Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2708
Re: Sztereó erősitők
Ebből a rajzból az derül ki, hogy az LP játszó+Vincent phono+Denon erősítő fémrészei (GND) össze vannak kötve, de úgy látszik, hogy nincsenek leföldelve.
Igazából csak a Denont kell a hálózati földpotenciálra hozni, utána a GND vezetékek végigviszik a földet....más nem kell.
TJ.
Igazából csak a Denont kell a hálózati földpotenciálra hozni, utána a GND vezetékek végigviszik a földet....más nem kell.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SRX-mkIII
A nagyfrekis zaj nehezebb eset, próbáltad a lemezjátszó eredeti tápjával is?
A földhurokra tökéletes megoldást találtál, ez pipa, nincs több dolog vele.Aszpirin írta: ↑2019.07.11., csüt. 18:16Na, gyorsan lerajzoltam (egyáltalán nem szakszerű, de talán így érthető).istvan01 írta: ↑2019.07.11., csüt. 17:0150Hz-es búgás egyértelműen földhurok. Mivel rengeteg eszköz-kötést írtál, így szöveg szerűen nem látjuk át a dolgot. Rajzold le magadanak a 230V-os tápokat, és az összes kábel GND vezetéseit. A gnd-k esetek nagy részében a védővezetővel galvanikusan összekötöttek, több berendezés pedig pilanatok alatt képes föld-gnd hurkot csinálni. Persze hogy a phono erre a legérzékenyebb.
Sárgával emeltem ki a védőföldet, zölddel a GND-csatlakoztatásokat készülékek között, kékkel pedig az alacsonyfeszültségű DC negatívját. Ha a nyíllal megjelölt összekötés ott van, nem búg. Ha nincs ott, NAGYON búg (50 Hz).
Az AVA KZH-8 egy zavarszűrős elosztó.
A Vincent phono és a tápja között 5-lábas DIN-csatlakozós kábel van, tehát nem tudom, mi folyik még ott... De itt egy link, amin vannak nagyítható képek a phono és a tápja belsejéről is, hátha valami ebből kideríthető: https://www.audioadvisor.com/prodinfo.asp?number=VIPHO8
Én ezen úgy látom, hogy a Vincent tápjában az 230V-os IEC csatlakozó védőföldje egy zsugorcsővel tarkart hengeres elemen keresztül (biztosíték?) rá van csavarozva az alu házra egy vastagabb dróttal. De lehet, hogy nem látom jól...
201907111753_0001.jpg
A nagyfrekis zaj nehezebb eset, próbáltad a lemezjátszó eredeti tápjával is?
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Sárgával emeltem ki a védőföldet, zölddel a GND-csatlakoztatásokat készülékek között, kékkel pedig az alacsonyfeszültségű DC negatívját. Ha a nyíllal megjelölt összekötés ott van, nem búg. Ha nincs ott, NAGYON búg (50 Hz).
A Vincent phono és a tápja között 5-lábas DIN-csatlakozós kábel van, tehát nem tudom, mi folyik még ott... De itt egy link, amin vannak nagyítható képek a phono és a tápja belsejéről is, hátha valami ebből kideríthető: https://www.audioadvisor.com/prodinfo.asp?number=VIPHO8
Én ezen úgy látom, hogy a Vincent tápjában az 230V-os IEC csatlakozó védőföldje egy zsugorcsővel tarkart hengeres elemen keresztül (biztosíték?) rá van csavarozva az alu házra egy vastagabb dróttal. De lehet, hogy nem látom jól...
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5956
Na, gyorsan lerajzoltam (egyáltalán nem szakszerű, de talán így érthető).istvan01 írta: ↑2019.07.11., csüt. 17:0150Hz-es búgás egyértelműen földhurok. Mivel rengeteg eszköz-kötést írtál, így szöveg szerűen nem látjuk át a dolgot. Rajzold le magadanak a 230V-os tápokat, és az összes kábel GND vezetéseit. A gnd-k esetek nagy részében a védővezetővel galvanikusan összekötöttek, több berendezés pedig pilanatok alatt képes föld-gnd hurkot csinálni. Persze hogy a phono erre a legérzékenyebb.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
50Hz-es búgás egyértelműen földhurok. Mivel rengeteg eszköz-kötést írtál, így szöveg szerűen nem látjuk át a dolgot. Rajzold le magadanak a 230V-os tápokat, és az összes kábel GND vezetéseit. A gnd-k esetek nagy részében a védővezetővel galvanikusan összekötöttek, több berendezés pedig pilanatok alatt képes föld-gnd hurkot csinálni. Persze hogy a phono erre a legérzékenyebb.
