Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Jozef76
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 287

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Jozef76 »

Jozef76 írta:
2019.01.03., csüt. 20:52
Valakinek egy Nad C162 előfok nincs otthon!?
Senki nem néz errefelé akinek lenne!

janesz
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 455

Hozzászólás Szerző: janesz »

leborulok.gif kösz!!!!!!!
EAD UD2000, Lavardin IT, Verity Audio Otello, Lavardin IC, és LS kábel, Furutech, és Acoustic Zen tápkábel, Shunyata R. Hydra elosztó, Finite Elemente Spider állvány

janesz
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 455

Hozzászólás Szerző: janesz »

Üdv! Erősítő betáp csatlakozó biztosítékot cserélném. Kérdés, hogy a külső, vagy a belső helyre kell tenni? Eredetileg mindkettőben van, gondolom az egyik a tartalék.Köszönöm!
0F4E9408-BA0D-433A-98F5-50E4676939B8.jpeg
0F4E9408-BA0D-433A-98F5-50E4676939B8.jpeg (1.22 MiB) Megtekintve 3279 alkalommal
EAD UD2000, Lavardin IT, Verity Audio Otello, Lavardin IC, és LS kábel, Furutech, és Acoustic Zen tápkábel, Shunyata R. Hydra elosztó, Finite Elemente Spider állvány

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Hozzászólás Szerző: BLX »

Imi 007 írta:
2019.01.14., hétf. 16:50
Szia BLX !
Köszi a választ . Hangfalakból Jamo 626, Jamo 507 , JBL E 60 - talán ezt kedveltem legjobban - JBL ES 90-es fordult meg.
Dali ZENSOR 7 -est sikerült meghallgatnom ,valamint Monitor Audio GS 20-ast ezek közül a Monitor Audio tetszett jobban . Klipsch R 26 f-et egy barátomnál sikerült meghallgatni és nekem nagyon tetszett, hogy már alacsony hangerőn igen dinamikus és nagyobb hangerőt is játszi könnyedséggel tudja. Ezek után vásároltam meg az R 28 f hangfalat ami még R 26 f-re is rátesz egy lapáttal. A forrásom általában blu-ray lejátszó , esetenként YouTube a tv-ről optikai kábelen.
Zenéimet - AC/DC, Santana, Police , Bob Marley ,Alpha Blondy , meg minden ami ehhez hasonló, de szinte csak képi megjelenítéssel hallgatok zenét .
Egy ideig a h/k avr 370-est használtam , mint sztereo erősítőt ,de mindenképpen megvoltak hiányosságai , ezek után után vásároltam meg az emotiva a 300 -as végfokot, ami számomra nagyon kellemes meglepetés, meleg dinamikus, mégis levegős nyílt hangja van .
A h/k megmaradt mint előerősítő, számos előnyével- több optikai csatlakozás 12 V-os trigger kimenet,wifi stb .

A barátom aki meg hallgatta berendezésem. Az egyik igazi "régi" hifis bakelit vagy cd leülős zenehallgatós, szerinte kép nélkül ezek a zenék nem adnák meg az általam elvárt élményt, igazából nem biztos, hogy az előfok csere indokolt részemre .

Üdv Imi 007
Szia Imi!

Ha főleg videokat hallgatsz Blue-ray lemezekről, akkor lehet nem rossz ez az összeállítás. Lehet, akkor én sem bojgatnám nagyon. Esetleg a dobozokkal kísérleteznék, azon a fronton könnyen lehetne lépni felfelé. Pl.: régebbi JBL nagy monitorok. Remélem a tapasztaltabbak is tudnak tanácsot adni.

Imi 007
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: Imi 007 »

Szia BLX !
Köszi a választ . Hangfalakból Jamo 626, Jamo 507 , JBL E 60 - talán ezt kedveltem legjobban - JBL ES 90-es fordult meg.
Dali ZENSOR 7 -est sikerült meghallgatnom ,valamint Monitor Audio GS 20-ast ezek közül a Monitor Audio tetszett jobban . Klipsch R 26 f-et egy barátomnál sikerült meghallgatni és nekem nagyon tetszett, hogy már alacsony hangerőn igen dinamikus és nagyobb hangerőt is játszi könnyedséggel tudja. Ezek után vásároltam meg az R 28 f hangfalat ami még R 26 f-re is rátesz egy lapáttal. A forrásom általában blu-ray lejátszó , esetenként YouTube a tv-ről optikai kábelen.
Zenéimet - AC/DC, Santana, Police , Bob Marley ,Alpha Blondy , meg minden ami ehhez hasonló, de szinte csak képi megjelenítéssel hallgatok zenét .
Egy ideig a h/k avr 370-est használtam , mint sztereo erősítőt ,de mindenképpen megvoltak hiányosságai , ezek után után vásároltam meg az emotiva a 300 -as végfokot, ami számomra nagyon kellemes meglepetés, meleg dinamikus, mégis levegős nyílt hangja van .
A h/k megmaradt mint előerősítő, számos előnyével- több optikai csatlakozás 12 V-os trigger kimenet,wifi stb .

