Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6383

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Kabóca írta:
2018.09.03., hétf. 21:13
Azt még elhiszem, hogy megfelelő körülmények között, jó hallású emberek különbséget fedeznek fel két switch hangja között. Azt viszont nem nagyon, hogy egy közbeiktatott plusz eszköz javítana a hangon. Mitől lenne jobb így mint közvetlen az upc routerből? Ha kevés a port a több készülék miatt (pc-k, nyomtató, okos tv stb.), csatlakozhatnak azok a switch-en, zenére maradhatna a router többi portja.
Mondjuk attól, hogy ha az “audiofil” switchre kötöd a hálózati lejátszót meg a kiszolgálódat is, amiről veszi a zenefájlokat a hálózati lejátszó, akkor semmi oka annak, hogy a LAN-on folytatott kommunikációd ármenjen az UPC routerén. Az csak az internetről streamelt cuccokhoz kell, meg persze az internetezéshez.
Mondom ezt úgy, hogy erősen szkeptikus vagyok vannak az audiofil switch-csel kapcsolatban... de ha mégis van “audiofil” switch, akkor ezzel kiiktatod az otthoni lejátszásból a gagyi UPC routert.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2018.09.03., hétf. 21:47-kor.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Kabóca
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: Kabóca »

ThorSteinar írta:
2018.09.03., hétf. 19:48
Ez a switch dolog engem sem hagy nyugodni és biztosan lehet benne valami...

A SOtM nemrég dobta piacra a saját megoldását, az UpTone pedig már vagy fél éve dolgozik a saját termékén.

Több külföldi fórumon olvastam, hogy a piacon fellelhető "alap" switch-ek között hangbéli különbséget fedeztek fel audiofil körökben.
Az egyik típus igencsak jó hangú állítólag, így többen ezt használják: Cisco WS-C2960-8TC-L
Utolsó magyarországi ismert ára 124.000 HUF volt anno (2013-ban), de most 18.000-19.000 körül kapható használtan az ebay-en. Mivel éppen híján vagyok 1-2 port helynek a UPC routere miatt és switch vásárlását terveztem, így ma rendeltem egy ilyen "jó hangú" használt Cisco-t. Kíváncsi vagyok hallható különbség lesz-e.
Ennek a 8 portos változatnak még nincs ventillátora (a 24 portosnak már van, így az inkább elkerülendő) és úgy láttam van benne egy tisztességes kapcsolóüzemű tápegység.
Egy dedikált, zenehallgatásra optimalizált switch biztosan jobb megoldás, de abban az esetben úgy 10x-20x árkülönbségről is beszélhetünk ehhez képest.
Azt még elhiszem, hogy megfelelő körülmények között, jó hallású emberek különbséget fedeznek fel két switch hangja között. Azt viszont nem nagyon, hogy egy közbeiktatott plusz eszköz javítana a hangon. Mitől lenne jobb így mint közvetlen az upc routerből? Ha kevés a port a több készülék miatt (pc-k, nyomtató, okos tv stb.), csatlakozhatnak azok a switch-en, zenére maradhatna a router többi portja.

ThorSteinar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 25

Hozzászólás Szerző: ThorSteinar »

Ez a switch dolog engem sem hagy nyugodni és biztosan lehet benne valami...

A SOtM nemrég dobta piacra a saját megoldását, az UpTone pedig már vagy fél éve dolgozik a saját termékén.

Több külföldi fórumon olvastam, hogy a piacon fellelhető "alap" switch-ek között hangbéli különbséget fedeztek fel audiofil körökben.
Az egyik típus igencsak jó hangú állítólag, így többen ezt használják: Cisco WS-C2960-8TC-L
Utolsó magyarországi ismert ára 124.000 HUF volt anno (2013-ban), de most 18.000-19.000 körül kapható használtan az ebay-en. Mivel éppen híján vagyok 1-2 port helynek a UPC routere miatt és switch vásárlását terveztem, így ma rendeltem egy ilyen "jó hangú" használt Cisco-t. Kíváncsi vagyok hallható különbség lesz-e.
Ennek a 8 portos változatnak még nincs ventillátora (a 24 portosnak már van, így az inkább elkerülendő) és úgy láttam van benne egy tisztességes kapcsolóüzemű tápegység.
Egy dedikált, zenehallgatásra optimalizált switch biztosan jobb megoldás, de abban az esetben úgy 10x-20x árkülönbségről is beszélhetünk ehhez képest.
Core Audio Daido Barebone Entry alapú PC|SOtM sMS-200ultra,Etherregen,sPS-500|Ayre QX-5 Twenty|Ayre KX-5 Twenty|ATC SCM150 ASLT|Isotek EVO3 Titan, GII Sigmas, LessLoss C-MARC/Reference,ValhallA Aurora V1 XLR,LessLoss Homage to Time XLR,Curious USB,Audioquest Vodka ethernet

