Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Lemezjátszó
ez jogos,így értem tényleg nem kopnak el egyébként. nekem inkább a forgatással van problémám,de amikor valamit csinálok és csak háttérnek kell a zene,van CD-m kb ilyen okból merült fel bennem,hogy a kétlemezeseket egy nakamisivel lehetne ilyen esetekben lejátszani. hülye példa, hamburgezhez húst gyúrok be. vagy bármi mást főzőcskézek,.. de csak ha fúrok-faragok, akkor kellemetlen forgatni sűrűn de igen,igazad van. 110%
Vettem már gyűjteményi darabokat, amik 30-40-50 éve bontatlanul várták, hogy a lemezjátszóra kerüljenek. Szegényeknek, milyen életük lehetett? Levegő nélkül ennyi idő... Belegondolni is rossz.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Lemezjátszó
Írtam hogy ekkora. És magával a felvetéssel egyáltalán nem értek egyet. Lemeznek a gyalun a helye és pörögjön. Függetlenül hogy 10 vagy 100 dollárba került.
ez jogos,így értem tényleg nem kopnak el egyébként. nekem inkább a forgatással van problémám,de amikor valamit csinálok és csak háttérnek kell a zene,van CD-m kb ilyen okból merült fel bennem,hogy a kétlemezeseket egy nakamisivel lehetne ilyen esetekben lejátszani. hülye példa, hamburgezhez húst gyúrok be. vagy bármi mást főzőcskézek,.. de csak ha fúrok-faragok, akkor kellemetlen forgatni sűrűn de igen,igazad van. 110%
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- Indy
- V.I.P.
Lemezjátszó
mekkora?
Írtam hogy ekkora. És magával a felvetéssel egyáltalán nem értek egyet. Lemeznek a gyalun a helye és pörögjön. Függetlenül hogy 10 vagy 100 dollárba került.
Lemezjátszó
Hát, ne haragudj. Rég olvastam ekkora...
mekkora?
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- Indy
- V.I.P.
Lemezjátszó
egyébként régebben valóban volt egy olyan elterjedt módszer,hogy a lemezeket óvták azzal, hogy átmásolták kazettára, de ott analógról-analógra került át az anyag. egy jobbképességű Nakamichi még ma is alkalmas erre. anmak idején reVox félsávost vettem erre a célra,aztán kiderült, egy idő után drágább volt a szalag,mint a lemez ez inkább azoknál a lemezeknél lehet érdekes,amit igazi gyűjtők birtokolnak,ritkaságok és 1000$-okért kel el. sima,hétköznapi lemeznél esetleg nakamichi. ami jó hír,erre akár egy jó állapotú BX100-as is elég lehet a maga két fejével. Sőt,ennek valamiért nekem kifejezetten tetszett a hangja,pedig volt több Nakamichim meg nakamisim is
hmmm... most elmerengtem. sok lemezt azért nem veszek meg,mert 2 LP-re nyomják rá. utálok forgatni 10-15percenként. lehet vennem kellene újra egy nakamisit? ...
Hát, ne haragudj. Rég olvastam ekkora...
Lemezjátszó
egyébként régebben valóban volt egy olyan elterjedt módszer,hogy a lemezeket óvták azzal, hogy átmásolták kazettára, de ott analógról-analógra került át az anyag. egy jobbképességű Nakamichi még ma is alkalmas erre. anmak idején reVox félsávost vettem erre a célra,aztán kiderült, egy idő után drágább volt a szalag,mint a lemez ez inkább azoknál a lemezeknél lehet érdekes,amit igazi gyűjtők birtokolnak,ritkaságok és 1000$-okért kel el. sima,hétköznapi lemeznél esetleg nakamichi. ami jó hír,erre akár egy jó állapotú BX100-as is elég lehet a maga két fejével. Sőt,ennek valamiért nekem kifejezetten tetszett a hangja,pedig volt több Nakamichim meg nakamisim is
hmmm... most elmerengtem. sok lemezt azért nem veszek meg,mert 2 LP-re nyomják rá. utálok forgatni 10-15percenként. lehet vennem kellene újra egy nakamisit? ...
halfnote.hu
halfnote.hu
Lemezjátszó
Milyen sérülésre gondolsz? Milyen mértékűre?
Mennyi lemezt bír ki a tű? Szerinted/szerintetek?
Mennyi időnként kell ellenőriztetni? Mérôlemezzel otthon ellenőrizni? Tisztítani? Lemezt mivel kell/ mivel elég tisztán tartani? Lehet , hogy kihagytam valamit , de ezeket azért gondoljátok át!
ha nem 3 lemeze van valakinek,hanem értelmes gyűjteménye, egy lemez elég egy életre. persze normálisan beállított tű kell hozzá és nem árt a lemezt mosni,de nem feltétel. a tűk kb 1000óránként elkopnak(valami ilyen adatot hallottam erről korábban,sose mértem le),de az nagyon sok idő. hamarabb fogod odaverni,mint elkopik,én legalább is hamarabb eltöröm,mint elkoptatom tű nálam még nem kopott el
nálam az analóg tiszítítására van néhány dolog.
