Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2725

Re: DAC-olás

Hozzászólás Szerző: supravox »

Denonavr írta:
2018.09.17., hétf. 13:44
Sziasztok!

Tudnátok ajánlani valami jó ár/érték arányú USB/SPDIF konvertert 20 ezerig?
Hivox suricata-t és M2tech Hiface-t nézegettem, de ha esetleg tud valaki más alternatívát, esetleg olcsóbban megoszthatná velem.
Szia
Nekem van hiface-m
Ingyé elég olcsó? 31_1_21.gif
Köszönöm!
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 277

Hozzászólás Szerző: Denonavr »

Sziasztok!

Tudnátok ajánlani valami jó ár/érték arányú USB/SPDIF konvertert 20 ezerig?
Hivox suricata-t és M2tech Hiface-t nézegettem, de ha esetleg tud valaki más alternatívát, esetleg olcsóbban megoszthatná velem.

Köszönöm!
Dunaudio Sing4you, DOUK AUDIO A5, TMP Classic, Allo digione signature, DIY DAC, SMSL SU-1

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

böngeszgettem, audio-gd dac-ok is erdekel...tek, ezt talaltam:

https://audiosciencereview.com/forum/in ... fier.2486/

"I saw copious amounts of distortion and noise. It was so bad that at first I did not believe it and had to repeat the tests....Needless to say, I cannot in any shape or form recommend the Audio-gd NFB-27.38"

masik felhasznalo: "Very unfortunate to see. A friend of mine measured the NFB27.38 some time back with a QA401 to similar results, but I had been holding out hope that his unit was some sort of one-off defect. Sadly it appears not. "

harmadik felhasznalo: "Not surprised. This DAC probably is not defective. From my experience Audio GD stuff in general is pretty bad. Most of the DAC's I have heard from this company have audible differences that can be picked out. I usually cannot pick apart DAC's. The worst was a dac using NOS 1704 chips that had a combination of rolled off upper FR and distortion."

European Audio-GD distributor...Here is his response: "The NFB27.37 was not a good product and has been removed quite fast."

negyedik felhasznalo: "As a previous owner (now in my sons possession) of an Audio-Gd Ref 5 DAC I'm not all that surprised of the results from these measurements."

nekem nincs szemelyes tapasztalatom Audio-GD cuccal, kivancsi az voltam es vagyok is - de kevesbe mint korabban - rajuk

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4191

Hozzászólás Szerző: juliush »

kaef2 írta:
2018.06.23., szomb. 21:41
Jött egy ilyen jópofa Dante (AOIP) protokollal működő pici Ethernet csatlakozású szimmetrikus DAC hozzám kipróbálásra. 
https://www.thomann.de/gb/dante_avio_an ... er_0x2.htm
Ügyes és okos kis szerkezet, csak egy PoE Ethernet csatlakozés kell a tápellátáshoz és 96 kHz/24 bitig működik . Valamikor a napokban majd kipróbálom.
Épp most kezdtem játszadozni ennek az AES3 digit i/o változatával. A rendszer:
  • Egy öreg, de még mindig korrekt ThinkPad T430, Win10 Pro, HQPlayer, Dante Virtual Soundcard ASIO módban
  • Exogal Comet DAC, stb.
A rendszer menedzsmentje az ingyenes Dante Controller szoftverrel intuitív és elegáns, gyakorlatilag a hálózaton magát hírdető összes Dante adó és vevő eszköz összes csatornája mátrixszerűen letérképezhető (subscription). Némi kényelmetlenségnek tűnik (de lehet hogy csak nem találtam meg az érintett funkciót) az, hogy a virtuális hangkártya és az AVIO adapter mintavételi frekvenciájának azonosnak kell lennie a subscription-höz, a forrás mintavételi frekvenciáját nem követi automatikusan az adapter. Így a HQPlayerrel mindent 24/96-ba konvertáltatok, amúgy is az az erőssége.
A hangminősége első benyomásra nagyon jónak tűnik, még nem volt alkalmam hosszabb hallgatózásra, de különösen ritmikailag, illetve térleképzésben tűnt meglepően jónak az előadása. A DAC-ot tápláló front-end árszinvonalát tekintve egészen elképesztő.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

wittao írta:
2018.08.11., szomb. 11:52
A Win10 hangbeállítások/Speciális fülön meg lehet adni milyen felbontáson menjen ki a jel (olyan lehetőség nincsen természetesen, hogy ne a win10 mondja meg) és onnantól kezdve a transzport folyamatosan azt kapta függetlenül a lejátszó szoftver beállításaitól.
Természetesen simán beállítható Win 10 alatt is, hogy mindig a natív felbontást kapja a DAC.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8020

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

mimoo írta:
2018.08.10., pén. 08:04
Hölgyek és Urakok !