Kabóca
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: Kabóca »

Quetz írta:
2018.09.01., szomb. 22:22
Szerencsére akarhatom hallani 20 euróértis ;peace;
Vagy ingyen a modemből :D

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Szerencsére akarhatom hallani 20 euróértis ;peace;
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9843

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Aki hallani akarja, az hallani is fogja...
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Hozzászólás Szerző: nadtom »

wittao írta:
2018.09.01., szomb. 14:59
nadtom írta:
2018.08.31., pén. 21:38
Indy írta:
2018.08.31., pén. 14:42

Kernek szepen egy linket :)
Ez a switch amúgy 20 euró, a "mod" előtti állapotban. :kapdelm:
Tesztelték és nem találtak különbséget a 20 euros és drága verzió között. Vettem is gyorsan egy 20 euros verziót. :D
https://forums.naimaudio.com/topic/aqvo ... -switch-se

”I read in last stereophile magazine a review of the aqvox se ethernet switch. This switch costs 800 euros ( around 750 GBP) and is an upgrade over the d-link switch. The reviewer could not detect a significative difference vs the 30 dollars d link. He used a merging nadac streaming player dac ( 13k). I think i saved my money.....”
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2167

Hozzászólás Szerző: Voyager »

robi-k írta:
2018.08.31., pén. 08:29
Voyager írta:
2018.08.30., csüt. 18:13
Audiophile switch
Parasztvakítás.
Dehátmosmé' :smile29:
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég

Indy írta:
2018.08.31., pén. 14:42
-KP- írta:
2018.08.31., pén. 12:35
Voyager írta:
Audiophile switch
With AQVOX you will find audio products which fulfill the highest audiophile requirements!

Ez is olyan lehet, mint a Maresi.

http://www.myhifishop.de/
Aki ezt megveszi ezer euróért, az meg is érdemli :)
Tesztelték és nem találtak különbséget a 20 euros és drága verzió között. Vettem is gyorsan egy 20 euros verziót. :D
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1648

Hozzászólás Szerző: Indy »

-KP- írta:
Voyager írta:
Audiophile switch
With AQVOX you will find audio products which fulfill the highest audiophile requirements!

Indulj el egy úton, én is egy másikon...

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 733

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

-KP- írta:
Ennyiért legalább PoE lehetne benne.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Voyager írta:
Audiophile switch

robi-k
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 171

Hozzászólás Szerző: robi-k »

Voyager írta:
Audiophile switch
Parasztvakítás.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Voyager írta:
2018.08.30., csüt. 18:11
Az ilyen háttérzenélésnél, tök jó néha fölkapni a fejem egy-egy részletre. Miért ne lehetne igen jó minőségben háttérzenélni?Ez is egyfajta igény... Akár hálózati lejátszóval is...
szerintem, nalam szo sincs arrol, hogy ne lehetne igy. miert ne ?

en, ha eszreveszem, hogy olvasni kezdek zenehallgatas közben, vagy elkalandoznak a gondolataim, akkor gyakran abba is hagyom a zenehallgatast illetve az nem a zene hallgatása, nem a zene komoly hallgatása

illetve: ha fölkapom/fölkaptam/fölkapnám a fejem egy-egy résznél, ez jut/ott/na eszembe: na, vajon mennyi finomsagot nem vettem eszre, mert epp az olvasott/gondolt, ...volt benyomosabb, lekötöbb, es meintcsak oda jutok/tottam/jutnék: vagy az egyik, vagy a másik.

de még egyszer: persze, hogy lehet másképp !!

