Senki nem néz errefelé akinek lenne!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- janesz
- Fórumlakó
- Értékelés: 455
Re: Sztereó erősitők

EAD UD2000, Lavardin IT, Verity Audio Otello, Lavardin IC, és LS kábel, Furutech, és Acoustic Zen tápkábel, Shunyata R. Hydra elosztó, Finite Elemente Spider állvány
- janesz
- Fórumlakó
- Értékelés: 455
Üdv! Erősítő betáp csatlakozó biztosítékot cserélném. Kérdés, hogy a külső, vagy a belső helyre kell tenni? Eredetileg mindkettőben van, gondolom az egyik a tartalék.Köszönöm!
EAD UD2000, Lavardin IT, Verity Audio Otello, Lavardin IC, és LS kábel, Furutech, és Acoustic Zen tápkábel, Shunyata R. Hydra elosztó, Finite Elemente Spider állvány
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1018
Szia Imi!Imi 007 írta: ↑2019.01.14., hétf. 16:50Szia BLX !
Köszi a választ . Hangfalakból Jamo 626, Jamo 507 , JBL E 60 - talán ezt kedveltem legjobban - JBL ES 90-es fordult meg.
Dali ZENSOR 7 -est sikerült meghallgatnom ,valamint Monitor Audio GS 20-ast ezek közül a Monitor Audio tetszett jobban . Klipsch R 26 f-et egy barátomnál sikerült meghallgatni és nekem nagyon tetszett, hogy már alacsony hangerőn igen dinamikus és nagyobb hangerőt is játszi könnyedséggel tudja. Ezek után vásároltam meg az R 28 f hangfalat ami még R 26 f-re is rátesz egy lapáttal. A forrásom általában blu-ray lejátszó , esetenként YouTube a tv-ről optikai kábelen.
Zenéimet - AC/DC, Santana, Police , Bob Marley ,Alpha Blondy , meg minden ami ehhez hasonló, de szinte csak képi megjelenítéssel hallgatok zenét .
Egy ideig a h/k avr 370-est használtam , mint sztereo erősítőt ,de mindenképpen megvoltak hiányosságai , ezek után után vásároltam meg az emotiva a 300 -as végfokot, ami számomra nagyon kellemes meglepetés, meleg dinamikus, mégis levegős nyílt hangja van .
A h/k megmaradt mint előerősítő, számos előnyével- több optikai csatlakozás 12 V-os trigger kimenet,wifi stb .
A barátom aki meg hallgatta berendezésem. Az egyik igazi "régi" hifis bakelit vagy cd leülős zenehallgatós, szerinte kép nélkül ezek a zenék nem adnák meg az általam elvárt élményt, igazából nem biztos, hogy az előfok csere indokolt részemre .
Üdv Imi 007
Ha főleg videokat hallgatsz Blue-ray lemezekről, akkor lehet nem rossz ez az összeállítás. Lehet, akkor én sem bojgatnám nagyon. Esetleg a dobozokkal kísérleteznék, azon a fronton könnyen lehetne lépni felfelé. Pl.: régebbi JBL nagy monitorok. Remélem a tapasztaltabbak is tudnak tanácsot adni.
Szia BLX !
Köszi a választ . Hangfalakból Jamo 626, Jamo 507 , JBL E 60 - talán ezt kedveltem legjobban - JBL ES 90-es fordult meg.
Dali ZENSOR 7 -est sikerült meghallgatnom ,valamint Monitor Audio GS 20-ast ezek közül a Monitor Audio tetszett jobban . Klipsch R 26 f-et egy barátomnál sikerült meghallgatni és nekem nagyon tetszett, hogy már alacsony hangerőn igen dinamikus és nagyobb hangerőt is játszi könnyedséggel tudja. Ezek után vásároltam meg az R 28 f hangfalat ami még R 26 f-re is rátesz egy lapáttal. A forrásom általában blu-ray lejátszó , esetenként YouTube a tv-ről optikai kábelen.
Zenéimet - AC/DC, Santana, Police , Bob Marley ,Alpha Blondy , meg minden ami ehhez hasonló, de szinte csak képi megjelenítéssel hallgatok zenét .
Egy ideig a h/k avr 370-est használtam , mint sztereo erősítőt ,de mindenképpen megvoltak hiányosságai , ezek után után vásároltam meg az emotiva a 300 -as végfokot, ami számomra nagyon kellemes meglepetés, meleg dinamikus, mégis levegős nyílt hangja van .
A h/k megmaradt mint előerősítő, számos előnyével- több optikai csatlakozás 12 V-os trigger kimenet,wifi stb .
A barátom aki meg hallgatta berendezésem. Az egyik igazi "régi" hifis bakelit vagy cd leülős zenehallgatós, szerinte kép nélkül ezek a zenék nem adnák meg az általam elvárt élményt, igazából nem biztos, hogy az előfok csere indokolt részemre .
Üdv Imi 007
Üdv Imi 007
- BLX
- Törzsvendég
Ha jól sejtem ez kb. a 150-200e Ft-os magasság. Itt már lehet szépen válogatni használt erősítőkből. Mivel második rendszer lesz, én nem sietnék. Kipróbálnék néhány izgalmasnak/ígéretesnek tűnő darabot. Biztosan nem olyat mint amim már van.spaceboy75 írta: ↑2019.01.09., szer. 13:49Sziasztok!
Remélem jó helyen kérdezek?!
Másodrendszer kiépítésén töröm a fejem és lenne 1-2 áldozat amiről vélemény kellene.
Főként akusztikus, jazz néha egy kis pop zene hallgatásához keresek vasat. Szerintetek melyik lenne a legkézenfekvőbb minden tekintetben? A kiszemelt vasak:
-Naim nac92-nap90 elő-végfok
-Hegel H70 (nekem ilyen van, de miért ne lehetne kettő)![]()
-Accuphase E204
-Unison Research Unico hibrid
-Parasound p/sp1500-Parasound hca 1200 II elő-végfok páros.
Tudom, hogy sok mindentől függ sok minden, de úgy mégis nagy általánosságban.![]()
Segítséget előre is köszönöm.![]()
Milyen dobozokkal használnád egyébként?
- BLX
- Törzsvendég
Jelenleg mit hiányolsz? Miben kellene javulnia a rendszer hangjának?Imi 007 írta: ↑2019.01.13., vas. 19:23Sziasztok fórumozók !
Tanácsot szeretnék kérni abban , miszerint mennyire számít az hogy milyen előerősítőt használok a végfokhoz.
Problémám pár gondolatban , jelenleg következőképpen hallgatom a zenéim / általában könnyedebb rock és reggae / harman/kardon avr 370 előerősítőnek és dac.-nak használva, emotiva a 300 végfok valamint klipsch r 28 f .
Amennyiben lecserélném a h/k-át emotiva pt-100-as előerősítőre , változna a rendszer hangja jelentősen ?
Válaszokat előre is köszi .![]()
Mielőtt a Klipsh R28F-et megvásároltad, milyen dobozokat hallgattál még meg? Én lehet megpróbálnék néhány másfajta dobozzal is kísérletezni. Akár másnál hallgatózni, akár hazavinni tesztelni. Zenehallgatásra kialakítanék egy egyszerű sztereo rendszert: forrás, dac, erősítő, doboz láncot. Persze ha a mozi a fő csapásvonal, akkor lehet nem variálnék

