JPLAY7D, abból is már a harmadik változat tölthető le.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Re: Pc alapú audio lejátszás
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Na ezt most nem értem.La_Valse írta: ↑2019.02.04., hétf. 12:10A patch dll fájljai időközben elavultak, a 7D-ben újabbak vannak.jojo írta: ↑2019.02.04., hétf. 11:41A módszer megvan lentebb belinkeltem. Annyi, hogy a trial verziót kell letölteni, ha kell, ki kell csomagolni, a JRiver_JPLAY_Patch.bat file-t adminisztrátorként futtatni, gépet újraindítani, majd a Jriverben a JCAT Driver[ASIO]-kell választani.
Valamelyik nap kipróbálom, hogy működik-e, aztán leírom.
Köszönöm elöre is
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Még kezdő vagyok PC-s zenei lejátszás terén, de gondolom erre már fényderült, azért próbálok olyan kérdéseket feltenni, amik talán mást is érdekelnek. Foglalkoztat már egy ideje a PC tápolása, vannak a komolyabb gépek melyek analóg tápokat használnak, és amik kapcsi üzeműek, most 2 PC-t újra tápoltam, kis szivárgású kapcsi táppal a kérdésem az lenne, hogy mekkora a difi a két megoldás között? Erre ugye vannak mért adatok, kíváncsi lennék egy analóg táp szivárgási adataira, és miben nyílvánul meg a differencia a két megoldás között.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
- mgus
- Törzsvendég

- Értékelés: 377
Ja, látom a listában AudioQuest Diamond Ethernet, ez tényleg a sor vége.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Mi alapjan merunk? Ez igy nem egzakt.
Szerintem nem mossa ossze senki. En a halozati kabel jelentoseget mindig is a sor vegere tettem es az USB kartyat viszont az elsok koze.
Kaptal valaszt kaef2-tol, amit SMS-200 hasznalokent en magam sem tudtam volna jobbat ajanlani.ZolaBA írta: ↑2019.02.04., hétf. 11:09Amikor meg kérdezünk akkor nincs válasz, nehogy hívő társsal ellentétbe kerüljön valaki. Pl. minap kérdeztem, hogy mondjuk 200eFt-ot egy audio célra használt pc kábelei között ki hogy osztana meg. Egy poénon kívül nem volt válasz. Mondjuk a poén legalább jó volt![]()
Tokeletesen egyetertek es nem hiszem, hogy ez produktiv a temat tekintve. De amig egyesek mindenhatonak es mindentudonak hiszik magukat, es teszik mindezt eleg "hangosan", addig ez nem fog valtozni, max a csendesebbje tovabb all, mint tettem azt anno en is.
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel
A patch dll fájljai időközben elavultak, a 7D-ben újabbak vannak.jojo írta: ↑2019.02.04., hétf. 11:41A módszer megvan lentebb belinkeltem. Annyi, hogy a trial verziót kell letölteni, ha kell, ki kell csomagolni, a JRiver_JPLAY_Patch.bat file-t adminisztrátorként futtatni, gépet újraindítani, majd a Jriverben a JCAT Driver[ASIO]-kell választani.
Köszönöm elöre is
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Szvsz.
Nos, pontosan a vastaggal kiemelt részhez hasonló sorok azok, amik a például normális párbeszéd ellenében hatnak.ZolaBA írta: ↑2019.02.04., hétf. 11:09Értelek. Az én véleményem viszont az, hogy az esetek, rendszerek, működési elvek és hallgatók 90-95%-ára igaz állításokat a maradék 5-10%-ra igaz állításokkal nem örökösen cáfolni, hanem kiegészíteni kellene.
Illetve hatalmas gesztus lenne, ha nem mosná mindenki össze az eszközök hatásának mértékét. ""Nálatok"" mindig minden rengeteget számít és kritikus. Persze persze.
