Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11012
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Lassan úgy alakul a véleményed, közlöm tisztelettel, mint fapacié a Canonról, amit mondanak/csinálnak/igérnek, az csak tökéletes lehet, és persze ez elfogulatlan álláspont, gyakorlatilag objektív tény. Nem hiszem, hogy ez kettőnk közötti személyes acsarkodás alapja kell, h legyen, sztem túlhájpolt rétegcucc az Apple, és most kiderült, hogy vastagon benne van a buliban, meg a buli is benne. 
Ebben a két mondatban szépen megindokoltad, miért felesleges és reménytelen veled beszélgetni. Ha csak kicsit is tájékozottabb lennél, tudnád, hogy sok éve léteznek az Apple rendszereit fertőző vírusok, az OS X támadhatatlansága csupán laikusok között keringő legenda és az általad nagydobra vert hírhez hasonlóak kb havonta kerülnek napvilágra és még jó ideig fognak is. Azt már csak halkan mondom, hogy mostanában Sony géppel fotózom, sőt Nikon is volt nálam napokon át, nehogy elbizonytalanítsalak és ne kelljen új woodoo babát faragnod.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3663

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

"On the Unix side, OS X is a descendant of NeXTSTEP, which was derived from 4.3BSD with the core parts of the kernel replaced with Mach.
The NeXT programming API, which eventually came to be called OpenStep, is the basis of today's Cocoa API for OS X. Two APIs have diverged greatly since Apple bought NeXT in 1997, though there are ongoing efforts to provide open source API-compatible Cocoa clones."
https://unix.stackexchange.com/question ... -come-from

Ha van is benne Linux csak nagyon áttételesen.

Ez a tablazat pedig azoknak akik szeretnek rugozni azon hogy X oprendszer mennyivel biztonsagosabb Y-nal.

https://www.cvedetails.com/top-50-produ ... ?year=2017

(a rosszindulatuak meg azt is mondhatjak hogy az Android es Mac Os is linux alapu egy bizonyos szinten)

Mutogatni talan akkor lehetne barmelyik rendszerre ha az eves hibak szama joval kevesebb lenne mint 100. Az pedig hogy miert van ennyi mar nagyon off es hosszu tema lenne, de nagyon nem arrol van szo hogy X-t jo Y-t meg rossz fejlesztok keszitik, mint ahogy a hibak szama / OS is csak egy meroszam a sok kozul.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Semmiképpen sem szeretném az Apple utálatot megingatni, csak nyugodtan, hajrá, tényleg ha jól esik nosza, de szólok, hogy 20 éve az Apple még nem használt Intel CPU-t.
Akkor még Motorola CPU-kat használtak és a 2005-ös bejelntést követően kb 11 éve álltak át Intelre.

Biztosan nem irtam olyat soha az AVX-en hogy, amit az Apple csinál tökéletes, de ha jól esik azt is nyugodtan gondoljad.
Azt viszont irtam, hogy 1992 óta ezzel foglakozva 1 azaz egy darab vírus fordult elő a gyakorlatomban, amit kapott az egyik vásárlónk egy helyi tv, ami Word macro virus volt, mint ahogy azt is, hogy 4-5 esetben volt diszk hiba okán (Seagate volt mindegyik) adatvesztés, amit aztán sikerült pótolni. Ha ez alapján azt hiszem, hogy az Apple rendszerek az átlagnál biztonságosabbak, olyan környezetben ahol 24 órában dolgoznak rajtuk és fontos határidőket tartanak be akár dollár milliós projektekben is, akkor azt tudd be az én butaságomnak. Ne is törődj vele, tényleg. Én már csak ilyen felületesen alkotok véleményt és rádásul hiszékeny vagyok, mert a tőlem sokkal nagyobb tudású minősítő szervezetek véleményét is elfogadom. 

Azt persze egy kicsit furcsának találom, hogy két olyan CPU hibát, ami a számítógépes ipar gyakorlatilag minden számítógép, hálózati aktív eszköz gyártóját vagy a gyártók nagy részét és operációs rendszer meg böngésző fejlesztőjét és még ki tudja hány egyéb résztvevőjét egyformán érinti, hogyan lehet az Apple nyakába varrni, de szerencsére már elég idős vagyok, ahhoz hogy ne akarjak mindent megérteni.

Habár a Canonról gyakorlatilag minimálisan irtam itt az AVX-n (ha egyáltalán), annyit érdemes megjegyezni, hogy pont 10 éve vagyunk viszonteladók és 2011 óta kiemelten foglalkozunk az EOS Cinema kamerákkal, filmes prime EF, PL és a B4 mountos broadcast zoom objektívekkel. Nagyon szeretem őket. Most is van itthon egy GX10 4k/60p videó kamera, egy XA25 és EOS 750D fényképezőgép pár objektivvel és szokott lenni egy EOS 1DC nagy gép is egy cinema prime objektiv sorral. Egy-két héten belül végre meglesz az EOS C700 is, valami igazán erős objektivvel, ha minden igaz és ez bizony nagy öröm.
Az alábbi kis filmecskét Nándi barátommal csináltuk, C300 Mk II-vel, 1DC-vel, prime objektívekkel, egy figyelemre méltó magyar szabadalomról. 

https://youtu.be/Q2cV4aUOJEQ

Érdemes egy 4k tévén megnézni 4k felbontásban.

