A következők a fejlemények:SoundMania írta: ↑2019.01.10., csüt. 11:53
Igen az látszott,hogy beleng a sasszi. Ha leveszed a szíjat akkor talán jobban látszik a motorhiba. Ha közben szíj nélkül megpörheted a tanyért a szíj nélkül akkor meg nem szabad csinalnia ezt a sasszinak. Na jó persze a rugózas miatt meg majd remeg a belökéstől. De ez elhatárolható.
Mióta csinalja ezt egyébként?
Volt előzménye?
Másrészt azért is jó lenne szíj nélkül megjaratni a motort , hogy látszódjon , csak a tengelye leng a szíjtarcsával vagy a motortest is mozog-e.
- levettem a szíjat és megnéztem anélkül hogy jár a motor. egy nagyon minimális, tized milliméteres ütést látok, a tengely viszont nem kotyog
- rátettem a szíjat a szubtányérra de a tányért nem, ebben az esetben semmilyen oszcillálást nem látok
- amikor ráteszem a tányért, már megkezdődik a bólogatás (akril tányér)
- újravízszinteztem, újraállítottam a magasságot, minden tökéletes, de a bólogatás megmaradt
előzménye nem volt, hangszedőt cseréltem és amikor azt beállítottam, akkor vettem észre, előtte nem tűnt fel
átmeneti megoldásként tettem a szubsasszi és a doboz közé egy kis darab gumiszivacsot két oldalra, ez keményíti a rugózást és így megszűnt teljesen a bólogatás, viszont horizontálisan teljesen lecsökkentette a rugózást. Vajon mennyire jó megoldás ez? Inkább kevésbé legyen rugalmas a sasszi, vagy inkább bólogasson?