Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Majik
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 161

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Majik »

29 minutes ago, zikmen7 said:

Szia!

Köszi, hogy reagáltál!

Pxe boot ok.

kernel betolt halóról.

img szintén.

Vezérlést átadja, de az archlinux telepítő pár lépésen belül mount-olná a lokális disk-et, ami ugyebár nincs, illetve nem lesz.

Egy olyan img-t kéne összeállítani, ami egy telepített rendszer, bootolható, van háló. Hát ezt én nem tudom, hogy hogyan kéne megcsinálni. A feltelepített rendszer img-be mentése kéne legyen az alapnak, de aztán meg kell nyírbálni, mert nagyon lassan jön le a hálóról a boot során. Ráadásul azt tapasztaltam, hogy 1 Gb feletti img letöltése még zip-elve is megszakad.

Hát én sajnos nem linuxozhatok, mert az ügyfelek a windózt szeretik...

Ha jól értem, hálózatról kell bebootoltatni a gépet, majd a benne levő rendszerlemezről kell mentést/visszaállítást csinálni egy hálózati meghajtóra?

zikmen7
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 48

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: zikmen7 »

Szia!

Köszi, hogy reagáltál!

Pxe boot ok.

kernel betolt halóról.

img szintén.

Vezérlést átadja, de az archlinux telepítő pár lépésen belül mount-olná a lokális disk-et, ami ugyebár nincs, illetve nem lesz.

Egy olyan img-t kéne összeállítani, ami egy telepített rendszer, bootolható, van háló. Hát ezt én nem tudom, hogy hogyan kéne megcsinálni. A feltelepített rendszer img-be mentése kéne legyen az alapnak, de aztán meg kell nyírbálni, mert nagyon lassan jön le a hálóról a boot során. Ráadásul azt tapasztaltam, hogy 1 Gb feletti img letöltése még zip-elve is megszakad.

Analog:Edwards Audio TT2SE - Heed Quasar+QPSU - Heed Si+X2+PAS - Klipsch RF7 Mk II
Digital :LMS Server - AP Linux+SqueezeLite - Heed Canalot+QPSU
Mozi :HTPC(EQ APO+madVr) - Denon AVR-X3700H - Rotel RMB-1075 - Klipsch RF5+RF3MkII+RC7+RS35+RB5+KSW15+KSW12 - JVC D-iLA X30W

Majik
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 161

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Majik »

6 hours ago, zikmen7 said:

Kedves Fórumtársak!

Küzdök ezzel a hálózatos boot témakörrel. A folyamat már tiszta, és működik is nálam, de a teljes eredményhez kéne egy kis segítség, valakitől, aki büfé Linux rendszerrel kapcsolatban.

Olyan img, vagy iso linux rendszer image kéne (leginkább ugye ap-linux származék), ami nem akar azonnal háttértárt felcsatolni, illetve a hálózati helyet tudná felcsatolni helyette, ahonnan az image letöltődött. Simán lehet, hogy ezt bármelyik ilyen image tudja, csak valahogy be kéne állítani a boot folyamatban ezt a tényt, de ehhez az én tudásom/tapasztalatom kevés.

Aki tud, kérem segítsen! Köszi!

Szia,

pxe-bootolásról van szó? Mi lenne a feladat pontosan?

zikmen7
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 48

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: zikmen7 »

Kedves Fórumtársak!

Küzdök ezzel a hálózatos boot témakörrel. A folyamat már tiszta, és működik is nálam, de a teljes eredményhez kéne egy kis segítség, valakitől, aki büfé Linux rendszerrel kapcsolatban.

Olyan img, vagy iso linux rendszer image kéne (leginkább ugye ap-linux származék), ami nem akar azonnal háttértárt felcsatolni, illetve a hálózati helyet tudná felcsatolni helyette, ahonnan az image letöltődött. Simán lehet, hogy ezt bármelyik ilyen image tudja, csak valahogy be kéne állítani a boot folyamatban ezt a tényt, de ehhez az én tudásom/tapasztalatom kevés.

Aki tud, kérem segítsen! Köszi!

Analog:Edwards Audio TT2SE - Heed Quasar+QPSU - Heed Si+X2+PAS - Klipsch RF7 Mk II
Digital :LMS Server - AP Linux+SqueezeLite - Heed Canalot+QPSU
Mozi :HTPC(EQ APO+madVr) - Denon AVR-X3700H - Rotel RMB-1075 - Klipsch RF5+RF3MkII+RC7+RS35+RB5+KSW15+KSW12 - JVC D-iLA X30W

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 945

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Es arra is ugyeljetek, hogy a windowsban a DAC kimenetje max hangeron legyen mert kulonben nem jon ki hang es ha netan van tobb windows felinstalalva akkor a tobbi windowsban is max hangeron kell hogy legyen. Nalam volt ilyen problema es nagy nehezen jottem ra mi a gond. Persze ez a native DSD lejatszasara vonatkozik.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 761

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Big »

6 órája, nadtom írta:

Nálam Kernel Streaming van állítva nem ASIO. A Dac DSD64-et tud, illetve 192kHz 24 bit-et, az elvileg a SACD minőség. 

