Ezt a felvetést már én is bedobtam 1x.asebestyen írta: ↑2018.09.06., csüt. 22:16Amúgyis miért pont hurok? Mér nem 8-as vagy kérdőjel, esetleg omega?
A lehetőségek tárháza pedig szinte végtelen:

Ezt a felvetést már én is bedobtam 1x.asebestyen írta: ↑2018.09.06., csüt. 22:16Amúgyis miért pont hurok? Mér nem 8-as vagy kérdőjel, esetleg omega?

Az az igazság Hosszu, hogy Te is úgy vagy, hogy nagyon elragadnak az emóciók. Rákészülsz valamire, megvannak az elvárásaid azzal szemben és szépen meg is éled. Hogy mitől biztos, hogy ez illúzió... ha visszaolvasod magad, annyiszor lett zene a hangokból Nálad is egyazon rendszeren valamiféle frincfranc vagy módosítás után, hogy vagy most van a legjobbnál 10x jobb rendszered, vagy számítógép alaplapi csipogóról indultál, vagy borzalmasan eltúlzod a pillanatnyi felfokozott állapotú érzéseid, és a bolhából csinálsz elefántot. (én is szoktam ilyet)hosszu írta: ↑2018.09.06., csüt. 20:30
Először is, rendkívül megtisztelő, hogy abszolút naprakész vagy virtuális földjeim ügyében, valamint egészen elérzékenyültem, hogy még kérdések is fogalmazódtak meg benned - ráadásul mindezt úgy, hogy te már régóta csupán zenét hallgatsz. A két dolog ugyan ellentmond egymásnak, de ezen az apróságon ne akadjunk fel.
Mint ahogy azon is lazán billenjünk át, hogy annak ellenére, hogy te már csupán a zenét, (bocsánat Zenét) hallgatod, valahogy mégiscsak rászántad magadat egy diy-vf elkészítésére és kipróbálására - abba már bele sem gondolok, hogy miként és főleg minek jutottál el a vf-fel kapcsolatos információkhoz, hiszen te csak Zenét hallgatsz...
Talán elkerülte a figyelmedet, vagy nem olvastad - hisz valójában nem is vagy "itt", hiszen te csupán csak Zenét hallgatsz, akkor meg minek is lennél - de felvetettél egy helyzetet (problémát), amire kaptál egy meglehetősen konkrét és segítő tanácsot.
Nem, azt nem vártam tőled, hogy esetleg valami "kösz, kipróbálom", vagy valami hasonló elhagyja a billentyűzetedet, de azt feltételeztem, hogy legalább azzal tisztában vagy, mit teszel, mit írsz és a fórumtársad mire reagál. Sajnos, túl sokat feltételeztem rólad...
Zsolt, anélkül hogy felemeld a hangod helyett a billentyűt indulatból, megkérdezem:

Pszichológiai vizsgálatra önként ritkán mennek az emberek, ettől pszichológiai esetek. Képtelenek felfogni, hogy orvosi esetek.
Meridián írta: ↑2018.09.06., csüt. 20:49Arra azért megkérlek ne minősíts,mert elsősorban Önmagad minősíted.... nem ismersz.
Csupán tényeket közöltem.....Felhívom szíves figyelmed olvasd el,kérlek a mottóm...
Ezt az egyoldalú "eszmecserét" részemről befejezettnek nyilvánítom.
További jó Zene hallgatást!
Üdv: Meridián
Szerintem, gondolkodj el a harmadik lehetőségen is - a kábelhurok szükséges mérete az adott hangsugárzótól, keresztváltótól (és hangszórókábeltől?) függ.

Az egész HiFi 50%-a pszichológia, a rendszertől független, hisz élményt kell okozzon. Adott személy pillanatnyi lelki és egyéb állapota nagyban befolyásolja - néha jobban, mint a HiFiből csicsergő hang maga- , hogy lesz-e élmény az adott dologból.

Kedves hosszu......köszönöm szépen a tanácsod.....bármennyire is megdöbbensz,javaslatod nélkül ishosszu írta: ↑2018.09.06., csüt. 15:12Szerintem, gondolkodj el a harmadik lehetőségen is - a kábelhurok szükséges mérete az adott hangsugárzótól, keresztváltótól (és hangszórókábeltől?) függ.
Javaslom, készíts egy sorozatot 20-25-30-35-40 cm-es árnyékolóharisnyából. Valószínűleg, lesz köztük olyan, amelyik ront, lesz, ami semmi változást nem hoz és lesz, amelyik hatását pozitívnak értékeled.
Ha nem hallasz semmiféle változást, örülj a rendszerednek, de egy teljes körű fülészeti kivizsgálás azért nem fog ártani.
http://longkft.hu/audioblog/virtualis-fold/
Szerintem, gondolkodj el a harmadik lehetőségen is - a kábelhurok szükséges mérete az adott hangsugárzótól, keresztváltótól (és hangszórókábeltől?) függ.

Vannak, akik aktívan elmerültek a témában:

Minek a helyes polaritását kell kitapasztalni?hollohazi írta: ↑2018.08.14., kedd 19:22A hétvégén eljött hozzám Rudolf, hogy bemutassa milyenek az új fejlesztésű kábelei, vf eszközei.
Az eredmény az lett, hogy nem engedtem, hogy elvigye őket, maradnak, nagyon meggyőzően "szólnak". Hogy mik ezek? Az új hf kábele, az új hangsugárzó vf hurok, a vf hálózati dugók, valamint az USB bemeneti vf eszköz. Ez utóbbi hatása nem egyértelműen pozitív. A vf dugóknak meg kell keresni a helyét a lakásban, oda kell bedugni, ahol a legtöbbet hozzák. A helyes polaritást itt is ki kell tapasztalni, legalább annyira fontos, mint az elektronikáknál. A hangsugárzó "hurok" nálam-és egy AN rendszerben a legtöbbet hozta a vf eszközei közül. Bár nem egészen ide tartozik, de én azt tapasztaltam. hogy Rudolf vf eszközei és kábelei szinergiában vannak, ami nagyon szerencsés. Az új réz vezetőjű live IC és a hf kábel esetében nem tudom elképzelni, hogy van még feljebb.