Help ! Sikerült szert tennem egy HEED ABACUS-ra. DE ! Sehogyan sem sikerült rávennem, hogy önállóan felismervén a bit/kHz változatokat, azt abban a formában játssza le. Csak azt produkálja, ami a telepített szoftverében a "speciális" fülön be van állítva. WIN 10 alatt fut, a szoftver: XMOS v.3.34.0.
Mit csináltam rosszul ? (vagy épp nem csináltam).
Ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném.

Üdv. mimoo
Tartok tőle, hogy beállítottál a szoftverében egy adott felbontást, ezért a szoftver a fájl felbontásától függetlenül mindent erre az adott felbontásra konvertál át és így küldi ki a DAC-nak, ami így ezt az egy féle felbontást kapja, azaz nincs miért váltania.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 128

Hozzászólás Szerző: SSS »

mimoo írta:
2018.08.10., pén. 08:04
Hölgyek és Urakok !

Help ! Sikerült szert tennem egy HEED ABACUS-ra. DE ! Sehogyan sem sikerült rávennem, hogy önállóan felismervén a bit/kHz változatokat, azt abban a formában játssza le. Csak azt produkálja, ami a telepített szoftverében a "speciális" fülön be van állítva. WIN 10 alatt fut, a szoftver: XMOS v.3.34.0.

Üdv. mimoo
Szerintem hívd fel Zsoltot.
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14

mimoo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 25

Hozzászólás Szerző: mimoo »

Hölgyek és Urakok !

Üdv. mimoo

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 942

Hozzászólás Szerző: tottyi »

wittao írta:
2018.08.07., kedd 10:15
Alapallapotban szerintem eljutott mindket technologia (streamerek, AudioPC), hogy beallitva hozzuk el a gyartoktol, siman tabletes/telefonos vezerlessel. A gephez a bekapcsologombon tul hozza sem kell nyulni (meg kijelzo sem kell). Ezekben a mobil alkalmazasokban nincs mit elpiszkalni.
Innentol kezdve ha valaki rakot egy monitort, billentyuzetet es egeret es elkezdi turni hogy hany szalon kodoljon a proci a JRiverben, nem gondolnam a JRiver es AudioPC hibajanak.
Es hangsulyozom, ennek az elpiszkalasi/belepiszkalasi lehetosegnek meg mindig semmi koze nincs a NORMAL hasznalatahoz a keszulekeknek, es az AUDIO MINOSEGHEZ.
Tetszik, hogy igy harcolsz en mar bealltam a figyelok soraba. :) Ha valaki nem akar megerteni akkor hiaba irsz barmit. :rolleyes:
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

wittao írta:
2018.08.07., kedd 09:49
Ezt az elpiszkalast siman meg lehet csinalni egy dedikalt lejatszoval is, egyaltalan nem ügy. Szivtam mar Popcorn-nal, Dune lejatszoval is, nem is keveset, mig helyreallitottam. Oppoval is.
Az elpiszkalashoz nem kell PC-t hasznalni...
Ugyanmár. Józan ésszel el kell ismerni, hogy PC-s lejátszás esetén minimum egy, de inkább 2 nagyságrenddel több elpiszkálni való van.
Egy lejátszó menüjét pikk-pakk kiismeri az ember, de saját PC-m sem tudom úgy beállítani, ahogy szeretném, ráadásul gőzöm sincs, kit kérhetnék meg rá.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11318
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