Onzow Zerodust tűtisztító zselé. ezt lemezoldalanként használom. ha elkoszosodik,hideg vízzel mosható. a teljes elhasználódás nálam 5év volt. Bár nekiadtam a DJ haveromnak,akinek még szolgál. finomabb masinákhoz azért 5évente érdemes lecserélni
Loricraft kecskeszőr ecset. lemezt letörölni felrakás után. sokkal jobb,mint a szén tisztítók. ez a hangon is hallatszik. a kísérlet egyszerű, letöröltük szénkefével,majd kecskeszőrrel. érdekes,hogy a szenessel törlés inkább rontja a hangot. mechanikusabbá válik a zene. a kecske lehet antiszattizál is,nem tudom,de azzal a lemez letörölve sokkal zeneibben szólal meg,ha ez a szó még nem közhelyesedett el kellően.
Lemezmosó: ez van elég olcsón is. Akinek komolyabb analóg lánca van és lemezparkja,megkerülhetetlen. A Lorcraft gyárt LP és CD tisztító kendőt is,de azért mosni az igazi. régebben Moth-ot használtam. előnye,hogy alul szív,így míg alul szívja le a trutyit,felül már tudod kenni a másik oldalt. Ezek elég hangosak(mind hangos,amelyik ezen az elven működik). jelenelg egy Loricraftot használok. csendes és jobban tisztít,mint a Moth,de fő előnye a csend. hozzá a szintén Loricraft L'art Du Son folyadékot használom,ami nem tartalmaz alkoholt. egyébként a Loricraft a Garrad égisze alatt fut, nem újkeletű csapat.
aki olcsóbban akarja megúszni, nagyjából csak a mosót lehet,de ha jól emléxem,már a ProJect is kijött egy mosóval ami nem is kerül vagyonokba. a kecskeszőr ecset egyébként olyasfajta hatást gyakorol a lemezre,mint amikor lemossuk. nem lesz olyan, de vélhetően valamit jól csinál,mert a hagnra gyakorlot hatása hasonlatos a mosásére, persze azt nem tudja helyettesíteni.
A lemezek mosási gyakorisága nálma érzésre megy. antiszatikus zacsit használok hozzá és szemrevételezéssel ítélem meg,hogy megy e mosni,vagy sem. de egy mosás után 10-15 alkalommal simán le lehjet játszani a lemezt,nem kell folyton a mosodában ülni.
halfnote.hu
halfnote.hu
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1201
Lemezjátszó
Egy sérült tűvel, akár egyszer is elég. De a viccet félretéve, jó a kérdésed. Ha minden rendben a rendszerben, akkor hány lejátszás után hallható hanyatlás a minőségben?
Milyen sérülésre gondolsz? Milyen mértékűre?
Mennyi lemezt bír ki a tű? Szerinted/szerintetek?
Mennyi időnként kell ellenőriztetni? Mérôlemezzel otthon ellenőrizni? Tisztítani? Lemezt mivel kell/ mivel elég tisztán tartani? Lehet , hogy kihagytam valamit , de ezeket azért gondoljátok át!
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3191
Lemezjátszó
Kb mennyiszer kell lejátszani egy lemezt, hogy észrevehetően rosszabbul szóljon?
Egy sérült tűvel, akár egyszer is elég. De a viccet félretéve, jó a kérdésed. Ha minden rendben a rendszerben, akkor hány lejátszás után hallható hanyatlás a minőségben?
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Lemezjátszó
Kb mennyiszer kell lejátszani egy lemezt, hogy észrevehetően rosszabbul szóljon?
kellően nagy tűnyomással elég 2-3 alkalom
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2104
Lemezjátszó
ez somindektől függ, Te is tudod...
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1201
Lemezjátszó
ezek sajnos kopós dolgok....ha használják méginkább !Olyanok ezek ,mint a csuklóink,térdeink,stb.Nem lehet megúszni kopás nélkül !
- Voyager
- V.I.P.
Lemezjátszó
Látom,hogy működik a humor,de Te sem a digitalizálás fun-ja vagy ha jól látom?(Thori 320MK-II..vagy mi?)
Vagy 25 éve van lemezjátszóm is, de hallgatok sok digit is. Szeretem a hanglemez hangját és egészen jó kis hangot lehet összehozni, nem túl nagy pénzért (is). Persze a kazettázás után nekem is CD jött egy kicsit, aztán inkább PC. Sajnos az audio PC zenélés (is) eléggé költséges és nem lehet olcsón megúszni a hasonló hangot. A lemezjátszók nálam vándorolnak, mostanában egy Pio DD vendégeskedik, egy jobbféle AT MM társaságában. Nem vagyok Hifista!