Sziasztok fórumozók !
Tanácsot szeretnék kérni abban , miszerint mennyire számít az hogy milyen előerősítőt használok a végfokhoz.
Problémám pár gondolatban , jelenleg következőképpen hallgatom a zenéim / általában könnyedebb rock és reggae / harman/kardon avr 370 előerősítőnek és dac.-nak használva, emotiva a 300 végfok valamint klipsch r 28 f .
Amennyiben lecserélném a h/k-át emotiva pt-100-as előerősítőre , változna a rendszer hangja jelentősen ?
Válaszokat előre is köszi .
Válaszokat előre is köszi .

- Vasi84
- Nincs visszaút
- Értékelés: 18
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni erősítő választásában.
Jelenleg Dali Ikon 6 MKI hangfalaim vannak, NAD C355BEE erősítővel.
Előbb az erősítőt cserélném le, később a hangfalakat Mentor 6-ra.
Anyagi keret az erősítőnél kb. 300 eFt.
Szeretem a NAD hangzást, főként könnyebb rock és pop zenét hallgatok.
Mit ajánlanátok a jelenlegi helyett?
Köszi!
Tanácsot szeretnék kérni erősítő választásában.
Jelenleg Dali Ikon 6 MKI hangfalaim vannak, NAD C355BEE erősítővel.
Előbb az erősítőt cserélném le, később a hangfalakat Mentor 6-ra.
Anyagi keret az erősítőnél kb. 300 eFt.
Szeretem a NAD hangzást, főként könnyebb rock és pop zenét hallgatok.
Mit ajánlanátok a jelenlegi helyett?
Köszi!
- Jozef76
- Törzsvendég
- Értékelés: 287
Jozef76 írta: ↑2019.01.06., vas. 15:09Hálózati aljzatot kapott, trafóig tömör jó minőségű réz kábel. A jelútban az mkt kondik audio mkp lett. Jó pár ellenállás cserélve. Majdnem az összes kondi cserélve mert ez a leggyengébb része 6 db nem cserélt mert ki kellett volna forrasztani a 6db erositőpanelt. Most karácsony előtt megtette mert eldurant 1kondi és tápegységig elszállt jó pár dolog benne. A fő táp kondi a megadott érték 60% át produkálta. A kicsatoló kondi Rubicon black gate áthidalva mundorf silver oil kondival.
Röviden ennyi.
- spaceboy75
- Törzsvendég
- Értékelés: 115
Sziasztok!
Másodrendszer kiépítésén töröm a fejem és lenne 1-2 áldozat amiről vélemény kellene.
Főként akusztikus, jazz néha egy kis pop zene hallgatásához keresek vasat. Szerintetek melyik lenne a legkézenfekvőbb minden tekintetben? A kiszemelt vasak:
-Hegel H70 (nekem ilyen van, de miért ne lehetne kettő)
-Accuphase E204
Tudom, hogy sok mindentől függ sok minden, de úgy mégis nagy általánosságban.
Segítséget előre is köszönöm.
-Hegel H70 (nekem ilyen van, de miért ne lehetne kettő)

