Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Tunerek, rádióhallgatás

elektrorudi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Tunerek

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »

Én 12m koaxot használok, s elég zajos volt. Lecseréltem egy ilyenre, s most tökéletes!

Igaz egy 5 elemes antennával, irányban vagyok egy ~ 6-7 Km-re levő toronytól... A Bartók így jön, "átfed" a "varázsszem"  , s zajtalan:

Ilyen távolságra nem is kell antenna. Egyszerűen összekötheted a készülékedet és az adót egy 6-7 km-es koax kábellel.    

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 834

Tunerek

Hozzászólás Szerző: peterson »

Köszi küzdök még, megpróbálok lehet egy kördipólt. Olvastam, hogy nem ajánljátok, de amilyen vacakul jön némelyik lehet hogy összességében jobb kenne.
Milyen koaxot használsz? A "hagyományos" 3x-os árnyékolású fehéret? Sajnos az egy kalap sz@r! Én 12m koaxot használok, s elég zajos volt. Lecseréltem egy ilyenre, s most tökéletes!

Igaz egy 5 elemes antennával, irányban vagyok egy ~ 6-7 Km-re levő toronytól... A Bartók így jön, "átfed" a "varázsszem"  , s zajtalan:

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6467

Tunerek

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Köszi küzdök még, megpróbálok lehet egy kördipólt. Olvastam, hogy nem ajánljátok, de amilyen vacakul jön némelyik lehet hogy összességében jobb kenne.
Nekem mindkettő van (2 antenna bemenet van a tuneremen), de a jobb vétel a Yagi-val jön.(Illetve jött, mert mikor eljöttünk Mo-ról leszereltem mindkettőt- a garázsban pihennek)
Minden esetre egy próbát megér...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3014

Tunerek

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Egészségedre!
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Tunerek

Hozzászólás Szerző: avl2 »

ha komoly antenna erdekel: https://www.ronsmith...alogue/G23.php
gain: 19dB
front to back 39 dB

...300 £

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Tunerek

Jó ez így Urak vagy tunerkedjek még egy kicsit rajta Bp Göd
Sajna van benne egy osztó, mert két tunerhez megy a jel
azon vesztek kb 4 dB-t + a 10-15 m kábel hossz
evan
vagy minden tunerhez külön antenna

megneztem - bar ezt az adot nem tárolom :-) - nekem Szentendren tetöteri fm loop-pal 60-64 dB-t mutat az Onkyo T4711.
nekem 3 szobara 4 tunerem (miutan 6-ot eladtam), es 3 tetöteri antennam van: 2 db fm loop es 1 db 7 elemes

ugye nem tudjuk, melyik mennyire "hiteles dB mutato".  mérö lehet: nagy csend (zenében) pillanataban mennyire hallassz zajt ?

izles, cel, kedv es öröm kerdese, hogy fargj-e rajta :-)

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Tunerek

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Sokkal többet is kibírhatnak. Ugyan nem tudom ebben milyenek vannak. Sőt vannak olyan konstrukciók amik túlélik az embert is.
Vidd el inkább szerelőhöz légyszíves!

Tökéletesen egyetértek, csak annyit fúzök hozzá, hogy olyanhoz aki érti a tunerek belvilágát.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1291

Tunerek

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

... az nem lehet, hogy a kiszáradt értékében változott elko kondik miatt kell az újrahangolás?
cirka 25 éves a készülék, a jó minőségü elkok mennyit bírnak olyan helyen ahol fontos lehet a pontos értéktartás?
azért gondoltam csak a kondi cseréket

Sokkal többet is kibírhatnak. Ugyan nem tudom ebben milyenek vannak. Sőt vannak olyan konstrukciók amik túlélik az embert is.
Vidd el inkább szerelőhöz légyszíves!

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Tunerek

... az nem lehet, hogy a kiszáradt értékében változott elko kondik miatt kell az újrahangolás?
cirka 25 éves a készülék, a jó minőségü elkok mennyit bírnak olyan helyen ahol fontos lehet a pontos értéktartás?
azért gondoltam csak a kondi cseréket

Vannak azok a kis citromsárga kondik a tuneredben, szerintem 10 uF értékűek, forrassz ki egyet, és mérd meg, garantálom, hogy az érték a névlegeshez képest 5 százalékon belül lesz. A trimmer potik oxidációja sokkal nagyobb mértékben változtatja meg a feszültségeket. Kedvenc mondásom szerint, ha nem romlott el, ne javítsd meg! Semmit nem számít hangminőség tekintetében, hogy öt századdal odébb kell tekerned a tunert a kijelző szerint.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Tunerek

Hát köszi az infót pedig ma írtam a fele listát a kondikból, meg kinéztem honnan rendelnék belőle 5%-os újakat.
Akkor van ötlet mitől van 5 századdal elhangolva? pl. beírok 94,8 és villog erőssen a quartz lock meg a stereo - odébb viszem 94,85-re és megnyugszik

Nem hiszem, hogy a kondik miatt van, de ha nem értesz hozzá ne tekergess el semmit. Van ott néhány trimmer poti, azokkal rajz alapján be lehet állítani, hogy pontos legyen. 