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2708
1. Túl sok a kütyű
2. Mivel a Denon erősítővel az LP játszó és RCA kábele OK volt, egyértelmű probléma lehet a Vincent phono bemenetének elégtelen nagyfrekvenciák elleni védettsége
3. A szobában minden digi kütyűt kikapcsolsz (PC, TV, WIFI, router, mobil töltő, stb:) mivel ezek NEM támogatják az analóg zenehallgatást
4. Megírod ide a tapasztalataidat.
TJ.

2. Mivel a Denon erősítővel az LP játszó és RCA kábele OK volt, egyértelmű probléma lehet a Vincent phono bemenetének elégtelen nagyfrekvenciák elleni védettsége
3. A szobában minden digi kütyűt kikapcsolsz (PC, TV, WIFI, router, mobil töltő, stb:) mivel ezek NEM támogatják az analóg zenehallgatást
4. Megírod ide a tapasztalataidat.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SRX-mkIII
Nem segített, sajnos nem ez a gond.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Elfelejtettem ugyan írni, de ez volt az első dolog, amit kipróbáltam.dixie-chicken írta: ↑2019.07.11., csüt. 13:29igen erre goldoltam..de akkor a phono vonalon van a hiba..villásdugó forgatás (szeparált phononál)?..
Nem segített, sajnos nem ez a gond.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2636
igen erre goldoltam..de akkor a phono vonalon van a hiba..villásdugó forgatás (szeparált phononál)?..Aszpirin írta: ↑2019.07.11., csüt. 13:10Úgy érted, hogy pl. az SACD-játszónál? Ott nincs. Teljesen zajtalan.dixie-chicken írta: ↑2019.07.11., csüt. 12:57más forrásnál is van ilyen jelenség?de van benne egy sokkal halkabb nagyfrekvenciás susogó zaj plusz időnként egy halk kercegés-szerű, ami persze akkor hallatszik igazán, ha feltekerem a hangerőt.
Az SACD lejátszón és a Vincent phono előerősítőn kívül nincs más az erősítő analóg bemenetein.
Az erősítőnek ban beépíettt USB-DAC-ja is, amire egy Mac-ről szoktam Tidal-ról Audirvana-val streamelt vagy saját lemezegységen tárolt digitális zenét küldeni. Ez is teljesen zajtalan.
De az erőstő digitális szekcióját teljesen kli lehet kapcsolni ("Analog mode"-nak hívják a kikapcsolt digitális szekciójú állapotot, egyetlen gombnyomás), és amikor az SACD lejátszót vagy a lemezjátszót használom, akkor ezt mindig megteszem.
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Köszi, ez jó ötlet, kipróbálom ma este, amint hazaérek!Indy írta: ↑2019.07.11., csüt. 13:03Egy próba erejéig külön-külön, kezdve a Vincenttel, ragaszd le egy kis darabka szigetelőszalaggal a dugónál a földpontot és nézd meg hogy megvan a búgás, illetve a magas frekvenciás zaj.Aszpirin írta: ↑2019.07.11., csüt. 12:27
Nem tudom, hogy van-e jelentősége, de leírom: Az erősítő 230V tápcsatlakozóján nincs védőföld-csatlakozó. A lemezjkátszó motorját nem a hozzáadott tápegységgel, hanem egy külön vett kisteljesítményű (15W) lineáris táppal hajtom, amelyen sztenderd védőföldes IEC 230V hálózati tápcsatlakozó van.
Tegnap beszereztem egy külön phono előerősítőt: Vincent PHO-8, amelynek szintén különálló tápegysége van, ezen is sztenderd védőföldes IEC-csatlakozó van.
Kérdésem: szerintetek hol lehet a gond? A phono kábel? Próbáljak beszerezni egy másik phono kábelt? Vagy a lemezjátszóban (a karban) futó kábelezés lehet a ludas? Valami egyéb?
Az SACD lejátszón és a Vincent phono előerősítőn kívül nincs más az erősítő analóg bemenetein.
