Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3758

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

denesdr írta:
2019.04.23., kedd 18:03
Voyager írta:
2019.04.23., kedd 16:09
Érdekes az a kérdés, hogy ki mit, és mekkora mértékben hall meg, a rendszerében okozott változtatások esetén?

Én nem olyan régen, költöttem egy kicsit a zeneszoba akusztikájára (no, nem kell komoly dolgokra gondolni).
Na igen, sajnos a szobaakusztika felett elég sokan elsiklanak, pedig az esetek nagy többségében ott lenne az igazi megoldás.
Érdekességként mondanám, hogy tavaly nyáron kivittük egy haver második cuccát az udvarra, így gyakorlatilag megszűnt a szoba hatása a rendszerre. Kint olyan hangot produkált egy belépőkategóriás Yamaha erőlködő és egy szintén belépő Jamo hangfalpár, hogy lehidaltunk. Az egész lánc tokkal vonóval kb. 60ezer Ft-ot ha ér a használtpiacon...
Persze azért voltak nyilvánvaló korlátai hangnak, főleg a hangsugárzó miatt, de akkor is döbbenetes volt.
Bizony egészen döbbenetes lehet a kültéri zenehallgatás.
Ez az egyik legjobb hangú rendszer, aminek az építésében valaha is részt vehettem:
hangosító hangfalak a medence feletti falba építve, az erősítő kb 100m-re a hangfaltól és a szubtól és 70V-os módon táplálja a hangfalakat. És tényleg egészen döbbenetesen jól szólt bármilyen hangerőn és bármilyen zenével.
cirb_danl.jpeg
cirb_danl.jpeg (175.88 KiB) Megtekintve 3003 alkalommal
cirbolya_pool_danley_web_sm.jpeg
cirbolya_pool_danley_web_sm.jpeg (209.6 KiB) Megtekintve 3003 alkalommal
Pedig volt azért high-end audio rendszer is, volt mihez hasonlítani:
cirb_nappali_Naim_Ovator_s600_sm_1.jpeg
cirb_nappali_Naim_Ovator_s600_sm_1.jpeg (197.67 KiB) Megtekintve 3003 alkalommal

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1113

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Voyager írta:
2019.04.23., kedd 16:09
Érdekes az a kérdés, hogy ki mit, és mekkora mértékben hall meg, a rendszerében okozott változtatások esetén?

Én nem olyan régen, költöttem egy kicsit a zeneszoba akusztikájára (no, nem kell komoly dolgokra gondolni).
Na igen, sajnos a szobaakusztika felett elég sokan elsiklanak, pedig az esetek nagy többségében ott lenne az igazi megoldás.
Érdekességként mondanám, hogy tavaly nyáron kivittük egy haver második cuccát az udvarra, így gyakorlatilag megszűnt a szoba hatása a rendszerre. Kint olyan hangot produkált egy belépőkategóriás Yamaha erőlködő és egy szintén belépő Jamo hangfalpár, hogy lehidaltunk. Az egész lánc tokkal vonóval kb. 60ezer Ft-ot ha ér a használtpiacon...
Persze azért voltak nyilvánvaló korlátai hangnak, főleg a hangsugárzó miatt, de akkor is döbbenetes volt.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Mostanában azon kapom a fejem, hogy bármit kötök a rendszerbe majdnem minden tud szórakoztatóan szólni. Természetesen vannak nagyobb és kisebb különbségek is, de lényegesen kevesebbet találkozok rossz felvételekkel, vezetékkel, vagy hangsugárzóval. Igazából ez utóbbinál a legszámottevőbb a jelenség, ergo képes a rendszerem egy középkategóriás polcsugárzóval is, szórakoztató zenére. Eddig sajnos ez nem ment neki...

DonThomasino
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: DonThomasino »

mishow írta:
2019.04.23., kedd 13:23

Igen, lehet ennyire egyszerű IS :D
Ahogy írtad, több próbakörön vagy túl rca és xlr kábellel egyaránt (így már rémlik is, hogy volt róla szó) és egyik se tudta kiütni a Hama kábelt, akkor hagyd a fenébe. A kábel sznobizmusnak meg nehogy felülj, csak azért mert a Hama egy tömeggyártó illetve még az sem, merthogy kereskedő (ha tudnák a név-mániások, mi minden készülhet ugyanott és ugyanúgy, ugyanannyiért ahol a Hama gyártat ... de ebbe ne menjünk most bele). Nekem is van jó és olcsó Hama kábelem, nem ördögtől való dolog az!

A tápkábelezéssel meg csak óvatosan, ott igazán sűrű sötét az erdő!
Javaslom relatíve olcsó kábelekkel kezdeni, inkább azt igyekezz megtapasztalni, milyen változással milyen hatást váltasz ki!
Ami még eszembe jutott, pont ilyen vagy nagyon hasonló rendszer tulajoktól
érdeklődni, tapasztalatokat cserélni. Ez járható út ? Lenne értelme ?

