Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Virtuális föld

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3012

Re: Virtuális föld

Hozzászólás Szerző: earforce »

asebestyen írta:
2018.09.06., csüt. 22:16
Amúgyis miért pont hurok? Mér nem 8-as vagy kérdőjel, esetleg omega?
Ezt a felvetést már én is bedobtam 1x.
A lehetőségek tárháza pedig szinte végtelen:
Kép
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8223

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

hosszu írta:
2018.09.06., csüt. 20:30

Először is, rendkívül megtisztelő, hogy abszolút naprakész vagy virtuális földjeim ügyében, valamint egészen elérzékenyültem, hogy még kérdések is fogalmazódtak meg benned - ráadásul mindezt úgy, hogy te már régóta csupán zenét hallgatsz. A két dolog ugyan ellentmond egymásnak, de ezen az apróságon ne akadjunk fel.
Mint ahogy azon is lazán billenjünk át, hogy annak ellenére, hogy te már csupán a zenét, (bocsánat Zenét) hallgatod, valahogy mégiscsak rászántad magadat egy diy-vf elkészítésére és kipróbálására - abba már bele sem gondolok, hogy miként és főleg minek jutottál el a vf-fel kapcsolatos információkhoz, hiszen te csak Zenét hallgatsz...

Talán elkerülte a figyelmedet, vagy nem olvastad - hisz valójában nem is vagy "itt", hiszen te csupán csak Zenét hallgatsz, akkor meg minek is lennél - de felvetettél egy helyzetet (problémát), amire kaptál egy meglehetősen konkrét és segítő tanácsot.
Nem, azt nem vártam tőled, hogy esetleg valami "kösz, kipróbálom", vagy valami hasonló elhagyja a billentyűzetedet, de azt feltételeztem, hogy legalább azzal tisztában vagy, mit teszel, mit írsz és a fórumtársad mire reagál. Sajnos, túl sokat feltételeztem rólad...
Az az igazság Hosszu, hogy Te is úgy vagy, hogy nagyon elragadnak az emóciók. Rákészülsz valamire, megvannak az elvárásaid azzal szemben és szépen meg is éled. Hogy mitől biztos, hogy ez illúzió... ha visszaolvasod magad, annyiszor lett zene a hangokból Nálad is egyazon rendszeren valamiféle frincfranc vagy módosítás után, hogy vagy most van a legjobbnál 10x jobb rendszered, vagy számítógép alaplapi csipogóról indultál, vagy borzalmasan eltúlzod a pillanatnyi felfokozott állapotú érzéseid, és a bolhából csinálsz elefántot. (én is szoktam ilyet)
Ettől függetlenül, mivel egy nagyon okos ember vagy, szépen/jól tudsz írni, nagyon komoly rendszered van, az ember hajlamos beleélni magát abba amit írsz. Főleg, mivel úgy írod, hogy az ember késztetést érez a dolgaid kipróbálására. Persze az elemek kihordása, a 3,75 menet szigszalag és társai azért már nem ez a kategória, de vannak olyan "cikkeid", amik igen. Viszont bevallom, amelyiket kipróbáltam, nálam, nekem egyik se működött, vagy annyira minimális szinten, amit számtanban kihúznak a képletből, mert azt mondják ez elhanyagolható.
Meridiánnak meg nem kell VF a hangsugárzójába, mert marha jó, nagyon alacsony kapacitású kábelek mennek bele, kár lenne lerontani akármilyen hurokkal. :) Amúgyis miért pont hurok? Mér nem 8-as vagy kérdőjel, esetleg omega?
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3722

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

hosszu írta:
2018.09.06., csüt. 20:30
Meridián írta:
2018.08.18., szomb. 11:37
... Csináltam én is Van Den HUl kábelből kábelhurkot,melyet a hangfal negatív termináljába
tettem....
Sajnálatos módon semmi nemű változást nem tapasztaltam....
Szerintem, gondolkodj el a harmadik lehetőségen is
Zsolt, anélkül hogy felemeld a hangod helyett a billentyűt indulatból, megkérdezem:
Te, ha nem érzel, -hallás helyett inkább írok érzést- akármilyen elem /pluszba, mínuszba, pár milliméter ide-oda tologatás, fázis polaritás, alátét, fölétét .. stb/ hatását változásként, akkor nem esik jól a zene?

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3340
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

fülelek írta:
2018.09.06., csüt. 16:26
Inkább egy fülészeti vizsgálat, mint egy pszichológiai... :D
Pszichológiai vizsgálatra önként ritkán mennek az emberek, ettől pszichológiai esetek. Képtelenek felfogni, hogy orvosi esetek.
Csak ha már rettenetesen terhesek a családjukra, közösségükre, azok szokták vizsgálatra, kezelésre küldeni őket.
Ez egy ilyen virtuális közösségben kivitelezhetetlen, ezért el kell viselni minden esetet, akármennyire terhes is az már a közösségre.

