Én valszeg egy korban hozzá passzoló Nad, Marantz, Pioneer, Denon erősítőt néznék mellé mondjuk 40-50-ért.

Arra figyelj hogy legyenek tartalékok.
Én valszeg egy korban hozzá passzoló Nad, Marantz, Pioneer, Denon erősítőt néznék mellé mondjuk 40-50-ért.
Arra is hallgass rá, meg a 909-re ill. 707-re, ha teheted.KopaszKutya írta: ↑2019.05.04., szomb. 18:02bitrograde: Köszi, gondolom az itt eladó Quad 99-es párosra gondolsz vagy csak úgy általánosságban Quad?
Tehát akkor egy AU-X701/901-el járnék a legjobban.trane írta: ↑2019.05.04., szomb. 18:32évente 4-5 példány tuttira előfordul Európában a 707DR-bőlKopaszKutya írta: ↑2019.05.04., szomb. 18:02...A beszerezhetetlenséget viszont tartom, ha csak nem számoljuk azt, hogy 10 évente egyszer felbukkan egy eladó. Hifishark-on is öszesen 2db van, abból is az egyik már régi hirdetés.
Te melyiket véled a legjobbnak, ha lehet ilyen mondani?
bitrograde: Köszi, gondolom az itt eladó Quad 99-es párosra gondolsz vagy csak úgy általánosságban Quad?- a HFS-on van egy harmadik is '707D' néven és elfogadható áron
![]()
ami nekem volt, azokból a ZENEileg-leg-sokoldalúbbnak az AU-X701-est tartom, de a 901-es rock-on többet mutat és jobb a fonófokozata is, míg a 711-es finomabb mindkettőnél, viszont alacsonyabb a húzás-faktora...
(de azért több dög van benne, mint egy Accuphase vagy Luxman cuccban
)
a Quad-okból viszont én kiszerettem: számomra túl kerek-hangúak és fénytelenek
Szerintem Luxmannal jobban jársz. VAn is egy eladó az adok-veszek topicban.KopaszKutya írta: ↑2019.05.04., szomb. 16:56Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy Vandersteen 2CI-hez ki milyen erősítőt ajánlana?
Nézegetem a régi Luxman, Sansui nagyvasakat, nem tudom ezek mennyire passzolnának hozzá. Ha jól olvastam, a Sansui erősítők közül az AU-707DR-t mondják a "legjobb" hangúnak, viszont szinte beszerezhetetlen illetve ha jól értelmeztem, Japán belpiacos.
Esetleg más javaslat, ami beszerezhető itthon és nem kerül egy vagyonba?
Köszönöm!
Értem, akkor lehet összekevertem valamelyik másikkal, mert többről is olvastam egyszerre, hogy belpiacos.trane írta: ↑2019.05.04., szomb. 17:22csak a Sansui-témához: nem, a 707DR európai/nemzetközi piacra gyártott gép, nem beszerezhetetlen, és nem "a legjobb hangú"KopaszKutya írta: ↑2019.05.04., szomb. 16:56...Ha jól olvastam, a Sansui erősítők közül az AU-707DR-t mondják a "legjobb" hangúnak, viszont szinte beszerezhetetlen illetve ha jól értelmeztem, Japán belpiacos...![]()
Bryston...KopaszKutya írta: ↑2019.05.04., szomb. 16:56Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy Vandersteen 2CI-hez ki milyen erősítőt ajánlana?
Nézegetem a régi Luxman, Sansui nagyvasakat, nem tudom ezek mennyire passzolnának hozzá. Ha jól olvastam, a Sansui erősítők közül az AU-707DR-t mondják a "legjobb" hangúnak, viszont szinte beszerezhetetlen illetve ha jól értelmeztem, Japán belpiacos.
Esetleg más javaslat, ami beszerezhető itthon és nem kerül egy vagyonba?
Köszönöm!
Nem is olyan rég javítottam egy ilyen sony erősítőt! Az ezer sebből vérzett! Alaposan ki kell pucolni,a reléket ,bemenetválasztót stb.Sok a hibás repedt forrasztás is.njoeker írta: ↑2019.04.30., kedd 15:41Tisztelt Fórumozók!