Lassan úgy alakul a véleményed, közlöm tisztelettel, mint fapacié a Canonról, amit mondanak/csinálnak/igérnek, az csak tökéletes lehet, és persze ez elfogulatlan álláspont, gyakorlatilag objektív tény. Nem hiszem, hogy ez kettőnk közötti személyes acsarkodás alapja kell, h legyen, sztem túlhájpolt rétegcucc az Apple, és most kiderült, hogy vastagon benne van a buliban, meg a buli is benne.

Nem bizony, hanem azoké a (nem kétlem, hogy rosszindulat nélkül) becsapott Apple-felhasználóké, akik az APPLE-hez kötődő márkahűségük okán elfelejtették, hogy a lánc pont olyan erős, mint a leggyengébb láncszeme, hiába van rajta az alma, ha a prociban benne van a tárva nyitva tátongó "kiskapu", amit, ahogy írod, nem magányos hekkerek fognak felhasználni, hanem egyszerre mozduló észak-koreai hekkerhadseregek, akik állami megbízásból és fizetésből küldenek egy újabb zsarolósat almáséknak. A kérdés, hogy mit tudnak még a kernelben intézni, merthogy ezt szoftverrel nem lehet kiküszöbölni, az látható, megy a hebegéshabogás, de pl. olyan kifejezések nem hangzanak el, hogy "igen", vagy "nem". 

Számomra nem kérdés, hogy megdőlt egy mítosz, az Apple sem immunis. A sztoriban ennyi van sztem. Léket kapott valami, amiért eddig milliárdan lelkesedtek, rajongtak, megőrültek. Igen, banánhéj volt, nem tudom, hogy az Apple-nél a termékfejlesztési divízió milyen színvonalon működik együtt a beszállítókkal, de mint látható, nem tettek meg mindent, nem észlelték a hibát. De még csak kb 20 éve. 

A Register beszámolója szerint ugyanis az Intel által az elmúlt egy két évtizedben gyártott összes processzor súlyos biztonsági hibát tartalmaz. A biztonsági résnek köszönhetően a hétköznapi programok is képesek arra, hogy hozzáférjenek a számítógép kerneléhez.

"Hanem azért, hogy tényszerűen és felelőséggel ajánlásokat tegyenek, arra vonatkozóan, melyik hardver, melyik OS, melyik a hely szempontjából fontos alkalmazás, tárolási megoldás a legbiztonságosabb.  Ezt a stúdió vagy betartja, vagy nem, ha nem, akkor persze előfordulhat, hogy bizonyos munkákat nem kap meg külföldről.

Ha persze jobban esik azt hinni, hogy mindenki korrupt, vagy figyelmetlen esetleg lusta, aki szakértő, akkor nosza. Furcsa látatlanban és a munkájuk kapcsán valószínűleg minimális információval rendelkezve ilyeneket irni róluk, de ha jól esik. Hát jól esik. "

Kb 20 éve nem tudják, h ez a hiba benne van a prociban. Szted mégcsak nem is figyelmetlenek? Mindenkiről nem volt szó, ez szétkenése a konkrétumnak.

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/ ... stock.html

"The issues, known as Metldown and Spectre, could affect billions of gadgets worldwide that are powered by the company's CPUs.
They only came to public attention in recent days but, according to reports, the microprocessor manufacturer was informed in June last year."

JUNE LAST YEAR. 

JENŐ
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: JENŐ »

Szervusztok!

Biztosan sokszor kérdezték már, de nem találom a választ, hogy milyen Linux-on futó zenelejátszó program van, ami jól szól. Én évek óta Foobar-t  használok Win XP-n és gondolkozom, hogy a támogatás megszűnése miatt váltok Linux-ra.  A netbook:  Asus 1005HA.

Üdv,   Jenő

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: lehoako »

A mostani biztonsági rés pedig csak, hogy még egyszer leszögezzük, az Intel és nem Apple problémája alapvetően, az Apple, a Microsoft, amit lehet megpróbál szoftver oldalról kiküszöbülni és gyakorlatilag mindenkit, még a NAS-ok gyártóit is érinti, értelmetlen közülük az Apple-t kiragadni. A teljes kiküszöböléséhez pedig csak az érintett Intel, ARM processzor családok cseréje vezet majd. Ez hónapokat fog igénybe venni.

Nem bizony, hanem azoké a (nem kétlem, hogy rosszindulat nélkül) becsapott Apple-felhasználóké, akik az APPLE-hez kötődő márkahűségük okán elfelejtették, hogy a lánc pont olyan erős, mint a leggyengébb láncszeme, hiába van rajta az alma, ha a prociban benne van a tárva nyitva tátongó "kiskapu", amit, ahogy írod, nem magányos hekkerek fognak felhasználni, hanem egyszerre mozduló észak-koreai hekkerhadseregek, akik állami megbízásból és fizetésből küldenek egy újabb zsarolósat almáséknak. A kérdés, hogy mit tudnak még a kernelben intézni, merthogy ezt szoftverrel nem lehet kiküszöbölni, az látható, megy a hebegéshabogás, de pl. olyan kifejezések nem hangzanak el, hogy "igen", vagy "nem". 