DonThomasino
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

gyongyhalas írta:
2019.04.23., kedd 13:38

Tegyél próbát...
A villanyórától , ha megteheted ,húzz be ,vagy ideglenesen csak mint egy hosszabítót használnál vidd el a hifi- hez a delejt...mondjuk eggyel vastagabb villanyszerelési tömör réz kábellel(3 ér)....hallgasd két nap múlva döbbenetes mélyek és tér...
Ha ezt nem ......akkor próbálj ki szűrőket....(van itt sok nézzél utána )
Én szűrőt nem használtam csak feszregenerálót na utána szerintem dugdoshatod a kábeleket.
Ja én is az első 3 napon vagyok túl a feszregenáló próbáján.....még próbálok másik gyártmányt is....De ez az utam ! :tutiok:
Nem muszáj elhinni....próbálni kell.
üdv :smile53:
Köszi a tippet, de ezt a villanyórásdit inkább kihagynám,
akkor már inkább 1-2 tápkábel.
Sima galvanikus leválsztó trafót van értelme az erősítő elé tenni ?

DonThomasino
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

trane írta:
2019.04.23., kedd 13:24
olyanod már - úgy tűnik az eddig-leírottakból - van. akkor... :rolleyes: :quetionmark:
Kicsit hihetetlen számomra, de igen úgy tűnik hogy van. :rolleyes:

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

Bevallom ez egy olyan téma, amit eddig teljesen elkerültem,
úgy voltam vele ha túl vagyunk az IC témakörön
akkor esetleg rátérhetünk majd a tápra.
Mondjuk így elsőre azt kétlem ha rendbe tenném a táp vonalat
akkor megjelennének a különbségek az IC n.
[/quote]

Szia!

Tegyél próbát...
A villanyórától , ha megteheted ,húzz be ,vagy ideglenesen csak mint egy hosszabítót használnál vidd el a hifi- hez a delejt...mondjuk eggyel vastagabb villanyszerelési tömör réz kábellel(3 ér)....hallgasd két nap múlva döbbenetes mélyek és tér...
Ha ezt nem ......akkor próbálj ki szűrőket....(van itt sok nézzél utána )
Én szűrőt nem használtam csak feszregenerálót na utána szerintem dugdoshatod a kábeleket.
Ja én is az első 3 napon vagyok túl a feszregenáló próbáján.....még próbálok másik gyártmányt is....De ez az utam ! :tutiok:
Nem muszáj elhinni....próbálni kell.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2560

Hozzászólás Szerző: mishow »

DonThomasino írta:
2019.04.23., kedd 11:50
szvsz meg inkább örülj annak, hogy a Hama-val is ugyanolyan jól szól a rendszered, mint egy "drágább'bal, egy gonddal kevesebb
Gondolod hogy ennyire egyszerű lenne a megoldás?
Igen, lehet ennyire egyszerű IS :D
Ahogy írtad, több próbakörön vagy túl rca és xlr kábellel egyaránt (így már rémlik is, hogy volt róla szó) és egyik se tudta kiütni a Hama kábelt, akkor hagyd a fenébe. A kábel sznobizmusnak meg nehogy felülj, csak azért mert a Hama egy tömeggyártó illetve még az sem, merthogy kereskedő (ha tudnák a név-mániások, mi minden készülhet ugyanott és ugyanúgy, ugyanannyiért ahol a Hama gyártat ... de ebbe ne menjünk most bele). Nekem is van jó és olcsó Hama kábelem, nem ördögtől való dolog az!

A tápkábelezéssel meg csak óvatosan, ott igazán sűrű sötét az erdő!
Javaslom relatíve olcsó kábelekkel kezdeni, inkább azt igyekezz megtapasztalni, milyen változással milyen hatást váltasz ki!

DonThomasino
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

trane írta:
2019.04.23., kedd 12:21
amennyiben akarsz vele foglalkozni (mivel kétled - és egyáltalán nem kötelező :ohnoohnoohno: , csak ajánlott :smile53: ), tegyél legalább 1 próbát, aztán majd meglátod :rolleyes:
Nem akarok vele foglakozni, én egyenlőre csak jó IC kábelt szeretnék. :D

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

DonThomasino írta:
2019.04.23., kedd 12:19
mgus írta:
2019.04.23., kedd 12:11
Egy biztos, ami nem megy át haman azt nem is fogod hallani. Egyébként gyonygyhalas rátapintott a lényegre, a táp kezelés.
Csak ne egy hama táp táp kábellel kezdjed. :D
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

DonThomasino
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

mgus írta:
2019.04.23., kedd 12:11
Egy biztos, ami nem megy át haman azt nem is fogod hallani. Egyébként gyonygyhalas rátapintott a lényegre, a táp kezelés.