Lemezjátszó
be kell jól digitalizálni empéháromba és már nem is kopik.
Látom,hogy működik a humor,de Te sem a digitalizálás fun-ja vagy ha jól látom?(Thori 320MK-II..vagy mi?)
"Sokszor már nem is a zenére figyelnek az emberek,hanem,hogy milyenek a hangok egyenként..Pedig az összhang a lényeg és,hogy mit okoz Neked!"
- Voyager
- V.I.P.
Lemezjátszó
ezek sajnos kopós dolgok....ha használják méginkább !Olyanok ezek ,mint a csuklóink,térdeink,stb.Nem lehet megúszni kopás nélkül !
be kell jól digitalizálni empéháromba és már nem is kopik.
Lemezjátszó
szerette ezt a számot nekem is van ilyen használt lemezem már nem ezt produkálja,de jól hallani,mi volt a kedvenc
"Sokszor már nem is a zenére figyelnek az emberek,hanem,hogy milyenek a hangok egyenként..Pedig az összhang a lényeg és,hogy mit okoz Neked!"
Lemezjátszó
tiszta volt a tű, újra és újra feltettem.
ez egy használt lemez, akkor az előző tulaj teljes megelégedéssel hallgathatta...
szerette ezt a számot nekem is van ilyen használt lemezem már nem ezt produkálja,de jól hallani,mi volt a kedvenc
halfnote.hu
halfnote.hu
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
Lemezjátszó
ok,így értem és ja, a jelenség tűnyomásgyanús már a Tied,azért is kérdeztem. de itt szerintem csak simán a lemez baja lesz. még az is lehet kérdés,ezen a számom mindig csinálja? mert van,hogy a tű összeszed valami szöszmöszt,amit utána elhagy de ha csak itt csinálja,elég gyanús,hogy lemezhiba,vagy kosz.
tiszta volt a tű, újra és újra feltettem.
ez egy használt lemez, akkor az előző tulaj teljes megelégedéssel hallgathatta...
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Lemezjátszó
Bocs,nem láttam,hogy csak 1 számnál rendetlenkedik.Nálam az egész lemezen szórakozott ilyen hangon.A tűnyomással volt a gondom ,ha jól emlékszem
ok,így értem és ja, a jelenség tűnyomásgyanús már a Tied,azért is kérdeztem. de itt szerintem csak simán a lemez baja lesz. még az is lehet kérdés,ezen a számom mindig csinálja? mert van,hogy a tű összeszed valami szöszmöszt,amit utána elhagy de ha csak itt csinálja,elég gyanús,hogy lemezhiba,vagy kosz.
halfnote.hu
halfnote.hu
Lemezjátszó
az,hogy csak egy számom torz volt? nem kötekedek, kérdezek és mi oldotta meg? bár még ilyennel nem találkozta,sose tudni,jól jön az infó,hol kell keresni a hibát kevés volt a tűnyomás? vagy mi volt a probléma?
Bocs,nem láttam,hogy csak 1 számnál rendetlenkedik.Nálam az egész lemezen szórakozott ilyen hangon.A tűnyomással volt a gondom ,ha jól emlékszem
- GTomi
- V.I.P.
Lemezjátszó
Szia!Jártam hasonló módon,de egyértelműen beállítási probléma volt az ok.
más lemeznél, nem hallottam aztán, de attól még lehet persze.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Lemezjátszó
az,hogy csak egy számom torz volt? nem kötekedek, kérdezek és mi oldotta meg? bár még ilyennel nem találkozta,sose tudni,jól jön az infó,hol kell keresni a hibát kevés volt a tűnyomás? vagy mi volt a probléma?
halfnote.hu
halfnote.hu
Lemezjátszó
azt kérdezném, hogy hol lehet a baj?
lemez, vagy tű rossz beállítása (ami elvileg nem lehet, de volt utaztatva a lemezjátszó).
feltettem egy a napokban vásárolt használt jazz lemezt és az egyik számnál az elejétől fog van egy visszhangja a zenének.
először azt hittem, hogy direkt "effektelve" van.
Lemezjátszó
lemez, vagy tű rossz beállítása (ami elvileg nem lehet, de volt utaztatva a lemezjátszó).
feltettem egy a napokban vásárolt használt jazz lemezt és az egyik számnál az elejétől fog van egy visszhangja a zenének.
ha a többi lemez jó és a többi szám, akkor vélhetően nem a lemezjátszó rossz mosva volt a lemez? mert az se árt neki
halfnote.hu
halfnote.hu
- GTomi
- V.I.P.
Lemezjátszó