel - sőt...
![]()
. Nálam most egyelőre biztosan a konnektor előtt van a nagyobb probléma (amit sajnos több dologból is tudok, de az egyik közülük, hogy semmi nem hozott még akkora áttörést nálam tápfronton, mint egy mezei Vibavoice Omega 500 a forráskészülékek betápja elé, na az tényleg nagyon hallható)...
Ha esetleg valaki kételkedik, a majesztro már itthon van, meg kell tőle kérdezni...