Amikor meg kérdezünk akkor nincs válasz, nehogy hívő társsal ellentétbe kerüljön valaki. Pl. minap kérdeztem, hogy mondjuk 200eFt-ot egy audio célra használt pc kábelei között ki hogy osztana meg. Egy poénon kívül nem volt válasz. Mondjuk a poén legalább jó volt![]()
Néha úgy érzi itt magát az ember mintha politikai fórum lenne. Aki nincs velünk az ellenünk van. A másik két oldal meg dafke tolja ha kell ha nem, lehetőleg mindent összemosva. Én nem azon akarok rugózni, hogy minden mérhető minden számolható, minden 1 vagy 0, de azért vegyük már figyelembe amit tudunk, tudhatunk, ne keverjük össze a hibát megengedő digitális átvitelt (usb, spdif,stb.) a nem hibatűrő átvitellel (ethernet, sata, stb.), a közvetlen audio jelet vivő kábelt a 3 berendezéssel előbbi tápkábellel, a mozgó alkatrészt tartalmazó eszközöket (lp, cd, stb.) a fixen összeszerelttel, stb. Érdekes lenne a világ, ha egy kis rezgés az elektronikák működését kritikusan elrontaná, leesnének a repülők, kikapcsolnának a telefonok a kocsiban vagy futás közben, stb...
Szvsz.
A módszer megvan lentebb belinkeltem. Annyi, hogy a trial verziót kell letölteni, ha kell, ki kell csomagolni, a JRiver_JPLAY_Patch.bat file-t adminisztrátorként futtatni, gépet újraindítani, majd a Jriverben a JCAT Driver[ASIO]-kell választani.
[/quote]
Köszönöm elöre is
De könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy Fórumtársak, akik kísérletezgettek már ezirányban, a fentiekkel ellentmondóan jelentős hatásról számolhatnak be.
Mérnöki énem azt mondaná, hogy a PC-k digitális áramkörei esetén, ahol a produktum végül is az eredeti jelalakot kódolt formában reprezentáló, jól megkülönböztethető diszkrét állapotok sűrű sorozata, nem kell az analóg áramkörökben a mechanikai rezonanciák okozta mikrofóniához hasonló jelenséggel számolni, ahol a kimenetig mindvégig a zenei jellel analóg jelforma torzulhat közvetlenül.phyton71 írta: ↑2019.02.04., hétf. 11:13Rezonancia kérdést érintve, olvastam valahol, hogy digitális áramköröket érdemes gumi rezgéscsillapítással elszigetelni a többi hardvertől,ez mennyire jó ötlet PC-nél? Hozzá kell tenni, hogy nálam kiemelt szerepe van a hifi komponensek rezonancia elcsatolásának.
De könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy Fórumtársak, akik kísérletezgettek már ezirányban, a fentiekkel ellentmondóan jelentős hatásról számolhatnak be.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Ez engem is érdekelne, én sem találok hozzá használható leírást.
[/quote]
A módszer megvan lentebb belinkeltem. Annyi, hogy a trial verziót kell letölteni, ha kell, ki kell csomagolni, a JRiver_JPLAY_Patch.bat file-t adminisztrátorként futtatni, gépet újraindítani, majd a Jriverben a JCAT Driver[ASIO]-kell választani.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
- Denonavr
- Fórumlakó

- Értékelés: 277
Ha esetleg neked sikerül össze hozni a két progit leirhatnád,hogy miként tudtad meg oldani.
[/quote]
[/quote]
Dunaudio Sing4you, DOUK AUDIO A5, TMP Classic, Allo digione signature, DIY DAC, SMSL SU-1
Én nem tudtam összehozni a Jrivert a Jplay Femtoval mert a leirásban emlitett fájl már nem letölthetö.nadtom írta: ↑2019.02.04., hétf. 11:04A trial verziót ha leszedem, akkor azzal is ki lehet próbálni nem?jojo írta: ↑2019.02.04., hétf. 10:55Igen,de sajnos azt a bizonyos fájlt törölték márnadtom írta: ↑2019.02.04., hétf. 09:31
Találtam egy leírást erről, ez a helyes módszer?
1. Download file and change file name and extension to like "JPLAY.zip" - ** upload site is changing file nameSo you need change file name to.
2. Un-Zip the file..
3. There are two folders for Official version and Alternative version.
4. Choose version which you have installed.
5. Run "JRiver_JPLAY_Patch.bat" as administrator.
6. Re-Start PC.
7. Choose "JCAT Driver[ASIO]" in JRiver.
If you still could not find "JCAT Driver[ASIO] in JRiver...