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég

DonThomasino írta:
2019.04.23., kedd 11:50
szvsz meg inkább örülj annak, hogy a Hama-val is ugyanolyan jól szól a rendszered, mint egy "drágább'bal :napsut: > egy gonddal kevesebb ;peace; . egyébként a Naim '80-'90-es évek-beli elektronikájának jó része hasonló módon érzéketlen a(z összekötő-) kábelezésre :smile53:
Gondolod hogy ennyire egyszerű lenne a megoldás. :D
Igazából ennek valóban csak örülni lehet ha tényleg így van,
ellenben ha mégse és valami más okozza akkor az már bosszantó.

DonThomasino
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

szvsz meg inkább örülj annak, hogy a Hama-val is ugyanolyan jól szól a rendszered, mint egy "drágább'bal :napsut: > egy gonddal kevesebb ;peace; . egyébként a Naim '80-'90-es évek-beli elektronikájának jó része hasonló módon érzéketlen a(z összekötő-) kábelezésre :smile53:
Gondolod hogy ennyire egyszerű lenne a megoldás. :D
Igazából ennek valóban csak örülni lehet ha tényleg így van,
ellenben ha mégse és valami más okozza akkor az már bosszantó.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára DonThomasino 2019.04.23., kedd 11:56-kor.

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

Sziasztok!

Talán nem a végén van a gond.....Lehet az elején?
Saját bőrömön most tapasztalom,sok sok kábel pénz idő...
Tápfeszültség kezelése és vigyorgok mint a tejbe tök...... :D
Pedig huszonéve külön ösvényt használok és még így is.... :smile53:
Na mindegy csak túl friss az élmény és elragadtattam magam.

DonThomasino
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Milyen készülékeket köt össze most ez a bizonyos IC?
Egy Cambridge Audio 851A t és 851N t.
Ahogy írtam próbáltam RCA t és XLR t is.

Egészen pontosan az nem hagy nyugodni hogy nyújthatja ugyanazt
egy HAMA IC mint egy drága kábel .

mishow
V.I.P.
V.I.P.

DonThomasino írta:
2019.04.23., kedd 08:27
Ha a fülmmel van probléma, hogy lehet hogy a hangfal kábel esetében,
rögötn a csere után hallottam különbséget?
Kizárt hogy a hangfalkábel viszi el olyan irányba az egészet, hogy már nem hallom az IC t ?
Nyilván semmi baj a füleddel, inkább poénnak szántam, de valóban rejtélyes a dolog.
Nem hinném, hogy a hangfalkábel "viszi el" a dolgot, szintén saját tapasztalatom szerint bármilyen hifi lánc bármelyik elemének cseréje hallható, függetlenül attól, hogy melyik láncszemet cseréljük és hogy az a láncnak mennyire erős eleme. A hatás mértéke - ez utóbb írottak függvényében - lehet változó, de hogy valami hallható, az szinte biztos gondolkodik.gif
Milyen készülékeket köt össze most ez a bizonyos IC?
nem vagyok elégedetlen vele csak szeretnék még egy kis tejszínhabot a finom tortára.
HUH, vigyázat!!!
Tudnék mesélni, az elmúlt évtizedes hifi építkezéseim alatt hány jó hangú rendszert sikerült szétcs@sznem ebből a késztetésből kiindulva, ami után már csak azért imádkoztam, hogy sikerüljön még egyszer ugyanoda vsszajutni - sok kanyarral és néha nem kevés pénz elköltésével.
Ezt hívjuk hifi bogárnak. Kellemetlen egy élősködő-vérszívó, legjobb idejében agyoncsapni bocs.gif
A jó dolgokat nem kell megjavítani - persze ha hajt a kíváncsiság, akkor hajrá!
Mondjuk pont az IC kábel, amit lehet kérni kölcsön, vagy haza lehet vinni letét ellenében. Arra érdemes figyelni, hogy egy új kábelnek egy új rendszerben kell az összejáratás, egy-két napot mindenképp kell neki hagyni, hogy megmutassa mit tud. Ezután már csak keveset változik a hang, szóval ha valami nem tetszik pár nap után, az később sem fog (saját zsebemen megtanult tapasztalat) ;)

DonThomasino
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Ez fura, mert tapasztaltaim szerint bármilyen kábel cseréje mindig hallható - a mértéke, a változás iránya és hogy mindez mennyire tetszik, az már más kérdés, de hallani csak illene valamit ...
Ha mégse, akkor vagy a rendszered vagy a füled nem érzékeny rá, ebben az esetben hagyd így oxt öröm é’ bódottá’ :D
Igen ezt én is így gondolom, mindenkép hallani kéne valamit.
Ha a fülmmel van probléma, hogy lehet hogy a hangfal kábel esetében,
rögötn a csere után hallottam különbséget?
Kizárt hogy a hangfalkábel viszi el olyan irányba az egészet, hogy már nem hallom az IC t ?

