Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
29 minutes ago, zikmen7 said:
Szia!
Köszi, hogy reagáltál!
Pxe boot ok.
kernel betolt halóról.
img szintén.
Vezérlést átadja, de az archlinux telepítő pár lépésen belül mount-olná a lokális disk-et, ami ugyebár nincs, illetve nem lesz.
Egy olyan img-t kéne összeállítani, ami egy telepített rendszer, bootolható, van háló. Hát ezt én nem tudom, hogy hogyan kéne megcsinálni. A feltelepített rendszer img-be mentése kéne legyen az alapnak, de aztán meg kell nyírbálni, mert nagyon lassan jön le a hálóról a boot során. Ráadásul azt tapasztaltam, hogy 1 Gb feletti img letöltése még zip-elve is megszakad.
Hát én sajnos nem linuxozhatok, mert az ügyfelek a windózt szeretik...
Ha jól értem, hálózatról kell bebootoltatni a gépet, majd a benne levő rendszerlemezről kell mentést/visszaállítást csinálni egy hálózati meghajtóra?
Pc alapú audio lejátszás
Szia!
Köszi, hogy reagáltál!
Pxe boot ok.
kernel betolt halóról.
img szintén.
Vezérlést átadja, de az archlinux telepítő pár lépésen belül mount-olná a lokális disk-et, ami ugyebár nincs, illetve nem lesz.
Egy olyan img-t kéne összeállítani, ami egy telepített rendszer, bootolható, van háló. Hát ezt én nem tudom, hogy hogyan kéne megcsinálni. A feltelepített rendszer img-be mentése kéne legyen az alapnak, de aztán meg kell nyírbálni, mert nagyon lassan jön le a hálóról a boot során. Ráadásul azt tapasztaltam, hogy 1 Gb feletti img letöltése még zip-elve is megszakad.
Analog:Edwards Audio TT2SE - Heed Quasar+QPSU - Heed Si+X2+PAS - Klipsch RF7 Mk II
Digital :LMS Server - AP Linux+SqueezeLite - Heed Canalot+QPSU
Mozi :HTPC(EQ APO+madVr) - Denon AVR-X3700H - Rotel RMB-1075 - Klipsch RF5+RF3MkII+RC7+RS35+RB5+KSW15+KSW12 - JVC D-iLA X30W
Mozi :HTPC(EQ APO+madVr) - Denon AVR-X3700H - Rotel RMB-1075 - Klipsch RF5+RF3MkII+RC7+RS35+RB5+KSW15+KSW12 - JVC D-iLA X30W
Pc alapú audio lejátszás
6 hours ago, zikmen7 said:
Kedves Fórumtársak!
Küzdök ezzel a hálózatos boot témakörrel. A folyamat már tiszta, és működik is nálam, de a teljes eredményhez kéne egy kis segítség, valakitől, aki büfé Linux rendszerrel kapcsolatban.
Olyan img, vagy iso linux rendszer image kéne (leginkább ugye ap-linux származék), ami nem akar azonnal háttértárt felcsatolni, illetve a hálózati helyet tudná felcsatolni helyette, ahonnan az image letöltődött. Simán lehet, hogy ezt bármelyik ilyen image tudja, csak valahogy be kéne állítani a boot folyamatban ezt a tényt, de ehhez az én tudásom/tapasztalatom kevés.
Aki tud, kérem segítsen! Köszi!
Szia,
pxe-bootolásról van szó? Mi lenne a feladat pontosan?
Pc alapú audio lejátszás
Kedves Fórumtársak!
Küzdök ezzel a hálózatos boot témakörrel. A folyamat már tiszta, és működik is nálam, de a teljes eredményhez kéne egy kis segítség, valakitől, aki büfé Linux rendszerrel kapcsolatban.
Olyan img, vagy iso linux rendszer image kéne (leginkább ugye ap-linux származék), ami nem akar azonnal háttértárt felcsatolni, illetve a hálózati helyet tudná felcsatolni helyette, ahonnan az image letöltődött. Simán lehet, hogy ezt bármelyik ilyen image tudja, csak valahogy be kéne állítani a boot folyamatban ezt a tényt, de ehhez az én tudásom/tapasztalatom kevés.
Aki tud, kérem segítsen! Köszi!
Analog:Edwards Audio TT2SE - Heed Quasar+QPSU - Heed Si+X2+PAS - Klipsch RF7 Mk II
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 945
Pc alapú audio lejátszás
Es arra is ugyeljetek, hogy a windowsban a DAC kimenetje max hangeron legyen mert kulonben nem jon ki hang es ha netan van tobb windows felinstalalva akkor a tobbi windowsban is max hangeron kell hogy legyen. Nalam volt ilyen problema es nagy nehezen jottem ra mi a gond. Persze ez a native DSD lejatszasara vonatkozik.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 761
Pc alapú audio lejátszás
6 órája, nadtom írta:
Nálam Kernel Streaming van állítva nem ASIO. A Dac DSD64-et tud, illetve 192kHz 24 bit-et, az elvileg a SACD minőség.