Számomra nem kérdés, hogy megdőlt egy mítosz, az Apple sem immunis. A sztoriban ennyi van sztem. Léket kapott valami, amiért eddig milliárdan lelkesedtek, rajongtak, megőrültek. Igen, banánhéj volt, nem tudom, hogy az Apple-nél a termékfejlesztési divízió milyen színvonalon működik együtt a beszállítókkal, de mint látható, nem tettek meg mindent, nem észlelték a hibát. De még csak kb 20 éve. 

A Register beszámolója szerint ugyanis az Intel által az elmúlt egy két évtizedben gyártott összes processzor súlyos biztonsági hibát tartalmaz. A biztonsági résnek köszönhetően a hétköznapi programok is képesek arra, hogy hozzáférjenek a számítógép kerneléhez.

"Hanem azért, hogy tényszerűen és felelőséggel ajánlásokat tegyenek, arra vonatkozóan, melyik hardver, melyik OS, melyik a hely szempontjából fontos alkalmazás, tárolási megoldás a legbiztonságosabb.  Ezt a stúdió vagy betartja, vagy nem, ha nem, akkor persze előfordulhat, hogy bizonyos munkákat nem kap meg külföldről.

Ha persze jobban esik azt hinni, hogy mindenki korrupt, vagy figyelmetlen esetleg lusta, aki szakértő, akkor nosza. Furcsa látatlanban és a munkájuk kapcsán valószínűleg minimális információval rendelkezve ilyeneket irni róluk, de ha jól esik. Hát jól esik. "

Kb 20 éve nem tudják, h ez a hiba benne van a prociban. Szted mégcsak nem is figyelmetlenek? Mindenkiről nem volt szó, ez szétkenése a konkrétumnak.

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/ ... stock.html

"The issues, known as Metldown and Spectre, could affect billions of gadgets worldwide that are powered by the company's CPUs.
They only came to public attention in recent days but, according to reports, the microprocessor manufacturer was informed in June last year."

JUNE LAST YEAR. 

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Mióta az nVidia GPU-k, és a Direct X ilyen szépen fejlődik, az igazán nagy teljesítményű grafikai képességek tekintetében általában többet tudnak a Windows gépek, például a HP új Z munkaállomásai és mondjuk akkor ha valamilyen valós idejű renderhez Unity3D vagy Unreal rendering enginet kell futtatni.  Ezen sokat sajnos az új iMac Pro sem és a külső Thunderbolt 3 PCIe bővítő házak sem sokat segítenek.

Ezért ilyen feladatokra Windows vagy Linux megoldásokat szoktunk használni, javasolni.  Amikor tavaly többször is dolgoztunk a Forma-1 közvetítést végző FOM-nak egy mélységprocsszálást (mint a Kinect2 mélységkamerái csak adásminőségben) végző hazai fejlesztésű rendszerrel, akkor 10 magos i9 CPU-kat kellett használni dual GTX1080Ti GPU-val, 128 GB RAM-mal, mint minimális konfig.

Azt se felejtsük el, hogy tíz évvel ezelőtt még Windows-ra olyan nagyon nem léteztek olyan szoftverek, amivel igazán MEGBÍZHATÓAN lehetett volna dolgozni egy stúdióban.
Akkortájt még a windows a kékhalállal küzdött. (Hozzáteszem, hogy szerintem a borzasztó hardverek miatt) És igen, nemcsak szoftverről kell beszélni, hanem hardverről is, és a kettő együttműködéséről. Ezek fényében igen, egyszerű anyagi megfontolásból mindenki Apple-t használt a stúdiókban tíz éve, mert ez nem halt le, a Windows meg igen. Ma nem kétlem, hogy már ilyen gond nincs.
Egyébként vajon mi köze az Apple-nek egy hardverhibához? Tök mindegy, hogy milyen súlyos a biztonsági rés. Egy beszállító alkatrésze okozza. (Intel)

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Az említett amerikai informatikai biztonsági  szakemberek (nem hifi újságíró szintű szakemberekről beszélünk), nem azért kapják a fizetésüket, hogy megmondják hogy az Apple a legbiztonságosabb.... felesleges ezt inszinuálni.

Hanem azért, hogy tényszerűen és felelőséggel ajánlásokat tegyenek, arra vonatkozóan, melyik hardver, melyik OS, melyik a hely szempontjából fontos alkalmazás, tárolási megoldás a legbiztonságosabb.  Ezt a stúdió vagy betartja, vagy nem, ha nem, akkor persze előfordulhat, hogy bizonyos munkákat nem kap meg külföldről.

Ha persze jobban esik azt hinni, hogy mindenki korrupt, vagy figyelmetlen esetleg lusta, aki szakértő, akkor nosza. Furcsa látatlanban és a munkájuk kapcsán valószínűleg minimális információval rendelkezve ilyeneket irni róluk, de ha jól esik. Hát jól esik. 

A most nyilvánosságra hozott biztonsági rés, nem Apple rendszerszintű biztonsági rés.

Intel és ARM processzor probléma.