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Audiophile switch

audiophil-aqvox902x690aq-switch-8-1.jpg
audiophil-aqvox902x690aq-switch-8-1.jpg (74.95 KiB) Megtekintve 2426 alkalommal
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

alto írta:
2018.08.29., szer. 16:45
kimber írta:
2018.08.29., szer. 16:20
Én pár hónapja építettem le a hifi rendszerem egy alapszintű kis cuccra, amiben a fő front egy Onkyo hálózati lejátszó. Korábban el sem tudtam volna képzelni, hogy ide jutok. :P Mára nagyon megszerettem, mivel a Tidalon akkora választék van, hogy órákon keresztül szól a zene miközben olvasok. Annyi új zenekart ismerhettem meg, hogy ez a bőség számomra abszolút kárpótlást nyújt az esetleges minőségi visszalépéshez képest. Csak azt bánom, hogy nem korábban váltottam.
Bocs, de ha közben olvasol, akkor az háttérzene, amihez valóban felesleges egy komolyabb rendszer.
Az ilyen háttérzenélésnél, tök jó néha fölkapni a fejem egy-egy részletre. Miért ne lehetne igen jó minőségben háttérzenélni?Ez is egyfajta igény... Akár hálózati lejátszóval is...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Voyager 2018.08.30., csüt. 18:15-kor.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6383

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

avl2 írta:
2018.08.29., szer. 18:14
..bocsanat, de a hatterzenet vannak akik - szerintem nem teljesen alaptalanul - csak zajkeltesnek tekintik es nem zenehallgatasnak. nyilvan zeneje is valogatja, de ha nem figyelek ra oda, nem tudok odafigyelni ra, akkor lemaradok a lenyegröl, nem veszem eszre a finomsagait, melyseget, cizellakat.
Annak tartod, amiek akarod, de én pl. autóban is rengeteg zenét hallgatok, főként, ha egyedül vagyok egy többórás úton. Nyilván jobban figyelek a forgalomra, mint a zene mélységeire, de ilyenkor még így is nagyon kell a zene.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

valoszinü atkivankozna a tema mashova pl. altalaban a hifiröl.

a zenehallgatasi szokas es elvaras - lenti pelda is mutatja - döntöen befolyasol(hat)ja a rendszerrel kapcsolatos igenyeket, elvarasokat, celokat.
hatterzene vs. csak odafigyelös, odaülös, mast nem csinalok zenehallgatas
a hangulatot adja, modositsa, hozza letre a zene vs. csak hangulatnak megfelelö zene hallgatasa

..bocsanat, de a hatterzenet vannak akik - szerintem nem teljesen alaptalanul - csak zajkeltesnek tekintik es nem zenehallgatasnak. nyilvan zeneje is valogatja, de ha nem figyelek ra oda, nem tudok odafigyelni ra, akkor lemaradok a lenyegröl, nem veszem eszre a finomsagait, melyseget, cizellakat.

szerintem ezt eszrevehetjük többen magunkon: ha zenehallgatas es mas tevekenyseg van, elöbb-utobb az egyik reszletei elsikkadnak (vagy a zenet figyelem, es nem halad az olvasas, a gondolkodas; vagy belemelyedek az olvasottba, a gondolataimba es eszre sem veszem milyen zene megy). en direkt szeparalom ezeket, ha valami elvon a zenehallgatastol, akkor nem is "szol csak ugy", hanem kikapcsolom. illetve, ha zenet akarok hallgatni, csak akkor kapcsolom be, es akkor teszek igy, ha ugy velem: lesz ra idöm, kapacitasom, figyelmem.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3426
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

kimber írta:
2018.08.29., szer. 16:20
Én pár hónapja építettem le a hifi rendszerem egy alapszintű kis cuccra, amiben a fő front egy Onkyo hálózati lejátszó. Korábban el sem tudtam volna képzelni, hogy ide jutok. :P Mára nagyon megszerettem, mivel a Tidalon akkora választék van, hogy órákon keresztül szól a zene miközben olvasok. Annyi új zenekart ismerhettem meg, hogy ez a bőség számomra abszolút kárpótlást nyújt az esetleges minőségi visszalépéshez képest. Csak azt bánom, hogy nem korábban váltottam.
Bocs, de ha közben olvasol, akkor az háttérzene, amihez valóban felesleges egy komolyabb rendszer.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9843

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Ha már a hálózati lejátszós topicban vagyunk, akkor ne keverjük ide más forrásokat plíz!

Egyebként mások az igények, mások a preferenciak. Nekem van olyan ismerősöm, akinek feláll a szőr a hátán az lp sercegestől, hallgathatatlannak tart minden lp rendszert és semmi pénzért nem válna meg szeretett Linn lejátszójától. Komoly rendszert hallgat, az anyagiak nem relvánsak. Szóval nem lehet kijelenteni, hogy csak ez, vagy csak az a jó.