Próbálkozom még, hátha összejön.
Nem kezdeném el számháborút , csak a helyesbítenék egy kicsit az írtakon. DSD64 az megközelítőleg a PCM 24/88,2-nek felel meg, DSD128 ~ 24/176,4
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Pc alapú audio lejátszás
5 hours ago, fapaci said:
Hát az csúnya baleset.
Itt tessék olvasgatni! Szépen leírják, milyen módokon lehet rávenni a jRivert DSD állományok lejátszására. A bitstream a legtisztább megoldás, ha a hardver valóban támogatja. Ha fogyatékos, akkor lehet próbálkozni DoP trükkel, végső esetben DSD/PCM konvertálással.
Nálam Kernel Streaming van állítva nem ASIO. A Dac DSD64-et tud, illetve 192kHz 24 bit-et, az elvileg a SACD minőség.
Próbálkozom még, hátha összejön.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11335
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
23 minutes ago, nadtom said:
Nálam eddig ‘None’ volt bepipálva és szólt minden formátum. Bepipáltam a DSD-t és nem szólt a rendszer. A dac DSD képes.
Hát az csúnya baleset.
Itt tessék olvasgatni! Szépen leírják, milyen módokon lehet rávenni a jRivert DSD állományok lejátszására. A bitstream a legtisztább megoldás, ha a hardver valóban támogatja. Ha fogyatékos, akkor lehet próbálkozni DoP trükkel, végső esetben DSD/PCM konvertálással.
Pc alapú audio lejátszás
1 hour ago, fapaci said:
Feltéve, hogy DSD állományok betallózása már megtörtént és a DAC valóban képes a DSD adatfolyam natív kezelésére, nem kell mást tenned, mint az audio beállítások között engedélyezni a DSD bitstream funkciót.
Nálam eddig ‘None’ volt bepipálva és szólt minden formátum. Bepipáltam a DSD-t és nem szólt a rendszer. A dac DSD képes.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
10 minutes ago, mimoo said:
leginkább SACD.iso-t, de van jónéhány .dff -em is.
Feltéve, hogy DSD állományok betallózása már megtörtént és a DAC valóban képes a DSD adatfolyam natív kezelésére, nem kell mást tenned, mint az audio beállítások között engedélyezni a DSD bitstream funkciót.
Pc alapú audio lejátszás
1 hour ago, fapaci said:
Milyen anyagot szeretnél lejátszani?
leginkább SACD.iso-t, de van jónéhány .dff -em is.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
20 minutes ago, mimoo said:
Mit csinálok rosszul ?
Milyen anyagot szeretnél lejátszani?
Pc alapú audio lejátszás
Urakok !
HELP ! A napokban sikerült szert tennem egy DSD képes DAC-ra. Lejátszó: JRiver19. Régi DAC szoftvere le, új fel. Először csak 44.1-ben volt hajlandó hangot produkálni. Nagy nehezen
rábírtam már a 24/96 megszólaltatására, de a DSD sehogy sem akar összejönni, a JRiver nem hajlandó megszólaltatni. Mit csinálok rosszul ?
üdv. mimoo
- Big
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
51 perce, wittao írta:
En korabban Win10-tel hajtott masinat hallgattam, utana kiprobaltam a mac + Audirvana+ osszeallitast, az jobban tetszett, vegul osszeallt az audioPC-m kb. 1-1,5 hete hallgatom es egyertelmuen szamomra ennek van a legjobb hangja. Server 2016 core modban JRiver 23-mal.
MAS:
tudtok esetleg valahol egy lepesrol lepesre leirast, ahogy Tidal es/vagy Spotifiy integralhato lenne JRiverbe? Sajnalattal olvastam a 24 ujdonsagait, ezek nem szerepeltek benne (marha jo pl. Audirvana-ban, hogy a szoftverbol be tudok jelentkezni a Tidal accountommal es egy kulon reszen siman hasznalom a rendszert, majd ha akarom visszeterek a sajat zeneimhez. Kicsit erthetetlen a JRiver “bezarkozasa” az online zene elol...
Nem tudom erre gondoltál-e, de így megoldható a dolog: böngészőben megkeresed pl. a Spotify oldalt, címsorból kimásolod az elérési utat utána beilleszt a Streaming-be a képek alapján. Nálam működik.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Pc alapú audio lejátszás
6 minutes ago, Big said:
Nincs itt semmi félrecsúszva és elhangolva, egyszerűen olyan sokféle rendszert hallgatunk, illetve a PC-s zenélés olyan sokösszetevős, hogy azon csodálkoznék, ha egyforma eredményre jutnánk.
Ez a pontos megfogalmazás
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- Big
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
Nincs itt semmi félrecsúszva és elhangolva, egyszerűen olyan sokféle rendszert hallgatunk, illetve a PC-s zenélés olyan sokösszetevős, hogy azon csodálkoznék, ha egyforma eredményre jutnánk.
