Gyerekek, ez most ugye csak vicc, hogy annyira szeretitek a Jriver-t, hogy inkább azon keresztül hallgatjátok a Spotify-t webesen 256kbit-es felbontásban és nem a saját programjával 320Kbit-ben?
https://support.spotify.com/us/using_sp ... streaming/

Gyerekek, ez most ugye csak vicc, hogy annyira szeretitek a Jriver-t, hogy inkább azon keresztül hallgatjátok a Spotify-t webesen 256kbit-es felbontásban és nem a saját programjával 320Kbit-ben?
Core rendszerekben valóban nehézkes a Riverben tallózni, de ha előjön, a címsorba lehet írogatni,

köszi! úgy tűnik segített :)La_Valse írta: ↑2018.09.28., pén. 22:11Eltérő mintavételezésre történő váltáskor egy rövid időre megszakad a szinkron a DAC és a lejátszóGTomi írta: ↑2018.09.27., csüt. 21:52jó ideje windows server+jriver kombóról megy a zene otthon.
kérdésem az lenne,hogyha albumok között váltok számot, sokszor van egy "nagy" pattanás. mitől lehet?
(most olvasom egy másik topikban, de nem pc-vel kapcsolatos, hogy a felbontás miatt. ez lehet ok? van "sima" flac-ben, illetve hi-res-ben is zenék.)
szoftver között. A JRiver kínál erre beállítást.
Tools -> Options... -> Audio, Settings, ennek utolsó sora:
Play silence at startup for hardware synchronisation

Igy csak a windowsos hangositassal hasznalhatom? Az internal volume-val nem megy?

Ilyenkor azt szokták tanácsolni az M$ fórumain, futtassa az SFC /scannow-t, ha ez sem segít, telepítseGTomi írta: ↑2018.09.27., csüt. 21:52jó ideje windows server+jriver kombóról megy a zene otthon.
kérdésem az lenne,hogyha albumok között váltok számot, sokszor van egy "nagy" pattanás. mitől lehet?
(most olvasom egy másik topikban, de nem pc-vel kapcsolatos, hogy a felbontás miatt. ez lehet ok? van "sima" flac-ben, illetve hi-res-ben is zenék.)
Léteznek eleve kis méretű telepítők, nagy kedvencem mostanában a Hyper-V Server, és még ezt is lehet utólagDenonavr írta: ↑2018.09.27., csüt. 14:27Sziasztok!
80-20% zenére/filmezésre használnám. Hogy zenére is jó legyen, kap majd még fejlesztéseket...
Mi a megoldás arra, hogy egy teljesen lebutított, optimalizált WIN10-et rakjak rá, ami mentes a sok felesleges szolgáltatástól és programoktól, feleslegesen háttérben futó folyamatokról.
Egy böngésző, egy torrent kliens és a JRIVER, Fidelizer lenne rajta, más nem nagyon.
Létezik ilyen lebutított telepítő vagy utólag kell kigyomlálni a rendszert?
Köszönöm!

GTomi írta: ↑2018.09.28., pén. 08:44köszi! viszont ez régebben nem volt jellemző, akkor mi változhatott meg? illetve úgy tűnik, ez a pattanás sem egyenletes.

köszi! viszont ez régebben nem volt jellemző, akkor mi változhatott meg?

Ha az albumok felbontása eltér, az okozhat pattanást a váltáskor, de ez semmiképpen sem normális. Rossz szoftveres beállítás és hibás hardver is okozhatja. Az intelligensebb D/A konverterek némítják a kimenetet felbontás váltásnál.

Hát kösd össze és meg tudod.nadtom írta: ↑2018.09.26., szer. 00:43Lenne két kérdésem:
1. Nálam a Nas-hoz volt a külső vinyó csatlakoztatva USB-vel (amin a zene van), de nemrég átvariáltam, és most már direktben a PC-re van kötve a külső vinyó USB-vel. (Az Audio Pc-ben SSD-n csak a rendszer van, vinyó nincs benne).
Lehet csak beképzelem, de mintha kicsit jobban szólna így.
Érdemes lenne a külső vinyóhoz venni egy jobb (12V-os) lineáris tápot? Ha igen akkor szívesen vennék konkrét típust is.
2. Jelenleg az USB transzport (Audiobyte Hydra) és a Dac egy Spdif digit kábellel van összekötve.
Mindkettőn van optikai csatlakozó is, így a kérdésem az lenne, hogy érdemesebb inkább optikai kábellel összekötni a két egységet?
Nagyon eltértem a témától??Dorian írta: ↑2018.09.25., kedd 07:15Nálam ssd-n az oprendszer egy 4T vinyón a mindenféle még válogatás alatt lévő mjúzik
Ami tetszik áthúzom az 1T ssd tárhelyre és onnan hallgatom.
Azt hiszem a vinyó indítás után 5 perccel leáll azaz nem rázza rángatja a készüléket.
Ez nálam nagyon bejött.
Ez OK, de nem az volt a kérdés, h HDD vs SSD
Mondjuk ez igazasebestyen írta: ↑2018.09.25., kedd 07:30Szia!Az-X írta: ↑2018.09.23., vas. 23:37Sziasztok,
Nekiláttam én is egy audio PC összerakásának... kérdés... van itthon egy szerverem (rendes szerver, pincében, rack szekrény, gigabites hálózati elemek, CAT6-os kábelezés... ahogy kell). Mivel járok jobban, ha erről a szerverről osztom meg a zenéimet, vagy ha rakok a PC-be egy nagy SSD-t amire minden ráfér? Most egy 32Gb-os SSD van a gépben, de még telepítés előtt bele tudok dobni egy nagyobbat :)
Nem ezen fog múlni a jó hang, abban az egyben biztos lehetsz. Pont jó a szerver tárolni, és ha épp megváltod a világot, beteszed az albumot ramdiskbe, és akkor tök mindegy, hogy hol tároltad. Általában meg tök jó lesz csak simán, aztán kész.

Szia!Az-X írta: ↑2018.09.23., vas. 23:37Sziasztok,
Nekiláttam én is egy audio PC összerakásának... kérdés... van itthon egy szerverem (rendes szerver, pincében, rack szekrény, gigabites hálózati elemek, CAT6-os kábelezés... ahogy kell). Mivel járok jobban, ha erről a szerverről osztom meg a zenéimet, vagy ha rakok a PC-be egy nagy SSD-t amire minden ráfér? Most egy 32Gb-os SSD van a gépben, de még telepítés előtt bele tudok dobni egy nagyobbat :)
Hát én érvet nem nagyon mondtam csak egy tapasztalatot..illetve elég sok pc-t használó ismerősöm is így használja a gépét.