Próbálkozom még, hátha összejön.  

Nem kezdeném el  számháborút , csak a helyesbítenék egy kicsit az írtakon. DSD64 az megközelítőleg a PCM 24/88,2-nek felel meg, DSD128 ~ 24/176,4

DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: nadtom »

5 hours ago, fapaci said:

Hát az csúnya baleset.

Itt tessék olvasgatni! Szépen leírják, milyen módokon lehet rávenni a jRivert DSD állományok lejátszására. A bitstream a legtisztább megoldás, ha a hardver valóban támogatja. Ha fogyatékos, akkor lehet próbálkozni DoP trükkel, végső esetben DSD/PCM konvertálással.

Nálam Kernel Streaming van állítva nem ASIO. A Dac DSD64-et tud, illetve 192kHz 24 bit-et, az elvileg a SACD minőség. 

Próbálkozom még, hátha összejön.  

Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11335
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

23 minutes ago, nadtom said:

Nálam eddig ‘None’ volt bepipálva és szólt minden formátum. Bepipáltam a DSD-t és nem szólt a rendszer. A dac DSD képes. 

Hát az csúnya baleset.

Itt tessék olvasgatni! Szépen leírják, milyen módokon lehet rávenni a jRivert DSD állományok lejátszására. A bitstream a legtisztább megoldás, ha a hardver valóban támogatja. Ha fogyatékos, akkor lehet próbálkozni DoP trükkel, végső esetben DSD/PCM konvertálással.

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

1 hour ago, fapaci said:

Feltéve, hogy DSD állományok betallózása már megtörtént és a DAC valóban képes a DSD adatfolyam natív kezelésére, nem kell mást tenned, mint az audio beállítások között engedélyezni a DSD bitstream funkciót.

Nálam eddig ‘None’ volt bepipálva és szólt minden formátum. Bepipáltam a DSD-t és nem szólt a rendszer. A dac DSD képes. 

Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

10 minutes ago, mimoo said:

leginkább SACD.iso-t, de van jónéhány .dff -em is.

Feltéve, hogy DSD állományok betallózása már megtörtént és a DAC valóban képes a DSD adatfolyam natív kezelésére, nem kell mást tenned, mint az audio beállítások között engedélyezni a DSD bitstream funkciót.

mimoo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 25

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: mimoo »

1 hour ago, fapaci said:

Milyen anyagot szeretnél lejátszani?

leginkább SACD.iso-t, de van jónéhány .dff -em is.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

20 minutes ago, mimoo said:

Mit csinálok rosszul ?   

Milyen anyagot szeretnél lejátszani?

mimoo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 25

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: mimoo »

Urakok !

HELP !  A napokban sikerült szert tennem egy DSD képes DAC-ra. Lejátszó: JRiver19. Régi DAC szoftvere le, új fel. Először csak 44.1-ben volt hajlandó hangot produkálni. Nagy nehezen

rábírtam már a 24/96 megszólaltatására, de  a DSD sehogy sem akar összejönni, a JRiver nem hajlandó megszólaltatni. Mit csinálok rosszul ?   

üdv.  mimoo

Big
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

51 perce, wittao írta:

En korabban Win10-tel hajtott masinat hallgattam, utana kiprobaltam a mac + Audirvana+ osszeallitast, az jobban tetszett, vegul osszeallt az audioPC-m kb. 1-1,5 hete hallgatom es egyertelmuen szamomra ennek van a legjobb hangja. Server 2016 core modban JRiver 23-mal.

MAS:

tudtok esetleg valahol egy lepesrol lepesre leirast, ahogy Tidal es/vagy Spotifiy integralhato lenne JRiverbe? Sajnalattal olvastam a 24 ujdonsagait, ezek nem szerepeltek benne (marha jo pl. Audirvana-ban, hogy a szoftverbol be tudok jelentkezni a Tidal accountommal es egy kulon reszen siman hasznalom a rendszert, majd ha akarom visszeterek a sajat zeneimhez. Kicsit erthetetlen a JRiver “bezarkozasa” az online zene elol...

Nem tudom erre gondoltál-e, de így megoldható a dolog: böngészőben megkeresed pl. a Spotify oldalt, címsorból kimásolod az elérési utat utána beilleszt a Streaming-be a képek alapján. Nálam működik.

DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2728

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: supravox »

6 minutes ago, Big said:

Nincs itt semmi félrecsúszva és elhangolva, egyszerűen olyan sokféle rendszert hallgatunk, illetve a PC-s zenélés olyan sokösszetevős, hogy azon csodálkoznék, ha egyforma eredményre jutnánk. 

Ez a pontos megfogalmazás
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Big
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Nincs itt semmi félrecsúszva és elhangolva, egyszerűen olyan sokféle rendszert hallgatunk, illetve a PC-s zenélés olyan sokösszetevős, hogy azon csodálkoznék, ha egyforma eredményre jutnánk. 