Az erősítőnek ban beépíettt USB-DAC-ja is, amire egy Mac-ről szoktam Tidal-ról Audirvana-val streamelt vagy saját lemezegységen tárolt digitális zenét küldeni. Ez is teljesen zajtalan.
De az erőstő digitális szekcióját teljesen kli lehet kapcsolni ("Analog mode"-nak hívják a kikapcsolt digitális szekciójú állapotot, egyetlen gombnyomás), és amikor az SACD lejátszót vagy a lemezjátszót használom, akkor ezt mindig megteszem.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Úgy érted, hogy pl. az SACD-játszónál? Ott nincs. Teljesen zajtalan.dixie-chicken írta: ↑2019.07.11., csüt. 12:57más forrásnál is van ilyen jelenség?de van benne egy sokkal halkabb nagyfrekvenciás susogó zaj plusz időnként egy halk kercegés-szerű, ami persze akkor hallatszik igazán, ha feltekerem a hangerőt.
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Egy próba erejéig külön-külön, kezdve a Vincenttel, ragaszd le egy kis darabka szigetelőszalaggal a dugónál a földpontot és nézd meg hogy megvan a búgás, illetve a magas frekvenciás zaj.Aszpirin írta: ↑2019.07.11., csüt. 12:27
Nem tudom, hogy van-e jelentősége, de leírom: Az erősítő 230V tápcsatlakozóján nincs védőföld-csatlakozó. A lemezjkátszó motorját nem a hozzáadott tápegységgel, hanem egy külön vett kisteljesítményű (15W) lineáris táppal hajtom, amelyen sztenderd védőföldes IEC 230V hálózati tápcsatlakozó van.
Tegnap beszereztem egy külön phono előerősítőt: Vincent PHO-8, amelynek szintén különálló tápegysége van, ezen is sztenderd védőföldes IEC-csatlakozó van.
Kérdésem: szerintetek hol lehet a gond? A phono kábel? Próbáljak beszerezni egy másik phono kábelt? Vagy a lemezjátszóban (a karban) futó kábelezés lehet a ludas? Valami egyéb?
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2636
más forrásnál is van ilyen jelenség?de van benne egy sokkal halkabb nagyfrekvenciás susogó zaj plusz időnként egy halk kercegés-szerű, ami persze akkor hallatszik igazán, ha feltekerem a hangerőt.
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Gondolkodtam, hogy melyik topikot válasszam ehhez a kérdéshez, mehetett volna akár a lemezjátszós topikba is, stb,. de úgy látom mégis itt van a legtöbb olyan fórumtárs, aki elektronikai ismeretekkel is rendelkezik.
Szóval. eredetileg adott egy Thorens TD-206 lemezjátszó (Goldring 2200 MM-hangszedővel), amelyet a hozzáadott Thorens RCA-RCA phono kábellel kötöttem a phono fokozatot is tartalmazó Denon PMA-1600NE integrált erősítő phono bemenetére. Természetesen a lemezjátszó és az erősítő GND pontjai is össze voltak kötve (a Thoren s phono kábelhez tartozó külön szállal, szokásos módon).
Szóval a phono kábelt átdugtam a Vincent phono bemenetére, a GND csatlakozást pedig leszedtem az erősítő phono bemenete melletii Signal GND szorítóról és átkötöttem a Vincent GND pontjára. A Vincent kimenetét pedig egy pár Xindak FA-1 szorítós RCA-RCA IC kábellel összekötöttem az erősító egyik szabad vonalszintű bemenetével ("RECEIVER", de ez sztem mindegy...).
Bekapcsoltam a Vincentet, bekapcsoltam az erősítőt, beállítottam az erősítőn a megfelelő inputot... és az eredmény: hatalmas 50 hertzes búgás!
Némi fejtörés után ezt úgy sikerült megszüntetnem, hogy egy külön dróttal a Vincent GND-jét összekötöttem az erősítő (immár használatlan phono bemenete melletti) GND-vel. Így már a Vincent phono előerősítő GND-je mind a lemezjátszó GND-jével, mind pedig az erősítő GND-jével össze van kötve, annak ellenére, hogy az erősítőn csak a line szintű bemenetek vannak használva. A búgás viszont csak így szűnik meg.
Ezzel kapcsolatban első kérdésem: a fenti dolog utal-e valami kapitális problémára, vagy ez így természetes?