-Accuphase E204
Tudom, hogy sok mindentől függ sok minden, de úgy mégis nagy általánosságban.

Segítséget előre is köszönöm.

- Jozef76
- Törzsvendég
Hálózati aljzatot kapott, trafóig tömör jó minőségű réz kábel. A jelútban az mkt kondik audio mkp lett. Jó pár ellenállás cserélve. Majdnem az összes kondi cserélve mert ez a leggyengébb része 6 db nem cserélt mert ki kellett volna forrasztani a 6db erositőpanelt. Most karácsony előtt megtette mert eldurant 1kondi és tápegységig elszállt jó pár dolog benne. A fő táp kondi a megadott érték 60% át produkálta. A kicsatoló kondi Rubicon black gate áthidalva mundorf silver oil kondival.
Röviden ennyi.
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Dehogyis. Semmi gond, én sem tudtam pontosan, utána néztem. Megkérdezhetem, hogy milyen változtatások lettel elvégezve?
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
- Jozef76
- Törzsvendég
Hopp! Ezt rosszul tudtam! Elnézést kérek!Voyager írta: ↑2019.01.06., vas. 00:49És ezzel kapcsolatban lett volna valami kérdésed?
Egyébként itt a specben mást írnak. https://nadelectronics.com/product/c-16 ... amplifier/
Pure Class A Gain Modules
"Attention to the most minute detail is evident everywhere, from the heavy gauge steel chassis to the sophisticated power supplies and custom Class A gain modules taken straight from the NAD Masters Series components. "
![]()
165
https://nadelectronics.com/wp-content/u ... lifier.pdf
162
Sajnos akkor is a C162 érdekel gyári állapotban! Az enyém rendesen meg lett tuningolva és szeretném összehasonlítani!
- Voyager
- V.I.P.
És ezzel kapcsolatban lett volna valami kérdésed?
Egyébként itt a specben mást írnak. https://nadelectronics.com/product/c-16 ... amplifier/
Pure Class A Gain Modules
"Attention to the most minute detail is evident everywhere, from the heavy gauge steel chassis to the sophisticated power supplies and custom Class A gain modules taken straight from the NAD Masters Series components. "

165
162
- Voyager
- V.I.P.
Nálam az utód van. NAD C165BEE
- Jozef76
- Törzsvendég
Valakinek egy Nad C162 előfok nincs otthon!?
Köszönöm szépen a hasznos válaszokat! Sokat segítettetek!
NAD 5120 / Mede8er Med1000 X3D / Yamaha CDX E200 -> Rotel Ra-12 -> Van Damme UP-LCOFC 268 504 000 -> Xavian Bonbonus
egy kb. 150 wattos, hagyományos izzót. Ha zárlat van, felizzik, de nem füstöl le semmi. Az
erősítő normál nyugalmi áramfelvételénél éppenhogy parázslik. Visszatérve a Rotelre, a régebbi
modellekben PME 271 Y vagy M tipusú, 4,7 nF értékű kondit használt. Az M jelenti az impregnált
vátozatot. Ez az volt, ha kifolyt a leve.
Ugyanilyen kondival a hálózati trafó primer oldalát
is át szokták hidalni. A 860-as nem tudom, ilyen-e, nem találtam rajzot.
A további vizsgálódást úgy célszerű lefolytatni, hogy a hálózati vezetékbe sorosan beiktattok
egy kb. 150 wattos, hagyományos izzót. Ha zárlat van, felizzik, de nem füstöl le semmi. Az
erősítő normál nyugalmi áramfelvételénél éppenhogy parázslik. Visszatérve a Rotelre, a régebbi
modellekben PME 271 Y vagy M tipusú, 4,7 nF értékű kondit használt. Az M jelenti az impregnált
vátozatot. Ez az volt, ha kifolyt a leve.