wittao írta:
2018.08.05., vas. 13:34
Többször többen is leírtuk, hogy az audioPC forrásként nem egy normál PC, amin van egy win10 és ki van rakva a tálcára a JRiver ikonja. Többszörös fűtött órajelekkel, USB kártyával (esetleg beépített USB/SPDIF transzporttal), analóg tápkörökkel ellátott hardver, szoftver oldalon pedig egy végletekig kifacsart, kifilézett Win Server core módban, ahol a felhasználó még az intézőt sem tudja elindítani. Ezt nem tudod megvenni PC alkatrész üzletben... Rajta pedig ott indul bootoláskor rögtön az audio lejátszó szoftver hálózatos kapcsolattal (itt lehet választani, ki mit szeretne). Egyszerűen a felhasználónak nincs mit elrontania, semmit nem tud elpiszkálni (bár ha nagyon akar és ezt meg is teszi, el tud, viszont akkor viselje is ennek a terhét...)
Örülnék, ha igazad lenne, de én is azt tapasztaltam, amiről Alto is írt. A felhasználok komoly hányada nem képes lenyugodni, folyamatosan birizgálja a cuccot és addig kattintgat a szoftverek beállításai között, míg össze nem hoz egy vállalhatatlan hibát. Ilyenkor jön az, hogy "én nem csináltam semmit, egyszer csak nem volt hang... elvihetem hozzád délután a gépet?". Ez az audio PC-k nagy hátránya és a gyártók legfőbb rémálma, amire egyelőre nincs megoldás.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3403
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

wittao írta:
2018.08.05., vas. 13:34
@alto: köszönöm a részletes választ.
Szerintem a leírtak jórészében egyetértünk, és természetesen vannak dolgok amikben nem.

Többször többen is leírtuk, hogy az audioPC forrásként nem egy normál PC, amin van egy win10 és ki van rakva a tálcára a JRiver ikonja. Többszörös fűtött órajelekkel, USB kártyával (esetleg beépített USB/SPDIF transzporttal), analóg tápkörökkel ellátott hardver, szoftver oldalon pedig egy végletekig kifacsart, kifilézett Win Server core módban, ahol a felhasználó még az intézőt sem tudja elindítani. Ezt nem tudod megvenni PC alkatrész üzletben... Rajta pedig ott indul bootoláskor rögtön az audio lejátszó szoftver hálózatos kapcsolattal (itt lehet választani, ki mit szeretne). Egyszerűen a felhasználónak nincs mit elrontania, semmit nem tud elpiszkálni (bár ha nagyon akar és ezt meg is teszi, el tud, viszont akkor viselje is ennek a terhét...) Úgy gondolom, egy általatok forgalmazott hálózati lejátszónál is bukik a garancia, ha valaki belenyúl a szoftverbe és/vagy hardverbe. Miért lenne ez másképp egy audioPC-nél?

A hangminőség: ezzel kapcsolatosan eltérő a véleményem, hallhatóan nagy különbség van a lejátszók között és nem véletlen az audioPC előretörése (nem az, hogy erre is meg arra is használhatom... egyáltalán nem ez az ok).

JRiver kapcsán nem elegendő csak magát a szoftvert nézni. HA úgy alakul, összedobok egy dualPC-s rendszert magamnak és megnézem a Roon-t is, de azért a nemzetközi tapasztalatok is azt mutatják a JPlay-JRiver és dualPC eléggé erős konkurenst tud adni egy csúcs hálózati lejátszónak is.

Azt még külön kiemelném, hogy a többször emlegetett csúcs hálózati lejátszóknak nem a beépített dac-juk a legfőbb erőssége. Elég megnézni a tápellátásukat, a dac chipeket... attól, mert 9038 Pro ESS Sabre-vel jön ki és van belőle 2db benne, vagy az AKM chip ami tud DSD-t, még nem garancia, hogy az egy jó beépített dac. Én külön funkcio=külön készülék párti vagyok, tehát egy Lumin-t is maximum lejátszónak használnék és akasztanék rá egy külső dac-ot... rögtön elérkeztünk egy fájó ponthoz, min külödöm át a jelet a dac-nak? USB-n? i2s? Még a gyártók utóbbival kapcsolatosan azt sem tudják merre vannak arccal, egyszer mini HDMI, egyszer normál HDMI, egyszer Ethernet porton megy az i2s. Azután jön a következő gond, hogy ezt az i2S-t ezt nem 1-2m távolságok áthidalására találták ki...
Az ESS Sabre 9038Pro-t beépítik belépő szintű kétszázezres kategóriájú cukkokba is, meg sokmillós csúcsgépekbe, nyilván nem sok közös vonás van a hangjukban, egyetértve itt azzal, hogy önmagában a DAC chip semmilyen garanciát nem jelent a hangminőségre.