Pc alapú audio lejátszás
1 hour ago, zozoweb said:
Akkor ott valami félre csúszhatott, mert amiket elírtál az pont a Win10 hangjára igaz. Persze fontos maga a pc milyensége is! Kellő szinten simán kijönnek ezek a különbségek.
Vagy a server 2016-ot kedvelők vannak elhangolva..
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
- zozoweb
- V.I.P.

- Értékelés: 115
Pc alapú audio lejátszás
2018. 04. 11. at 17:49, supravox írta:
Osztom Kakaox véleményét.
Teljesen hasonló tapasztalataim vannak,a server 2016-al
részletező hideg döcögős hang.
Akkor ott valami félre csúszhatott, mert amiket elírtál az pont a Win10 hangjára igaz. Persze fontos maga a pc milyensége is! Kellő szinten simán kijönnek ezek a különbségek.
Forrás: Saját építésű Audio PC+ Roon server PC I5-I7 8 és 12 körös full lineáris táp+ clockok
DAC: Chord Qutest+módosított powerbank
Előfok+füles: Saját építésű módosított Zana Deux
Végfok: Saját építésű Csöves 6C33C SE
Hangfal: Kölcsi hangfal, Focal Clear Pro
Kábelek: Freebá, Nordost, VH Audio
Pc alapú audio lejátszás
Új Media Center tölthető le.
24.0.15 (4/13/2018)
1. Változott: a Blu-ray lejátszás menü másik Java alkalmazást kapott a jobb kompatibilitás érdekében.
2. Javítva: a Media Center egyes Blu-ray lemezek olvasási hibáinál néha kiakad.
3. Javítva: a BD-J Blu-ray lejátszásakor nem mutat semmilyen fejezetet.
4. Javítva: a ModernCards bőrök módosítva a helyes Split Views támogatásért (köszönet: marko & Awesome Donkey).
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- ZolaBA
- Törzsvendég

- Értékelés: 1754
Pc alapú audio lejátszás
Tidal-hoz tudtok valami működő telefonos távirányító alkalmazást? 10 percig néztem a saját androidos programját és nem akartam elhinni, hogy nem tudja azt, mint a spotify de sajna nem
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Pc alapú audio lejátszás
2 hours ago, kakaox said:
"nadtom" szerintem nem írt olyat, hogy Ő azért használ Win10-et mert jobban tetszik...hanem azért mert kényelmesebb.
Akkor legyen egy ellenvélemény is...
Nekem jobban tetszik a legújabb Win10, mint a Win.Server 2016.
Lehet, fordítva vagyok "bekötve ", de eddig akár hol hallottam ilyen rendszert (közte a sajátomon is) azt tapasztaltam hogy a kapott hang
darabos, "dadog" az egész és mintha a lényeg veszne el a sok részletben. Hogy a folytonosság hiánya okozza-e, vagy valami más is van még
nem tudom, de én elengedtem ezt a Server 2016-ot.
Még annyit, hogy évekig elégedetten hallgattam a régebbi Server 2012-őt, de ez az új nem jött be, nem az én világom.
Osztom Kakaox véleményét.
Teljesen hasonló tapasztalataim vannak,a server 2016-al
részletező hideg döcögős hang.
Pc alapú audio lejátszás
1 hour ago, kakaox said:
"nadtom" szerintem nem írt olyat, hogy Ő azért használ Win10-et mert jobban tetszik...hanem azért mert kényelmesebb.
Lehet, fordítva vagyok "bekötve ", de eddig akár hol hallottam ilyen rendszert (közte a sajátomon is) azt tapasztaltam hogy a kapott hang
darabos, "dadog" az egész és mintha a lényeg veszne el a sok részletben. Hogy a folytonosság hiánya okozza-e, vagy valami más is van még
Még annyit, hogy évekig elégedetten hallgattam a régebbi Server 2012-őt, de ez az új nem jött be, nem az én világom.
Így van, a Server 2016-nak jobb hangja volt emlékeim szerint, de a Win 10 kényelmesebb. Nagy különbség azért nem volt, illetve így is elégedett vagyok a sztereo hanggal.
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 388
Pc alapú audio lejátszás
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Bricasti M1 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
Pc alapú audio lejátszás
14 minutes ago, zozoweb said:
Hangban meg csodálkozom, hogy jobbnak hall valaki egy win 10-et...
Ezen én is meglepődtem, a 10-est nagyon nehéz optimalizálni. Fel is hagytam vele.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- zozoweb
- V.I.P.

- Értékelés: 115
Pc alapú audio lejátszás
Akkor ott valami nem klappolt! Alapban egyszer kell csak ezeket a beállításokat elvégezni! Semmivel sem több macera egy server változat sőt...
Próbáld meg az ESS verziót!
Hangban meg csodálkozom, hogy jobbnak hall valaki egy win 10-et...
Forrás: Saját építésű Audio PC+ Roon server PC I5-I7 8 és 12 körös full lineáris táp+ clockok