is át szokták hidalni. A 860-as nem tudom, ilyen-e, nem találtam rajzot.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
adamo3 írta: ↑2018.12.31., hétf. 14:29Köszönöm! Akkor mindenképp a kapcsoló kimérésével megyünk tovább, aztán meglátjuk.jegi írta: ↑2018.12.31., hétf. 11:15Kedves Fórumozók!
Egy '80-as években gyártott Rotel erősítővel kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni. Egy RA 860-as, dual mono készülékről van szó.
https://www.vintageshifi.com/repertoire-pdf/Rotel.php
A Rotel RA 840-ben is van ilyen megoldás, úgy nevezik, hogy "spark killer-szikra gyilkos".
Ahogy a neten elnézem, ez a "spark killer" egy kondi, és egy ellenállás sorba kötve. Szerintem enélkül is el kellene indulni, az erősítőnek, mert ez párhuzamosan van kötve a kapcsolóval.
A kapcsolót pedig egy egyszerű műszerrel ki tudod mérni.
NAD 5120 / Mede8er Med1000 X3D / Yamaha CDX E200 -> Rotel Ra-12 -> Van Damme UP-LCOFC 268 504 000 -> Xavian Bonbonus
[quote=jegi post_id=2330142 time=1546251318 user_id=42352]
Kedves Fórumozók!
Egy '80-as években gyártott Rotel erősítővel kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni. Egy RA 860-as, dual mono készülékről van szó.
A Rotel RA 840-ben is van ilyen megoldás, úgy nevezik, hogy "spark killer-szikra gyilkos".
Ahogy a neten elnézem, ez a "spark killer" egy kondi, és egy ellenállás sorba kötve. Szerintem enélkül is el kellene indulni, az erősítőnek, mert ez párhuzamosan van kötve a kapcsolóval.
Kedves Fórumozók!
Kedves Fórumozók!
A készülék egy barátomé, akinél kb. 10 évig állt parlagon. Ez után az első bekapcsoláskor a bakapcsoló gombnál produkált egy jelentősebb méretű pukkanást és némi füstöt.
Megbontva az látszott, hogy a kapcsoló ép (-nek látszik), viszont a kimenetén található (talán) kondi elfüstölt és ebből folyt ki olaj szerű anyag. Feltételezésem szerint ez egy -a kapcsolón bekapcsoláskor keletkező ívet csillapítani hivatott- kondi lehetett fénykorában, melyet a sok tárolás során elkezdett elhagyni a tartalma.
Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata?
Egyelőre nem sikerült a típusát meghatározni (cseppet elégett)
.
Várhatjuk, hogy a kondi cseréje után újra működőképes lesz az erősítő? Vagy ez csak egy tünet és máshol keressünk nagyobb problémát? Esetleg a kondi elhalálozása után megéghetett a kapcsoló belseje is, mivel már ívet tudott húzni?
Ha valaki tudna esetleg paramétereket írni, hogy milyen kapacitású, milyen típussal pótoljuk, az lenne a legjobb.
Előre is köszönöm mindenkinek a konstruktív hozzászólásokat.
A készülék egy barátomé, akinél kb. 10 évig állt parlagon. Ez után az első bekapcsoláskor a bakapcsoló gombnál produkált egy jelentősebb méretű pukkanást és némi füstöt.

Megbontva az látszott, hogy a kapcsoló ép (-nek látszik), viszont a kimenetén található (talán) kondi elfüstölt és ebből folyt ki olaj szerű anyag. Feltételezésem szerint ez egy -a kapcsolón bekapcsoláskor keletkező ívet csillapítani hivatott- kondi lehetett fénykorában, melyet a sok tárolás során elkezdett elhagyni a tartalma.
Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata?
Egyelőre nem sikerült a típusát meghatározni (cseppet elégett)

Várhatjuk, hogy a kondi cseréje után újra működőképes lesz az erősítő? Vagy ez csak egy tünet és máshol keressünk nagyobb problémát? Esetleg a kondi elhalálozása után megéghetett a kapcsoló belseje is, mivel már ívet tudott húzni?
Ha valaki tudna esetleg paramétereket írni, hogy milyen kapacitású, milyen típussal pótoljuk, az lenne a legjobb.
Előre is köszönöm mindenkinek a konstruktív hozzászólásokat.
- Jozef76
- Törzsvendég
Üdv Mindenkinek!
Keresek olyan fórumtársat aki rendelkezik gyári állapotú Nad C162 előerősitővel!
Nekem is van újonnan vettem csak katasztrófa volt a kapott hang!
Azóta nagyon sok minden cserélődőtt benne.
Legfőképpen a kritikán aluli kondik.
Keresek olyan fórumtársat aki rendelkezik gyári állapotú Nad C162 előerősitővel!
Nekem is van újonnan vettem csak katasztrófa volt a kapott hang!
Azóta nagyon sok minden cserélődőtt benne.
Legfőképpen a kritikán aluli kondik.