Nekem nagyon bejön a Luminok hangja, de ebben sem vagyunk egyformák, a sokak által üdvözített Audio Note Dac-ok hangjával pl. én úgy vagyok mint a szélessávú hangfalak túlnyomó többségével, gyönyörű a középtartomány, és baromi élethűen hozza az egyszál lanton előadott kelta népzenét, de nagyzenekaron élettelen, erőtlen, se alja, se teteje. Mondom ezt úgy, hogy egyébként abszolút a csöves erősítés híve vagyok. Ezzel lehet, hogy belemásztam néhány fórumtársam lelkivilágába, sajnálom, nem ez volt a cél, de én így hallom.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Hozzászólás Szerző: nadtom »

gabo01 írta:
2018.08.05., vas. 17:15
nadtom írta:
2018.08.04., szomb. 22:41
gabo01 írta:
2018.08.04., szomb. 15:30
Nem akarom tovább feszíteni a húrt mert elég feszes már most is, de nekem volt dedikáltan audio lejátszásra építtetett pc-m igaz nem a mostani über high-end fűtött clock-os csodamasina de egyszerűen nem tudtam megszeretni! Számomra sokkal jobb a Lumin minden tekintetben. És igen filmezésre és általános felhasználásra tartok egy pc-t mert az audio pc-k úgysem tudják a madvr-t megfelelően futtatni ezért ha valaki a képet is maxolni akarja úgyis kell egy mozi pc! ;)
Nálam a Bodor Pc-n megy a zene és a mozi is. A mozi az mpc-hc+madVR-rel, gond nélkül. A kép is nagyon jó és a filmek alatt is olyan a zene, hogy hűha... :rolleyes:
Nem tudom milyen madvr beállításokat használsz de nem hiszem, hogy ki van maxolva mert azt egy erős videokártya nélkül nem bírja a gép. Ha meg dedikált kártyát veszel azt meg a lineáris táp nem bírja el! ;)
Ettől függetlenül örülök, hogy elégedett vagy a képpel és a hanggal is! :smile32:
Természetes nincs kimaxolva a madVR beállításom, mert Asus H170-es alaplara integrált videokártyát használok. :rolleyes:
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 443

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

nadtom írta:
2018.08.04., szomb. 22:41
gabo01 írta:
Nem akarom tovább feszíteni a húrt mert elég feszes már most is, de nekem volt dedikáltan audio lejátszásra építtetett pc-m igaz nem a mostani über high-end fűtött clock-os csodamasina de egyszerűen nem tudtam megszeretni! Számomra sokkal jobb a Lumin minden tekintetben. És igen filmezésre és általános felhasználásra tartok egy pc-t mert az audio pc-k úgysem tudják a madvr-t megfelelően futtatni ezért ha valaki a képet is maxolni akarja úgyis kell egy mozi pc! ;)
Nálam a Bodor Pc-n megy a zene és a mozi is. A mozi az mpc-hc+madVR-rel, gond nélkül. A kép is nagyon jó és a filmek alatt is olyan a zene, hogy hűha... :rolleyes:
Nem tudom milyen madvr beállításokat használsz de nem hiszem, hogy ki van maxolva mert azt egy erős videokártya nélkül nem bírja a gép. Ha meg dedikált kártyát veszel azt meg a lineáris táp nem bírja el! ;)
Ettől függetlenül örülök, hogy elégedett vagy a képpel és a hanggal is! :smile32:
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2725