Sony TA-F419R típusú, kb 25 éves erősítővel kapcsolatosan szeretnék tanácsot kérni. A készülék nagyon sokáig megbízhatóan működött, legtöbbször kettő - átmenetileg négy - hangfallal. Egy ideje teljesen kiszámíthatatlan időközönként elhalkul vagy csak az egyik, vagy mindkét hangszóró. Valamennyire ilyenkor is hallható legtöbbször a lejátszott hang, de zavaróan halk és serceg is. A hangerőszabályozó szerintem rendben van, mert amikor nincs ez a jelenség, akkor megfelelően működik az erősítés. Még további két tapasztalat, egyrészt az esetek nagy részében a bekapcsoláskor jó a hang és később halkul el (máskor rögtön így indul), másrészt nagyobb hányadban akkor jön elő a hiba, ha a rácsatlakozott számítógép, vagy videó hangját szeretném hallgatni rajta. Több eszköz is van a közelében (CD lejátszó, tuner, video, számítógép, deck, lemezjátszó), illetve a koax kábel is csatlakozik a videohoz, ezért már próbálkoztam földhurok leválasztó kábellel is, de az sem használt. A bemenetek sorrendjének átvariálásával is próbálkoztam már, úgy tűnt, egy időre megoldotta a problémát, de csak átmenetileg.
Következő lépésként megpróbálkozom azzal, hogy minden csatlakozást kihúzok, és újból összerakom, meglátjuk, használ-e.
Azt szeretném megkérdezni, tapasztalt-e valaki már ilyesmit, mitől lehet és mi a megoldás.
A válaszokat előre is megköszönöm.
Üdvözlettel:
Njoeker
Senki sem mondta, hogy álljon neki Ő maga.SoundMania írta: ↑2019.05.03., pén. 13:28Érdemes lenne első körben megkérdezni, tud-e forrasztani az illető. Bár ha tudna, nem kérdezne itt azt hiszem. Úgy gondolom a szakértelem teljes hiányával, kár nekilátni szinte bárminek a megjavításának.Voyager írta: ↑2019.04.30., kedd 16:14(csak egy ötlet)
Érdemes lenne első körben az alkatrész-beültetési forrasztási pontokat átnézni a main panelen. Leginkább a relék és csalatkozók forrasztásai környékén. Mostanában megfordult nálam több Sony erősítő, aminek hasonló problémái voltak és tele volt repedt forrasztással.
Érdemes lenne első körben megkérdezni, tud-e forrasztani az illető. Bár ha tudna, nem kérdezne itt azt hiszem. Úgy gondolom a szakértelem teljes hiányával, kár nekilátni szinte bárminek a megjavításának.Voyager írta: ↑2019.04.30., kedd 16:14(csak egy ötlet)
Érdemes lenne első körben az alkatrész-beültetési forrasztási pontokat átnézni a main panelen. Leginkább a relék és csalatkozók forrasztásai környékén. Mostanában megfordult nálam több Sony erősítő, aminek hasonló problémái voltak és tele volt repedt forrasztással.
A leírtak alapján nagyon valószínű a kapcsolási rajzon R800, R801 relé érintkezőinek oxidációja,
(csak egy ötlet)
Én is, de - remélem, Zebo nem haragszik meg érte
És mégis, én a Regát ajánlanám...
Quad Elite Integrated + Rega Xel.cécó írta: ↑2019.04.16., kedd 11:53Sziasztok!
Kis iránymutatásra lenne szükségem.
Felszámoltam a mozit,de forráskészüléknek meghagytam az Oppo 103 eu-t.
Kérdésem, tudnátok e összeillő komponenseket (erős.-hangs.) javasolni használ áron 250 ezerig?!
A szoba 22nm.,hangosan nem hajtanám és leginkább JAZZ!
Azért kérdem így, mert Szolnoki lévén nagyon kevés lehetőségem van meghallgatásra.
Megtisztelő válaszaitokat nagyon szépen köszönöm!