A két alapvető probléma közül az elsőt az Apple, ahogy ezt irtam is már, még karácsony előtt befoltozta. Még mielőtt nyilvánosságra került volna, azóta megtette a Microsoft is az első lépést. A béta teszterek már tesztelik a második probléma befoltozására tett első lépéseket, nálam is fut a régebbi Macbookomon 10.3.3 beta OS X, a második problémát valószínűleg nem lehet sem Windows, sem Mac OS X alatt teljesen kiküszöbölni, mivel a CPU maga a problémás. Valószínűleg ez van a Microsoftnál is. A gyors változás járhat több-kevesebb teljesítmény csökkenéssel, ami nálam eddig nem okozott semmilyen érezhető különbséget, és a pro audio fórumokat olvasgatva azoknál sem, akik napi használatban dolgoznak a gépekkel, másnál persze lehet lassulás. Firefox és Chrome böngészők szintén kaptak javítást már. OS X alatt legalábbis biztosan, Windows, Linux alatt nem tudom. 

Vagyis, ha valamit nem lehet az Apple hibájának felróni, akkor ezt az esetet biztosan, nem hacsak abban nem hibásak, hogy másokat megelőzve kezdték el a javitást, Apple meghekkelésről meg főképpen szó nincs. 

Ha valakit érdekel a téma a maga összetettségében és nem csak az Apple b@szt@tás@, akkor itt utána tud olvasni, audio szempontból a történteknek, és a hatásoknak, az látszik hogy mintha túl lenne lihegve a dolog, egyelőre legalábbis:

https://www.gearslutz.com/board/music-c ... e-hit.html

Évtizedes tapasztalataim alapján, ha már érdeklődsz, azt mondhatom:
soha nem tapasztaltam sem Apple hekkelést a gyakorlatban, azt hogy mikor találkoztam vírussal, leírtam korábban, Apple rendszereken adatvesztés 1992 óta talán 4-5 -ször fordult elő, mindannyiszor hard diszk hiba miatt, de mindannyiszor a diszkcsere után biztonsági másolatból helyre lett állitva minden.

A mostani biztonsági rés pedig csak, hogy még egyszer leszögezzük, az Intel és nem Apple problémája alapvetően, az Apple, a Microsoft, amit lehet megpróbál szoftver oldalról kiküszöbülni és gyakorlatilag mindenkit, még a NAS-ok gyártóit is érinti, értelmetlen közülük az Apple-t kiragadni. A teljes kiküszöböléséhez pedig csak az érintett Intel, ARM processzor családok cseréje vezet majd. Ez hónapokat fog igénybe venni.

Mivel a hiba kihasználása igen bonyolult, semmiképpen sem használható ki egy átlagos magányos hacker tudásával, ezért annak a valószínűsége, hogy ezt bárkinek a gépén megpróbálják használni, nagyon kicsi. Annak már sokkal inkább, hogy ha valakit támadnak ezzel, az valamilyen nagy rendszer, például banki, nagy vállalati, kormányzati, katonai vagy felhő szolgáltató rendszere lesz. Abban kell reménykedni, hogy eléggé felkészültek a feladatra és nem a nyilvánosságra hozás óta tudnak a résről.

Nem kétlem, hogy biztonságosabb Apple-t használni, mint bármimást, mert a szakemberek, akik ezért kapják a fizetésüket, ezt mondják. Holnapután majd megmondják, melyik a legjobb fagyi vagy autógumi a világon. A technikai "szakemberek" a pillanatnyi technikai mainstream szónoklatokat visszhangozzák, az Apple-fanok meg az Apple-fan kórusokat, az irígykedő frusztráltak pedig mindig az irigykedő frusztrált szöveget, asszem ez is üzemszerű így. Aztán az elromlani nem tudó atomerőmű felrobban, a Titanic elsüllyed, az Apple meg meghekkelődik.

Sic transit gloria mundi.

Kíváncsian olvasom/olvasnám évtizedes gyakorlati tapasztalataidat abban a témában, hogy Apple-termékekben mikor találtak legutóbb ilyen, rendszerszintű biztonsági rést.

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Van jelentőssége a hangminőségre nézve ha a JRiver-ben lejátszás közben a "kbps" érték folyamatosan változik (le-fel)? Ez akkor történik, ha a nem az Audio Pc vinyójáról szól a zene, hanem Nas-ról (vezetékes hálózat van).
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

zikmen7
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 48

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: zikmen7 »

Benned nincs hiba, nyilván nincs, én kérek elnézést, ha esetleg ezt sugalltam vagy írtam volna.

A kételkedésem arra vonatkozik, hogy ha Intel (érintett) proci van PCben vagy Mac-ben, akkor ugyanazt a biztonsági hibát ugyanúgy ki fogják tudni használni. Említettem még, hogy a hardveres hiba szoftveres korrekciója szerintem nem elég jó megoldás, szintén elvi megközelítés alapján. Ugyanúgy, ahogy akárhány szubjektív szempontból itélek meg valamit, értékítéletem nem lesz ettől még objektív.

Emellett persze érdekes, h a legnagyobb stúdiók miért Apple-t használnak, köszönöm az információkat.