Nincs vége sajnos. Az 50 hertzes búgás megszűnt, de van benne egy sokkal halkabb nagyfrekvenciás susogó zaj plusz időnként egy halk kercegés-szerű, ami persze akkor hallatszik igazán, ha feltekerem a hangerőt. Nem a Vincentből jön, mert ha kihúzom belőle a phono kábelt, akkor elhallgat. Tehát vagy a phono kábel, vagy a lemezjátszó szed össze (vagy produkál) valami zajt. Na ennek a forrására nem tudok rájönni. Próbáltam teljesen áramtalanítani a többi készüléket, kikapcsolni az összes elé tett Vibavoice Omega 500 aktív tápregenerátort, hatástalan. Próbáltam ide-oda mozgatni a phono kábelt, amennyire lehetett, hatástalan...
Szóval. eredetileg adott egy Thorens TD-206 lemezjátszó (Goldring 2200 MM-hangszedővel), amelyet a hozzáadott Thorens RCA-RCA phono kábellel kötöttem a phono fokozatot is tartalmazó Denon PMA-1600NE integrált erősítő phono bemenetére. Természetesen a lemezjátszó és az erősítő GND pontjai is össze voltak kötve (a Thoren s phono kábelhez tartozó külön szállal, szokásos módon).
Szóval a phono kábelt átdugtam a Vincent phono bemenetére, a GND csatlakozást pedig leszedtem az erősítő phono bemenete melletii Signal GND szorítóról és átkötöttem a Vincent GND pontjára. A Vincent kimenetét pedig egy pár Xindak FA-1 szorítós RCA-RCA IC kábellel összekötöttem az erősító egyik szabad vonalszintű bemenetével ("RECEIVER", de ez sztem mindegy...).
Bekapcsoltam a Vincentet, bekapcsoltam az erősítőt, beállítottam az erősítőn a megfelelő inputot... és az eredmény: hatalmas 50 hertzes búgás!
Némi fejtörés után ezt úgy sikerült megszüntetnem, hogy egy külön dróttal a Vincent GND-jét összekötöttem az erősítő (immár használatlan phono bemenete melletti) GND-vel. Így már a Vincent phono előerősítő GND-je mind a lemezjátszó GND-jével, mind pedig az erősítő GND-jével össze van kötve, annak ellenére, hogy az erősítőn csak a line szintű bemenetek vannak használva. A búgás viszont csak így szűnik meg.
Ezzel kapcsolatban első kérdésem: a fenti dolog utal-e valami kapitális problémára, vagy ez így természetes?
Nincs vége sajnos. Az 50 hertzes búgás megszűnt, de van benne egy sokkal halkabb nagyfrekvenciás susogó zaj plusz időnként egy halk kercegés-szerű, ami persze akkor hallatszik igazán, ha feltekerem a hangerőt. Nem a Vincentből jön, mert ha kihúzom belőle a phono kábelt, akkor elhallgat. Tehát vagy a phono kábel, vagy a lemezjátszó szed össze (vagy produkál) valami zajt. Na ennek a forrására nem tudok rájönni. Próbáltam teljesen áramtalanítani a többi készüléket, kikapcsolni az összes elé tett Vibavoice Omega 500 aktív tápregenerátort, hatástalan. Próbáltam ide-oda mozgatni a phono kábelt, amennyire lehetett, hatástalan...
HK 670 - Több hangsugárzóval próbáltam(Monitor Audio, Focal/JMlab, Mission, Kef)
- sajnos maszatolt a mély tartományban, hiányzott az alsó-közép.
Talán a KEF-el R300, de ezt inkább egy Sansui 9090DB-re kötöttem, Yamaha CX50 társaságában:)
Kalimpálós zenén még elcsilingel, de ha rock/metal zenéhez kell, akkor nem ajánlom.
Nem lehet elégszer hangsúlyozni, amit mike-rame kolléga írt:
"A mai rock és metálfölvételek valóban erősen kompresszáltak,
több sáv szól egyszerre és hangosan, mégis ehhez a föladathoz kell
a valóban "jó" vas, ahhoz hogy ez az egész ne egy grízes "egybemasszaként"
szólaljon meg. Ami ezt tudja, az tudni fogja azt a "Mahler"-t is."
Jó vas és egy jó háromutas hangsugárzó.