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Hozzászólás Szerző: meridián »

Meridián írta:
2018.09.06., csüt. 20:49
Arra azért megkérlek ne minősíts,mert elsősorban Önmagad minősíted.... nem ismersz.
Csupán tényeket közöltem.....Felhívom szíves figyelmed olvasd el,kérlek a mottóm...
Ezt az egyoldalú "eszmecserét" részemről befejezettnek nyilvánítom.
További jó Zene hallgatást!
Üdv: Meridián
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎

:quetionmark:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára meridián 2018.09.06., csüt. 21:01-kor.

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Hozzászólás Szerző: hosszu »

Meridián írta:
... Csináltam én is Van Den HUl kábelből kábelhurkot,melyet a hangfal negatív termináljába
tettem....
Szerintem, gondolkodj el a harmadik lehetőségen is - a kábelhurok szükséges mérete az adott hangsugárzótól, keresztváltótól (és hangszórókábeltől?) függ.
...
[/quote]
Viszont számomra az eléggé elgondolkodtató,hogy Entreq VF dobozaidon is "javított" egy háztartási dugó.
Több kérdés is megfogalmazódott bennem,de nem terhellek vele.
Szerencsés embernek gondolom magam,mivel tetszik a rendszerem hangja.....és én már régóta,csupán a Zenét
hallgatom.

[/quote]

Először is, rendkívül megtisztelő, hogy abszolút naprakész vagy virtuális földjeim ügyében, valamint egészen elérzékenyültem, hogy még kérdések is fogalmazódtak meg benned - ráadásul mindezt úgy, hogy te már régóta csupán zenét hallgatsz. A két dolog ugyan ellentmond egymásnak, de ezen az apróságon ne akadjunk fel.
Mint ahogy azon is lazán billenjünk át, hogy annak ellenére, hogy te már csupán a zenét, (bocsánat Zenét) hallgatod, valahogy mégiscsak rászántad magadat egy diy-vf elkészítésére és kipróbálására - abba már bele sem gondolok, hogy miként és főleg minek jutottál el a vf-fel kapcsolatos információkhoz, hiszen te csak Zenét hallgatsz...

Talán elkerülte a figyelmedet, vagy nem olvastad - hisz valójában nem is vagy "itt", hiszen te csupán csak Zenét hallgatsz, akkor meg minek is lennél - de felvetettél egy helyzetet (problémát), amire kaptál egy meglehetősen konkrét és segítő tanácsot.
Nem, azt nem vártam tőled, hogy esetleg valami "kösz, kipróbálom", vagy valami hasonló elhagyja a billentyűzetedet, de azt feltételeztem, hogy legalább azzal tisztában vagy, mit teszel, mit írsz és a fórumtársad mire reagál. Sajnos, túl sokat feltételeztem rólad...
longkft.hu/audioblog/

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
2018.09.06., csüt. 16:40
fülelek írta:
2018.09.06., csüt. 16:26
"Ha nem hallasz semmiféle változást, örülj a rendszerednek, de egy teljes körű fülészeti kivizsgálás azért nem fog ártani."

Most elvonatkoztatva tenyleg a nagyon voodoo dolgoktol, Te hallottal mar VF termeket ami tulmutat egy madzagon, es nemzetkozileg is elfogadjak? Pl. Entreq vagy Gauss dobozkak?
Az egész HiFi 50%-a pszichológia, a rendszertől független, hisz élményt kell okozzon. Adott személy pillanatnyi lelki és egyéb állapota nagyban befolyásolja - néha jobban, mint a HiFiből csicsergő hang maga- , hogy lesz-e élmény az adott dologból.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5347

Hozzászólás Szerző: fülelek »

"Ha nem hallasz semmiféle változást, örülj a rendszerednek, de egy teljes körű fülészeti kivizsgálás azért nem fog ártani."

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎

hosszu írta:
2018.09.06., csüt. 15:12
Meridián írta:
tettem....
Két lehetőség jutott eszembe...vagy én vagyok süket....vagy tökéletes a rendszerem! :D :D :D
Szerintem, gondolkodj el a harmadik lehetőségen is - a kábelhurok szükséges mérete az adott hangsugárzótól, keresztváltótól (és hangszórókábeltől?) függ.
Javaslom, készíts egy sorozatot 20-25-30-35-40 cm-es árnyékolóharisnyából. Valószínűleg, lesz köztük olyan, amelyik ront, lesz, ami semmi változást nem hoz és lesz, amelyik hatását pozitívnak értékeled.
Ha nem hallasz semmiféle változást, örülj a rendszerednek, de egy teljes körű fülészeti kivizsgálás azért nem fog ártani.

http://longkft.hu/audioblog/virtualis-fold/
Kedves hosszu......köszönöm szépen a tanácsod.....bármennyire is megdöbbensz,javaslatod nélkül is
megfogadtam a tanácsod....mivel valóban szoktam fülészetre járni...a hallásommal semmi baj,olyan mint a sasé :D
Viszont számomra az eléggé elgondolkodtató,hogy Entreq VF dobozaidon is "javított" egy háztartási dugó.
Több kérdés is megfogalmazódott bennem,de nem terhellek vele.
Szerencsés embernek gondolom magam,mivel tetszik a rendszerem hangja.....és én már régóta,csupán a Zenét
hallgatom.
Viszont kívánom Neked is

Üdvözlettel:Meridián

hosszu
V.I.P.
V.I.P.

