Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

ZZZolika
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: ZZZolika »

Ez a kábel alapvetően analóg összekötésre alkalmas, de digitálisra is használják. NEKED kell kipróbálnod és eldöntened, tetszik-e avagy sem. SENKI nem tudja ezt helyetted eldönteni. Elhiszem, hogy esetleg nem tudod kipróbálni, de MÉGIS neked kell vállalni a rizikót.
Ha engem kérdezel, szerintem egy kitűnő kábel minden szempontból. De más lehet, hogy ennek az ellenkezőjét fogja írni. 
Mivel én is Zoltán vagyok, lehet, hogy érdemes hallgatni rám Vagy nem?

Mindenképpen kipróbálom, csupán azoknak a véleményére vagyok kíváncsi aki már kipróbálta és ismeri, esetleg tulajdonában is van gyakorlati tapasztalatnak!
Kíváncsian várom a pudingot!
<p> Onkyo NS 6170 -> Anthem STR integrated-> Tellurium Q Black II -> Elac FS 267/B&W 603S2

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5149

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Kèrdèsem az lenne,hogy van nekem egy supra ply3.4 hangfalkábel nègyszögletes litze szerkezetű.A hangfalba illetve az erősítőbe bekötèskor össze kell-e sodorni a kábelvègeket vagy tilos mert èppen ezt a speciális szerkezetet kutyulom össze?
Sodord össze.
Valóban nem "négyszögletű" az a kerek erdő, kissé ködös hang, de ha tetszik, hát hallgasd egészséggel.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Sziasztok!

Valakinek van gyakorlati tapasztalata a Van den Hul The First Ultimate mk2 digital coax kábellel? A lejátszó - erősítő közé tenném teszt céllal.
Online tesztet nem találtam pontosan a digi coax kábellel kapcsolatban.

Köszi a segítséget!

Ez a kábel alapvetően analóg összekötésre alkalmas, de digitálisra is használják. NEKED kell kipróbálnod és eldöntened, tetszik-e avagy sem. SENKI nem tudja ezt helyetted eldönteni. Elhiszem, hogy esetleg nem tudod kipróbálni, de MÉGIS neked kell vállalni a rizikót.
Ha engem kérdezel, szerintem egy kitűnő kábel minden szempontból. De más lehet, hogy ennek az ellenkezőjét fogja írni. 
Mivel én is Zoltán vagyok, lehet, hogy érdemes hallgatni rám Vagy nem?

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2286

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

Kèrdèsem az lenne,hogy van nekem egy supra ply3.4 hangfalkábel nègyszögletes litze szerkezetű.A hangfalba illetve az erősítőbe bekötèskor össze kell-e sodorni a kábelvègeket vagy tilos mert èppen ezt a speciális szerkezetet kutyulom össze?
Ez az említett kábel nem négyszögletes és nem litze. És csak forrasztva ajánlják a bekötését.

"They are also awkward to terminate and must be soldered."

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Vagy olyan szerencsés helyzetben vagy, hogy nálad nincs jelen az elektromos hálózaton minden toroidok réme, az egyenáram.

Van egyenáram a közelben. Pl. a ledes konyhai lámpáim tápegysége, a media player DC-je. Ennek ellenére csak a hajszárító bekapcsolásakor van egy kis halk dorombolása a végfokoknak, utána vége. 
.

ZZZolika
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: ZZZolika »

Sziasztok!

Valakinek van gyakorlati tapasztalata a Van den Hul The First Ultimate mk2 digital coax kábellel? A lejátszó - erősítő közé tenném teszt céllal.
Online tesztet nem találtam pontosan a digi coax kábellel kapcsolatban.

Köszi a segítséget!
<p> Onkyo NS 6170 -> Anthem STR integrated-> Tellurium Q Black II -> Elac FS 267/B&W 603S2

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7568

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Vagy olyan szerencsés helyzetben vagy, hogy nálad nincs jelen az elektromos hálózaton minden toroidok réme, az egyenáram.
Ugyanazon hálózatról némelyik erősítő el akar menni az állványon, akár kiöntött "sapkás" Noratel trafóval, egy másik negyed annyiba kerülő erősítő meg szinte teljesen néma, egy 30 éves Accuphase meg totál néma. Ne legyen már szerencsejáték, mikor van megoldás...
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Lazac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 46

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Lazac »

kapható négyszögletes keresztmetszetű banándugó, aminek a kábelrögzítő csavarjai egyenlő erővel, négy oldalról egyszerre befelé haladva szorítják össze a hangfalkábelt vezetékgyártó- és típusonként a dugó-egység memóriájába szoftveresen előre betáplált optimális N értékig. javaslom, szerezz be ilyeneket, megéri! nem olcsóak, de a Hangban NAGYON visszajön a befektetett pénz!!!   
most komolyan: be tudod másként bármilyen csatlakozóba (banándugó vagy -aljzat) úgy fogatni a vezetékeidet, hogy a szerkezetük megőrizze a négyszögletességet? nem. a választ tehát tudod 

Most tegye fel a kezét az, aki sohasem agyalt valamin kitartóan hogy később rájöjjön, a megoldás meglelésébe fordított idő és energia teljesen értelmetlen volt.

Lazac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 46

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Lazac »

Sok eret tartalmazó kábeleket érdemes összefogni h. minden vezetőt munkára fogjunk. A kábel végek ónozása, érvéghüvely (van WBT is) vagy QED Airlock dugók jutnak eszembe mint megoldás.