Hozzászólás Szerző: supravox »

mike-rame írta:
2018.08.04., szomb. 14:26
alto írta:
2018.08.03., pén. 21:51

Na ja, csakhogy a többség itt ha "Audio PC"-ről beszél, akkor az egy sima Windows gép, esetleg egy jobb táppal, és külön USB kártyával, és a rettenet Jriverrel. Azért ez kurva messze van egy Linntől vagy egy Lumintól.
Végre valaki "rettenetnek" meri nevezni a JRiver-t. Krátermély tiszteletem ezért. A JRiver egy igazi púpos, hájas, kenőmájas hang. Kizárólag a kezelőfelületének köszönhető, hogy feltelepítik "Audio-PC-re".
Ez persze nem igaz
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3403
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

wittao írta:
2018.08.04., szomb. 15:05
mike-rame írta:
2018.08.04., szomb. 14:26
alto írta:

Na ja, csakhogy a többség itt ha "Audio PC"-ről beszél, akkor az egy sima Windows gép, esetleg egy jobb táppal, és külön USB kártyával, és a rettenet Jriverrel. Azért ez kurva messze van egy Linntől vagy egy Lumintól.
Végre valaki "rettenetnek" meri nevezni a JRiver-t. Krátermély tiszteletem ezért. A JRiver egy igazi púpos, hájas, kenőmájas hang. Kizárólag a kezelőfelületének köszönhető, hogy feltelepítik "Audio-PC-re".
Meg mielott megint leultetnek kicsit pihenni a tanar Urak, halkan megjegyeznek par szot mindkettotok hozzaszolasaval kapcsolatosan:
- “Windows gep” ... a halozati lejatszok meg Linux gepek
- “USB-kartyaval” ... ami esetleg kulon orajellel es tapkoron fut, “picit” komolyabb es minosegibb USB kapcsolatot letrehozva, mint sok-sok dedikalt halozati lejatszoban
- “rettenet JRiver” ... valahogy egyikotok tollabol sem hangzott el konkret ok, hogy miert is rettenet? Azert mert olyan kezelofelulete van, ami semmi masnak? Esetleg a mobilos appjaval van gond, ami felmossa a padlot az OSSZES halozati lejatszohoz elerhetovel? Esetleg azert, mert ezernyi beallitasi lehetoseged van (de ha nem akarod hasznalni, eszre sem veszed - szemben a Foobarral ami egy fortelem kinezetre is -. Talan amiatt, hogy sok samplert, dekodert hasznalhatsz, nem csak egyet amit a gyarto berakott (vagy harmat-negyet az elore programozott hangzasok kozul - lasd Teac NT503)?
De jo lenne vegre olyan is leirna a velemenyet aki napi szinten hasznalta es tudja mirol is beszel. Pl. Mac-en nekem SoX algoritmussal az Audirvana+ jobban bejon mint a JRiver, de Win alatt egyelore nem hasznaltam nala jobbat.
(Tegnap este mar nem akartam tovabb fesziteni a cernat a szakerto Uraknal, amikor JRiver tamogatasrol beszeltek a halozati lejatszoknal, nagyon nem mindegy hogy csak eleri a Jriver adatbazisat, tehat latja, vagy magat a JRivert lehet vezerelni... de szerintem itt mindegy is).