Az általában a hifiről topicban lehet csámcsogni bármiről, ezt tartsuk meg a hálózati lejátszásnak.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
2018.08.29., szer. 09:59
song írta:
2018.08.27., hétf. 15:35
Hálózati lejátszót akartam vásárolni és elmentem egy forgalmazóhoz.Vittem egy winchestert ,amin cd lemezek voltak berippelve. Meghallgattuk,majd kértem hallgassuk meg ugyanazt a felvételt /Miles Davis - Kind Of Blue Columbia felvétel /Tidalról is.Pár másodperc után már hallható volt a különbség a cd másolat javára.
Ezek után feltettük a lemezjátszóra a hanglemezt és elfelejtettem valójában miért is mentem.
Aztán, ha elmennél valakihez akinél meg van a Kind Of Blue LP és belehallgatnál, akkor elkezdenél LP-ket gyűjteni
Szerintem Song, pontosan erről beszélt.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Hozzászólás Szerző: cables »

song írta:
2018.08.27., hétf. 15:35
Hálózati lejátszót akartam vásárolni és elmentem egy forgalmazóhoz.Vittem egy winchestert ,amin cd lemezek voltak berippelve. Meghallgattuk,majd kértem hallgassuk meg ugyanazt a felvételt /Miles Davis - Kind Of Blue Columbia felvétel /Tidalról is.Pár másodperc után már hallható volt a különbség a cd másolat javára.
Ezek után feltettük a lemezjátszóra a hanglemezt és elfelejtettem valójában miért is mentem.
Aztán, ha elmennél valakihez akinél meg van a Kind Of Blue LP és belehallgatnál, akkor elkezdenél LP-ket gyűjteni
Csatolmányok
kind-of-blue.jpg
kind-of-blue.jpg (1.2 MiB) Megtekintve 2505 alkalommal

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Töki írta:
2018.08.28., kedd 21:05
Értem, értem én hogy 5-10 másodperc puffer-idő alatt nem a kábelnélküliséget tesztelted.. meg a TCP/IP működése is le lett itt rágva bőségesen. Az érdekes inkább, h túljutottál-e már az elméleti részen, próbáltál-e már a rendszerbe egy "audiofíl kábelt fülre is?
Ha esetleg nem - szívesen biztosítok neked egyet..
Köszönöm a felajánlást, de nem kérek. Nekem jó az, ami most van.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Töki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 636

Hozzászólás Szerző: Töki »

Quetz írta:
2018.08.28., kedd 15:56
Töki írta:
2018.08.28., kedd 15:44
Jó gyors vagy. És mire jutottál?
Arra, hogy olvasni tudni kell. :smile29: A másik fórumon, ami miatt kipróbáltam, szintén hálózati kábelt emlegettek, csak mint kiderült, táp hálózatit. :smile30: Én meg ethernet hálózatira gondoltam ebből. Az égésen kívül annyi haszna mindenképp volt a dolognak, hogy bebizonyítottam:
- Ethernet hálózaton keresztül a zene lejátszás nem valós időben történik, hanem pufferel mindkét oldal, de a lejátszó mindenképpen
- Ez azt jelenti, hogy ha változik a zene minősége, akkor az csak úgy történhet, ha változnak a bitek a transzfer során.
- Az mintavételezési órajelet a lejátszó generálja, és annak megfelelően veszi ki a csomagokat a pufferből

Összefoglalva, az UTP kábel nem játszik szerepet a hang minőségében, amennyiben nincs csomagvesztés. Ezt pedig biztosítani lehet TCP/IP alapú megosztással és megfelelően nagy puffermérettel.
Értem, értem én hogy 5-10 másodperc puffer-idő alatt nem a kábelnélküliséget tesztelted.. meg a TCP/IP működése is le lett itt rágva bőségesen. Az érdekes inkább, h túljutottál-e már az elméleti részen, próbáltál-e már a rendszerbe egy "audiofíl kábelt fülre is?
Ha esetleg nem - szívesen biztosítok neked egyet..
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég

Nem nevezhető hosszúnak a hifis előéletem, de már háromszor is bebizonyosodott, hogy le kell vetkőzni a mérnöki előítéleteimet.

A digit kábelekben, az usb/spdif átalakítóban és az említett LAN kábelben sem hittem, sőt lenyúlásnak/parasztvakításnak gondoltam.

Mindegyiknek van hallható hatása (a LAN kábelnek a legkevesebb, az usb/spdif átalakítónak a legnagyobb).
Nem akarok senkit meggyőzni, vitázni, mindenki hallgasson a fülére, aztán tegyen belátása szerint.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”