Nem kétlem, hogy biztonságosabb Apple-t használni, mint bármimást, mert a szakemberek, akik ezért kapják a fizetésüket, ezt mondják. Holnapután majd megmondják, melyik a legjobb fagyi vagy autógumi a világon. A technikai "szakemberek" a pillanatnyi technikai mainstream szónoklatokat visszhangozzák, az Apple-fanok meg az Apple-fan kórusokat, az irígykedő frusztráltak pedig mindig az irigykedő frusztrált szöveget, asszem ez is üzemszerű így. Aztán az elromlani nem tudó atomerőmű felrobban, a Titanic elsüllyed, az Apple meg meghekkelődik.

Kíváncsian olvasom/olvasnám évtizedes gyakorlati tapasztalataidat abban a témában, hogy Apple-termékekben mikor találtak legutóbb ilyen, rendszerszintű biztonsági rést.

Azt se felejtsük el, hogy tíz évvel ezelőtt még Windows-ra olyan nagyon nem léteztek olyan szoftverek, amivel igazán MEGBÍZHATÓAN lehetett volna dolgozni egy stúdióban.
Akkortájt még a windows a kékhalállal küzdött. (Hozzáteszem, hogy szerintem a borzasztó hardverek miatt) És igen, nemcsak szoftverről kell beszélni, hanem hardverről is, és a kettő együttműködéséről. Ezek fényében igen, egyszerű anyagi megfontolásból mindenki Apple-t használt a stúdiókban tíz éve, mert ez nem halt le, a Windows meg igen. Ma nem kétlem, hogy már ilyen gond nincs.
Egyébként vajon mi köze az Apple-nek egy hardverhibához? Tök mindegy, hogy milyen súlyos a biztonsági rés. Egy beszállító alkatrésze okozza. (Intel)
Analog:Edwards Audio TT2SE - Heed Quasar+QPSU - Heed Si+X2+PAS - Klipsch RF7 Mk II
Digital :LMS Server - AP Linux+SqueezeLite - Heed Canalot+QPSU
Mozi :HTPC(EQ APO+madVr) - Denon AVR-X3700H - Rotel RMB-1075 - Klipsch RF5+RF3MkII+RC7+RS35+RB5+KSW15+KSW12 - JVC D-iLA X30W

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Pc alapú audio lejátszás

Elnézést kívánok de pontosítanék, általában rosszabbak de van hogy jobbak.

Ahogy csak akarod, de a jobbak általában a rosszabbaknál jobbak :-))).

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Pc alapú audio lejátszás

Nem értem az indulatokat, de biztosan bennem van a hiba.

Nem ugyanúgy hekkelhető. Ha valami tömeges hackelés Apple gépeken előfordult volna biztosan tele lenne vele az informatikai szaksajtó sőt még a bulvár is. Az informatikai biztonságnak vannak fokozatai és akiknek az a dolga, hogy naprakészek legyenek a legmagasabb szinten, azok szerint az Apple gépeket biztonságos dollár száz milliós költségvetésű filmes produkciókban is használni. Ezért ezekben a produkciókban sokszor nem is engednek más gépeket használni. Van olyan hazai produkciós stúdió, ahol amerikai filmekhez végeznek utómunkát, néha VFX, CGI munkákat is, amit évente auditálnak Amerikából idejövő biztonsági szakemberek. Csak Apple lehet minden vágórendszer. A Linuxos megosztott háttértárhoz kapcsolt dedikált 10 GbE alhálónak valamint semmilyen, a produkciós rendszerhez csatlakozó gépnek nem lehet internet vagy bármilyen egyéb külső kapcsolata. Külső file-okat egy erre dedikált iMac és azon futó, Windows vírusokat és sebezhetőséget is ellenőrző szoftveren keresztül lehet behozni csak. Semmilyen más gépen nem használhatnak sem CD-t, DVD-t sem SD kártyát, sem bármilyen USB eszközt. 

Felesleges ezen rúgózni, ha valaki nem szereti az Applet vagy irigy azokra akik használják, ez teljes mértékben az ő dolga, én biztosan nem próbálom arról meggyőzni, hogy változtasson ezen, csupán azok számára írok, akik konkrét gyakorlati információkra is kiváncsiak valaki olyantól, aki évtizedes gyakorlati tapasztalatokkal rendelkezik az ügyben.
Aki mindezt jobban tudja, vagy nem érdekli, annak egyszerű a dolga: ne olvassa el, amit írok.

Benned nincs hiba, nyilván nincs, én kérek elnézést, ha esetleg ezt sugalltam vagy írtam volna.

A kételkedésem arra vonatkozik, hogy ha Intel (érintett) proci van PCben vagy Mac-ben, akkor ugyanazt a biztonsági hibát ugyanúgy ki fogják tudni használni. Említettem még, hogy a hardveres hiba szoftveres korrekciója szerintem nem elég jó megoldás, szintén elvi megközelítés alapján. Ugyanúgy, ahogy akárhány szubjektív szempontból itélek meg valamit, értékítéletem nem lesz ettől még objektív.