A barátom aki meg hallgatta berendezésem. Az egyik igazi "régi" hifis bakelit vagy cd leülős zenehallgatós, szerinte kép nélkül ezek a zenék nem adnák meg az általam elvárt élményt, igazából nem biztos, hogy az előfok csere indokolt részemre .

Üdv Imi 007

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

spaceboy75 írta:
2019.01.09., szer. 13:49
Sziasztok!

Remélem jó helyen kérdezek?!

Másodrendszer kiépítésén töröm a fejem és lenne 1-2 áldozat amiről vélemény kellene.
Főként akusztikus, jazz néha egy kis pop zene hallgatásához keresek vasat. Szerintetek melyik lenne a legkézenfekvőbb minden tekintetben? A kiszemelt vasak:

-Naim nac92-nap90 elő-végfok
-Hegel H70 (nekem ilyen van, de miért ne lehetne kettő) 31_1_21.gif
-Accuphase E204
-Unison Research Unico hibrid
-Parasound p/sp1500-Parasound hca 1200 II elő-végfok páros.

Tudom, hogy sok mindentől függ sok minden, de úgy mégis nagy általánosságban. :fekverohog:

Segítséget előre is köszönöm. leborulok.gif
Ha jól sejtem ez kb. a 150-200e Ft-os magasság. Itt már lehet szépen válogatni használt erősítőkből. Mivel második rendszer lesz, én nem sietnék. Kipróbálnék néhány izgalmasnak/ígéretesnek tűnő darabot. Biztosan nem olyat mint amim már van.
Milyen dobozokkal használnád egyébként?

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

Imi 007 írta:
2019.01.13., vas. 19:23
Sziasztok fórumozók !

Tanácsot szeretnék kérni abban , miszerint mennyire számít az hogy milyen előerősítőt használok a végfokhoz.

Problémám pár gondolatban , jelenleg következőképpen hallgatom a zenéim / általában könnyedebb rock és reggae / harman/kardon avr 370 előerősítőnek és dac.-nak használva, emotiva a 300 végfok valamint klipsch r 28 f .

Amennyiben lecserélném a h/k-át emotiva pt-100-as előerősítőre , változna a rendszer hangja jelentősen ?

Válaszokat előre is köszi . leborulok.gif
Jelenleg mit hiányolsz? Miben kellene javulnia a rendszer hangjának?
Mielőtt a Klipsh R28F-et megvásároltad, milyen dobozokat hallgattál még meg? Én lehet megpróbálnék néhány másfajta dobozzal is kísérletezni. Akár másnál hallgatózni, akár hazavinni tesztelni. Zenehallgatásra kialakítanék egy egyszerű sztereo rendszert: forrás, dac, erősítő, doboz láncot. Persze ha a mozi a fő csapásvonal, akkor lehet nem variálnék :napsut:

Imi 007
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: Imi 007 »

Sziasztok fórumozók !

Tanácsot szeretnék kérni abban , miszerint mennyire számít az hogy milyen előerősítőt használok a végfokhoz.

Problémám pár gondolatban , jelenleg következőképpen hallgatom a zenéim / általában könnyedebb rock és reggae / harman/kardon avr 370 előerősítőnek és dac.-nak használva, emotiva a 300 végfok valamint klipsch r 28 f .

Amennyiben lecserélném a h/k-át emotiva pt-100-as előerősítőre , változna a rendszer hangja jelentősen ?

Válaszokat előre is köszi . leborulok.gif

Vasi84
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 18

Hozzászólás Szerző: Vasi84 »

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni erősítő választásában.
Jelenleg Dali Ikon 6 MKI hangfalaim vannak, NAD C355BEE erősítővel.
Előbb az erősítőt cserélném le, később a hangfalakat Mentor 6-ra.

Anyagi keret az erősítőnél kb. 300 eFt.
Szeretem a NAD hangzást, főként könnyebb rock és pop zenét hallgatok.

Mit ajánlanátok a jelenlegi helyett?

Köszi!