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: hosszu »

...A 200W-os Viba végfokok a böszme toroidokkal meg "némán" teszik a dolgukat. Ezek szerint lehet búgás nélküli erősítőt is gyártani.
longkft.hu/audioblog/

godylaci
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: godylaci »

farkasel
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: farkasel »

JPS Labs Superconductor+ hangsugárzókábele volt valakinek, ismeri valaki?
Tapasztalatok a hangjáról?

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: hosszu »

Na ezen igazodjon el az ember!Német High-End.
A képen lévő kábelek jelentős része a Schnerzinger saját "virtuális föld" megoldásához tartozik - bár ők nem így hívják és nem ásványi anyagokkal töltött fadobozokat használnak.
longkft.hu/audioblog/

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Kezdek örülni annak,hogy ahogy öregszem, úgy romlik a hallásom...

Nem ritka, hogy a kábel rezgés csillapítás 'nűanszmizéria' előtt még sok egyéb előbbre való ficamtalanítás (lenne.) Nálam az akusztikai panelek a padlón állnak (a vékonka hsz kábelekre ültetve) kizárt, hogy rezegjenek. A 200W-os Viba végfokok a böszme toroidokkal meg "némán" teszik a dolgukat. Ezek szerint lehet búgás nélküli erősítőt is gyártani.
.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Irigylésre méltó, aki a fejlesztésekkel oda jutott, hogy már csak a fakockákat kell a kábelek alatt cserélgetnie. Én egyelőre arra sem találtam hiteles választ, hogy a csavart vagy a párhuzamosan vezetett érpáros hangfalkábel a jobb és ha igen miért...

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

Kezdek örülni annak,hogy ahogy öregszem, úgy romlik a hallásom...
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Minek mennék? Mennyiben segítene az, meghallanám nálam? Elég alacsonyról indul a kábel és a Kondo spz azért elég jó kábel ahhoz, hogy akkorát ne dobjon rajta, hogy hanyatt dobjam magam. Biztos vagyok benne, hogy számít de nálam ez most nem hallatszik, legalábbis nem nagyon tesztelem vele és nélküle csak azért, hogy elmondhassam, hogy jé tényleg.

Nnnna jó... Kb, mintha azon vitatkoznánk, hogy milyen síwaxtól kényelmesebb a Lange síbakancs... :-)

DHT1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 162
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: DHT1 »

Merev kábelnél annál inkább gond, hogy a hangsugárzó rezgéseit átviszi az erősítőre, ami mivel csöves, valamennyire mikrofóniás.
De nem feltétlenül a rezgések miatt kell a kábelek alá tenni ezt-azt, annál ez a kérdés bonyolultabb...
Biztos hogy nem viszi át nálam szerencsére, olyan az elrendezés.Természetesen nem csak rezgés lehet gond hanem a sztatikus feltöltődés is meg sok parazita kapacitás is.
Padlószőnyeg különösen alkalmas erre a rengeteg műszál miatt.
72audio.com

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Kedves opel123 ha nálad a kapott hangra nincs változással a kábel alátámasztása akár pozitív vagy negatív értelemben akkor ott valami baj van!Gyere el szívesen megmutatom a változást.
Minek mennék? Mennyiben segítene az, meghallanám nálam? Elég alacsonyról indul a kábel és a Kondo spz azért elég jó kábel ahhoz, hogy akkorát ne dobjon rajta, hogy hanyatt dobjam magam. Biztos vagyok benne, hogy számít de nálam ez most nem hallatszik, legalábbis nem nagyon tesztelem vele és nélküle csak azért, hogy elmondhassam, hogy jé tényleg.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

A cuccaim meg a kábeleim elhelyezése miatt nem tudnám ésszerűen megoldani. Ill. az én hangfal kábelen nagyon merev, az IC-k meg a levegőben lógnak.
Merev kábelnél annál inkább gond, hogy a hangsugárzó rezgéseit átviszi az erősítőre, ami mivel csöves, valamennyire mikrofóniás.
De nem feltétlenül a rezgések miatt kell a kábelek alá tenni ezt-azt, annál ez a kérdés bonyolultabb...

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7568

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Nem mennék tovább a vitába.Nálam is megfordult 20 év alatt egy pár kábel márka és nem a belépő modellek.Tudom mit beszélek.
És minden kábel alatt ez volt a legjobb? 
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 308

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: hollohazi »

Ideális esetben a kábeleket ugyanúgy kéne izolálni, mint a készülékeket, lehetőleg minél nagyobb hosszban, beleértve a hálózati kábeleket, elosztókat is,figyelembe véve audioline és soundmania által leírtakat . Én bükklapot, illetve akácparkettát próbáltam, az akác jobban tetszett.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Tükrös tölgyparkettával mik a tapasztalatok? Igazi, nem szalagparketta, laminált, stb.

Valaki próbálta már? Tripla OCOS, elég vastagra összetekert, grafitos műanyag szigetelésű koaxiális rézkábel. 

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1198

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Kedves opel123 ha nálad a kapott hangra nincs változással a kábel alátámasztása akár pozitív vagy negatív értelemben akkor ott valami baj van!Gyere el szívesen megmutatom a változást.
Nem lennék benne biztos, hogy Opelnál van a baj. Gyártanak már nagyon jó kábeleket , rezgéscsillapitásos burkolattal is.... meg mindenféle nyalánkság . Lehet,hogy az Övé is pont olyan . Így nem biztos, hogy alátétezés bármit is hozna . Szerencse ha nem is ront !

DHT1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 162
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: DHT1 »

Akkor saját tapasztalat nélkül hogyan tudsz véleményt alkotni a Cardas fáról?Nem mondtam véleményt és nem is akarok a cardas fáról, egy másfajta nézőpont alapján közelítettem meg a kábel alá támasztást. Lényeg hogy neked jelentős javulást hozott.
72audio.com

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”