Emellett persze érdekes, h a legnagyobb stúdiók miért Apple-t használnak, köszönöm az információkat.

mike-rame
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 685

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: mike-rame »

Ebbe megy bele a gépből az USB-kábel és ebből jön ki pl. digit koaxon, BNC-n (stb) a digitális jel, amit a DAC dolgoz fel analóg jellé, ami aztán elkerül az erősítőbe pl. 

http://www.digitalaudioreview.net/2013/ ... converter/

Sok DACban van beépített ilyen, de a külsők általában jobbak.

Elnézést kívánok de pontosítanék, általában rosszabbak de van hogy jobbak.
"Áldozat nélkül nincs veszteség"

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Dorian »

...de még mindig nem értem pontosan mi a szerepe/értelme, annak, hogy az usb kábelen menő digitális jelet pl. koaxon futó digitális jellé alakítom? Jobb, ha a Dac-ba nem usb kábelen megy a jel, hanem koaxon, vagy csak oda kell ez az átalakító ahol nincs usb bemenet a dac-on?
Átalakítás mindenképp lesz, de ha egy külső egység fejlettebb, akkor jobb eredményt adhat.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Ebbe megy bele a gépből az USB-kábel és ebből jön ki pl. digit koaxon, BNC-n (stb) a digitális jel, amit a DAC dolgoz fel analóg jellé, ami aztán elkerül az erősítőbe pl.

Amit leírtál az értem és eddig is világos volt számomra, de még mindig nem értem pontosan mi a szerepe/értelme, annak, hogy az usb kábelen menő digitális jelet pl. koaxon futó digitális jellé alakítom? Jobb, ha a Dac-ba nem usb kábelen megy a jel, hanem koaxon, vagy csak oda kell ez az átalakító ahol nincs usb bemenet a dac-on? 
Update: Bocsi, most olvasom a cikket, így már érthető.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Ismerem a jobb alsó sarkot, első próbálkozáskor ott megjelent, most nem.
Másik USB-t majd kipróbálom, de nálam ahhoz nőgyógyászati vizsgát kell tenni, vagy kihúzkodni mindent, a gépet főleg és elhúzni a polcot amin az összes kütyü van. Most el kell indulnom, de déltután rászánom magam.
Egyébként gyanítom, h inkább a Bodor USB kártya amit nem ismer fel a Daphile.
Nálam PP v2-vel boldogult. Szerintem a squeezebox.com bejelentkezés lehet a ludas. Nekem többször kellett resetelni a jelszavamat, és egy nappal később jött az email, hogy sikerült. Onnantól fáklyásmenet. Csak attenuatipn szintjét kellett beállítani, mert kezdetben csúnyán klippelt.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Nem értem az indulatokat, de biztosan bennem van a hiba.

Nem ugyanúgy hekkelhető. Ha valami tömeges hackelés Apple gépeken előfordult volna biztosan tele lenne vele az informatikai szaksajtó sőt még a bulvár is. Az informatikai biztonságnak vannak fokozatai és akiknek az a dolga, hogy naprakészek legyenek a legmagasabb szinten, azok szerint az Apple gépeket biztonságos dollár száz milliós költségvetésű filmes produkciókban is használni. Ezért ezekben a produkciókban sokszor nem is engednek más gépeket használni. Van olyan hazai produkciós stúdió, ahol amerikai filmekhez végeznek utómunkát, néha VFX, CGI munkákat is, amit évente auditálnak Amerikából idejövő biztonsági szakemberek. Csak Apple lehet minden vágórendszer. A Linuxos megosztott háttértárhoz kapcsolt dedikált 10 GbE alhálónak valamint semmilyen, a produkciós rendszerhez csatlakozó gépnek nem lehet internet vagy bármilyen egyéb külső kapcsolata. Külső file-okat egy erre dedikált iMac és azon futó, Windows vírusokat és sebezhetőséget is ellenőrző szoftveren keresztül lehet behozni csak. Semmilyen más gépen nem használhatnak sem CD-t, DVD-t sem SD kártyát, sem bármilyen USB eszközt. 

Felesleges ezen rúgózni, ha valaki nem szereti az Applet vagy irigy azokra akik használják, ez teljes mértékben az ő dolga, én biztosan nem próbálom arról meggyőzni, hogy változtasson ezen, csupán azok számára írok, akik konkrét gyakorlati információkra is kiváncsiak valaki olyantól, aki évtizedes gyakorlati tapasztalatokkal rendelkezik az ügyben.
Aki mindezt jobban tudja, vagy nem érdekli, annak egyszerű a dolga: ne olvassa el, amit írok.

Jujdejó megközelítés .-))). Mindenkinek ajánlom Pintér Béla és társulata "Titkaink" c. darabját, többször láttam, tán pár hete legutóbb a Trafóban, júúúúúúúúúúúj, nagyon ott van. És akkor még nem volt se mobcsi, se almácska, de príma a kép, amit nyújt, az elején fekete-fehér színpadképpel kezdődik, minden benne van, fantasztikus. Nyilván nem kaphat Kossuth-díjat, mert az kellett Ákosnak meg a Lovasinak. Máris OFF, bocsánat.