Meridián írta:
tettem....
Két lehetőség jutott eszembe...vagy én vagyok süket....vagy tökéletes a rendszerem! :D :D :D
Javaslom, készíts egy sorozatot 20-25-30-35-40 cm-es árnyékolóharisnyából. Valószínűleg, lesz köztük olyan, amelyik ront, lesz, ami semmi változást nem hoz és lesz, amelyik hatását pozitívnak értékeled.
Ha nem hallasz semmiféle változást, örülj a rendszerednek, de egy teljes körű fülészeti kivizsgálás azért nem fog ártani.

http://longkft.hu/audioblog/virtualis-fold/
longkft.hu/audioblog/

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

hosszu írta:
2018.08.18., szomb. 11:04
HoriTon írta:
2018.08.15., szer. 11:38
Nagyon klassz. Csináljátok !!! ;)
vf.jpg
A virtuális földhurkot értem, de azt a kettő db kék pöttyöt a kondi palástján, azt nem igazán ??

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Meridián írta:

harmadik opció .. ÉS ...
ebben az esetben nirvana :)

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎

Mivel kíváncsi figura vagyok és nyitott vagyok mindenféle modifikációra.....
Úgy gondoltam-mint ahogy az Angol mondja-puding próbája az evés.
Csináltam én is Van Den HUl kábelből kábelhurkot,melyet a hangfal negatív termináljába
tettem....

hosszu
V.I.P.
V.I.P.

HoriTon írta:
vf.jpg
vf.jpg (344.49 KiB) Megtekintve 2934 alkalommal
longkft.hu/audioblog/

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Hozzászólás Szerző: cables »

"Nekem is van Rudolf hálózati VF, szerintem is van hatása, és valóban nem mindegy, hogy hova dugod (van ilyen ugye :D ) De ezt a polaritást én sem értem! Egyik "láb" sincs bekötve, csak az "oldalsó" földelés, ami egybefüggő anyag."

A polaritás témában két dologra tudok gondolni

Van olyan, hogy a hálózati aljzat két föld érintkezője nem azonos erővel nyomja a csati földeket és mivel a belső szerkezet az egyik oldalhoz csatlakozik, így lehet hatásosabb "polaritás".

Vagy azt ugye tudjuk, hogy a másodszori bedugásnál valamivel jobban érintkeznek a föld érintkezők, így lehet, hogy azt, a második helyzetet érzékelte hatásosabbnak.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok!

Ma reggel úgy keltem, hogy ez a nap alkalmas arra, megváltom a világot végre! Hurok VF jó is lesz ehhez.
Legyártottam a kifejezetten VF-re optimalizált kábelből és banán dugóból a hurkot. Felhívnám a figyelmet a fehér! teflon köpenyre és a fekete! VF harmonizált banán dugóra!
VF.jpg
VF.jpg (859.53 KiB) Megtekintve 2914 alkalommal
Bedugtam a Kolibribe, egyből hallottam, hogy ez baromi jó, pont mint eddig! :D Nah, mondom, ha ez ennyire jó, csinálok még egyet, jelentem nem romlott el ettől se. Persze még nem járódtak be, tehát még bármi lehet. ;peace;
Jajjj, a lényeg majdnem kimaradt! Ráállítottam Kab-hegyre! :rolleyes:

nickjames
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: nickjames »

HoriTon írta:
Vannak, akik aktívan elmerültek a témában:
https://www.audiocircle.com/index.php?topic=87809.0

Vagy hasonló "céllal" elemet is bevetettek:
https://forum.audiogon.com/discussions/ ... best-tweak

nickjames
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: nickjames »

... A vf dugóknak meg kell keresni a helyét a lakásban, oda kell bedugni, ahol a legtöbbet hozzák. A helyes polaritást itt is ki kell tapasztalni, legalább annyira fontos, mint az elektronikáknál. ...

Nekem is van Rudolf hálózati VF, szerintem is van hatása, és valóban nem mindegy, hogy hova dugod (van ilyen ugye :D ) De ezt a polaritást én sem értem! Egyik "láb" sincs bekötve, csak az "oldalsó" földelés, ami egybefüggő anyag.