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Tunerek

Hello,
- ha rendelek elko kondi szetet a tunerembe honnan tudok valami jó minőségüeket venni?

- tudna erről a gépről valaki egy kis leírást csinálni mi a szitu akkufészeknél
  úgy értem, hogy nem nagy dolgok ezek már rég így vannak az áramkörök megépítve vagy ez igen komoly stb.
http://www.accuphase.com/technical_info ... mation.pdf

köszi

Ha abba a tunerbe kell amiről a fényképeket beraktad, akkor sürgősen ne rendelj bele semmit, igen jó minőségűek vannak benne, nem kell cserélni.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Tunerek

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Hello,
- ha rendelek elko kondi szetet a tunerembe honnan tudok valami jó minőségüeket venni?

- tudna erről a gépről valaki egy kis leírást csinálni mi a szitu akkufészeknél
  úgy értem, hogy nem nagy dolgok ezek már rég így vannak az áramkörök megépítve vagy ez igen komoly stb.
http://www.accuphase.com/technical_info ... mation.pdf

köszi

Hificollective Anglia, Partsconnection Kanada.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Tunerek

Ugyan úgy, mint a váltás LP-ről CD-re. Mindkét esetben teljesen egyértelmü volt az előny az új javára.

Az FM tunerek világában az analóg > digitális váltás nem hozott egyértelmű javulást , mivel nem azonos célok vezették az eltérő működésű készülékek tervezőit...
Amennyiben a kifogástalan rádióvétel és a sztereó információ minél jobb továbbítása a cél, akkor lényegében ezeket az elvárásokat csak a csúcs analóg FM tunerek hozzák - ezeket a gépeket minden ezzel foglakozó fórum meg is nevezi.
Más elvárásoknak felelnek meg a quartz/PLL rendszerű digitális FM tunerek, itt inkább a minél kevesebb emberi beavatkozás + praktikusság volt a fő tervezési szempont. Nagyon kevés olyan quartz/PLL Fm tuner van, amelynek minimum 6 gang/Linear Phase LC Filter/PLL MPX speciális dekoder áramköre van.
A kompromisszum nélküli FM tunerek világa nagyon szűk, és drága a mezei zeneszerető hifisták szempontjai szerint, a közepes és olcsóbb régiók gépei pedig korántsem kiegyensúlyozott konstrukciók. Vannak jó vételi képességű (távolsági, DX), elfogadható sztereó színpadot teremtő és sokáig hallgatható kellemes hangúak - sajnos mindegyik más cég gyártmánya.
Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Tunerek

...
Ezek közül ki melyiket választaná?
http://www.audioscope.net/tuners-c-21.h ... a151b17334

jo dragan merik ott a tunereket.

pio F28-at, Sansui X1-et kiprobalnam (eddig kb. 9-10 tunerem volt, mar csak 4 van)

elvileg szerintem PLL-es es analog hangolasu hangja között nincs különbseg.   lenyeges, hogy elvi különbseg vagy megvalositott cuccok különbsegeröl beszelünk/gondolkozunk-e (azert mert nem jol valositanak meg egy elvet, mas szempontok szerint optimalizalva, az nem az elv hibaja)

itt is olvasgathatsz, nezegethetsz:   http://fmtunerinfo.com/      http://fmtunerinfo.com/shootouts.html

varjuk Jenö gondolatait (de aztan ne elfogultan ;-)

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 731

Tunerek

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Ezek közül ki melyiket választaná?
http://www.audioscope.net/tuners-c-21.h ... a151b17334

Ha csak választani kellene, habozás nélkül a Trio Kenwood Model 600T, régi álmom
volt, aztán Sony lett belőle.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Tunerek

Amennyiben minden adó esetén fennáll a jelenség, akkor a tuner a problémás, lehet, hogy egy újrahangolás segít rajta.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Tunerek

Hozzászólás Szerző: Indy »