Ugyanakkor felveti a kérdést, hogyha ugyanúgy hekkelhető, akksi-problémás, ugyanúgy gyerekbörtönökben rakják össze, és ugyanúgy kémkedik a tulaj után, mint a 10E Ft-os Lenovo, akkor mi benne a prémium, persze a státusszimbólum-megjelenésen kívül? Nem beszélve arról, hogyha baj van, azt nyilván a felhasználó tudja meg legutoljára, ha egyáltalán.

Örülök, ha stúdióvezetők is esküsznek az almára, mert informatikai biztonságra törekszenek. Pont ezt látjuk most, h nincs informatikai biztonság, amit egy ember megcsinált, másik ember ki tudja trükközni.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Azt biztos hogy ismeri. Másik USB kijárat? Jobb alsó sarokba nem tudsz váltani a kimeneti eszközök között?

Ismerem a jobb alsó sarkot, első próbálkozáskor ott megjelent, most nem.
Másik USB-t majd kipróbálom, de nálam ahhoz nőgyógyászati vizsgát kell tenni, vagy kihúzkodni mindent, a gépet főleg és elhúzni a polcot amin az összes kütyü van. Most el kell indulnom, de déltután rászánom magam.
Egyébként gyanítom, h inkább a Bodor USB kártya amit nem ismer fel a Daphile.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7592

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

XMOS 8U6C5 van benne. (és egyáltalán hogyan lehet drivert telepíteni egy ilyen on-the-fly elven működő oprendszerbe?)
Csak azt nem értem, ha egyszer már látta, akkor most mitől nem...

Azt biztos hogy ismeri. Másik USB kijárat? Jobb alsó sarokba nem tudsz váltani a kimeneti eszközök között?
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Ha még nem oldódott meg...

Ha tudod, milyen USB-SPDIF konverter van a DACban, akkor annak a driverje kell, a gép addig lát, azután már tökmindegy, milyen DAC van, azt nem is kell látnia.

XMOS 8U6C5 van benne. (és egyáltalán hogyan lehet drivert telepíteni egy ilyen on-the-fly elven működő oprendszerbe?)
Csak azt nem értem, ha egyszer már látta, akkor most mitől nem...

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Pc alapú audio lejátszás

Már akartam kérdezni mire jó ez a USB/SPDIF konverter?

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Pc alapú audio lejátszás

Bele van.

Ha még nem oldódott meg...

Ha tudod, milyen USB-SPDIF konverter van a DACban, akkor annak a driverje kell, a gép addig lát, azután már tökmindegy, milyen DAC van, azt nem is kell látnia.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Pc alapú audio lejátszás

Ez mar nagyon off lesz, ezert csak roviden ternek ki ra. ITsec korokben van egy olyan dolog amit "responsible disclosure"-nek vagy felelos kozzetetelnek hivnak. Ez nagyjabol annyit tesz hogy amennyiben valaki felfedez egy kritikus (igazabol nem szukseges a kritikus szint sem) hibat egy adott szoftverben vagy hardverben az eloszor kapcsolatba lep a gyartoval es vele ossza meg a felfedezeset. Sajnos ezt nem mindenki koveti minden esetben.Mivel jelen esetunk tobb mint kritikus igy konnyen elkepzelheto hogy a nagyobb gyartok (MS, Apple, stb) mar elore kaptak tajekoztatast es konkret reszleteket a hibaval kapcsolatban hogy minnel hamarabb fel tudjanak keszulni a javitasara. Ilyen esetekben addig nem tortenik "full disclosure" vagy teljes kozzetetel amig az adott gyarto/gyartok ki nem javitjak a hibat, ergo nem teszik ki a felhasznalokat feleslegesen olyan veszelynek ami ellen nem tudnanak vedekezni. Ezert lehetseges az hogy a Apple legutobbi frissiteseben mar voltak ilyen iranyu valtoztatasok es ennek nem sok koze van jovobe latashoz.

Aki dedikalt offline PC-t hasznal zeneleshez annak aligha kell aggodnia a hiba miatt (igy hirtelen nem sok minden jut eszembe ami ellophato lenne a kernel-bol es ertekes is).

A baj pont az, h van, h a frissítéssel együtt megkapod a patchelt új drivercsomagot, de a bajról nem tájékoztatta a felhasználót senki, noha mind az Intel, mind az Apple, mind a Microsoft rég tudta. Most is ez történt, az Intel főnöke már tavaly tudta, h mi a baj, el is adta még jó áron a részvényeit, aztán megpróbálták elsunnyogni a dolgot. Almásék dettó. Az, h a Microsoft is, az rég nem lep meg.

Most is elsunnyogták volna, ha nem teszi közzé valaki, aki megunta, h a usereket nemcsak faxra veszik, hanem kvázi még ki is röhögik. Várt, várt, hátha "becsületesek" a szoftver és hardvergyártók, aztán előállt a farbával.

Arra leszek kíváncsi, hogy mit fog okozni a driverek szintjén a dolog, illetve főleg az online lejátszásban, nyilván offline lejátszógép nem fog tőle szenvedni.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Pc alapú audio lejátszás

Átlag felhasználó tudásával és még az érdeklődő nem teljesen átlagos felhasználó tudásával sem lehet tökéletesen megakadályozni, hogy egy szoftver, operációs rendszer, ha kémkedni akar, az ne kémkedjen. Akinek ez a kockázat nem fér bele az életébe, az ne használjon informatikai eszközt, más megoldás sajnos nincs.