A Rockzene nem tűri a "frekvencia lyukakat":)
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Ismerősnél hallottam párszor, jó hangja volt, erő is volt benne.
Én a 970-hez hasonlítanám...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1182
Azért a névtelen fo...kat ne hasonlítsuk már Elnákhoz semilyen szempontból!
harman kardon 670 / harman kardon 675 - tapasztalatok érdekelnének.
- mgus
- Törzsvendég
- Értékelés: 377
Változott mert ami beraktam egy éve azok most mind selejt lett, kezdett a mély tartomány elgyengülni szép fokozatosan. Nem is értem miért, vagy sokat álltak a polcon vagy a hatatárértéken volt a feszültségük. Ezek már 80v-os remélem többet fognak bírni.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
- mgus
- Törzsvendég
- Értékelés: 377
Közben megjöttek az új használt kondik, remekül passzolnak az új helyükön.
- Csatolmányok
-
- Kondi csere.jpg (228.17 KiB) Megtekintve 3454 alkalommal
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Nem józan parasztként azt mondom egész jó helyen ragadtad tökön a témát, de... A mai rock és metálfölvételek valóban erősen kompresszáltak, több sáv szól egyszerre és hangosan, mégis ehhez a föladathoz kell a valóban "jó" vas, ahhoz hogy ez az egész ne egy grízes "egybemasszaként" szólaljon meg. Ami ezt tudja, az tudni fogja azt a "Mahler"-t is. Fordítva, valószínűleg kompromisszumra kényszerülünk... De ha nem, akkor meg örüljünk...vidor2009 írta: ↑2019.05.22., szer. 19:08A legtöbb rock zenében néhány hangszer van,elég szűk hangterjedelemben,egy romantikus nagyzenekari műben (pl. Mahler Ezrek szinfóniája) akár száz hangszer is lehet 23Hz-tőlakár 20000Hz hangterjedelemben,ezek egyike sem zavarhatja a másikat!
Józan paraszti ésszel miről is beszélünk???![]()

"Áldozat nélkül nincs veszteség"
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6166
Re: NAD C326 probléma
A témát átraktam a helyére.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Na, jött a zúgás. Kihúztam minden bemenetet és nem szűnt meg.
Először egyenként, és visszadugtam, aztán mind és a sercegés nem változott.
Először egyenként, és visszadugtam, aztán mind és a sercegés nem változott.
Köszi!
Ki fogom próbálni. Egyelőre most minden zúgás megszűnt. Visszajött 10mp-re, aztán megint nincs.
Mindhárom csatornán volt zúgás egyébként, CD, DAC, Tuner - de amit írsz, abból azt következtetem, hogy mindegy, az egész rendszerre hat.
Ki fogom próbálni. Egyelőre most minden zúgás megszűnt. Visszajött 10mp-re, aztán megint nincs.
Mindhárom csatornán volt zúgás egyébként, CD, DAC, Tuner - de amit írsz, abból azt következtetem, hogy mindegy, az egész rendszerre hat.
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1723
Amikor az áthidalót kihúzod akkor az előfokot leválasztod a végfokról, azaz nem erősíti fel a bemenetet. (hogy ilyenkor nem zúg azt jelenti, hogy végfok része nem zúg). Következő lépés, hogy az áthidalót tedd vissza és az RCA bemenetet is húzd ki. Ha ez esetben sem búg (nem szabadna) akkor a búgás nem az erősítő miatt van, hanem a forrásról (dac, cd, stb.) érkezik...tnp írta: ↑2019.05.25., szomb. 18:49Sziasztok!
Egy napja használom az erősítőt, ma jelentkezett a probléma, hogy van egy állandó halk sercegése.
Mindegyik csatornán. Minden RCA-t kiprobáltam.
Végül a Pre-out main-in áthidalónál lehet a probléma. Kicseréltem jó minőségű RCA-ra, és tovább serceg. Ha kihúzom, akkor nem serceg.
Tapasztalt valaki hasonlót, mit kezdjek vele?
Köszi szépen!
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
NAD C326 probléma
Sziasztok!
Egy napja használom az erősítőt, ma jelentkezett a probléma, hogy van egy állandó halk sercegése.
Végül a Pre-out main-in áthidalónál lehet a probléma. Kicseréltem jó minőségű RCA-ra, és tovább serceg. Ha kihúzom, akkor nem serceg.
Köszi szépen!
Köszi szépen!