Jozef76
Törzsvendég
Törzsvendég

Jozef76 írta:
2019.01.06., vas. 15:09
Voyager írta:
2019.01.06., vas. 13:29
Jozef76 írta:
2019.01.06., vas. 13:20
Hopp! Ezt rosszul tudtam! Elnézést kérek!
Sajnos akkor is a C162 érdekel gyári állapotban! Az enyém rendesen meg lett tuningolva és szeretném összehasonlítani!
Még mindig keresek egy tulajdonost!
Dehogyis. Semmi gond, én sem tudtam pontosan, utána néztem. Megkérdezhetem, hogy milyen változtatások lettel elvégezve?
Hálózati aljzatot kapott, trafóig tömör jó minőségű réz kábel. A jelútban az mkt kondik audio mkp lett. Jó pár ellenállás cserélve. Majdnem az összes kondi cserélve mert ez a leggyengébb része 6 db nem cserélt mert ki kellett volna forrasztani a 6db erositőpanelt. Most karácsony előtt megtette mert eldurant 1kondi és tápegységig elszállt jó pár dolog benne. A fő táp kondi a megadott érték 60% át produkálta. A kicsatoló kondi Rubicon black gate áthidalva mundorf silver oil kondival.
Röviden ennyi.

spaceboy75
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 115

Hozzászólás Szerző: spaceboy75 »

Sziasztok!

Remélem jó helyen kérdezek?!

Másodrendszer kiépítésén töröm a fejem és lenne 1-2 áldozat amiről vélemény kellene.
Főként akusztikus, jazz néha egy kis pop zene hallgatásához keresek vasat. Szerintetek melyik lenne a legkézenfekvőbb minden tekintetben? A kiszemelt vasak:

-Naim nac92-nap90 elő-végfok
-Hegel H70 (nekem ilyen van, de miért ne lehetne kettő) 31_1_21.gif
-Accuphase E204
-Unison Research Unico hibrid
-Parasound p/sp1500-Parasound hca 1200 II elő-végfok páros.

Tudom, hogy sok mindentől függ sok minden, de úgy mégis nagy általánosságban. :fekverohog:

Segítséget előre is köszönöm. leborulok.gif

Jozef76
Törzsvendég
Törzsvendég

Voyager írta:
2019.01.06., vas. 13:29
Jozef76 írta:
Sajnos akkor is a C162 érdekel gyári állapotban! Az enyém rendesen meg lett tuningolva és szeretném összehasonlítani!
Dehogyis. Semmi gond, én sem tudtam pontosan, utána néztem. Megkérdezhetem, hogy milyen változtatások lettel elvégezve?
Hálózati aljzatot kapott, trafóig tömör jó minőségű réz kábel. A jelútban az mkt kondik audio mkp lett. Jó pár ellenállás cserélve. Majdnem az összes kondi cserélve mert ez a leggyengébb része 6 db nem cserélt mert ki kellett volna forrasztani a 6db erositőpanelt. Most karácsony előtt megtette mert eldurant 1kondi és tápegységig elszállt jó pár dolog benne. A fő táp kondi a megadott érték 60% át produkálta. A kicsatoló kondi Rubicon black gate áthidalva mundorf silver oil kondival.
Röviden ennyi.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Jozef76 írta:
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

Jozef76
Törzsvendég
Törzsvendég

Voyager írta:
2019.01.06., vas. 00:49
Jozef76 írta:
2019.01.05., szomb. 22:54
Voyager írta:
2019.01.05., szomb. 20:27

Nálam az utód van. NAD C165BEE
Sajnos nem nagyon egyezik!
A C162 A osztályba dolgozik míg a C165BEE A/B osztályba.
És ezzel kapcsolatban lett volna valami kérdésed?

Egyébként itt a specben mást írnak. https://nadelectronics.com/product/c-16 ... amplifier/
Pure Class A Gain Modules
"Attention to the most minute detail is evident everywhere, from the heavy gauge steel chassis to the sophisticated power supplies and custom Class A gain modules taken straight from the NAD Masters Series components. "
gondolkodik.gif
165
https://nadelectronics.com/wp-content/u ... lifier.pdf
162

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Jozef76 írta:
2019.01.05., szomb. 22:54
Voyager írta:
Jozef76 írta:
És ezzel kapcsolatban lett volna valami kérdésed?

Egyébként itt a specben mást írnak. https://nadelectronics.com/product/c-16 ... amplifier/
Pure Class A Gain Modules
"Attention to the most minute detail is evident everywhere, from the heavy gauge steel chassis to the sophisticated power supplies and custom Class A gain modules taken straight from the NAD Masters Series components. "
gondolkodik.gif
165
162

Jozef76
Törzsvendég
Törzsvendég

Voyager írta:
Jozef76 írta:

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Jozef76 írta:

Jozef76
Törzsvendég
Törzsvendég

jegi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: jegi »

Köszönöm szépen a hasznos válaszokat! Sokat segítettetek!
NAD 5120 / Mede8er Med1000 X3D / Yamaha CDX E200 -> Rotel Ra-12 -> Van Damme UP-LCOFC 268 504 000 -> Xavian Bonbonus