Jujdejó megközelítés .-))). Mindenkinek ajánlom Pintér Béla és társulata "Titkaink" c. darabját, többször láttam, tán pár hete legutóbb a Trafóban, júúúúúúúúúúúj, nagyon ott van. És akkor még nem volt se mobcsi, se almácska, de príma a kép, amit nyújt, az elején fekete-fehér színpadképpel kezdődik, minden benne van, fantasztikus. Nyilván nem kaphat Kossuth-díjat, mert az kellett Ákosnak meg a Lovasinak. Máris OFF, bocsánat.

Ugyanakkor felveti a kérdést, hogyha ugyanúgy hekkelhető, akksi-problémás, ugyanúgy gyerekbörtönökben rakják össze, és ugyanúgy kémkedik a tulaj után, mint a 10E Ft-os Lenovo, akkor mi benne a prémium, persze a státusszimbólum-megjelenésen kívül? Nem beszélve arról, hogyha baj van, azt nyilván a felhasználó tudja meg legutoljára, ha egyáltalán.

Örülök, ha stúdióvezetők is esküsznek az almára, mert informatikai biztonságra törekszenek. Pont ezt látjuk most, h nincs informatikai biztonság, amit egy ember megcsinált, másik ember ki tudja trükközni.

evola
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 75

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: evola »

Sziasztok!

Érdemes a JRiver-ben az "Use SoX for resampling" funkciót bekapcsolni?
Esetleg valaki tudja pontosan mire való?
A dacom 192Khz 24-bitet tud.

Teac VRDS 10, Audio Note Dac 3, ProAc Response D25, Hegel H1, Vibavoice Omega 500
Viard Audio HD20 , Audioquest Rocket 44
AN Isis táp , Audio Note AN-VX,
Guizu Elemento
Feliks Audio Elise + Sennheiser HD800 + Audio GD Reference 5.32 + WireWorld Micro Platinum Eclipse 7 USB, AN Isis RCA + táp

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Átlag felhasználó tudásával és még az érdeklődő nem teljesen átlagos felhasználó tudásával sem lehet tökéletesen megakadályozni, hogy egy szoftver, operációs rendszer, ha kémkedni akar, az ne kémkedjen. Akinek ez a kockázat nem fér bele az életébe, az ne használjon informatikai eszközt, más megoldás sajnos nincs.

1992 - ben telepítettem az első Macet (Symbolics animációs szoftverhez, LISP használathoz egy MacIvory NuBus kártyával egy MAcintosh FX-en később Quadra 950-en) és azóta ezres darabszámban mindenfélét, közel hasonló számú Windowst is (cégesen) és sok Linuxot is. Komplett televíziók, rádiók, zenei stúdiók, szerkesztőségek és számos olyan cég használja őket, ahol érték az információ, a megbízható működés és szeretik az informatikai biztonságot. Ezen tapasztalatok alapján magam és a család és a cégeim számára is leginkább Apple gépeket használunk, amikor csak lehet, minimális Windows, Linux és Android mellett, "elitista, státusszimbólum-aspektus" semmiben nem befolyásolt egyikünket sem amikor ezt a döntést meghoztuk.

1992 óta egyetlen esetben fordult elő az általunk managelt Apple gépeket használó rendszerek esetében, egy helyi tévénél, hogy egy MS World macro vírus miatt pár Word dokumentum olvashatatlanná vált, olyan 1997 táján. Linuxon hasonlóan jó az arány, Windowsról és Androidról inkább nem mondok semmit. Egyéb vírusos Mac rendszerhez nem volt szerencsém azóta sem. 

Nekem ennyi elég ahhoz, hogy a Mac OS X-et az átlagosnál sokkal megbizhatóbb és kevésbé sebezhetőbb operációs rendszernek véljem és ajánljam azoknak is, akik megtisztelnek azzal, hogy megkérdeznek. 

Ha már térdig offolunk almával, akkor leírom, h sokan amiatt vettek eddig almás cuccot, mert azon nem kellett a vírusoktól, malware-ektől, zsarolásoktól stb félni. Ezután a procibalhé után eldől, hogy ez a szempont (és megdőlése) befolyásolja-e majd a vásárlókat, vagy az elitista, státusszimbólum-aspektus fontosabb lesz-e. 

Nem a smart eszközökről volt szó, amik köztudott, hogy szivárogtatnak, hanem másról.

Nem vagyok paranoid, de szted az alapján az adatbázis alapján, hogy egy almásat az ember hol, mikor és mennyi ideig tölt, milyen részletességgel követhető le a magánélete? (Cellainfo alapján sok minden, nyilván, de akkor HASZNÁLOD. Ha ki van kapcsolva és csak TÖLTÖD, akkor sem bújhatsz el. 

"Drágám, kaptam egy emailt, amiben azt írják, h ebédszünetben rendszerint rátöltesz a telcsidre 40 percet itt és itt, ami 3 utcára van a melódtól..."

És ment az úszómedencés ház, meg a stúdió, meg a telek, meg az autó, meg a gyerekek. Jó móka azoknak, akiknek van almás humoruk :-)))

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”