Bartók Rádió 2017.11.20. 19.35 perc - Közvetítés a Zeneakadémiáról (Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Hamar Zsolt)

http://hangtar.radio.hu/bartok#!#2017-11-20

Vótmá'. 
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Tunerek

Bartók Rádió 2017.11.20. 19.35 perc - Közvetítés a Zeneakadémiáról (Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Hamar Zsolt)

http://hangtar.radio.hu/bartok#!#2017-11-20

57verses
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Tunerek

Hozzászólás Szerző: 57verses »

Több mint egy évtizede én is ilyen ACC T-105-öt hallgatok, príma, üzembiztos készülék.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Tunerek

Tárgyilagos véleményt nehéz adni, mert a Sansui TU9900 kapott tuningot (korábban betettem ide a topikban), viszont a lehallgató láncban az Accuphase P260 volt bekötve....ez meg talán a T105-nek kedvezett   Mindenesetre  a két tuner szerintem jól reprezentálja az analóg/digitális világot, ahonnan mindenki a saját ízlése, igényei alapján választhat.

Teszthez az Ö1 és FM4 osztrák adókat távolsági vétel üzemmódban használtam (92 és 92,4 MHz,narrow, monó), valamint a Bartók Rádiót 105 MHz-en a Kab-hegyi adón (wide, sztereó), ami azért nekem több mint 100 km távolságra van!
Accuphase T105:
- az osztrák adókat megfelelően fogja, korrekt, dinamikus, tiszta hangja van, szerintem alacsonyabb a torzítási szintje
- a Bartók Rádión nagyobb teret mutat, élő adáskor " ott vagyunk a helyszínen"

Sansui TU9900:
- az igen távoli (>140km) osztrák adókat a beépített Murata SAW Filter segítségével igen jól fogja, nyugodt, sokáig hallgatható zenét produkál
- A Bartók Rádión "szétdobja" a lejátszott zenék minőségét, néhány alkalommal elképesztő hangzást produkált az analóg világ minden előnyével együtt

Megjegyzés:
Mindkét tuner a teszt előtt  a Panasonic VP-8175A signál generátorral volt beállítva.

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Tunerek

Accuphase T105 vs. Sansui TU9900

Lehet kitalálni a különbségeket...

varom a Te avatott billentyüzetedböl a TE velemenyed (vetelkeszseg es hang szempontbol)

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Tunerek

Accuphase T105 vs. Sansui TU9900

Lehet kitalálni a különbségeket...

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Tunerek

Basszus, Gyuri,én
Kenwood 6040 -vásároltam egy kedves fórumtárstól, és meggyőződésem volt, megvettem életem tunerét,és ahhoz képest amit addig hallottam, mind amatőr! Hát az úgy szól, hogy le a kalappal! Na, most te  megingatsz?
Szabad ezt? kérem az adminok lektorálását! :)
Üdv: Tamás

ne csüggedj !   en több mas tunert is eladtam, de volt egy, amelyikböl vettem megint egyet.  ...ez a KT-6040.  az egy tenyleg igen jo tuner.
(KT 6050 ennel kevesbe jobb hangu)

nt-1
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 28

Tunerek

Hozzászólás Szerző: nt-1 »

Több tunerem is volt(Denon TU-255,TU-1500,Revox A-76,Kewvood KT-6050-),valamint sokat hallottam a legendás Sansui TU-9900 készüléket.A kiemelkedően legjobb a Kewvood KT-6050-es!(Régebbi német Audio újságokban az első háromban volt,mögötte rengeteg többszörös árú modellel!)
Azt hittem,ennél nincs jobb,leszámítva természetesen a horror árú Marantz 10B és néhány szintén nagyon drága Mc-Intosh-t.
Régóta vágytam egy csöves tunerre,felbukkant egy elérhető árú Fisher KM-60-as.
Ez a készülék hangilag fényévekkel jobb az előzőeknél!
Ha hallottatok csodát,ez az!!!(Pedig vannak ennél drágább, akár Fisher csöves tunerek is.)
Üdv. Gyuri

Basszus, Gyuri,én
Kenwood 6040 -vásároltam egy kedves fórumtárstól, és meggyőződésem volt, megvettem életem tunerét,és ahhoz képest amit addig hallottam, mind amatőr! Hát az úgy szól, hogy le a kalappal! Na, most te  megingatsz?
Szabad ezt? kérem az adminok lektorálását! :)
Üdv: Tamás

kaltenpeti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 22

Tunerek

Hozzászólás Szerző: kaltenpeti »

Lehet, hogy lesz, de tudtommal tunermanék nem mennek.

Az nagy kár. Most rákattantam erre az egészre, jó lett volna.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”