1. Copy both "JPLAYDriver.dll" and "JPLAYDriver64.dll" into "C:\JPLAY" folder.
2. Re-Run "JRiver_JPLAY_Patch.bat" as administrator.
3. Double click "JCAT_Driver.reg" file then "Yes".
4. Re-start PC.
5. Choose "JCAT Driver[ASIO]" in JRiver.
De kilehet probálni a trial verzio-val is persze minden további nélkül müködik 21 napig.
Ha esetleg neked sikerül össze hozni a két progit leirhatnád,hogy miként tudtad meg oldani.
Rezonancia kérdést érintve, olvastam valahol, hogy digitális áramköröket érdemes gumi rezgéscsillapítással elszigetelni a többi hardvertől,ez mennyire jó ötlet PC-nél? Hozzá kell tenni, hogy nálam kiemelt szerepe van a hifi komponensek rezonancia elcsatolásának.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
- ZolaBA
- Törzsvendég

- Értékelés: 1754
Értelek. Az én véleményem viszont az, hogy az esetek, rendszerek, működési elvek és hallgatók 90-95%-ára igaz állításokat a maradék 5-10%-ra igaz állításokkal nem örökösen cáfolni, hanem kiegészíteni kellene.
Illetve hatalmas gesztus lenne, ha nem mosná mindenki össze az eszközök hatásának mértékét. ""Nálatok"" mindig minden rengeteget számít és kritikus. Persze persze.
Amikor meg kérdezünk akkor nincs válasz, nehogy hívő társsal ellentétbe kerüljön valaki. Pl. minap kérdeztem, hogy mondjuk 200eFt-ot egy audio célra használt pc kábelei között ki hogy osztana meg. Egy poénon kívül nem volt válasz. Mondjuk a poén legalább jó volt
Néha úgy érzi itt magát az ember mintha politikai fórum lenne. Aki nincs velünk az ellenünk van. A másik két oldal meg dafke tolja ha kell ha nem, lehetőleg mindent összemosva. Én nem azon akarok rugózni, hogy minden mérhető minden számolható, minden 1 vagy 0, de azért vegyük már figyelembe amit tudunk, tudhatunk, ne keverjük össze a hibát megengedő digitális átvitelt (usb, spdif,stb.) a nem hibatűrő átvitellel (ethernet, sata, stb.), a közvetlen audio jelet vivő kábelt a 3 berendezéssel előbbi tápkábellel, a mozgó alkatrészt tartalmazó eszközöket (lp, cd, stb.) a fixen összeszerelttel, stb. Érdekes lenne a világ, ha egy kis rezgés az elektronikák működését kritikusan elrontaná, leesnének a repülők, kikapcsolnának a telefonok a kocsiban vagy futás közben, stb...
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
A trial verziót ha leszedem, akkor azzal is ki lehet próbálni nem?jojo írta: ↑2019.02.04., hétf. 10:55Igen,de sajnos azt a bizonyos fájlt törölték márnadtom írta: ↑2019.02.04., hétf. 09:31Találtam egy leírást erről, ez a helyes módszer?
1. Download file and change file name and extension to like "JPLAY.zip" - ** upload site is changing file nameSo you need change file name to.
2. Un-Zip the file..
6. Re-Start PC.
4. Re-start PC.
Ezt én is olvastam, de inkább kipróbálom, aztán a saját fülemnek hiszek.Quetz írta: ↑2019.02.04., hétf. 10:22Ha jól látom, ez a hivatalos Jriver álláspont:
Jplay is a Hoax
JRiver recommends that you uninstall Jplay. It adds a layer of sound processing that can degrade sound quality, performance, and stability.
You will achieve the best sound quality with JRiver alone.
The author of the foobar player agrees.
For his computeraudiophile.com blog, Mitchco tested JRiver Media Center and Jplay. Both produce measurably identical bitperfect output.
Archimago also found no benefit.
For a more detailed discussion, please visit the HydrogenAudio Forum.
To protect its customers, JRiver will remove forum posts that discuss Jplay. JRiver will not provide support for Media Center if Jplay is used.