DonThomasino
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

mgus írta:
2019.04.22., hétf. 22:28
Szerintem csak javítani szeretne a hangzáson mert gondolom elégedetlen vele, sokan vannak így. Egy hama IC-t azért nem nehéz túlszárnyalni, az hogy nem hallja az IC közti különbséget még nem jelenti azt hogy élete végéig azt hallgassa. Amikor megvettem a Niagarát én se hallottam hogy kiemelkedő lenne a hangja a többi kábelemtől, de egy idő után már nem tudtam mit a helyére tenni. Használni kell egy adott kábelt nem csak próbálgatni.
Tévedés, nem vagyok elégedetlen vele csak szeretnék még egy kis tejszínhabot a finom tortára.

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég

Szerintem csak javítani szeretne a hangzáson mert gondolom elégedetlen vele, sokan vannak így. Egy hama IC-t azért nem nehéz túlszárnyalni, az hogy nem hallja az IC közti különbséget még nem jelenti azt hogy élete végéig azt hallgassa. Amikor megvettem a Niagarát én se hallottam hogy kiemelkedő lenne a hangja a többi kábelemtől, de egy idő után már nem tudtam mit a helyére tenni. Használni kell egy adott kábelt nem csak próbálgatni.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

DonThomasino írta:
2019.04.22., hétf. 16:03
Jelenleg egy 1000 ft os HAMA RCA kábelem van ami kb azt nyújtja mint egy
egy 40.000 ft os Oyaide vagy egy 100.000 ft os XLO, de próbáltam QED et is az olyan 20.000 ft volt.
Ez fura, mert tapasztaltaim szerint bármilyen kábel cseréje mindig hallható - a mértéke, a változás iránya és hogy mindez mennyire tetszik, az már más kérdés, de hallani csak illene valamit ...
Ha mégse, akkor vagy a rendszered vagy a füled nem érzékeny rá, ebben az esetben hagyd így oxt öröm é’ bódottá’ :D

Kieg: telefonról írtam, nemtom mér’ ment kétszer, sorry :nonononono:

mishow
V.I.P.
V.I.P.

DonThomasino írta:
egy 40.000 ft os Oyaide vagy egy 100.000 ft os XLO, de próbáltam QED et is az olyan 20.000 ft volt.
Ha mégse, akkor vagy a rendszeres vagy a füled nem érzékeny rá, ebben az esetben hagyd így oxt öröm é’ bódottá’ :D

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

trane írta:
2019.04.22., hétf. 18:32
DonThomasino írta:
2019.04.22., hétf. 17:59
Esetleg ha tudsz kölcsönkérni egy ANV kábelt....
Vagy hagyd ezt a kábelesdit, amíg maradnak a készülékeid.
Tudsz mutatni egy LINK et ?
Audio Note AN-V-ről van szó - de szvsz felejtsd el, a saját (Audio Note) rendszerén kívül nem/sem ér annyit, amennyiért meg tudod venni leborulok.gif
Csak kipróbálásról beszéltem. Amúgy nekem pont ellenkező tapasztalataim vannak vele.
Persze nem 100ezerért kell megvenni. De a szokásos 65 -70 ezer körüli árat meg szokta érni. Egyébként a legkeresettebb kábelek reális áron. Szerintem ez is jelenthet valamit.

DonThomasino
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Tudsz mutatni egy LINK et ?

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

DonThomasino írta:

Én kb olyan javulást várok egy jó IC kábeltől, (persze lehet h itt rontom el :rolleyes: )
mint amikor anno a D352 re váltottam a clearwater ről.
Ahogy bedugtam egyből hallottam hogy jobb
nem kellett várni vagy fürkészni a dolgokat.
Jó lenne találni egy ilyet, már ha létezik.

DonThomasino
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kérdés mi a célod? Ha nem hallasz semmi javulást akkor vegyél egy olcsót amit már hallottál, hogy azt hallod vele amit a drágábbakkal és akkor legalább olcsón megúszhatod.
Ha ennél többet szeretnél kihozni a rendszeredből, akkor más irányban kell sztem indulni.
Én kb olyan javulást várok egy jó IC kábeltől, (persze lehet h itt rontom el :rolleyes: )
mint amikor anno a D352 re váltottam a clearwater ről.
Ahogy bedugtam egyből hallottam hogy jobb
nem kellett várni vagy fürkészni a dolgokat.
Jó lenne találni egy ilyet, már ha létezik.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”