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 688

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

jegi írta:
2019.01.01., kedd 12:25
Egy '80-as években gyártott Rotel erősítővel kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni. Egy RA 860-as, dual mono készülékről van szó.
A további vizsgálódást úgy célszerű lefolytatni, hogy a hálózati vezetékbe sorosan beiktattok
egy kb. 150 wattos, hagyományos izzót. Ha zárlat van, felizzik, de nem füstöl le semmi. Az
erősítő normál nyugalmi áramfelvételénél éppenhogy parázslik. Visszatérve a Rotelre, a régebbi
modellekben PME 271 Y vagy M tipusú, 4,7 nF értékű kondit használt. Az M jelenti az impregnált
vátozatot. Ez az volt, ha kifolyt a leve. :D Ugyanilyen kondival a hálózati trafó primer oldalát
is át szokták hidalni. A 860-as nem tudom, ilyen-e, nem találtam rajzot.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

jegi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

adamo3 írta:
2018.12.31., hétf. 14:29
jegi írta:
2018.12.31., hétf. 11:15
Kedves Fórumozók!
Egy '80-as években gyártott Rotel erősítővel kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni. Egy RA 860-as, dual mono készülékről van szó.

https://www.vintageshifi.com/repertoire-pdf/Rotel.php

A Rotel RA 840-ben is van ilyen megoldás, úgy nevezik, hogy "spark killer-szikra gyilkos".
Ahogy a neten elnézem, ez a "spark killer" egy kondi, és egy ellenállás sorba kötve. Szerintem enélkül is el kellene indulni, az erősítőnek, mert ez párhuzamosan van kötve a kapcsolóval.
A kapcsolót pedig egy egyszerű műszerrel ki tudod mérni.
Köszönöm! Akkor mindenképp a kapcsoló kimérésével megyünk tovább, aztán meglátjuk.
NAD 5120 / Mede8er Med1000 X3D / Yamaha CDX E200 -> Rotel Ra-12 -> Van Damme UP-LCOFC 268 504 000 -> Xavian Bonbonus

adamo3
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: adamo3 »

[quote=jegi post_id=2330142 time=1546251318 user_id=42352]
Kedves Fórumozók!

https://www.vintageshifi.com/repertoire-pdf/Rotel.php

A Rotel RA 840-ben is van ilyen megoldás, úgy nevezik, hogy "spark killer-szikra gyilkos".
Ahogy a neten elnézem, ez a "spark killer" egy kondi, és egy ellenállás sorba kötve. Szerintem enélkül is el kellene indulni, az erősítőnek, mert ez párhuzamosan van kötve a kapcsolóval.
A kapcsolót pedig egy egyszerű műszerrel ki tudod mérni.

jegi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kedves Fórumozók!
A készülék egy barátomé, akinél kb. 10 évig állt parlagon. Ez után az első bekapcsoláskor a bakapcsoló gombnál produkált egy jelentősebb méretű pukkanást és némi füstöt. :bang:
Megbontva az látszott, hogy a kapcsoló ép (-nek látszik), viszont a kimenetén található (talán) kondi elfüstölt és ebből folyt ki olaj szerű anyag. Feltételezésem szerint ez egy -a kapcsolón bekapcsoláskor keletkező ívet csillapítani hivatott- kondi lehetett fénykorában, melyet a sok tárolás során elkezdett elhagyni a tartalma.
Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata?
Egyelőre nem sikerült a típusát meghatározni (cseppet elégett) :smile30: .
Várhatjuk, hogy a kondi cseréje után újra működőképes lesz az erősítő? Vagy ez csak egy tünet és máshol keressünk nagyobb problémát? Esetleg a kondi elhalálozása után megéghetett a kapcsoló belseje is, mivel már ívet tudott húzni?
Ha valaki tudna esetleg paramétereket írni, hogy milyen kapacitású, milyen típussal pótoljuk, az lenne a legjobb.
Előre is köszönöm mindenkinek a konstruktív hozzászólásokat.

Jozef76
Törzsvendég
Törzsvendég

Jozef76 írta:
2018.12.22., szomb. 15:20
Üdv Mindenkinek!
Keresek olyan fórumtársat aki rendelkezik gyári állapotú Nad C162 előerősitővel!
Nekem is van újonnan vettem csak katasztrófa volt a kapott hang!
Azóta nagyon sok minden cserélődőtt benne.
Legfőképpen a kritikán aluli kondik.
Senki!

Jozef76
Törzsvendég
Törzsvendég

Üdv Mindenkinek!
Keresek olyan fórumtársat aki rendelkezik gyári állapotú Nad C162 előerősitővel!
Nekem is van újonnan vettem csak katasztrófa volt a kapott hang!
Azóta nagyon sok minden cserélődőtt benne.
Legfőképpen a kritikán aluli kondik.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”