HoriTon
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 678

Hozzászólás Szerző: HoriTon »

Csatolmányok
P_20180815_112821.jpg
P_20180815_112821.jpg (294.66 KiB) Megtekintve 2910 alkalommal
CD futómű: Jadis JD2
DAC: Pro-ject Dac Box rs2
Digitális futómű: Auralic Aries Femto (tuningolt ház,táp)
Deck: Nakamichi LX5
Erősítő: HoriTon AN SE 300B
Hangfal: Audio Note E/LX Hemp kit
Kábelek: HiDiamond D8; AQ Thunder; Nordost H2; ValhallA Aura, Aurora
Elosztó: Fisch Audiotechnik reference line

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

hollohazi írta:
2018.08.14., kedd 19:22
A hétvégén eljött hozzám Rudolf.....eredmény az lett, hogy nem engedtem, hogy elvigye őket, maradnak....nem tudom elképzelni, hogy van még feljebb.
  • szarkasztikusan: talán nem is elöször és nem is utoljára.
  • szkeptikusan: marketingszerü a fentihez hasonlót többször is olvasni.
  • nem értve: elképzelhetetlen magasságok lehetnek már ...és milyen mélység volt elötte ?
    rossz volt, amikor még nem voltak ezek ? mindig van feljebb ? vagy akkor az nem is fent van (hanem középtájt) ?
    esetleg csak más lesz, de nem jobb, "feljebb" (hanem oldalazás nagyjából egy szinten) ?
  • ....

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎

"Az új réz vezetőjű live IC és a hf kábel esetében nem tudom elképzelni, hogy van még feljebb."

A válaszom egyszerű: Van! :D

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

hollohazi írta:
2018.08.14., kedd 19:22
A hétvégén eljött hozzám Rudolf, hogy bemutassa milyenek az új fejlesztésű kábelei, vf eszközei.
Az eredmény az lett, hogy nem engedtem, hogy elvigye őket, maradnak, nagyon meggyőzően "szólnak". Hogy mik ezek? Az új hf kábele, az új hangsugárzó vf hurok, a vf hálózati dugók, valamint az USB bemeneti vf eszköz. Ez utóbbi hatása nem egyértelműen pozitív. A vf dugóknak meg kell keresni a helyét a lakásban, oda kell bedugni, ahol a legtöbbet hozzák. A helyes polaritást itt is ki kell tapasztalni, legalább annyira fontos, mint az elektronikáknál. A hangsugárzó "hurok" nálam-és egy AN rendszerben a legtöbbet hozta a vf eszközei közül. Bár nem egészen ide tartozik, de én azt tapasztaltam. hogy Rudolf vf eszközei és kábelei szinergiában vannak, ami nagyon szerencsés. Az új réz vezetőjű live IC és a hf kábel esetében nem tudom elképzelni, hogy van még feljebb.
Minek a helyes polaritását kell kitapasztalni? gondolkodik.gif

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 315

Hozzászólás Szerző: hollohazi »

A hétvégén eljött hozzám Rudolf, hogy bemutassa milyenek az új fejlesztésű kábelei, vf eszközei.
Az eredmény az lett, hogy nem engedtem, hogy elvigye őket, maradnak, nagyon meggyőzően "szólnak". Hogy mik ezek? Az új hf kábele, az új hangsugárzó vf hurok, a vf hálózati dugók, valamint az USB bemeneti vf eszköz. Ez utóbbi hatása nem egyértelműen pozitív. A vf dugóknak meg kell keresni a helyét a lakásban, oda kell bedugni, ahol a legtöbbet hozzák. A helyes polaritást itt is ki kell tapasztalni, legalább annyira fontos, mint az elektronikáknál. A hangsugárzó "hurok" nálam-és egy AN rendszerben a legtöbbet hozta a vf eszközei közül. Bár nem egészen ide tartozik, de én azt tapasztaltam. hogy Rudolf vf eszközei és kábelei szinergiában vannak, ami nagyon szerencsés. Az új réz vezetőjű live IC és a hf kábel esetében nem tudom elképzelni, hogy van még feljebb.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

chord
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2223

Hozzászólás Szerző: chord »

Bizonyos színvonal fölötti rendszereknél az a furcsaság van, hogy ahelyett, hogy pl. az élőhanghoz húzódnának, egyformán, vagy legalább egyforma jelleggel, nem ez történik.

Hanem az, hogy a tulaj ízlése szerint haladnak a dolgok.

Nálam most kütyü-nélküliség van, a VF-et sem kívánom, mert segédeszközök nélkül van egy hangi komfort-feeling.
Persze, az eszesebbje, rögtön benyomná, hogy, és a jó kábelek??, az nem segédeszköz?, de, kicsit igen, de akkor is, értitek, remélem.

ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló

Lezárt

Vissza: “Hifi”