Egyebkent melyik szoftvert ajanlanad ugy, ha csak egy NAS-od van, vagy beepitett vinyod (tehat dual pc, daphile, roon ilyesmi szoba sem johet)?
Eltérő szakmai álláspontot képviselünk ebben a kérdésben, de szerintem kár ebbe személyeskedést belevinni.
Nekem szakmai meggyőződésem, hogy egy általános célú személyi számítógépnek, bármennyire is finomhangolt és optimalizált erre a feladatra, nincs igazán helye forrásként egy audio láncban.
Üzleti érdek nem játszik ebben a meggyőződésemben, mint említettem, nekem mindegy hogy DAC-ot adok el vagy streamert. Félreértés ne essék, ezzel nem állítom azt, hogy ne szólhatna jól, egy olyan professzionálisan összerakott eszköz, mint pl. Core Audio új audio Pc-je, nagyon is ott van a szeren, kérdés persze hogy azon az árszinten ez üzletileg mennyire tud sikeres lenni, de szerencsére a kapitalizmus úgy van kitalálva, hogy ezt nem mi ketten fogjuk eldönteni, hanem a piac majd viszonylag gyorsan dönt a létjogosultságáról.
Egyébként még én is használok egy ilyesmi rendszert (igaz nem fő, hanem sokadik rendszerként), egy Intel NUC mikroszámítógép Roon OS oprendszerrel, USB-n keresztül hajt egy Heed Abacus DAC-ot. Persze messze van ez az optimálistól, de viszonylag hallgatható hang, és mivel minden más rendszeremet amit csak lehet (pl. Lumin, KEF LS50 wireless, Bluesound, Cocktail Audio) Roon alapon hajtok, amúgy is kell egy Roon szerver, amit így egy helységben direkt forrásként is használok. Nagy előnye, hogy a Roon OS egy szépen legyalult Linux, semmi mást nem tud csak a Roon szervert futtatni, cserébe 3-4 másodperc alatt indul, soha semmit nem kell rajta állítgatni, és 30-40 másodperc alatt frissül kliensről indítva egy klikkeléssel.
Még magam is gondolkoztam egy ideig Audio PC-k összeállításáról, 25 évet húztam le informatikában, tudás, tapasztalat, alkatrész beszerzési forrás mind rendelkezésre áll, de elvetettem. Ennek pedig a legfőbb oka az, hogy az informatika egy támogatásigényes műfaj. Vállalati körben teljesen megszokott és normális az, hogy az ügyfél a megvásárolt rendszer árának 10-20%-át évente kifizeti a szállítónak support díjként, cserébe a szállító rendelkezésre áll, és megoldja a rendszerrel kapcsolatban felmerülő problémákat. Ez jó üzlet a szállítónak, és jó az ügyfélnek is. Otthoni felhasználók esetén ez nem működik, próbálj meg támogatási szerződés kötni egy félmillós Audio PC-re évi 100ezerért, kiröhögnek. Persze ha "elromlik", akkor az elvárás az, hogy old meg, lehetőleg még aznap. Az esetek kb. 95% százalékában szó sincs elromlásról, csak elrontásról, pl. a tisztelt ügyfél gondosan megnyit minden spam folderbe érkezett .jar kiterjesztésű állományt, vagy addig buzerálja a Jrivert beállításait a "jobb hang reményében", amíg az működésképtelenné válik. Nincs ingyen vacsora, az ilyenkor kiszámlázott kiszállási díj és óradíj értetlenséget, és elégedetlenséget vált ki, én pedig elégedett ügyfeleket szeretnék, ezért néhány régi törzsvevőm kivételével nem vállalok ilyet. Az hogy ez valós probléma, jelzi hogy ezeknél az ügyfeleimnél az Audio PC eredeti szállítója (nem mondok neveket) a füle botját sem mozgatja az ügyfél panaszaira. Olyat is láttam már, hogy kifizetett spéci USB kártya helyén a nagy semmi volt, simán alaplapi USB volt helyette. Nem éppen etikus hozzáállás.

Jriver téma. Nagyon sokáig szoftveresként dolgoztam, szerintem a Foobar a 90-es évek szoftverei szintjén van, a Jriver pedig az ezredforduló környékén. Szerintem 2018-ban egy ilyen szoftvernek valahogy úgy kell kinéznie, mint amit Roon csinál. Egyszerű, és egy kevésbé gyakorlott felhasználó által is könnyen kezelhető. Roon és Jriver, ég és föld ebből a szempontból. Annak aki jártasabb az informatikában jó lehet a Jriver, de egy olyan ügyfélnek aki az Esc gombot másodpercekig keresgeti (és ők elképesztő sokan vannak, asszem ezt hívják digitális analfabetizmusnak), a Jriver gyilkos.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég