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás

1 hour ago, zozoweb said:

Akkor ott valami félre csúszhatott, mert amiket elírtál az pont a Win10 hangjára igaz. Persze fontos maga a pc milyensége is! Kellő szinten simán kijönnek ezek a különbségek.

Vagy a server 2016-ot kedvelők vannak elhangolva..

AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

zozoweb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 115

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: zozoweb »

2018. 04. 11. at 17:49, supravox írta:

Osztom Kakaox véleményét.

Teljesen hasonló tapasztalataim vannak,a server 2016-al

részletező hideg döcögős hang.

Akkor ott valami félre csúszhatott, mert amiket elírtál az pont a Win10 hangjára igaz. Persze fontos maga a pc milyensége is! Kellő szinten simán kijönnek ezek a különbségek.

Forrás: Saját építésű Audio PC+ Roon server PC I5-I7 8 és 12 körös full lineáris táp+ clockok
DAC: Chord Qutest+módosított powerbank
Előfok+füles: Saját építésű módosított Zana Deux
Végfok: Saját építésű Csöves 6C33C SE
Hangfal: Kölcsi hangfal, Focal Clear Pro
Kábelek: Freebá, Nordost, VH Audio

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 733

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Új Media Center tölthető le.

24.0.15 (4/13/2018)

1. Változott: a Blu-ray lejátszás menü másik Java alkalmazást kapott a jobb kompatibilitás érdekében.

2. Javítva: a Media Center egyes Blu-ray lemezek olvasási hibáinál néha kiakad.

3. Javítva: a BD-J Blu-ray lejátszásakor nem mutat semmilyen fejezetet.

4. Javítva: a ModernCards bőrök módosítva a helyes Split Views támogatásért (köszönet: marko & Awesome Donkey).
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Tidal-hoz tudtok valami működő telefonos távirányító alkalmazást? 10 percig néztem a saját androidos programját és nem akartam elhinni, hogy nem tudja azt, mint a spotify  de sajna nem
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás

2 hours ago, kakaox said:

"nadtom" szerintem nem írt olyat, hogy Ő azért használ Win10-et mert jobban tetszik...hanem azért mert kényelmesebb.

Akkor legyen egy ellenvélemény is...

Nekem jobban tetszik a legújabb Win10, mint a Win.Server 2016.

Lehet, fordítva vagyok "bekötve ", de eddig akár hol hallottam ilyen rendszert (közte a sajátomon is) azt tapasztaltam hogy a kapott hang

darabos, "dadog" az egész és mintha a lényeg veszne el a sok részletben. Hogy a folytonosság hiánya okozza-e, vagy valami más is van még

nem tudom, de én elengedtem ezt a Server 2016-ot.

Még annyit, hogy évekig elégedetten hallgattam a régebbi Server 2012-őt, de ez az új nem jött be, nem az én világom.

Osztom Kakaox véleményét.

Teljesen hasonló tapasztalataim vannak,a server 2016-al

részletező hideg döcögős hang.

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

1 hour ago, kakaox said:

"nadtom" szerintem nem írt olyat, hogy Ő azért használ Win10-et mert jobban tetszik...hanem azért mert kényelmesebb.

Lehet, fordítva vagyok "bekötve ", de eddig akár hol hallottam ilyen rendszert (közte a sajátomon is) azt tapasztaltam hogy a kapott hang

darabos, "dadog" az egész és mintha a lényeg veszne el a sok részletben. Hogy a folytonosság hiánya okozza-e, vagy valami más is van még

Még annyit, hogy évekig elégedetten hallgattam a régebbi Server 2012-őt, de ez az új nem jött be, nem az én világom.

Így van, a Server 2016-nak jobb hangja volt emlékeim szerint, de a Win 10 kényelmesebb. Nagy különbség azért nem volt, illetve így is elégedett vagyok a sztereo hanggal.  

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 388

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kakaox »

Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Bricasti M1 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 733

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

14 minutes ago, zozoweb said:

Hangban meg csodálkozom, hogy jobbnak hall valaki egy win 10-et...

Ezen én is meglepődtem, a 10-est nagyon nehéz optimalizálni. Fel is hagytam vele.

"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

zozoweb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 115

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: zozoweb »

Akkor ott valami nem klappolt! Alapban egyszer kell csak ezeket a beállításokat elvégezni! Semmivel sem több macera egy server változat sőt...

Próbáld meg az ESS verziót!

Hangban meg csodálkozom, hogy jobbnak hall valaki egy win 10-et...

Forrás: Saját építésű Audio PC+ Roon server PC I5-I7 8 és 12 körös full lineáris táp+ clockok
DAC: Chord Qutest+módosított powerbank
Előfok+füles: Saját építésű módosított Zana Deux
Végfok: Saját építésű Csöves 6C33C SE
Hangfal: Kölcsi hangfal, Focal Clear Pro
Kábelek: Freebá, Nordost, VH Audio

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”