Nem. Korábban pont én javasoltam, a "szerintem" szó használatát, de többen jelezték, hogy egy-egy hozzászólásban a TE saját véleményedet fogalmazod meg, így nincs értelme mindig hangsúlyozni, hogy csak szerintem...
El kellene már felejteni a meddő, parttalan vitákat végre.
Én elfogadom és tiszteletben tartom, hogy Jester vagy mások másképpen gondolkodnak bizonyos kérdésekben, azt is, hogy fölösleges HDD helyett SSD, vagy pénzkidobás a jobb usb kábel, stb., nem akarom erről őket meggyőzni, nem tudom mérésekkel, szakmai érvekkel alátámasztani (nem is akarom) csupán a fülemre tudok hagyatkozni, ami vagy becsap vagy nem, ez legyen az én gondom.
Szóval ha már a szabad időnket töltjük itt a fórumon, próbáljunk az értelmetlen viták helyett, olyan témákkal foglalkozni ami vélt vagy valós előnyöket jelenthet a PC zenelejátszás esetén (pl. szobakorrekció, Jplay beágyazása, vagy SSD vs. HDD, stb.)
Bocs nem kifejezetten Neked szántam a fent leírtakat, hanem mindenkinek, csak kicsit unalmas már a szájkaratét olvasni ahelyett, hogy hasznos infókat, tapasztalatokat, saját teszteket osztanánk meg egymással.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nadtom 2019.02.04., hétf. 11:13-kor.
Igen,de sajnos azt a bizonyos fájlt törölték márnadtom írta: ↑2019.02.04., hétf. 09:31Találtam egy leírást erről, ez a helyes módszer?
2. Un-Zip the file..
6. Re-Start PC.
4. Re-start PC.
Milyen érdekes, hogy az üzleti érdekek alakítják a hangzás jóságát :) Sosem gondoltam volna... Jaa... de :)
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 741
Ha jól látom, ez a hivatalos Jriver álláspont:
Jplay is a Hoax
JRiver recommends that you uninstall Jplay. It adds a layer of sound processing that can degrade sound quality, performance, and stability.
You will achieve the best sound quality with JRiver alone.
The author of the foobar player agrees.
For his computeraudiophile.com blog, Mitchco tested JRiver Media Center and Jplay. Both produce measurably identical bitperfect output.
Archimago also found no benefit.
For a more detailed discussion, please visit the HydrogenAudio Forum.
To protect its customers, JRiver will remove forum posts that discuss Jplay. JRiver will not provide support for Media Center if Jplay is used.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Gondolom, itt lenne a vilagvege, ha mas is igy tenne:
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
- mgus
- Törzsvendég

Talán így kellene kinéznie a trafónak a pc-ben. 
- Csatolmányok
-
- Árnyékolás
- 11-2.jpg (968.39 KiB) Megtekintve 2438 alkalommal
- mgus
- Törzsvendég

A trafó is rezeg, bár nem úgy mint a ventilátor, főleg amikor terhelést kapcsolunk rá.nadtom írta: ↑2019.02.04., hétf. 09:24Az Audio PC-kben kerülik a mozgó, rezgő alkatrészek használatát (pl. HDD, ventilátor), ami pozítívan hat a lejátszott zene minőségére.phyton71 írta: ↑2019.02.04., hétf. 06:37Ehhez a kérdéshez kapcsolódva,elméletben jobb zenei mnőséget lehet belső tárolóból kihozni,mint NAS vagy szerveren tárolt arhívumból?nadtom írta: ↑2019.02.04., hétf. 00:28Már kapható 211Usd-ért (~60eFt-ért) 2TB SSD az Ali-n, ilyen: http://s.aliexpress.com/Vn2yq2eU
Valaki próbálta már?
- ZolaBA
- Törzsvendég

- Értékelés: 1754
Gondolom itt lenne a világvége, ha úgy fogalmaznál, hogy:
- szerintem pozitívan hat
- sokak szerint pozitívan hat
- egyes vélemények szerint pozitívan hat
- az audio pc gyártók szerint pozitívan hat
stb.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Találtam egy leírást erről, ez a helyes módszer?
1. Download file and change file name and extension to like "JPLAY.zip" - ** upload site is changing file name
2. Un-Zip the file..
6. Re-Start PC.
4. Re-start PC.