dbrnsk írta:
2018.08.03., pén. 23:44
wittao írta:
2018.08.03., pén. 23:33
dbrnsk írta:
2018.08.03., pén. 23:16
Kezded túltolni...
Ertekezunk egy temaban, amirol eltero a velemenyem... esetleg rogton az az egy hsz-em lehetett volna: igen a Linn es Lumin lejatszokrol nincs jobb, mindenki olyat vegyen? Vettem a faradtsagot es osszehasonlitottam jopar halozati lejatszot, beepitett dac-jukkal, dac-okat is egy parat, nem a specifikaciokbol vagy a levegobol szedem az infot. Ja es kereskedo sem vagyok, hogy azt mondjam a Linn vagy Lumin a tuti...
itt a lehetoseg egyebkent, hogy leird melyik allitasom nem igaz, barki tevedhet, siman benne van, hogy valahol rosszul irtam vmit. De legyszi a “kezded tultolni” “tudd, hogy ertsd” stilusu helyrerako szoveget tartsd meg magadnak, legalabb annyira haszontalan hsz ebben a topikban, mint az audio pc vs. halozati lejatszo vita 3245. felvonasa... joccakat!
Inkább nyugodj le, mert ez a stílus tök felesleges. Megint túltoltad... Nem kell bólogatnod, nem erről van szó, de ezt a fajta észosztást inkább tartsd meg magadnak, vagy akinek akarod. Hidd el, vannak rajtad kívül is önállóan gondolkozni tudó és döntésképes emberek.
Nem értelek...Wittao csak leírta a véleményét amit tapasztalt, nem játszotta a megmondót, és nem is tolta túl, szerintem (én szívesen olvastam amit leírt).
Ha neked más a tapasztalatod akkor írd le te is, azt is szívesen fogjuk olvasni. :tutiok:
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég

gabo01 írta:

arsenlupin
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 89

Hozzászólás Szerző: arsenlupin »

Egy barátomnak van Tidal előfizetése és szeretne magas felbontású DSD streamet hallgatni!
Milyen eszközök kellenek ehhez?
Csak azért ebbe a fórumba írtam, mert van egy DSD-t lejátszó DAC-ja (Teac UD 501) meg egy Pro-Ject Stream Box DS net készüléke.....
Köszi!

Üdv,
arsenlupin

gabo01
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
2018.08.04., szomb. 15:33
@gabo01: szerintem egyaltalan nem feszuted, legalabbis nalam biztos nem. Hiszen kiprobaltad es nem jott be. Az utobbi 2-3 evben viszont szerintem hatalmasat lepett elore a PC vonal, lehet erdemes lenne meghallgatnod egy-ket ujabb joszagot.

Es a Lumin belso dac-javal meg vagy elegedve? Probaltad mar kulso dac-kal?
Biztosan volt fejlődés de egyelőre maradok a Lumin-nál! :D
Alapvetően elégedett vagyok de hallottam már jó külső dac-al és jobb volt vele a hang. Azonban ha összeszámolom mennyibe lenne a dac + a kábelek egyelőre nekem nem ér annyit. ;)
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

gabo01
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9814

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Lehet át kellene vinni a témát hálózati lejátszásos topicba.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

mike-rame
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 708

Hozzászólás Szerző: mike-rame »

alto írta:

"Áldozat nélkül nincs veszteség"

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1533

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

wittao írta:
2018.08.04., szomb. 00:23
dbrnsk írta:
2018.08.04., szomb. 00:12
wittao írta:
2018.08.04., szomb. 00:03

Kulonosen ha egy jo kis streamer az, nem? :D
Igen, azzal is. Meg CD-vel, meg LP-vel, meg PC-vel. Nem kell ezt túlvariálni. Aki nem szeret pepecselni egy PC összeállításával (mint én is) az célhardvert vesz.
No ebbol latszik nem fogtad az eredeti mondandomat: veszel egy audioPC-t, mint celhardvert (elore konfiguralva) es ugyanugy mindenfele pepecseles nelkul hasznalod. End of story.
Látom nem adod fel... Sebaj, legyen úgy, csak tudj pihenni. :D

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1533

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

wittao írta:
2018.08.04., szomb. 00:03
dbrnsk írta:
2018.08.04., szomb. 00:02
Én azt nem értem, hogy miért kell ezt ilyen formában? Miért kell hitvitává fajulnia? Mindkettővel lehet zenét hallgatni, kinek ez, kinek az jön be jobban. Pont.
Kulonosen ha egy jo kis streamer az, nem? :D
Igen, azzal is. Meg CD-vel, meg LP-vel, meg PC-vel. Nem kell ezt túlvariálni. Aki nem szeret pepecselni egy PC összeállításával (mint én is) az célhardvert vesz.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”